סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 1:07 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 31 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: משפט נתניהו
הודעהפורסם: ש' נובמבר 16, 2024 8:19 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
יפו, הבנתי

כנראה בית שמש, עם 75% חרדים, ו58% גיוס קרבי, מגייסת ימבה חרדים לקרבי. וירושלים, עם 40% ערבים ו29% חרדים, ו58% גיוס לקרבי, סוגרת לנו את צחע"ל, צבא חרדי ערבי לישראל עם מאות אלפי חרדים וערבים בשירות קרבי

אגב https://www.mako.co.il/news-military/20 ... 881026.htm, המשפט כאן אומר לדעתי הכל, לא בדקתי אותו אבל הם כן
"בדומה לתל אביב, בערים רבות באזור המרכז אחוזי הגיוס גבוהים משיעור אחוזי המתגייסים ללחימה." כוונתם, שבערי המרכז אחוז הגיוס לקרבי נמוך מהממוצע אך אחוז הגיוס הכללי גבוה מהממוצע. זה היה נחמד מאוד עד ה7 לאוקטובר. היום סדר העדיפויות השתנה, והצבא יצטרך לדאוג שלפחות 70% מהגברים ברי גיוס (וחרדים נכללים בברי גיוס מבחינתי) מתגייסים לקרבי, אני מעריך שלפחות ב30 שנותיה הראשונות של ישראל זה היה המצב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 16, 2024 8:51 pm 
Freshman

אבו שוקרי כתב:
אני לא יודע כמה זמן צחקתי ככה. בחיי.
תראה את אחוזי הגיוס בפריפריה, לקרבי ולא לקרבי. אחוזים נמוכים מאוד. הרבה טבחים ומשקי ממטרות.
אחוזי הגיוס במרכז גבוהים דווקא. גם לקרבי. אני יכול להעיד מסביבתי הקרובה שמספרים גדולים מהשכבה הצפון תל אביבית שלי קצינים קרביים.
לגבי כיפה סרוגה וכו- אין ספק שהם באחוזים גבוהים מאוד של גיוס וגם של קרבי. אנשים ערכיים מאוד. שאפו.

סביבתי הקרובה זה בהחלט מדד רציני ביותר, לא כמו מחקרים של 20 שנה שנערכו ע"י פרופסורים מהשמאל העמוק שכמובן מוטים באופן טבעי לטובת הביביסטים.

ואם אתה רוצה להתווכח על מהי ההגדרה של "ביביסט", מילא, זה לא מאוד מעניין. אבל ביחס למה שאתה הצגת, ואני שם את ההקצנות והקונספירציות בצד - אנשים שמקוננת בהם התחושה שרשויות החוק עוסקות, ביו היתר, ברדיפה פוליטית נגד הימין בכלל ונתניהו בפרט, חושבים שהרמטכ"ל וחלק מהקצונה הבכירה מזוהים פוליטית ופועלים במודע או לא במודע עבור קבוצת הייחוס שלהם, ובמידה מסוימת גם קוראים תיגר על השליטה וסט הערכים שלהם - אז כן, המתנחלים והדתיים לאומיים בהכללה גסה כמובן, לחלוטין נכללים בקבוצה הזאת. אבל לצורך העניין הם אפילו לא חייבים לאהוב במיוחד את נתניהו בשביל לענות על התיאור שלך.

ומעבר לזה שביביסטים יש גם במרכז ובשפע ראיתי את אחוזי המיצוי ללחימה בדימונה, אילת, באר שבע, טבריה, וגם ירושלים ובית שמש ועוד כמה ערים שפחות מזוהות עם מר"צ, ואני קובע שאתה טועה ומטעה, מעבר לעובדה שהפער בין אחוזי הגיוס הכללי, אם יש כאלה, נובעים בדר"כ מגיוס עודף של נשים בקרב ערים "ליברליות" יותר, אבל מאחר ורובן לא משרתות בתפקידים מסכני חיים, בוודאי בהשוואה לגברים, זה עדיין לא סותר את הנקודה שלי לגבי צבא היבשה.

יש גם נתונים על המלחמה האחרונה אבל אין לי סבלנות ואני גם לא חושב שזה ראוי כרגע, אבל אני רק יגיד שכמו שאפשר לזהות את הסוציולוגיה ב 8200, אפשר לזהות אותה במג"ב. כמו שאפשר להבין מי יושב בקוקפיט, אפשר להבין מי יושב ב D9 וחוטף נ"טים לקבינה. וכמו שאפשר להעריך בבטחון רב שלקפלן ועלי יש ייצוג יתר בקצונה וביחידות העילית, כך כל מי שמכיר את הצבא הגדול, הצבא המתמרן, בשנת 2024, יודע כמה שאתה לא בכיוון, בוודאי ברמת החפ"שים. קרא להם הקהל של ערוץ 14, וואטאבר, אבל אי אפשר לא לראות את זה אפילו בחטיבות שהיסטורית היו מזוהות יותר עם קבוצות אחרות באוכלוסיה. יותר דתיים, יותר מסורתיים, יותר "ימין סוציולוגי". ומאחר וזה השירות שסטטיסטית משלמים עליו את המחיר הכבד ביותר, אני כופר בטענה החצופה שלך שהם לא משרתים באמת.

כמובן שחי"ר, הנדסה ושיריון זה דבר מאוד גדול ובשורה התחתונה רוב הכוחות הציונים נמצאים שם, אבל די ברור לכל מי שלא חי בתוך בועה סטריאוטיפית מהמילניום הקודם שחלו תמורות בצבא היבשה והקבוצה שפעם הייתה דומיננטית יותר, שולחת היום את הילדים שלה יותר לצבא ההייטק. ואני לא אומר את זה כביקורת, בצבא מודרני זה מאוד חשוב, אבל את הכבוד שמגיע לקבוצות אחרות באוכלוסיה אתה לא יכול לקחת, אלא אם אתה מתעקש להתפלש בבורות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 16, 2024 10:27 pm 
Freshman

אבו שוקרי כתב:
אני לא יודע כמה זמן צחקתי ככה. בחיי.
תראה את אחוזי הגיוס בפריפריה, לקרבי ולא לקרבי. אחוזים נמוכים מאוד. הרבה טבחים ומשקי ממטרות.
אחוזי הגיוס במרכז גבוהים דווקא. גם לקרבי. אני יכול להעיד מסביבתי הקרובה שמספרים גדולים מהשכבה הצפון תל אביבית שלי קצינים קרביים.
לגבי כיפה סרוגה וכו- אין ספק שהם באחוזים גבוהים מאוד של גיוס וגם של קרבי. אנשים ערכיים מאוד. שאפו.

אין לי מחקרים בשרוול אבל הייתי איזה יום או יומיים במילואים מאז תחילת המלחמה, וכמעט כל מי ששירתו איתי הם או "ביביסטים" או חובשי כיפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 18, 2024 4:57 pm 
Hall of Famer

והנה בן גביר קורא לפטר את היועמ"שית כי "ניסתה לתפור לו תיק".

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 18, 2024 5:09 pm 
Hall of Famer

לדעתי הצורר ירכב על הגל שליל גלנט השני היה מינורי כדי להעיף בקרוב את רונן בר ואת היועצת המשפטית.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 18, 2024 8:09 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
גם אני חושב כך. זה לא רק ליל גלנט השני שהיה ברור מראש שיהיה קטן לעומת הראשון. זה גם ההדלפות ש"הוא שוקל" את שני אלה, ובעיקר הדברים שהוא אומר היום על ביידן ועל הצבא בעצמו ובקולו. אלה דברים שעד עכשיו הוא לא העז לומר בשמו ורק שלח הנצ'מנים להגיד.
אין לי ספק שהטיהורים בדרך, ולא רק שני אלה.
וגם ההפיכה המשטרית תחזור, ובפול גז הפעם. לא יהיה באמת מי שיפריע לו. הצבא באמצע מלחמה וההסתדרות חצי מפורקת, ומהמפגינים לא היה איכפת לו גם בפעם הקודמת. הם גם ידוכאו ביותר כוח.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 31 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה