סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' פברואר 17, 2025 9:59 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 969 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 39  הבא

האם תתחסן?
כן, בהזדמנות הראשונה 60%  60%  [ 25 ]
כן, אבל רק אחרי כמה זמן לראות מה קורה 26%  26%  [ 11 ]
לא, אני לא פוחד מהקורונה 7%  7%  [ 3 ]
לא, אני חושש מההליך המהיר של פיתוח החיסון/תופעות לוואי 7%  7%  [ 3 ]
סך הכל הצבעות : 42
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: חיסון לקורונה
הודעהפורסם: ש' ינואר 30, 2021 10:34 pm 
Att כתב:
תומר כתב:
עדות אנקדוטלית: על פי מישהו שאני מכיר שעובד במחלקת ט"נ קורונה באחד מבתי החולים הגדולים במרכז הארץ, 80% מהחולים במחלקה (כולם קשים, כן?) הם חרדים.
לא רק זה אלא המבקרים (של קרובי משפחה חולים קשה) החרדים לא מקפידים על מסיכות, ריחוק וכו' ועוד מוסרים ד"שים מחתונות וכיו"ב.

מישהו יודע להסביר מה הסיפור? כלומר, למה הם נוהגים כך?
הם מודעים לקונספט של מחלות...
הם לא טיפשים או חסרי יכולת הבנה בסיסית...
למה הם כפרטים מזלזלים בהנחיות שיכולות לעזור?
ולמה הרבנים לא מוציאים הנחיות שעוזרות להציל חיים?

בדקתי.
כ75% מהרבנים שם מורים מפורשות לשמור על ההוראות (דוגמאות: https://www.globes.co.il/news/article.a ... 1001356146 https://www.inn.co.il/news/463367 https://www.emanuel.muni.il/%D7%A7%D7%9 ... %99%D7%9D/ .

חלק מהם, מחריגים, או מדברים על להחריג, מוסדות חינוך לילדים. בכל זאת בפועל נכון לכתיבת שורות אלה, שמונה מתוך עשרה מוסדות סגורים.
למה הם עדיין לא מקפידים?
1. 25% זה לא כ"כ מעט.
2. תרבות סמוך ויהיה בסדר קיצונית גם במימידם ישראלים.
3. חשיפה מועטת למדיה, הודעות וואצאפ, תקשורת וכו' שמביאה למודעות נמוכה יחסית.
4. (וזו כבר סיבה לתחלואה ולא לאי השמירה) קהילתיות קיצונית וצפיפות מטורפת בכל מקום. בבתים, במוסדות, במכולות, בגנים הציבוריים ובבתי הכנסיות. בכל מקום.

וכמעט כל זה אגב (מלבד אולי 2), אופייני לכלל קהילות החרדים בכל העולם. גם באירופה ובארה"ב, החרדים חטפו את הקורונה בצורה סופר משמעותית ביחס לשאר האוכלוסייה. ואם נשקלל את זה שמדובר במגזר מאד צעיר, אז ההבדלים מתעצמים.

חזור למעלה

הודעהפורסם: ש' ינואר 30, 2021 11:06 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
השאלה למה אחוזי ההתחסנות אצלם כ"כ נמוכים?
בבני ברק למשל, רק 13% התחסנו למנה ראשונה. 7% למנה שנייה. זה שיש להם אוכלוסיה צעירה לא יכול להסביר שהאחוז הוא כ"כ נמוך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 30, 2021 11:15 pm 
Sophomore

אבימאל כתב:
התפרצות באיכילוב. 10 חברי צוות אחרי חיסון שני התגלו כחיוביים .
אלוהים איזה יאוש....

השאלה אם הם חולים או לא וכמה ימים אחרי. אם מדובר על חולים יותר מ-7 ימים אחרי מדובר על חתיכת פארסה.
בכל מקרה, שמעתי הערב שהשלטונות מתכוונים לבטל את חובת הבידוד למחלימים ולמתחסנים, כנראה בונוס נוסף במסגרת הדרכון הירוק ביחד עם ההצעה לאזיק (או צמיד בשמו המכובס) לחוזרים מחו"ל. הייתי מצפה בדיוק להפך, שיתגמלו את המתחסנים ולא יתעמרו בהם, אחרת יותר ויותר אנשים יתחילו לחשוב על ענייני הבטיחות של החיסון הזה שבינינו, הם די בתחת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 30, 2021 11:21 pm 
Hall of Famer

itay2 כתב:
בבני ברק למשל, רק 13% התחסנו למנה ראשונה. 7% למנה שנייה. זה שיש להם אוכלוסיה צעירה לא יכול להסביר שהאחוז הוא כ"כ נמוך.

חלק קטן מההסבר זה שיש שם המון מחלימים, שלא מחוסנים בשלב הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 30, 2021 11:53 pm 
Freshman

לאומית2021 כתב:
אבימאל כתב:
התפרצות באיכילוב. 10 חברי צוות אחרי חיסון שני התגלו כחיוביים .
אלוהים איזה יאוש....

השאלה אם הם חולים או לא וכמה ימים אחרי. אם מדובר על חולים יותר מ-7 ימים אחרי מדובר על חתיכת פארסה.
בכל מקרה, שמעתי הערב שהשלטונות מתכוונים לבטל את חובת הבידוד למחלימים ולמתחסנים, כנראה בונוס נוסף במסגרת הדרכון הירוק ביחד עם ההצעה לאזיק (או צמיד בשמו המכובס) לחוזרים מחו"ל. הייתי מצפה בדיוק להפך, שיתגמלו את המתחסנים ולא יתעמרו בהם, אחרת יותר ויותר אנשים יתחילו לחשוב על ענייני הבטיחות של החיסון הזה שבינינו, הם די בתחת.

רק שהתגלו סימפטומים אצל שניים שלא התחסנו וכל השאר חיוביים אבל אסימפטומיים. אני לא רופא אבל מניח שגם אצל מחוסנים ניתן למצוא את הנגיף בבדיקה, בטח קרוב להדבקה. אחרת לנוגדנים לא היה במה להילחם.
https://13news.co.il/item/news/domestic ... v-1202994/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 31, 2021 12:52 am 
Junior

בשום שלב פייזר לא התחייבה ושום מחקר לא מלמד על חסינות מ*הדבקה* בעקבות החיסון. להפך, דובר על כך שצריך להיזהר כי החיסון מונע *תחלואה* ובמיוחד תחלואה קשה. נכון לעכשיו הנתונים בישראל זהים באופן מדהים - יש מעט חולים אחרי המנה השנייה, אבל עד כה רובם ככולם א-סימפטומטיים או עם מחלה קלה מאוד.

עוֹד נַפְשִׁי דְּרוֹר שׁוֹאֶפֶת, לֹא מְכַרְתִּיהָ לְעֵגֶל-פָּז, כִּי עוֹד אַאֲמִין גַּם בָּאָדָם, גַּם בְּרוּחוֹ, רוּחַ עָז... יָשׁוּב יִפְרַח אָז גַּם עַמִּי, וּבָאָרֶץ יָקוּם דּוֹר, בַּרְזֶל-כְּבָלָיו יוּסַר מֶנּוּ, עַיִן-בְּעַיִן יִרְאֶה אוֹר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 31, 2021 1:16 am 
Sophomore

red כתב:
בשום שלב פייזר לא התחייבה ושום מחקר לא מלמד על חסינות מ*הדבקה* בעקבות החיסון. להפך, דובר על כך שצריך להיזהר כי החיסון מונע *תחלואה* ובמיוחד תחלואה קשה. נכון לעכשיו הנתונים בישראל זהים באופן מדהים - יש מעט חולים אחרי המנה השנייה, אבל עד כה רובם ככולם א-סימפטומטיים או עם מחלה קלה מאוד.

בהחלט. לא התחייבו לכך. מה שכן קראתי הערכות כאלה ואחרות שסביר להניח שמרבית המתחסנים, בשיעור של 60 אחוז ומעלה יהיו חסינים. בכל מקרה המסכות איתנו לעוד שנים קדימה כנראה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 31, 2021 1:21 am 
itay2 כתב:

קשה להשוות באחוזים מהאוכלוסייה, כי האוכלוסייה מאד צעירה.
ההשוואה הנכונה היא בין בני ה60 פלוס. לא מצאתי נתונים על זה במשרה"ב, אבל כן כאן(נכתב לפני שלושה שבועות): https://www.calcalist.co.il/local/artic ... 53,00.html
בהשוואות הללו ההבדלים כבר קטנים יותר.
לא ברור לי אם כוללים מחלימים באחוזי ההתחסנות. אם מחלימים לא נכללים, אז זה מקטין את ההפרש (בחברה שהייתה חולה יותר, יהיו יותר מחלימים). גם אם זה כן מחושב, ישנם לא מעט מחלימים שלא נבדקו, אבל מודעים לכך שהם חלו והחלימו.
בנוסף, באוכלוסיות ממעמד סוציו אקונומי נמוך (וערבים וחרדים שהאמון שלהם במערכת נמוך, בפרט), קונספירציות ההתנגדות לחיסונים תופסות הרבה יותר חזק.

חזור למעלה

הודעהפורסם: א' ינואר 31, 2021 4:40 am 
Hall of Famer

אם כבר ייאוש, קראתי איפשהו שהחיסון עובד פחות טוב על המוטציה האפריקאית.
קיוויתי לחזור לסוג-של-חיים רגילים בעוד כחודש.. עכשיו זה נשמע די רחוק..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 31, 2021 8:14 am 
Hall of Famer

Att כתב:
אם כבר ייאוש, קראתי איפשהו שהחיסון עובד פחות טוב על המוטציה האפריקאית.
קיוויתי לחזור לסוג-של-חיים רגילים בעוד כחודש.. עכשיו זה נשמע די רחוק..

פייזר הודיעה לפני יומיים שהחיסון שלה רק קצת פחות יעיל נגד המוטציה הדרום אפריקאית. עוד שאלה חשובה היא כמה הוריאנט הזה מדבק וקטלני ביחס לוירוס הרגיל וביחס למוטציה הבריטית שהיא כנראה הבעיה העיקרית שלנו כרגע.

https://www.israelhayom.co.il/article/844971

כך או כך, אני לא חושב שיש מנוס מלסגור את נתב"ג לטיסות נוסעים לזמן ארוך, בטח ובטח בהתחשב בעובדה שהמדינה לא מצליחה לאכוף את הסגרים ביעילות כרגע (וזה לא משהו שהולך להשתנות בקרוב, בטח ובטח שלא עד שתוקם ממשלה חדשה ויציבה, רצוי כזו שהמפלגות החרדיות לא מחזיקות אותה בביצים) ועוד יותר בטח ובטח בהתחשב בלחץ העצום שיש מהציבור להחזיר את מערכת החינוך והמסחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 31, 2021 8:43 am 
Hall of Famer

אני חשבתי שצריך לסגור את הטיסות הנכנסות מ-day1, עוד כשהראו תמונות ראשונות מסין,
במקום לייבא מקרי קורונה לארץ.
ואם תושב ישראלי נכנס, אחרי שנערכנו לכך, רק באופן מבוקר ואחרי הקמה של מערך שהות של שבועיים בשדה התעופה, כולל בדיקות מתאימות.
זה היה מונע מאיתנו לא מעט כאב ראש וסגרים.
לא ברור לי למה היינו צריכים לחכות כל כך הרבה זמן בשביל הצעד הזה
ואני מתאר לעצמי (אך מקווה שלא) שהוא יהיה זמני בלבד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 31, 2021 9:13 am 
Hall of Famer

וכך, נגזר עליי לעולם לא לראות את אבי החולה בן ה 88. יופי. לפחות הוא קיבל חיסון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 31, 2021 9:26 am 
Hall of Famer

אני חושב שמזמן היה צריך להסדיר איך עושים את זה..
בכל מקרה, מצטער :(

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 31, 2021 9:33 am 
מנהל פורום

Att כתב:
ואם תושב ישראלי נכנס, אחרי שנערכנו לכך, רק באופן מבוקר ואחרי הקמה של מערך שהות של שבועיים בשדה התעופה, כולל בדיקות מתאימות.

בגדול מסכים, אבל זו אופרציה ענקית במדינה עם כל כך הרבה יוצאים ונכנסים כמו ישראל, ככה שאני לא בטוח שהיא אפשרית.
אני לא חושב שאף מדינה עשתה כזה דבר.
בכל אופן הסגירה מהיום למחר של נתב"ג היא שערורייתית ולא הוגנת. אני די בטוח שאם מישהו היה עותר לבג"ץ נגד זה, הוא היה מוצא שהיא גם לא חוקית משפטית.

בשעה טובה התחסנתי בחמישי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 31, 2021 10:06 am 
Sophomore

אחת הבעיות הגדולות זה האשליה שהשלטונות מכרו לאזרחים במשך חודשים רבים "תחזיקו מעמד עוד טיפה, יהיה חיסון וננצח את הקורונה". בהתאם ההתרסקות כואבת.
ויש לי הרגשה שזו רק ההתחלה כי המשבר הכלכלי כאן בינתיים על אש ממש קטנה, מה שלא יהיה עוד הרבה זמן. בוא נקווה שלא יהיה לנו כאן בקרוב בועזיזי משלנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 31, 2021 10:43 am 
Senior

Shiver כתב:
Att כתב:

בגדול מסכים, אבל זו אופרציה ענקית במדינה עם כל כך הרבה יוצאים ונכנסים כמו ישראל, ככה שאני לא בטוח שהיא אפשרית.

אוסטרליה וניו זילנד עשו דברים כאלו.
אוסטרליה באופן ספציפי הודיעה שכנראה לא תאפשר כניסת זרים עד סוף 2021.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 31, 2021 11:56 am 
Freshman

לאומית2021 כתב:
אחת הבעיות הגדולות זה האשליה שהשלטונות מכרו לאזרחים במשך חודשים רבים "תחזיקו מעמד עוד טיפה, יהיה חיסון וננצח את הקורונה". בהתאם ההתרסקות כואבת.
ויש לי הרגשה שזו רק ההתחלה כי המשבר הכלכלי כאן בינתיים על אש ממש קטנה, מה שלא יהיה עוד הרבה זמן. בוא נקווה שלא יהיה לנו כאן בקרוב בועזיזי משלנו.

זו סוגיה פסיכולוגית מעניינת. במשבר שכזה (ולמעשה גם במשברים של מלחמה בעורף, כמו צוק איתן למשל) אני ממש מקווה שיש שיקולים פסיכולוגים כלשהם למקבלי ההחלטות. הרי אותה גישת "תחזיקו עוד טיפה" היא באמת גישה 1 והיא מחזיקה את האזרחים דרוכים וערוכים, יותר "פתוחים" לקבל שינויים קיצוניים כמו סגרים ומגבלות וכו'. מצד שני, גישה כמו "לחיות לצד הקורונה" היא אולי גישה מכילה יותר, סובלנית יותר, אבל גם משקפת קצת "ויתרתי" והרי מי אם לא ישראלים שונאים לותר - עד הנצחון, תמיד, גם כשאנחנו מעטים מול רבים...
יש מדינות בודדות שנקטו בגישת ה"נצחון המוחץ" - ניו זילנד, למשל, ויש מדינות שנקטו בגישת הלחיות לצד הקורונה - דרום קוריאה, בעיקר. זה אולי קשור ללכידות חברתית יותר חזקה, לא יודע. אני רק יודע שמדינות אירופאית גדולות כמו צרפת, בריטניה, איטליה וספרד נקטו בגישת ה"אקורדיון" , הדומה לישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 31, 2021 12:27 pm 
Junior

מה רע בשיטה הניו זילנדית? סגר הרמטי ההוא בפסח, כשאשכרה פחדו לצאת מהבית, מוארך לחודשיים תחת כל הלחצים עד שנשארים עם 10-20 חולים מבוקרים ומבודדים, כשגם הטיסות נכנסות מבוקרות ומבודדות בצורה רצינית.
זו היתה דעתי אז וגם היום, זה מה שהיה צריך לעשות במקום שנה של אלתורים ("אקורדיון"). הרי היה ברור שלצאת מסגר עם מאה חולים ופתיחה עלאק מדורגת יביא לאותו מצב שוב ושוב. ורק תדפוק את הכלכלה בצורה הרבה יותר עמוקה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 31, 2021 12:33 pm 
Sophomore

כן בטח, גישת 0 הדבקה בישראל. דיברתם על זה עם הרב קנייבסקי לדוגמא ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 31, 2021 12:42 pm 
Sophomore

מדיניות 0 הדבקה בישראל - קווים לדמותה.
ממש עכשיו בירושלים.

כאן | http://www.kan.org.il/Item/?itemId=99330

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 31, 2021 5:39 pm 
Freshman

FLASH כתב:
מה רע בשיטה הניו זילנדית? סגר הרמטי ההוא בפסח, כשאשכרה פחדו לצאת מהבית, מוארך לחודשיים תחת כל הלחצים עד שנשארים עם 10-20 חולים מבוקרים ומבודדים, כשגם הטיסות נכנסות מבוקרות ומבודדות בצורה רצינית.
זו היתה דעתי אז וגם היום, זה מה שהיה צריך לעשות במקום שנה של אלתורים ("אקורדיון"). הרי היה ברור שלצאת מסגר עם מאה חולים ופתיחה עלאק מדורגת יביא לאותו מצב שוב ושוב. ורק תדפוק את הכלכלה בצורה הרבה יותר עמוקה

לצערי רמת הלכידות בשנה האחרונה בישראל הייתה נמוכה מאוד ופשוט בתכלס, לא הייתה מאפשרת לאנשים לאורך זמן להתמודד עם גישת 0 הדבקה. אנשים פחדו לצאת מהבית כי כל העולם פחד לצאת מהבית דאז. אחרי חודש חודשיים שהבינו מה העניין, זה כבר חלף. לא משנאת המן ולא מאהבת מרדכי - אנשים בישראל מכל קצוות הקשת הפוליטית ומכל המגזרים, פשוט לא שמים קצוץ על המנהיגות. ואני מאשים בזה את המנהיגות כמו שאני מאשים בזה את האזרחים, אבל כמובן שיש אשמה משמעותית על חברי הכנסת, או כמו שרון קופמן נוהג לומר, 120 כלומניקים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 31, 2021 7:36 pm 
מנהל פורום

stavs כתב:
Shiver כתב:
Att כתב:

אוסטרליה וניו זילנד עשו דברים כאלו.
אוסטרליה באופן ספציפי הודיעה שכנראה לא תאפשר כניסת זרים עד סוף 2021.

מדינות מבודדות, ללא גבולות יבשתיים, לפחות ניו זילנד עם תעבורה קטנה בהרבה דרך שדה התעופה המרכזי שלה.
לא חושב שאוסטרליה סגרה לחלוטין את הגבול האווירי, אלא רק זרים.
אני חושב שמרבית הבעיה מבחינת זה שנתב"ג פתוח זה דווקא המקומיים שטסים לדובאי וחוזרים עם הנגיף ולא תיירי חוץ רגילים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 01, 2021 12:13 am 
Sophomore

במקום לעשות סגר שלא יעזור בכלום כי החרדים ימשיכו לעשות מה שבזין שלהם, צריך להתמקד במבצע חיסון אקטיבי אצלם. "בנחישות וברגישות", להידבר דיפלומטית עם המנהיגים שלהם אבל גם לאיים בסקנציות כלכליות למי שלא יתחסן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 01, 2021 12:24 am 
Sophomore

itay2 כתב:
במקום לעשות סגר שלא יעזור בכלום כי החרדים ימשיכו לעשות מה שבזין שלהם, צריך להתמקד במבצע חיסון אקטיבי אצלם. "בנחישות וברגישות", להידבר דיפלומטית עם המנהיגים שלהם אבל גם לאיים בסקנציות כלכליות למי שלא יתחסן.

תהיה רציני, אף אחד לא יאיים על החרדים ואף אחד לא יאכוף.
ימשיכו להחזיק את ביבי בביצים, לעשות מה בא להם ולהכניס את החילוניים לסגרים.

ואפרופו חיסונים, היום פורסם כי משרד הבריאות מתכנן בונוס נוסף למתחסנים במסגרת התו הירוק: הפעם ייאסר על הסבים והסבתות שהתחסנו לחבק את הנכדים שלהם מחשש שידביקו אותם במוטציות :mrgreen: ::yaz-yk: ::yaz-yk:

https://www.kan.org.il/Item/?itemId=99371

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 01, 2021 1:05 am 
מנהל פורום

itay2 כתב:

לפי החוק, אתה לא יכול להפעיל כמעט שום סנקציה על מי שבוחר לא להתחסן.
זה נחשב זכות לאדם על גופו ואי אפשר עם כל הצער שבדבר להכריח אף אחד לעשות את זה בניגוד לרצונו.

והסגר הוארך עד שישי בבוקר לפחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 969 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 39  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: