סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 17, 2024 1:28 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2876 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 116  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' פברואר 15, 2023 11:13 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
Lakic כתב:
אני תוהה מה ההיגיון שלהם ללכת כל כך חזק. הרי החבר'ה האלה, הם לא הרוב.הם אולי יהיו הרוב בעוד 2-3 עשורים, אבל הם לא הרוב.
אם משהו אצל הרבה מהחילונים שלא הגיעו להצביע זז ורק חלק קטן מהם יגיע הפעם, הממשלה הבאה הולכת להיות ממשלת בלהות מבחינתם. אם נתניהו או בלעדיו (יש לא מעט שלא הבינו שהחיבור הזה לאבי מעוז ואורית סטרוק הולך להיות כל כך חזק). אולי הם מניחים שהם יצליחו לשנות לחלוטין את כל חוקי המשחק כבר בקנדציה הזו ולייצר מציאות שממנה אי אפשר יהיה לחזור אפילו להליך בחירה הוגן. אבל זו כבר קונספריציה שלי.

אני בהחלט רואה את ליברמן, אם יחזור לקו של החרדים, הולך להביא 15 מנדטים בבחירות הקרובות.

קודם כל אני מסכים עם הנביא שהם כנראה כן הרוב, והרוב שלהם רק ילך ויגבר עם הדמוגרפיה המשתנה של ישראל.
מעבר לזה, כששליטים מארגנים לעצמם כוח אבסולוטי זה לא נעשה בשביל שיריביהם יוכלו ביום מן הימים לרכב על כתפיהם ולקבל את אותו הכוח, ברור לך. ההיסטוריה מראה את זה ביותר ממקרה אחד ויותר משניים. שליטים אבסולוטים לא מתכוונים לוותר על כוחם, הם ישאירו את כללי המשחק כביכול - אבל ידאגו לעקר מתוכן כל מה שעלול לסכן אותם ואת כוחם.
קח למשל את רוסיה. יש למישהו ספק שהשלטון שם, ובפרט השליט, צבר לעצמו כוח אבסולוטי? אבל רגע, ברוסיה יש בחירות, לפחות עד המלחמה באוקראינה היו שם כך וכך כלי תקשורת שהיו עצמאיים ויכלו להיות ביקורתיים, הייתה תנועה חופשית של אנשים פנימה והחוצה ובתוך רוסיה. היו אפילו פאזות של הפגנות נגד פוטין. אבל כל אלה לא סיכנו את פוטין. כל מה שהוא הרגיש שבאמת מסכן אותו נעלם, כל מי שצבר כוח שהוא חשב שמסכן אותו פוליטית נכלא או לא איתנו. במהלך המלחמה, עד הגיוס הכללי/חלקי/מה שזה לא יהיה, דובר רבות על ההסכם הבלתי כתוב בין השלטון לאזרחים - אתם תחיו את חייכם בחופשיות ותעשו מה שבא לכם כל עוד לא תתעסקו בפוליטיקה, אנחנו לא נתעסק עם הפרטים הקטנים של חייכם.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 15, 2023 11:21 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
Yuval כתב:
אני לא רוצה לתת לשמחה רוטמן קרדיט על משהו אסטרטגי או טקטי אבל לדעתי שיטת הפעולה שלו עבדה מצוין. פתאום אני שומע מהצד ה'שמאלי' (עלק) של המפה בעיקר קולות של "כן אפשר לעשות רפורמה אבל לא ככה", "צריך הדברות" וכו' וכו'. ההליכה לקיצון מופרע הזיזה את חלון האוברטון בנוגע לבגצ למקום שעמדותיו של דניאל פרידמן נהיו סוג של פשרה שאנשים מעלים על דעתם.

יובל, הרפורמה הזאת לא נולדה מתוך ואקום או מתוך הראש הקודח של אותם פוליטקאים שמובילים את המהלך כרגע בלבד.
לפי סקרים לרוב הציבור אין אמון במערכת המשפט. אפשר להתווכח על הסיבות, אפשר לתת משקל רב לקמפיין השיסוי שהימין הוביל נגד מערכת המשפט. אבל כל זה פחות חשוב. החשוב הוא שהציבור ברובו רוצה או פתוח לרפורמה במערכת המשפטית. אם מסתכלים על בוחרי מפלגות הקואליציה אז הרוב הוא עוד יותר מובהק, ואפילו הרפורמה במערכת המשפט כן הייתה חלק ממערכת הבחירות האחרונות.
אז ברור שהדיון יתכנס לאיזה רפורמה תבוצע ולא האם בכלל נדרשת רפורמה.
אני למשל, למרות שאני משייך את עצמי לשמאל חושב שצריכה להיות רפורמה וכן חושב שאהרון ברק נטל לעצמו ולבית המשפט סמכויות שלא היו בעבר והוביל מהפיכה משפטית, כשאף אחד לא הסמיך אותו לכך, אלא פשוט ניצל את חיקוק חוק כבוד האדם וחירותו כחוק יסוד (ואפשר בהחלט לדון במה שהובהר לחברי הכנסת בעת שהם חוקקו את החוק הזה).
כמובן שאני מתנגד מאד מאד להצעות שמעלה הקואליציה הנוכחית וחושב שההצעות האלו יהפכו את מדינת ישראל לייצור ביניים שלא דמוקרטיה לפי ההגדרה ושאסור בתכלית האיסור שההצעות האלו יעברו.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 15, 2023 12:27 pm 
Hall of Famer

דיון מעמיק על רפורמה משפטית זה דבר חשוב, ובלתי אפשרי כשהצד שדוחף אותה לא באמת מעוניין ב"תיקון מערכת המשפט" אלא בהפיכה משטרית ומילוט נאשם בפלילים ממשפט צדק. 12 שנה לא היה חשוב לביבי לקיים את הדיון הזה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 15, 2023 12:43 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
Lakic כתב:
אני תוהה מה ההיגיון שלהם ללכת כל כך חזק. הרי החבר'ה האלה, הם לא הרוב.הם אולי יהיו הרוב בעוד 2-3 עשורים, אבל הם לא הרוב.
אם משהו אצל הרבה מהחילונים שלא הגיעו להצביע זז ורק חלק קטן מהם יגיע הפעם, הממשלה הבאה הולכת להיות ממשלת בלהות מבחינתם. אם נתניהו או בלעדיו (יש לא מעט שלא הבינו שהחיבור הזה לאבי מעוז ואורית סטרוק הולך להיות כל כך חזק). אולי הם מניחים שהם יצליחו לשנות לחלוטין את כל חוקי המשחק כבר בקנדציה הזו ולייצר מציאות שממנה אי אפשר יהיה לחזור אפילו להליך בחירה הוגן. אבל זו כבר קונספריציה שלי.

אני בהחלט רואה את ליברמן, אם יחזור לקו של החרדים, הולך להביא 15 מנדטים בבחירות הקרובות.

קודם כל אני מסכים עם הנביא שהם כנראה כן הרוב, והרוב שלהם רק ילך ויגבר עם הדמוגרפיה המשתנה של ישראל.
מעבר לזה, כששליטים מארגנים לעצמם כוח אבסולוטי זה לא נעשה בשביל שיריביהם יוכלו ביום מן הימים לרכב על כתפיהם ולקבל את אותו הכוח, ברור לך. ההיסטוריה מראה את זה ביותר ממקרה אחד ויותר משניים. שליטים אבסולוטים לא מתכוונים לוותר על כוחם, הם ישאירו את כללי המשחק כביכול - אבל ידאגו לעקר מתוכן כל מה שעלול לסכן אותם ואת כוחם.
קח למשל את רוסיה. יש למישהו ספק שהשלטון שם, ובפרט השליט, צבר לעצמו כוח אבסולוטי? אבל רגע, ברוסיה יש בחירות, לפחות עד המלחמה באוקראינה היו שם כך וכך כלי תקשורת שהיו עצמאיים ויכלו להיות ביקורתיים, הייתה תנועה חופשית של אנשים פנימה והחוצה ובתוך רוסיה. היו אפילו פאזות של הפגנות נגד פוטין. אבל כל אלה לא סיכנו את פוטין. כל מה שהוא הרגיש שבאמת מסכן אותו נעלם, כל מי שצבר כוח שהוא חשב שמסכן אותו פוליטית נכלא או לא איתנו. במהלך המלחמה, עד הגיוס הכללי/חלקי/מה שזה לא יהיה, דובר רבות על ההסכם הבלתי כתוב בין השלטון לאזרחים - אתם תחיו את חייכם בחופשיות ותעשו מה שבא לכם כל עוד לא תתעסקו בפוליטיקה, אנחנו לא נתעסק עם הפרטים הקטנים של חייכם.

מסכים עם כל מה שאתה כותב, אבל החודשים והשנים העוקבות הן קריטיות ואני עדיין רואה אפשרות יותר מריאלית שאם יש בחירות עוד חודש (לדוגמא), יש לצד השני ממשלה.
מרץ כנראה יעברו ליברמן יתחזק. עם ביבי או בלי, הם ניצחו חזק מדי יחסית לחלק שלהם באוכלוסיה כרגע. לדעתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 15, 2023 2:09 pm 
Senior

אין ולא תהיה ל-'צד השני' שום ממשלה כל עוד זו הגישה

ציטוט:
ראשי מפלגות האופוזיציה ימסרו מחר הודעת משותפת וחריגה. "זוהי שעת חירום, לא ניתן להרוס את מדינת ישראל", הם אמרו לפני ההודעה שתימסר מחר ב-13:30 בכנסת - בזמן השביתה נגד המהפכה המשפטית וההפגנה בירושלים.
ההודעה תימסר על ידי ראש האופוזיציה ויו"ר יש עתיד, יאיר לפיד, יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ, יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן ויו"ר מפלגת העבודה מרב מיכאלי. ראשי המפלגות הערביות - מנסור עבאס שעומד בראש רע"מ ואיימן עודה שעומד בראש חד"ש-תע"ל - לא ייקחו חלק במסירת ההודעה.
לפי גורמים באופוזיציה, ראשי המפלגות לא פנו בכוונה תחילה למפלגות הערביות, על מנת להצטייר כמפלגות ימין-מרכז. יו"ר חד"ש-תע"ל ח"כ איימן עודה כתב בטוויטר: "‏השמאל מרכז כל כך מפחדים שיגידו עליהם שמאלנים שהם מתנהגים לגמרי ימין. הם ימשיכו להתקרנף ולהדיר ערבים, אנחנו נהיה בחוץ עם המפגינים".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 16, 2023 12:15 am 
Junior

ראיתי את הראיון עם אהרון ברק ופתאום קצת בא לי רפורמה במערכת המשפט.
זה אחד מהראיונות הכי פחות מרשימים שראיתי. אני מניח או לפחות מקווה שזה בגלל שהוא קצת מבוגר והוא לא היה כזה לפני נניח 30 שנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 16, 2023 1:21 am 
Sophomore

מה עבר על אלדד יניב?
שואל ברצינות. כאילו, לא כ"כ מסתדר לי שקם בבוקר וחזר בשאלה/בתשובה, כל אחד למבטו. קשה לי לקנות את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 16, 2023 3:13 am 
Freshman

לא עקבתי אבל הוא לא עושה אברי לינור?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 16, 2023 8:49 am 
Sophomore

דומה אבל מהיר יותר ולא תהליכי ובעיקר לדבריו, לא שינה את דעתו האידאולוגית, אלא רק כל מיני דברים אחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 16, 2023 10:42 am 
Hall of Famer

הוא לא זה שהיה פעם המוציא והמביא של אהוד ברק ואז "חזר בתשובה" לכוון אחר ונהייה "אביר נקיון הכפיים"? נראה שהוא בעיקר אוהב "לחזור בתשובה" ולקבל תשומת לב. לא סמכתי על יושרתו אף פעם, ויעיד על כך זה שהצביע לו בזמנו והתווכחתי איתו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 16, 2023 11:33 am 
Hall of Famer

אני הוא "זה".

