Shiver כתב:
באמת חלק מסוים מגרעין ההתנחלויות הראשוני של עפרה, אלון מורה, סבסטיה וכו' היו המתנחלים ה"קלאסיים" של גוש אמונים, המפדל וכו'.
אבל מאז עברו מספר עשורים ומים רבים זרמו בירדן.
אותן התנחלויות של של הגרעין "הקשה" גדלו למימדי ענק - בין אם בגידול טבעי וכן הגירה פנימית מטעמים אידאולוגים או איכות חיים. בתוספת ערים נוספות בעיקר לחרדים שגם נבנו באופן מדורג ומוצהר על ידי ממשלות ישראל.
ההתעסקות היום ב2022 בגרעין הקשה של ההתיישבות לאחר ששת היום בשנות ה-70 והסיבות לכך היא אנכרוניסטית ולא רלוונטית כאשר הממשלה מקדמת עובדות בשטח שפשוט אי אפשר לשנות אותן.
אין שום סצנריו שחלק כל כך גדול מהאוכלוסיה ישנה מקום. בגג יהיו חילופי שטחים, אבל כרגע זה לא נראה פתרון שהצדדים בשלים אליו.
ולגבי הסיפוח ואיזרוח - כרגע לפחות, אף גורם ימני לא ממש מדבר על סיפוח, ובטח שלא על אזרוח, אפילו לא בן גביר.
זה הרי סיוט אלקטורלי לכל המפלגות היהודיות-ימניות שאף אחד לא ייכנס אליו במודע.
לא "חלק מסוים", ולא ברור לי למה אתה מנסה לסייג. כל ההתנחלויות הראשונות שציינת הוקמו ממניעים דתיים, נקודה.
הטענה של ליבוביץ' בזמן אמת ולאורך כל שנותיו מאז היתה בדיוק זו: הדתיים המשיחיים יגרמו למדינה לפתח מנגנון דיכוי של הפלסטינים כדי "לשמור" על ההתנחלויות, מנגנון הדיכוי יגרום לסיאוב של מערכות הבטחון, ואחר כך של החברה שתהפוך לאלימה ומושחתת יותר ויותר. ככל שעיניי רואות, צדק לגמרי.
נורטון כתב:
אני די בטוח שהיהודים שמחפשים דרכון פורטוגלי, לא עושים את זה בגלל סנטימנטליות למולדת (ובטח ובטח שלא בשביל להשתלט על מדינת אבותיהם), אלא כי הם רוצים לעבוד בברלין (ואולי גם פשוט לברוח מהארץ).
לא הבנתי למה כוונתך. ציינתי אבסורד שאנשים שטוענים לזכות על אדמה בגלל "שורשים" מלפני 2000 שנה כביכול (אני עוד מילדות התפלאתי איך כחול עיניים מקישינב ושחום עור מאתיופיה הם בעלי אותם שורשים, אבל ניחא) והיום מחפשים שורשים מלפני 400 שנה בשביל לשפר את מצבם, מטילים וטו מוחלט על עצם זכותם של הפלסטינים לנראטיב על הרכוש והשטחים שהיו שייכים להם ערב 48.
עמוס לב כתב:
Hacohen כתב:
עמוס לב כתב:
אני לא חושב שבמהלך כל השנים שבהם התקיים המשא ומתן הפלסטינאים זנחו את נושא זכות השיבה, גם אם לא במתכונת המורחבת שלו שכל הפליטים ובניהם ובני בניהם יחזרו לשטח ממנו הם ברחו ב-48, אלא במתכונת יותר מצומצמת.
זכות השיבה זה לגמרי דיון על 48.
ולמרות שאני מסכים עם הנראטיב הפלסטיני לפחות בחלקו, מבחינה פרקטית ברור לי שלא יהיה איזרוח של צאצאי הפלסטינים המגורשים בישראל ולא יושבו להם נכסיהם.
אבל אתה לא האישיו פה. האישיו הוא שלא הצלחנו להגיע מול הנציגים הפלסטינאים שניהלנו מולם מו"מ להבנה והסדר בנוגע לזכות השיבה. זה היה אחד מהנושאים שתמיד עקפו אותם כשדיברו על פתרון ביניים, כנושא שייפתר מאוחר יותר. ישראל הציעה כל מיני הצעות של פיצוי כספי, אני חושב שגם החזרה של מספר מועט של פליטים או משפחתם עמד על הפרק. הפלסטינאים לא הסכימו לכך. וזה עוד מהנציגים שהיו מוכנים לדבר איתנו. האם החמאס מוכן לוותר על זכות השיבה, או על גרגר חול מארץ ישראל/פלסטין?
ברור שאני לא האישיו פה. מה שכתבתי זה שמעולם לא הבנתי את הציפייה מהפלסטינים לוותר על הנראטיב שלהם. אין לי מושג אם אתה מאמין באלוהים ובתורה, אבל אתה איכשהו מאמין שיש לך איזשהי זכות אבות כאן. זה תקף יותר מהסנטימנטים של הפלסטינים למה שהם תופשים כאדמתם? כאמור זכותה של ישראל לעמוד על עקרונות מסוימים במו"מ לגבי השיבה, וגם זכותם של הפלסטינים. אולי זה יוביל למבוי סתום, אבל איך זה מצדיק את ההתנחלויות?