סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' אפריל 11, 2025 6:21 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 27 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: נושא חו"ל
הודעהפורסם: ש' נובמבר 23, 2024 11:37 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
Hacohen כתב:
מסעדות בארץ זה דפוק לגמרי. בדיוק יצאתי כאן ממסעדה הודית ליד המלון, היה מעולה וטרי ונדיב ברמה שלא הצלחתי לסיים את האוכל, עלה 67 שקל כולל טיפ 15%, 2 בקבוקי מים וכוס צ'אי לקינוח. המלצרית רצתה להוריד מהחשבון כי לקחתי את הצ'אי בטייקאוויי..לא זרמתי. גם במסעדת בשרים מהמפוארות בעיר, זו שבמלון מרקיור, יצאתי אתמול מארוחה מלאה בחשבון של מנה עיקרית במסעדה סטנדרטית בארץ. על ההבדלים ברמת השירות אני מניח שלא צריך להרחיב.

אני מאשר לגמרי את מה שהוא אומר. באמת אחלה יעד. כל הימים שהייתי שם אכלתי במסעדות.
עכשיו עם הירידה בקרנה של טורקיה בעיניי הנוסע הישראלי, אני מקווה שהיעד הזה יקבל יותר טיסות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: נושא חו"ל
הודעהפורסם: א' נובמבר 24, 2024 8:43 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
בנסיעה עסקית שהייתה לי לא מזמן התגלגלתי לעיר אנגלית קטנה בשם לינקולן. כמו הנשיא. משהו כמו 3 שעות צפונה מלונדון באמצע קאנטריסייד אנגלי טיפוסי. עיר של משהו כמו 100-150 אלף תושבים. אם מישהו מחפש להתמצא מול שמות מוכרים, הערים הגדולות הקרובות יחסית הן נוטינגהם ושפילד.
הפתעה גדולה לטובה, ומאד מפתיע אותי שהעיר לא נמצאת על מפת התיירות. קצת תיירות פנים אולי, כי מלונות של רשתות גדולות (מותגי המשנה שלהן לפחות) יש שם.
זו עיר על נהר לא גדול, עם אוניברסיטה מצליחה ועם מרכז עיר יפה ומלא מקומות לצאת, ובגלל שזו עיר קטנה אפשר ללכת לכל מקום.
אבל זו בעיקר עיר עם הרבה היסטוריה. על גבעה תלולה בתוך העיר, שנקראת פשוט steep hill, נמצאים שני מבנים היסטוריים מרשימים. האחד הוא הקתדרלה, מבנה מדהים בגודלו ובארכיטקטורה שלו. כשהיא נבנתה בימי הביניים היא הייתה המבנה הגבוה בעולם, ולקחה את התואר מ... הפירמידות. המבנה השני הוא טירת לינקולן, שנמצא בה אחד העותקים המקוריים של המגנה כרטה. גם הטנק הראשון, ההוא ממלחמת העולם הראשונה, הומצא בעיר.

יש גם מסעדות טובות כולל מסעדה עם כוכב מישלן שנקראת, לא פחות ולא יותר, jews house restaurant. מתברר שהייתה שם בימי הביניים קהילה יהודית משגשגת, עד שהייתה שם עלילת דם טיפוסית - ילד נוצרי, פסח וכל זה - והיהודים סולקו מהעיר ואחר כך סולקו בפקודת המלך מכל אנגליה. הבית היה שייך לאחד העשירים שבהם. לידו נמצא עוד מבנה שנקרא jews court שבו שוכנת היום אגודת השימור ההיסטורי של העיר.
זו עיר שיש בה גם לא מעט אנשי צבא ויוצאי צבא, ריכוז גדול של בסיסי חיל האוויר המלכותי בסביבה. שומעים בסביבה לא מעט מטוסי קרב, עושה הרשה ביתית...

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 27 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 7 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה