סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' מאי 21, 2025 3:52 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 642 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 26  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' דצמבר 25, 2018 9:15 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
מרכז ימין בקונטקסט הגרמני, ובהחלט שמאלה מהמפה בארה'ב. מפלגתה ודעותיה של מרקל דומה הרבה יותר לצד הדמוקרטי ולאובמה וקלינטון מאשר לרפובליקנים של טראמפ או רומני, ולבטח שמאלה ממה שמוגדר ימין גם בבריטניה
כך או כך, זה די ברור שאחת הסיבות המרכזיות לברקזיט אם לא ה, היא פתיחת השערים לפליטים באירופה, בהנהגת המדיניות ההו כה ימנית של מרקל. זאת נראית לי כמו מוסכמה היסטורית מובהקת ואני מתפלא שאתה מערער עליה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 25, 2018 9:30 am 
מנהל פורום

אולי הברקזיט הוא הביי פרודוקט של (בין השאר) מדיניות הפליטים.
אבל להגיד שבעצם מרקל תרמה ודחפה באופן מודע ("איפשרה") לכך שבריטניה תעזוב את האיחוד זה מגוחך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 25, 2018 9:34 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

והנה עוד ת'רד נגנב בחסות נדב (היי יצא לי חרוז)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 25, 2018 10:09 am 
Hall of Famer

נורטון כתב:
מרכז ימין בקונטקסט הגרמני, ובהחלט שמאלה מהמפה בארה'ב. מפלגתה ודעותיה של מרקל דומה הרבה יותר לצד הדמוקרטי ולאובמה וקלינטון מאשר לרפובליקנים של טראמפ או רומני, ולבטח שמאלה ממה שמוגדר ימין גם בבריטניה
כך או כך, זה די ברור שאחת הסיבות המרכזיות לברקזיט אם לא ה, היא פתיחת השערים לפליטים באירופה, בהנהגת המדיניות ההו כה ימנית של מרקל. זאת נראית לי כמו מוסכמה היסטורית מובהקת ואני מתפלא שאתה מערער עליה

אתה מזכיר לי את הספר הכהניסט שלי, שבשבילו ביבי הוא שמאלן.

עכשיו, ניהול משבר הפליטים ע"י מרקל היה פחות או יותר מופת של ניהול מדיני. גם בקליטה שגרמניה קלטה, גם בהסכמים עם מדינות אחרות. המדיניות של בריטניה היתה מהקשוחות ביותר באירופה, והיא הסכימה לקלוט מספר זעום יחסית של פליטים. הרוב המאד גדול של מהגרים מוסלמים בבריטניה נמצאים שם בהמשך למדיניות הקולוניאליזם הבריטי, שזה משהו שימנים קצת שוכחים לפעמים כשהם מדברים על הבעייתיות שבהגירה מוסלמית/אפריקאית לאירופה. מכאן אמור: לא הפליטים ש(לא) הציפו את בריטניה הם הסיבה לברקזיט, הלאומנות הבריטית היא הסיבה לברקזיט. הברקזיט זה צעד ימני מטומטם מתחילתו ועד סופו.

ואתמהה, אגב אורחא, מהי מדיניות קליטת פליטים סבירה בעיני האדון הימני. האם בזמן שאוכלוסיה אזרחית נמצאת במצב מצוקה כה אקוטי במדינה ענייה ומשוסעת גם כך, על העולם המתקדם לנקוט בשיטה הידועה להחליא "בהצלחה לשני הצדדים, מוסלמי טוב זה מוסלמי מת"?

sir charles כתב:
והנה עוד ת'רד נגנב בחסות נדב (היי יצא לי חרוז)

היי, אני פתחתי את הת'רד, אז הגונב מעצמו פטור. ובכל מקרה, ממילא עכשיו נמתין לתוצאות הבדיקה-המיוחדת-של-צוות-החקירה-המיוחד-שעובד-במקביל-לצוות-החקירה-הרגיל-כי-למה-לא-למרוח-עוד-זמן-בדרך-לכתב-אישום, אז מה הלחץ.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 25, 2018 10:18 am 
Hall of Famer

מדיניות קליטת הפליטים שלי פשוטה

הגדולה אם אתה אמריקה ואינטגרציה מסוימת היא הכרחית, שלא לומר 'אם לא תעבוד, לא יהיה לך מה לאכול' אז קבל פליטים בכיף. מן הסתם צריך הגבלות אבל פחותות
אם אתה אירופה ואוהב לחלק כסף בחינם, מדיניות הפליטים שלך צריכה להיות אפס עגול

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 25, 2018 10:22 am 
Hall of Famer

ואגב, בהינתן שנגן, יחסי מסחר נוחים וכו', גבולות פתוחים יחסית וכו, אני לא מבין למה הברקזיט רע
אני כן מבין למה מדיניות הפליטים בהנהגת מרקל היא רעה. אבל לפחות נדמה לי שהן השורות גם אתה מודה שזאת אחת הסיבות המרכזיות לברקזיט. רק שאתה טוען שזה נובע מגזענות, ואני לא בטוח בזה לחלוטין (אם כי מסכים שבמידה מסוימת, בהחלט כן)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 25, 2018 10:33 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
לדעתי נדב אמר ההיפך, שהאוכלוסיה המוסלמית ובכלל המיעוטים האתניים בבריטניה היא בעיקר תוצר של מדינות חבר העמים הבריטי שהיו פעם קולוניות שלה, ופחות ממשבר הפליטים הנוכחי.
לא שאני מסכים איתו, אגב, שלבקרזיט אין קשר למשבר הפליטים הנוכחי. הברקזיט הוא בעיקר צעד של "אירופה לא תגיד לנו מה לעשות ואיך להפעיל את המדיניות שלנו", וזה קשור מאד גם לנושא הפליטים ולחלוקה שלהם בין המדינות שהאיחוד, ומרקל כמניעה עיקרית בו, ניסו להעביר.
שנגן לא קשור לנושא. בריטניה היא לא חלק מאזור שנגן והגבול שלה לא פתוח.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 25, 2018 10:39 am 
Hall of Famer

'בהינתן' אני יודע שלא, אני רק אומר שניהול הברקזיט יכול להיטיב עם אנגליה בהינתן כמה דברים
ברור שאם התוצאה תהיה בעיקר בבידול, אנגליה לא משרתת את עצמה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 25, 2018 10:42 am 
Hall of Famer

או במילים אחרות, מודל שיכול להיטיב עם בריטניה, זה המודל השוויצרי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 25, 2018 11:44 am 
Hall of Famer

נורטון כתב:
מדיניות קליטת הפליטים שלי פשוטה

הגדולה אם אתה אמריקה ואינטגרציה מסוימת היא הכרחית, שלא לומר 'אם לא תעבוד, לא יהיה לך מה לאכול' אז קבל פליטים בכיף. מן הסתם צריך הגבלות אבל פחותות
אם אתה אירופה ואוהב לחלק כסף בחינם, מדיניות הפליטים שלך צריכה להיות אפס עגול

עוד פעם קלישאות וסיסמאות, בערבוב המקסים של מדיניות שיקגו הכלכלית עם עניינים מדיניים.

יש לך נתונים על תעסוקה של פליטים באירופה? אתה מדבר מידע? יש קשר בין מדיניות קליטה בזמנים רגילים למדיניות קליטה בזמן משבר הומניטרי? המלחמה בסוריה יצרה מיליוני פליטים. עולם מתקדם מנסה לקחת על זה אחריות. מרקל ניווטה את זה בערך הכי טוב שאפשר. איפה נכנס פה טמטומו המחריד של השמאל?

ראי שעל הקיר כתב:
לדעתי נדב אמר ההיפך, שהאוכלוסיה המוסלמית ובכלל המיעוטים האתניים בבריטניה היא בעיקר תוצר של מדינות חבר העמים הבריטי שהיו פעם קולוניות שלה, ופחות ממשבר הפליטים הנוכחי.
לא שאני מסכים איתו, אגב, שלבקרזיט אין קשר למשבר הפליטים הנוכחי. הברקזיט הוא בעיקר צעד של "אירופה לא תגיד לנו מה לעשות ואיך להפעיל את המדיניות שלנו", וזה קשור מאד גם לנושא הפליטים ולחלוקה שלהם בין המדינות שהאיחוד, ומרקל כמניעה עיקרית בו, ניסו להעביר.
שנגן לא קשור לנושא. בריטניה היא לא חלק מאזור שנגן והגבול שלה לא פתוח.

אני לא יודע כמה פליטים בדיוק קלטה בריטניה במשבר הפליטים הנוכחי, אני יודע שדיוויד קמרון (הימני והשמרן) הכריז על קליטה של עד 20,000 פליטים. יש בבריטניה גופא כ65,000,000 נפש. אנו מדברים על קליטה של 0.0003076923 מהאוכלוסייה הבריטית במקרה המקסימלי. אם זה מה שהשפיע על הימנים הלאומנים בבריטניה לעשות את הברקזיט, זה לא מוסיף להם נקודות זכות בגין אי-טמטום.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 25, 2018 12:20 pm 
Hall of Famer

כן, אני מדבר מידע וקראתי לא מעט (אל תשכח שאני גם קורא אנגלית) גם אם הנתונים לא נמצאים איתי בשלוף בדרכי ברגל לתחנת הרכבת של ג'נבה
יצוין שבניגוד אליך, גרתי ואני עדיין מתגורר הן באירופה והן בארה'ב

לגבי מדיניות, כאמור זכותי לחשוב אחרת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 25, 2018 12:24 pm 
Hall of Famer

עכשיו גם קלטתי שרק השמאל יכול לומר על מחצית ממדינה אירופאית שהם גזענים באותה נשימה בה הוא אומר שאין סיבה לחשוד במיליוני ערבים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 25, 2018 12:30 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
כן, אני מדבר מידע וקראתי לא מעט (אל תשכח שאני גם קורא אנגלית) גם אם הנתונים לא נמצאים איתי בשלוף בדרכי ברגל לתחנת הרכבת של ג'נבה
יצוין שבניגוד אליך, גרתי ואני עדיין מתגורר הן באירופה והן בארה'ב

לגבי מדיניות, כאמור זכותי לחשוב אחרת

אז סיים בנחת את הליכתך לתחנת הרכבת בז'נבה, אפילו סע בנחת, ובזמנך החופשי תביא נתוני תעסוקה של פליטים באירופה ונוכל לדון על משמעותם. מנסיון, אתה קורא אנגלית אבל לא תמיד מבין מה אתה קורא. אני גם יודע שאתה גר באירופה ובארה"ב, אתה כותב על זה הרבה, והרלוונטיות של זה לדיון כרגע היא 0.

בוודאי שזכותך לחשוב אחרת, אני רק עדיין מנסה למצוא את טמטומו המחריד של השמאל בכל הסיפור.

נורטון כתב:
עכשיו גם קלטתי שרק השמאל יכול לומר על מחצית ממדינה אירופאית שהם גזענים באותה נשימה בה הוא אומר שאין סיבה לחשוד במיליוני ערבים

ואז, כשההכללה הראשונה, המטופשת וחסרת הבסיס שלו עוד באוויר, מביא לנו הנאו-שמרן עוד הכללה מטופשת וחסרת בסיס שהוא לא יצליח לבסס לעולם, אבל הוא קורא אנגלית וגם גר לסירוגין באירופה ובארה"ב אז למה לא.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 25, 2018 12:32 pm 
Hall of Famer

יופי, הגעת לשלב הירידות האישיות בלי לטעון טענה אחת לגופו של עניין
אני אקח את זה כסימן שניצחתי בויכוח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 25, 2018 12:50 pm 
Hall of Famer

בוא נעשה סדר: אתה הכללת וניסית לטעון טענות. אני לעגתי להכללה שלך וסתרתי את הטענות שלך. בינתיים מטיעון "השמאל מראה את טמטומו המחריד" שלך הגענו ל"מרקל הובילה לברקזיט".

אבל למה לא, ניצחת בויכוח. קנה לך בעצירה הראשונה ביצת קינדר או משהו, עליי

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 25, 2018 12:56 pm 
Hall of Famer

נראה לי שאתה לא יודע את משמעות המילה 'סתרת'. זה דומה קצת להבדל בין החלטה חכמה וטובה....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 25, 2018 1:00 pm 
Hall of Famer

המסקנה שלך היתה "השמאל מראה את טמטומו המחריד", הטיעון שלך להוכחה היה "מרקל אפשרה את הברקזיט".

סתירה, מ.ש.ל.

אבל אולי אם זה ייכתב באנגלית תבין יותר טוב, סביר שלא. ודווקא בהחלטה נכונה/טובה הבנת יפה אאז"נ, אל תהרוס, להבין משהו פעם בכמה זמן זה נחמד.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 25, 2018 1:07 pm 
Hall of Famer

נו, עכשיו אתה דמגוג בשקל, כאילו שלא הזכרתי גם את מורסי וארדואן. והיום שם עוד טיעונים
כאמור, אני מתווכח עם מישהו שעד עכשיו לא טרח לקרוא את המאמר ובכל זאת מתווכח על כך בלהט. סימן בורות מובהק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 25, 2018 1:08 pm 
Hall of Famer

וכאמור מרקל ועוד איך שאפשרה את הברקזיט. אם כי מעולם לא אמרתי שהיא הגורם הבלעדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 25, 2018 1:20 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
נו, עכשיו אתה דמגוג בשקל, כאילו שלא הזכרתי גם את מורסי וארדואן. והיום שם עוד טיעונים
כאמור, אני מתווכח עם מישהו שעד עכשיו לא טרח לקרוא את המאמר ובכל זאת מתווכח על כך בלהט. סימן בורות מובהק

אני לא מתווכח על המאמר, אני מתווכח עם הקביעות שלך שהבאת מתוך המאמר.

על ארדואן עניתי לך, טראמפ הרגע נתן לו את סוריה אז לא הבנתי מה ייחודי פה לשמאל.

לגבי מורסי שאלתי אותך אם כל השמאל בעולם נתן לו קרדיט. ובכלל, חסרים משטרים איומים שהימין פורס עליהם את חסותו בכל רגע נתון?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 25, 2018 1:24 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:

וכאמור, לא הראית את זה בשום מקום ואם כבר אז הוראה להיפך: לבריטניה, שהונהגה בזמן משבר הפליטים ע"י הימין השמרני, מעולם לא היתה כוונה לקלוט יותר מאשר 20,000 פליטים שזה מספר זעום ביותר ביחס לאוכלוסייתה. בכל זאת הלאומנים הבריטים הלכו לברקזיט בהנהגת הפופוליסטים הימנים המקומיים שאחרי זה ברחו עם הזנב בין הרגליים (בוריס ג'ונסון, מישהו?). מה הקשר של מרקל לכל זה, מה היא יכלה לעשות ולמה לעזאזל היא עדיין משויכת לשמאל על לא עוול בכפה חוץ מזה שבעיני ניאו-שמרן אמריקאי/ישראלי היא שמאלנית.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 25, 2018 1:29 pm 
Sophomore

בתור מי שגר באנגליה כבר הרבה שנים נראה לי שיש לי תחושה קצת יותר מדויקת לגבי ברקסיט. כמו שנדב אמר לפליטים המוסלמים לא היתה שום השפעה על התהליך. היו שני גורמים מקוריים שהשפיעו: הראשון הוא התחושה של בריטים רבים שהם מאבדים שליטה על במדינה שלהם ושהם נשלטים יותר ויותר בידי פוליטיקאים אירופאים שהם לא בחרו בהם. השני והיותר משמעותי היה חופש התנועה של אירופאים לבריטניה. אכן לא מעט מזרח אירופאים (פולנים בעיקר) באו לבריטניה. חלקים ניכרים מהציבור הבריטי האמין שהם מצד אחד לוקחים עבודה מבריטים ומצד שני מרוקנים את מערכת הרווחה הבריטית ממשאביה.

הפוליטיקאים האירופיים אשמים במידה מסויימת מכיוון שהם התעקשו להאיץ את תהליך האיחוד האירופאי במקום להאיט אותו. בכך הם הגדילו את הלחץ על הפוליטיקאים הבריטים. בשלב מסויים דיוויד קמרון נכנע ללחצים מהצד הקיצוני במפלגתו והסכים למשאל עם. להוסיף חטא על פשע הוא בקושי הגן על להשאר באיחוד (אני רק יכול להניח שהוא חשב שהניצחון מובטח). מהצד השני ג׳רמי קורבין ששונא את האיחוד האירופאי גם סירב להגן על להישאר חלק מהאיחוד (ועדיין מסרב). בנוסף לכך בוריס ג׳ונסון וחבר מרעיו שיקרו בלי בושה לגבי כמות הכסף שתתפנה אם בריטניה תעזוב את האיחוד הארופאי.

בקיצור עיקר האשמה מוטלת על הימין הבריטי, מעט על השמאל הבריטי, וקצת על הפוליטקאים האירופאים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 25, 2018 1:46 pm 
Senior

תתבייש לך Ketchup, פוסט שלם בלי אף הכללה וקלישאה?! לאן נגיע!?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 25, 2018 1:48 pm 
Sophomore

בין השורות אתה יכול לראות שאני מתעב את כולם. :twisted:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 25, 2018 3:10 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
Hacohen כתב:
נורטון כתב:

וכאמור, לא הראית את זה בשום מקום ואם כבר אז הוראה להיפך: לבריטניה, שהונהגה בזמן משבר הפליטים ע"י הימין השמרני, מעולם לא היתה כוונה לקלוט יותר מאשר 20,000 פליטים שזה מספר זעום ביותר ביחס לאוכלוסייתה. בכל זאת הלאומנים הבריטים הלכו לברקזיט בהנהגת הפופוליסטים הימנים המקומיים שאחרי זה ברחו עם הזנב בין הרגליים (בוריס ג'ונסון, מישהו?). מה הקשר של מרקל לכל זה, מה היא יכלה לעשות ולמה לעזאזל היא עדיין משויכת לשמאל על לא עוול בכפה חוץ מזה שבעיני ניאו-שמרן אמריקאי/ישראלי היא שמאלנית.

אבל אתה לא עונה לנקודה. השאלה היא לא כמה פליטים בריטניה רצתה או התכוונה לקלוט בפועל, אלא כמה פליטים האיחוד האירופי ניסה לדחוף אליה, והשאלה למי הסמכות ניתנת בנושא הזה. מרקל בעניין הזה הייתה לחלוטין בצד של "מדיניות כלל אירופית על חלוקה בין המדינות כחלק מהאיחוד", אם לא מנהיגתו.
עניין הפליטים לא לבד, אבל הוא בהחלט היה זרז ונושא מרכזי בעניין המהותי של עד כמה האיחוד יכול להתערב בענייני המדינות שחברות בו.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 642 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 26  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: