ראי שעל הקיר כתב:
Yuval כתב:
אני מחזיק בדעה שכל מי שמתלונן על PC עושה זאת כדי להימנע מדיון בבעיות האמיתיות.
אני לא מבין גדול בחלף עם הרוח וייתכן שזו הקצנה לא מעניינת לצד השני, אבל לפני 50 שנה עוד היו משדרים מינסטרל שואו בארה"ב.
בעוד 50 שנה כשידברו על זה שב-2020 עוד היו פסלי קונפדרציה בארה"ב, זה יישמע לנכדים שלך בדיוק אותו דבר כמו שמינסטרל שואו נראה עבורך (לא יודע אם אתה מכיר).
אנחנו עדיין רחוקים מאוד מנקודה שבה התחשבות ברגשות הזולת היא קיצונית מספיק כדי להאפיל על היתרונות שלה. בתקופת החיים הקצרה יחסית של רובנו אפשר לראות את זה ביחס לקהילה הלהטב"ית.
תכתוב משהו אחד על PC בקבוצה לבנה ולאנשים יהיה אינסוף זמן להגיב על זה. אין דרך יותר טובה להשיג צפיות ביוטיוב מלדבר על PC. ביל מאהר וביל בארר בנו מזה קריירה. זה שק החבטות הכי פשוט של לבנים.
אבל לקח שלוש שנים עד שהציבור הלבן הלא פרוגרסיבי בכלל הסכים להגיד בלאק לייף מטרס וגם זה עדיין רק בשוליים השמאליים של הימין.
ואני בדעה שה-PC כבר מזמן הגיע למחוזות של העדפת רגשות על כל דבר. זה ניכר בעיקר כשצריך לבחור בין רגשות של שתי קוצות - למשל טרנסג'נדרים ומוסלמים. פעילים למען טרנסג'נדרים ידברו הרבה על טרנסופוביה, אבל אם תטען למשל שמדינות מוסלמיות הן הכי פחות טולרנטיות לטרנסג'נדרים, אתה איסלמופוב ופוגע ברב-תרבותיות. (אגב, לאחרונה ראיתי משהו על זה שהמונח "איסלמופוביה", ובכלל כל מונח כזה שנגמר ב"פוביה", גם הוא פוגעני).
הדבר ניכר בעיקר בעידן המיקרו-אגרסיות, שזה כמעט כל דבר בערך, ואפשר לראות אותו במדריכי השפה שאוניברסיטאות בארה"ב מוציאות לסגל ולסטודנטים שלהם, גם אם הם לא תמיד מחייבים. האם ידעת שאני כיהודי אמור להיפגע מהמונח "היפ היפ הוריי"? כלומר מהחלק של ה"היפ היפ"? אשכרה לא ידעתי.
אני לא נתקל בזה במציאות ואני גר בצפון קליפורניה שזה בירת הPC העולמית. אני נתקל בזה שאנשים יותר רגישים אחד לשני. זה מאוד קשה כישראלי ואני חושב שכמות השיחות שלי עם מקומיים שנגמרת בפרצוף מבולבל שלהם היא גבוהה בהרבה מבארץ וזה לא שבארץ אני מופת לנימוסין והליכות.
מה שאני כן נתקל זה שאנשים מאוד מקפידים לא לפגוע אחד בשני. ואתה יודע מה, זה דיי נעים ביומיום.
אז ברור שיש דוגמאות קיצוניות. ויש דברים מטומטמים מאוד בשוליים (קולצ'רל אפרופריאיישן למשל), אבל בחיי היומיום זה בפירוש משפר את איכות החיים של אנשים.
אני באמת חושב שכל מי שפה גדל בתקופה שהיחס לגייז היה מחפיר, בלי שאפילו התכוונו. פשוט זו הייתה השפה וזה היה מקובל. אני לא מדבר אפילו על מקומות שבהם היחס עדיין קשה ואני לא חושב שהיום זה קלי קלות להיות שונה, אבל ההקפדה על PC שיפרה את המצב.
שים לב כמה הנושא מעסיק אנשים למרות שביומיום אני דיי בטוח שאתה לא מצונזר וחייך דיי מוצלחים. אתה גם לא 'אמור להיפגע' מכלום.
עם זה אני לא מסכים בכלל. התחושה שלי היא שהסיבה שאמריקה כ'כ אלימה (בשוליים אמנם) היא בגלל שאף אחד אסור לדבר על כלום. זה פלוס תרבות השופוני האמריקאית באמת עומדת לעוכרי המדינה. כי הכל מצטבר ומבעבע בפנים (בגלל הסיבה הראשונה) ואז יוצא ברמת השופוני (למשל , לרצוח בבית ספר שלם)