מה שאלדד יניב עשה בהקמת "ארץ חדשה" היה מהפכני וזו לא מילה מוגזמת. הוא הראשון שאי-פעם היה מהיועצים המקורבים, ויצא החוצה לציבור עם פרטי-הפרטים של ההתנהלות הקלוקלת של המנהיגים ואנשי הציבור. לא הצבעתי לפרסונה "אלדד יניב" (כי בניגוד לבוחן הכליות והלב ראי, אני לא "סומך על יושרה" או לא סומך עליה לגבי אנשים שאני לא מכיר), אלא למה שהוא הציע, ואני עדיין חושב שהוא הציע בשעתו דבר מהפכני וחשוב.

כבר הסכמנו מזמן שההתנהלות של יניב סביב הזמן שלפני הבחירות ותגובותיו אחרי הבחירות היתה בעייתית מאד. הוא התחייב לפרוש אם אין סיכוי לעבור, סמך על סקרים הזויים ודפק קולות לגוש אנטי-שחיתות. אחרי זה לא בדיוק לקח על זה אחריות. חשבתי שהוא יצא מעפן, ואין לי שום קשר אליו או לפועלו מאז. לגבי התצורה הנוכחית של יניב, הוא לא מעניין בעליל ומן הסתם עובר את "התהליך" שעברו עוד כמה נובאדיז כמו שי גולדן ואחרים, בהבינם היכן מרוחה החמאה.

ואם לדבר על משהו שכן קצת משפיע על החיים של כולנו, העברת סמכויות המנהל האזרחי לסמוטריץ'. בהצלחה למדינת ישראל בhasbara שאין כיבוש ואין סיפוח.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 16, 2023 11:46 am 
Hall of Famer

אז זהו, שלמרות שאני בוודאי לא חושב שאנשי הציבור כאן מתנהלים בשקיפות או ביושר, אני לא בהכרח קונה את כל סיפוריו, כי לא חשבתי גם אז שמדובר באדם שראה את האור, והפך באחת לישר ומצפוני שהאמת הפכה להיות פתאום נר לרגליו. חשבתי אז ואני חושב גם היום שהוא יותר מצא לעצמו נישה שחשב שיצליח למשוך בה תשומת לב ואולי גם לקבל מעט כוח. על הסקרים ההזויים אין לי חשק לפתוח שוב, גם על זה דובר רבות אז.
בכל אופן הוא לטעמי היה ונשאר אותו דבר. בעיקר מחפש להישאר בזרקורי תשומת הלב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 16, 2023 12:56 pm 
Hall of Famer

מאחר וההפגנות לא מזיזות לממשלת הדיקטטורה הפאשיסטית , איזה עוד צעדים אפקטיבים הייתם חושבים שאפשר לעשות במסגרת המחאה , אם יש כאלה בכלל ?

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 16, 2023 3:13 pm 
Junior

אינפלציה בשיא + דולר שמתחזק + ממשלה שהיא מאוד אינפלציונית.
אם לא הייתי חי פה, הייתי אומר שהולך להיות פה מעניין.
אבל בחיים שלי בא לי עניין ממקומות אחרים.
אני מניח שהדיבורים של גפני בנוגע להקפאת העליה על המשכנתאות בשיעור מסוים יתפסו תאוצה לאחר שהנגיד יעלה את הריבית, שוב, בשבוע הבא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 16, 2023 3:13 pm 
Hall of Famer

אלמוג כהן, שוטר זוטר לשעבר ובתפקידו האחרון לפני היותו ח"כ מנהל "בית הפנקייק המקורי" בבאר שבע, על ראש השב"כ: פקיד, שיתמקד בתפקידו ולא באזהרות.

כמו כן, נחשף ב"הארץ" כי סגן השר טסלר מיהדות התורה היה מעורב בהסכם השתקה של אבא שלו, ראש ישיבת ויז'ניץ, עם אחד הבחורים בהם פגע מינית כקטינים.

נפלא פה בממשלת הימין-דתיים מלא מלא מלא מלא.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 16, 2023 3:17 pm 
Hall of Famer

עבר חוק בכנסת לגבי שלילת אזרחות ממחבלים שמקבלים מימון מהרשות או החמאס (היום אורית סטורק קצת כשלה בלשונה ונדמה לי שהתייחסה לחוק כפשוט שלילת אזרחות למחבלים, לפני שהסכימה עם התוספת של אילנה דיין) וזה עובר בשקט.
רק אני חושב ששלילת אזרחות זה נשק יום הדין? אם הוא מקבל כספים מהרשות על מעשה הטרור שלו או שהמשפחה שלו מקבלת כספים, אז קודם כל תעקל את הכספים. אח"כ אפשר לדון אותם על איזה סעיף של קבלת כספי טרור או איזה המצאה אחרת ואפילו להכניס אותם לכלא. יש דרכים שאפשר להתמודד עם התמיכה הזאת ולאו דווקא בצעדים דרקוניים כאלו, שבעיני הם לא בדיוק דמוקרטיים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 16, 2023 3:47 pm 
Junior

עמוס לב כתב:
עבר חוק בכנסת לגבי שלילת אזרחות ממחבלים שמקבלים מימון מהרשות או החמאס (היום אורית סטורק קצת כשלה בלשונה ונדמה לי שהתייחסה לחוק כפשוט שלילת אזרחות למחבלים, לפני שהסכימה עם התוספת של אילנה דיין) וזה עובר בשקט.
רק אני חושב ששלילת אזרחות זה נשק יום הדין? אם הוא מקבל כספים מהרשות על מעשה הטרור שלו או שהמשפחה שלו מקבלת כספים, אז קודם כל תעקל את הכספים. אח"כ אפשר לדון אותם על איזה סעיף של קבלת כספי טרור או איזה המצאה אחרת ואפילו להכניס אותם לכלא. יש דרכים שאפשר להתמודד עם התמיכה הזאת ולאו דווקא בצעדים דרקוניים כאלו, שבעיני הם לא בדיוק דמוקרטיים.

וללכת לפגוע על רקע לאומני זה גם דמוקרטי. אני מניח שהוא ישב בבית והחליט, תוך דמוקרטיה, בהצבעת בעד אחד מתוך אחד שזה מתקבל.
מי שיוצא במטרה לפגוע על בסיס לאומני, לשים על רפסודה מחוץ למים טריטוריאליים ולתת לו להסתדר. הוא יוכל לקבל שם הרבה החלטות דמוקרטיות.

אגב אלמוג כהן וגם גוטליב, או שנתניהו לא מנהל את הסיטואציה או שהוא איבד שליטה.
האנשים האלה לא רק שלא תורמים כלום, הם רק מלבים את כל האש והשנאה כלפי הממשלה הזו.
אם היה מנהל, היה אומר לכל החברים בממשלה שאף אחד לא מצייץ בטוויטר. יש לכם מה להגיד, תנסחו מכתב דרך הלשכה. זה כל-כך דבילי האמירות הריקות האלה שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 16, 2023 4:00 pm 
Hall of Famer

כאחד משמאלני הפורום, גם אני לא מזדעזע משלילת אזרחות. אבל הציונים שבינינו שלא מונעים מאספירציות משיחיות-מושחתות אמורים לדאוג הרבה יותר מהעברת סמכויות באיו"ש לסמוטריץ', משר לבטחון לאומי שגם לא מבין כלום וגם רב עם כל גורמי המקצוע וממכרזים לפיקוח בנייה שקריטריון להתקבל לעבודה זה השכלה תורנית.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 16, 2023 4:37 pm 
Hall of Famer

אותי מאוד משעשע שנציגי מחבלי כהנא בכנסת ובממשלה דיברו תמיד על חוק חסינות לשוטרים וחיילים , אבל פתאום כשהאלימות המשטרתית מופנית לכיוון אנשי ימין הם שוכחים את הגיבוי האוטומטי שלהם ומתנפלים על השוטרים כולם ביחד.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 16, 2023 5:32 pm 
מנהל פורום

הבעיה בשלילת אזרחות, היא שאם אין לאותו מחבל עוד אזרחות... אז לאן יגרשו אותו? לא חושב שמדינות אחרות יקבלו אותו.
לדוגמה האחים יונס שהשתחררו ממאסר 40 שנה לאחרונה וחזרו לביתם בואדי ערה. לא חושב שיש להם עוד אזרחות מעבר לישראלית.

החוק מנוסח "אם המחבל או משפחתו מקבלים מימון מהרש"פ או חמא"ס", שזה במילים אחרות האם המחבל הוא פלסטיני ולא ערבי ישראלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 17, 2023 7:11 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

עמוס לב כתב:
Yuval כתב:
אני לא רוצה לתת לשמחה רוטמן קרדיט על משהו אסטרטגי או טקטי אבל לדעתי שיטת הפעולה שלו עבדה מצוין. פתאום אני שומע מהצד ה'שמאלי' (עלק) של המפה בעיקר קולות של "כן אפשר לעשות רפורמה אבל לא ככה", "צריך הדברות" וכו' וכו'. ההליכה לקיצון מופרע הזיזה את חלון האוברטון בנוגע לבגצ למקום שעמדותיו של דניאל פרידמן נהיו סוג של פשרה שאנשים מעלים על דעתם.

יובל, הרפורמה הזאת לא נולדה מתוך ואקום או מתוך הראש הקודח של אותם פוליטקאים שמובילים את המהלך כרגע בלבד.
לפי סקרים לרוב הציבור אין אמון במערכת המשפט. אפשר להתווכח על הסיבות, אפשר לתת משקל רב לקמפיין השיסוי שהימין הוביל נגד מערכת המשפט. אבל כל זה פחות חשוב. החשוב הוא שהציבור ברובו רוצה או פתוח לרפורמה במערכת המשפטית. אם מסתכלים על בוחרי מפלגות הקואליציה אז הרוב הוא עוד יותר מובהק, ואפילו הרפורמה במערכת המשפט כן הייתה חלק ממערכת הבחירות האחרונות.
אז ברור שהדיון יתכנס לאיזה רפורמה תבוצע ולא האם בכלל נדרשת רפורמה.
אני למשל, למרות שאני משייך את עצמי לשמאל חושב שצריכה להיות רפורמה וכן חושב שאהרון ברק נטל לעצמו ולבית המשפט סמכויות שלא היו בעבר והוביל מהפיכה משפטית, כשאף אחד לא הסמיך אותו לכך, אלא פשוט ניצל את חיקוק חוק כבוד האדם וחירותו כחוק יסוד (ואפשר בהחלט לדון במה שהובהר לחברי הכנסת בעת שהם חוקקו את החוק הזה).
כמובן שאני מתנגד מאד מאד להצעות שמעלה הקואליציה הנוכחית וחושב שההצעות האלו יהפכו את מדינת ישראל לייצור ביניים שלא דמוקרטיה לפי ההגדרה ושאסור בתכלית האיסור שההצעות האלו יעברו.

זה אולי נכון שלרוב הציבור אין אמון במערכת המשפט, אבל חוסר האמון הזה נוגע בעיקר לסוגיה אחת - אורכם הבלתי נסבל של ערכאות משפטיות ועינוי הדין שאנשים עוברים כתוצאה מכך.
לגבי שאר ה"רפורמה", אפילו בקרב מצביעי הימין (שאינם חרדים) אין רוב בעד המהלכים המטורללים של לוין ורוטמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 17, 2023 11:48 am 
Junior

יש רוב ברור בעם (70 מנדטים לפחות) לרפורמה משפטית בנושא בגצ והכוח שניכס לעצמו, וזה היה חלק מהותי במצע של הציונות והליכוד.

לוין ורוטמן מנהלים משא ומתן חכם וצודק, כדי להגיע לנק האמצע (שינוי בועדה לבחירת שופטים, ופשרה בנוגע לסבירות והתגברות. חוק היועמש לדעתי סתם עז) שמבטאת את רצון רוב העם . כרגע הם הלכו לקיצון שמבטא אולי שליש מהעם.

הרפורמה לא חלה עד עכשיו כי: 1. בפעם האחרונה של ממשלת "ימין מלא" שקד התעקשה על המשפטים וניסתה בדרכה שלה. 2. השמאל עלה לשלטון והשתין בקשת על כל מוסכמה. בגצ הקצין עוד יותר באותה קדנציה ראה ערך ממשלת המעבר של לפיד 3. הכוח של הציונות הדתית והחרדים הוא חצי מהממשלה, יחד עם חלק מהליכוד שמעונין ברפורמה יש רוב בממשלה לשינוי דרסטי במערכת המשפט, ואין בליכוד מישהו שממש חשוב לו להתנגד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 17, 2023 12:00 pm 
Junior

FLASH כתב:
יש רוב ברור בעם (70 מנדטים לפחות) לרפורמה משפטית בנושא בגצ והכוח שניכס לעצמו, וזה היה חלק מהותי במצע של הציונות והליכוד.

לוין ורוטמן מנהלים משא ומתן חכם וצודק, כדי להגיע לנק האמצע (שינוי בועדה לבחירת שופטים, ופשרה בנוגע לסבירות והתגברות. חוק היועמש לדעתי סתם עז) שמבטאת את רצון רוב העם . כרגע הם הלכו לקיצון שמבטא אולי שליש מהעם.

הרפורמה לא חלה עד עכשיו כי: 1. בפעם האחרונה של ממשלת "ימין מלא" שקד התעקשה על המשפטים וניסתה בדרכה שלה. 2. השמאל עלה לשלטון והשתין בקשת על כל מוסכמה. בגצ הקצין עוד יותר באותה קדנציה ראה ערך ממשלת המעבר של לפיד 3. הכוח של הציונות הדתית והחרדים הוא חצי מהממשלה, יחד עם חלק מהליכוד שמעונין ברפורמה יש רוב בממשלה לשינוי דרסטי במערכת המשפט, ואין בליכוד מישהו שממש חשוב לו להתנגד.

אין בחיים 70 מנדטים.
ובלי קשר, חוקים כאלה שנוגעים לשינוי שיטת המשטר (זה בפועל מה שיקרה) צריכים להעביר 2/3 מהכנסת.

בנושא אחר,
הדולר - שקל כבר 3.57. הרבה אומרים על ביבי שהוא לא שומע או לא רואה, על זה הוא מסתכל בוודאות.
העלאת ריבית, נוספת בהמשך החודש היא עובדה מוגמרת. חבל שאין סיכוי לחצי אחוז. נגיד חלבי מדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 17, 2023 12:14 pm 
Junior

Lakic כתב:
FLASH כתב:

אין בחיים 70 מנדטים.
ובלי קשר, חוקים כאלה שנוגעים לשינוי שיטת המשטר (זה בפועל מה שיקרה) צריכים להעביר 2/3 מהכנסת.

.

תמשיכו לחזור על כך ובסוף גם תאמינו לזה.
לכל אלה שמתרעמים על עלק "שינוי משטרי" לא הפריע שינוי משטרי לפני כמעט 30 שנה, שעבר ברוב של 32 חברי כנסת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 17, 2023 12:18 pm 
Junior

זה כן אני כתב:
Lakic כתב:
FLASH כתב:

אין בחיים 70 מנדטים.

.

תמשיכו לחזור על כך ובסוף גם תאמינו לזה.
לכל אלה שמתרעמים על עלק "שינוי משטרי" לא הפריע שינוי משטרי לפני כמעט 30 שנה, שעבר ברוב של 32 חברי כנסת.

אנשים לא משתנים. הם לפעמים זזים על המתרס מעט קדימה או אחורה אבל לא משתנים.
זה שכרגע שאתה בצד שכביכול זה מטיב איתו, בהנחה ואתה לא אחד ממשפחת המלוכה העתידה להגיע לנו אני לא יודע איך זה יטיב איתך, אבל ניחא, הענקת הסמכויות לחברי כנסת וממשלה שרובה המוחלט, משני הצדדים אגב, היית מעדיף להישאר שכיר ולא לתת לה לנהל עסק בשבילך, תתהפך גם עליך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2876 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 116  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: