סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 2:37 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 78 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' אפריל 12, 2022 12:43 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
הסיפא קשורה ישירות למה שהבנתי שהתכוונת, העברית עדיין מכלילה רבים בזכר, ונדמה לי שזה התקן המקובל שלא הולך להשתנות בקרוב.

נראה לי שבכתיבה, אם נמצאים באיזשהו פורום שכולל א.נשים שזה אכפת להם.ן, זה הרבה יותר קל לכתוב ככה מאשר בדיבור בעל פה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 12, 2022 12:49 pm 
Hall of Famer

לא אוהב את הנקודה המגדרית במקום הלוכסן. מפריע לי בעין ממש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 12, 2022 12:54 pm 
Junior

בדיוק, זה התקן. ואני גם לא רואה איזו אפשרות אלטרנטיבית אחרת יש. לכן אם ניקח מישהי שממש ממש מתעקשת על הנושא הזה, איך היא תגדיר (בדיבור ולא בכתיבה) פעולה שבה אני והיא מדברים? מדברותים? משוחחתים?
ואם בלתי אפשרי ליישם את זה לדיבור, מה זה שווה שעושים זאת בכתיבה? זה מאולץ ולא הכרחי וגם מעצבן לעין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 12, 2022 1:08 pm 
Hall of Famer

ברור שזה מעצבן לעין כשלא רגילים לזה. אם היינו רגילים לזה מילדות, זה לא היה מעצבן. אורן כותב "מעצבן אותי בעין", אבל הוא גם הסתלבט על זה שאיר קנדה בזמנו התחילו להגיד "dear passengers" במקום "ladies and gentlemen", נמצאת למד שמעצבן בעין זה סבבה, אבל יש פה גם (בעיקר?) שמרנות.

לגבי איך להתבטא בדיבור, שמי שזה מטריד אותו ישבור את ראשו היפה. זה עוד אחד מהנון-אישיוז שהשמרנות מנפחת למימדי ענק.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

נערך לאחרונה על ידי Hacohen בתאריך ג' אפריל 12, 2022 1:18 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 12, 2022 1:18 pm 
Freshman

נקודה בפועל בהחלט פחות בולטת ומציקה מטקסט מלא סלאשים. המתכנת שבי קצת מרחם על מי שצריך לפרסר טקסט כזה לניתוח שפה אבל זאת בעיה די אזוטרית.

ספציפית הקטע עם המילה אנשים מוזר, כי אף פעם לא חשבתי עליה כמילה עם שיוך מגדרי. נשים הן לא אנשים נשמע מאוד שמרני :) כלומר מן הסתם נתקלתי בזה הרבה, זה פשוט קצת מוזר לי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 12, 2022 1:20 pm 
Hall of Famer

אזהו, שבגלל זה יש נקודה כסימן מכליל, להחיל את כל סוגי בני האדם על מגדריהם. אם היה לוכסן, זה היה אומר אנשים או נשים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 12, 2022 1:21 pm 
Junior

אני אמנם שמרן, אבל אין לי בעיה עם רפורמות בכלל ובשפה בפרט, איפה שאותה רפורמה אמורה להקל עלינו. מנגד, כאשר המצב הנוכחי הוא תקין ונוח אז אין סיבה לתקן.
למשל בשפה מזמן השתרש הביטוי "במידה ש" או "ככל ש" לצורך התניה, וזה מאוד נוח להשתמש בזה, אך פורמאלית מדובר בטעות כי אלו ביטויים שמציינים מידה של דבר, ולא משפטי תנאי. אין לי בעיה שבמסגרת רפורמה, האקדמיה ללשון תיקבע שהשימוש בביטוי הזה במשפט תנאי הוא תקין.

להבדיל מכך, אין לי עניין להתחיל לכתוב נקודה באמצע מילה או לכתוב "אלופותים" כדי שמירב מיכאלי תבוא על סיפוקה, כי זה מסורבל, מכוער לעין, לא נוח ולא באמת תורם להתקדמות השפה. נשים לא צריכות להיעלב כשאומרים "אנשים" כמו שגברים לא נעלבים מכך שאומרים "תינוקות" או "לקוחות", הגם שחלק מהתינוקות והלקוחות הם זכרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 12, 2022 1:44 pm 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:
להבדיל מכך, אין לי עניין להתחיל לכתוב נקודה באמצע מילה או לכתוב "אלופותים" כדי שמירב מיכאלי תבוא על סיפוקה, כי זה מסורבל, מכוער לעין, לא נוח ולא באמת תורם להתקדמות השפה. נשים לא צריכות להיעלב כשאומרים "אנשים" כמו שגברים לא נעלבים מכך שאומרים "תינוקות" או "לקוחות", הגם שחלק מהתינוקות והלקוחות הם זכרים.

אז חלק את המשפט הזה לשלושה חלקים:

1. אין לך עניין להתחיל לכתוב, אל תכתוב. ככל הידוע לי היום, אף אחד לא מכריח אותך.

2. "כדי שמירב מיכאלי תבוא על סיפוקה", יותר הצורך שלך לבוא על סיפוקך בירידה על מירב מיכאלי. היא לא האישיו, ולא בגללה מי שכותב כך, כותב כך.

3. "נשים לא צריכות להיעלב כמו שגברים לא נעלבים", לזה יש את הביטוי המדויק "מסגביר", יעני מסביר מנקודת מבטו של גבר. כמו שיובל כתב לצ'רלס, זה דבר אחד להגיד שאתה לא מבין ואתה מבקש שיסבירו לך, ודבר אחר לבוא בהתנשאות ולהסביר לאנשים ממה להיעלב ואיך. אף אחד לא צריך אותך כדי להחליט למה הוא רגיש. זכותך לא להיות רגיש כמובן, אבל ממתי הרגישות שלך היא תו התקן?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 12, 2022 1:47 pm 
Hall of Famer

רגע, נשים לא צריכות להעלב מזה שאומרים "אנשים" אבל גברים כן יכולים להעלב מזה שכותבים "א.נשים"?

השפה העברית של היום שונה בצורה דרמטית מהשפה העברית של, לפני, נניח 50 שנה, ושונה בצורה עוד יותר קיצונית מהעברית של לפני אליעזר בן יהודה, בסך הכל 100 וקצת שנה אחורה. ברור לגמרי למה השינוי הזה קשה בעיקר לגברים, כי משפה שמדברת אליהם ומצופה מכל מי שהוא לא גבר שיבין לבד שגם הוא נכלל (או לא נכלל), השינוי הזה הופך את השפה לכזו שאמורה לדבר אל כולם. אפשר להתווכח אם נכון להשתמש בטכניקה כזו או טכניקה אחרת, אבל לפסול קטגורית כל שינוי שנועד להנכיח בשפה גם נשים וא-בינאריים רק כי זה לא נוח למישהו בעין זה ממש טיפשי בעיני. ברור ששינוי הוא לא נוח לאנשים, בטח שלא שינוי שלא נועד כדי להיטיב איתם באופן ספציפי, שינוי זה לא נוח וזה מעצבן לפעמים, אבל לפסול אותו רק כי "הוא נגד הכללים" זה בכלל לא קשור לכלום, שפה זה כלי לתווך מציאות והכללים שלה נקבעו על ידי א.נשים כדי להקל בתיווך של המציאות הזו, אבל כללים שנקבעו על ידי א.נשים, וספציפית כללים שנקבעו ע"י גברים כדי לתווך את המציאות בצורה שנוחה להם (ולא נוחה לכל מגדר אחר), יכולים ולפעמים חייבים להשתנות כשהמציאות עצמה משתנה.

אפשר ללעוג למירב מיכאלי, אנשים עושים את זה כבר איזה 20 או 30 שנה, אבל בסופו של דבר השינוי שהיא עושה הוא מאוד משמעותי תודעתית, עצם העובדה שדמות ציבורית מתעקשת להנכיח נשים בשפת הדיבור שלה מאלצת את כולם לקחת בחשבון שיש כאן עוד מגדר שהשפה (ובמשתמע-החברה עצמה) מוחקת במידה מסויימת, החל מחרדים שמרססים שלטי פרסומת עם נשים, חלקים בחברה הערבית שבהם האישה היא על גבול רכוש ולא אדם ואפילו בחברה החילונית והליברלית כביכול שגם בה, נשים מוסללות למקצועות שמרוויחים בהם פחות, נשים מצופות יותר להישאר בבית עם ילדים, נשים מיוצגות פחות בכנסת ובממשלה, וכשמתמודדים עם המציאות הזו אפשר גם בהדרגה גם לשנות אותה.

נערך לאחרונה על ידי rony בתאריך ג' אפריל 12, 2022 1:55 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 12, 2022 1:54 pm 
Junior

זכ"א - אתה גם בסדר עם המילה כושי (מילה מהתנ"ך)?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 12, 2022 2:05 pm 
Junior

sheky כתב:
זכ"א - אתה גם בסדר עם המילה כושי (מילה מהתנ"ך)?

חש משמעית כן. מדובר במילה מהתנ"ך שמתארת מי שהגיע ממדינה בשם כוש, ואני אישית עדיין משתמש בשם עוגה כושית.
עד אמצע המאה ה-20 לא הייתה שום בעיה בשימוש במילה הזאת בארץ, עד שבשלב מסוים המילה ניגרו מאנגלית תורגמה לכושי, אבל מבחינתי אני לא רואה במילה כושי שום בעיה. מצד שני, בגלל שליותר מדי אנשים שאין לי דבר נגדם השימוש במילה מפריע, ובגלל שבכל זאת אני אדם עם טאקט ולא חי לבד בעולם, וגם בגלל שהמילה כושי נחשבת לבלתי תקינה כבר המון שנים, אני אשתמש במילה אחרת. אבל תכלס, מה כבר יותר גרוע במילה "כושי" לעומת "שחורים" מבחינה מהותית?

יחד עם זאת, אני מודה שאני מקבל פחות יפה את הנטייה להלבין כל מילה היום. למשל כבר אסור לך להגיד "אוטיסט" (כתיאור למישהו עם אוטיזם) וישר דוחפים לך "לא אוטיסט, מיוחד". והטרנד החדש הוא "מתמודד נפש" במקום "חולה נפש".

נערך לאחרונה על ידי זה כן אני בתאריך ג' אפריל 12, 2022 2:19 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 12, 2022 2:11 pm 
Hall of Famer

"אוטיסט" ואולי יותר "על הרצף" או "סובל מאוטיזם" אלה ביטויים מאד מקובלים, אבל ככל שמישהו נרתע מהם, זה בגלל שרבים השתמשו בביטוי הזה לגנאי/קללה, אז מי שקרוב לאדם שסובל מאוטיזם רוצה להמנע מהקונוטציה של גנאי, ובוחר להשתמש במילה אחרת.

מפריע לך באותה מידה שאנשים קוראים לסרטן "המחלה"?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 12, 2022 2:13 pm 
Junior

פחות, כי אני מבין שהמילה "סרטן" גורמת לאנשים כ"כ הרבה רתיעה ופחד, ואם מבחינתם זו דרך להתמודד, אז לא מפריע לי. יחד עם זאת, אני כן משתמש במילה הזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 12, 2022 2:32 pm 
Hall of Famer

אתה מבין שזה לא ממש שונה עם חולי נפש או אוטיסטים? אנשים נרתעים ומפחדים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 12, 2022 2:47 pm 
Junior

לפי מה שאני קולט, זה יותר מגיע ממקום של היעלבות, פחות פחד. יש אנשים שמפחדים מהמילה סרטן, ושמתי לב שאלו הרבה פעמים אנשים שמאמינים בכל מיני אמונות טפלות, כאילו אם לא נגיד את זה זה לא יבוא עלינו. עם אוטיסטים לעומת זאת, יש אנשים שממש נעלבים בשמם. הרבה פעמים תיקנו אותי "אל תגיד אוטיסט תגיד מיוחד". וזה מעצבן, כי אוטיסט זו אבחנה רפואית (להבדיל למשל מ"מונגולואיד" בהקשר של תסמונת דאון).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 12, 2022 2:53 pm 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:
לפי מה שאני קולט, זה יותר מגיע ממקום של היעלבות, פחות פחד. יש אנשים שמפחדים מהמילה סרטן, ושמתי לב שאלו הרבה פעמים אנשים שמאמינים בכל מיני אמונות טפלות, כאילו אם לא נגיד את זה זה לא יבוא עלינו. עם אוטיסטים לעומת זאת, יש אנשים שממש נעלבים בשמם. הרבה פעמים תיקנו אותי "אל תגיד אוטיסט תגיד מיוחד". וזה מעצבן, כי אוטיסט זו אבחנה רפואית (להבדיל למשל מ"מונגולואיד" בהקשר של תסמונת דאון).

אוטיסט זו לא אבחנה רפואית, האבחנה הרפואית המקובלת כיום היא סובל מ-/בעל "הפרעה על הספקטרום האוטיסטי". אוטיסט זו מילת גנאי שבאה על הגב של האבחנה הרפואית, היא כנראה גם הייתה מקובלת בעבר בז'רגון הרפואי כדי לתאר הפרעות כאלו, זה לא אומר שהיא מקובלת כיום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 12, 2022 3:13 pm 
Junior

rony כתב:
זה כן אני כתב:

אוטיסט זו לא אבחנה רפואית, האבחנה הרפואית המקובלת כיום היא סובל מ-/בעל "הפרעה על הספקטרום האוטיסטי". אוטיסט זו מילת גנאי שבאה על הגב של האבחנה הרפואית, היא כנראה גם הייתה מקובלת בעבר בז'רגון הרפואי כדי לתאר הפרעות כאלו, זה לא אומר שהיא מקובלת כיום.

חשוב לציין שיש הבדל בין אוטיזם ובין מי שמצוי על הקשת האוטיסטית.
ובכל זאת, אוטיזם זו בהחלט אבחנה רפואית מאוד מקובלת, ומהו בדיוק אדם שלוקה באוטיזם אם לא אוטיסט?
מה, בגלל שיש אנשים שעושים שימוש במילה הזאת לרעה, זה אמור להוציא אותה מכלל שימוש? יש המון אנשים שעושים שימוש לרעה במילה "יהודי", אז אסור לאף אחד לעשות בה שימוש?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 12, 2022 3:28 pm 
Hall of Famer

מילה שכידוע לי יצאה לגמריי משימוש "רשמי/רפואי" היא מפגר, שבעבר הייתה כזו וכיום כבר לא...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 12, 2022 3:59 pm 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:
rony כתב:
זה כן אני כתב:

חשוב לציין שיש הבדל בין אוטיזם ובין מי שמצוי על הקשת האוטיסטית.
ובכל זאת, אוטיזם זו בהחלט אבחנה רפואית מאוד מקובלת, ומהו בדיוק אדם שלוקה באוטיזם אם לא אוטיסט?
מה, בגלל שיש אנשים שעושים שימוש במילה הזאת לרעה, זה אמור להוציא אותה מכלל שימוש? יש המון אנשים שעושים שימוש לרעה במילה "יהודי", אז אסור לאף אחד לעשות בה שימוש?

קודם כל שוב, ככל הידוע, אין שום איסור להגיד "אוטיסט". במסגרת עבודתי אני נתקל לא אחת בקרובים של אוטיסטים, וחלקם אומרים "אוטיסט". אבל כמה קשה להבין שאם למילה יש קונוטציה שלילית, שאנשים משתמשים בה לגנאי, היא לא נעימה לקרובים של מי שבאמת סובל מזה והם מחפשים ביטויים רכים יותר? למה זו בעיה? אף אחד לא יקלל אחר "מתמודד נפש", אבל כן מקללים "חולה נפש". אנשים מעדיפים את מה שנשמע להם פחות רע. זה לא שהם מנרמלים את המחלה, אל תדאג, אף קרוב של סכיזופרן או בי-פולארי לא חושב שהכינוי של הבעיה משנה משהו במהות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 12, 2022 4:10 pm 
Hall of Famer

אוטיזם זו אבחנה רפואית, אבל אני לא חושב שתמצא היום אנשי מקצוע שמשתמשים במילה אוטיסט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 12, 2022 4:12 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

Yuval כתב:
אין לי עניין להיכנס לדיון על שפה, לא יהיה פה שום טיעון שלא שמעתי. רק שלהגיד ״האשימו אותי רק כי לא הכרתי את המושג״ ולהמשיך בזה שמיד יש לך דעה מוצקה בנושא שכמובן טוענת שהם מטומטמים זה לא להיט.

קודם כל אל תכניס לי מילים לפה. לא טענתי שאף אחד מטומטם, רק הבעתי תרעומת על הכנסת הנקודה באמצע מילה, שלי לפחות (ואני רואה פה שגם לאחרים) מפריעה בקריאת הטקסט. ומצטער שלא ידעתי שאני צריך לעשות דוקטורט בנושא בשביל להחליט שלדעתי המילה א.נשים מיותרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 12, 2022 4:16 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

כאב לילד על הרצף, לא ידוע לי על הבדל בין אוטיזם ובין מי שמצוי על הקשת האוטיסטית. הספקטרום האוטיסטי הוא רחב וההבדל העיקרי הוא בתפקוד (נמוך, בינוני או גבוה) עם הבחנות נפרדות מסוימות (כמו אספרגר למשל).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 12, 2022 5:02 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

Att כתב:
sir charles כתב:
לא הכרתי את המושג בהתחלה ואז היא הסבירה לי מה הוא אומר, לא לפני שנעלבה עד עמקי נשמתה על שלא הכרתי ותקפה אותי על היותי גבר טיפוסי. לכשהבנתי ש-א.נשים מתייחס לכל המינים האפשריים כולל א-בינאריים, כאשר לעניות דעתי המילה אנשים עושה את אותו הדבר, טענתי שזו מילה מומצאת ומיותרת.
זה כמו שאני אחליט שמעכשיו אל תקראו לי בן אדם אלא בן #דם כי אני מגדיר את עצמי כמספר. גיב מי א פאקינג ברייק.

בגדול, כל מי שמסתובב באזורים פמיניסטיים או קצת מודע לתחושות של נשים, מכיר את המושג היטב
אז כנראה לקחו את זה כסממן להיותך גבר טיפוסי.
חבל לי שהיא תקפה ושנפגעת
אבל ברגע שטענת שזו מלה מומצאת ומיותרת, נדמה לי שאוששת את כל מה שחשבו עליך.

אני אישית משתמש לא מעט בכתיבה בזכר ונקבה (למשל, הולכים/ות). זה קצת מתיש לקוראים/ות אבל זה חשוב בעיניי.
שפה מייצרת משמעות, לא רק במובן השטחי אלא גם משמעות עמוקה יותר
והשינויים שנעשים הם חיוביים בעיניי, לפחות עד רמה מסוימת.

אני לא כותב ככה בפורום הזה כי זה מרחב שכמעט כולו (אם לא כולו לגמרי) גברי,
אבל הייתי מתבטא אחרת אם היו כאן יותר נשים.
אולי גם סגנונית.

אני הכי בעד שיוויון לכלל המינים אבל שאלוהים יעזור לי אני לא מבין מה זה אומר "מסתובב באזורים פמיניסטיים"...
ובאמת? כל מי שקצת מודע לתחושות של נשים מכיר את המילה א.נשים? אשתי לא הכירה את המילה כשסיפרתי לה על זה. אתה מודע לכמה יהיר המשפט הזה שרשמת נשמע?
כשאני כותב בקבוצת הווצאפ של הועד של הגן של הילדה אני תמיד כותב בלשון נקבה כי כל השאר הן אמהות, אבל אם אני כותב לקבוצת נמענים מעורבת אני אכתוב בלשון רבים כי אלו הם חוקי השפה, וזה אכן מתיש לקרוא טקסט שכתוב ככה עם כל הנקודות והלוכסנים בדרך. אני לא חושב שזה קשור לשמרנות, שוביניזם או סובלנות לאחר, אלא יותר לפער בין-דורי. אני למשל לא אקרא לטרנסים קוקסינלים אבל אני בהחלט אצחק מהסטנדאפים המוקדמים של אדי מרפי בהם הוא לעג לקהילה הגאה. לדעתי א.נשים זו פשוט מילה שהומצאה ע"י מילניאלים משועממים, שהם הדור הכי בלתי שקיים שחייב להיעלב מכל שטות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 12, 2022 5:45 pm 
Junior

sir charles כתב:
קודם כל אל תכניס לי מילים לפה. לא טענתי שאף אחד מטומטם, רק הבעתי תרעומת על הכנסת הנקודה באמצע מילה, שלי לפחות (ואני רואה פה שגם לאחרים) מפריעה בקריאת הטקסט. ומצטער שלא ידעתי שאני צריך לעשות דוקטורט בנושא בשביל להחליט שלדעתי המילה א.נשים מיותרת.

המילה א.נשים נראית לנו מיותרת כי אנחנו כבר אחרי שלב "שטיפת המוח".
מילים יוצרות מציאות, כמה שזה נדוש זה נכון. אני חושב שיש סיבה שמספיק שיש גבר אחד בקבוצה כדי שלפי חוקי השפה יפנו אל הקבוצה במין זכר. קבוצת נשים שפונות אליהן בתור אתן ואז כשמגיע גבר בודד פונים אליהם בתור אתם זה צורם (גם אם זו הצורה התקנית של השפה)

אפשר לקחת את זה להרבה מקומות - תעיף מבט על הספרים של הילדים שלך ותגיד לי בכמה ספרי ילדים שיש לך בבית הדמות הראשון היא בן ובכמה היא בת? ובספרים שהיא בת, בכמה היא לא בת "קלאסית" במובן של נסיכה/פיה/רקדנית וואטאבר אלא פשוט ילד רגיל שהוא ממין נקבה?
לפחות אצלנו ולפי מה שאני מכיר רוב מוחלט של הספרים מחזיקים בגיבור ממין זכר, בין אם הוא אדם או חיה... כמובן שיש יוצאים מהכלל כמו ספרי "איילת מטיילת" או "הבית של יעל" ודומיהם, אבל הרוב המוחלט הם בנים.
למה אני חוזר לזה? כי שפה יוצרת מציאות...

אפשר גם לשאול למה קופת חולים כללית (נראה לי ) בזמנו שמה שלט בחניון "חניה לרופא" ושלט של "חניה לאחות", שילוט שאני באמת משוכנע שלא היה בו כוונה רעה והם שינו אותו ברגע שהסבו את תשומת ליבם. אבל יש משמעות לדברים האלו.

תבוא ותגיד מה הקשר בין פניה לקבוצה עם רוב נשי כגברים לבין ספרים או הסללה ואני חושב שיש קשר... לא הדוק מאוד אבל קיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 12, 2022 6:17 pm 
Senior

sir charles כתב:
Yuval כתב:
אין לי עניין להיכנס לדיון על שפה, לא יהיה פה שום טיעון שלא שמעתי. רק שלהגיד ״האשימו אותי רק כי לא הכרתי את המושג״ ולהמשיך בזה שמיד יש לך דעה מוצקה בנושא שכמובן טוענת שהם מטומטמים זה לא להיט.
ומצטער שלא ידעתי שאני צריך לעשות דוקטורט בנושא בשביל להחליט שלדעתי המילה א.נשים מיותרת.

אתה לא צריך לעשות כלום. פשוט סיפרת סיפור שבו אתה הקורבן והפרטים שסיפקת לא תואמים את התזה.

בנושא אחר, נדמה לי שמירב מיכאלי פשוט משתמשת בלשון נקבה כשהיא פונה לקהל מעורב. אני מודה שאני לא עוקב מקרוב, אבל אפ כן זה מרהיב לראות כמה זה מפריע לאנשים. הרי אין פה שום סיבוך של השפה. אין שום בעיה להבין מה היא אומרת.

אני לא כותב בלשון נקבה או משתמש בנקודות או לוכסנים. אבל אני גם לא מתיימר לדעת איך שפה שלא מכלילה את המגדר שלי מרגישה. לא יודע אם בתור ילדה זה מלחיץ יותר להצטרף לחוג ״מדען צעיר״ כשאת לא מדען ולא צעיר. קראתי בעבר על מישהי שניהלה חוג כזה והחליפה את השם למשהו מכליל יותר וחטפה קיתונות של ארס. אין לזה קשר לשפה העברית. אף אחד מאיתנו לא הוגה את השפה כמו שאמורים גם כך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 78 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 15 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה