סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 2:28 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 230  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' אוקטובר 10, 2023 10:48 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
מאחר וגם אם היה עכשיו 1945 והיו נותנים לי להרוג את כל תושבי גרמניה, זה לא היה פתרון מוסרי או ראוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 10, 2023 11:04 pm 
Hall of Famer

אם השנה היא 1945, והמלחמה נגמרה כבר, אז זה פתרון לא מוסרי ולא ראוי
אם השנה היא תחילת 1945 והמלחמה עדיין בעיצומה, זה גם לא פתרון מוסרי או ראוי, אבל למחוק את דרזדן וברלין למשל, דווקא כן.
אני לא חושב שהעולם חושב שהירושימה ונגסאקי היו לא ראויים.

וכתבתי כבר, אני לא בעד לרצוח אף אחד, אני כן בעד לתת להם שעה לעוף מכל קילומטר שטח ואז להוריד את הקילומטר הזה. קילומטר אחרי קילומטר. לא להרוג. להגלות ולהגלות בכוח.

אני לא רואה פיתרון אחר. לצערי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 10, 2023 11:05 pm 
Sophomore

Dovi כתב:
נורטון כתב:
וכי למה? כלומר, האם אתה אומר את זה כי יש לך מושג צבאי יותר טוב משלי? כי אם כן, אז מעולה. אבל אם לא, אז כמו שלי אין מושג, כנראה שגם לך.
אבל מוסרית - זאת הדרך הנכונה. להפוך את תושבי עזה לדיאספורה, ולשטח את המקום הארור הזה. ואני מאד מאד מקווה שכך יעשו. תושבי עזה כולם, כל החארות שהצביעו לחמאס ב 2005 ו 2006, צריכים להיות מוגלים, להסתובב ברחבי העולם בלי אף מקום שיהיה הבית שלהם. לברוח מהספינה שנטביע כמו שאלפים ברחו מסוריה בעשור האחרון.

למה?! כי אנחנו לא נאצים ולא דאעש ולא חמאס. אנחנו יהודים שמתנהגים כמו בני אדם ולא חיות אדם.
יש שם עשרות אם לא מאות אלפים, בהם ילדים ונשים, שחפים מפשע. מניח שחלקים נרחבים מהם נגד החמאס ונגד המעשים שלו (שחלקם מנוגדים גם לדת שלהם)
נכון שהם שרובם אם לא כולם שונאים אותנו בצדק או שלא בצדק ורוצים לראות אותנו בים (חלקם נולדו למציאות הזאת) ועדיין זו לא סיבה פשוט לטבוח בכולם.

אנשים לא יכולים להתנתק מהמקום שלהם תוך יום וללכת לחפש את עצמם עם תינוקות, קשישים ומצבים רפואיים שונים.

אין לי פתרון טוב להציע, הפיתרון הזה פחות נראה לי.

אגב, גם העניין הזה של ניתוק החשמל והמים מובן לי שהכרחי אבל קשה לי כי אני בטוח שיש שם הרבה מאוד שסובלים בלי שמגיע להם.
התגובה של ׳תפנו ליחיא סינוואר׳ לא ממש תופסת כי חמאס לא עבר דלת דלת לברר אם התושבים בעד מעשה הטבח שלו.

אני יודע שאולי אני נשמע כמו עופר כסיף אבל אני הרבה יותר קרוב לצד הימני במפה מאשר לשמאלי.

אני יותר הומני מכולם(אני טבעוני, בכל זאת), אבל מה לעשות, עם נאצים צריך להתנהג כמו עם נאצים. מה שקרה בשבת אלו פעולות של נאצים, לא של ארגוני טרור.
היית מסכים איתך ועם יובל אם היה לנו גבול עם שוויץ, לא עם אנשי SS כמו שיש ברצועה כיום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 10, 2023 11:08 pm 
Hall of Famer

ואגיד זאת שוב. אם הם הצליחו להביא אלפי נשקים מאיראן הם גם היו יכולים להביא אלפי שושנים מתורכיה ואלפי צבעונים (או איך שלא קוראים לטוליפ) מהולנד. הם בחרו שלא לשגשג. הם בחרו בממשלה חמאסית, והם בחרו שלא לשגשג, אלא לייבא מוות, דם והרס.
לא יכול להיות שמדינה שהוקמה בדיוק בשביל להיות מקלט לעם היהודי, מרשה לתמונות האלה לקרות, מרשה אסוסיאציות מובהקות לילד היהודי עם הידיים המורמות בשואה או לשער הניצחון והמנורה ברומא. זה פשוט בלתי אפשרי.

75 שנה שהמדינה קיימת, ועכשיו היא צריכה להצדיק את זה. נכבה 2.0

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 10, 2023 11:22 pm 
Junior

פוציץ' כתב:
Dovi כתב:
נורטון כתב:
וכי למה? כלומר, האם אתה אומר את זה כי יש לך מושג צבאי יותר טוב משלי? כי אם כן, אז מעולה. אבל אם לא, אז כמו שלי אין מושג, כנראה שגם לך.
אבל מוסרית - זאת הדרך הנכונה. להפוך את תושבי עזה לדיאספורה, ולשטח את המקום הארור הזה. ואני מאד מאד מקווה שכך יעשו. תושבי עזה כולם, כל החארות שהצביעו לחמאס ב 2005 ו 2006, צריכים להיות מוגלים, להסתובב ברחבי העולם בלי אף מקום שיהיה הבית שלהם. לברוח מהספינה שנטביע כמו שאלפים ברחו מסוריה בעשור האחרון.

למה?! כי אנחנו לא נאצים ולא דאעש ולא חמאס. אנחנו יהודים שמתנהגים כמו בני אדם ולא חיות אדם.
יש שם עשרות אם לא מאות אלפים, בהם ילדים ונשים, שחפים מפשע. מניח שחלקים נרחבים מהם נגד החמאס ונגד המעשים שלו (שחלקם מנוגדים גם לדת שלהם)
נכון שהם שרובם אם לא כולם שונאים אותנו בצדק או שלא בצדק ורוצים לראות אותנו בים (חלקם נולדו למציאות הזאת) ועדיין זו לא סיבה פשוט לטבוח בכולם.

אנשים לא יכולים להתנתק מהמקום שלהם תוך יום וללכת לחפש את עצמם עם תינוקות, קשישים ומצבים רפואיים שונים.

אין לי פתרון טוב להציע, הפיתרון הזה פחות נראה לי.

אגב, גם העניין הזה של ניתוק החשמל והמים מובן לי שהכרחי אבל קשה לי כי אני בטוח שיש שם הרבה מאוד שסובלים בלי שמגיע להם.
התגובה של ׳תפנו ליחיא סינוואר׳ לא ממש תופסת כי חמאס לא עבר דלת דלת לברר אם התושבים בעד מעשה הטבח שלו.

אני יודע שאולי אני נשמע כמו עופר כסיף אבל אני הרבה יותר קרוב לצד הימני במפה מאשר לשמאלי.

אני יותר הומני מכולם(אני טבעוני, בכל זאת), אבל מה לעשות, עם נאצים צריך להתנהג כמו עם נאצים. מה שקרה בשבת אלו פעולות של נאצים, לא של ארגוני טרור.
היית מסכים איתך ועם יובל אם היה לנו גבול עם שוויץ, לא עם אנשי SS כמו שיש ברצועה כיום.

מה שהדגשתי זו הנקודה מבחינתי.

לדעתך כל תושבי הרצועה נאצים ומגיע להם פעולות של נאצים?
מכבד את דעתך אם כן, לדעתי לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 10, 2023 11:27 pm 
Hall of Famer

לעשות להם דיאספורה זה לא פעולה של נאצים. פעולה של נאצים זה להכניס אותם למחנות השמדה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 10, 2023 11:32 pm 
Sophomore

מה שנורטון אמר. אני לא טוען חלילה שצריך להרוג את כולם, אלא להעביר מכאן את כולם לכל מקום אחר בעולם. פשוט אין ברירה אחרת.
מצידי לשטח את הרצועה בשביל שאנשים אחרים בעולם שזקוקים למדינה, סטייל הכורדים, יגורו באותה עזה במקומם והעזתים יעברו לטורקיה/איראן/עיראק.
אם שום סיבה לתת לנאצים לשכב לך על הגבול. שום מדינה נורמלית אחרת לא הייתה יכולה לחיות עם דבר כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 10, 2023 11:45 pm 
Junior

נורטון כתב:

לא הבנתי, 100% מתושבי עזה הצביעו אז לחמאס? ואלו שנולדו מאז, יורשים את עול הצבעת הוריהם?
אבל עזוב את הדיון המוסרי, קל מדי ליפול אליו ולבזבז עליו זמן. אחד השקרים המתמשכים של הפלסטינים הוא שישראל היא מדינה קולוניאליסטית שמתכננת טרסנפר לפלסטינים. אז בוא נוציא לפועל תכנית שמצדיקה את הנרטיב הזה, מעוררת עלינו את חמתם של הקהילה הבינלאומית בכלל ושל העולם הערבי בפרט, מתסיסה את ערביי הגדה/יו"ש, מזרח ירושלים וגם את ערביי ישראל (לכל הפחות את ערביי המשולש)? בשביל סו-קולד "עיר חדשה", שאני רוצה לראות מי הולך ליישב אותה. את הנגב אנחנו בקושי מיישבים.

בכל אופן, כל הדיון הזה הוא בגדר פנטזיה. לצערי אני בספק גדול אם הישגי המלחמה הזאת יכללו מחיקה מוחלטת של חמאס. בן דרור ימיני העלה נקודות חשובות בטור שלו מאתמול - אם כי שווה לציין שההשוואה לכישלונות הרוסים מול המוהג'ידין והצ'צ'נים, וכישלון האמריקאים מול טליבאן, מתעלמת מכך שהלחימה בארגונים הנ"ל התנהלה בחבלי ארץ גדולים בהרבה מרצועת עזה, לרבות תנאים גיאוגרפיים בעייתיים יותר. מצד שני, זה לא שהתמודדות עם רשת המנהרות של חמאס הולכת להיות משהו קרוב להתמודדות עם סמטאות ג'נין בחומת מגן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 10, 2023 11:47 pm 
Junior

אין לי מושג מה הפתרון הנכון מול עזה והחמאס, אבל הערה לעניין ההשוואות לנאצים, דרזדן, הירושימה ונגסאקי ושאר הבלים:

אין לי ספק שבנאדם שיורה בתינוק הוא גרוע בדיוק כמו נאצי. אבל הסיבה שהיה צריך להפציץ את דרזדן כמו שהפציצו אותה לא היתה כי הנאצים היו ממש ממש רעים, אלא כי הם היו ממש ממש חזקים. להשוות את מכונת המלחמה הכי עוצמתית שהיתה אי פעם בעולם ל-1,500 חיות אדם עם קלצ'ניקוב זה מעליב. בדרזדן השמידו עיר והרגו משהו כמו 30 אלף איש כדי להוריד את *הורמאכט* על הברכיים, אחרי שהוא הרג מיליוני אנשים מסביב לעולם. אם אתה הולך להרוג עכשיו אלפי אזרחים בעזה כדי לכסות על הפאשלה המבישה שלך מול פעולה שצה"ל אמור להדוף תוך פרק זמן של בין 10 דקות לשעה וחצי, ועוד אחרי זה לטעון בחוצפה ש"אין מה לעשות, ככה נלחמים בנאצים", אתה בעיקר מראה כמה אתה חלש, לא כמה אתה חזק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 10, 2023 11:51 pm 
Hall of Famer

אתה צודק, בוא רק נהרוג להם את מנהיגיהם באירופה, ננצח במאבקים אסטרטגיים או טקטיים או איך שאתה רוצה לקרוא לחרא הזה ונחכה לפעם הבאה, שבה כבר יהיו להם מטוסים ונגמשים, ולנו יהיו לא אלפי מתים אלא עשרות אלפי
בוא נפתח להם את הים לשגשוג וסחורה, בדיוק כמו שהם השתמשו בו ליבוא פרחים וצעצועים בעשרים השנים האחרונות. בוא הממו אותם, נשקה אותם ןנספק להם אנרגיה וחשמל כי זה עבד כל כך טוב עד היום

נשמע כמו אחלה רעיון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 10, 2023 11:57 pm 
Junior

נורטון כתב:
אתה צודק, בוא רק נהרוג להם את מנהיגיהם באירופה, ננצח במאבקים אסטרטגיים או טקטיים או איך שאתה רוצה לקרוא לחרא הזה ונחכה לפעם הבאה, שבה כבר יהיו להם מטוסים ונגמשים, ולנו יהיו לא אלפי מתים אלא עשרות אלפי
בוא נפתח להם את הים לשגשוג וסחורה, בדיוק כמו שהם השתמשו בו ליבוא פרחים וצעצועים בעשרים השנים האחרונות. בוא הממו אותם, נשקה אותם ןנספק להם אנרגיה וחשמל כי זה עבד כל כך טוב עד היום

נשמע כמו אחלה רעיון

כי זו האלטרנטיבה היחידה לפנטזיית העוועווים שלך?
נראה לי שכמעט כולם, פה ובישראל בכלל, מבינים שהגיע הזמן לשינוי דרסטי.
אבל טרנספר לכל תושבי עזה זו פשוט הזיה, לא פחותה מהזיית "שלום עכשיו".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 11, 2023 12:04 am 
Hall of Famer

מה האלטרנטיבה שלך?
כי בינתיים האלטרנטיבה היחידה שהוזכרה כאן זה לעשות מינכן לאיזה שבעה אנשים
אז אנא, ספר לי, מהי האלטרנטיבה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 11, 2023 12:06 am 
Hall of Famer

ואגב, אני לא מציע טרנספר מסודר, אלא בריחה על נפשם, בדיוק כמו בסוריה ובמקומות אחרים בעשור האחרון. פשוט שיברחו מכאן אם הם רוצים לחיות. זהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 11, 2023 12:06 am 
Junior

נורטון כתב:

נשמע כמו אחלה רעיון

זה אולי אחלה רעיון ואולי לא, אבל זה לא הרעיון שלי...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 11, 2023 12:12 am 
Senior

ברצועה לא היו בחירות מאז שהחמאס עלה. והחמאס עלה בין היתר בדחיפת ישראל בכדי להחליש את הרשות. אני דיי בטוח שמחצית מהרצועה עוד לא נולדה בפעם האחרונה שהתקיימו בחירות שם. אני לא דן 2 מיליון איש למוות. ואין להם לאן לברוח.

אני כן דן את כל מי שקשור לחמאס למוות. בכל מקום בעולם. ואני חושב שיש לזה השפעה הרבה יותר גדולה על הארגון. וכך יעשה בכל פעם שהמודיעין, שאולי נבנה מחדש, ישמע על התארגנות מחדש שלו.

וכן, צריך לחזק את הרשות הפלסטינית. או את הגורמים בה שהמודיעין שבנינו חושב שהם מתונים מספיק. אם השאלה היא מה לעשות בעתיד אז התשובה היא הסכם שלום. היא תמיד הייתה ותמיד תהיה. והיא מעולם אבל מעולם לא הייתה עם החמאס.

אבל כל זה לא קשור לעכשיו. עכשיו צריך להרוג את כולם. ולשפוט את האחראים בארץ.

נערך לאחרונה על ידי Yuval בתאריך ד' אוקטובר 11, 2023 12:15 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 11, 2023 12:14 am 
Hall of Famer

אני קורא את ההודעות ועד עכשיו לא חושב שהגבתי. בעיקר עצוב לי ואני עדיין מעכל את מה שקרה. אבל בכל זאת אני מרגיש צורך בכל זאת לכתוב כמה דברים.
ההאשמות בממשלה הם נכונות. זאת ממשלה איומה ונוראה. ההאשמות כלפי מי שהחליט שלהפגין עם סוכה בחווארה ובשביל כך שיבואו כל החיילים שבעולם לשמור עליו הם גם נכונות.
אבל אני חושב שמי שבפורום ובכלל מתמקד בגורמים האלו די מפספס את מי שהאשמה חייבת להיות מונחת עליו ולמרבה הצער זה הצבא (כהכללה, כי ברור שאני לא מדבר על החיילים הפשוטים וגם לא על הקצינים בדרג הביניים שהקריבו את החיים שלהם בימים האחרונים).
זה הצבא שלמרות כל היכולת המודיעינית שלנו לא הריח שום דבר שהולך לקרות. יכול להיות ששר המודיעין המצרי התריע רק את נתניהו והוא נפנף אותו ולא שיתף אף אחד, אבל זה לא משנה, לא היינו אמורים להיות במצב שבו ההתראה שלנו תלויה בשיחה בין ראש הממשלה לשר המודיעין המצרי.
אם באמת חלק גדול מהכוח של אוגדת עזה הלך לשמור על השטחים אז לצד האשמה על צבי סוכות ושאר החבר'ה האצבע צריכה להיות מופנית לאלוף פיקוד דרום ומפקד האוגדה שלא דפקו על השולחן ולא אמרו שעם סך הכוחות שנשאר הם לא יכולים להגן על הדרום ואם רוצים לשמור בחווארה עם כל הכוחות, אז שיגייסו מילואים שימלאו את החוסרים באוגדה.
זה הצבא שהשקיע כל כך הרבה כסף בחומה ובעמדות ראה-ירה בלי להפנים שהם חשופות להתקפה של רחפנים מתפוצצים
ועוד ועוד ועוד.
לממשלה, כפי שכתבתי יש כבוד גדול משלה בטרגדיה האיומה הזאת, אבל בעיני האשם הגדול ביותר הוא צה"ל שלא מילא את התפקיד שרשום בשם שלו - צבא ההגנה לישראל.

לגבי מה צריך לעשות? אני מניח שאני לא מחדש שגם לדעתי צריך לנסות להשמיד את החמאס כארגון קיים. אני לא מאמין שאפשר להגיע לכל פעילי הארגון או אפילו לכל הצמרת שלו. אבל המטרה צריכה להיות חיסול הארגון ככוח כלשהו באזור. אין יותר שלטון בעזה והפעילים צריכים להיות רדופים ובמנוסה. לא רואה הרבה ברירה אחרת שלא תגרום נזק בלתי הפיך למדינה.
לגבי ההצעות לשטח את עזה, בעיני אלו הצעות הזויות. כרגע נפגעת ממתקפה האכזרית ביותר שאפשר לתאר. הפתרון שלך הוא לטבוח ללא הבחנה בצד השני. הרי לא כולם יתפנו ולא כולם יוכלו להתפנות. צה"ל למרבה הצער יצטרך להיכנס לרצועה. אבל יש חוקי מלחמה וצה"ל יצטרך להתנהל על פיהם ולא רק כסיבה מוסרית, אלא כסיבה פרקטית מאד. כרגע הרצועה לתגובה ישראלית מצד העולם ובעיקר מצד ארה"ב היא מאד מאד רפויה. פעולות שמצטיירות כפשעי מלחמה יהדקו את הרצועה תיכף ומיד ומניסיון העבר גם יעצרו את הפעילות המלחמתית של ישראל.

נקודת האור היחידה באמת בכל הטרגדיה הנוראית הזאת היא הסולידריות, ההתנדבות והעזרה ההדדית שהאנשים במדינה הזאת מפגינים.
נקווה לימים טובים מאלו.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 11, 2023 12:16 am 
Senior

הצבא הם לא נבחרי ציבור. בוודאי שצריך לפטר שם חצי מהמפקדים אם לא יותר. אבל הצבא מקבל הוראות מהממשלה והממשלה צריכה לעמוד למשפט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 11, 2023 12:20 am 
Hall of Famer

אם הצבא אומר לפוליטקאים שזה בסדר לשלוח ככה וככה גדודים מהדרום לשטחים, אז לא הפוליטקאים הם האשמים העיקריים.
הצבא בוודאי לא נבחרי ציבור ומן הסתם צריך לבוא גם חשבון עם נבחרי הציבור. אבל לדעתי התמקדות רק בפוליטיקאים מפספסת את העיקר.
בהקמת ועדת אגרנט אחרי מלחמת יום כיפור ראש הממשלה והשרים ניסו לפטור את עצמם מאחריות למחדל, והפילו הכול על הדרג הצבאי, אבל למרות שהיה צריך לחקור גם את התנהגות הממשלה זה לא שניתן היה לפטור את הצבא מאשמה.
גם בימים אלו.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 11, 2023 12:23 am 
Senior

האשמה של הצבא לא מעניינת אותי פשוט, כי היא נולדה מתוך צורך לרצות את הדרישה הרצחנית של הממשלה. אני כמובן מסכים שצריך לחקור את הליקויים. אבל הצבא לא אומר 'זה בסדר'. הצבא מחפש דרך לעשות מה שאומרים לו. אם הדרך שגויה, הוא צריך לשאת בדין. אם הדרך שגויה והוא הזהיר על כך, הוא לא צריך בהכרח לשאת בדין. אבל כך או כך מי שדרש ממנו את זה צריך לשאת בדין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 11, 2023 12:27 am 
Junior

נורטון כתב:
מה האלטרנטיבה שלך?
כי בינתיים האלטרנטיבה היחידה שהוזכרה כאן זה לעשות מינכן לאיזה שבעה אנשים
אז אנא, ספר לי, מהי האלטרנטיבה

זה תלוי אם ב"אלטרנטיבה" אתה מתכוון לפתרון. אני לא חושב שיהיה פתרון חד וחלק מהסוג האלים. כשם שלא יתכן, בעת הזאת (כמו מאז 1948 ואף לפני) פתרון בדרכי שלום.

צריך לעשות כל מה שצריך בשביל להחזיר את היכולות הצבאיות של חמאס לדרגת ירי מרגמות. לאחר מכן, להפיק לקחים ממחדל הגדר, לאייש אותה בכוחות מוגברים, לשנות את מדיניות ההבלגה. ליישב מחדש כל קיבוץ, עם הטבות מפליגות. לאבטח אותם כמו שמאבטחים התנחלויות מבודדות. להיות ערוכים, בגבול הדרומי והצפוני, שמקרה כזה לא יחזור שנית.
וכמו שיובל אמר, מדיניות חיסולים גורפת מול כל אנשי חמאס, גם בגדה.

זה לא יהיה סופו המוחלט של חמאס. להערכתי, יש אינטרס להשארת חמאס כמשקל נגד פוליטי מול הרש"פ. בטח שזה אינטרס של הימין ושל שלטון נתניהו. אבל בואו נודה בזה, גם אריאל שרון רצה בכך.

בטווח הרחוק, יש לקוות שציר סין-רוסיה-איראן יספוג פגיעה קשה, שתהדהד גם לעבר חמאס וחיזבאללה. לצערנו, לא כל ההתפתחויות תלויות בנו. אנחנו פשוט צריכים לדבוק בגישת "עוד דונם ועוד עז" כנגד גישת הצומוד הפלסטינית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 11, 2023 12:31 am 
Hall of Famer

בצבא, גם אם נעשים כשלים (ונעשים, כמו בכל אירגון, אף אחד לא מושלם בשום תחום), שום דבר הוא לא במודע בכדי להזיק (כלומר גם קצין לא מקצועי במיוחד הוא לא בהכרח אדם רע וחסר מצפון, אלא אולי עצלן/לא מספיק מסור/לא מספיק אחראי וכו'), לפחות ב-99% מהמקרים.
בממשלה לעומת זאת, לאורך זמן וביודעין - עושים דברים שפוגעים במדינה, בכל ההיבטים, למען אינטרסים מאוד מאוד צרים.

24.4.2012

נערך לאחרונה על ידי shmueliki בתאריך ד' אוקטובר 11, 2023 12:32 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 11, 2023 12:32 am 
Hall of Famer

אז אנחנו חלוקים. אני מניח שהממשלה באה לצבא ואמרה אנחנו מקימים סוכה בחווארה ועוד פעולות בשטחים. אנחנו צריכים הגנה, ספק לנו אותה. אם הצבא לא אמר לממשלה לא ניתן לעשות את זה במצב הנוכחי ללא תגבור של חיילי מילואים כי הדרום מופקר להתקפה אז האשמה היא בעיקר על הצבא. צבי סוכות וגם לא סמוטריץ' ובן גביר ואפילו לא נתניהו לא מבינים מה הסד"כ שנדרש להגן על הדרום, אז הם יכולים להעלות דרישות. הגוף המקצעוי צריך להגיד להם שהדרישות לא אפשריות.
אם הצבא הביע התנגדות נחרצת ואמרו לו שב בשקט, אז האשמה לא עליו. אם מי שהיה צריך להגיד בצבא שאסור לעשות את זה, אבל לא אמר כלום כי הממשלה גרמה לו להבין שהוא חייב לסתום את הפה ולעשות מה שאומרים לו כמו ילד טוב, אז גם פה יש הקלה באשמה (לא ניקוי מוחלט כי אם באמת יש חשש מחורבן כמו שקרה, אסור היה לסתום את הפה).

ושוב, אני לא מנקה את הממשלה הזאת מאחריות למה שקרה ובעיקר לאיך שהמדינה מתנהלת או יותר נכון לא מתנהלת מאז יום שבת בבוקר.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 11, 2023 12:34 am 
Hall of Famer

אני אפילו מסכים איתך. נשמע מאד אידילי
רק דבר אחד, פרקטית, איך 'מחזירים את היכולות של חמאס לדרגת ירי מרגמות' בדיוק?? כי אתה יודע, עובדתית, לא הצלחנו לעשות את זה מאז ההתנתקות למרות לא מעט סבבים ואפילו כניסה רגלית או שתיים. אז אני פשוט תוהה בקול, אם עד היום בכל סבב הם היו קצת יותר חזקים אז איך האמירה האמורפית הזאת תקרה בדיוק דווקא הפעם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 11, 2023 12:39 am 
Hall of Famer

Yuval כתב:
האשמה של הצבא לא מעניינת אותי פשוט, כי היא נולדה מתוך צורך לרצות את הדרישה הרצחנית של הממשלה. אני כמובן מסכים שצריך לחקור את הליקויים. אבל הצבא לא אומר 'זה בסדר'. הצבא מחפש דרך לעשות מה שאומרים לו. אם הדרך שגויה, הוא צריך לשאת בדין. אם הדרך שגויה והוא הזהיר על כך, הוא לא צריך בהכרח לשאת בדין. אבל כך או כך מי שדרש ממנו את זה צריך לשאת בדין.

כל מילה.

נתניהו הרקיב את המערכת בשלל דרכים, המפורסמת שבהן היא סירובו לפגוש את ראש אמ"ן והרמטכ"ל, וכמובן קבלת החלטות בטחוניות הרות גורל בינו לבינו ללא שיתוף גורמי הבטחון הבכירים ביותר (צוללות; התרעת שר המודיעין המצרי). אנשים מצפים לפי איזשהו אידאל מדומיין שהרמטכ"ל יעמוד ויצעק "לא! לא מעביר את הכוחות!". אבל בדיוק כמו שיובל כותב, לא כך עובדת המערכת. הרמטכ"ל כפוף לראש הממשלה, שלא סופר אותו וגורם לו להבין שהוא חייב למצוא דרך לבצע. אז הוא מנסה.

מזכיר לי את הדיון העצוב-מגוחך עם אבא של זוגתי, מהנדס ותיק לשעבר בתעשיות הבטחוניות ובן למשפחה ביביסטית. הבנאדם מסביר לי שאלוף פיקוד דרום זה חצי אלוהים ושהוא האשם הישיר. שאלתי אותו איך קוראים לאלוף פיקוד דרום, כמובן שהוא לא ידע. מאז 73' בערך אלוף פיקוד דרום לא קרוב לאלוהים, ובדיקטטורת הביבים שהתפתחה פה ובמסגרתה גם הרמטכ"ל הוא רק פקיד שאפשר גם לא לפגוש, מי זה בכלל אלוף פד"ם? סוג של קצין אג"מ מורחב במקרה הטוב.

וצר לי מאד, באמת, אבל כשקראתי ציטוט של יואב גלנט השתכנעתי יותר (והייתי משוכנע לגמרי גם קודם), שאין להם שום כוונה ויכולת לבצע מהלך צבאי בעל תועלת סבירה. גלנט אמר: "בעוטף עזה היה טבח, הוריתי להסיר את כל המעצורים". איזה משפט ריק ופוליטי. למי שלא מבין, אין משמעות צבאית בכלל-בטח לא אסטרטגי-לביטוי "להסיר את כל המעצורים". איזה מעצורים היו שאתה מסיר? חיילי צה"ל יכרתו ראשים של ילדים? מה אתה רוצה? תן מטרה אסטרטגית, תגדיר מה רוצים להשיג.

ניתוח של המשפט הזה מראה כמה גלנט חולה כמו כל הממשלה הזו: היה "טבח" שכמובן הוא כשר בטחון (!!) לא קשור אליו בכלל, אבל אז יואב הגב-גבר נכנס לעניינים, "הוריתי" בגוף ראשון יחיד בביביזם קלאסי, "להסיר את כל המעצורים" יעני לזיין אותם כי זיינו אותנו.

איזה פח של ממשלה. המיץ של הזבל שנוטף מתחתית החבית.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 11, 2023 12:40 am 
Senior

לא ממש ניסינו. החמאס באופן כללי שימש הרבה יותר כזרוע פוליטית אדמינסטרטיבית בשנים האחרונות מארגון טרור. רוב פעולות הלחימה הגיעו מהג'יהאד.

מה שקרה בשבת היה הפתעה לא רק בגלל שלא ציפינו שהוא יגיע, אלא שלא ציפינו שזה משהו שבכלל בתכניות שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 230  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 11 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: