סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 1:41 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 341 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' ספטמבר 23, 2021 8:39 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
קבינט המומחים של הקורונה במשרד הבריאות טוען ובדצק שהמדיניות הנוכחית של הממשלה מסוכנת וגורמת לתמותה גדולה ועומס כבד על בתי החולים
https://www.haaretz.co.il/health/corona/1.10236369

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 24, 2021 11:50 am 
Sophomore

Krembo2 כתב:
ואיזה מקום אנחנו בעולם בכמות בדיקות ביחס לכמות אוכלוסייה?
מניח שבאיזור מאוד גבוה וכמובן שיש לזה קשר ישיר לכמות המאומתים.

המדד האמיתי הוא לא כמות חולים,
אלא מספר חולים קשה/מונשמים/מתים

אחלה מדד. לפי הגרפים מלפני חודש וחצי של נציג פייזר בחדשות 12, פרופסור גבריאל ברבש, היינו אמורים להיות עכשיו על איזה 300 קשים, כנראה שהבוסטר לא הביא איתו הצלחה כזו היסטרית ולראיה החלטת קבינט "המומחים" מאתמול ש"אפקט הבוסטר מיצה את עצמו".

אגב, לפני איזה שבועיים היה משחק עם 40,000 איש בקופנהגן, בלי מסיכות, בלי מגבלות, בלי תו ירוק, סתם ככה. לא בדקתי אבל אני מבין שדנמרק כבר נחרבה, אותו דבר באנגליה שמאז הסרת ההגבלות קורסת. אולי צריכים שם להתיעץ עם בליצר ואלרואי פרייס (ובעלה המטנף) והסושיאולוג הידוע מואיז הקטן.
ומה עם הודו ? למה נדב איל הפסיק לצייץ עליה ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 24, 2021 12:31 pm 
Hall of Famer

בדנמרק אחוז מחוסנים (2 מנות) מהגבוהים בעולם. כמדומני סביב 73% מכלל האוכלוסייה (כלומר, כולל ילדים).
הם גם ראשונים בעולם By far בביצוע בדיקות.
אז הם ראיה למה - חשיבות חיסונים ובדיקות?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 24, 2021 1:09 pm 
Sophomore

shmueliki כתב:
בדנמרק אחוז מחוסנים (2 מנות) מהגבוהים בעולם. כמדומני סביב 73% מכלל האוכלוסייה (כלומר, כולל ילדים).
הם גם ראשונים בעולם By far בביצוע בדיקות.
אז הם ראיה למה - חשיבות חיסונים ובדיקות?

לחשיבות הבוסטר שנכון להיום אף אחד מהם לא קיבל וגם שיקבלו בעתיד זה יהיה רשות בלבד בלי תו ירוק, תו סגול ותו שחור.
אגב, ואם כבר אתה צולל לנתונים - בדנמרק משרד הבריאות לא משמש כמחלקת המחקר של פייזר והיא לא מוגדרת כמדינת מעבדה של חברה מסחרית זו או אחרת. שם יש גם פייזר, גם מודרנה, גם אסטרה וגם j&j...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 24, 2021 1:44 pm 
Hall of Famer

הרי ברור שאם הם קיבלו חיסון שני אחרינו, התחסנו בשיעור משמעותית גבוה יותר מאיתנו, ואין שם כמעט תחלואה (18 חולים קשה סך הכל למשל - אותה כמות כמו החדשים אצלנו בכמה שעות...) - הרי שהם לא ידחפו כעת לבוסטר ו"תו ירוק, תו סגול ותו שחור".
באופן דומה גם בישראל לא בדיוק היו תווים באפריל-יוני, אז כמעט ולא הייתה תחלואה.
שוב, שיעור הבדיקות לנפש בדנמר הוא הגבוה בעולם ועומד על למעלה מפי 6 מאשר ישראל. אז אולי הם נדרשים להיבדק לעיתים ממש תכופות לכל מיני צרכים של עבודה/בילויים וכו'?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 24, 2021 2:04 pm 
Sophomore

