סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 12:39 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 44 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' מרץ 08, 2021 10:23 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
יואב כתב:
תומר כתב:
קטונתי מלרדת חקרי לב בכלל ולב קאלימי בפרט אבל האמירה "אין סיבה לגור בצפון במקום שאינו עכו" היא גם הכי חריגה שאני מכיר (חריגה במובן שאני לא מכיר עוד בנאדם אחד שטוען ככה) וגם אחת הבלתי ניתנות להנמקה שיש.

לעניין עצמו, עכשיו כשהגעתי למחשב ואפשר לכתוב כמו בנאדם, זו התייחסותי:
יש כמה פרמטרים שאני במקומך הייתי מברר עם עצמי לפני שמתקדמים בכלל:
למשל, הייתי שואל את עצמי כמה שאלות על מזג אוויר, אתה בא מהמרכז, מסתדר עם לחות? עם קור? חמסינים? ממה היית רוצה להימנע? אם אתה רוצה איזור קריר, גולן, גליל עליון (במובן הרי הגליל, לא עמק החולה). שם הקיץ נסבל אבל החורף קר וכמובן שרחוקים מהים. בעמק החולה או עמקים בכלל (יזרעאל, כנרות, בית שאן כמובן) חם יותר מאשר בגוש דן, לפעמים הרבה יותר, אבל יבש והחורף נחמד מאוד. הקיץ ממוזגן או מג'והנם כמובן. ויש את האיזורים היותר מיילד, הרים פחות גבוהים, גליל מערבי או כרמל ששם מזג האוויר יותר נוח.
שאלה שניה, עד כמה אתה מוכן להתרחק ממרכז עירוני. נגיד, נווה אטיב הוא אחלה מקום אולי (אולי, לא מכיר) אבל למי שלא יהיה מוכן להסתפק במג'דל שמס, יכול להיות מורכב לנסוע 40 דקות כדי להגיע לבית מרקחת סביר או לסניף קופת חולים בקריית שמונה. אפילו מקומות כמו מתת או אבירים נגיד שהם אחלה, הם די מנותקים מישובים אחרים ומאמניטיז אלמנטריים לפעמים. זה לא שאין פתרונות אבל מי שהתרגל לזה שהוא יכול לצאת חצי שעה ולנחות בהופעה, בית קפה, רופא שיניים או אפילו לשכת המס חו"ח, זה יכול להיות אתגר להתרגל אחרת. שאלה משנית לזו היא עד כמה אתה רוצה להתרחק מהמרכז. זה נכון שישראל לא מאוד גדולה אבל כשלוקח לך להגיע הביתה מפגישה בתל אביב שלוש וחצי שעות בפקקים של יום חמישי, אתה מבין שמושג הגודל הוא יחסי.
שאלה שלישית ואולי הכי חשובה - איזה מין ישוב אתה מחפש. מושבים יכולים להיות אחלה אבל ברבים מהם יש למשל לולים סמוכים למגורים וגם מטעים יכולים להוות מטרד בעונת הריסוסים וכמוטבן שלא הזכרנו את הקללה הגדולה של המגזר הכפרי - הטרקטורונים המרעישים. קיבוץ יכול להיות פתרון מעולה אבל קח בחשבון שזו צורת חיים שפעמים רבות מחייבת מגע עם האוכלוסיה, הרבה פעמים יותר ממה שמתאים לך. בכלל - קח בחשבון שככל שהקהילה יותר מגובשת ומאורגנת, ככה היא גם יותר צפופנ, לטווב ולרע. אני מבין שענייני חינוך עוד לא מהווים שיקול אבל בקיבוץ החינוך יכול להיות יתרון משמעותי. ישובים קהילתיי הם די מוצלחים בשבילך אני חושב אבל חשוב לזכור שיש שונות רבה וגם המחירים שם יכולים להיות יותר גבוהים.
יש בטח שיקולים נוספים, כמה קרוב אתה רוצה להיות לים נניח, עד כמה מפריע לך להיות בסביבה עם הרבה דתיים, חרדים, ערבים וכו' אבל אלו כבר שאלות שניוניות. כמו כן, אם אתה עובד אונליין, קח בחשבון שהפס הרחב בפריפריה הוא לא תמיד מאוד מאוד רחב. אני לא מכיר פרטים אבל זו עובדה לדעתי.

מבחינת איזורים:
- חוף הכרמל או כרמל מזרחי זה אחלה אבל יכול להתגלות כקצת יקר. מקומות כמו עופר, כרם מהר"ל או מעין צבי הם די מבוקשים לדעתי. מצד שני יש שם מקומות טובים, מספיק רחוקים כדי להיחשב קאנטריסייד ומספיק קרובים לערים, מרכזי קניות, תרבות ועורקי תחבורה. יש גם את כל הישובים של איזור בנימינה/גבעת עדה שבעיני "צפוניים אמיתיים" הם נחשבים לא כל כך צפון, מושבים כמו אביאל או קיבוץ כמו כפר גליקסון שיכולים להיות לך פתרון לא רע בכלל
- איזור מנשה, בעיקר קיבוצים, חלקם שיתופיים שלא מקבלים תושבים אבל חלקם נחמדים מאוד. לא רחוק מדי מיוקנעם מצד אחד ועפולה מצד שני. שם אני לא מכיר כל כך.
- איזור טבעון, קישון בואכה צומת יגור, רוני פירט לגבי האיזור הזה.
עמק יזרעאל, מבחינתי חם מדי בשביל לחיות שם אבל יש אנשים שזה יותר מתאים להם. יש מגוון די גדול של קיבוצים ומושבים בין בית שאן לעפולה וגם ישובים כמו גן נר ששמעתי שהם יפים למגורים. צמוד לעמק, לא רחוק מצומת נהלל אבל על הגבעות, יש שני ישובים קהילתיים ששמעתי עליהם דברים ממש טובים - תמרת וגבעת אלה. זה איזור עם לא מעט בדואים אבל ממה ששמעתי אין שם בעיות כמו בנגב.
- גליל תחתון, איזור די גדול ומגוון, במערב גוש שגב שנחשב לאיזור טוב מאוד (ישובים כמו רקפת, מנוף, שכניה וכו'). לא מאוד רחוק ממישור החוף, קריות וגם סחנין יכולה לתת פתרונות במקרים מסוימים. נכון שזו סביבה עם אוכלוסיה ערבית ויש כאלה שפחות מתאים להם (לי אישית זה לא מפריע). במזרח יש גם כן קיבוצים כמו אלומות וישובים כמו גבעת אבני או מושבות כמו כפר תבור (כבר ישוב די גדול) או יבנאל ששם יש לי חבר שגר וממש אוהב את זה. קצת יותר צפונה, ישובים כמו לוטם או כמון הם בסדר גמור אבל מעט נידחים והסביבה העירונית שלהם היא כרמיאל.
- עמק עכו וזבולון, קצת מזכיר את חוף הכרמל רק יותר צפוני ורחוק מן הסתם. מושבים כמו בוסתן הגליל ליד עכו, שבי ציון ליד נהריה או בצת בצפון ממש נחשבים די מבוקשים. כמובן שיש גם קיבוצים כמו אפק, לוחמי הגטאות, כברי או גשר הזיו אבל אני לא כל כך יודע מה קורה שם. בכל מקרה, משם לעיר נורמלית או לתחנת רכבת המרחקים לא גדולים.
- גליל מערבי, זה האיזור שבו אני גר, יש כמה ישובים נחמדים ביותר, בכפר וורדים אפשר למצוא מציאות לא רעות, הילה כמובן ולמי שמעדיף מקומות נידחים יותר - חרשים או אבירים. המושבים באיזור הזה הם יותר מושבי עולים כאלה עם לולים ולרוב אוכלוסיה מסורתית (לא יודע אם זה מפריע לך), מביניהם מקומות כמו שומרה, אבן מנחם או גורן יכולים להיות די זולים, חוסן וצוריאל קצת יותר יקרים - הכל פונקציה של נידחות. יש כמובן גם קיבוצים, אילון, חניתה, אדמית, געתון וכו. מי שאני מכיר שגר שם מרוצה בדרך כלל אבל פעמים רבות זו פונקציה של מה שטוב לילדים וכאן זה פחות רלוונטי.
- גליל עליון - כל מה שבין הר מירון לעמק החולה - כאן האוריינטציה היא יותר מזרחית, המרכזים העירוניים הם צפת וקריית שמונה שהם לא באמת שמחה גדולה לחובבי הז'אנר והסליחה עם הקוראים בני מקומות אלה. יש שם כמה קיבוצים שיתופיים שפחות מומלץ לגור בהם, אלא אם כן אתה אוהב דברים כאלה ויש כמה אחרים כמו יפתח, מנרה, מלכיה או משגב עם. מהמושבים אני חושב שרמות נפתלי מקום מעולה ויש כמובן את אמירים (שעשי להיות יותר יקר והוא יותר מערבה). באיזור הזה אגב יצא שם די טוב לצבעון.
- עמק החולה - בעיקר קיבוצים, קצת מושבים - בעיקר בדרום. אני לא כל כך יודע להגיד דברים שמבדילים בין קיבוץ לקיבוץ אבל יסוד המעלה, מטולה, ראש פינה, אמנון או כרכום נחשבים מקומות מעולים לגור בהם. גם זה קצת חם מדי בשבילי אבל למי שזה לא מפריע לו זה יכול להתאים. זה איזור רחוק אבל יושב על כבישים מהירים. רק צריך להקפיד לא לנסוע בהם בסופי שבוע כי אללה יוסתור ואחותו בדיוק נוסעים לחרמון.
- רמת הגולן - כתבתי מספיק, שצוד יכתוב

יוצא מן הכלל תומר. עשה לי הרבה שכל. תודה.
כעיקרון אני בונה על להיות בתקופה הזאת של השנה העוקבת כבר בדירה באזור הצפון, כך שיש לי זמן לבדוק את המקומות ולעשות גיחות לאזורים בכדי לוודא שאני מבין את האזור פחות או יותר.

עריכה:
התחלתי קצת להסתכל ולבחון. חצור הגלילית נראית מאוד מעניינת - בעיקר בהיבט עלויות השכרת דירה.

רק הערה: אחי חבר קיבוץ בעמק בית שאן, ויש לו חיבור לסיב אופטי ופס הכי רחב שאפשר למצוא בארץ, ואני גר בירושלים ויש לי חיבור אינטרנט שמבוסס על יוני דואר או משהו כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 08, 2021 11:09 am 
Hall of Famer

תומר, לא גרת פעם ביראון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 08, 2021 12:22 pm 
Senior

פעם, כן

לעניין האינטרנט, ברור שיש מקרים כאלה ומקרים כאלה אבל כללית, רוב משתמשי הקצה שיושבים על סיב אופטי נמצאים בשלושת הערים הגדולות ובבאר שבע
ראה למשל כאן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 08, 2021 12:29 pm 
Senior

יואב כתב:
...התחלתי קצת להסתכל ולבחון. חצור הגלילית נראית מאוד מעניינת - בעיקר בהיבט עלויות השכרת דירה.

חצור אכן מאוד אטרקטיבית כרגע מבחינת מחירי הנדל"ן (כאמור, יש סיכוי שיעלה), מה שאומר שמדובר בישוב עני באופן כללי,
קח גם בחשבון שזה ישוב עם אוריינטציה דתית בואכה חרדית, בבחירות האחרונות יהדות התורה קיבלה 15% מהקולות (וש"ס 14%)

היתרון הגדול של חצור (לבד מהמחיר) הוא לדעתי הקירבה לכביש ראשי וגם למקומות בילוי בראש פינה. מבחינת נוף וטבע, לחצור אין ממש מה להציע חוץ מיער ביריה הסמוך (מרחק נסיעה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 08, 2021 1:08 pm 
Hall of Famer

סיב אופטי יש גם בקיבוץ יגור כבר כמה שנים טובות, מניח שבעוד קיבוצים.

תומר, לגבי חצור הגלילית, יש שם מלא נוף וטבע במרחק נסיעה לא גדול, אגמון ושמורת החולה נניח, אבל גם נחלי הגליל העליון (בניאס, חצבני וכו) לא רחוקים, גם הכנרת במרחק סביר לגמרי, חורשת טל, רמת הגולן (יער אודם, בנטל) לא חושב שחסר יותר מדי מבחינה הזו..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 08, 2021 1:13 pm 
Senior

כן, נו "נוף וטבע במרחק נסיעה לא גדול" זו אמירה שנכונה כמעט לכל נקודה שלא באיזור עירוני
חצור מבחינה זו נחותה בהשוואה לישובים אחרים. אין שם מקומות יפים שאפשר להגיע אליהם ברגל. זה כמו מי שיגיד שהוא גר בכפר יהושע כי זה ליד הכרמל.

לעניין בחירת מקום המגורים, סתם הערה שלא באמת מעידה על משהו: לא מעט חברים שלי (כולל אני) עזבו את יראון וקיבוצים שכנים בעשורים האחרונים, אלה שפנו מזרחה עברו לכל מיני ישובים, קרית שמונה, יסוד המעלה, ראש פינה, כרכום, רמות נפתלי, מטולה, אף אחד לא חשב אפילו על חצור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 08, 2021 1:26 pm 
Hall of Famer

מסכים שחצור ישוב פחות אטרקטיבי, אבל אם המחיר משחק, זה בהחלט נותן לה יתרון, מה גם שממה שהבנתי מקרובי משפחתי הראש-פינאיים, יש שם גם שכונות יותר טובות. ובכל מקרה, לצורך העניין אין הבדל משמעותי מבחינת טבע בין ראש פינה לחצור הגלילית, אלא אם כן אתה רואה בנחל ראש פינה איזו אטרקציה רצינית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 08, 2021 3:01 pm 
Hall of Famer

אגב יסוד המעלה שהוזכרה-איך היא באמת למגורים? זה מקום שהייתי שוקל לו הייתי חושב לעבור לגליל העליון

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 08, 2021 3:25 pm 
Senior

מקום מצוין. חם למדי, לא זול בכלל, נחשב טוב חברתית, בתים צמודי קרקע בלבד ולרוב על מגרשים גדולים למדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 08, 2021 4:47 pm 
Junior

תומר כתב:
יואב כתב:
...התחלתי קצת להסתכל ולבחון. חצור הגלילית נראית מאוד מעניינת - בעיקר בהיבט עלויות השכרת דירה.

חצור אכן מאוד אטרקטיבית כרגע מבחינת מחירי הנדל"ן (כאמור, יש סיכוי שיעלה), מה שאומר שמדובר בישוב עני באופן כללי,
קח גם בחשבון שזה ישוב עם אוריינטציה דתית בואכה חרדית, בבחירות האחרונות יהדות התורה קיבלה 15% מהקולות (וש"ס 14%)

היתרון הגדול של חצור (לבד מהמחיר) הוא לדעתי הקירבה לכביש ראשי וגם למקומות בילוי בראש פינה. מבחינת נוף וטבע, לחצור אין ממש מה להציע חוץ מיער ביריה הסמוך (מרחק נסיעה)

אז חצור ירדה מהפרק. מידע שחוסך לי הרבה זמן.
תודה רבה. מעריך.
מכמה בדיקות שהרצתי, חייב לומר שהמחירים דיי מפתיעים אותי. רוב הנכסים שנראים במצב טוב, לא ייתנו לי את האפשרות להוריד מעצמי את לחץ השכירות באופן ניכר - אני כיום משלם 5,300 ש''ח (פלוס ארנונה וועד) על דירה בבניין במרכז חולון. נכס במצב טוב, באזור טוב, מהקצת שהסתכלתי יביא אותי לאזור 4,500 ש''ח. לפחות. כנראה שלא יהיה מנוס ולהתחיל לחפש שכונות טובות בתוך ערים בצפון ולא מושבים למיניהם. מה אתם חושבים?

נערך לאחרונה על ידי יואב בתאריך ב' מרץ 08, 2021 5:21 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 08, 2021 5:06 pm 
מנהל פורום

שים לב ש-800 ש"ח פחות על דיור זה לא מעט, וכשמוסיפים לזה מחיה זולה יותר בצפון באופן כללי זה יורד עוד. ואני לא חושב שזה מתקזז עם הדלק (כי כן תנהג שם יותר)
וערים בצפון זה נושא לא נעים במיוחד, עם כל אהבתי לעכו והעובדה שאני עדיין טוען שזה המקום הטוב בעולם, אני לא חושב שיש איזושהי עיר צפונית שהיא אשכרה מוצלחת. כרמיאל וראש פינה (זו עיר בכלל? בוא נסגור על מרחב כמו אורבני) הן הכי קרובות. צפת מטורללת, נהריה יותר נוראית מהשואה, ערי העמק הן די בעייתיות והתנועה שם בעייתית עוד יותר. אני מניח שטבעון בסדר וחיפה לא רעה אם אתה אוהב סרטן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 08, 2021 5:21 pm 
Junior

אתה צודק - זה לא מעט אבל זה גם לא אימפקט רציני. לגבי המחייה - אני לא יודע לגבי הצפון, אבל חייתי באילת ממש לא מזמן כמה חודשים, למרות שאין מע''מ לא התרשמתי שהיא זולה למחייה מהמרכז. בעיקר מבחינת קניות בסופר - הבדל של שקלים בודדים אם בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 08, 2021 5:28 pm 
Senior

די מסכים עם ערן לגבי ערים בצפון
מה שכן, יש כל מיני סמי-ערים, ראש פינה, כפר וורדים, תמרת וכאלה (מניח שלא זול בהן ועדיין, מעריך ששכירת בית 4 חדרים יעלה שם פחות מ 4,500 ש"ח)

בקרית שמונה יש כמה שכונות לא רעות בכלל. מי שאני מכיר שגרים שם ודי מרוצים. בטוח שהמחירים שם נוחים יותר אבל חשוב לוודא שהשכונה בסדר. כנ"ל מעלות שיצא לה שם לא משהו אבל אני חושב שזו יכולה להיות אופציה לא רעה בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 08, 2021 5:33 pm 
Junior

תחפש בכפר תבור/גן נר/דוברת. גן נר קצת גבוה יותר, אז טיפה יש אוויר ביחס לחפציבה/בית אלפא ואתה קל"ב על המעיינות שזה נחמה כלשהי לחום.

בדוברת יש שני נכסים בלוח במחיר מבוקש של מעט פחות מ-5000.

אל תהיה מופתע כל כך מהמחירים. יש הרבה אנשים שבעקבות הקורונה מחפשים בית בכפר, ההיצע נמוך ואני מניח שבתים כאלה נחטפים ביחס לדירות.

לגבי זיהום, להבנתי הנתונים בחיפה בשכונות מצידו השני של ההר לא שונים מהותית ממקומות אחרים (אזור כרמל מערבי וכו').

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 09, 2021 11:12 am 
Hall of Famer

ראש פינה היא מועצה מקומית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 14, 2021 10:37 pm 
Junior

אוקיי, הנני כאן (תודה לנדב שקרא לי).
אני אגיד מה שאני יודע על הגולן (גדלתי שם איזה 30 שנה) ועל ק''ש והסביבה (גר פה 4 שנים).
כמו כן, אני אפנה לפה את קובי, כי הוא המומחה לכל מושבי וקיבוצי עמק החולה, בהיותו גר באחד כזה. (וגם לענייני דרכון פורטוגלי הוא מומחה, אגב).
אבל תכף. אני צריך לסדר את הסלון הק''שמונאי שלי ואז.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 15, 2021 12:25 am 
Junior

איזה אלופים אתם.
תודה רבה לכולכם על הנכונות. מעריך.
מקווה שעד שנה מהיום כבר אשלח לך תמונות מהאזור החדש שבו אני מתגורר, בכדי שתראו לא אכלתי לכם את הראש סתם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 15, 2021 12:31 am 
Junior

לא מאמין שיש ת'רד כזה ואף אחד עוד לא שאל אם הם לא יתגעגעו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 15, 2021 12:45 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
עכשיו תריח את זה, עכשיו תגיד לי שזה לא יותר בריא...

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 44 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 16 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה