סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 3:04 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 716 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 29  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מהומות בארה"ב
הודעהפורסם: ד' יוני 10, 2020 9:24 am 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
אתה לא יכול לעצור ולא לתת אלטרנטיבה, הייתה הכוונה שלי.

אז אוקי, גמרת להתעצבן על השחור החצוף. סיימתם לדבר על חלף עם הרוח. מה עכשיו? מתי הצד האקטיבי? מה הצעד האקטיבי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 10, 2020 9:30 am 
Senior

ואני באופן אישי לא מת על 'למה אתה לא מגנה', אבל במסגרת הת'רד הזה זה קצת חריג.

האם ראית את הטוויט ששמתי פה שבו נשיא ארה"ב מפרסם דיווח שקרי של כתב ברשת חדשות קיצונית (שמועסק ע"י הקרמלין, אגב, בטוויסט משעשע) שבו הוא כותב ש"ייתכן" שהקשיש שנפצע מדחיפת השוטר היה "פעיל אנטיפה" שניסה "לשבש משדר" משטרתי?

זה נשיא ארה"ב. אני כתבתי פה לפני שבוע שכל ההמצאה של אנטיפה נועדה רק כדי לאפשר להאשים כל מי שמתנגד לטראמפ באיזשהי צורה כפעיל. נדב חזה בדיוק שזה מה שיגידו על הקשיש. לקח לטראמפ 24 שעות לעשות את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 10, 2020 9:35 am 
Hall of Famer

חוקי הת'רד הם שאני מחויב לכתוב על X אם כתבתי על Y?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 10, 2020 9:37 am 
Senior

דיברתי לראי כי ניהלנו שיחה על טראמפ. שכחתי לציין זאת בהפניה. אתה לא מחויב לעשות כלום. גם הוא לא, כמובן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 10, 2020 9:38 am 
Hall of Famer

הייתי בטוח שזה אליי. מחילה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 10, 2020 9:39 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
Yuval כתב:
אני מחזיק בדעה שכל מי שמתלונן על PC עושה זאת כדי להימנע מדיון בבעיות האמיתיות.
אני לא מבין גדול בחלף עם הרוח וייתכן שזו הקצנה לא מעניינת לצד השני, אבל לפני 50 שנה עוד היו משדרים מינסטרל שואו בארה"ב.

בעוד 50 שנה כשידברו על זה שב-2020 עוד היו פסלי קונפדרציה בארה"ב, זה יישמע לנכדים שלך בדיוק אותו דבר כמו שמינסטרל שואו נראה עבורך (לא יודע אם אתה מכיר).

אנחנו עדיין רחוקים מאוד מנקודה שבה התחשבות ברגשות הזולת היא קיצונית מספיק כדי להאפיל על היתרונות שלה. בתקופת החיים הקצרה יחסית של רובנו אפשר לראות את זה ביחס לקהילה הלהטב"ית.

תכתוב משהו אחד על PC בקבוצה לבנה ולאנשים יהיה אינסוף זמן להגיב על זה. אין דרך יותר טובה להשיג צפיות ביוטיוב מלדבר על PC. ביל מאהר וביל בארר בנו מזה קריירה. זה שק החבטות הכי פשוט של לבנים.
אבל לקח שלוש שנים עד שהציבור הלבן הלא פרוגרסיבי בכלל הסכים להגיד בלאק לייף מטרס וגם זה עדיין רק בשוליים השמאליים של הימין.

ואני בדעה שה-PC כבר מזמן הגיע למחוזות של העדפת רגשות על כל דבר. זה ניכר בעיקר כשצריך לבחור בין רגשות של שתי קוצות - למשל טרנסג'נדרים ומוסלמים. פעילים למען טרנסג'נדרים ידברו הרבה על טרנסופוביה, אבל אם תטען למשל שמדינות מוסלמיות הן הכי פחות טולרנטיות לטרנסג'נדרים, אתה איסלמופוב ופוגע ברב-תרבותיות. (אגב, לאחרונה ראיתי משהו על זה שהמונח "איסלמופוביה", ובכלל כל מונח כזה שנגמר ב"פוביה", גם הוא פוגעני).
הדבר ניכר בעיקר בעידן המיקרו-אגרסיות, שזה כמעט כל דבר בערך, ואפשר לראות אותו במדריכי השפה שאוניברסיטאות בארה"ב מוציאות לסגל ולסטודנטים שלהם, גם אם הם לא תמיד מחייבים. האם ידעת שאני כיהודי אמור להיפגע מהמונח "היפ היפ הוריי"? כלומר מהחלק של ה"היפ היפ"? אשכרה לא ידעתי.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ד' יוני 10, 2020 9:44 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 10, 2020 9:39 am 
Hall of Famer

Yuval כתב:

האם ראית את הטוויט ששמתי פה שבו נשיא ארה"ב מפרסם דיווח שקרי של כתב ברשת חדשות קיצונית (שמועסק ע"י הקרמלין, אגב, בטוויסט משעשע) שבו הוא כותב ש"ייתכן" שהקשיש שנפצע מדחיפת השוטר היה "פעיל אנטיפה" שניסה "לשבש משדר" משטרתי?

זה נשיא ארה"ב. אני כתבתי פה לפני שבוע שכל ההמצאה של אנטיפה נועדה רק כדי לאפשר להאשים כל מי שמתנגד לטראמפ באיזשהי צורה כפעיל. נדב חזה בדיוק שזה מה שיגידו על הקשיש. לקח לטראמפ 24 שעות לעשות את זה.

וזה באמת טוויט מזעזע. לא אגיד אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 10, 2020 9:40 am 
Hall of Famer

למה יהודי אמור להעלב מהיפ היפ הוריי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 10, 2020 9:47 am 
Hall of Famer

ראיתי את זה בשניים או שלושה מדריכי שפה של אוניברסיטאות. לטענתם "היפ היפ" מקורו בקריאה של רועים גרמנים כדי לזרז את העדרים שלהם, אבל "יש האומרים" (it has been said to have been, או איזה ניסוח פתלתל דומה) שחיילים גרמנים השתמשו בו בשואה כדי לזרז יהודים. לכן יש להסתפק ב"הוריי".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 10, 2020 9:48 am 
Senior

היפ היפ הייתה קריאת גנאי ליהודים במרכז אירופה (גרמניה וכו') במאות הקודמות. האמת שיותר הֶפּ הֶפּ אבל מי שנפשו רגישה מספיק ייפגע גם מהיפ היפ.

ולעניין ה PC עצמו, אני חושב ש PC הוא טוב ונחוץ עד רמה מסוימת. כשהפסיקו לקרוא לשחורים בוי או ניגר זה ללא ספק היה במקום, אבל כשמגיעים לסביבה סטרילית ממיקרואגרסיות ולרצון לשמור על הנפש העדינה שלנו מפגיעות מדומיינות, זה מתחיל להזיק. ממש כמו שסביבה סטרילית מדי מנטרלת את המנגנון החיסוני שלנו.
אני אפילו די בטוח שדיברנו על זה כבר ושמישהו (ראובן? יובל?) ניסה להוכיח לי שאני גזען כשהשתמשתי במילת ה'עין' (נראה אותכם זוכרים מה המילה). אבל אני פריבילג בן פריבילג, איזו זכות בכלל יש לי לפתוח כאן את הפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 10, 2020 9:49 am 
Hall of Famer

...אני מניח שאם איזה סטודנט פרוגרסיב ליברל היה מסביר לי שהוא לא יכול לקרוא את זה לידי הייתי בוודאי מתפוצץ מצחוק בו במקום.
אולי בשביל לגרום לו להתפלץ ולשיבוש מוחי הייתי מוסיף ש"בתור אחד שרוב משפחתו של סבא שלו הלכה בשואה, אני מרשה לך להשתמש בקריאה הזו לידי".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 10, 2020 9:51 am 
Senior

ראי שעל הקיר כתב:
Yuval כתב:
אני מחזיק בדעה שכל מי שמתלונן על PC עושה זאת כדי להימנע מדיון בבעיות האמיתיות.
אני לא מבין גדול בחלף עם הרוח וייתכן שזו הקצנה לא מעניינת לצד השני, אבל לפני 50 שנה עוד היו משדרים מינסטרל שואו בארה"ב.

בעוד 50 שנה כשידברו על זה שב-2020 עוד היו פסלי קונפדרציה בארה"ב, זה יישמע לנכדים שלך בדיוק אותו דבר כמו שמינסטרל שואו נראה עבורך (לא יודע אם אתה מכיר).

אנחנו עדיין רחוקים מאוד מנקודה שבה התחשבות ברגשות הזולת היא קיצונית מספיק כדי להאפיל על היתרונות שלה. בתקופת החיים הקצרה יחסית של רובנו אפשר לראות את זה ביחס לקהילה הלהטב"ית.

תכתוב משהו אחד על PC בקבוצה לבנה ולאנשים יהיה אינסוף זמן להגיב על זה. אין דרך יותר טובה להשיג צפיות ביוטיוב מלדבר על PC. ביל מאהר וביל בארר בנו מזה קריירה. זה שק החבטות הכי פשוט של לבנים.
אבל לקח שלוש שנים עד שהציבור הלבן הלא פרוגרסיבי בכלל הסכים להגיד בלאק לייף מטרס וגם זה עדיין רק בשוליים השמאליים של הימין.

ואני בדעה שה-PC כבר מזמן הגיע למחוזות של העדפת רגשות על כל דבר. זה ניכר בעיקר כשצריך לבחור בין רגשות של שתי קוצות - למשל טרנסג'נדרים ומוסלמים. פעילים למען טרנסג'נדרים ידברו הרבה על טרנסופוביה, אבל אם תטען למשל שמדינות מוסלמיות הן הכי פחות טולרנטיות לטרנסג'נדרים, אתה איסלמופוב ופוגע ברב-תרבותיות. (אגב, לאחרונה ראיתי משהו על זה שהמונח "איסלמופוביה", ובכלל כל מונח כזה שנגמר ב"פוביה", גם הוא פוגעני).
הדבר ניכר בעיקר בעידן המיקרו-אגרסיות, שזה כמעט כל דבר בערך, ואפשר לראות אותו במדריכי השפה שאוניברסיטאות בארה"ב מוציאות לסגל ולסטודנטים שלהם, גם אם הם לא תמיד מחייבים. האם ידעת שאני כיהודי אמור להיפגע מהמונח "היפ היפ הוריי"? כלומר מהחלק של ה"היפ היפ"? אשכרה לא ידעתי.

אני לא נתקל בזה במציאות ואני גר בצפון קליפורניה שזה בירת הPC העולמית. אני נתקל בזה שאנשים יותר רגישים אחד לשני. זה מאוד קשה כישראלי ואני חושב שכמות השיחות שלי עם מקומיים שנגמרת בפרצוף מבולבל שלהם היא גבוהה בהרבה מבארץ וזה לא שבארץ אני מופת לנימוסין והליכות.

מה שאני כן נתקל זה שאנשים מאוד מקפידים לא לפגוע אחד בשני. ואתה יודע מה, זה דיי נעים ביומיום.

אז ברור שיש דוגמאות קיצוניות. ויש דברים מטומטמים מאוד בשוליים (קולצ'רל אפרופריאיישן למשל), אבל בחיי היומיום זה בפירוש משפר את איכות החיים של אנשים.

אני באמת חושב שכל מי שפה גדל בתקופה שהיחס לגייז היה מחפיר, בלי שאפילו התכוונו. פשוט זו הייתה השפה וזה היה מקובל. אני לא מדבר אפילו על מקומות שבהם היחס עדיין קשה ואני לא חושב שהיום זה קלי קלות להיות שונה, אבל ההקפדה על PC שיפרה את המצב.

שים לב כמה הנושא מעסיק אנשים למרות שביומיום אני דיי בטוח שאתה לא מצונזר וחייך דיי מוצלחים. אתה גם לא 'אמור להיפגע' מכלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 10, 2020 9:52 am 
Hall of Famer

מצאתי דוגמה למדריך מהסוג הזה. הנאה מובטחת.

https://drive.google.com/file/d/1pBkizQ ... SN1L_/view

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 10, 2020 9:54 am 
Senior

תומר כתב:
היפ היפ הייתה קריאת גנאי ליהודים במרכז אירופה (גרמניה וכו') במאות הקודמות. האמת שיותר הֶפּ הֶפּ אבל מי שנפשו רגישה מספיק ייפגע גם מהיפ היפ.

ולעניין ה PC עצמו, אני חושב ש PC הוא טוב ונחוץ עד רמה מסוימת. כשהפסיקו לקרוא לשחורים בוי או ניגר זה ללא ספק היה במקום, אבל כשמגיעים לסביבה סטרילית ממיקרואגרסיות ולרצון לשמור על הנפש העדינה שלנו מפגיעות מדומיינות, זה מתחיל להזיק. ממש כמו שסביבה סטרילית מדי מנטרלת את המנגנון החיסוני שלנו.
אני אפילו די בטוח שדיברנו על זה כבר ושמישהו (ראובן? יובל?) ניסה להוכיח לי שאני גזען כשהשתמשתי במילת ה'עין' (נראה אותכם זוכרים מה המילה). אבל אני פריבילג בן פריבילג, איזו זכות בכלל יש לי לפתוח כאן את הפה.

אני לא חושב שניהלתי איתך שיחה על זה, אבל להגיד שערס זו לא מילה גזענית זה ביי פאר הויכוח הכי קל בעולם.

ותגיד מה שאתה רוצה, אתה בנאדם גדול. מותר לאחרים באותה מידה להגיד לך את דעתם בנושא. אף אחד עדיין לא שם אותך בכלא או פגע בך פיזית על זה שאמרת ערס.

אני עדיין לא רואה שום הוכחה שזה מזיק, למעט העובדה שזה מסיט את הדיון מנושאים חשובים כמו שאפשר לראות כאן. כמו שאמרתי, אין דרך טובה יותר להשיג לייקים מלהגיד משהו על PC.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 10, 2020 9:56 am 
Hall of Famer

Hep hep היתה הקריאה ששימשה את הפורעים שפרעו ביהודים בקונפדרציה הגרמנית ב1819. מובא גם בספרו (המעולה) של עמוס אילון "רקוויאם גרמני".

יש כל מיני סמלים ושריקות כלבים, הקשרים שברורים למי שרוצה להעביר מסר ולמי שרוצה לקבל. היתה הסערה בזמנו עם בופון שרצה לשחק עם המספר 88 שמסמל "הייל היטלר". אז אצלו אני מניח שזה היה בתמימות, אבל אם גרמני חבר מפלגת ימין היה רוצה לשחק עם המספר או לציין אותו מאיזשהי סיבה, היתה לזה משמעות ברורה.

אגב, לפעמים יוצאת לאנשי הימין האמת לגבי מה שהם חושבים, וריקלין כתב אתמול שאין עבדות כבר 200 שנה ומאז הגיעו מהגרים לארה"ב מכל מקום וכולם עברו את השחורים כמעט בכל מדד. אז על מה אנחנו מתווכחים באמת? על פרוגרסיביות מול שמרנות או מול תורת גזע?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

נערך לאחרונה על ידי Hacohen בתאריך ד' יוני 10, 2020 10:05 am, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 10, 2020 9:57 am 
Hall of Famer

Yuval כתב:
אתה לא יכול לעצור ולא לתת אלטרנטיבה, הייתה הכוונה שלי.

אז אוקי, גמרת להתעצבן על השחור החצוף. סיימתם לדבר על חלף עם הרוח. מה עכשיו? מתי הצד האקטיבי? מה הצעד האקטיבי?

אתה יכול לומר ללבנים, אם אתה באמת אוהב אותי, או מזדהה איתי - אל תשלח לי הודעות עם אמוג'ים של לב, ואל תתנצל ותקרא לי לסלוח לך או לחשוב שאתה "אחד מהטובים". צא ותפגין, אתה. צא ותפעל, אתה. תתרום פיננסית, אתה. תקרא לשינוי במשטרה.
אין לי שום בעייה עם זה. זו קריאה לגיטימית ומובנת.
תצביע או תתרום לפוליטיקאי שחור רק כי הוא שחור? נו, מילא. נגיד. אני לא הייתי הולך לשם אבל נגיד.
לקרוא להחרים את בני המשפחה שלך שלא חושבים כמוך, או יותר מזה - חושבים כמוך אבל לא אקטיביסטים ממש למען המטרה, זה כבר דבר שכתות עושות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 10, 2020 9:58 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
Yuval כתב:

וזה באמת טוויט מזעזע. לא אגיד אחרת.

הופתעת ממנו?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 10, 2020 10:00 am 
Senior

אני מסכים שלהחרים זה ניסוח גרוע.

אני כן חושב שלעמת בני משפחה/חברים עם הדעות שלהם/מעשים שלהם בנושאים פוליטיים וחברתיים זה מאוד חשוב ומשהו שלא נעשה באמריקה בכלל ולישראלים קשה להבין את זה כי זה חלק מהדנא שלנו ויכוחים בארוחת שישי.
זה מה שניסיתי להעביר כי אני לא חושב שזו נקודה שחשבת עליה כי אני לא חשבתי על זה לפני שעברתי לפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 10, 2020 10:04 am 
Senior

Hacohen כתב:
יש כל מיני סמלים ושריקות כלבים, הקשרים שברורים למי שרוצה להעביר מסר ולמי שרוצה לקבל. היתה הסערה בזמנו עם בופון שרצה לשחק עם המספר 88 שמסמל את הss. אז אצלו אני מניח שזה היה בתמימות, אבל אם גרמני חבר מפלגת ימין היה רוצה לשחק עם המספר או לציין אותו מאיזשהי סיבה, היתה לזה משמעות ברורה.

זה מבחינתי הנקודה הכי חשובה ואני באמת מאמין שאנשים מתעלמים ממנה בהפגנתיות.
קונטקסט זה הכל.
כשאנשים שמתנגדים נחרצות לנישואים חד מיניים, מתנגדים למצעדי גאווה ותורמים לכנסיות שמבצעות טיפולי המרה מדברים על הטיפול בטרנסג'נדרים וגייז במדינות מוסלמיות, זה נטו איסלמופוביה.

כשאתה רואה אנשים ש-100% מהפוסטים שהם מעלים בפייסבוק זה כנגד איסלאם ואפס מהם זה בעד מטרות חברתיות הומניות, זה נטו איסלמפוביה.

האם יש אנשים בצד השמאלי (מאוד) של המפה שלא יודעים לראות קונטקסט? בוודאי. בטוח. האם יש הרבה יותר אנשים שמסרבים לראות את משרוקיות הכלבים? פי כמה וכמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 10, 2020 10:11 am 
Hall of Famer

וכיוצא בזה הדרישה הימנית ל"עונש מוות למחבלים" שחסרה בה המילה "ערבים" בסוף המשפט, אבל כל מי שצריך להבין-מבין, ואם היה עובר חוק כזה גם היו דוחפים להגדרה רחבה של המונח "מחבל". אורי זכי שאל את בן גביר בערוץ 20 במפורש בדיון על הנושא האם זה חל גם על עמירם בן אוליאל ששרף למוות אנשים ישנים בביתם. כמובן שלשיטתו של בן גביר זה לא.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 10, 2020 10:14 am 
Senior

בנושא המקורי של הדיון, שווה לציין את סיאטל.
עברו כבר כמעט שבועיים מאז הרצח ואני חושב שסיאטל זה זירת ההפגנות הכי בוערת. כרגע יש הפגנה גדולה בתוך בניין העירייה.

ראש העיר העבירה תקנה שאוסרת שימוש בגז, אבל המשטרה לא עצרה והמפגינים זועמים. אני לא אפציץ בלינקים אבל מי שראה את ההפגנות (שהם מאוד ויזואליות בשל השימוש של המפגינים במטריות להגן על עצמם) יכול לראות כמה אגרסיבית המשטרה שם.

לא יודע כמה השפעה תהיה לזה כי וושינגטון היא כמובן כחולה, אבל זה בהחלט מעניין לצפייה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 10, 2020 10:46 am 
Hall of Famer

Yuval כתב:
אני מסכים שלהחרים זה ניסוח גרוע.

אני כן חושב שלעמת בני משפחה/חברים עם הדעות שלהם/מעשים שלהם בנושאים פוליטיים וחברתיים זה מאוד חשוב ומשהו שלא נעשה באמריקה בכלל ולישראלים קשה להבין את זה כי זה חלק מהדנא שלנו ויכוחים בארוחת שישי.
זה מה שניסיתי להעביר כי אני לא חושב שזו נקודה שחשבת עליה כי אני לא חשבתי על זה לפני שעברתי לפה.

זה בסדר, אפשר לקרוא ללבנים גם להתגבר על מה שאתה קורא הד.נ.א, לדבר עם המשפחה שלהם, לנסות לשכנע, לא לשתוק מנימוס, הכל טוב.
לקרוא לאנשים להחרים את משפחתם עד שהם לא רק יחשבו כמוך אלא גם יהיו אקטיביסטים למטרה שלך - זה לא "ניסוח גרוע" לכל זה. זה משהו אחר לגמרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 10, 2020 12:40 pm 
Senior

oren_80 כתב:
...אני מניח שאם איזה סטודנט פרוגרסיב ליברל היה מסביר לי שהוא לא יכול לקרוא את זה לידי הייתי בוודאי מתפוצץ מצחוק בו במקום.
אולי בשביל לגרום לו להתפלץ ולשיבוש מוחי הייתי מוסיף ש"בתור אחד שרוב משפחתו של סבא שלו הלכה בשואה, אני מרשה לך להשתמש בקריאה הזו לידי".

אתה לא מבין אורן, הפגיעה היא לא בהכרח בך אלא באידיאה שאתה מייצג
זה שאתה אישית לא נפגע זה לא רלוונטי, הפגיעה ב'מושג היהודי' גורמת לזה שתהיה גחלת לוחשת של אגרסיה לטנטית שתתפרץ מתישהו וכדי למנוע את זה, צריך להקפיד מאוד ולהמנע מרמיזות שיכולות לדרדר את המצב דווקא כשנהיה פחות מוכנים.
כמו הדתיים שלוקחים איסורים אל הקצה כדי להרחיק מדבר עבירה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 10, 2020 12:51 pm 
Hall of Famer

דיון על PC באמריקה זה נחמד, רובנו לא חיים באמריקה וממילא אין לנו מה לחדש. אבל למהות העניין, תמיד משעשע אותי אלה שנחרדים מ"משטרת הPC" ופחות ממשטרה אמיתית שחונקת אנשים או מרססת עליהם גז מדמיע או שאר פעולות אלימות ללא צורך.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 10, 2020 12:58 pm 
Senior

Yuval כתב:
בנושא המקורי של הדיון, שווה לציין את סיאטל.
עברו כבר כמעט שבועיים מאז הרצח ואני חושב שסיאטל זה זירת ההפגנות הכי בוערת. כרגע יש הפגנה גדולה בתוך בניין העירייה.

ראש העיר העבירה תקנה שאוסרת שימוש בגז, אבל המשטרה לא עצרה והמפגינים זועמים. אני לא אפציץ בלינקים אבל מי שראה את ההפגנות (שהם מאוד ויזואליות בשל השימוש של המפגינים במטריות להגן על עצמם) יכול לראות כמה אגרסיבית המשטרה שם.

לא יודע כמה השפעה תהיה לזה כי וושינגטון היא כמובן כחולה, אבל זה בהחלט מעניין לצפייה.

סיאטל מיוחדת בהרבה מאוד מובנים, אוכלוסיה אמידה ולבנה וגם אחת הערים היתר ליברליות (כלומר דמוקרטיות) שיש אני חושב. ההתרשמות שלי היא שהם מאוד שומרי חוק וסדר (וספייסינג) אבל עדיין מאוד פתוחים ומאירי פנים. גם ה PC מאוד מפותח שם אגב.
לכן זו די הפתעה שההפגנות ממשיכות שם בעוצמה כזו. מפתיעה גם המשטרה שביומיום נראים כולם בוביז ידידותיים וחביבים ופתאום באמת מתנהגים מאוד באגרסיביות. אתמול נורתה שם מפגינה צעירה מרימון הלם שנורה עליה ופגע בחזה (מאושפזת בטיפול נמרץ), הוידאו של האירוע כבר די ויראלי.

אגב, מערב וושינגטון כחולה, מזרחה מסיאטל (נגיד איזור ספוקיין) זה כמו במידווסט. נכון שרוב האוכלוסיה גרה במערב אבל מי שגר במזרח וושינגטון רחוק מלהרגיש שייכות עם מה שקורה במערב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 716 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 29  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 7 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: