סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' נובמבר 14, 2024 8:39 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 240 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' נובמבר 07, 2022 2:20 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
אני לא מבין את הגישה הזו רוני וגם לי מי הם האף אחד שבפוסט שלך.

זה לא עניין של ימין ושמאל בשום צורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 07, 2022 2:53 pm 
Hall of Famer

אני חושב שסיכמתי את דעתי בצורה די מדוייקת, אתה לא חייב להסכים איתי.

ואני גם לא חושב שזה עניין של שמאל וימין, לא השמאל ולא הימין באמת מערערים על תקפותם של קווי 48, הויכוח בארץ הוא נטו על קווי 67, כשהימין מכניס את קווי 48 לתוך השיח כקונטרה (חלשה מאוד לטעמי) לטענות של השמאל לגבי הכיבוש ביו"ש בטענה הדי טיפשית שאין הבדל ביניהם, מבחינת הפלסטינים לפחות. עובדתית, הבסיס לכל השיחות עם הפלסטינים ב-30 השנים האחרונות (אם לא יותר) היה קווי 67, העולם כולו (כמעט) מכיר בקווי 67, החוק הישראלי חל בקווי 67 ולכן ההכנסה של "הכיבוש" ב-48 היא לא יותר מעז מיותרת שהוכנסה לדיון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 07, 2022 4:59 pm 
Hall of Famer

אני לא חושב שבמהלך כל השנים שבהם התקיים המשא ומתן הפלסטינאים זנחו את נושא זכות השיבה, גם אם לא במתכונת המורחבת שלו שכל הפליטים ובניהם ובני בניהם יחזרו לשטח ממנו הם ברחו ב-48, אלא במתכונת יותר מצומצמת.
זכות השיבה זה לגמרי דיון על 48.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 07, 2022 5:06 pm 
Hall of Famer

נביא בעירו כתב:
Hacohen כתב:
הכיבוש הצבאי של השטחים בוצע באופן כמעט בלתי מתוכנן. תוצאה מפתיעה של מלחמה קצרצרה. אין מחלוקת היסטורית שמהרגע שישראל החזיקה בשטחים, ראשיה התלבטו מה לעשות איתם, ובחרו בממשל צבאי. ההתייחסות של זרם המיינסטרים הציוני לשטחים היתה כקלף מיקוח, לא משאב להתרחבות המדינה.

הקביעות פסקניות מאוד, כהרגלך, אבל האינפורמציה מאוד שנויה במחלוקת. אפילו ברמה ההצהרתית יש לא מעט סימנים לכך שרבים מאוד במיינסטרים הציוני לא חשבו על השטחים כעל קלף מיקוח ואם גם מתייחסים למעשים שנעשו בפועל כסימנים לכוונות, אז בכלל נהיה מעניין. שלא לדבר על העובדה הפשוטה שהמיינסטרים הציוני *שלח* את גוש אמונים להתיישב בשטחים ולא נגרר להרפתקה הזו בניגוד לרצונו כמו שיש מי שהיה רוצה שנחשוב.

לא כלכך הבנתי מה מאד שנוי במחלוקת. קראתי לא מעט פרוטוקולים של דיוני ממשלה ודיונים צבאיים אחרי ששת הימים, והמסקנה היא כפי שכתבתי. הכיבוש המהיר והקל של השטחים בא לראשי המדינה והצבא כהפתעה, החלטת ה"ביניים" היתה ממשל צבאי עד שיוחלט סופית מה לעשות, ועד היום לא בדיוק החליטו סופית.

להגיד ש"המיינסטרים הציוני שלח את גוש אמונים" זה גם לא מדויק במיוחד. למיינסטרים הציוני לא היתה שום החלטה לשלוח חבורת משיחיסטים דתיים לגאול את האדמה. המקובל הוא ששמעון פרס עזר לאנשי גוש אמונים ממניעים פוליטיים טהורים של פגיעה ברבין שהתנגד נחרצות לעצם שהייתם שם, וכמובן שהדחיפה הגדולה להתנחלויות היתה של הסנטימנטליסט הגדול בגין שרצה "עוד הרבה אלוני מורה".

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 07, 2022 5:15 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
אני לא חושב שבמהלך כל השנים שבהם התקיים המשא ומתן הפלסטינאים זנחו את נושא זכות השיבה, גם אם לא במתכונת המורחבת שלו שכל הפליטים ובניהם ובני בניהם יחזרו לשטח ממנו הם ברחו ב-48, אלא במתכונת יותר מצומצמת.

זכות השיבה זה נושא מעניין. בעיקר בימים אלה שיהודים ישראלים מחפשים בנרות שורשים מלפני 400 שנה כדי לקבל דרכון פורטוגלי.

אני לא רואה סיבה לצפות מהפלסטינים שלא להיות סנטימנטליים לבתיהם בחיפה, לוד, עכו ויפו. אני לא רואה בעיה בנראטיב הפלסטיני שהיהודים הם נטע זר וסוג של קולוניאליסטי במרחב. הנראטיבים של הציונים ושל הפלסטינים מנוגדים בדרך כלל וזה בסדר גמור. הפרקטיקה הרבה יותר מעניינת מהסנטימנטליות. למרות שיהודים ישראלים כאמור מתאזרחים בהמוניהם באירופה על סמך מוצא קלוש מלפני מאות שנים, ולמרות שאני מסכים עם הנראטיב הפלסטיני לפחות בחלקו, מבחינה פרקטית ברור לי שלא יהיה איזרוח של צאצאי הפלסטינים המגורשים בישראל ולא יושבו להם נכסיהם.

האם אפשר להתקדם במו"מ בתנאים האלה? אני חושב שכן. אבל גם אם לא, איך זה משנה את ההתיחסות לכיבוש של 67?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 07, 2022 5:18 pm 
מנהל פורום

באמת חלק מסוים מגרעין ההתנחלויות הראשוני של עפרה, אלון מורה, סבסטיה וכו' היו המתנחלים ה"קלאסיים" של גוש אמונים, המפדל וכו'.
אבל מאז עברו מספר עשורים ומים רבים זרמו בירדן.
אותן התנחלויות של של הגרעין "הקשה" גדלו למימדי ענק - בין אם בגידול טבעי וכן הגירה פנימית מטעמים אידאולוגים או איכות חיים. בתוספת ערים נוספות בעיקר לחרדים שגם נבנו באופן מדורג ומוצהר על ידי ממשלות ישראל.
ההתעסקות היום ב2022 בגרעין הקשה של ההתיישבות לאחר ששת היום בשנות ה-70 והסיבות לכך היא אנכרוניסטית ולא רלוונטית כאשר הממשלה מקדמת עובדות בשטח שפשוט אי אפשר לשנות אותן.

אין שום סצנריו שחלק כל כך גדול מהאוכלוסיה ישנה מקום. בגג יהיו חילופי שטחים, אבל כרגע זה לא נראה פתרון שהצדדים בשלים אליו.

ולגבי הסיפוח ואיזרוח - כרגע לפחות, אף גורם ימני לא ממש מדבר על סיפוח, ובטח שלא על אזרוח, אפילו לא בן גביר.
זה הרי סיוט אלקטורלי לכל המפלגות היהודיות-ימניות שאף אחד לא ייכנס אליו במודע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 07, 2022 5:42 pm 
Hall of Famer

אני די בטוח שהיהודים שמחפשים דרכון פורטוגלי, לא עושים את זה בגלל סנטימנטליות למולדת (ובטח ובטח שלא בשביל להשתלט על מדינת אבותיהם), אלא כי הם רוצים לעבוד בברלין (ואולי גם פשוט לברוח מהארץ).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 07, 2022 5:48 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
עמוס לב כתב:

ולמרות שאני מסכים עם הנראטיב הפלסטיני לפחות בחלקו, מבחינה פרקטית ברור לי שלא יהיה איזרוח של צאצאי הפלסטינים המגורשים בישראל ולא יושבו להם נכסיהם.

אבל אתה לא האישיו פה. האישיו הוא שלא הצלחנו להגיע מול הנציגים הפלסטינאים שניהלנו מולם מו"מ להבנה והסדר בנוגע לזכות השיבה. זה היה אחד מהנושאים שתמיד עקפו אותם כשדיברו על פתרון ביניים, כנושא שייפתר מאוחר יותר. ישראל הציעה כל מיני הצעות של פיצוי כספי, אני חושב שגם החזרה של מספר מועט של פליטים או משפחתם עמד על הפרק. הפלסטינאים לא הסכימו לכך. וזה עוד מהנציגים שהיו מוכנים לדבר איתנו. האם החמאס מוכן לוותר על זכות השיבה, או על גרגר חול מארץ ישראל/פלסטין?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 07, 2022 7:05 pm 
Hall of Famer

Shiver כתב:
באמת חלק מסוים מגרעין ההתנחלויות הראשוני של עפרה, אלון מורה, סבסטיה וכו' היו המתנחלים ה"קלאסיים" של גוש אמונים, המפדל וכו'.
אותן התנחלויות של של הגרעין "הקשה" גדלו למימדי ענק - בין אם בגידול טבעי וכן הגירה פנימית מטעמים אידאולוגים או איכות חיים. בתוספת ערים נוספות בעיקר לחרדים שגם נבנו באופן מדורג ומוצהר על ידי ממשלות ישראל.
ההתעסקות היום ב2022 בגרעין הקשה של ההתיישבות לאחר ששת היום בשנות ה-70 והסיבות לכך היא אנכרוניסטית ולא רלוונטית כאשר הממשלה מקדמת עובדות בשטח שפשוט אי אפשר לשנות אותן.

אין שום סצנריו שחלק כל כך גדול מהאוכלוסיה ישנה מקום. בגג יהיו חילופי שטחים, אבל כרגע זה לא נראה פתרון שהצדדים בשלים אליו.

ולגבי הסיפוח ואיזרוח - כרגע לפחות, אף גורם ימני לא ממש מדבר על סיפוח, ובטח שלא על אזרוח, אפילו לא בן גביר.

לא "חלק מסוים", ולא ברור לי למה אתה מנסה לסייג. כל ההתנחלויות הראשונות שציינת הוקמו ממניעים דתיים, נקודה.

הטענה של ליבוביץ' בזמן אמת ולאורך כל שנותיו מאז היתה בדיוק זו: הדתיים המשיחיים יגרמו למדינה לפתח מנגנון דיכוי של הפלסטינים כדי "לשמור" על ההתנחלויות, מנגנון הדיכוי יגרום לסיאוב של מערכות הבטחון, ואחר כך של החברה שתהפוך לאלימה ומושחתת יותר ויותר. ככל שעיניי רואות, צדק לגמרי.

נורטון כתב:
אני די בטוח שהיהודים שמחפשים דרכון פורטוגלי, לא עושים את זה בגלל סנטימנטליות למולדת (ובטח ובטח שלא בשביל להשתלט על מדינת אבותיהם), אלא כי הם רוצים לעבוד בברלין (ואולי גם פשוט לברוח מהארץ).

לא הבנתי למה כוונתך. ציינתי אבסורד שאנשים שטוענים לזכות על אדמה בגלל "שורשים" מלפני 2000 שנה כביכול (אני עוד מילדות התפלאתי איך כחול עיניים מקישינב ושחום עור מאתיופיה הם בעלי אותם שורשים, אבל ניחא) והיום מחפשים שורשים מלפני 400 שנה בשביל לשפר את מצבם, מטילים וטו מוחלט על עצם זכותם של הפלסטינים לנראטיב על הרכוש והשטחים שהיו שייכים להם ערב 48.

עמוס לב כתב:
Hacohen כתב:
עמוס לב כתב:

ולמרות שאני מסכים עם הנראטיב הפלסטיני לפחות בחלקו, מבחינה פרקטית ברור לי שלא יהיה איזרוח של צאצאי הפלסטינים המגורשים בישראל ולא יושבו להם נכסיהם.

אבל אתה לא האישיו פה. האישיו הוא שלא הצלחנו להגיע מול הנציגים הפלסטינאים שניהלנו מולם מו"מ להבנה והסדר בנוגע לזכות השיבה. זה היה אחד מהנושאים שתמיד עקפו אותם כשדיברו על פתרון ביניים, כנושא שייפתר מאוחר יותר. ישראל הציעה כל מיני הצעות של פיצוי כספי, אני חושב שגם החזרה של מספר מועט של פליטים או משפחתם עמד על הפרק. הפלסטינאים לא הסכימו לכך. וזה עוד מהנציגים שהיו מוכנים לדבר איתנו. האם החמאס מוכן לוותר על זכות השיבה, או על גרגר חול מארץ ישראל/פלסטין?

ברור שאני לא האישיו פה. מה שכתבתי זה שמעולם לא הבנתי את הציפייה מהפלסטינים לוותר על הנראטיב שלהם. אין לי מושג אם אתה מאמין באלוהים ובתורה, אבל אתה איכשהו מאמין שיש לך איזשהי זכות אבות כאן. זה תקף יותר מהסנטימנטים של הפלסטינים למה שהם תופשים כאדמתם? כאמור זכותה של ישראל לעמוד על עקרונות מסוימים במו"מ לגבי השיבה, וגם זכותם של הפלסטינים. אולי זה יוביל למבוי סתום, אבל איך זה מצדיק את ההתנחלויות?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 07, 2022 7:23 pm 
Hall of Famer

אני לא כתבתי שזה מצדיק את ההתנחלויות. אתה כתבת בשפה חופשית "מה אתה מביא לי עכשיו את 48" אז זאת היתה התשובה שלי למה 48 עדיין על השולחן (בהנחה שהמטרה היא לא לעשות מו"מ עם עצמנו ולפתור את המחלוקות בין ימין ושמאל במדינה ואז בכיף אפשר לדון רק על 67 וההתנחלויות).

אני כן חושב שאם יהיה פה איזשהו פתרון של 2 מדינות הוא יצטרך להיות מלווה בפירוק של לפחות חלק מההתנחלויות (אני לא חושב שניתן למשל לפרק את אריאל, הספינה הזאת מזמן עזבה את הנמל). אם אני הייתי מחליט, עוד אי שם ב-93, בוודאי ב-99 הייתי מודיע שהשטחים הם במשמורת שלי עד פיתרון והמצב הנוכחי בשטחים מוקפא עד אז. כלומר שום בניה בשטחים, שום תוספת אנשים, כלום.

מדברים על כך שישראל לא יכולה להאמין לפלסטינאים, כי פיגועים והסתה בביה"ס ונאומים בערבית שונים לחלוטין מההצהרות באנגלית וכו' וכו' (והפלסטינאים הרוויחו ביושר את חוסר האמון), אבל איזה אמון בדיוק יכול להיות לפלסטינאים שרואים את ישראל מטפחת מו"מ לאורך שנים ובמקביל מאפשרת גידול משמעותי של ההתנחלויות והמתנחלים ומובילה למצב דה פקטו של השתלטות על שטח. מאז הסכמי אוסלו האוכלוסיה וכמות הישובים בשטחים גדלה בצורה עצומה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 07, 2022 8:59 pm 
Hall of Famer

אני מסכים עם חלקים רחבים בהודעה שלך לב. ה"מה אתה מביא את 48" היה בהתחלה לגואטה, שהתגובות הראשונות שלו התייחסו ל48 ולא ל67.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 08, 2022 12:07 am 
מנהל פורום

Hacohen כתב:
Shiver כתב:

לא "חלק מסוים", ולא ברור לי למה אתה מנסה לסייג. כל ההתנחלויות הראשונות שציינת הוקמו ממניעים דתיים, נקודה.

הטענה של ליבוביץ' בזמן אמת ולאורך כל שנותיו מאז היתה בדיוק זו: הדתיים המשיחיים יגרמו למדינה לפתח מנגנון דיכוי של הפלסטינים כדי "לשמור" על ההתנחלויות, מנגנון הדיכוי יגרום לסיאוב של מערכות הבטחון, ואחר כך של החברה שתהפוך לאלימה ומושחתת יותר ויותר. ככל שעיניי רואות, צדק לגמרי.

אין כל כך כלי ססטיסטי למדוד את זה, אבל הרושם שלי הוא שישראל היהודית תמיד הייתה מושחתת ואלימה בהשוואה למקבילות שלה בעולם המערבי. ואם משקללים את הציבור הערבי המצב קשה בהרבה. מצד שני, אני תמיד עם ההרגשה הזאת מאז גיל קטן מאוד. אני לא מרגיש שאנחנו באיזה מדרון שהולך ומתגבר בהקשר הזה, אלא MORE OF THE SAME (למעט האלימות הערבית שכן בהחלט מתגברת). ההבחנה שלי היא שבעיקר עידן הרשתות החברתיות והתיעוד הזמין שיש היום בכל סמארטפון בכל כיס, גורם לעלייה משמעותית במודעות ופרסום, לא בהכרח במספר המוחלט של המקרים או באחוזים. ככה זה גם בארצות הברית - האם למשל באמת יש יותר מקרים של אלימות משטרתית נגד שחורים, או שפשוט התיעוד הזמין גורם ליותר תיעודים לצוף, מה שנותן לציבור את ההרגשה שיש יותר מקרים.

מסכים שההתנחלויות הראשונות הוקמו בעיקר ממניעים דתיים (באישור הממשל החילוני), אבל מאז כבר נולדו 2 דורות לפחות במקום, באו תושבים "רגילים" ממניעים אחרים, לא בהכרח משיקולים של שחרור המולדת אלא איכות חיים וילודה טבעית רבה. זה פשוט נהפך למשהו אחר לחלוטין מהמקור. דה פקטו אי אפשר להפריד אותן משאר המדינה. זה כבר לא קבוצה קטנה של הזויים שצועקים במגפונים עם סנדלים ומעילי דובון. המיינסטרים זז ימינה. עברו מעל 55 שנים מאז מלחמת ששת הימים. במונחים של המאה העשרים ואחת זה נצח נצחים.

קצת מזכיר לי את הדיון שיש לפעמים בארה"ב על המושבות הראשונות, על רצח העם שהם עשו באינדיאנים, על גזל האדמות, בזמן שכבר נולדו במקומות דורות על דורות, והמציאות כבר במקום אחר לחלוטין ומה שהיה פעם הוא כבר בגדר פולקלור שהוא לא אקטואלי למציאות ולבעיות שקיימות היום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 09, 2022 9:14 pm 
Hall of Famer

כן? המאחזים והכיבוש האקטיבי של הצבא הישראלי זה פולקלור לא אקטואלי בעיניך?

ובינתיים, סגן ראש העיר ירושלים אריה קינג, מפרסם פוסט שהוא רוצה להפגיש נציג של פילנתרופ "יהודי-ציוני" עם "מנהל עם ראש גדול" לטובת מיזם לעידוד הגירת לא-יהודים מישראל.

אסור להשוות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 10, 2022 10:00 am 
מנהל פורום

Hacohen כתב:
כן? המאחזים והכיבוש האקטיבי של הצבא הישראלי זה פולקלור לא אקטואלי בעיניך?

דיברתי על הדיון המתמשך באיך הכל התחיל לפני 50 שנה ומה היה הרכב המתנחלים הראשונים, שממנו אתה גוזר מסקנות על המציאות הנוכחית.
לא על המציאות הנוכחית שהיא לחלוטין לא פולקלור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 10, 2022 10:42 am 
Hall of Famer

המסקנות תקפות לגמרי. הכח המניע של הגידול בהתנחלויות ובוודאי במאחזים הוא דתי, וההיגררות של הצבא לעניינים דתיים בהגדרה (ההתעסקות הבלתי פוסקת ב"קבר יוסף", הנאום של מח"ט שומרון על בני המלכים שבאו לרשת את הארץ) היא בסינרגיה מלאה עם המתנחלים.

ברור שיש בקרב המתנחלים גם בורגנים חילונים, ושנניח תושב ממוצע של אלפי מנשה או אריאל לא חושב במונחים של כיבוש הארץ כרצון האל. אבל להתעלם מהמרכיב הדתי גם היום זו עצימת עיניים מהמציאות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 10, 2022 1:04 pm 
Hall of Famer

אני חושב שמשהו כמו שליש מתושבי השטחים הם דתיים-לאומיים, מה שאפשר להתייחס אליו מתנחלים אידיאולגיים. משהו כמו שליש חילונים והשליש הנותר הם חרדים, שגם אותם אי אפשר לקטלג כמי שגרים בשטחים מתוך אידואולגיה ורדיפה אחרי החזון של הרב צבי יהודה קוק.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 11, 2022 10:56 am 
Hall of Famer

אני מדבר על משהו אחר. יש טיעון ששיבר מהדהד כאן על הישובים הגדולים שכבר הפכו להיות בית לדור שלישי ו"לא ריאלי" לפנות אותם. אני לא מסכים איתו אבל נניח. אני מדבר על הסינרגיה בין אלה שעולים ל"מאחז" כי זה שלהם מאלוהים והצבא מגן עליהם באוטומט. על "קבר יוסף" (אלוהים יודע שאריות של מי באמת יש שם מתחת לאדמה) שמתנחלים דתיים הפכו למונומנט קדוש שמחייב כניסות של הצבא לפאקינג שכם. וכמובן על המכינות הקדם צבאיות שתורתן ידועה ומפורסמת ומכשירות קצינים בצה"ל שאחר כך מעבירים מסרי "באנו לחסל אויב המנאץ את שם השם". אני לא מסכים עם הלגיטימיות של אלפי מנשה אבל זה לא הבעיה הכי גדולה של הכיבוש כיום, למרות שעצם ההשרשה של ההתנחלויות הגדולות כלגיטימיות זו גם בעיה בעיניי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 13, 2022 10:00 am 
מנהל פורום

Hacohen כתב:
המסקנות תקפות לגמרי. הכח המניע של הגידול בהתנחלויות ובוודאי במאחזים הוא דתי, וההיגררות של הצבא לעניינים דתיים בהגדרה (ההתעסקות הבלתי פוסקת ב"קבר יוסף", הנאום של מח"ט שומרון על בני המלכים שבאו לרשת את הארץ) היא בסינרגיה מלאה עם המתנחלים.

ברור שיש בקרב המתנחלים גם בורגנים חילונים, ושנניח תושב ממוצע של אלפי מנשה או אריאל לא חושב במונחים של כיבוש הארץ כרצון האל. אבל להתעלם מהמרכיב הדתי גם היום זו עצימת עיניים מהמציאות.

אני ממש לא חושב שכרגע יש איזה להט דתי מיוחדת בגושי ההתנחלויות הגדולים. אולי באיזורים מסוימים יש, שבהם יש חיכוך גבוה. מבחינת המתנחלים בגושים ומבחינת המדינה הם פשוט עוד אזרחים, ועם קצב ילודה אסטרונומי הם לוחצים (בתמיכת הממשלה) להגדלת הישובים. יש מרכיב דתי אבל הוא כבר מזמן לא משמעותי כאשר העובדות בשטח מדברות.

כמו שאמרתי בת'רד אחר, גם אם הצבא מתעסק פה ושם בעניינים דתיים (ואני לא אומר שלא), מבחינת היקף הפעולה זה משהו זניח. הוא פשוט מגיע לחדשות ונהיה ויראלי ומושך תקשורת, זה לא אומר שזה הפוקוס הצבאי.
במקביל לאור צמצום הרצון של הציבור החילוני המשכיל לשלוח את חייליו לקרבי והגידול ההולך של החרדים שלא מתגייסים בכלל, יש מגמה של עליה בשיעור הקצינים הקרביים מקרב הדת"לים. ולכן זה גם צפוי שתהיה להם תפיסה שונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 13, 2022 10:53 am 
Senior

הלגיטימיות של אלפי מנשה או אריאל או מודיעין עילית היא לא רלוונטית בעיני במאקרו, מאחר ולגרש מאות אלפים מהבתים שלהם זה בעיני לא מוסרי. זו חלק מהסיבה שאני לא רואה פתרון שתי מדינות כאפשרי או אידיאלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 13, 2022 11:58 am 
Freshman

מצד שני לסיפוח כולל אזרוח מלא יש אחוז תמיכה חד ספרתי בציבור היהודי. ובצדק, מי ירצה להקריב את מה שיש בשביל לגור במדינה (עוד יותר) דתית ונחשלת? hard pass.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 13, 2022 12:06 pm 
Senior

ולכן אין פתרון מוצלח או אפילו ריאלי וזו הסיבה שההתנחלויות עשו נזק כל כך גדול, כנראה בלתי הפיך, למדינת ישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 13, 2022 12:36 pm 
מנהל פורום

אז מה בדיוק אתה מציע?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 13, 2022 12:39 pm 
Senior

אתה חושב שיש לי פתרון לסכסוך הישראלי-פלשתיני ואני מחזיק אותו אצלי למקרה הצורך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 14, 2022 12:26 pm 
Hall of Famer

ומרוב שאין קשר בין הלהט הדתי להתנחלויות של היום, רבני החרד"לים דוחקים בסמוטריץ' לקחת את תיק הבטחון כדי למנף את ההתנחלויות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 15, 2022 1:00 pm 
מנהל פורום

לא מבין את הטיעון שלך. לא אמרתי שאין כאלה עם להט דתי, שגם פועלים להרחבת ושיפור מפעל ההנחלויות ושחלק מהם גם חלק מהממשל והממשלה וגם סמוטריץ' ביניהם. ושהם מגובים על ידי הרבנים. בהתנחלויות עדיין יש גרעין קשה ואידיאולוגי, אבל הוא עדיין גרעין או אחוז נמוך יחסית מכלל האוכלוסייה שם. זה דור המתיישבים, אנשים בני 40-50 פלוס.

לא עשיתי או ראיתי סקר, אבל הרושם שלי הוא שרוב המנתחלים של היום ב-2022 הם או נולדו לסיטואציה ב40-50 השנה האחרונות, או שהגיעו לגור שם מתוך הקו הירוק מתוך מגוון שיקולים אישיים, שהשיקול הדתי הוא ממש לא בהכרח השיקול המרכזי שם, ולפעמים גם לא קיים בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 240 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 59 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: