סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 4:14 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 341 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' ספטמבר 29, 2021 7:26 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
הקטע עם התו הירוק והבוסטר נראה לי מוגזם ודרקוני.
אנשים שהתחסנו ב2 מנות וחוששים מהשלישי הם בסטטוס אחר לגמרי ממי שלא התחסן בכלל ( גם אפדימיולוגית ובטח ש"אידיאולוגית") וזה עוד בלי לדבר על זה שהתו הירוק כרגע מתעלם מדברים חשובים כמו תאריך ביצוע חיסון שני, מחלה בחו"ל (לא מוכר כמחלים בארץ אבל גם אין שום סיבה שיקבל חיסון שלישי) ואני מניח שיש עוד כמה דברים.

אני מבין ומסכים עם הרעיון של לעודד חיסון שלישי (אני עשיתי כמובן), אבל לא ככה... האפשרות להיבדק במקום להתחסן היא חרטא לכל מי שניסה לצאת מבידוד או לעשות בדיקה מהיר לילידים בחודשים האחרונים. זה יכול להגיע לשעתיים המתנה לבדיקה ולחייב אנשים לעשות את זה אפילו פעם בשבוע זה דרקוני ואגרסיבי. (נכון, אפשר לסדר את ענין הבדיקות... אז שקודם יסדרו ואז יחילו תווים).

אני באמת לא חושב שמתחסני שתי המנות (בטח לא הצעירים) הם ה"רעים" עכשיו... הבעיה בצורה די ברורה אלו האנשים שלא לקחו את החיסון בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 29, 2021 11:20 am 
Sophomore

מה ההיגיון, אם יש כזה, בחשש דווקא מהבוסטר?
הרי אם צלחת שני חיסונים, מה כבר השלישי יעשה?

אנשים חושבים שהבוסטר מכיל חומר אחר משני הקודמים, או שזה צעד של אי אמון במערכת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 29, 2021 11:22 am 
Hall of Famer

חשש במערכת הבריאות מהחזרה ללימודים מחר והפעם בלי חופשות עד להודעה חדשה
מערך הבדיקות יחזור לפעילות מלאה החל מהיום אחריי החגים
ונזכיר שוב את התו הירוק המורחב מה3 לאוקטובר
חיסון כפול אחריי חצי שנה כמעט לא יעיל
נתון מדהים 40 ערים ערביות אדומות מ55 בסה'כ בכל הארץ.הבעיה שבחברה הערבית שיעור ההתחסנות נמוך משמעותית מהמגזר הכללי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 29, 2021 11:57 am 
Hall of Famer

RREEDDTT. כתב:

אני סתם חוזר לכך, גם מההודעה של רוני וגם מההודעה הזאת. אין שום אינדיקציה שהחיסון הכפול כמעט לא יעיל אחרי חצי שנה, אלא להיפך, שהחיסון הכפול יעיל למדי, אבל היעילות פוחתת. המספרים שרוני הביא לתחלואה אצל מחוסנים חיסון שני הם נמוכים למדי ולא נראים כמשהו שיוצר מעמסה על מערכת הבריאות בכלל, אלא כתחלואה שבהחלט ניתן לחיות לצידה ללא שום הגבלות (אני מדבר רק על מה שרוני הביא, יכול להיות שהתמונה היא שונה ואני לא מכיר). אני אישית התחסנתי בחיסון השלישי, הרבה כדי להוריד לחץ אצל ההורים שלי ושל אשתי, אבל לא שוכנעתי שבן אדם צעיר ללא מחלות רקע שלא בקשר עם אנשים בקבוצות הסיכון, צריך להתחסן בחיסון השלישי. כרגע לאנשים כאלו מרגיש שהגישה צריכה להיות כמו לחיסון שפעת. מי שרוצה יתחסן, מי שלא לא.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 29, 2021 12:10 pm 
Sophomore

אכן, המספרים שאני ראיתי (מתעדכנים מדי יום באתר הארץ) מלמדים שכמעט אין תחלואה קשה בקרב בני פחות מ-60 שחוסנו פעמיים, והבוסטר אמנם מוריד את המספרים עוד, אבל זה זניח. מה שלא זניח זה שכל מנה שניתנת לישראלי צעיר כבוסטר, היא מנה שלא תנתן לתושבי מדינות עניות יותר (כל מיני מדינות באפריקה, או - רחמנא ליצלן - לפלסטינים) כמנה ראשונה/שנייה, מה שיקשה על עצירת התחלואה שם ומגדיל את הסיכוי להתפתחות וריאנטים שלא יגיבו לחיסון. ארגון הבריאות העולמי כבר העביר על ישראל ביקורת בדיוק מהסיבה הזו. ואפילו בהסתכלות הכי אגוצנטרית, זה רע עבורנו ושימוש לא יעיל במנות חיסון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 29, 2021 12:42 pm 
Freshman

לגבי הפלסטינים אני מסכים, אם כי שיעורי ההתחסנות בחברה הערבית די מחלישים את הטענה הזאת. מה שאני לא מבין זה את הטענות לגבי מדינות עולם שלישי.
אין עכשיו מחסור עולמי בחיסונים לקניה. אתה באמת מצפה מישראל לחלק את כל מלאי החיסונים שלה, שייתכן מאוד שהיא תצטרך אותו בקרוב ושברכישה שלהם הושקעו מיליארדי שקלים, בחינם לאפריקה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 29, 2021 12:46 pm 
Junior

materna כתב:
מה ההיגיון, אם יש כזה, בחשש דווקא מהבוסטר?
הרי אם צלחת שני חיסונים, מה כבר השלישי יעשה?

אנשים חושבים שהבוסטר מכיל חומר אחר משני הקודמים, או שזה צעד של אי אמון במערכת?

אני מנחש שהסיבה היא כי כולנו חונכנו מגיל צעיר שלא לוקחים תרופה אם אין סיבה.
אתה לא תיקח סתם אקמול או סתם אנטיביוטיקה/תרופה מסוימת אם אתה לא מרגיש שאתה באמת צריך אותה. מניח שעם החיסון השלישי (ואולי גם הראשון/שני) המצב דומה אצל אותם אנשים.

אני עשיתי את החיסון השלישי בלי הרבה לבטים מ2 סיבות:
1) הסיכוי להדבק יורד דרסטית עם הבוסטר, אבל ממש דרסטית. זה אומר שאני פחות מסוכן להורים שלי ולסביבה.
2) די המשך ישיר של 1, אבל מה שמטריד אותי זה לא רק מוות/מחלה קשה (שזה כמובן מטריד) אלא גם סתם שיהיה לי קשה לנשום למשך שבועיים ואני לא אוכל לדבר ואסחוב איתי עייפות במשך חודשים. זה מה שהקורונה עושה לחלק לא זניח מהאנשים.

מה שאני לגמרי מסכים הוא שחסר דאטה והרבה ממנו. נגיד כמה מהחולים עם 2 מנות הם סימפטומטיים, כמה מהם סובלים מלונג קוביד וכו'.
כרגע הדבר המרכזי שבולט מאוד הוא הסיכוי להדבק עם הבוסטר, דבר שמאוד קשה לשכנע איתו אנשים צעירים להתחסן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 29, 2021 1:52 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
RREEDDTT. כתב:

אני סתם חוזר לכך, גם מההודעה של רוני וגם מההודעה הזאת. אין שום אינדיקציה שהחיסון הכפול כמעט לא יעיל אחרי חצי שנה, אלא להיפך, שהחיסון הכפול יעיל למדי, אבל היעילות פוחתת. המספרים שרוני הביא לתחלואה אצל מחוסנים חיסון שני הם נמוכים למדי ולא נראים כמשהו שיוצר מעמסה על מערכת הבריאות בכלל, אלא כתחלואה שבהחלט ניתן לחיות לצידה ללא שום הגבלות (אני מדבר רק על מה שרוני הביא, יכול להיות שהתמונה היא שונה ואני לא מכיר). אני אישית התחסנתי בחיסון השלישי, הרבה כדי להוריד לחץ אצל ההורים שלי ושל אשתי, אבל לא שוכנעתי שבן אדם צעיר ללא מחלות רקע שלא בקשר עם אנשים בקבוצות הסיכון, צריך להתחסן בחיסון השלישי. כרגע לאנשים כאלו מרגיש שהגישה צריכה להיות כמו לחיסון שפעת. מי שרוצה יתחסן, מי שלא לא.

אבל אתה לא לוקח בחשבון שהיעילות של החיסון השני ממשיכה לפחות עם הזמן. 2 מנות עדיין נותנות הגנה טובה יחסית אחרי 6-7-8 חודשים, בטח הרבה יותר טובה מאשר למי שלא התחסן, אבל אתה באמת רוצה לבדוק מה קורה אחרי שנה? שנה וחצי? ההגנה עם הבוסטר מורידה את הסיכון למחלה קשה פי 4 ביחס למי שקיבל רק 2 מנות, אז נכון שמלכתחילה הסיכון די נמוך, אבל הוא עדיין קיים וסביר מאוד להניח שעולה ככל שעובר יותר זמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 29, 2021 2:15 pm 
Hall of Famer

מישהו יכול לתת הסבר הגיוני (דגש על הגיוני) למה חברי הכנסת לא מחויבים בתו ירוק?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 29, 2021 2:15 pm 
Sophomore

מארק כתב:
לגבי הפלסטינים אני מסכים, אם כי שיעורי ההתחסנות בחברה הערבית די מחלישים את הטענה הזאת. מה שאני לא מבין זה את הטענות לגבי מדינות עולם שלישי.
אין עכשיו מחסור עולמי בחיסונים לקניה. אתה באמת מצפה מישראל לחלק את כל מלאי החיסונים שלה, שייתכן מאוד שהיא תצטרך אותו בקרוב ושברכישה שלהם הושקעו מיליארדי שקלים, בחינם לאפריקה?

אם אתה אומר שאין מחסור, אני לוקח את מילתך בנושא. לא בדקתי ואין לי עניין לבדוק. אני כן ראיתי שארגון הבריאות העולמי מתנגד לבוסטרים לכלל האוכלוסייה מהנימוק שיותר חשוב כרגע לחסן במדינות שבהן שיעור ההתחסנות נמוך, וזה נשמע לי מאוד הגיוני. ואני מצפה מישראל שתתנהג עם איזושהי רמה של אחריות ואכפתיות גלובלית. רוצה לומר, אם שאר מדינות המערב מסייעות בחיסון העולם השלישי בהתאם לגישה של ארגון הבריאות העולמי, מצפה שישראל תתרום את חלקה למאמץ המשותף (לא יותר מאחרות, אבל גם לא פחות,). אם שאר המדינות העשירות מתנהגות באופן דומה, אז נו, לא צריכים להיות קדושים יותר.
והפלסטינים זו כמובן בעיה סופר-רלוונטית לכולנו. אשמח אם תסביר למה לדעתך שיעורי ההתחסנות במגזר (במנה השלישית או בכלל?) רלוונטיים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 29, 2021 2:29 pm 
Junior

shmueliki כתב:

בגדול, קצת דומה לחוק החסינות.
מגנים מאוד על היכולת של חברי הכנסת להיכנס למשכן ולבצע את עבודתם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 29, 2021 2:34 pm 
Freshman

ido כתב:
מארק כתב:

אם אתה אומר שאין מחסור, אני לוקח את מילתך בנושא. לא בדקתי ואין לי עניין לבדוק. אני כן ראיתי שארגון הבריאות העולמי מתנגד לבוסטרים לכלל האוכלוסייה מהנימוק שיותר חשוב כרגע לחסן במדינות שבהן שיעור ההתחסנות נמוך, וזה נשמע לי מאוד הגיוני. ואני מצפה מישראל שתתנהג עם איזושהי רמה של אחריות ואכפתיות גלובלית. רוצה לומר, אם שאר מדינות המערב מסייעות בחיסון העולם השלישי בהתאם לגישה של ארגון הבריאות העולמי, מצפה שישראל תתרום את חלקה למאמץ המשותף (לא יותר מאחרות, אבל גם לא פחות,). אם שאר המדינות העשירות מתנהגות באופן דומה, אז נו, לא צריכים להיות קדושים יותר.
והפלסטינים זו כמובן בעיה סופר-רלוונטית לכולנו. אשמח אם תסביר למה לדעתך שיעורי ההתחסנות במגזר (במנה השלישית או בכלל?) רלוונטיים

שיעור ההתחסנות בקרב ערביי ישראל נמוך עקב חוסר אמון בממסד הישראל. אצל הפלסטינים זה אפילו יותר גרוע, במיוחד בעזה. יש להם חיסונים, אבל חלק גדול מהאוכלוסיה שם שפשוט מסרב לקבל ״זריקות מורעלות״ מהאויב הציוני.
https://www.nytimes.com/2021/08/29/worl ... tancy.html

דרך אגב, אתה גם תומך בהגבלות תנועה ועבודה על פלסטינים שמסרבים להתחסן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 29, 2021 2:44 pm 
Sophomore

אני מעדיף שלא להכנס לנושא של הגבלות למסרבים להתחסן, ברשותך. אומר שהיחס לפלסטינים בהקשר הזה לא אמור להיות שונה מהיחס לישראלים. כמובן שהתנאי הכי בסיסי לכך הוא שמדינת ישראל (שמטילה את ההגבלות הללו) מלכתחילה מאפשרת להם להתחסן והם מסרבים באופן אקטיבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 29, 2021 3:20 pm 
Hall of Famer

sheky כתב:
shmueliki כתב:

בגדול, קצת דומה לחוק החסינות.
מגנים מאוד על היכולת של חברי הכנסת להיכנס למשכן ולבצע את עבודתם.

הכל טוב ויפה
אבל האם זה סביר למשל שבתוך כנסת ישראל יסתובב עשרות שעות בשבוע שר לא מחוסן - לצד צוות הכולל למשל אנשים בקבוצת סיכון / נשים בהיריון וכו'?
זה שבחברה הכללית יש "מגעים שכאלו" בלי סוף - זה סיפור אחד
כאן מדובר בקצה הפירמידה של המדינה, והיא מכשירה את השרץ הזה

אדרבה, אם כה חשובה "היכולת של חברי הכנסת להיכנס למשכן ולבצע את עבודתם" - אז עדיף שיהיו במליאה נניח רק 115 חברי כנסת (למשל, אין לי מושג מהו הנתון האמיתי) מחוסנים, וכך נגדיל את ההסתברות שהכנסת תמשיך לפעול פחות או יותר כרגיל ללא תחלואה/בידודים וכו'

ולא הזכרתי את המונח הפעוט "דוגמא אישית"
מה אמור לחשוב אותו מתנגד חיסונים/ממסד ממוצע - כשהוא רואה החרגה זו?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 29, 2021 3:34 pm 
Hall of Famer

rony כתב:
עמוס לב כתב:
RREEDDTT. כתב:

אבל אתה לא לוקח בחשבון שהיעילות של החיסון השני ממשיכה לפחות עם הזמן. 2 מנות עדיין נותנות הגנה טובה יחסית אחרי 6-7-8 חודשים, בטח הרבה יותר טובה מאשר למי שלא התחסן, אבל אתה באמת רוצה לבדוק מה קורה אחרי שנה? שנה וחצי? ההגנה עם הבוסטר מורידה את הסיכון למחלה קשה פי 4 ביחס למי שקיבל רק 2 מנות, אז נכון שמלכתחילה הסיכון די נמוך, אבל הוא עדיין קיים וסביר מאוד להניח שעולה ככל שעובר יותר זמן.

תשמע, אם כל הגופים היו מאשרים את הבוסטר בלי שום בעיה ושולחים את כולנו להתחסן כמו כלום, הייתי מסכים איתך. אבל אתה רואה שהגופים השונים, גם בישראל וגם ב - FDA נוקטים במשנה זהירות ומאשרים בהתחלה שימוש באוכלוסיות עם סיכון, ה - FDA מבקשים עוד נתונים לפני קבלת החלטה לכלל האוכלוסיה. בישראל בהתחלה היתה התנגדות אצל חלק מגורמי המקצוע לתת את הבוסטר לכל האוכלוסיה ורק אחרי שמספרי התחלואה יצאו מכלל שליטה החליטו לתת את הבוסטר לכלל האוכלוסיה ולפי מה שמשדרים הפוליטקאים, זה נראה כמו החלטה שלוותה בלחץ שלהם.

ודרך אגב, גל התחלואה הנוכחי לא ממש נגמר. מספר המאומתים עד סוכות היה על 9000 (אין לי מידע לגבי כמות בדיקות בסוכות), מספר החולים הקשה כבר מעל חודש נמצא מעל 600, כמות הנפטרים, עד השבוע הנוכחי, עמדה על מעל 20 ליום (לא יודע מה קרה מיום ראשון ואיך יש ירידה כזאת). יכול להיות שהחיסון השלישי גרם לעצירת המגמה, יכול להיות שיש שיפור בהתנהלות של האוכלוסיה ושמירה על מרחק ועטיית מסיכות. שורה תחתונה, אנחנו כבר חודש אחרי תחילת מבצע החיסון השלישי ולא נראה שיש אפקט דומה לזה שהיה למבצע החיסון הראשוני.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 29, 2021 6:39 pm 
Junior

ido כתב:
מארק כתב:

אני חושב שהשאלה היא האם במקרה שלא יתנו חיסון שלישי בישראל הוא יגיע למדינות עולם שלישי.

אני מניח שהתשובה היא חד משמעית לא.
פייזר היא לא ארגון פילנתרופיה והיא גובה מחיר לחיסון שאין למדינת עולם שלישי לשלם וכמובן יש את כל העניין הזה עם ניסוי ההמונים שמבוצע בישראל.

לכן, אני לא רואה הצדקה מוסרית לא להתחסן בחיסון השלישי והטענות של ארגון הבריאות העולמי די צדקניות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 29, 2021 9:54 pm 
Sophomore

אם מיסיסיפי ( ארה"ב ) הייתה מדינה היא הייתה 3 בעולם בתמותה לנפש. מדינה בארהב, גיל חציוני קטן בעשור (!) מאיטליה.
כמות המטורפים בעולם פסיכית, וגם עולם המדע מכיל לא מעט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 30, 2021 9:21 am 
מנהל פורום

עמוס לב כתב:
rony כתב:
עמוס לב כתב:
RREEDDTT. כתב:

תשמע, אם כל הגופים היו מאשרים את הבוסטר בלי שום בעיה ושולחים את כולנו להתחסן כמו כלום, הייתי מסכים איתך. אבל אתה רואה שהגופים השונים, גם בישראל וגם ב - FDA נוקטים במשנה זהירות ומאשרים בהתחלה שימוש באוכלוסיות עם סיכון, ה - FDA מבקשים עוד נתונים לפני קבלת החלטה לכלל האוכלוסיה. בישראל בהתחלה היתה התנגדות אצל חלק מגורמי המקצוע לתת את הבוסטר לכל האוכלוסיה ורק אחרי שמספרי התחלואה יצאו מכלל שליטה החליטו לתת את הבוסטר לכלל האוכלוסיה ולפי מה שמשדרים הפוליטקאים, זה נראה כמו החלטה שלוותה בלחץ שלהם.

ודרך אגב, גל התחלואה הנוכחי לא ממש נגמר. מספר המאומתים עד סוכות היה על 9000 (אין לי מידע לגבי כמות בדיקות בסוכות), מספר החולים הקשה כבר מעל חודש נמצא מעל 600, כמות הנפטרים, עד השבוע הנוכחי, עמדה על מעל 20 ליום (לא יודע מה קרה מיום ראשון ואיך יש ירידה כזאת). יכול להיות שהחיסון השלישי גרם לעצירת המגמה, יכול להיות שיש שיפור בהתנהלות של האוכלוסיה ושמירה על מרחק ועטיית מסיכות. שורה תחתונה, אנחנו כבר חודש אחרי תחילת מבצע החיסון השלישי ולא נראה שיש אפקט דומה לזה שהיה למבצע החיסון הראשוני.

עמוס, האם קראת את הנימוקים מדוע הבוסטר אושר רק לגילאים 60+ ואנשים בסיכון על ידי הגורמים בארה"ב?
הנימוקים האלה הם לא רפואיים, יותר סוציאליסטים ועניין של ניהול המגיפה (בסגנון עדיף יותר מחוסנים במנות ראשונות מאשר פחות מחוסנים בבוסטר, מה יהיה עם המדינות העניות, מחסור בחיסונים וכו'). לא היו נימוקים שאמרו שזה לא יעיל או מסוכן - להיפך. ולכן גם בטווח הזמן הקצר ירחיבו את זה רשמית לשאר האוכלוסייה כמו בארץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 30, 2021 9:28 am 
Hall of Famer

הנימוק כפי שאני הבנתי הוא לא רק סוציאלי אלא גם רפואי, רוב האוכלוסיה מתחת לגיל 60 בארה"ב עדיין מוגנים טוב עם 2 מנות כי עוד לא עברו 5-6 חודשים מאז שקיבלו המנה השנייה, ולכן הם עדיין מוגנים טוב ולא צריכים אותו, מצד שני-הסיכון (הקטן) של תופעות הלוואי נשאר דומה, ומעבר לזה, גם יכול להיות שמתן מוקדם מדי של הבוסטר יפחית מהיעילות שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 30, 2021 10:25 am 
מנהל פורום

אבל הטיעונים הזה נכון גם לבני 60+ ואנשים בסיכון...
אם הם גם מוגנים וגם לכאורה יכולים להיות בסיכוי מסוים לתופעות לוואי אז למה לאשר לתת להם בוסטר?
התשובה היא שאחרי חצי שנה הם כבר לא ממש מוגנים, כמות הנוגדנים יורדת משמעותית והם יכולים להידבק.
בתי הקברות והמחלקות מלאים במחוסנים בשתי מנות שלא הספיקו את החיסון השלישי. זה מגובה בנתונים רבים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 30, 2021 10:39 am 
Hall of Famer

אנשים בני 60+ וקבוצות סיכון בארה"ב קיבלו את החיסון מוקדם יותר בממוצע ולכן הם מוגנים פחות כרגע. חוץ מזה, הסיכון עבורם אם הם ידבקו בקורונה גבוה משמעותית, ולכן במכלול השיקולים, החליטו לתת להם את הבוסטר. בסופו של דבר זה איזון בין הסיכון לחלות קורונה, הסיכון לתופעות לוואי מהחיסון והקצאת משאבים, אצל צעירים הסיכון עדיין נמוך מאוד ולכן במערך השיקולים, הם עוד לא מקבלים את הבוסטר בארה"ב, אני מניח שתוך שבועות בודדים זה ישתנה ברגע שאצל יותר מהם תעבור חצי שנה מאז המנה השנייה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 30, 2021 2:05 pm 
Hall of Famer

ido כתב:
אכן, המספרים שאני ראיתי (מתעדכנים מדי יום באתר הארץ) מלמדים שכמעט אין תחלואה קשה בקרב בני פחות מ-60 שחוסנו פעמיים, והבוסטר אמנם מוריד את המספרים עוד, אבל זה זניח. מה שלא זניח זה שכל מנה שניתנת לישראלי צעיר כבוסטר, היא מנה שלא תנתן לתושבי מדינות עניות יותר (כל מיני מדינות באפריקה, או - רחמנא ליצלן - לפלסטינים) כמנה ראשונה/שנייה, מה שיקשה על עצירת התחלואה שם ומגדיל את הסיכוי להתפתחות וריאנטים שלא יגיבו לחיסון. ארגון הבריאות העולמי כבר העביר על ישראל ביקורת בדיוק מהסיבה הזו. ואפילו בהסתכלות הכי אגוצנטרית, זה רע עבורנו ושימוש לא יעיל במנות חיסון

אבל לבני 60 ומעלה 2 חיסונים הרבה פחות יעילים כרגע אחריי חצי שנה מבין כ650 החולים קשה כמעט 200 בני 60 ומעלה עם 2 חיסונים בלבד.

בבכ

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 30, 2021 10:56 pm 
Hall of Famer

מספר האקטיב קייסס התכווץ בחודש לחצי. מ90 אלף ל46

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 01, 2021 1:25 am 
Hall of Famer

פעם היה איזה מכון מחקר מקנדה או משהו - עם אתר מאוד מרשים שמדרג מדדי תחלואה עדכניים במדינות העולם ברמה עדכנית (שבוע/חודש אחרונים)
מישהו יודע למה אני מתכוון ויש לו לינק לשם?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 01, 2021 10:59 am 
Hall of Famer

במשרד הבריאות רואים ירידה עקבית של החולים הקשה בשבוע האחרון וממוצע של כ80 ליום ירדנו לכ60.כרגע 607 בסה'כ.

והנתונים שפורסמו אתמול על מדגרת אומן אוקראינה בראש השנה
מתוך כ35000 שפקדו את המקום נדבקו כ3200
35 מהם כרגע במצב קשה ועוד 7 נפטרים

יש עלייה גדולה בביקוש לבוסטר כי כידוע מיום ראשון נכון לעכשיו כ1.5 מיליון ישראלים יאבדו את הזכאות על התו....

סיכום חודשי אוגוסט ספטמבר בגל הרביעי בישראל אז מצד אחד לא היתה פגיעה כלכלית קשה אבל מצד שני התחלואה גבתה מחיר כבד בגלל מיעוט ההגבלות....

אז בחודשיים הללו נדבקו כ410 אלף בני אדם ונפטרו 1216 איש .610 בחודש סמפטמבר....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 341 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: