סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 17, 2024 1:01 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2876 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 116  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' פברואר 12, 2023 5:05 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
שקי.
קח כל דילמא ערכית שהיא.
טוהר הנשק מול חיי חיילנו, זכויות אדם מול מדיניות הגירה,צמיחה כלכלית מול איכות הסביבה ועוד כהנה וכהנה.
השאלה בויכוח הציבורי היום הוא למי יש את הסמכות להכריע בדילמות הללו. לציבור דרך נבחריו או לאליטה שלא נתונה לבחירה חוזרת .
אני מודה שיש צדדים לכאן ולכאן,אבל אני לא רואה דרך אמצע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 12, 2023 5:07 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
אבימאל כתב:
כמה שאני חושב על זה,עם כל הצער,אני לא רואה דרך לפשרה כאן.
בסוף השאלה תהיה של מי המילה האחרונה של נבחרי הציבור או של השופטים. וזאת שאלה בינארית. לא רואה איך ניתן להפגש כאן באמצע.

בהיעדר מונח יותר טוב, פחחחחחחחחחח.
פשוט תגיד את האמת - "אני רוצה שליטים אבסולוטיים בישראל, כי מה כבר יכול להשתבש, איפה קרה ששליטים אבסולוטיים עשו דברים רעים?".

פחחחח עלייך.
גם לשיטתך יש שליטים אבסולוטיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 12, 2023 5:07 pm 
Hall of Famer

שקי, אחסוך לך מילים מיותרות.

זו פשוט לא "השאלה בויכוח הציבורי היום". זה שקר מוחלט.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 12, 2023 5:32 pm 
Junior

אבימאל כתב:
שקי.
קח כל דילמא ערכית שהיא.
טוהר הנשק מול חיי חיילנו, זכויות אדם מול מדיניות הגירה,צמיחה כלכלית מול איכות הסביבה ועוד כהנה וכהנה.
השאלה בויכוח הציבורי היום הוא למי יש את הסמכות להכריע בדילמות הללו. לציבור דרך נבחריו או לאליטה שלא נתונה לבחירה חוזרת .
אני מודה שיש צדדים לכאן ולכאן,אבל אני לא רואה דרך אמצע.

אבל אלו לא שתי האפשרויות היחידיות, אלו האפשרויות שאתה מציג אותן.
מה עם פסקת ההתגברות ברוב של 70 (נגיד)? מה עם מינוי שופטים על ידי וטו לשני הצדדים (נגיד)? מה עם דרישה לרוב לביטול חוק? מה עם הגדרת מעמד חוקי יסוד?
שים לב שאתה לא מדבר על הציבור בעזרת נציגיו אלא על הגוש שקיבל יותר מנדטים... זה לא אותו דבר. למיטב ידיעתי בכנסת הנוכחית הם לא רוצים לתת לאופוזציה 46% (החלק היחסי של האופוזציה בכנסת) מהכוח בועדה למינוי שופטים אלא 100 אחוז לקואליציה ולנציגיה

יש עוד כל כך הרבה דברים שהם לא בינארים שבהם או רוב אקראי של בית המשפט מחליט או רוב קטן ככל שיהיה של חברי כנסת מחליט... אלו לא שתי האופציות היחידות.

( וזה מבלי להתייחס לנקודה שהיחידים שיכולים לחוקק אלו הכנסת, גם חוקים שיהיו נגד פסיקות עבר בבג"צ כדי שהם יהיו מוסדרים כמו שהם רוצים מכן והלאה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 12, 2023 5:41 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אבימאל כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
אבימאל כתב:
כמה שאני חושב על זה,עם כל הצער,אני לא רואה דרך לפשרה כאן.
בסוף השאלה תהיה של מי המילה האחרונה של נבחרי הציבור או של השופטים. וזאת שאלה בינארית. לא רואה איך ניתן להפגש כאן באמצע.

בהיעדר מונח יותר טוב, פחחחחחחחחחח.
פשוט תגיד את האמת - "אני רוצה שליטים אבסולוטיים בישראל, כי מה כבר יכול להשתבש, איפה קרה ששליטים אבסולוטיים עשו דברים רעים?".

פחחחח עלייך.
גם לשיטתך יש שליטים אבסולוטיים.

סלח לי, קשקוש. זה בדיוק מהות האיזון בין הרשויות שרוצים לשבש פה.
כשאומרים לי "זה שאין פה חוקה שתגן עליך, אז אדרבא ואדרבא - אין גם מקום להגנה חוקתית של בית משפט", זה אומר הכל. זה הוספת insult to injury בדרך לרשות מבצעת אבסולוטית. אתה כבר השני שאומר את זה פה.
אפילו האמירה ש"אנחנו בסך הכל חוזרים למצב של שנות ה-80" הוא שקר.

אגב, כשחופרים לעומק מגלים לא מעט מקרים שבו מאשימים את בג"ץ בדברים הכי קשים, ומסתבר שדווקא הממשלה אשמה כי לא עשתה את המוטל עליה אחרי שבג"ץ נתן לה את האופציה לפעול, אבל באופן גלוי ומוסדר. דוגמה מצויינת זה אותו מקרה של האמא וארבע בנותיה שנרצחו בפיגוע בגוש קטיף.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 12, 2023 6:43 pm 
Hall of Famer

זה פסאודו-דיון ולא ברור למה ליפול למלכודת. איזונים בין רשות מבצעת לשופטת וריסון הרשות המבצעת ע"י הרשות השופטת זה לא משהו שהומצא בישראל ע"י הדמון אהרון ברק, וגם גדולי המתנגדים (האמיתיים, לא הטרמפיסטים אד-הוק לטובת דיקטטורה משיחית-מושחתת) לגישת האקטיביזם השיפוטי לא התכוונו להפוך את ישראל לדמוקרטיית-בובות. ההפיכה המשטרית הזאת באה, כמאמר הבקי מכולם בחומר מנדלבליט, אך ורק מתוך מצוקתו המשפטית האישית של נתניהו. אז הדיון יכול להתקיים רק מול מי שבא ואומר "אני חושב שנתניהו צריך להיות מעל החוק" או "אני רוצה לשנות את שיטת המשטר", לא מול מי שטוענים טיעונים מביכים כאילו שיטות משפט ומשטר נהוגות בדמוקרטיה זה משהו לא ידוע בעולם.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 12, 2023 10:56 pm 
Junior

לפי הערכות, הציבור פדה היום כרבע מיליארד ש"ח בשוק המקומי דרך תעשיית הקרנות.
בשבוע שעבר זה היה מאוד ברור שהייתה הסטה של כספים מהשוק המקומי לחו"ל - הייתה יציאה בישראל אל מול יצירה בחו"ל.
השבוע רק התחיל ונראה שההפחדות עובדות היטב על הציבור.

(אגב, אם העדכונים האלה לא מתאימים לת'רד הזה של פוליטיקה, תעדכנו אותי. אני לא בטוח)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 13, 2023 11:36 am 
Junior

כלכליסט: ברוב של 9 נגד 7 מתנגדים עברה בוועדת החוקה בכנסת הצעת חוק יסוד: השפיטה לקראת קריאה ראשונה במליאה . המשמעות: שינוי דרמטי בהרכב הוועדה לבחירת שופטים כך שהקואליציה לבדה תוכל בפועל למנות אותם .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 13, 2023 12:56 pm 
מנהל פורום

Lakic כתב:
לפי הערכות, הציבור פדה היום כרבע מיליארד ש"ח בשוק המקומי דרך תעשיית הקרנות.
בשבוע שעבר זה היה מאוד ברור שהייתה הסטה של כספים מהשוק המקומי לחו"ל - הייתה יציאה בישראל אל מול יצירה בחו"ל.
השבוע רק התחיל ונראה שההפחדות עובדות היטב על הציבור.

הכלכלה היא סנטימנט. כרגע זה לא משנה כל כך בפועל מה הממשלה עושה דה פקטו, אלא הדורסנות ואי ההידברות, אווירת הפאניקה, חוסר היציבות וה"ריצה לבנקים" שהיא משדרת. זה עשוי ליצור כדור שלג שיהיה קשה לצאת ממנו והתוצאות עלולות להיות קשות ובלתי צפויות. איזה כיף שיש לנו אנשים בעלי שיעור קומה שאפשר לסמוך עליהם שנמצאים על ההגה, כמו סמוטריץ', בן גביר ודרעי.

ושיש ירידת ערך מטבע מה בדרך כלל עושים? העלאות ריבית, מה שיגרום להאטה נוספת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 13, 2023 1:20 pm 
Hall of Famer

Lakic כתב:
כלכליסט: ברוב של 9 נגד 7 מתנגדים עברה בוועדת החוקה בכנסת הצעת חוק יסוד: השפיטה לקראת קריאה ראשונה במליאה . המשמעות: שינוי דרמטי בהרכב הוועדה לבחירת שופטים כך שהקואליציה לבדה תוכל בפועל למנות אותם .

כן, בואו תספרו לי שזה "בסך הכל חזרה לשנות ה-80".
רשות מבצעת עם כוח אבסולוטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 13, 2023 3:30 pm 
Hall of Famer

לפיד: "אנחנו ברגעים של הכרעה - אם הולכים לחורבן או לבנייה מחדש"

Trust the process!

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 13, 2023 3:58 pm 
Hall of Famer

shmueliki כתב:

Trust the process!

ניקולה ווייצ'יץ' עוזב את מכבי בסוף העונה. רק אני רואה לאן זה הולך?...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 13, 2023 4:34 pm 
Junior

shmueliki כתב:

Trust the process!

רק חורבן יביא תקומה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 14, 2023 12:01 pm 
Hall of Famer

זה במקרה גם קצת מצחיק (כי ההטרלה נאה) וגם מאוד עצוב
תגובה ל"נאום הרולקסים" (ההזוי) של דודי אמסלם
https://news.walla.co.il/item/3558497

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 14, 2023 3:02 pm 
Hall of Famer

שלא לדבר על זה שאמסלם עצמו מסתובב עם שעון קרטייה של 25000 שקל, כולל בזמן שנאם את הנאום הזה ממש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 14, 2023 5:30 pm 
Junior

ומה עם זה שששתק כמעט חודש וכמה ימים אחרי שקיבל ג'וב, פתח ג'ורה?
יש יותר לקקן ועלוב מזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 14, 2023 11:01 pm 
Hall of Famer

ציטוט:
ראשי הבנקים התריעו בפני סמוטריץ': "הכסף יוצא מישראל בקצב של פי 10 מהרגיל"

מזל ששר האוצר השיב בתגובה עניינית:
ציטוט:
"הרפורמה תחזק את הכלכלה"
ציטוט:
"איפה הייתם באוסלו ובהתנתקות?"

https://news.walla.co.il/item/3558762

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 14, 2023 11:08 pm 
Hall of Famer

מעניין לראות את הפעילות של "פורום קהלת", הזרוע להחלת כלכלת המקורבים במסווה של "כלכלת שוק", במקביל להרס החברתי-פוליטי. בדיוק כמתואר ב"דוקטרינת ההלם" של נעמי קליין.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 14, 2023 11:16 pm 
Hall of Famer

ועוד דבר. הבלוגר הפוליטי יוסי גורביץ' נמצא היום מת בביתו. בעיניי כותב נוקב, אינטיליגנטי ונאמן לערכיו. המעניין הוא שעל אף היותו איש שמאל מובהק ביותר, את הפוסט האחרון שלו ב7/2 הוא הקדיש לקריאה לזיכויו של עמירם בן אוליאל שהורשע ברצח משפחת דוואבשה, בשל העינויים שהופעלו עליו טרם הודאתו "מרצון". זה נקרא איש עקרונות. יהי זכרו ברוך.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 14, 2023 11:37 pm 
Senior

אני לא רוצה לתת לשמחה רוטמן קרדיט על משהו אסטרטגי או טקטי אבל לדעתי שיטת הפעולה שלו עבדה מצוין. פתאום אני שומע מהצד ה'שמאלי' (עלק) של המפה בעיקר קולות של "כן אפשר לעשות רפורמה אבל לא ככה", "צריך הדברות" וכו' וכו'. ההליכה לקיצון מופרע הזיזה את חלון האוברטון בנוגע לבגצ למקום שעמדותיו של דניאל פרידמן נהיו סוג של פשרה שאנשים מעלים על דעתם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 14, 2023 11:42 pm 
Hall of Famer

שמחה רוטמן הוא שליח, פיון של נתניהו. האסטרטגיה לא שלו, הטקטיקה לא שלו. כל המהלך של לקיחת הכל לקיצון של הקיצון, ושליחת אבי-אבות הפריבילגים בוז'י לקרוא ל"מתווה פיוס", זו כמובן עבודה של נתניהו וסביבתו. הלוואי שהוא היה מקדם משהו במדינה ביעילות שבה הוא רוקם נוכלויות פוליטיות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 15, 2023 1:04 am 
Junior

אני תוהה מה ההיגיון שלהם ללכת כל כך חזק. הרי החבר'ה האלה, הם לא הרוב.הם אולי יהיו הרוב בעוד 2-3 עשורים, אבל הם לא הרוב.
אם משהו אצל הרבה מהחילונים שלא הגיעו להצביע זז ורק חלק קטן מהם יגיע הפעם, הממשלה הבאה הולכת להיות ממשלת בלהות מבחינתם. אם נתניהו או בלעדיו (יש לא מעט שלא הבינו שהחיבור הזה לאבי מעוז ואורית סטרוק הולך להיות כל כך חזק). אולי הם מניחים שהם יצליחו לשנות לחלוטין את כל חוקי המשחק כבר בקנדציה הזו ולייצר מציאות שממנה אי אפשר יהיה לחזור אפילו להליך בחירה הוגן. אבל זו כבר קונספריציה שלי.

אני בהחלט רואה את ליברמן, אם יחזור לקו של החרדים, הולך להביא 15 מנדטים בבחירות הקרובות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 15, 2023 1:34 am 
Junior

הם כן הרוב. אין כל כך הרבה חילונים שלא הצביעו. המהלך היחיד שיכול לשנות את העובדה שהם הרוב זה שינוי דרמטי מאוד באחוזי ההצבעה אצל הערבים.

לגבי הרפורמה והתיאוריה לפיה הרפורמה הפראית של רוטמן/לוין היא העז כדי שאפשר יהיה להעביר משהו בסגנון דניאל פרידמן/רות גביזון/יואב דותן - זה כנראה נכון. מה שמעניין אותי הוא האם רוטמן/לוין מבינים את זה, או שהם יזעמו כשמה שיעבור בסופו של דבר יהיה משהו הרבה פחות פראי מהדבר שהם ניסחו. מהכרות אישית, שמחה רוטמן הוא אדם מאוד לא טיפש אבל מופרע ממש, על גבול הפסיכופת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 15, 2023 8:42 am 
Hall of Famer

לביבי אין שום עניין ברפורמה משפטית בסגנון של משפטן כזה או אחר. 12 שנה הוא היה ראש ממשלה והנושא לא על הפרק. יש לו עניין בלהציל את התחת שלו מהכלא, כשאולמרט היה על ספסל הנאשמים לביבי היה אמון מלא במערכת והוא חשב שראש הממשלה חייב להתפטר.

את ההקדמה לספר של שמחה רוטמן על בג"צ כתב אדם גולד, פייק ביביסטי. יריב לוין עתר בזמן אולמרט לבג"צ בשם עילת הסבירות, "נכס צאן ברזל בשיטת המשפט שלנו" במילותיו. כלומר שניהם נערי-שליח של הביב, ומכל מקום יש להם אפס כח פוליטי עצמוני, וגם אם הם נורא "יזעמו" על "פשרה" אני לא רואה את ההשפעה מרחיקת הלכת.

לעניין טפשותו של רוטמן, קראתי את דבריו על ההתחממות הגלובלית ("הספק קיימת") ועל מה הוא חושב שצריך לעשות ("להתפלל ולטוס כמה שיותר"), אז אולי פסיכופת אבל אל תיקח לו את הטיפש.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 15, 2023 9:17 am 
Junior

נביא בעירו כתב:
הם כן הרוב. אין כל כך הרבה חילונים שלא הצביעו. המהלך היחיד שיכול לשנות את העובדה שהם הרוב זה שינוי דרמטי מאוד באחוזי ההצבעה אצל הערבים.

לגבי הרפורמה והתיאוריה לפיה הרפורמה הפראית של רוטמן/לוין היא העז כדי שאפשר יהיה להעביר משהו בסגנון דניאל פרידמן/רות גביזון/יואב דותן - זה כנראה נכון. מה שמעניין אותי הוא האם רוטמן/לוין מבינים את זה, או שהם יזעמו כשמה שיעבור בסופו של דבר יהיה משהו הרבה פחות פראי מהדבר שהם ניסחו. מהכרות אישית, שמחה רוטמן הוא אדם מאוד לא טיפש אבל מופרע ממש, על גבול הפסיכופת.

אני לא רואה איך הרוב.
אם זה שמפלגה ותיקה כמו מרץ לא עברה, הם בסך הכל 64-65.
אני עוזב כרגע את האפשרות שביבי לא ששם, שאז אני מניח שכולם פה מסכימים שהליכוד לא עובר את ה - 30.
מספיק שהחבר'ה הותיקים של מרץ הבינו את הרמז והפעם מגיעים והם לא מנצחים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2876 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 116  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], MSN [Bot], Yahoo [Bot] ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: