sheky כתב:
מעניין לשמוע אחרים פה מספרים על רמת צריכת מהדורות החדשות שלהם בגיל 14 או על מידת העניין במצב הצבאי בגיל 17...
קראתי קצת על חללי אל אקצה והתנזים, שניהם הוקמו על ידי הפת"ח ושניהם כבר לא ממש תחתיו (חלקים באל אקצה מקבלים הוראות מבכירי הפת"ח)... אוקי, מה הנקודה? אתה שוב מניח שאני חושב שהפת"ח רוצים בטובת ישראל?
גם לגבי השת"פ הבטחוני - נו אז חזרת על אותו טיעון, בגלל שצה"ל נכנס אין שת"פ. אוקי, 0 או 1, מגניב. אני לא חושב שזה מראה משהו ( אתה יודע משהו על כמה צה"ל נכנס כשהשת"פ מהודק יותר? כמה הוא נכנס כשהפלסטינים בכלל הפסיקו אותו לתקופה?) אבל אולי זו רק דעתי.
כשהיה את אינדיפדת היחידים לא הרגשתי בטוח גם בתל אביב וכל איש זר עם חזות ערבית הלחיץ אותי למרות שצה"ל שם, איך זה? ברור שנוכחות צה"ל משפיעה בצורה מהותית מאוד על היכולות של מפגעים מיו"ש, אבל לטעון שרק בגלל שצה"ל שם אין כמעט פיגועים מחוץ ליו"ש זו טיעון מאוד חלקי ולראיה גלי פיגועים כאלו ואחרים שעדיין מגיעים פעם בתקופה מסוימת. גם לכוח יש את המגבלות שלו.
ולהשוות בין עוטף עזה ל"עוטף יוש" זה מצחיק למי שחי פה בארץ ב18 השנים האחרונות, עוטף עזה זה מקום שלא הייתי מוכן לגור בו ומציאות שלא הייתי מוכן לשים את ילדי בה. אני מבין אנשים שגדלו שם והם מוכנים, אבל אין שום דימיון בין המצב הבטחוני בשדרות לבין המצב הבטחוני בכפר סבא, למרות ששניהם בגבולות הקו הירוק.
לא, הנקודה היא שפת"ח מתחזק את התנועות האלה כ"פת"ח פלוס לייב", הטריק הכי ישן בספר. יש הבדל בין "הם לא ציוניים" לבין "הם מחזיקים בעצמם מליציות טרור חמושות".
והנקודה היא לא "צה"ל נכנס או לא". הנקודה היא "צה"ל צריך להיכנס לכל מקום ביו"ש, מעשה יום יום, כי בלי זה לא יהיה בטחון". זה לא דיכוטומי, זה ספקטרום, אבל וווליום הפעילות שישראל צריכה לעשות כדי להביא לעצמה בטחון מיו"ש ממקם את זה על הספקטרום קרוב מאד ל-1.
וכן, אני זוכר תקופות שצה"ל בכלל, או כמעט בכלל, לא נכנס למחנות הפליטים ומרכזי הערים, והשאיר את שטחי A לרשות הפלסטינית שתעשה את ה-thing שלה. מקרה מדחת יוסוף למשל קרה בתקופה כזו, שבה צה"ל השאיר לרשות הפלסטינית לטפל לבדה, או כמעט לבדה, בשטחים שבאחריותה הבטחונית. כל המציאות שהביאה לחומת מגן קרתה בתקופה כזו.
והמשפט האחרון שלך הוא בדיוק מה שאני אומר, אתה לגמרי משחק לידי. ברור שיש הבדל גדול בין עוטף יו"ש לעוטף עזה! ולמה זה? כי ישראל יצרה באמצעות מבצע חומת מגן, המבצעים שאחריו והתחזוקה השוטפת מאז, את המצב שמאפשר לעוטף יו"ש לא להיות כמו עוטף עזה, בזמן שאת הטיפול בעזה היא הזניחה ונתנה לזה לגדול למימדי המפלצת שזה הגיע. היא הייתה צריכה לפעול ברצועת עזה כמו שהיא פועלת ביו"ש כבר לפני יותר מ-10 שנים, וזה בדיוק מה שאני אומר לא רק עכשיו אלא כבר יותר מ-10 שנים, ואם תחזור לדברים שכתבתי פה בסבבים הקודמים כמו עמוד ענן וצוק איתן - אם לא נמחקו מהפורום - תראה את זה.
עכשיו זה פשוט יהיה הרבה יותר קשה, אבל זה המצב שצריך להגיע אליו ועל בסיס זה תישפט המלחמה הזו.
להשוות את עוטף עזה להתנחלויות זה קשקוש, עוטף עזה הן לא התנחלויות. הן בדיוק כמו עוטף יו"ש - נמצאות בתוך הקו הירוק וקרוב אליו מאד. המרחק ממרכז קלקיליה לבית שלך בכפר סבא הוא פחות מהמרחק בין בארי למחנה אל בורייג', האזור המאוכלס הכי קרוב אליו ברצועת עזה. ההבדל במצב ביניהן הוא הפעילות השוטפת של ישראל.