shmueliki כתב:
הרי ברור שאם הם קיבלו חיסון שני אחרינו, התחסנו בשיעור משמעותית גבוה יותר מאיתנו, ואין שם כמעט תחלואה (18 חולים קשה סך הכל למשל - אותה כמות כמו החדשים אצלנו בכמה שעות...) - הרי שהם לא ידחפו כעת לבוסטר ו"תו ירוק, תו סגול ותו שחור".
באופן דומה גם בישראל לא בדיוק היו תווים באפריל-יוני, אז כמעט ולא הייתה תחלואה.
שוב, שיעור הבדיקות לנפש בדנמר הוא הגבוה בעולם ועומד על למעלה מפי 6 מאשר ישראל. אז אולי הם נדרשים להיבדק לעיתים ממש תכופות לכל מיני צרכים של עבודה/בילויים וכו'?

אני לא סגור כל כך על ה"קיבלו חיסון שני אחרינו" מאחר שידוע לי שהחלו לחסן שם כבר מינואר.
מה שהיה בישראל זה מדיניות בחירות של ביבי ובנט, בהזדמנות הראשונה, החזיר את ההגבלות.
בכל אופן, בדנמרק יש תכנון להתחיל בבוסטר, זה יהיה רשות ולא יגרור סקנציות על מי שלא יסכים. סביר להניח שראש הממשלה שם לא יקרא לאזרחים לריב אחד עם השני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 24, 2021 2:29 pm 
Sophomore

אז תהיה סגור, לא רלוונטי מתי החלו לחסן אם לא חיסנו בהתחלה בקצב גבוהה. תבדוק מתי ישראל הגיעה ל 50% מאוכלוסיה ומתי דנמרק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 24, 2021 4:01 pm 
Hall of Famer

אז פתחתי את הנתונים והשוויתי בין שתי המדינות (כי זה באמת דיון מעניין) דרך האתר https://ourworldindata.org/covid-vaccinations

דנמרק כיום עם 75% התחסנות בשתי מנות, ישראל עם 64% - שמיים וארץ (נכון שבישראל אחוז צעירים גבוה יותר, מה שמסביר חלק מהפער - אבל עדיין).
ישראל הגיעה ל-50% מחוסנים במנה שנייה באמצע מרץ, דנמרק אז הייתה על 5%...
ל-50% דנמרק הגיעה באמצע יולי - יחי ההבדל הקטן.

אגב, בגל הראשון בדנמרק הייתה משמעותית יותר תמותה מאשר אצלנו, ובגל השלישי אצלנו היה במקביל השני אצלם - ולא היו הבדלים כה גדולים בתמותה היחסית בין המדינות (הפערים הגדולים בתמותה המצטברת הם עקב הגל השני אצלנו והמצב הנוכחי).
במרץ עד מאי הם ביצעו כמויות פסיכיות של בדיקות (קרוב לכפול מהשיא בישראל - שהוא גבוה בפני עצמו), כעת הם מן הסתם עושים כבר פחות בדיקות מישראל לאור הבדלי התחלואה התהומיים בשתי המדינות. להוציא את ממש תחילה המגפה - אחוז החיוביים אצלם אף פעם לא עלה מעבר ל-3%. במקביל באותה התקופה במדד שמנסה לכמת את ההגבלות במדינה - המצב אצלם היה מחמיר יותר מאצלנו עד תחילת אוגוסט. מאז כאמור הם בחיסוניות שיא ופותחים כמעט הכל, ואנחנו עדיין בלופ שלנו.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 25, 2021 10:11 am 
Hall of Famer

לאומית, אז מה אתה מציע לעשות. אני מבין שיש לך ביקורת על מדינת פייזר, חיסונים וכו'. אבל איך אתה מציע להתמודד עם המצב, כשיש לך כל יום כמות של כ-10 אלפים מאומתים ויש לך מעל 600 חולים קשה בבתי החולים, תמותה גבוהה, ובבתי החולים מתריעים שהגיעו לקצה גבול היכולת במכונות האקמו?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 25, 2021 1:39 pm 
Hall of Famer

סופית אתמול הוחלט בשיתוף משרד החינוך ומשרד הבריאות שמורים לא מחוסנים לא יוכלו להיכנס ללמד ולקבל שכר מה3 באוקטובר והם יחוייבו ל3 בדיקות פיסיאר בשבוע.
נזכיר שמהתאריך הנ''ל מי שלא התחסן במנה 3 כ5 חודשים אחריי המנה השנייה או מחלים אחריי 5 חודשים לא יוכל להיכנס להרבה מקומות אולי גם קניונים .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 25, 2021 8:17 pm 
Junior

עמוס לב כתב:
לאומית, אז מה אתה מציע לעשות. אני מבין שיש לך ביקורת על מדינת פייזר, חיסונים וכו'. אבל איך אתה מציע להתמודד עם המצב, כשיש לך כל יום כמות של כ-10 אלפים מאומתים ויש לך מעל 600 חולים קשה בבתי החולים, תמותה גבוהה, ובבתי החולים מתריעים שהגיעו לקצה גבול היכולת במכונות האקמו?

אני חושב שעיקר הטענה שלו היא שהבעיה היא לא באוכלוסיית המחוסנים (חיסון שני) ולכן אין שום הצדקה לחייב חיסון שלישי ולאפשר תו ירוק רק למחוסנים בשלישי.
מחוסן ב2 מנות לא מכביד על המערכת גם אם יידבק ואין סיבה לחייב אותו ואת ילדיו בתו ירוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 25, 2021 9:54 pm 
Hall of Famer

קודם כל הייתה לו גם ביקורת על החיסון עאלק. אבל גם מחוסנים ב-2 מנות מכבידים על המערכת. פחות מאלו שלא חוסנו בכלל, אבל כן יש עליה משמעותית בתחלואת קורונה אצל מחוסנים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 25, 2021 10:05 pm 
Junior

עמוס לב כתב:
קודם כל הייתה לו גם ביקורת על החיסון עאלק. אבל גם מחוסנים ב-2 מנות מכבידים על המערכת. פחות מאלו שלא חוסנו בכלל, אבל כן יש עליה משמעותית בתחלואת קורונה אצל מחוסנים.

באולפן שישי נראו שאין אף מחוסן שמחובר לאקמו ומספר החולים קשה ומתים המחוסנים מאוד נמוך.
כל הגל הנוכחי הוא של לא מחוסנים.
אני מסכים איתו שאפשר לתת חיסון שלישי אבל לא לחייב (ולשלול תו ירוק זה לחייב)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 26, 2021 11:10 am 
Sophomore

אני חייב לציין שקצת מתמיהה הבקשה לחסן מחלימים עבור תו ירוק.
הם הרי מחוסנים, אז מה הסיבה להיסטריה?
אולי אפשר לחייב לחסן אחרי חצי שנה, שנה או בהתאם לבדיקה סרולוגית, אבל חובת חיסון?
מישהו שם במשרד הבריאות חושב שהוא יכול לנצח אידאולוגיה של מתנגדי חיסונים בכוח.
הוא טועה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 26, 2021 11:18 am 
Hall of Famer

אבו שוקרי כתב:
אני חייב לציין שקצת מתמיהה הבקשה לחסן מחלימים עבור תו ירוק.
הם הרי מחוסנים, אז מה הסיבה להיסטריה?
אולי אפשר לחייב לחסן אחרי חצי שנה, שנה או בהתאם לבדיקה סרולוגית, אבל חובת חיסון?
מישהו שם במשרד הבריאות חושב שהוא יכול לנצח אידאולוגיה של מתנגדי חיסונים בכוח.
הוא טועה.

הנה כל מה שצריך לדעת על התו הירוק החדש והמורחב שיתחיל ב3 לאוקטובר ויש חדש גם לגבי מחלימים
https://news.walla.co.il/item/3461626

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 26, 2021 11:24 am 
Hall of Famer

Dovi כתב:
עמוס לב כתב:

באולפן שישי נראו שאין אף מחוסן שמחובר לאקמו ומספר החולים קשה ומתים המחוסנים מאוד נמוך.
כל הגל הנוכחי הוא של לא מחוסנים.
אני מסכים איתו שאפשר לתת חיסון שלישי אבל לא לחייב (ולשלול תו ירוק זה לחייב)

מספר החולים קשה עם 2 חיסונים הוא 285 מתוך 711 כיום .שזה לא מעט .נזכיר שאחריי 5_6 חודשים החיסון ה2 הרבה פחות יעיל ולכן יש את הבוסטר שנותן הגנה של פי 4 בהדבקה ופי 9 במחלה קשה על פי הנתונים של משרד הבריאות בישראל.

https://news.walla.co.il/item/3461626

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 26, 2021 1:01 pm 
Junior

לא כל כך הבנתי את הטענות נגד הבוסטר. יש ודאות גבוהה שמי שחוסן פעמיים סובל מדעיכה משמעותית בהגנה, מה הבעיה להתחסן שוב? וגם אם אני לא בסיכון גבוה למות או לחלות קשה כי אני מתחת ל-60, לא עדיף שאהיה מחוסן ואמנע הפצה של המחלה? אני מוכן לשים מיליון דולר על זה שבאנגליה ודנמרק נתוני התחלואה יעלו כשיעברו 5-6 חודשים מהזמן בו רוב האוכלוסיה חוסנה, הדי אן איי שלהם לא שונה משלנו. ואז גם הם יתנו חיסון שלישי כי ישראל ניסתה זאת עבורם וזה כנראה מגן יופי.
ולגבי הטענה על מעבדה של פייזר - מה חשבו, שמשרד הבריאות הישראלי יפתח חיסון? שמייקרוסופט? חברות תרופות מפתחות חיסונים, זו המציאות ולמזלנו היינו הראשונים לקבל את זה אחרת עוד היינו בסגרים על גבי סגרים. החיים היום הם עם מגבלות די מינוריות, הייתי במסיבה לפני יומיים ואני הולך למשחק כדורסל בחמישי. לא כל כך מבין את הטענות נגד המדיניות של הממשלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 26, 2021 1:17 pm 
Hall of Famer

מי שמחפש טענות וקונספירציות תמיד ימצא. בינתיים, מתפרסמים נתונים לגבי החולים הקשים:

חיסון ראשון: 1.7 חולים קשה לכל 100 אלף (אני רק יכול להניח שרוב הקבוצה הזו הם בני נוער שמראש בסיכון נמוך, וגם ככה היא קטנה מספרית כי כמעט כל מי שמקבל חיסון ראשון, מקבל את השני כמה שבועות אחר כך).
3 מנות: 1.0 לכל 100 אלף.
2 מנות בתוקף: 1.4 לכל 100 אלף.
2 מנות לא בתוקף: 3.9 לכל 100 אלף.
לא מחוסנים: 42.2 לכל 100 אלף.

https://twitter.com/segal_eran/status/1 ... 57409?s=20

אז לכל מי שתהה לגבי יעילות הבוסטר, הנתונים מאוד חד משמעיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 26, 2021 2:49 pm 
Hall of Famer

stpsg כתב:
לא כל כך הבנתי את הטענות נגד הבוסטר. יש ודאות גבוהה שמי שחוסן פעמיים סובל מדעיכה משמעותית בהגנה, מה הבעיה להתחסן שוב? וגם אם אני לא בסיכון גבוה למות או לחלות קשה כי אני מתחת ל-60, לא עדיף שאהיה מחוסן ואמנע הפצה של המחלה? אני מוכן לשים מיליון דולר על זה שבאנגליה ודנמרק נתוני התחלואה יעלו כשיעברו 5-6 חודשים מהזמן בו רוב האוכלוסיה חוסנה, הדי אן איי שלהם לא שונה משלנו. ואז גם הם יתנו חיסון שלישי כי ישראל ניסתה זאת עבורם וזה כנראה מגן יופי.

ולא מן הנמנע שבזמן שהדנים ירוצו כולם להתחסן בצייתנות בחיסון שלישי, אצלנו שוב יהיה גל תחלואה גדול והשמצות כנגד החיסון הרביעי...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 26, 2021 3:43 pm 
Hall of Famer

rony כתב:
מי שמחפש טענות וקונספירציות תמיד ימצא. בינתיים, מתפרסמים נתונים לגבי החולים הקשים:

חיסון ראשון: 1.7 חולים קשה לכל 100 אלף (אני רק יכול להניח שרוב הקבוצה הזו הם בני נוער שמראש בסיכון נמוך, וגם ככה היא קטנה מספרית כי כמעט כל מי שמקבל חיסון ראשון, מקבל את השני כמה שבועות אחר כך).
3 מנות: 1.0 לכל 100 אלף.
2 מנות בתוקף: 1.4 לכל 100 אלף.
2 מנות לא בתוקף: 3.9 לכל 100 אלף.
לא מחוסנים: 42.2 לכל 100 אלף.

https://twitter.com/segal_eran/status/1 ... 57409?s=20

אז לכל מי שתהה לגבי יעילות הבוסטר, הנתונים מאוד חד משמעיים.

נראה לי שהנתונים שאתה הבאת לא כאלה חד משמעיים. יש סיכוי פי 4 לחלות קשה אחרי שעוברת חצי שנה מהחיסון השני. אבל עדיין התחלואה הקשה לא גבוהה, 3.9 אנשים לכל 100 אלף.
לעומת זאת הנתונים הללו מאד חד משמעיים כלפי 2 מנות החיסונים הראשונות לעומת לא מתחסנים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 27, 2021 8:45 am 
Hall of Famer

פי 4 זה די חד משמעי לדעתי, בטח ובטח במספרים גדולים של משהו כמו 6 מיליון שחוסנו בישראל, ובהנחה שהדעיכה היא תהליך מתמשך ומחמיר, המספר הזה אמור ללכת ולגדול עם הזמן. בסך הכל הראשונים שסיימו 2 מנות בישראל היו רק לפני 9-10 חודשים, לא לפני שנים. אני מניח שאם היינו מחכים עוד עם הבוסטר היינו מגיעים למספרים גבוהים יותר, לא כמו של הלא-מחוסנים, אבל גבוהים יותר מה-3.9 שיש עכשיו.

נערך לאחרונה על ידי rony בתאריך ב' ספטמבר 27, 2021 11:02 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 27, 2021 10:16 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
עוד פקטור שהופך את הנתונים לעוד יותר חד משמעיים היא חלוקת הגילים בין שתי הקבוצות. סביר מאד להניח שבקרב המחוסנים 3 פעמים התפלגות הגילאים הולכת יותר לכוון המבוגר של הגרף, כי קיבלו את החיסון השלישי ראשונים והתחסנו באחוזים יותר גבוהים. כלומר, מדובר בקבוצה פגיעה יותר למחלה קשה מהקורונה, ובכל זאת יש פחות חולים קשים מקרבה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 27, 2021 3:33 pm 
Hall of Famer

קצת מעל מיליון איש יאבדו את הזכאות לתו ירוק ב3.10 לפי הנתונים של היום בישראל
https://m.ynet.co.il/articles/hkvnm111vf

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 28, 2021 8:46 am 
Sophomore

החגים יוצרים בלאגן מוחלט בדאטה בישראל, אבל ראיתי גרף מוחלק של אחוז החיוביים והוא מתנהג די יפה, מראה שהירידה התחילה בתחילת ספטמבר, והמשיכה מאז עם תהליך התגברות( של קצב הירידה )

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 28, 2021 11:37 pm 
Junior

וכדי להוסיף על הבלבול, גם בתי הספר חוזרים לפעילות וזה יטה את כמות הנדבקים והנבדקים. כנראה שצריך חודש נורמלי מעכשיו ועד סוף אוקטובר בשביל להבין מה בערך המצב הרגיל של הדברים, כי חגים וחופשת קיץ לא משקפים הרבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 341 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: נורטון ו 23 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: