סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 7:16 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122 ... 230  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' פברואר 01, 2024 10:17 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
ובינתיים בצפון המדינה
https://www.ynet.co.il/news/article/syl ... ivzakimnet

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 01, 2024 5:47 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
אז אין לך מושג ולא עקבת אחרי סאגת שבדיה ונאטו, תודה רבה. אין לך באמת מושג במה מדובר.
ולא שמעת אף אחד בנאט"ו מציע את זה ולא שמעת אף בישראל מבקש את זה, סתם המצאת איזה משהו. מי אמר שרוצים את ישראל בנאט"ו ולהכניס את הברית לאזור הדפוק הזה? מי אמר שנאט"ו רוצה להתפשט מאירופה וצפון אמריקה? הרי אפילו בעלות הברית הקרובות של המערב באזור הפסיפי - אזור שמעניין אותו מאד - כמו יפן דרום קוריאה ואוסטרליה, לא נמצאו בנאט"ו ואין שום דיבור על צירופן לנאט"ו. אז ישראל?
ומי אמר שישראל מצידה רוצה להיות בנאט"ו? אתה בכלל מבין במה מדובר ובמה זה כרוך, ולמה זה מחייב את ישראל?

הסכמי סחר? שותף הסחר הגדול ביותר של ישראל הוא האיחוד האירופי, איתו יש כבר לישראל הסכם סחר חופשי מקיף מאד.

הפלסטינים למדו בעיקר שטרור, ואפילו טרור קיצוני כמו ה-7 באוקטובר, משתלם. הוא מביא אותם למרכז הבמה העולמי ומביא את העולם לתת להם מה שהם רוצים. אז למה להפסיק?
הם למדו כבר שהעולם מקבל טרור מצידם גם לצד מו"מ, כמו שהיה בתקופת אוסלו. כך שהעניין הוא לא אם הפלסטינים יסרבו, הדבר החכם מצידם לעשות הוא דווקא להסכים, ואז להמשיך מאיפה שהפסיקו. שנות אוסלו והאינתיפאדה השנייה הראו שהעולם מקבל את זה, וישראל תיאלץ לקבל את זה ולהמשיך מאיפה שהגיעה אליו.

חמאס המשיך לקבל כסף בזמן שהמשיך את הטרור - בדיוק. אז למה שיפסיק עכשיו? רוב כספו בא מאיראן וקטאר, יחד עם כל מיני "אגודות צדקה" שאוספות כסף מתורמים במערב, שיודעות בדיוק מה הוא עושה ומה מטרותיו. יש לו אני מניח גם מספיק כסף כדי להשקיע דרך חברות קש בעסקים במערב ולעשות עוד כסף. למה אתה חושב שזה יפסק עכשיו?
אתה לא תעצב שום עתיד. יעצבו אותו בשבילך.

הרשות הפלסטינית לא באמת מרסנת את הטרור ביו"ש, שכנראה החדשות לגביו לא מגיעות לאנגליה. למעשה התנועה העיקרית בה, הפת"ח, מתחזקת בעצמה ארגוני טרור שפועלים בשמות אחרים. מה שמרסן שם את הטרור הוא חופש הפעולה של צה"ל, שנכנס מדי יום לערים ולמחנות הפליטים, עוצר ומחסל התארגנויות טרור כשהן קטנות. למה צה"ל צריך לעשות את זה בשטחים שבהם הרשות אמורה להיות אחראית בטחונית? כי אם הוא לא יעשה את זה אף אחד לא יעשה את זה, גם לא הרשות.
אבל אני שמח שאתה רואה את הטרור ביו"ש כמרוסן. בהינתן שמי שמונע שם את הטרור זה צה"ל, ולא הפלסטינים, הרי שאתה מקבל את זה שחופש פעולה של צה"ל חיוני לריסון הטרור. זה מה שצריך להיות גם בעזה. לא הרשות ולא נעליים יחזיקו את עזה שקטה ושלווה בשבילך.

ואתה מתעקש, שוב, שהרשות היא קו מקביל לחמאס. כבר הסברתי - היא לא. היא רשות שלטונית ולא תנועה, ואחרי הבחירות הקרובות בהנחה שיהיו כאלה, חמאס או בן דמותו גם ישלוט בה.

אתה אוהב לריב. נראה לי שאם היית באי בודד היית מפתח פיצול אישיות שיהיה לך עם מי לריב.

אני בהחלט מודע לקשיים לצרף את שבדיה לנאטו. אבל העולם המערבי מאד רוצה שלום בין ישראל לפלסטינים. יש שני מכשולים עיקריים מבחינת ישראל ההתנחלויות, שאני מקווה שאפשר שניתן לפתור ע"י חילופי שטחים ופשרות, והביטחון העתידי של ישראל. אם העולם לא מוכן לתת ערבויות ביטחוניות לישראל כמו חברות בנאטו, אז שלא יצפו שישראל תסכים להסכם. כמובן אפשר להיות יצירתי ולחשוב על דברים אחרים כמו בסיסים אמריקאים בישראל ואוניות צי בחיפה. מדובר על משא ומתן, ישראל יכולה לדרוש דברים במיוחד אם הם לגיטמים כמו ערבויות ביטחוניות ועוד יותר אם היא תצטייר כרודפת שלום. (יש כמובן את זכות השיבה אבל זה נראה לי בעיקר עז שמתנגדי השלום מדגישים.)

ההסכם צריך לחלול סעיפים מאד ברורים לגבי מה קורה אם הטרור נמשך ולגבי חופש הפעולה של צה"ל.

לא חייבים להסכים לכל דבר ואפשר לדרוש דברים, אבל זה הרבה יותר קל אם משתפים פעולה ודורשים דברים הגיוניים. אז אם הפלסטינים מסרבים לישראל יהיה מנדט הרבה יותר חזק לפעול.

לגבי הרשות, אני חושב שדי ברור שאם יהיו בחירות אף אחד לא יתן לחמאס לרוץ. מדינה לא דמוקרטית נוספת במזה"ת לאף אחד לא איכפת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 01, 2024 9:55 pm 
Hall of Famer

סליחה, אבל העולם המערבי רוצה הרבה דברים, לא נראה לי שהדבר שהוא הכי רוצה זה שלום בין ישראל לפלסטינים. אני אפילו די בטוח שזה לא אחד מעשרת הדברים שהוא הכי רוצה, אבל אולי אני לא יודע.
בכל מקרה, רוב הדברים שאתה כותב קטשופ, שקולים לרצון שלי לראות פרות וורודות עפות באוויר ומעיפות קונפטי מזהב.

הפלסטינים כאמור, לא רק סירבו לישראל בעבר אלא גם, אפעס, שלחו מאות מחבלים להרוג ולחטוף אלפי אנשים. ובכל זאת עובדה - המנדט שלנו חלקי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 02, 2024 12:12 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
לגמרי פרות וורודות באוויר.
נאט"ו... מאיפה הבאת את זה? אני חייב שתגיד מאיפה המצאת את זה, כי זה לגמרי המצאה שלך. לא בנאט"ו ולא בישראל מישהו הזכיר את הנושא. אף אחד לא אמר שנאט"ו בכלל רוצה את ישראל (אני באמת רוצה לראות את טורקיה מאשרת את קבלת ישראל לנאט"ו...) וגם אף אחד לא אמר שישראל רוצה להיות בנאט"ו, שגורר איתו גם מחוייבויות שישראל אני מניח לא רוצה. אתה רואה את ישראל מפציצה בלוב, מגינה על מדינה באירופה מפלישה רוסית אם תפעיל את סעיף 5, או משתתפת בכוחות שלום בקוסובו? אבל אתה החלטת שזה פרס שישראל תקבל גם אם לא נאט"ו ולא ישראל בהכרח רוצים.
ואחרי זה אתה מתלונן על פרחים ופרפרים.

מה זה אף אחד לא יתן לחמאס לרוץ? מי זה ה"אף אחד" הזה? מעבר לזה שאין שום "אף אחד" כזה - אם לא ירוץ חמאס, ירוץ (וגם ינצח) בן דמותו בשם אחר. אפילו בכירי הפת"ח אומרים שחמאס הוא חלק בלתי נפרד מהנוף הפוליטי והזהות הפלסטינית. ברור שהוא ירוץ.

מתי הפלסטינים ויתרו על זכות השיבה? מי החליט שזה עז? זה נושא קריטי בהווייתם, על מה אתה לעזאזל מדבר?

ומה זה "חופש פעולה של צה"ל" שההסכם חייב לכלול? שאני אבין רגע. בחזונך הכה ריאליסטי, אתה רואה הסכם שיכלול חופש פעולה של צה"ל לפעול בשטח המדינה הפלסטינית שתקום? כלומר צה"ל יוכל לפעול, בהסכם, עם חופש פעולה, בשטח של מדינה שכנה שהיא ריבונית באופן מלא? תגיד לי אתה אמיתי?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 02, 2024 4:17 am 
Hall of Famer

אני חייב להגיד שאני מסכים עם ראי
ושכרגע הדבר האחרון שמעסיק אותי הוא לפתור את הבעיה הפלסטינית

אני מוטרד מאיראן
אני מוטרד מחיזבאללה
ואני מוטרד מחמאס והג'יהאד האיסלמי
בסדר הזה

לא רואה פתרונות מלבד פתרונות צבאיים לבעיות האלו
ונראה שככל שאנחנו מתעכבים, כך המשימה הופכת להיות מסוכנת יותר ויותר.
אנחנו באיחור של מעל 10 שנים לטיפול אמיתי בכל אחת מהבעיות האלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 02, 2024 9:03 am 
Hall of Famer

נראה שבסיכום מבעס של התמרון הקרקעי,אפשר לומר שצה'ל לא ממש יכול לעמוד במשימה של איון החמאס.
היקף הכוחות הנדרש לאורך זמן פשוט לא עומדים לרשותו.
הסיבה שהתמרון מתפייד לו היא לא לחץ אמריקני או אשראי בינ'ל.
פשוט אי אפשר להמשיך להחזיק מאות אלפי מילואימניקים לאורך כל כך הרבה זמן.
מבחינה הזאת,כשהצבא כבר על אדי דלק, יש מקום לקחת כל עסקה שהיא כדי לסיים את המלחמה הזאת איכשהו על הרגליים.
האלטרנטיבה היא דשדוש של עוד חצי שנה,ויציאה מעזה עם זנב בין הרגליים ללא חטופים.
אפשר לומר שמבחינה אסטרטגית מדובר באחד המופעים העלובים ביותר של ישראל מיום שקמה.
לא יודע אם האשמה על הדרג הצבאי או המדיני,משער שעל שניהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 02, 2024 9:15 am 
Sophomore

אבימאל כתב:
נראה שבסיכום מבעס של התמרון הקרקעי,אפשר לומר שצה'ל לא ממש יכול לעמוד במשימה של איון החמאס.
מבחינה הזאת,כשהצבא כבר על אדי דלק, יש מקום לקחת כל עסקה שהיא כדי לסיים את המלחמה הזאת איכשהו על הרגליים.

לא יכול להיות כישלון של כמעט כל הצבא בלי אחריות של מי שמעליהם. אם כל העובדים כשלו, אז הדרג המנהל כשל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 02, 2024 9:17 am 
Hall of Famer

הדרג הלוחם עד כמה שאני מבין עושה עבודה מדהימה.
הכשלון הוא בניהול של המלחמה.
וזה מתחלק בין הדרג הצבאי הבכיר והמדיני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 02, 2024 9:20 am 
Hall of Famer

אני משער שיכל להיות אחרת אם הדרג המדיני היה מגדיר מלכתחילה תקופת ביניים של כיבוש מלא.
שלטון צבאי.עם מנהל אזרחי.סטייל 67-93.
אולי אז היתה תכלית למלחמה. גם לא היה סטופר. יש לנו 10 שנים. אפשר לשחרר מילואים ולעבוד לאט לאט.
מרגע ששידרנו שאנחנו מתים לצאת משם בהקדם האפשרי, כל מה שנותר לאויב זה לחכות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 02, 2024 9:40 am 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
נאט"ו... מאיפה הבאת את זה? אני חייב שתגיד מאיפה המצאת את זה, כי זה לגמרי המצאה שלך. לא בנאט"ו ולא בישראל מישהו הזכיר את הנושא. אף אחד לא אמר שנאט"ו בכלל רוצה את ישראל (אני באמת רוצה לראות את טורקיה מאשרת את קבלת ישראל לנאט"ו...) וגם אף אחד לא אמר שישראל רוצה להיות בנאט"ו, שגורר איתו גם מחוייבויות שישראל אני מניח לא רוצה. אתה רואה את ישראל מפציצה בלוב, מגינה על מדינה באירופה מפלישה רוסית אם תפעיל את סעיף 5, או משתתפת בכוחות שלום בקוסובו? אבל אתה החלטת שזה פרס שישראל תקבל גם אם לא נאט"ו ולא ישראל בהכרח רוצים.

מה זה אף אחד לא יתן לחמאס לרוץ? מי זה ה"אף אחד" הזה? מעבר לזה שאין שום "אף אחד" כזה - אם לא ירוץ חמאס, ירוץ (וגם ינצח) בן דמותו בשם אחר. אפילו בכירי הפת"ח אומרים שחמאס הוא חלק בלתי נפרד מהנוף הפוליטי והזהות הפלסטינית. ברור שהוא ירוץ.

מתי הפלסטינים ויתרו על זכות השיבה? מי החליט שזה עז? זה נושא קריטי בהווייתם, על מה אתה לעזאזל מדבר?

ומה זה "חופש פעולה של צה"ל" שההסכם חייב לכלול? שאני אבין רגע. בחזונך הכה ריאליסטי, אתה רואה הסכם שיכלול חופש פעולה של צה"ל לפעול בשטח המדינה הפלסטינית שתקום? כלומר צה"ל יוכל לפעול, בהסכם, עם חופש פעולה, בשטח של מדינה שכנה שהיא ריבונית באופן מלא? תגיד לי אתה אמיתי?

כרגע אני אענה רק לחלק על נאטו, מאד מעייף להתווכח איתך ואני סובל מתסמונת עייפות כרונית.

לא יודע אם דיברו על נאטו או שזה רעיון מקורי שלי, נדמה לי שזה הוזכר לפני שנים רבות, לא בשנים האחרונות. זה לא משנה. להצטרף לנאטו דורש הסכמה של כל החברות. טורקיה סביר שתעשה בעיות. אם כן, אז שילכו להזדיין, לא חותמים על הסכם. יהיה קשה להאשים את ישראל בזה. נאטו זו ברית הגנה, אם מצטרפים זה דורש מחויבות להשתתף בהגנה של חברות אחרות, לא נעים. מצד שני זאת מטריית הגנה מאד רחבה כולל נגד איראן! אז לטעמי זה מאד משתלם לישראל. אתה חושב שהעולם המערבי יסרב, אז תחשוב על מה כן אפשר לדרוש. ערבויות ביטחוניות צריכות להיות תנאי הכרחי. לא רוצים לספק אותן, אז תפסיקו להתלונן.

רק הערה, מדינות המערב מלאות מוסלמים. הסכסוך הערבי ישראלי יוצר הרבה בעיות פנימיות. פתרון שלו יהיה מאד מקל למדינות הללו. אז כן יש להם אינטרס פנימי מעבר לאינטרסים אחרים כמו יציבות במזה"ת, שיפור הבטחון בקווי מסחר, ושיפור במסחר במזה"ת שיעזור לכולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 02, 2024 10:00 am 
Hall of Famer

אז רק שאני אבין,
ישראל (טוב, הסכסוך הערבי הישראלי, אבל במילים אחרות - ישראל או לפחות ״גם״ ישראל) אשמה בחוסר ההשתלבות של ערבים בעולם המערבי (או ב״בעיות הפנימיות״ שלהם).

וואלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 02, 2024 10:30 am 
Sophomore

אבימאל כתב:

מה זה דרג מדיני?
נשמע קצת חלבי,

נתניהו חושש מהפסקת המלחמה והיום שאחרי ומשקיע את כל המשאבים שלו שזה יימשך.
המטרה שלו היא אחת לשרוד איכשהו בשלטון. הוא כבר הוכיח שכל ענייני המדיניות והביטחון (הזנחה ביטחונית של שנים בכל הזירות, מהפכה משטרית, פיטורי שר בטחון והרשימה עוד ארוכה...) שוליים בשבילו.
וזה מתבטא בתדלוק נואש של מכונת ההסתה, כנגד לפחות חצי מהאוכלוסיה ונגד ראשי הצבא, בזמן מלחמה!!!
בערך ל 70 אחוזים מהעם אין בו אמון ומחכים שהוא יעוף.
זה מעיב על כל ההתנהלות המדינית והצבאית בבחינת צלם בהיכל של מדינת ישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 02, 2024 10:52 am 
Sophomore

נורטון כתב:
אז רק שאני אבין,
ישראל (טוב, הסכסוך הערבי הישראלי, אבל במילים אחרות - ישראל או לפחות ״גם״ ישראל) אשמה בחוסר ההשתלבות של ערבים בעולם המערבי (או ב״בעיות הפנימיות״ שלהם).

וואלה.

כמובן שלא. זה לא מה שאמרתי ובטח לא האשמתי אף אחד. אבל הסכסוך הערבי הישראלי הוא כן נקודת עימות נוספת בין השקפת העולם המערבית והמוסלמים והוא לבטח משמש ללהט את הרוחות. הוא לא הבעיה היחידה, אבל הוא בעיה גדולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 02, 2024 11:01 am 
Hall of Famer

אולי בלונדון אתה יודע משהו שאני לא יודע כאן באל.איי (או בצרפת, כפי שהייתה אומרת אשתי הצרפתית)
בקיצור, מטותא, אבל קשקוש בלבוש. יש אפס קשר בין האחד לשני ואם מישהו טוען שכן, זה רק תירוץ וכזה עלוב במיוחד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 02, 2024 11:38 am 
Sophomore

העובדות הן שכמות ההפגנות וגודל ההפגנות בלונדון הן בסדרי גודל עכשיו יותר מלפני המלחמה. כמות הקשקשת של פוליטיקאי ופעילי woke גם באנגליה וגם בארה"ב גם גדלו בצורה מטורפת. אותו דבר לגבי פעילות נגד ישראל ויהודים. אני די בטוח שזה קורה בכל העולם המערבי. זה מטרד רציני. אתה חושב שזה לא קשור סכסוך הערבי הישראלי וזה רק תירוץ. אני חושב שהרבה אנשים בעולם המערבי חושבים אחרת והמציאות פחות משנה ממה התפיסה של המציאות הינה, במקרה הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 02, 2024 11:49 am 
Hall of Famer

Bluey כתב:
אבימאל כתב:

מה זה דרג מדיני?
נשמע קצת חלבי,

נתניהו חושש מהפסקת המלחמה והיום שאחרי ומשקיע את כל המשאבים שלו שזה יימשך.
המטרה שלו היא אחת לשרוד איכשהו בשלטון. הוא כבר הוכיח שכל ענייני המדיניות והביטחון (הזנחה ביטחונית של שנים בכל הזירות, מהפכה משטרית, פיטורי שר בטחון והרשימה עוד ארוכה...) שוליים בשבילו.
וזה מתבטא בתדלוק נואש של מכונת ההסתה, כנגד לפחות חצי מהאוכלוסיה ונגד ראשי הצבא, בזמן מלחמה!!!
בערך ל 70 אחוזים מהעם אין בו אמון ומחכים שהוא יעוף.
זה מעיב על כל ההתנהלות המדינית והצבאית בבחינת צלם בהיכל של מדינת ישראל.

כל המפה הפוליטית מביבי ושמאלה ,לא שונה בעניין.
אולי ליברמן צדיק בסדום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 02, 2024 3:49 pm 
Hall of Famer

Ketchup כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

כרגע אני אענה רק לחלק על נאטו, מאד מעייף להתווכח איתך ואני סובל מתסמונת עייפות כרונית.

לא יודע אם דיברו על נאטו או שזה רעיון מקורי שלי, נדמה לי שזה הוזכר לפני שנים רבות, לא בשנים האחרונות. זה לא משנה. להצטרף לנאטו דורש הסכמה של כל החברות. טורקיה סביר שתעשה בעיות. אם כן, אז שילכו להזדיין, לא חותמים על הסכם. יהיה קשה להאשים את ישראל בזה. נאטו זו ברית הגנה, אם מצטרפים זה דורש מחויבות להשתתף בהגנה של חברות אחרות, לא נעים. מצד שני זאת מטריית הגנה מאד רחבה כולל נגד איראן! אז לטעמי זה מאד משתלם לישראל. אתה חושב שהעולם המערבי יסרב, אז תחשוב על מה כן אפשר לדרוש. ערבויות ביטחוניות צריכות להיות תנאי הכרחי. לא רוצים לספק אותן, אז תפסיקו להתלונן.

רק הערה, מדינות המערב מלאות מוסלמים. הסכסוך הערבי ישראלי יוצר הרבה בעיות פנימיות. פתרון שלו יהיה מאד מקל למדינות הללו. אז כן יש להם אינטרס פנימי מעבר לאינטרסים אחרים כמו יציבות במזה"ת, שיפור הבטחון בקווי מסחר, ושיפור במסחר במזה"ת שיעזור לכולם.

יפה, אז רעיון מקורי שלך. לא שמעת על זה כלום לא במערב ולא מצד ישראל, אולי איזה משהו נשכח שאתה אפילו לא זוכר מי אמר לפני מיליון שנה.
אין לזה שום היתכנות, לא מצד לפחות חלק ממדינות נאטו ולא מצד ישראל. מצד מדינות נאטו, מעבר לחשודים מיידיים כמו טורקיה, אני גם לא רואה מדינות אירופיות עם ממשלות שמאל (ספרד למשל) מוכנות לזה. ותמיד יהיו פה ושם ממשלות שמאל.
מצד ישראל גם אין לזה היתכנות. אני לא רואה שום מנהיג ישראלי, וגם לא את הציבור הישראלי, מקבל את זה שחיילים ישראלים יגנו ויהרגו על פינלנד או גרמניה בעימות עם רוסיה; או מגינים על טורקיה מטרור כורדי (על זה אגב טורקיה הפעילה פעם את סעיף 5); או אפילו מוצבים בכוחות שלום בבלקנים, שלא לדבר על מטוסים ישראלים שמשתתפים בהפצצה על סרביה כמו שנאטו עשו בשנות ה-90.

אה, ושכחנו עוד משהו: גם אחרי ההסכם האוטופי שלך עם הפלסטינים, לישראל עדיין יהיה סכסוך טריטוריאלי עם סוריה ועם לבנון. נאטו לא מצרף אליו מדינות שיש להן סכסוך טריטוריאלי פעיל. בקיצור, אין לזה היתכנות.

אז תגיד, ערבויות בטחוניות אחרות? יופי. מה הן שוות באמת? לאוקראינה היו ערבויות בטחוניות מקיפות בהסכם בודפסט, שבמסגרתו היא ויתרה על הנשק הגרעיני שנשאר אצלה מימי ברית המועצות - מה שהיה הופך אותה למעצמה הגרעינית השלישית בגודלה בעולם. מה אתה אומר? איך עבדו הערבויות הבטחוניות האלה?

אז איך אמרת? אם אין ערבויות ממשיות לא חותמים על הסכם?
אז אין.
שמח שהגענו לעמק השווה. כוחנו באחדותנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 02, 2024 5:29 pm 
Sophomore

ראי כרגיל מסוגל לחזות את העתיד בוודאות. אני קטונתי מקטון. לטעמי ישראל צריכה להסכים לשתי מדינות בתום לב ולהתעקש על ערבויות מארה"ב, אירופה, אוסטרליה, יפן וכו'. הן צריכות לבוא עם משהו מספק. אם הן לא יכולות להציע חברות בנאטו (המחיר של חברות ישראלית בנאטו לעומת הרווח הוא זניח לחלוטין.) שיחשבו בעצמן על פתרון יצירתי. אם הן איבדו אמינות בגלל אוקריאנה, אפגניסטן, וכו' זאת בעיה שלהן. באותה רוח הייתי דורש ממדינות ערב (קטאר למשל) להתחייב לא לספק כספים לחמאס וואירגוני טרור אחרים ודורש ערבויות כספיות של מיליארדים.

לגבי תחזיות, ב 17 בדצמבר אמרתי:

Ketchup כתב:
לגבי משמעת חייבים לשלוח מסרים ברורים וחזקים. בשלושים שנה האחרונות המסרים היו: לא נורא, טועים טעות טעינו.
לגבי לחץ בינלאומי אתה פשוט מסרב לראות את מה שקורה מול עיניך. ישראל התחילה עם תמיכה מדהימה ביחוד של מנהיגי מדינות מערביות כמו ביידן, אבל התמיכה הזאת הולכת ונשחקת חלק בגלל אירועים לא מחויביי המציאות.

כרגע ארה"ב הטילה איסור ויזה על ארבעה מתנחלים. מה השלב הבא? פוליטיקאים? גנראלים? צווי מעצר?
המחשבה שישראל יכולה להתעלם ממה שלא נוח לה, צריכה להתמוסס. ככל שישראל תחכה, כך יהיה יותר קשה לקבל תנאים טובים. ישראל היא מניה בצניחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 02, 2024 5:42 pm 
Sophomore

הינה עוד רעיון, ערבות כספית. כל אזרח ישראלי שנפגע בפעולת טרור, העולם ישלם עשרות מיליוני דולארים. שיחשבו הם איך למנוע את הטרור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 02, 2024 5:47 pm 
Hall of Famer

למה אתה אומר קטונתי מקטון? את תצטנע, אתה ממציא גדול. המצאת את הצטרות ישראל לנאטו בלי שאף אחד מדבר על זה באף אחד מהצדדים.
וגם ההערה האחרונה שלך מתחברת יפה לקונספט הכללי שלך.

פירטתי למה אין היתכנות להצטרפות ישראל לנאטו, הן מצד נאטו, הרכבה, ותקנותיה בדבר סכסוך טריטוריאלי פעיל; והן מצד ישראל. אולי מאנגליה הרחוקה זה נראה אחרת, יופי שהחלטת שהמחיר "זניח לחלוטין"; אני פירטתי מה יכול להיות המחיר, וגם אם אני אישית הייתי שמח שישראל הייתה בנאט"ו (ומצידי שתהייה גם הכוכב ה-51 בדגל) - אין לזה שום היתכנות גם בישראל. את המחירים "הזניחים לחלוטין" אני לא רואה אף מנהיג ישראלי מוכן לשלם, לא בימין ולא בשמאל; ולא רואה שום תמיכה להם בציבור הישראלי, לא בימין ולא בשמאל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 02, 2024 6:39 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
למה אתה אומר קטונתי מקטון? את תצטנע, אתה ממציא גדול. המצאת את הצטרות ישראל לנאטו בלי שאף אחד מדבר על זה באף אחד מהצדדים.
וגם ההערה האחרונה שלך מתחברת יפה לקונספט הכללי שלך.

פירטתי למה אין היתכנות להצטרפות ישראל לנאטו, הן מצד נאטו, הרכבה, ותקנותיה בדבר סכסוך טריטוריאלי פעיל; והן מצד ישראל. אולי מאנגליה הרחוקה זה נראה אחרת, יופי שהחלטת שהמחיר "זניח לחלוטין"; אני פירטתי מה יכול להיות המחיר, וגם אם אני אישית הייתי שמח שישראל הייתה בנאט"ו (ומצידי שתהייה גם הכוכב ה-51 בדגל) - אין לזה שום היתכנות גם בישראל. את המחירים "הזניחים לחלוטין" אני לא רואה אף מנהיג ישראלי מוכן לשלם, לא בימין ולא בשמאל; ולא רואה שום תמיכה להם בציבור הישראלי, לא בימין ולא בשמאל.

למה גדול? ענק! (האמת שאין לך מושג על יכולתי מחוץ לדיון פה ואין לך מושג כמה אני יצירתי או לא. אבל אני בהחלט שרדתי מקצועית עם מצבי הבריאותי בגלל יצירתיות ולא בגלל עבודה קשה.)

מה ישראל תעשה אני לא יודע. כרגע זה ניראה רע. מה שאני מציע הוא מה אני חושב שצריך לעשות, ויותר מזה, מה שצריך לא לעשות (המשך מפעל ההתנחלויות). אולי אני אשכנע מישהו ואולי לא. כל מה שאני יכול לעשות זה לנסות לשכנע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 02, 2024 6:55 pm 
Hall of Famer

אין לי שום בעייה עם אי המשך מפעל ההתנחלויות, ומעולם לא אמרתי שאני בעד לחזור לעזה או לגוש קטיף או משהו כזה. אני ממש לא. אני גם לא חושב שהן נחוצות או מועילות למה שאני חושב שצריך לעשות, שלא אחזור על זה פה.

ולהציע מה צריך לעשות זה יפה, אני חושב שעם זאת צריכה להיות להצעה איזושהי היתכנות ואחיזה במציאות. הראיתי, אני חושב, למה היא לא - מכל הצדדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 02, 2024 9:16 pm 
Sophomore

ישראל: אנחנו מוכנים להסכם שתי מדינות לשני עמים. אבל אנחנו רוצים ערבויות לביטחוננו.
עולם: יופי! אנחנו מבטיחים לשמור עליכם.
ישראל: מממ, זה מה שהבטחתם לאוקראינה, לא?
עולם: כן. :oops:
ישראל: תציעו משהו שיספק את אזרחינו, למשל צירוף לנאטו.
או שיציעו משהו מספק או שמצב ישראל בדעת הקהל או לפחות לא יורע. בנתיים ישראל הרוויחה זמן לפעול בעזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 02, 2024 9:40 pm 
Hall of Famer

כאמור, פילים ורודים שמעיפים קונפטי מוזהב.
בחיי שזה בדיוק אותו דבר.
יש לי תחושה שאתה פשוט לא חושב שיש אנטישמיות מובנית בעולם, ושמישהו (טוב, חוץ מכמה אוונגליסטים וכמה חבר׳ה ממיקרונזיה) באמת רוצים בטובתנו. אז זהו, שאו שממש לא, או שממש לא אכפת להם. אחד מהשניים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 02, 2024 10:05 pm 
Sophomore

נורטון, אני לא חושב שיש אנטישמיות מובנית (לפחות לא במערב). יש אנטישמים ימניים, יש קשקשנים woke, ויש מוסלמים אנטישמים. רוב הציבור לא אנטישמי, ראה את התמיכה המדינית שישראל קיבלה לאורך עשורים רבים מהרבה מדינות. אתה חי בפרנויה המתנחלית שכולם רוצים להשמיד את היהודים. לצערי המצב מדרדר בזמן האחרון וחלק גדול מזה זה הסירוב של ישראל לפתרון שתי מדינות וההתנחלויות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122 ... 230  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 30 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: