סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' אפריל 11, 2025 6:36 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 41 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: המגזר הדתי לאומי
הודעהפורסם: ד' נובמבר 06, 2024 8:15 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
Ketchup כתב:
החרדים והדתיים לאומיים במסלול התנגשות לגבי השירות בצה"ל. איפה זה יגמר, קשה לדעת. אבל זה חלק מהטראומה שלהם, פתאום השירות הצבאי הוא לא רק קייטנה שבה מרביצים לערבים אלא יש גם הרבה נפגעים, והחרדים כאילו כלום לא קורה. מה הדתיים לאומיים חושבים על ההנהגה שלהם שמאפשרת את זה?

זה ייגמר בכך שהם יהיו אדוני הארץ ויסתדרו, כשהחילונים הם אלה שלא תהייה להם מילה. לא מוותרים על זה כל כך בקלות, זה בדיוק מה שחלמו עליו זבולון המר וחנן פורת, אבל הדתיים הלאומיים של היום חולמים על זה הרבה יותר בגדול. ו"הטראומה" הקולקטיבית שאתה מפנטז עליה שתביא אותם כמובן יותר לכוון שלך, היא בדיוק מה שזה, עוד פנטזיה שלך.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 06, 2024 11:45 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
Ketchup כתב:
יש לי דעה מאד שלילית על החברה הדתית לאומית. אבל אני חושב שהם עוברים כרגע טראומה מאוד רצינית. האם זה ישנה את כולם? ברור שלא. השאלה האם תהיה כמות משמעותית שיתפכחו מההזיות המשיחיות? כולי תקוה שכן.

זה בדיוק העניין של המשיחיות. כל הקרבה היא מעציבה אך מתקבלת, כי היא מהווה עוד צעד בדרך לגאולה, לתחיית המתים ולנחלה. אלוהים נתן ואלוהים לקח.
אם נשווה מול הטרמינילוגה של המוסלמים של "שהיד בדרך לאלאקצא", נגלה שהיא די דומה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 06, 2024 1:14 pm 
Hall of Famer

Shiver כתב:
Ketchup כתב:
יש לי דעה מאד שלילית על החברה הדתית לאומית. אבל אני חושב שהם עוברים כרגע טראומה מאוד רצינית. האם זה ישנה את כולם? ברור שלא. השאלה האם תהיה כמות משמעותית שיתפכחו מההזיות המשיחיות? כולי תקוה שכן.

זה בדיוק העניין של המשיחיות. כל הקרבה היא מעציבה אך מתקבלת, כי היא מהווה עוד צעד בדרך לגאולה, לתחיית המתים ולנחלה. אלוהים נתן ואלוהים לקח.
אם נשווה מול הטרמינילוגה של המוסלמים של "שהיד בדרך לאלאקצא", נגלה שהיא די דומה.

בדיוק. לכן גם הורי החטופים מהמיעוט שתומך בממשלה, משתייכים רובם ככולם למגזר. חטפו את הילדים, מה לעשות, יש משימות גדולות יותר.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 01, 2024 2:13 am 
Sophomore

ראיתי את הכותרת הבאה:
https://www.ynet.co.il/judaism/article/yokra14165877
למישהו שיש גישה לכל הכתבה האם אתה יכול להוסיף?
בכל אופן עפ"י הכותרת משהו זז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 01, 2024 2:15 am 
Hall of Famer

ההתפכחות שלך תהייה כואבת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 01, 2024 12:19 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:

הייתי מת לחוות את הביטחון העצמי שלך. זה בטח כמו קוקאין (לא שניסתי). :men:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 01, 2024 4:38 pm 
Junior

https://www.makorrishon.co.il/opinion/767385/
וואו . ע"פ הסיפא של הכתבה, משהו זז רק בכיוון השני
ולתשובתך אגיב: קוקאין. בטחון עצמי. וכו'

בחייאת , אם כתבה נוסכת בך תקווה שמשהו משתנה, אני מבין איך נוצרה תרבות הפייק. זה עובד טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 01, 2024 5:12 pm 
Hall of Famer

אפרופו הטור האחרון
רק אומר כהכללה, שעד כה אותו ציבור לרוב דווקא בז (בדיעבד כמובן, כך זה תמיד...) לחלק בלתי מבוטל מבין ה-"קצינים עם תודעה יהודית" (מה שזה לא אומר....) שהגיעו לנקודה גבוהה בקרב מקבלי ההחלטות.
למשל:
האלופים אלעזר שטרן ויאיר נווה
ראש השב"כ יורם כהן (שממש בימים האחרונים התבטא בצורה מאוד חדה...)
המפכ"ל רוני אלשיך
ואפילו אחד שהיה ראש ממשלה (ומנכ"ל מועצת יש"ע - היש יותר "תודעה יהודית" מזה?!) - נפתלי בנט
(כמובן אפשר להתרחב גם לשופטים, יועצים, ועוד "פקידים" דתיים שסרחו, לטענת "הימין")

זאת הלוגיקה הרגילה - רוצים "רפורמה" כדי לשלוט במינויים ובקומבינות ולהוריד את מי שעל ההגה (כמובן פרט לממשלה עצמה, הקדושה והמוצלחת) רק בכדי לזרוק אותו עוד כמה שנים בטיעוני בגידה ו"שמאלנות", למנות שוב - וחוזר חלילה...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 01, 2024 10:20 pm 
Junior

הרב רפי פרץ, עופר וינטר, דוד זיני, אפי איתם וכו' יספרו סיפור אחר
זה בדיוק החלוקה שהכותב עשה בין הדתיים הליברלים לאיך נקרא להם.. קצינים בוגרי הישיבות.

אגב, ב1990 % הקציני חיר הדתיים ממסיימי בהד1 היה 2.5%. ב2007 זה עלה ל31.4%. מטורף! היום 40%. נתוני צהל. פורסם בהארץ, בעיתון בריטי ועוד. פי 3 מייצוגם באוכלוסיה. בפורום מטכל? 4 דתיים מתוך 32. 12.5%. הצפי שזה ישתנה תוך עשור והצבא יראה אחרת לגמרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 01, 2024 10:43 pm 
Hall of Famer

Ketchup כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

הייתי מת לחוות את הביטחון העצמי שלך. זה בטח כמו קוקאין (לא שניסתי). :men:

והפרחים והפרפרים שאתה רואה בכל מקום זה בטח כמו LSD. לא שניסיתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 01, 2024 11:07 pm 
Junior

אגב בנט. אהבתי את הגדרתו כקצין בכיר מהציונות הדתית
אם בנט בכיר, ביבי בכיר. שיקלי בכיר. כולה מ"פ עם כל הכבוד

בנט עשה קרירה אדירה כהייטקיסט. פוליטיקאי גרוע. אפילו סמוטריץ הגיע להישג מכובד יותר, 14 מנדטים. בנט התחיל ב12 כדמות לא מוכרת אך כריזמטית ומבטיחה, וככל שהשקר התפרסם רק צנח וצנח, ל8, ל0, למקום רביעי ברשימה, ל6 -7 מנדטים. פוליטיקאי כלומניק, כחלון הצליח יותר, סמוטריץ יותר, בן גביר יותר, ליברמן ודאי יותר, הציבור לא אהב את בנט במשך קרוב לעשור, והדרך היחידה שלו לשרוד היתה להתחבר ללפיד. המשחק שלו על אולטימטום לרה"מ ב6 מנדטים ביזה את הדמוקרטיה בעיני, עזבו אם בגד או לא בבוחרים. לא ראוי שאדם יעיז ש6 מנדטים יקבעו ראש ממשלה. הציבור אהב אותו לא יותר מאת כחלון לאורך הבחירות, זו עובדה מספרית .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 02, 2024 6:56 pm 
Hall of Famer

הרב רפי פרץ (טייס - אלו שנשלחו לעזאזל על ידי חברי ממשלה וכו') להזכירך זרק את בן-גביר (סביר שלא ממניעים אידואולוגיים, ועדיין) מכל המדרגות בדקה ה-90 של הבחירות. דוגמא למה הוא מבחינתך מבחינה פוליטית?

אגב רב, מה היחס של "המגזר" לעוד רבנים שהיו בפוליטיקה, למשל שי פירון (למרבה האירוניה, תחת לפיד הגיע לתפקיד הכי בכיר שהיה לרב במפלגה לא דתית). האם בליכוד הכה יהודי ומסורתי - רב יגיע לתפקיד משמעותי כלשהו?

אני טוען שאותו עופר וינטר (למשל, או כל דמות שתבחר), שכה מהולל כעת, באם יעשה תפקיד אלוף ומעלה (או ראש גוף מודיעיני אחר עם נגיעות פוליטיות), בסבירות לא נמוכה גם כן "הימין/המגזר" יזרוק ויגדף אותו לאחר מעשה.
מדוע אני משער כך? כאמור היו כבר עשרות דוגמאות לאורך השנים (חלקם של דתיים, חלקם של קצינים אמיצים ומוערכים, חלקם סתם אנשי ימין כל חייהם וכו').

על זה שהגדרת את ביבי כקצין דתי - באמת שאין לי מה להוסיף...
מזכיר לי שפעם מישהו בפורום רצה לתת לו נקודות זכות, ובין שלל תכונות חיוביות רבות ומגוונות - הוסיף שהוא מצטיין כ"איש משפחה", שזה אירוני ברמות שאין לתאר...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 02, 2024 9:00 pm 
Junior

לא מניתי את ביבי כקצין דתי, אלא כדוגמא לעלק קצין בכיר. בנט סהכ מ"פ. לא בכיר ולא נעליים.

הרב רפי פוליטיקאי גרוע. הבאת אותו כדוגמא לקצין בכיר שלא זכה לקיטונות בוז מהציונות הדתית, אלא ההפך בדיוק מטענתך . וכך גם זיני, איתם, וינטר, עשור, בר כליפא, וכו' וכו'. אתה מנית את שטרן נווה וזהו מנגד. אין עשרות דוגמאות,אין לך באמת טענה. תראה לי שיורם כהן ספג בוז מעבר למה שנאמר על הרמז המאיים שהעביר משבכ. אז כן, יש דתיים לא ימניים (הרב פירון. אתה כמדומני דתי לא ימני). או לא ביביסטים. נו, ו?

בליכוד לא ישובצו רבנים דתיים וחרדים. הם ילכו למפלגות דתיות וחרדיות, מסיבה ברורה, הם תואמות להשקפתם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 02, 2024 9:21 pm 
Hall of Famer

הבנתי
בנט פוליטיקאי גרוע (איך מודדים אגב?), כנ"ל פרץ - לשיטתך
ואיך תגדיר איך החכי"ם הנוכחיים ב"ציונות הדתית"?
זה בדיוק הטיעון שלי הרי...
לפני כעשור בנט והרב פרץ היו אנשים נערצים אני מניח.

אתמול בדיוק ראיתי (ונחרדתי) את הפרק של "זמן אמת" (מהתאגיד, פוי!) על ההתנחלות הצפויה בשטחי עזה.
ייאמר לזכותם (או לגנותם - בעיניי המתבונן) שהם אומרים (כולל הח"כים הדתיים בליכוד) on camera בדיוק מה התוכנית שלהם, ועד כמה אכפת להם מדברים אחרים במדינה (חטופים, שאר תושבי העוטף וכו').
להלן "הציונות הדתית החדשה".

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 03, 2024 10:34 am 
Hall of Famer

FLASH כתב:
לא מניתי את ביבי כקצין דתי, אלא כדוגמא לעלק קצין בכיר. בנט סהכ מ"פ. לא בכיר ולא נעליים.

הרב רפי פוליטיקאי גרוע. הבאת אותו כדוגמא לקצין בכיר שלא זכה לקיטונות בוז מהציונות הדתית, אלא ההפך בדיוק מטענתך . וכך גם זיני, איתם, וינטר, עשור, בר כליפא, וכו' וכו'. אתה מנית את שטרן נווה וזהו מנגד. אין עשרות דוגמאות,אין לך באמת טענה. תראה לי שיורם כהן ספג בוז מעבר למה שנאמר על הרמז המאיים שהעביר משבכ. אז כן, יש דתיים לא ימניים (הרב פירון. אתה כמדומני דתי לא ימני). או לא ביביסטים. נו, ו?

בליכוד לא ישובצו רבנים דתיים וחרדים. הם ילכו למפלגות דתיות וחרדיות, מסיבה ברורה, הם תואמות להשקפתם.

הליכוד כבר עכשיו הופך למפלגה יותר ויותר דתית. אין לי ספק שהמגמה הזו תימשך ותקצין, וגם רבנים דתיים וחרדים יגיעו לשם, כי שם בסופו של דבר הכוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 03, 2024 12:30 pm 
Junior

FLASH כתב:
אגב בנט. אהבתי את הגדרתו כקצין בכיר מהציונות הדתית
אם בנט בכיר, ביבי בכיר. שיקלי בכיר. כולה מ"פ עם כל הכבוד

בנט עשה קרירה אדירה כהייטקיסט. פוליטיקאי גרוע. אפילו סמוטריץ הגיע להישג מכובד יותר, 14 מנדטים. בנט התחיל ב12 כדמות לא מוכרת אך כריזמטית ומבטיחה, וככל שהשקר התפרסם רק צנח וצנח, ל8, ל0, למקום רביעי ברשימה, ל6 -7 מנדטים. פוליטיקאי כלומניק, כחלון הצליח יותר, סמוטריץ יותר, בן גביר יותר, ליברמן ודאי יותר, הציבור לא אהב את בנט במשך קרוב לעשור, והדרך היחידה שלו לשרוד היתה להתחבר ללפיד. המשחק שלו על אולטימטום לרה"מ ב6 מנדטים ביזה את הדמוקרטיה בעיני, עזבו אם בגד או לא בבוחרים. לא ראוי שאדם יעיז ש6 מנדטים יקבעו ראש ממשלה. הציבור אהב אותו לא יותר מאת כחלון לאורך הבחירות, זו עובדה מספרית .

לפי הסקרים, הציבור בהחלט "אוהב" את בנט נכון לעכשיו. כמובן שתוכל לטעון שזה רק בגלל שכבר מיצב את עצמו בדמות המנהיג הממלכתי, הודות לכהונתו כראש ממשלת השינוי על בסיס אותה בגידה באמון מצביעיו והסחיטה הבלתי ראויה שאתה טוען לה.
אני, בתור מצביע פוטנציאלי ומסתמן שלו, חושב שבין היתר נזקף לזכותו מאמץ ההסברה העילאי שלו בחו"ל מאז 7.10

12 המנדטים שבנט הביא לבית היהודי בבחירות 2013 לא היו דבר של מה בכך, הוא לקח מפלגה מגזרית והצליח לפנות, חלקית, למעמד הביניים, שנתיים לאחר המחאה החברתית.
שנתיים לאחר מכן, הגיעה שתיית המנדטים המפורסמת ביום הבחירות מצד ביבי, וסביר להניח שכמות מסוימת של מנדטים נדדה אל כחלון - אלו הם פני הדברים.
מאז והלאה, הבית היהודי חזרה להיות מפלגה סקטוריאלית, שבנט ושקד ניסו שלא בהצלחה לשבור ממנה לקהלים רחבים יותר עם "הימין החדש" וימינה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 41 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה