סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 3:09 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 716 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 29  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מהומות בארה"ב
הודעהפורסם: ד' יוני 10, 2020 1:00 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
Hacohen כתב:
דיון על PC באמריקה זה נחמד, רובנו לא חיים באמריקה וממילא אין לנו מה לחדש. אבל למהות העניין, תמיד משעשע אותי אלה שנחרדים מ"משטרת הPC" ופחות ממשטרה אמיתית שחונקת אנשים או מרססת עליהם גז מדמיע או שאר פעולות אלימות ללא צורך.

אתה צודק, שכחתי להוסיף ש"קודם כל אני רוצה לשלוח מכאן את תנחומי למשפחות ולבטא את זעזועי מהאלימות המשטרתית"
מצטער, זה נשמט בעריכה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 10, 2020 1:15 pm 
Hall of Famer

תומר כתב:
Hacohen כתב:
דיון על PC באמריקה זה נחמד, רובנו לא חיים באמריקה וממילא אין לנו מה לחדש. אבל למהות העניין, תמיד משעשע אותי אלה שנחרדים מ"משטרת הPC" ופחות ממשטרה אמיתית שחונקת אנשים או מרססת עליהם גז מדמיע או שאר פעולות אלימות ללא צורך.

אתה צודק, שכחתי להוסיף ש"קודם כל אני רוצה לשלוח מכאן את תנחומי למשפחות ולבטא את זעזועי מהאלימות המשטרתית"
מצטער, זה נשמט בעריכה.

לא כלכך הבנתי. אפשר לדון על PC באמריקה ואפשר לדון על כל מה שרוצים, פשוט יש לא מעט אנשים שמדברים על "משטרת PC" (שלא באמת קיימת) ולא על משטרה אמיתית שהורגת אנשים. לדידי משטרה שהורגת אנשים זה יותר אישיו, אבל אתה יודע.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 10, 2020 1:21 pm 
Senior

אני מסכים איתך לגמרי אבל זה קצת גובל בוואטאבאוטיזם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 10, 2020 1:23 pm 
Hall of Famer

יכול להשמע כך, אבל לא באמת. כי קונטקסט. בדרך כלל מי שיבוא וידבר על אימתה של משטרת הPC יהיה זה שלא ידבר על הנושא עצמו, או ייתן דגש לאימת הPC ולא לאימת הרצח.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 10, 2020 4:19 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
Yuval כתב:
אני מחזיק בדעה שכל מי שמתלונן על PC עושה זאת כדי להימנע מדיון בבעיות האמיתיות.
אני לא מבין גדול בחלף עם הרוח וייתכן שזו הקצנה לא מעניינת לצד השני, אבל לפני 50 שנה עוד היו משדרים מינסטרל שואו בארה"ב.

בעוד 50 שנה כשידברו על זה שב-2020 עוד היו פסלי קונפדרציה בארה"ב, זה יישמע לנכדים שלך בדיוק אותו דבר כמו שמינסטרל שואו נראה עבורך (לא יודע אם אתה מכיר).

אנחנו עדיין רחוקים מאוד מנקודה שבה התחשבות ברגשות הזולת היא קיצונית מספיק כדי להאפיל על היתרונות שלה. בתקופת החיים הקצרה יחסית של רובנו אפשר לראות את זה ביחס לקהילה הלהטב"ית.

תכתוב משהו אחד על PC בקבוצה לבנה ולאנשים יהיה אינסוף זמן להגיב על זה. אין דרך יותר טובה להשיג צפיות ביוטיוב מלדבר על PC. ביל מאהר וביל בארר בנו מזה קריירה. זה שק החבטות הכי פשוט של לבנים.
אבל לקח שלוש שנים עד שהציבור הלבן הלא פרוגרסיבי בכלל הסכים להגיד בלאק לייף מטרס וגם זה עדיין רק בשוליים השמאליים של הימין.

ואני בדעה שה-PC כבר מזמן הגיע למחוזות של העדפת רגשות על כל דבר. זה ניכר בעיקר כשצריך לבחור בין רגשות של שתי קוצות - למשל טרנסג'נדרים ומוסלמים. פעילים למען טרנסג'נדרים ידברו הרבה על טרנסופוביה, אבל אם תטען למשל שמדינות מוסלמיות הן הכי פחות טולרנטיות לטרנסג'נדרים, אתה איסלמופוב ופוגע ברב-תרבותיות. (אגב, לאחרונה ראיתי משהו על זה שהמונח "איסלמופוביה", ובכלל כל מונח כזה שנגמר ב"פוביה", גם הוא פוגעני).
הדבר ניכר בעיקר בעידן המיקרו-אגרסיות, שזה כמעט כל דבר בערך, ואפשר לראות אותו במדריכי השפה שאוניברסיטאות בארה"ב מוציאות לסגל ולסטודנטים שלהם, גם אם הם לא תמיד מחייבים. האם ידעת שאני כיהודי אמור להיפגע מהמונח "היפ היפ הוריי"? כלומר מהחלק של ה"היפ היפ"? אשכרה לא ידעתי.

אני לא נתקל בזה במציאות ואני גר בצפון קליפורניה שזה בירת הPC העולמית. אני נתקל בזה שאנשים יותר רגישים אחד לשני. זה מאוד קשה כישראלי ואני חושב שכמות השיחות שלי עם מקומיים שנגמרת בפרצוף מבולבל שלהם היא גבוהה בהרבה מבארץ וזה לא שבארץ אני מופת לנימוסין והליכות.

מה שאני כן נתקל זה שאנשים מאוד מקפידים לא לפגוע אחד בשני. ואתה יודע מה, זה דיי נעים ביומיום.

אז ברור שיש דוגמאות קיצוניות. ויש דברים מטומטמים מאוד בשוליים (קולצ'רל אפרופריאיישן למשל), אבל בחיי היומיום זה בפירוש משפר את איכות החיים של אנשים.

אני באמת חושב שכל מי שפה גדל בתקופה שהיחס לגייז היה מחפיר, בלי שאפילו התכוונו. פשוט זו הייתה השפה וזה היה מקובל. אני לא מדבר אפילו על מקומות שבהם היחס עדיין קשה ואני לא חושב שהיום זה קלי קלות להיות שונה, אבל ההקפדה על PC שיפרה את המצב.

שים לב כמה הנושא מעסיק אנשים למרות שביומיום אני דיי בטוח שאתה לא מצונזר וחייך דיי מוצלחים. אתה גם לא 'אמור להיפגע' מכלום.

עם זה אני לא מסכים בכלל. התחושה שלי היא שהסיבה שאמריקה כ'כ אלימה (בשוליים אמנם) היא בגלל שאף אחד אסור לדבר על כלום. זה פלוס תרבות השופוני האמריקאית באמת עומדת לעוכרי המדינה. כי הכל מצטבר ומבעבע בפנים (בגלל הסיבה הראשונה) ואז יוצא ברמת השופוני (למשל , לרצוח בבית ספר שלם)

יש לי אמרה שאני חוזר עליה מדי פעם

Americans talk a lot and say nothing
Europeans talk a little and say a lot
Israelies do both

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 10, 2020 4:53 pm 
Senior

והנה ההתייחסות של רשת OAN (התשובה האמריקאית לערוץ 20, רק עם פחות אינטליגנציה) על המפגין שנפצע קשה לאחר שנדחף על ידי השוטרים בבאפלו

בתמצית - זאת אשמתו, הוא ניסה לסרוק את תגי השוטרים בעזרת אפליקציה ייעודית, כדי שיוכל לסחוט(!) את השוטרים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 10, 2020 6:21 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
במרכז סיאטל הוכרז "אזור אוטונומי" של 6 רחובות סביב בניין משטרה שנכבש (השוטרים פונו ממנו לפי מה שקראתי. הם התמקמו באזור קטן במרחק כמה רחובות משם ומפגינים צרים עליהם שם). האזור סגור בבריקדות של המפגינים.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 10, 2020 7:02 pm 
Hall of Famer

זה נשמע מאד מלחמה. האם שוטרים נפגעו?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 10, 2020 7:10 pm 
Hall of Famer

סיאטל מפתיעה אותי מאד. ובכלל עיר מיוחדת (ומאד מאד יפה) אבל גם מאד מאד כועסת.
זה הגראנג׳ הכועס של תחילת שנות התשעים
המאבקים האלימים כנגד הגלובליזציה בסוף שנות התשעים
ועכשיו. ולמען האמת - חשבתי שהעיר איבדה את הכעס שלה יחד עם כניסת כל המהנדסים האסיאתיים (בעקבות אמזון), אז חשבתי...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 10, 2020 9:30 pm 
Hall of Famer

לא אמור לרדת שם הרבה גשם שירגיע את המהומות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 12:14 am 
Senior

הטרלול הפרוגרסיבי מגיע לנאסקר, הספורט הלאומי של הימין בדרום. למה לעזאזל שלא יניפו דגלים שמייצגים את התקופה שבה מדינות בארה״ב פרשו מהאיחוד ויצאו למלחמה בשביל לשמור על זכותם להחזיק עבדים שחורים? כי זה פוגע במישהו? זה בדיוק הבעיה עם משטרת הפי.סי.

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 6:40 am 
Hall of Famer

הקטע של הלגיטימיות של שימוש בסמלי קונפדרציה אף פעם לא היה ברור לי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 7:18 am 
Senior

כל עניין הפסלים של הקונפדרציה זה אחד הדברים שאתה תופס את הראש ומבין שהצד השני פשוט משקר בלי הפסקה.
כמעט כל הפסלים והמוניומנטים של הקונפדרציה בדרום נבנו בשתי תקופות מרכזיות, תחילת המאה העשרים עם החלת חוקי ג'ים קרואו ותקופת תנועת זכויות האזרח של שנות ה50-60 לביטול הסרגציה.

מטרתם היחידה של הפסלים הייתה קמפיין פוליטי להפחדה וביסוס העליונות הלבנה בדרום. לא היה לזה מעולם קשר לאומנות או הנצחה או היסטוריה. זה היה כלי פוליטי הרתעתי.

אנד יט גרתי שנה בעיר ליברלית מתקדמת שכולה מוניומנטים לבחור שחור עם החולצה #23 ועדיין הם לא הסכימו להוריד פסל של חייל קונפדרצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 7:19 am 
Senior

גם המארינס האמריקאים מצטרפים לטרלול. עד מתי 2020.

"The Confederate battle flag has all too often been co-opted by violent extremist and racist groups whose divisive beliefs have no place in our Corps," the Corps said in a statement. "Our history as a nation, and events like the violence in Charlottesville in 2017, highlight the divisiveness the use of the Confederate battle flag has had on our society."

https://twitter.com/USMC/status/1269075 ... 01/photo/1

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 7:26 am 
Senior

אגב גם 'חלף עם הרוח' הורד באופן זמני כש-HBO אמרו (מראש) שהם יחזירו אותו עם דיון בהקשר של האופן החיובי בה מוצגת העבדות בסרט.

באופן אישי אני לא רואה בזה יותר מדי ערך/תועלת, אבל מצחיק שאנחנו נרעשים בתור אומה שמחרימה בגאווה את אחד המלחינים הכי חשובים של המאה ה-19.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 7:30 am 
Sophomore

שמעתי שגם זמנית, עד שיירגעו הרוחות וכדי חלילה לא לפגוע ברגשות השחורים, אי אפשר לקנות גלידה בטעם וניל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 7:36 am 
Hall of Famer

Yuval כתב:
אגב גם 'חלף עם הרוח' הורד באופן זמני כש-HBO אמרו (מראש) שהם יחזירו אותו עם דיון בהקשר של האופן החיובי בה מוצגת העבדות בסרט.

באופן אישי אני לא רואה בזה יותר מדי ערך/תועלת, אבל מצחיק שאנחנו נרעשים בתור אומה שמחרימה בגאווה את אחד המלחינים הכי חשובים של המאה ה-19.

יובל, זה הקשר אחר ואתה יודע את זה. ואני לא אומר שהחרם על ווגנר צריך להישמר. אני לא מכיר את כל הנימוקים כדי לחוות דיעה שלמה על כך. אני מניח שבשנים האחרונות זה יותר קשור לפגיעה ברגשות ניצולי שואה והחשיבות שהם רואים בכך. האם יש בארה"ב כמות גדולה או משמעותית של אנשים שהסרט הזה מפריע להם מאד?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 8:15 am 
Senior

עמוס לב כתב:
Yuval כתב:

יובל, זה הקשר אחר ואתה יודע את זה. ואני לא אומר שהחרם על ווגנר צריך להישמר. אני לא מכיר את כל הנימוקים כדי לחוות דיעה שלמה על כך. אני מניח שבשנים האחרונות זה יותר קשור לפגיעה ברגשות ניצולי שואה והחשיבות שהם רואים בכך. האם יש בארה"ב כמות גדולה או משמעותית של אנשים שהסרט הזה מפריע להם מאד?

אתה רציני? אנחנו כבר עשר שנים מדברים במיינסטרים על להוריד סמלי קונפדרציה ועדיין יש מאות כאלו. סמלים שנועדו לעשות בדיוק את זה, לגרום פחד והרתעה אצל שחורים רק מעצם היותם שחורים. העשר שנים שמדברים על זה במיינסטרים הלבן זה 50 שנה שמדברים על זה בקהילות השחורות. ועדיין הם עומדים שם.

אז חלף עם הרוח ירד לשבוע בשביל לשים דיון על עבדות בתחילת ההקרנה שאפשר להעביר קדימה? קריי מי א ריבר. הפסל של סאם עמד בפאקינג כניסה לאוניברסיטה במשך 105 שנה. ועדיין קראתי איך אנשים טוענים שזה מחיקת ההיסטוריה.

ובתור האומה שהיא ביי פאר הרגישה ביותר לכל סימני גזענות כלפיה, הייתי מצפה שתהיה טיפה אמפתיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 9:11 am 
Senior

עמוס לב כתב:
Yuval כתב:

האנלוגיה לחרם על ווגנר היא פשוט לא כל כך מוצלחת. אם היו מחרימים את 'החיים יפים' של בניני שמראה שמחנות הריכוז היו בעצם סוג של מחנות עבודה קשוחים עם שומרים שמדברים מצחיק, זה היה אולי אותו דבר.
'חלף עם הרוח' הוא יצירה לא דוקומנטרית שמציגה בצורה מתייפייפת מציאות קשה שהתקיימה לפני שסבא של מישהו שאתם מכירים נולד. ווגנר (מותר להגיד או שצריך לקרוא לו "אתם יודעים מי"?) מוחרם בגלל הדעות שהיו לו והאחריות שלו להפצה ולביסוס שלהן ולא בגלל איזה סיפור שהוא מספר.
אגב, לדעתי החרם הוא שטות מוחלטת אבל זה נושא אחר לגמרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 9:14 am 
Senior

אבל לא החרימו את חלף עם הרוח.

מנסים להחרים פסלי קונפדרציה בהצלחה מאוד חלקית בינתיים ועם יותר ביקורת על ונדליזם מאשר עניין ציבורי בהסרה שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 9:19 am 
Hall of Famer

חלף עם הרוח הוא לא מקרה יחיד, יש בכלל תנועה של תיקון או פסילת יצירות מלפני עשרות שנים. "שירת הדרום" של דיסני, שממנו בא אחד השירים הכי מפורסמים בכל סרטי דיסני (זיפ-א-די-דו-דה) לדעתי מוחרם היום או קרוב לזה. יש רייד שמבוסס עליו בדיסנילנד, אחד הפופולרים, ויש קריאות לסגור אותו או לשנות אותו.
גם על ספרי מרק טוויין על טום סוייר והאקלברי פין שנכתבו לפני יותר ממאה שנה יש ביקורת על סטריאוטיפים ועל השימוש במילת ה-נ'. זה בעיני טרלול, בעיקר כי למיטב תפיסתי הספרים האלה, בעיקר האקלברי פין, הם ממש אנטי גזעניים.

פסלי ודגלי הקונפדרציה לא נכללים אצלי בקטגוריית טרלול פרוגרסיבי כמו לא להגיד "היפ היפ הוריי" או "long time no see", ובכלל ההתפתחות של מה שאסור לך להגיד או לעשות (עכשיו גם ביטויים כמו "איסלמופוביה" או "קסנופוביה" זה פוגעני, לשאול מישהו לא לבן "איפה נולדת" גם בהקשר של שיחה ידידותית וסקרנית זה מיקרו-אגרסיה). זה שהיום כל אחד שאומר משהו שלא נראה טוב יורד למחתרת, מנודה מהחברה, מבויש באינטרנט או מפוטר מעבודתו (שלא לדבר על מה קורה אם הוא במקרה תלמיד קולג'), וזה מילא, רק שההגדרה ל"מה לא נראה טוב" הולכת ומתרחבת בצעדי ענק.
פסלי ודגלי הקונפדרציה זו קטגוריה אחרת לגמרי, ולנפנף בהם בהקשר הזה זו דמגוגיה לשמה.

ואציין גם שאני חושב שפסילת ההשמעה של יצירות ווגנר הוא מטורלל. ריכרד שטראוס... נגיד, אולי. גם לא בטוח.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ה' יוני 11, 2020 9:38 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 9:28 am 
Senior

הכל מבוסס קונטקסט. אני מסכים בהחלט שיש מקרים שההתעסקות מטופשת ואנשים מהצד השמאלי של המפה מסרבים להכיר בקונטקסט מהצד הזה (כמו האקלברי פין למשל).

אבל לקחת כל מיני תופעות שוליות כמו היפ היפ הוריי ולהפוך אותם למרכז כשיש עדיין פסלי קונפדרציה, זה מחטיא את המטרה בעיני. כי הנה, היום אחרי דיי הרבה שנים של מאבק, דעת הקהל סוף סוף משתנה בהקשר של סמלי קונפדרציה. שזה לא "אני נזכר בעבדות", זה ליטרלי דברים שנועדו לגרום לשחורים לפחד לדרוש זכויות במאה ה-20.

הנקודה שלי שגם ההקצנות המטופשות שיש לפעמים, שוות את ההתקדמות שנעשית. אפשר וצריך לתקן דברים מטופשים, אבל מי שבכה על משטרת הPC בכה גם שאסור לו להגיד פאגוט וקוקסינל לפני עשר שנים ועכשיו זה נראה מאוד הגיוני שלא תקרא ככה למישהו אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 9:40 am 
Hall of Famer

עוד דוגמה לטרלול פרוגרסיבי זו ההמנעות של אייר קנדה מלומר "גבירותיי ורבותיי" בשביל לא לפגוע באלו שלא מגדירים עצמם כמגדר בינארי (אומרים שגם ברכבת התחתית בניו יורק שינו את הכרזה מאותה סיבה מטורללת).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 9:46 am 
Senior

לדעתי גם הסרת הפסלים היא טעות, בין היתר בגלל הקונטקסט.
מעבר לזה שמלחמת האזרחים לא הייתה רק על העבדות, היא הייתה קודם כל על המבנה הפוליטי של ארצות הברית (פדרציה לעומת קונפדרציה), זה גם לא שכל מי שלבש אפור דיכא שחורים ומי שלבש כחול הבריח אותם ברכבת החופש לקנדה. לחלק גדול מהמפקדים בצבא הצפון היו עבדים כי הם הגיעו ממדינות שזה היה בהן חוקי ולחלק גדול מאבות האומה היו עבדים כי ככה היו מתנהלים אז. אני מניח גם שחלק גדול מהמפקדים בצבא הדרום התנגד לעבדות. אבל כל זה משני בעיניי, מלחמת האזרחים הסתיימה והיה צורך בפיוס, חלק מהפיוס הזה כלל גם השארה של המורשת המפוקפקת של הדרום. יכול להיות שמתישהו היה נכון להתנער מהם אבל מאה ששים שנה אחרי, זה בעיני יותר וונדליזם מתיקון מעוות.

ואגב, גודווין מבקש למסור שגם אני לא אתנגד לנתץ אנדאטה של היטלר או איזה גרינג בגרמניה אבל לא אדרוש להוריד את הפסל של גוסטב פון משהו, ראש עיריית פרוידנטל בשנים 52-59 שהיה חבר במפלגה הנאצית ונלחם בחזית המזרחית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 9:50 am 
Hall of Famer

אני יכול להתנגד לסמלים נאציים, למשל, או להפצה של מיין קאמפף או הפרוטוקולים של זקני ציון, ועדיין לחשוב שיש טרלול PC גובר והולך. עכשיו גם ביטוי פרוגרסיבי מקובל על כמעט כל דבר, "איסלמופוביה", הופך להיות פוגעני... כלומר, לא כלפי האיסלמופובים. רשימה הולכת ותופחת של מה מהווה מיקרו-אגרסיה, שזה בכלל בול גיים שונה שנראה שלא מעט אנשי PC מרגישים בו כמו אלה שכבשו את המערב, שטח עצום ולא ממופה ומלא בהזדמנויות. ועוד ועוד.
במדריכי השפה של הקולג'ים זה נראה שממש יש תחרות מי יתעלה על הקולג' האחר, כמו במערכון של ארבעת אנשי יורקשייר של מונטי פייתון. הדוגמה שאורן הביא מאוניברסיטת קולורדו - מתברר שבמהדורות קודמות שלו לקרוא לארצות הברית "אמריקה" נחשב לפוגעני. על זה כבר הייתה מיני שערוריה והם הורידו את זה במהדורות הבאות.
אז על זה אני מדבר כשאני קורא לו טרלול. אני יכול להתנגד לסמלים נאציים או של הקונפדרציה (וגם זה בלי להגיע לניטפוקים כמו זה שתומר דיבר עליו בסוף), ועדיין לחשוב שאנחנו במדרון חלקלק פה.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ה' יוני 11, 2020 9:52 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 716 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 29  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 11 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: