לא. אולי הופעה או קרקס.
תשובות שאני עדיין חייב:
המילה שאהוד מנור שינה ב"בשנה הבאה" כדי להתאים ללחן של נורית הירש - השורה האחרונה בשיר היא "אנפה לבנה תפרוש באור כנפיים והשמש תזרח בתוכן". הטקסט המקורי אמר "השמש תשקע בתוכן", כי מרפסת בית ילדותו של מנור בבנימינה פנתה מערבה וראו ממנה את השקיעה. הירש ביקשה ממנור לשנות את המילה כדי להתאים ללחן האופטימי והשמח.
שיא גינס שמעורב בו מיץ' גולדהאר:
לפני שאני עונה על השאלה קצת רקע על מה שמכונה "סדרת הפסגה" (The Summit Series), אחד האירועים המשמעותיים בתולדות ההוקי.
אנחנו מדברים על 1972. נבחרת ברית המועצות שולטת בהוקי העולמי, שאז נחשב עדיין חובבני ושחקני NHL לא משתתפים בו. קנדה שלחה להוקי העולמי נבחרת ייעודית של שחקנים חובבים, צעירים, וכאלה שלא הייתה להם קבוצה, ובאותה תקופה אפילו החרימה את ההוקי העולמי בדרישה לפתוח אותו לשחקני NHL.
זה יצר מצב של טענות הדדיות על מיהי מעצמת ההוקי הגדולה בעולם. הסובייטים טענו שהם שולטים בהוקי העולמי ולכן הם הגדולים ביותר, קנדה טענה שההוקי העולמי הוא חובבני ונראה אותם מול שחקני NHL שאז היו כמעט כולם קנדים (לעומת היום - בערך חצי).
על הרקע הזה הצליח יו"ר איגוד שחקני ה-NHL ליצור את סדרת הפסגה - סדרה של 8 משחקים בין נבחרת ברית המועצות לנבחרת קנדה שתורכב לראשונה אי פעם משחקני NHL.
בלי להיכנס יותר מדי לפרטים, הסדרה התחילה בתור משחקי ידידות וגלשה למאבק מלוכלך של ממש שנלקח ברצינות אמיתית, כשבסופה היא שינתה את פני ההוקי העולמי ללא הכר. מי שרוצה פרטים יכול לקרוא בערך בויקיפדיה:
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A1%D7 ... 7%92%D7%94בסופו של דבר קנדה, שהייתה בטוחה ששחקני ה-NHL יביסו את הסובייטים, הייתה צריכה לחזור מפיגור של שני משחקים בסדרה כדי לנצח אותה בגול מכריע, 34 שניות לסיום המשחק האחרון בסדרה. הגול הזה נחשב בקנדה לגול הכי חשוב בתולדות ההוקי, והוא מכונה "שער המאה". אפשר להבין שבקנדה, שהמעמד של הוקי שם הוא כמו כדורגל בברזיל, מדובר באירוע מכונן גם בהיסטוריה הכללית - הגול הזה הונצח בבולי דואר, מדליות, מה שתרצו.
ואחרי הרקע הארוך הזה מגיעים לתשובה: ב-2014 נמכרה במכירה פומבית החולצה המקורית של נבחרת קנדה שלבש מבקיע אותו שער, פול הנדרסון, במשחק עצמו. אני לא זוכר את הסכום המדויק, אבל זה היה סכום של 7 ספרות, וקבע שיא גינס על המחיר הגבוה ביותר ששולם אי פעם על ממורביליית הוקי. המוכר היה אספן אמריקאי שנשאר בעילום שם. הקונה היה מיץ' גולדהאר.