סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 15, 2024 6:03 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 68 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: קנייבסקי
הודעהפורסם: א' מרץ 20, 2022 7:49 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אגב, האבא של קנייבסקי, כלומר הסטייפלער, או הקהילות יעקב, היה די חכם וכאמור כתב לפחות משהו משמעותי בעולם התורה. חבל שזה לא הגיע לבן שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 20, 2022 9:06 pm 
Junior

במחילה, צ׳רלס האציל, אבל אתה באמת ובתמים מבלבל את המוח. העובדה שקנייבסקי לא היה מחדש גדול בעולם ההלכה והפרשנות ממש לא הופכת אותו למישהו שרק משנן. וכן, מאוד סביר להניח שיכולות הניתוח והעיבוד שלו הן משהו ש-99% מהאוכלוסייה יכולים רק לחלום עליו.

כמובן שגם בשאר הדברים שלך אתה רחוק מלהבין את הנושא שעליו אתה מדבר. נשגב מבינתך איך אדם מקדיש כל כך הרבה זמן לפסוקים ״שאין ביניהם ובין חיי היומיום במאה ה-21 דבר״, אבל אתה באמת לא מבין שהשאלה היא חיי היומיום של מי? אני מניח שמתכנת שמקדיש את חייו לבניית משחקי מחשב עושה מבחינתך משהו הרבה יותר רלוונטי לחיי היומיום במאה ה-21, אבל למה בעצם? העובדה שיש מיליוני אנשים שחיי היומיום שלהם (במאה ה-21!) מושפעים ישירות מהאופן שבו מפרשים את הפסוקים האלה לא מספיקה בעינייך כדי לקבוע שאולי בכל זאת יש קשר בין הפסוקים האלה לחיי היומיום?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 20, 2022 9:25 pm 
Hall of Famer

נביא, בחיי שאתה מתעלם מהעובדה שערכו העיקרי ב 94 שנות חיים היתה להיות בבא
כאמור, בניגוד ללא מעט ראשי ישיבות פוסקים אחרים שהכיחו משהו בחיים (הרבנים אלישיב, אויערבך, הסטייפלער, שטיינמן וכו')

ואם כבר, אז גם הרב שך שייך לקטגוריה של קנייבסקי. קצת יותר אינטילגנטי (למרות שה'אבי עזרי' רחוק מאד מלהרשים) אבל שוחר ריב ומדון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 20, 2022 9:28 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
ברמה האישית אין בי שום רגש לעניין מותו.

ברמה החברתית, אני חושב שהוא היה אויב מובהק של החברה המתקדמת. איש חשוך שראה משימה בלגדל דורות של בורות. זלזול מוחלט בחילוניות, פסק שאין לתרום כליה לחילונים, למכור או להשכיר להם דירות.

יש לי אפס כבוד לאבל החרדי עליו, כמו שיש לי אפס כבוד לאבל איראני על מות אייתולה.

סבבה והכל. דעה לגיטימית. לא הבנתי למה זה הכרחי להגיד את זה רגע אחרי שהבנאדם נפטר. עבר זמנו בטל קורבנו.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 20, 2022 9:48 pm 
Sophomore

התותח המפוברק כתב:
Hacohen כתב:
ברמה האישית אין בי שום רגש לעניין מותו.

ברמה החברתית, אני חושב שהוא היה אויב מובהק של החברה המתקדמת. איש חשוך שראה משימה בלגדל דורות של בורות. זלזול מוחלט בחילוניות, פסק שאין לתרום כליה לחילונים, למכור או להשכיר להם דירות.

יש לי אפס כבוד לאבל החרדי עליו, כמו שיש לי אפס כבוד לאבל איראני על מות אייתולה.

סבבה והכל. דעה לגיטימית. לא הבנתי למה זה הכרחי להגיד את זה רגע אחרי שהבנאדם נפטר. עבר זמנו בטל קורבנו.

זה ממש לא "סבבה והכל".
אני מתנצל שזו פעם שלישית שאני חוזר על זה, אולי זה קצת אובססיבי אבל חשוב שזה יופנם פה.

כולם מוזמנים לעשות חיפוש בגוגל של "הרב קנייבסקי והרב הבר", ולראות תמונה שבה הרב ישעיהו הבר זצוקל, מקים ארגון "מתנת חיים", ארגון הידוע בתרומתו לכל יהודי גם חילונים,
מקבל את ברכתו של הרב קנייבסקי זצוק"ל על פועלו.

אז איך זה מסתדר עם מה שכתב המקרא "הכהן" ש - "הרב קנייבסקי פסק שאין לתרום כליה לחילונים"?
תשובה : זה לא מסתדר.
עכשיו יש לכם בחירה חופשית למי ולהאמין (ולהפעיל קצת היגיון) :
א. המתקרא "הכהן"
ב. לבדוק עובדות ולעשות 1+1

אגב, אין שום דבר שלישי בדבריו של הרב קנייבסקי זצוקל שעדיף לבדוק מראש כדי לא לתרום לאנשים שלא ראוים לכך. אני מאמין שכולנו לא הינו תורמים לכאלו.
אה, סליחה, שכחתי את ירון לונדון שאמר שהוא ישמח לתרום את איבריו אפילו למחבלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 20, 2022 10:04 pm 
Junior

נורטון כתב:
נביא, בחיי שאתה מתעלם מהעובדה שערכו העיקרי ב 94 שנות חיים היתה להיות בבא
כאמור, בניגוד ללא מעט ראשי ישיבות פוסקים אחרים שהכיחו משהו בחיים (הרבנים אלישיב, אויערבך, הסטייפלער, שטיינמן וכו')

ואם כבר, אז גם הרב שך שייך לקטגוריה של קנייבסקי. קצת יותר אינטילגנטי (למרות שה'אבי עזרי' רחוק מאד מלהרשים) אבל שוחר ריב ומדון

אני לא מתעלם, אני פשוט מדבר על משהו אחר (או שזה כן נקרא להתעלם? אבל אז אני גם מתעלם מטורניר המכללות ומהמחקרים האחרונים על הפרעות אכילה...).

אני לא מתעסק בניתוח גדולתו או בינוניותו של קנייבסקי בהשוואה לגדולי הדור אחרים. כיוונתי מאוד ספציפית לטענה שהושמעה פה לפיה ללמוד תורה זה לא משהו שמצריך יכולות קוגניטיביות מעבר לשינון כמו תוכי. אחרי זה נסחפתי והתייחסתי גם לשאלה האם הגמרא רלוונטית לחיי היומיום במאה ה-21, אבל כאמור - בשום שלב לא עסקתי בדמותו הספציפית של קנייבסקי לעומת גדוילים אחרים. זה לא כל כך מעניין אותי, אני לא מספיק בקי כדי שתהיה לי דעה בנושא ובאופן כללי מניח שאתם צודקים במה שאתם אומרים בהקשר הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 20, 2022 10:14 pm 
Hall of Famer

אז בתור מישהו שבכל זאת למד גמרא במשך יותר מעשור, אני לא מסכים לגמרי.
כלומר, כן - גמרא יכולה להיות דבר מאד מאד אינטליגנטי, אפשר למצוא חילוקים על גבי חילוקים (כמו הספר של הרב ההוא עם האלף ציציות שבגלל שעברו איזה 18 שנה מאז, שכחתי את שמו), צווי דינים, תרי דינים, גברא, חפצא ומה שלא בא לך.
אבל בניגוד לכמעט כל דבר אחר, היא אינטליגנטית רק כמו האדם הדן בה. כלומר, לפעמים אתה מתפעם מהגאונות של איזו חבורה, אבל כל חבורה, גאונית ככל שתהיה היא לא אמפירית. אין מ.ש.ל, אין הוכחה. יש תיאוריה ויש אוננות אינטלקטואלית (רצינית מאד) אבל אפס אמפיריות וגם כאמור, מעט מאד השלכה לחיים של רוב האנשים בעולם.
ובאמת שזה היה כיף כשלמדתי בישיבה, כל האוננות הזאת מאד מהנה, ואתה מרגיש מאד אינטליגנטי כשאתה מוצא עוד חילוק בהסתמך על איזה רבע מילה של איזה רא"ש או ראב"ד שכתב משהו עם ו' או בלי ו'. זה באמת כיף

אבל זה לא רציני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 20, 2022 10:24 pm 
Junior

אז אתה טוען שפלפולי גמרא זה עסק פחות אמפירי ממתמטיקה? ברצינות? אני לא בטוח שתמצא פה מישהו שירצה להתווכח איתך...

ולענייננו : האם בתור מישהו שלמד גמרא במשך יותר מעשור אתה חושב שאפשר להגיע למעמד של ״גדול הדור״ בלי יכולות שכליות מאוד יוצאות דופן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 20, 2022 10:47 pm 
Hall of Famer

לגמרי לגמרי לגמרי ופגשתי מספיק כאלה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 20, 2022 10:52 pm 
Hall of Famer

ולגבי השאלה הראשונה, בכל עסק בעולם אתה יכול לעשות ab test ולהפוך את התיאוריה לאמפירית
בגמרא...לא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 20, 2022 11:07 pm 
Hall of Famer

אני עם נורטון כאן, ויש רובד הרבה יותר עמוק של הדברים, שבעצם מסכם את פועלם של ה"קנייבסקים" למיניהם כ"גדולים בתורה".

התלמוד מורכב, באופן כללי, מחלקים שהם מדרשיים/אגדיים וחלקים שהם הלכה למעשה. בחלקים הראשונים שהזכרתי (לא ראשונים מבחינת סדר) אין שום אתגר אינטלקטואלי, לזכור אותם זה כמו לזכור סיפורי עם או מיתולוגיה.

החלקים שהם הלכה למעשה הם האתגר האינטלקטואלי. שם יש את הפלפול המשפטי, את השלכת הראיות, את השקלא וטריא, את המקורות, את העדויות. ופה ל"גדולי הדור" תמיד יש הזדמנות לקחת את הטקסט התלמודי, לגזור ממנו תפישות אמוניות/משפטיות/הלכתיות, ולהביא לחיי המעשה המודרניים. ואת זה הם תמיד מתנגדים בתוקף לעשות. הם לא רוצים באפשרות שניתנה להם במסורת היהודית לחדש הלכות שמתאימות לזמנם, הם רוצים-בפחדנות אינטלקטואלית מדהימה-להסתגר בדל"ת אמותיהם, להקטין את עצמם בפני "ענקי הדורות הקודמים", ולהיות חסרי רלוונטיות לחיים של רוב היהודים בעולם. יש להם אומץ לפסוק פסקים על איסור החזקת טלפון חכם או על האם החילונים הם תינוקות שנשבו או רשעים במזיד, אבל לא לנהל דיון אינטלקטואלי אמיתי עם תפישות שונות משלהם, מתוך הזווית היהודית.

ולזה, בין היתר, אני בז.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 20, 2022 11:15 pm 
Hall of Famer

ובמובן הזה, הרב עובדיה למשל שם בכיס הקטן של הגלימה את כל הרבנים הליטאים המתפלפלים. הם לעגו לו והוא לעג להם, אבל הוא זה שכתב כרכי הלכה עצומים בסוגיות רלוונטיות לימינו (התרת עגונות מלחמה וזיהוי חללים זה חלק מפורסם, אבל הוא באמת פסק בכל נושא והפגין ידע רלוונטי), ולא התעסק בחומרות מיותרות של מידות "כביצה" או העלים בהדסים, שזו הגאווה של הלמדנים ה"חזון אישניקים".

נכון שגם הוא התייהר מדי פעם ואמר אמירות שעל גבול ההסתה לאלימות ממש, אבל הוא גם היה דוגמה למיהו "גדול בתורה" רלוונטי לחיי היומיום.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 20, 2022 11:22 pm 
Hall of Famer

וואלה, אני ונדב אשכרה מסכימים על משהו, גם על הרב עובדיה במקרה הזה.
ורק שיהיה ברור, יש יוצאי דופן בין הגדולים האשכנזים, אבל הם פיו ופאר ביטווין מה שנקרא. נדמה לי שהרב אויערבך האבא היה כזה. ובוודאי שראש ישיבתי לשעבר, הרב יעקב הורוביץ ז"ל היה כזה ובכלל אישיות מופתית שהשפיעה על חיי המון (ראש הישיבה השני של אופקים, הרב חיים קמיל לעומתו היה דוגמה קלאסית ל"גדול" שהיה בגדול די טיפש).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 20, 2022 11:27 pm 
Hall of Famer

עכשיו רק צריך למצוא מישהו שמדורג ב200 הראשונים של גדולים בתורה, שיעשה תהליך שינוי מין ונראה איפה הוא ידורג כאשה במקצה קריאת מגילה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 20, 2022 11:54 pm 
Sophomore

יש ביהדות דיונים על היחס בין "בור סוד" לבין "כמעיין המתגבר".
יש בגמרא חכמה ויש אגדות (כמו שניתח המתקרא "הכהן"), לא יודע להשוות את זה לחכמה אחרות, ואני גם לא חושב שזה רלוונטי.

חייבים להבין שמבחינת היהודי המאמין, ההנאה שבפלפול או בחשיבה זה משהו שהוא רק נילווה בעת לימוד הגמרא עצמה.
הדבר החשוב באמת זה הדבקות בה' (לימוד תורה לשמה) וקיום מצוות תלמוד תורה.
אם הלימוד עצמו היה מגרה שכלית זה שאלה משנית לגמרי.
אם מישהו לומד גמרא בעיקר כי הוא נהנה מהפלפול וההתפלספות, לדעתי יש פה בעיה.

צ'ארלס, חשוב שאתה תבין את הנושא הזה, משום שאתה נראה לי חי על פלנטה אחרת, והגיע הזמן שנתחת על כדור הארץ ותפתח איזה דף גמרא.
יהודים לא לומדים תורה כי זה בהכרח משהו מאתגר או מקדם שכלית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 21, 2022 12:03 am 
Sophomore

אני מאד אוהב ביהדות שיש תרבות של כבוד ללמידה ולהתפלפלות. תחושת הבטן שלי שזאת הסיבה שיהודים מאד הצליחו ומצליחים במדע. אבל הרושם שלי שאלו שמשווים ײגדוליײ תורה למדענים גדולים לא ממש מכירים מדענים גדולים. אני לא מכיר גדולי תורה, אבל מהמעט שאני יודע רוב ההתפלפלויות הן התחכמויות. במקרה הטוב הן מתקרבות לפילוסופיה. אני מתקשה להאמין שהן מתקרבות לרמת המורכבות האינטלקטואלית של מתמטיקה או פיסיקה תאורטית. אולי הרמבײם הגיע לרמת מורכבות גבוהה (לא מכיר), אבל האם יש איזשהו רב שנוגע ברמה של הרמבײם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 21, 2022 12:15 am 
Junior

לא מבין חצי דבר בנושא, אבל הערות:
1. ״הסטייפלער״ זה כינוי מדהים, אני לגמרי רואה את זה ככינוי לראפר או שחקן אן בי איי
2. קטשופ - למה אתה כותב ״רמביים״ ולא רמב״ם כמו כולנו? יש סיבה מיוחדת? התקלקלו המרכאות? זה מוזר
3. נדב - הבנו שאתה לא אוהב אותו, אבל די עם הקללות, בחיאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 21, 2022 12:26 am 
Sophomore

stspg זה מה שיש לי במקלדת הוירטואלית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 21, 2022 12:30 am 
Hall of Famer

stpsg כתב:
1. ״הסטייפלער״ זה כינוי מדהים, אני לגמרי רואה את זה ככינוי לראפר או שחקן אן בי איי
2. קטשופ - למה אתה כותב ״רמביים״ ולא רמב״ם כמו כולנו? יש סיבה מיוחדת? התקלקלו המרכאות? זה מוזר

אני לא מקלל אותו. מצטער אם זה לא נעים, אבל אני חושב שעוד יותר לא נעים מה שהטרול הזה עושה. לציטוט מהודעתו האחרונה: "צ'ארלס, חשוב שאתה תבין את הנושא הזה, משום שאתה נראה לי חי על פלנטה אחרת, והגיע הזמן שנתחת על כדור הארץ ותפתח איזה דף גמרא".

לא טרול?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 21, 2022 12:56 am 
Sophomore

Ketchup כתב:
אני מאד אוהב ביהדות שיש תרבות של כבוד ללמידה ולהתפלפלות. תחושת הבטן שלי שזאת הסיבה שיהודים מאד הצליחו ומצליחים במדע. אבל הרושם שלי שאלו שמשווים ײגדוליײ תורה למדענים גדולים לא ממש מכירים מדענים גדולים. אני לא מכיר גדולי תורה, אבל מהמעט שאני יודע רוב ההתפלפלויות הן התחכמויות. במקרה הטוב הן מתקרבות לפילוסופיה. אני מתקשה להאמין שהן מתקרבות לרמת המורכבות האינטלקטואלית של מתמטיקה או פיסיקה תאורטית. אולי הרמבײם הגיע לרמת מורכבות גבוהה (לא מכיר), אבל האם יש איזשהו רב שנוגע ברמה של הרמבײם?

לא יודע אם בסדר גודל של הרמב"ם, אבל יש את שפינוזה שגדל כנער חרדי ונחשב לפילוסוף מכובד מאד

יש מעט רבנים שהם גם פרופסורים מכובדים
דוגמאות :
פרופסור והרב יהודה לוי (פיזיקאי) ז"ל.
פרופסור ורב (מוסמך רבנות) נדב שנרב (פיזיקאי)
פרופסור ורב (מוסמך לרבנות) דניאל הרשקוביץ (מתמטיקאי). כיהן גם כשר למיטב זכרוני.
כנראה שיש עוד.

כמו כן, לא חסרים פרופסורים מכובדים מאד שאינם רבנים, אבל לומדים המון-המון תורה ממש כדרך חיים,
פרופסור דורון אורבך, חוזר בתשובה (הוא אינו רב אבל למד בישיבה חרדית), נחשב למדען בסדר גודל מכובד ביותר, ובתחומו (אלקטרוכימיה) הוא אחד הטובים בעולם.
פרופסור גבריאל הנדלר (מתמטיקה)
פרופסור ירמיהו ברונובר (פיזיקאי)
פרופסור דוד סומפולינסקי (מיקרוביולוג)
פרופסור אליהו סורקין (רופא)
פרופסור יעקב פרידמן (פיזקאי)
פרופסור רוברט הארליק (מדען מחשב).

פה לא חסרות דוגמאות, יש עוד המון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 21, 2022 1:00 am 
Sophomore

Hacohen כתב:
stpsg כתב:

אני לא מקלל אותו. מצטער אם זה לא נעים, אבל אני חושב שעוד יותר לא נעים מה שהטרול הזה עושה. לציטוט מהודעתו האחרונה: "צ'ארלס, חשוב שאתה תבין את הנושא הזה, משום שאתה נראה לי חי על פלנטה אחרת, והגיע הזמן שנתחת על כדור הארץ ותפתח איזה דף גמרא".

לא טרול?

יש הבדל בין להטריל (וזה לא הטרלה לדעתי) לבין להשתמש במושג המכוער "יודונאצי" כמעט בכל הודעה כלפי. מנהל הפורום (אוריאל) הזכיר בעבר שאנשים התלוננו שדברים כאלו מפריעים.
וחוץ מזה, כמו שכבר הזכרתי, אתה פוגע בעיקר בעצמך שאתה עושה כך.
אני באמת מאמין שאתה בן אדם טוב, וחושב שכדאי להפסיק עם זה, גם אם אני טרול שקרן וגם אם אתה לא מסכים איתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 21, 2022 1:01 am 
Hall of Famer

לא, הוא לא באמת הביא את שפינוזה עכשיו כתשובה שקשורה איכשהו לשאלה "האם יש איזשהו רב הנוגע ברמה של הרמב"ם?".

אם זה לא טרול, טרול מהו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 21, 2022 1:05 am 
Hall of Famer

ehud כתב:
Hacohen כתב:
stpsg כתב:

לא טרול?

יש הבדל בין להטריל (וזה לא הטרלה לדעתי) לבין להשתמש במושג המכוער "יודונאצי" כמעט בכל הודעה כלפי. מנהל הפורום (אוריאל) הזכיר בעבר שאנשים התלוננו שדברים כאלו מפריעים.
אני באמת מאמין שאתה בן אדם טוב, וחושב שכדאי להפסיק עם זה, גם אם אני טרול שקרן וגם אם אתה לא מסכים איתי.

הנה, קיבלתי על עצמי את ההנהגה החשובה, שכאשר אני מגיב לך-אם אתה רק טרול, לקרוא לך רק טרול. ואם אתה גם מפגין את יודונאציותך, אז גם זה יצוין.

למשל, כשביזית את זכרו של הפילוסוף הגדול והכופר שפינוזה, בכך שאיכשהו קישרת אותו למשהו שקשור לדת חוץ מבוז לה, היית רק טרול.

אגב, אף אחד לא ביקש ממך רשימת מכולת של מדענים דתיים. שאלו אם יש גדול בתורה שידוע גם כפילוסוף ברמה גבוהה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 21, 2022 1:09 am 
Sophomore

Hacohen כתב:
ehud כתב:
Hacohen כתב:
stpsg כתב:

לא טרול?

הנה, קיבלתי על עצמי את ההנהגה החשובה, שכאשר אני מגיב לך-אם אתה רק טרול, לקרוא לך רק טרול. ואם אתה גם מפגין את יודונאציותך, אז גם זה יצוין.

למשל, כשביזית את זכרו של הפילוסוף הגדול והכופר שפינוזה, בכך שאיכשהו קישרת אותו למשהו שקשור לדת חוץ מבוז לה, היית רק טרול.

אגב, אף אחד לא ביקש ממך רשימת מכולת של מדענים דתיים. שאלו אם יש גדול בתורה שידוע גם כפילוסוף ברמה גבוהה.

אולי טעיתי?
למה ישר אתה דן אותי כטרול ועוד משתמש בביטוים מכוערים?

כוונתי היתה למישהו שלמד הרבה תורה בצעירותו ונהיה פילוסוף בעל שם עולמי.
אפילו אם הוא לא היה "רב" בפועל, אפשר להניח שבצעירותו הוא ספג גמרא ברמה גבוהה מאד, כנראה ברמה שסופגים רבנים רציניים.

אני כן יודה שרשימת המדענים המכובדת (והממש לא סופית) זה סוג של "דמגוגיה" על מנת לנסות להראות שלימוד גמרא מחדד את השכל (שזה דבר שחשוב לחברי הפורום).
אבל זה לא בדיוק טרול.
לילה טוב אחי היקר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 21, 2022 1:26 am 
Hall of Famer

"למה אתה דן אותי כטרול"

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 68 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 13 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה