סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' פברואר 17, 2025 1:31 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 332 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מחשבות רנדומליות
הודעהפורסם: ה' ספטמבר 02, 2021 10:23 am 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
האמת שאני מכיר כמה אנשים מה'ברנז'ה' שלך שבאופן מפתיע מתייחסים להפלות משלב מסוים כרצח לכל דבר, אבל מאמין שמדובר במיעוט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 02, 2021 10:24 am 
Junior

נערך.

נערך לאחרונה על ידי זה כן אני בתאריך ה' ספטמבר 02, 2021 10:25 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 02, 2021 10:25 am 
Junior

זה כן אני כתב:
אם נתעלם מכך שבית המשפט בארה"ב דווקא כן נוהג להתערב במקרים כאלה, ולא מן הנמנע שזה יהיה המצב במקרה הנדון, בארה"ב יש חוקה יציבה כסלע ויש סמכות ברורה לבית המשפט לפסול חוקים. מה הוא יחליט לעשות את הסמכות הזאת - פחות מעניין אותי, בתור מי שחי בישראל ולא ממש מכיר לעומק את החברה האמריקאית והיחס הרווח בה לגבי הפלות. בשולי הדברים, כמובן שאי אפשר לחשוד בי כמתנגד להפלות.

לא חשדתי בך לרגע כמתנגד הפלות, גם ציינתי.
אני כן חושב שיש מקרים בהם בית המשפט מחויב להגן על הגוף ועל העתיד של נשים גם אם נציגי הרוב קבעו שאותם נשים חייבות ללדת ויהי מה.
אני משפטן ממש קטן (אפילו פחות מקטן, אני פשוט לא) ככה שאני לא יודע איך זה עובד מבחינת החוק היבש אבל אני פשוט לא יכול להבין איך חוק כזה יכול להיות חוקתי... אפילו אונס לא החריגו שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 02, 2021 10:32 am 
Sophomore

אם הפלה זה רצח לפי החוק מה זה בכלל גוף האישה לעומת הזכות לחיים שהיא רוצה לקחת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 02, 2021 10:33 am 
Junior

sheky כתב:
לא חשדתי בך לרגע כמתנגד הפלות, גם ציינתי.
אני כן חושב שיש מקרים בהם בית המשפט מחויב להגן על הגוף ועל העתיד של נשים גם אם נציגי הרוב קבעו שאותם נשים חייבות ללדת ויהי מה.
אני משפטן ממש קטן (אפילו פחות מקטן, אני פשוט לא) ככה שאני לא יודע איך זה עובד מבחינת החוק היבש אבל אני פשוט לא יכול להבין איך חוק כזה יכול להיות חוקתי... אפילו אונס לא החריגו שם.

כאמור, יש סיכוי טוב מאוד שזה יהיה המצב גם במקרה הזה. עדיין לא ניתנה הכרעה בעתירות שם (לפי הכתבה).
בכל אופן, ואמרתי זאת מיליון פעם בערך, אני בהחלט בעד שיהיה מנגנון ברור (והמצב הנוכחי הוא לא כזה אלא בעיקר שרירותי, גם אם לפעמים המצב הזה משרת אותי) שבמסגרתו בית המשפט יוכל לפסול חוקים בעניינים אזרחיים בהתקיים תנאים מסוימים.
אני כן בעד להגביל לחלוטין את היכולת של בית המשפט לעסוק בחוקים בתחומים אחרים, כמו ביטחון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 02, 2021 10:36 am 
Sophomore

יש בארהב הגבלות מהסגנון הזה? לא שזה דומה למצב שלנו אבל סתם מעניין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 02, 2021 10:39 am 
Junior

אני לא יודע, וכאמור, המצב שלנו לא דומה בכלל למצב בארה"ב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 02, 2021 10:43 am 
Sophomore

כללי יותר אז, מכיר מדינות בהם יש מנגנון מוסדר אשר הנושא הביטחוני או נושא אחר מוחרגים ממנו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 02, 2021 10:44 am 
Junior

לצערי לא.
אני גם לא מכיר מדינות שהמצב הביטחוני שלהן (ובעיקר הסיטואציה) מזכיר את שלנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 02, 2021 11:03 am 
Sophomore

אגב אם כבר אני מגביל דברים אז הייתי מתעקש על עניינים דמוגרפים הרבה לפני ביטחוניים.
עם כל הפטיש להריסת בתי מחבלים או מעצרים מנהליים, פה די נגמרת ההתערבות של בתי המשפט, ובסופו של יום ביטחון המדינה לא יחטוף מכה אנושה גם אם בית המשפט יתעקש בנושאים אלה יותר.
לעומת זאת ענייני הגירה כאלה ואחרים גם להרגשתי פחות טאבו( בענייני ביטחון אמיתיים אני לא רואה את בית המשפט מתערב בעתיד הקרוב ), וגם הרבה יותר מסוכנים לעתיד המדינה מכל התלקחות ביטחונית כזו או אחרת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 02, 2021 11:09 am 
Junior

בית המשפט הרשה לעצמו להתערב בנושאים ביטחוניים רבים: פסילת נוהל שכן, הצבת מכשולים במדיניות הסיכולים ממוקדים, הצבת מכשולים בחוק האזרחות (איחוד משפחות) ופסע מפסילת החוק, איסור שמירת גופות מחבלים לצרכי מיקוח (למרות שפסה"ד התהפך בדיון נוסף) ועוד.
גם בענייני דמוגרפיה ושאלות הנוגעות לאופייה של המדינה כמובן שהייתי מגביל סמכות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 02, 2021 11:42 am 
Sophomore

מי קובע איזה נושא הוא ''בטחוני'' ולכן מוחרג, ואיזה לא?

נניח שיתחילו נוהל שכן בערים מוערבות, בנימוק בטחוני. לבית המשפט (אני מניח, תקן אותי אם אני טועה) אין סמכות לדון בכך, או בשאלה האם זה בכלל בטחוני או לא. כל דבר אפשר להחריג כ''בטחוני'', כל הדרך לעריצות הרוב. לא ככה?

*שיהיה ברור, אני בהחלט חושב שצריך להסדיר בחוק את סמכויות בית המשפט ואת מערכת היחסים בינו לבין הרשות המחוקקת והרשות המבצעת. בד בבד גם צריכה להתרחש רפורמה משמעותית בהפרדה שבין הרשות המבצעת למחוקקת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 02, 2021 12:07 pm 
Junior

מבין את מה שאתה אומר, אבל זה הדוגמה שהבאת היא היפותטית ומאוד קיצונית.
קודם כל ניתן לקבוע בדיוק מהם צרכים ביטחוניים. שנית, בהשאלה מהדוגמה שלך, לא זכור לי שהמדינה פעלה, למשל, להרוס בתים של ערבים ישראלים שהורשעו בטרור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 02, 2021 12:26 pm 
Junior

לאומית2021 כתב:
שופט השלום שאחראי לפסק הדין הזה נראה בעצמו, כולל קורות החיים, כמו אחד מהמשתתפים בחתונה הזו אז מה הפלא.

https://judgescv.court.gov.il/098784ba- ... 7%91%D7%95

ברור! כי יש לו כיפה על הראש וזקן והוא למד (לא עלינו) בישיבת בני עקיבא ובישיבת הסדר. בטוח כהניסט! בטח יש לו גם תמונה של גולדשטיין בלשכה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 02, 2021 12:31 pm 
Sophomore

זה כן אני כתב:
מבין את מה שאתה אומר, אבל זה הדוגמה שהבאת היא היפותטית ומאוד קיצונית.
קודם כל ניתן לקבוע בדיוק מהם צרכים ביטחוניים. שנית, בהשאלה מהדוגמה שלך, לא זכור לי שהמדינה פעלה, למשל, להרוס בתים של ערבים ישראלים שהורשעו בטרור.

לא זכור לך נכון להיום. עם זאת, אני חושב שזה די מקובל (כמובן מוזמן לתקן אותי) להגיד שיש דברים שהממשלה/כנסת לא מנסות אפילו להעביר כי ברור לכולם שלא יעמדו במבחן בג"צ.
וגם אם היום זה לא המצב, כל דבר אפשר לעטוף באמתלה בטחונית. זה לא מסובך, ויש מספיק דוגמאות חשוכות בהיסטוריה שמדגימות את זה. עכשיו, בשביל שלא נסטה פה לויכוח עקר - אני לא טוען שזה המצב במדינה כיום (לפחות ככל שאנו מדברים על תחומי הקו הירוק). אני רק אומר שהחרגה כזו נותנת כלי מאוד פשוט לעקיפה של כל ביקורת שיפוטית, ושזה לא מופרך לחשוב שבעתיד (קרוב יותר או פחות) יימצא מי שינצל זאת למטרות שאולי תסכים איתן, ואולי תפגע מהן.

והדוגמא שהבאתי לא כזו היפותטית וקיצונית. יש היום לא מעט קולות שקוראים להחזרת השלטון הצבאי על היישובים הבדואיים בנגב בגלל הפשיעה המשתוללת (זו אכן בעיה שצריך לפתור, עוד בעיה שהרשויות אצלנו העצימו וטיפחו ע"י התעלמות והזנחה). עכשיו, אם אתה מטיל שלטון צבאי על רהט וחורה ושגב שלום (כאילו שזה לגיטימי ובסדר, להטיל שלטון צבאי על אזרחים), מה לגבי ב"ש? הרי חלק לא מבוטל מהפשיעה המדוברת מתרחש בעיר עצמה. חלק מהעבריינים מתגורר בה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 02, 2021 12:33 pm 
Freshman

לא לגמרי ברור איך עונש קולקטיבי בוטה (הריסת בתים) חוקית באיזשהו מוגן, אגב בית משפט ובטחוני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 02, 2021 1:33 pm 
Junior

ido כתב:
לא זכור לך נכון להיום. עם זאת, אני חושב שזה די מקובל (כמובן מוזמן לתקן אותי) להגיד שיש דברים שהממשלה/כנסת לא מנסות אפילו להעביר כי ברור לכולם שלא יעמדו במבחן בג"צ.
וגם אם היום זה לא המצב, כל דבר אפשר לעטוף באמתלה בטחונית. זה לא מסובך, ויש מספיק דוגמאות חשוכות בהיסטוריה שמדגימות את זה. עכשיו, בשביל שלא נסטה פה לויכוח עקר - אני לא טוען שזה המצב במדינה כיום (לפחות ככל שאנו מדברים על תחומי הקו הירוק). אני רק אומר שהחרגה כזו נותנת כלי מאוד פשוט לעקיפה של כל ביקורת שיפוטית, ושזה לא מופרך לחשוב שבעתיד (קרוב יותר או פחות) יימצא מי שינצל זאת למטרות שאולי תסכים איתן, ואולי תפגע מהן.

והדוגמא שהבאתי לא כזו היפותטית וקיצונית. יש היום לא מעט קולות שקוראים להחזרת השלטון הצבאי על היישובים הבדואיים בנגב בגלל הפשיעה המשתוללת (זו אכן בעיה שצריך לפתור, עוד בעיה שהרשויות אצלנו העצימו וטיפחו ע"י התעלמות והזנחה). עכשיו, אם אתה מטיל שלטון צבאי על רהט וחורה ושגב שלום (כאילו שזה לגיטימי ובסדר, להטיל שלטון צבאי על אזרחים), מה לגבי ב"ש? הרי חלק לא מבוטל מהפשיעה המדוברת מתרחש בעיר עצמה. חלק מהעבריינים מתגורר בה.

אני חושב שזו לא תהיה משימה קשה במיוחד להחריג מראש את הגבלת הסמכות לאזרחים ישראלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 02, 2021 9:32 pm 
Sophomore

אני חושב שזה יהיה הרבה יותר מסובך ממה שנראה לך. אזרחים ישראלים לא פוגעים מדי פעם בבטחון המדינה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 02, 2021 10:30 pm 
Junior

ואכן היחס שונה (לצערי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 03, 2021 10:28 am 
Junior

שוויק1 כתב:
לאומית2021 כתב:
שופט השלום שאחראי לפסק הדין הזה נראה בעצמו, כולל קורות החיים, כמו אחד מהמשתתפים בחתונה הזו אז מה הפלא.

ברור! כי יש לו כיפה על הראש וזקן והוא למד (לא עלינו) בישיבת בני עקיבא ובישיבת הסדר. בטוח כהניסט! בטח יש לו גם תמונה של גולדשטיין בלשכה.

תחילה התעלמתי מההודעה המצוטטת, לנוכח זהותו של הכותב שבחר לשלשל אותה על דפי הפורום. אך מאחר שבכל זאת מישהו כאן בחר להתייחס, אני מזמין את אלו שנותר בהם צל של אינטגריטי, לדמיין סיטואציה בה אני (או כל יוזר אחר המזוהה עם הצד הימני של המפה הפוליטית) הייתי כותב על שופט ערבי שזיכה נאשמים ערבים משהו בנוסח דומה, נניח: "לא מפתיע, השופט בעצמו נראה כמו מי שבזמנו הפנוי נוהג לזרוק אבנים על רכבים תועים".
כמה זמן מרגע פרסום ההודעה היה לוקח לכמה מצדיקי הפורום להטיח בי, באלגנטיות האופיינית להם כ"כ, שאני גזען דוחה ונאלח ולקרוא למנהלים להעיף אותי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 03, 2021 12:23 pm 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:
שוויק1 כתב:
לאומית2021 כתב:

תחילה התעלמתי מההודעה המצוטטת, לנוכח זהותו של הכותב שבחר לשלשל אותה על דפי הפורום. אך מאחר שבכל זאת מישהו כאן בחר להתייחס, אני מזמין את אלו שנותר בהם צל של אינטגריטי, לדמיין סיטואציה בה אני (או כל יוזר אחר המזוהה עם הצד הימני של המפה הפוליטית) הייתי כותב על שופט ערבי שזיכה נאשמים ערבים משהו בנוסח דומה, נניח: "לא מפתיע, השופט בעצמו נראה כמו מי שבזמנו הפנוי נוהג לזרוק אבנים על רכבים תועים".
כמה זמן מרגע פרסום ההודעה היה לוקח לכמה מצדיקי הפורום להטיח בי, באלגנטיות האופיינית להם כ"כ, שאני גזען דוחה ונאלח ולקרוא למנהלים להעיף אותי?

אז או שהבנתי הנקרא שלי מאד חלשה, או שהבעיה היא לאומית ולא שוויק שצחק על לאומית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 03, 2021 12:50 pm 
Hall of Famer

דתי-לאומי מובהק ששימש שופט צבאי בשטחים הכבושים הוא בזהות סטטיסטית גבוהה ביותר אדם שנמצא בצד של זיהוי רגשי/אידאולוגי עם מתנחלים. לא אומר כהניסט, לא אומר תמונה של גולדשטיין, כן אומר אדם שבהחלט יכול להיות מוטה להקל עם גזענות ואלימות יהודית כלפי פלסטינים (ואגב, בניגוד למה שהמיינסטרים הדתי-לאומי אוהב לחשוב על עצמו, אין הבדל עצום בינם לבין כהנא-בסוף האמונה הבסיסית היא שהיהודי נעלה על הפלסטיני וזה מכח עליון).

כמובן שהדוגמה של זכ"א, כדרכו, אידיוטית להפליא.

אם כבר מחפשים דוגמה ב"צד השני", אז דוגמה טובה יותר תהיה שופט ערבי-איסלאמיסט בוגר לימודי שריעה ששימש קאדי, שצריך לשפוט בתיק של אלימות מוסלמית נגד להט"ב.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 03, 2021 1:33 pm 
Junior

הרסתם לי את הת'רד...
מקווה שאתם מבסוטים...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 03, 2021 2:08 pm 
Junior

נורטון כתב:
זה כן אני כתב:
שוויק1 כתב:
לאומית2021 כתב:

אז או שהבנתי הנקרא שלי מאד חלשה, או שהבעיה היא לאומית ולא שוויק שצחק על לאומית

הבעיה היא אכן לא שוויק.
וכדי לא להרוס ליואב את הת'רד, אתעלם באלגנטיות מהגיגי הנפיחה הסרוחה שלעיל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 03, 2021 2:28 pm 
Hall of Famer

כן מותק, אלגנטיות זה אתה.

מזל שאתה לא הורס ליואב את הת'רד בתגובות לנפיחות סרוחות, כפי שהואלת להתעלם מהודעה אחרת לנוכח זהות הכותב שבחר לשלשל אותה. אתה ממש מעולה בלהתעלם באלגנטיות ולהתרומם מעל הביבים.

בכל מקרה, הדוגמה נותרה אידיוטית להפליא, וגם בזה אין כל חדש תחת השמש.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 332 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: ראי שעל הקיר ו 16 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: