סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 2:51 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 413 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' אוקטובר 30, 2013 9:19 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אתה צודק אמיר, לא טענת שאתה נעלה מוסרית, טענת שמי שאוכל בשר הוא נחות מוסרית, או לפחות רמזת לכך.

אני לא טענתי שהתעללות בבעלי חיים היא מוצדקת, אני בעצמי לא אוכל הרבה בשר, אני כן חושב שיש ערך לחשיפת מה שקורה בתעשיית הבשר, אבל אני נגד מיסיונריות ואני כן חושב שניצול של בני אדם זה עניין חמור ומשמעותי הרבה יותר מתרנגולות מתות, עם כל הכבוד, וקצת קשה לי עם אנשים שמתעלים כל כך הרבה אנרגיה לכיוון של הגנה על בעלי חיים כשאני לא שומע מהם מילה וחצי מילה על הניצול של בני אדם. אין לי טענה כלפי מי שלא רוצה לדעת, אני לא יכול להגיד שזה מוסרי, אבל החברה שאנחנו חיים בה עושה הרבה מאוד מאמצים כדי שלא נדע מה המחיר של רמת החיים שלנו, קשה לי מאוד לבוא בטענות לאדם שנכנע למכבש כזה ופשוט בוחר לא לדעת ולא להתעניין, לא לכל אחד יש את הכוח להפיל על עצמו את התיק המוסרי שכרוך בידע הזה. אבל כשמגיע אדם שכן רוצה לדעת את המחיר הזה וכן מציג אכפתיות בכל מה שקשור למוסריות של אורח החיים שאנחנו חיים כאן וכל מה שאני שומע ממנו זה על הפגיעה בבעלי חיים ולא שומע ממנו מילה על ניצול של בני אדם, אז או שיש כאן צביעות, כי נוח לך לוותר על הנוחות שבאכילת בשר אבל לא נוח לך לוותר על קפה או סמרטפון, או שיש כאן סדר עדיפות מוסרי שבעיני (בדגש על בעיני, אני לא כופה על אף אחד שותפות לערכים המוסריים שלי) הוא מאוד מאוד עקום אם יותר מפריעה לך תרנגולת מתה מילד שמתעללים בו ומועסק בתנאי עבדות.

אלא אם כן אתה טוען שהילד מפריע לך יותר מהתרנגולת, אבל אז לא ברור לי לא אתה כותב כל כך הרבה הודעות על התרנגולת ואפילו לא הודעה אחת (שאני ראית) על הילד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 30, 2013 10:36 pm 
Sophomore

למרות שזה הופך לפארסה, אני אענה:
1. אתה לא מכיר אותי, אין לך מושג מה המחיר שאני משלם על הבחירות שלי. אין לך מושג מה אני עושה מלבד הטבעונות. אין לך מושג מה אני עושה במסגרת המאבק לזב"ח. ההתיימרות שלך לאפיין אותי כדי לנגח אותי היא הזויה, וכל זאת במסווה של נאורות וביקורתיות.
2. אני נגד ניצול של בני אדם. אגב, שמע קטע, הניצול החמור ביותר של בני אדם מתקיים בתעשיות המזון מן החי. לא מזמן פורסמו תנאי העסקתו של פליט אפריקאי שעבד בלול בגליל. 12 שעות ביום, שבעה ימים בשבוע. ללא תנאים סניטריים נאותים, ללא תנאי לינה ראויים.
3. עוולה אחת לא מצדיקה עוולה אחרת. האדישות הרדיקלית הנמנעת מידיעה - כיום כבר עושה מהלכים משמעותיים כדי להתעלם (כיוון שהמציאות נמצאת בתקשורת וברחובות) - היא לא התשובה הנכונה. ההגיון שאומר שמי שפעיל חברתי בתחום אחד, צריך לדבר על פעילות חברתית בתחום שונה היא מאוד אוטופית מצד אחד, אבל היא גם מאוד עוינת, שכן היא לא נותנת מקום לשום מאבק. תמיד אפשר לאתר מאבק אלטרנטיבי חשוב. אז אתה מעלה את ניצול הילדים, אבל אולי נדבר על הרעב באפריקה? ואולי על הטבח בסוריה? ואולי על המצב בדרפור? ומה לגבי הומופוביה ברוסיה? אז פעילות פמיסיטיות לא יכולות לפעול למען מעמד האישה בגלל הילדים בסוריה? מרטין לות'ר קינג היה צריך לוותר על זכויות השחורים כיוון שבוייטנאם היה ג'נוסייד? זה מדרון לתהום ללא תחתית.
4. לא טענתי שמי שאוכל בשר נחות מוסרית. הצגתי נתון: הוא משלם כסף על התעללות בבעלי חיים. אם הוא חושב שזה מעשה חיובי, אז אני חושב שיש לו בעיה מוסרית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 30, 2013 11:12 pm 
Hall of Famer

נכון, אין לי מושג מי אתה, מה אתה עושה בחיים שלך, איזה מחיר אתה משלם על הבחירות שלך ומה אתה עושה מלבד טבעונות. מה שכן יש לי מושג, זה מה אתה עושה כאן בפורום, ולזה אני מתייחס. עכשיו, אני לא שולל שום מאבק מוסרי, לא למען זכויות נשים, לא למען זכויות בעלי חיים, לא למען זכויות ילדים ולא למען זכויות הקולרבי בסלט, אני כן תמה לגבי אנשים שאני שומע מהם הרבה מאוד למען זכויות בע"ח ולא שומע מהם מילה לגבי זכויות אדם, בעיני בני אדם תמיד קודמים לבע"ח. זה לא אומר שאני שולל מאבק למען בע"ח, אבל אני חושב שביחס למאבק למען זכויות של בני אדם, המאבק הזה הוא בהחלט משני וכשאני רואה מישהו שמשקיע את כל משאביו כאן בפורום במאבק שבעיני הוא משני, זה מתמיה אותי.

עכשיו לגבי המאבקים האחרים שציינת כמו המלחמה בסוריה, הרעב באפריקה או ההומופוביה ברוסיה, זה אולי נכון, אבל בניגוד למצבם של העובדים המנוצלים במדינות העולם השלישי, בעוול שנעשה כאן אני לא תומך באופן ישיר, אם אני שותה קפה של נסקפה, אוכל שוקולד של נסטלה, נועל נעליים של נייקי או משתמש באייפון, אני תומך באופן ישיר לגמרי בניצול של אותם עובדים במדינות עולם שלישי. ברור שתמיד אפשר למצוא מאבק אלטרנטיבי, אבל זה לא מדרון ללא תחתית, ממש לא, וכמו בכל דבר, יש מאבקים שהם חשובים ויש כאלו שהם חשובים יותר, בעיני כל מאבק שהוא למען זכויות אדם בסיסיות קטגורית חשוב יותר מאשר מאבק למען זכויות בע"ח, זה הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 30, 2013 11:26 pm 
Sophomore

זאת אומרת שכדי שתהיה לי זכות דיבור, אני צריך לפעול למען זכויות נוספות. טוב, אבל מה אתה חושב על הטיעונים עצמם ולא עלי? מה אתה חושב על ההתעללות בבעלי חיים בתעשיות המזון מן החי? על המוות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 30, 2013 11:27 pm 
Junior

1. חבל שאתה מתגונן, בגלל שהתרגלת ממשתמש אחד או שניים שדיברו עליך אישית.
99% מהדברים של רוני היו יכולים להיכתב כלפי כל טבעוני/אדם אחר, וגם אל האחוז הבודד אתה גררת אותו אליו.
נסה אתה בעצמך לדבר על הדברים באופן יותר כללי ופחות לכיוונו של רוני האדם או זווית ראייתך הפרטית. זאת לפחות ההמלצה שלי.
כי אני חושב שאחרת תפספס פה דיון חשוב וערכי מאין כמוהו. הדברים של רוני לא פחות נכונים משלך. גם אם אתה מסכים איתו אבל חושב שזה לא בסדר שהוא רמז לכך שאתה עצמך צבוע בנושא.

2. שטויות במיץ עגבניות אורגניות.
הניצול החמור יותר הוא לא של העובד האפריקאי בלול - הניצול החמור יותר הוא של הילד בן ה-10 שעובד 16 שעות ביום תמורת דולר כדי שאני אוכל לכתוב עכשיו את ההודעה הזאת דרך האייפון כשאני יושב במושב הנוסע של רכב, כי אם לא היו מנצלים את הילד הזה האייפון הנוח שלי היה עולה הרבה יותר מדי, כך שהייתי נאלץ להשתמש במכשיר זול יותר כדי שלא ארגיש מרומה.
וזה בדיוק מה שאני צריך לעשות עכשיו, הרי הימנעות מהרגשת מרומה לא עדיפה על הימנעות מהרגשת מנצל.

3. אתה חוזר על דבריו של רוני רק במילים אחרות.
רוני כבר כתב שיש בעיות רבות בעולם, ולדעתו יש חמורות יותר וחמורות עוד יותר,
ושיש לו בעיה עם כאלה שמציגים את הבעיות הקשות והניצול שנמצא מאחוריהן, ואינם מצליחים להבין מוסרית את אלה שלא רואים איתם עין בעין, תוך כדי שבכיס יש להם אייפון, והבגדים שהם לובשים יוצרו על ידי ילדות, וכו׳.
והעניין הוא שהרי רובם של הטבעונים מודעים לניצול המבוצע כדי שיוכלו לרכוש את האייפון שלהם במחיר שווה לכיס שלהם, הכיס שגם הוא גרם לניצול.
הם מודעים כי הם פעילים חברתית, כי יש להם גישה מובנית לדברים האלה, כי זה קיים בטבע שלהם, לבדוק ולראות ולדעת על ניצול ועל מה שקורה בעולם.
אז כן, זו צביעות מוחלטת, כי בדיוק כפי שהטבעוני מרגיש שהוא יכול להשתמש באייפון כי מעבר למכשיר אחר לא באמת ישפיע על הילדים האלה (כך אני רוצה להאמין שהוא חושב, לא מאמין שפשוט לא אכפת לו), כך מרגישים אוכלי בשר רבים ומכאן נובעת גישתם להמשך הקרניבוריות שלהם - זה לא באמת ישפיע אם אני ומשפחתי נפסיק, כי זה כמו טיפה בים.
אל תסביר לי עכשיו למה זה לא טיפה בים או שלך אין אייפון, דבר על התופעה המוזכרת.

4. אין בעיה ואתה צודק.
כל מי שרוכש מוצרים ללא בחינה מדוקדקת של מקורם - סביר להניח, והוא צריך להיות מודע לזה, שהוא נותן כספו לניצול בני אדם. זה נכון בדיוק באותה מידה כפי שזה נכון לתעשיית בעלי החיים.
לכל מי שמשתמש באייפון ומודע לבעייתיות שבדבר (והאייפון הוא רק הדוגמא לחלק ניכר מהמוצרים), יש לו בעייה מוסרית שווה אם לא גדולה יותר לטעמי.
וזה שאדם נמנע מניצול אחד, אבל מנצל במודע מצד שני, משאיר אותו לדעתי בדיוק באותו מצב של בעיה מוסרית, אין לו מוסר יתר השמור לו בגלל שהוא תורם את חלקו בצד אחד.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 30, 2013 11:27 pm 
Hall of Famer

אגב, לטעון ש "הניצול החמור ביותר של בני אדם, מתקיים בתעשיית המזון מן החי", זה לא רציני. אתה הרי לא יודע איפה הניצול החמור ביותר באמת, וסביר להניח שיש הרבה יותר אפריקאים שסובלים מיהלומים, מאשר עובדים זרים (שאתה מביא לי סיפור אחד עליהם) שסובלים מתעשיית המזון מן החי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 30, 2013 11:48 pm 
Hall of Famer

אמיר שפירא כתב:
זאת אומרת שכדי שתהיה לי זכות דיבור, אני צריך לפעול למען זכויות נוספות. טוב, אבל מה אתה חושב על הטיעונים עצמם ולא עלי? מה אתה חושב על ההתעללות בבעלי חיים בתעשיות המזון מן החי? על המוות?

צ'ונסי כבר סיכם את מה שרציתי להגיד, מה גם שלשאלות שאתה שואל כאן כבר עניתי בעצמי בהודעות הקודמות שלי, אם לא היית עסוק כל כך בלהעלב, אולי גם היית קורא את מה שכתבתי ולא שואל שוב.

אני לא אמרתי שאין לך זכות דיבור, יש לך את מלוא זכות הדיבור ואני האחרון שאקח אותה ממך, אני גם לא דן כרגע בנכונות או אי נכונות הטענות שלך כי זה לא מה שאני מנסה להגיד. הנקודה שלי היא אחרת, אתה כותב מזווית ראייה מוסרית מסויימת, אתה מציג כאן סולם ערכים מסויים, זה סולם ערכים שבעיני, כפי שהוא מוצג כאן (אולי לא כפי שהוא אולי בחיים אמיתיים שלך, רק כפי שהוא מוצג כאן, אבל אני מניח שהוא מייצג גם את עולם הערכים האמיתי שלך, ולו משום שאין לי סיבה להניח אחרת), הוא מעוות בעיני, אם אתה רואה את המאבק למען זכויות בע"ח כחשוב יותר או באותה מידה כמו מאבק למען זכויות אדם, זה סולם ערכים שאני לא יכול בשום פנים ואופן להבין אותו, לקבל אותו או להתחבר אליו, גם אם באופן עקרוני ומעשי אני מתנגד להתעללות בבע"ח. אם לעומת זאת בעיניך מאבק למען זכויות אדם חשוב יותר ממאבק למען זכויות בע"ח, אני תוהה למה זה לא משתקף בהודעות שלך כאן.

בשורה התחתונה, אני משתדל שלא לתמוך בתעשיית הבשר, זה לא אומר שאני נמנע מבשר, בדיוק כפי שעצם העובדה שאני משתדל להמנע ממוצרי צריכה שמיוצרים בתנאי עבדות לא אומרת שאני מצליח להמנע מכך באופן מוחלט או אפילו קרוב לכך, אבל בעיני העיקרון השני חשוב לאין ערוך מהראשון ואם וכאשר אני אחליט לפנות למיסיונריות (אין סיכוי שזה יקרה, אבל תיאורטית), זכויות האדם יבואו אצלי הרבה לפני זכויות בע"ח ואני תמה על אנשים שפונים למיסיונריות ובוחרים את השני תוך התעלמות מוחלטת מהראשון, אני לא אתמה על מישהו שידגיש את הראשון ויזכיר גם את השני, כי זה סולם הערכים שאני מאמין בו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 30, 2013 11:57 pm 
Hall of Famer

אמיר שפירא כתב:
2. אני נגד ניצול של בני אדם. אגב, שמע קטע, הניצול החמור ביותר של בני אדם מתקיים בתעשיות המזון מן החי. לא מזמן פורסמו תנאי העסקתו של פליט אפריקאי שעבד בלול בגליל. 12 שעות ביום, שבעה ימים בשבוע. ללא תנאים סניטריים נאותים, ללא תנאי לינה ראויים.
4. לא טענתי שמי שאוכל בשר נחות מוסרית. הצגתי נתון: הוא משלם כסף על התעללות בבעלי חיים. אם הוא חושב שזה מעשה חיובי, אז אני חושב שיש לו בעיה מוסרית.

באמת, הניצול הכי חמור של בני אדם הוא עבודה של 12 שעות ללא יום חופש וללא תנאים סניטריים ולינה מספקים? וואללה, כנראה שלסוע למדינה זרה כי הבטיחו לך עבודה מכניסה ואז להיאנס על ידי בדואים בדרך ולגלות שהעבודה המכניסה היא להיות זונה ולא ניתן לך לברוח כי הדרכון לא בידיך זה ניצול קצת פחות חמור. גם זה קורה דרך אגב בישראל.

נק' 4 כל כך מזכירה לי את כל המאמנים שאומרים שהם לא מדברים על השופטים אבל...

אמיר, באמת חבל שאתה מגיע גם למקומות דמגוגיים שכאלו.
ולגבי התגובות שאתה מקבל, באיזשהו מקום אתה גם זכאי להם. סלניוז זאת קהילה לא גדולה ואת האג'נדה שלך אתה כבר העברת כולל סרטונים, כולל מידע שופע לכל מי מהקהילה הזאת שרוצה להיחשף לכך. בתמורה קיבלת לא מעט תגובות מתנגדות. אני לא מבין מה גרם לך שוב לחזור ולנסות ל"פקוח את העיניים לעדר השטוף שאין לו מושג מה קורה סביבו". חשבתי שכבר עשית את זה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 31, 2013 5:34 pm 
Junior

עמוס, שים לב שהוא לא מכווין אותך יותר לבלוג בולס, אלא למידע על משחטות בישראל. אין ספק שיש כאן טרנסופרמציה.

לי אגב, יש כל כך הרבה מה להגיד בנושא, אבל אני לא חושב שזה המקום לנהל את הדיון הזה, ואני יודע שזה כל כך יעייף אותי, שאני לא נכנס לזה.

רק טיפ אחד לאמיר: למה שלא תתקוף את הטיעונים של נורטון ושות' מכיוון הדיון על מים וירטואליים? זה הטיעון הכי מוחץ ומודרני שיש לגבי הנזקים שבצריכת בשר מהחי?

אני אגב צורך מזון מהחי, ממניעים אגואיסטיים תזונאיים לחלוטין (ובת הזוג שלי תזונאית, כך שאוי-ואבוי לי). משתדל לא להגזים עם כמות צריכת בשר מוגזמת (בערך מנה של עוף כל יומיים, ובקר אולי פעם בשבועיים) ותמיד מסיים מהצלחת, גם זה אגב, מהכיוון של מים וירטואליים (X השקעת מים ביצירה של 1 ק"ג חלבון עוף לעומת 2X כמות מים ליצירת 1 ק"ג חלבון בקר, לעומת X/8 כמות מים ליצירת 1 ק"ג חלבון מהצומח). דבר אחד שאני יכול להגיד הוא שלמדתי את כל הנושא היטב, ולמעשה גם עשיתי בזה תואר, כך שאת הנושא אני מבין היטב.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 31, 2013 5:39 pm 
Hall of Famer

לא הבנתי את הטיעון, אם כי אני לא למדתי אותו. כי:
א. עד היום היה מספיק מים. מה נשתנה?
ב. מים הוא לא דבר יקר במיוחד אפילו בארץ, שלא לדבר על אמריקה שבה יש יותר מדי ממנו.
ג. וגם אם לא, יש עוד שיטות. למשל, התפלה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 31, 2013 7:38 pm 
Junior

א. אתה מוזמן לקרוא מאמרים.
קודם כל, שלא לשם הדיון, רק אציין שמים למעשה הולכים להיות הגורם המגביל העיקרי בגדילת האנושות בשנים הקרובות. "עד היום" זו אמירת המפתח, אבל כנראה שכדי שהאנושות תמשיך לגדול בקצב הנוכחי יצטרך להיווצר שינוי מדיניות תזונאי גלובלי.
המדד של מים וירטואליים לא מדבר על זה, אלא הוא למעשה לקיחת מים כאינדיקטור לכמות אנרגיה מושקעת בחקלאות. כלומר, בשביל חיטה, אני משתמש ב X מים כדי להצמיח Y חלבונים. בשביל תרנגולת, אני למעשה משתמש ב 4X מים כדי להצמיח Y חלבונים. כדי לגדל פרה אני משתמש ב 12X כדי להצמיח Y חלבונים (היחסים הם לצורך דוגמה ויכול להיות שהם שונים טיפה לפה ולשם).
מים, מעבר להיותם מצרך נדיר בעיקר בארצות מתפתחות (ישראל אגב נחשבת למדינה שמנהלת את משק המים שלה באופן הכי מתוחכם בעולם), הם בסך הכל אינדיקטור ליצירת אנרגיה וקיבוע פחמן. יש להם חלק מרכזי בתהליך הפוטוסינטזה, ואם גוזרים מהתהליך הזה את כמות האנרגיה הנדרשת לחלבון למעשה מגיעים לחישוב השקעת אנרגיה ליחידת חלבון.
היחס לגבי החלבון מהחי שייך ליכולת הניצולת האנרגטית של החיות השונות מהמזונות השונים. אז כאמור, תרנגולת, שאוכלת גרגרים ותוספים שונים מהחי בתזונה לא אורגנית, אוכל מזון עתיר אנרגיה וחלבונים והוא נחש איכותי במיוחד, ובנוסף מערכת העיכול שלה מיועדת רק לאוכל האיכותי הזה, שומרת על ניצולת מים וירטואליים יחסית גבוהה. לעומתה, לפרה יש ניצולת נמוכה מאוד, כיוון שהיא אוכלת אוכל דל אנרגיה ודל חלבונים, שצריך לעבור תהליכי תסיסה שונים והעלאת גרה, רק כדי לספק לה בסוף משהו כמו 12% ניצולת אנרגטית. לכן מאכילים פרות שלא בגידול אורגני גם בתוספים מהחי, שגם אותם כמובן היה צריך לייצר על ידי ייצור אוכל של אוכל (דגנים כלשהם) -> אוכל (נאמר, פסדי תרנגולות) -> אוכל (פרה).
אפשר להמשיך לגזור את הנתונים ולהסיק שכאשר אתה אוכל חלבון מהחי, אתה אוכל לצורך הדיון 100 מ"ר של שדה, וכשאתה אוכל פרה אתה אוכל 1200 מ"ר. שטח, אני מקווה שאתה יודע, הוא מצרך נדיר וחשוב מאוד, בעיקר בישראל.

ב. רצוי שתתעדכן לגבי הזמינות של מים אמריקה. זו נחשבת לסכנה הסביבתית והתכנונית מספר אחת באמריקה, בין השאר בעיקר בגלל שניהול המים באמריקה הוא בזבזני וטיפש. קרא מאמרים בנושא, ואני ממליץ להתמקד בעיקר בנושא נהר הקולורדו.

ג. התפלה זה טוב ויפה, אבל אני חושב שאחרי שהבהרנו את נקודה א', והבנו שהמים הם אינדיקטור לאנרגיה, הטיעון הזה לא רלוונטי לדיון. התפלה היא תהליך מאאאווווד בזבזני אנרגטית והוא פתרון חירום בטווח שנים של 50 שנה, ופתרון מקסים ומעולה בטווח שנים של 5 שנים. הוא יכול להיות פתרון מקסים ומעולה גם לטווח של 50 שנה, אבל זה בתנאי שמתבצע מעבר דרמטי לשיטות אנרגיה מתחדשת. אבל זה כבר דיון אחר.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 31, 2013 7:59 pm 
Hall of Famer

טוב, כאמור אני לא מכיר את הנושא. וגם אם אקרא כמה מאמרים, זה יהיה קצת דבילי להתווכח איתך.

אבל בעיקוף מסוים, אני רוצה לדבר דווקא מתוך מה שאמרת על נושא מוסרי (בלי קשר בכלל לעניין המים) - לטענתך, הסיבה להפסיק לצרוך פרות, היא בגלל שפרות צורכות הרבה אנרגיה, שזה בזבוז.
כלומר, אם אני מבין אותך נכון, אתה בעצם אומר - שאנחנו צריכים פחות פרות בעולם. מוסרית, אני חושב שזה פחות או יותר ההיפך ממה שהטבעוניים או הצמחוניים יגידו - כי הפועל היוצא הוא שדווקא בגלל תעשיית הבשר - יש יותר פרות, הידד!

תקן אותי אם אני טועה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 31, 2013 8:05 pm 
Junior

אני לא חושב שצמחונים וטבעונים תומכים בקיום של פרות בתנאים שהם מיועדים בלבד לייצור מזון לאדם. נראה לי שהם מעדיפים שלא יהיו פרות בשבי, אפילו אם זה אומר פחות פרות בעולם. אתה יכול להקביל את זה (גיחי גיחי) למטריקס, ששם המכונות מגדלות מיליארדי בני אדם לצורך בטריות (או מה שזה לא יהיה), אבל בפועל, האנושות מעדיפה לבטל את כל העבדות הזו, אפילו שהיא מקיימת תנאים לאנושות גדולה יותר כמותית.

אבל אני לא צמחוני ולא טבעוני, אז עדיף שהם יענו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 03, 2013 8:22 pm 
Junior

הרסי הוקינס הוא הבסט קלווז'ר אין דה גיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 08, 2013 7:07 pm 
Junior

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/529/ ... =479&loc=8

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 08, 2013 7:26 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
עזוב, הוא רק ממליץ מסתר ליבו.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 08, 2013 7:46 pm 
Junior

סג"ל אוהב מאוד את תפקיד הקורבן שהוא לוקח על עצמו בכתבה הזאת, ואוהב מאוד לנצל את הבמה שנותנים לו כדי להציג מציאות אחת, זאת שהוא רואה בעיניו, למרות שפעמים רבות המציאות הזאת לא מתיישרת עם המציאות של הסובבים אותו.
אני לא מתיימר לקבוע מי מספר את הגרסא האמיתית, אך אני מכיר שניים מצוות ההפקה של התוכנית, שהיו כמובן במקום בזמן האירוע, והם מתארים סיפור אחר לחלוטין.
הם כן "מאשרים" חלק מהדברים של סג"ל, אבל זה בעיקר מה שמגעיל אותי לפחות - הוא מצטדק ומתחסד ומסדר את הפרטים והעובדות בצורה הנוחה לו, הצורה המוציאה אותו כשה התמים שפחד על עורו אל מול התוקפן המשתולל.
כך ברגע אחד מאחלים לו אונס, הפרטים בהמשך מוסתרים מהציבור כי הם פחות נוחים ומציירים באור פחות נחמד את סג"ל, ואז באחת תוקפים אותו, משליכים אותו לרצפה וכו'.
הוא כותב על אתיקה של חבריו למקצוע, אבל האתיקה שלו, וזו לא פעם ראשונה, קיימת אך ורק כלפי עצמו.
לא אתי, ולא מוסרי, לספר את הסיפור כפי שהוא הציג אותו, להחסיר את כל הפרטים שיוציאו אותו פחות יפה, ולהציג את הצד השני כתוקפן חולני שחיפש להכות אותו או "לקבל את המכה הראשונה".
עצם זה שהמחשבה הראשונית של סג"ל, כפי שהוא עצמו מציג אותה, זה שהמילים של הצד השני נועדו, כך לדעתו, להביא לכך שסג"ל "ייתן את המכה הראשונה", ובכן, זה כבר אומר הרבה על סג"ל עצמו, שהדיפולט שלו, הסברה שלו, זה שהצד השני "מחפש מכות".

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 08, 2013 8:07 pm 
Hall of Famer

מהי הגרסה האלטרנטיבית ? וחשוב מכך, למה זה משנה אם למיטב הבנתי את דבריך, כך או כך יורופסקי התחיל?

וכן, אם מישהו מאחל לשני שיאנסו את ילדיו, זה לא ממש יפתיע אף אחד אם השלב הבא יהיה מכות (ושלף יוכיח)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 08, 2013 8:12 pm 
Hall of Famer

מאחר וגם הפקת התוכנית, בתגובתה הרשמית, מודה שהעניין גלש מעבר לעימות מילולי - אז השורה התחתונה היא שיורופסקי תקף אותו פיזית. אלא אם אתה טוען שסג"ל הוא שתקף פיזית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 08, 2013 8:21 pm 
Junior

בגרסה האלטרנטיבית יש ויכוח אידאולוגי חריף בין הצדדים. כאמור, את הדברים הלא יפים שיורפוסקי אמר ועשה סג"ל מציג לראווה, את הדברים הלא יפים שהוא עצמו עשה ואמר כמובן שהוא מסתיר, כדי להוציא עצמו שה תמים שראוי לסימפטיה בטוקבקים. מוסרי יותר, והוגן יותר, היה להציג את הדברים כפי שהיו, ולא כפי שמסתדרים עם האג'נדה (הלא חדשה דרך אגב. גם את זה הוא "שכח" לציין סג"ל, שה-"ריב האידיאולוגי" שלו עם הקירח לא התחיל באותה הפקה). נהוג לציין דברים כאלה, גם את האמת לאמיתה וגם את הדברים שמאחורי המריבה הספציפית, לכל הפחות בתור "גילוי נאות".

מי ש-"התחיל" הייתה מערכת התוכנית שהזמינה את יורפוסקי למקום. לא הזמינו אותו, ברור להם וברור לו, בשביל לקיים דיון מעמיק ופילוסופי בסוגיה. הביאו אותו כדי להתווכח. מי שראה בוויכוח, מיד עם תחילתו, כהזמנה לקטטה והרמת אגרופים היה סג"ל, וזה לפי דבריו שלו עצמו בכתבה שפרסם.

אגב, שניהם חארות גדולים מבחינתי. זה לא שאני מנסה להגן על צד אחד. שניהם מגעילים אותי בהתנהלות הכללית שלהם, ושניהם מגעילים אותי בסיפור (השלם) הנוכחי.
אבל אותי לפחות יותר מגעילה הדרך של סג"ל, דרך שקרים, הסתרה, היתממות וכו'.

ראי - הדברים אכן גלשו בהמשך מעבר לעימות המילולי. לפי הדברים של סג"ל עצמו אפשר לראות מי הראשון שחשב ולקח את הדברים כהזמנה לעימות פיזי. מי בפועל הביא את הדברים לעימות פיזי, באמצעות פעולה פיזית או באמצעות דבריו, עדיין חלוק, אבל זה פחות משנה.
אני גם מוכן בנושא הזה לקבל את הגרסה של סג"ל שהפעולה הפיזית הראשונה הופעלה כלפיו. כאמור, שניהם דוחים אותי, גם "התוקף", וגם "הקורבן התמים" בעיני עצמו.

נערך לאחרונה על ידי Chauncey בתאריך א' דצמבר 08, 2013 8:22 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 08, 2013 8:21 pm 
Hall of Famer

ועכשיו גם ראיתי שזו גרסת אורי שביט. או בקיצור, כן, סביר להניח שסגל היה קצת פחות מנומס במציאות, כי כל אדם שכותב על עצמו מייפה מעט את המציאות. ובאותה מידה ברור למדי שבגדול, זאת האמת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 08, 2013 9:52 pm 
Hall of Famer

נו, אז בוא ספר את הסיפור במלואו. מה אתה מדבר בחידות? לא מוסיף לך נקודות, אתה יודע.
אתה מוזמן גם לפרש את המשפט הזה:
ציטוט:
מי בפועל הביא את הדברים לעימות פיזי, באמצעות פעולה פיזית או באמצעות דבריו, עדיין חלוק

כשמיד אחרי זה אתה מקבל את זה שיורופסקי היה זה שהפעיל כוח פיזי.
אז לא הבנתי, סג"ל הביא אותו להפעיל כוח? איך בדיוק? באמצעות דבריו, אמרת? מה, הוא איחל ליורופסקי שיאנסו את הילדים שלו או משהו? ובכלל, איך אתה מביא אדם להפעיל כוח פיזי באמצעות דבריך אם האדם הוא לא בריון קשקשים בתחפושת של נאור?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 08, 2013 9:59 pm 
Hall of Famer

בפרפראזה מהוצא מהקשרו, סגל נגח במרפק של יורופסקי

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 08, 2013 11:10 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
נו, אז בוא ספר את הסיפור במלואו. מה אתה מדבר בחידות? לא מוסיף לך נקודות, אתה יודע.
אתה מוזמן גם לפרש את המשפט הזה:
ציטוט:
מי בפועל הביא את הדברים לעימות פיזי, באמצעות פעולה פיזית או באמצעות דבריו, עדיין חלוק

כשמיד אחרי זה אתה מקבל את זה שיורופסקי היה זה שהפעיל כוח פיזי.
אז לא הבנתי, סג"ל הביא אותו להפעיל כוח? איך בדיוק? באמצעות דבריו, אמרת? מה, הוא איחל ליורופסקי שיאנסו את הילדים שלו או משהו? ובכלל, איך אתה מביא אדם להפעיל כוח פיזי באמצעות דבריך אם האדם הוא לא בריון קשקשים בתחפושת של נאור?

אני לא צריך לספר את הסיפור במלואו ולא עוסק באיסוף נקודות, מי שצריך היה לספר את הסיפור במלואו היה סג"ל. הוא חטא לאמת, אז כתבתי שאני יודע שהוא חוטא לאמת. גם שביט סיפר שהוא חטא לאמת.
אתה יכול להסתפק בכך, או שלא, לבחירתך האישית.

לא "מקבל" ולא לא מקבל, לא מתעסק בזה, פשוט מוכן לקבל את זה שהידיים הראשונות שהורמו היו של הטבעוני. כאמור, זה לא מעניין אותי, אך התרשמתי עמוקות מהניסוח המפולפל שלך והשאלות העמוקות, והוספתי לך 7 נקודות זכות בטבלה. האח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 08, 2013 11:59 pm 
Hall of Famer

התרשמתי שאורי שביט (זאת בחורה, וואלה, לא ידעתי) דווקא די תומכת בטענותיו של סג"ל. אז כן, היא מדברת על "חילופי דברים קשים", אבל באופן פחות מעורפל, היא אומרת "...שכללו גם אמירות בוטות מצידו של גארי יורופסקי, והסתכמה בדחיפתו של יורופסקי את סג"ל והפלתו מכיסאו. "
לפי סג"ל וגם לפי שביט, אין לי שום מידע על זה שידיים שניות בכלל הורמו. כל מה שאני יודע זה שיורופסקי הרביץ. (ואני גם לא חושב שקיימת בכלל גרסה אחרת איפשהו. אולי כן).

נראה לי שהקייס נוטה באופן כבד מאד לטובתו של סג"ל כאן, עם כל הכבוד.

אציין למרות זאת, שבנושא שונא לגמרי, מאד לא אהבתי את מה שסג"ל כתב מוקדם יותר השבוע לגבי לבוש חושפני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 413 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 63 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: