סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 3:34 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 716 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 29  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מהומות בארה"ב
הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 9:51 am 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
אבל הפסלים האלו לא נועדו לתאר את מלחמת האזרחים תומר. והם לא משהו שנשאר מהתקופה ההיא.

כמעט כולם נבנו בשתי תקופות זמן - סוף המאה ה-19/תחילת המאה העשרים בכניסת חוקי ג'ים קרואו ובשנות החמישים-שישים של המאה ה-20 עם עליית המאבק לסיום הסרגציה.

הם כמעט כולם חתיכות מתכת זולות בייצור המוני ששמו כאקט פוליטי להרתיע ולהפחיד את הקהילה השחורה.

Most of the Confederate monuments concerned were built in periods of racial conflict, such as when Jim Crow laws were being introduced in the late 19th century and at the start of the 20th century or during the Civil Rights Movement of the 1950s and 1960s. These two periods also coincided with the 50th anniversary and the American Civil War Centennial. The peak in construction of Civil War Monuments occurred between the late 1890s up to 1920, with a second, smaller peak in the late 1950s to mid 1960s.

According to historian Jane Dailey from University of Chicago, in many cases the purpose of the monuments was not to celebrate the past but rather to promote a "white supremacist future". Another historian, Karyn Cox, from the University of North Carolina at Charlotte, has written that the monuments are "a legacy of the brutally racist Jim Crow era". A historian from the University of North Carolina at Chapel Hill, James Leloudis, stated that "The funders and backers of these monuments are very explicit that they are requiring a political education and a legitimacy for the Jim Crow era and the right of white men to rule."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 9:53 am 
Senior

התיאוריה שלך תתאים אם מישהו ירצה להשמיד את בנייני העירייה בדרום, או להרוס את המטעים או בתים של קולניאליסטים (צ'רלסטון דרום קרולינה היא ביי פאר העיר הכי יפה בארה"ב בעיני וכולה בתים של סוחרי עבדים).

פסלי הקונדפרציה זה לא שום דבר שדומה לזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 9:55 am 
Hall of Famer

תומר כתב:
לדעתי גם הסרת הפסלים היא טעות, בין היתר בגלל הקונטקסט.
מעבר לזה שמלחמת האזרחים לא הייתה רק על העבדות, היא הייתה קודם כל על המבנה הפוליטי של ארצות הברית (פדרציה לעומת קונפדרציה), זה גם לא שכל מי שלבש אפור דיכא שחורים ומי שלבש כחול הבריח אותם ברכבת החופש לקנדה. לחלק גדול מהמפקדים בצבא הצפון היו עבדים כי הם הגיעו ממדינות שזה היה בהן חוקי ולחלק גדול מאבות האומה היו עבדים כי ככה היו מתנהלים אז. אני מניח גם שחלק גדול מהמפקדים בצבא הדרום התנגד לעבדות. אבל כל זה משני בעיניי, מלחמת האזרחים הסתיימה והיה צורך בפיוס, חלק מהפיוס הזה כלל גם השארה של המורשת המפוקפקת של הדרום. יכול להיות שמתישהו היה נכון להתנער מהם אבל מאה ששים שנה אחרי, זה בעיני יותר וונדליזם מתיקון מעוות.

ואגב, גודווין מבקש למסור שגם אני לא אתנגד לנתץ אנדאטה של היטלר או איזה גרינג בגרמניה אבל לא אדרוש להוריד את הפסל של גוסטב פון משהו, ראש עיריית פרוידנטל בשנים 52-59 שהיה חבר במפלגה הנאצית ונלחם בחזית המזרחית.

אבל תומר, קונטקסט. מה היתה המטרה, מהי שריקת הכלבים. אם עיירה גרמנית נידחת רוצה לכבד את ראש העיר שלה שהיה נאצי בערך כמו כולם כשכולם היו ומאז לא עשה שום פעולה גזענית ולא קידם גזענות, אז אף אחד לא יודע מי זה והוא לא מעניין וזה עוד פסל של עוד ראש עיר וזה הקונטקסט. אז נכון שמבחינה היסטורית מלחמת האזרחים לא היתה רק על העבדות (אבל היא בוודאי הנושא המוכר והמשמעותי ביותר) ונכון שגם לאיחוד יש קופים על הגב, ועדיין קונטקסט שיובל מסביר מצוין.

oren_80 כתב:
עוד דוגמה לטרלול פרוגרסיבי זו ההמנעות של אייר קנדה מלומר "גבירותיי ורבותיי" בשביל לא לפגוע באלו שלא מגדירים עצמם כמגדר בינארי (אומרים שגם ברכבת התחתית בניו יורק שינו את הכרזה מאותה סיבה מטורללת).

זה משעשע שכל תזוזה מהמציאות שאתה מכיר מוגדרת כ"טרלול". פעם רופא טיפל בכל סוגי המיחושים על ידי הקזת דם, ומאז יש תחומים ותתי-תחומים והתמחויות ודקויות עד לאינספור. העולם משתנה ומתפתח. פעם היה ברור שיש רק גברים ונשים, היום נשמע קולם של אלה שנמצאים על הטווח שחיים ומרגישים אחרת ממך, לא מרגישים אדוני ולא מרגישים גבירתי, אז כל אחד עם סף הרגישות שלו אבל אני לגמרי סבבה עם dear passengers הנייטרלי ובכלל שפה שמנטרלת הבדלי מגדר זה אחלה דבר. אנחנו חיים עם העברית שהיא שפה מוטת מגדר וזה מעצבן במיוחד, ואם אותי שאני גבר בלי יותר מדי התלבטויות מגדר, אפשר להבין את האחרים/אחרות/יוגדרו איך שיוגדרו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 9:55 am 
Freshman

בסופו של דבר, משטור שפה ותרבות הוא אקט אנטי ליברלי ואנטי דמוקרטי, והתעסקות בתחום הזה פוגעת במאבק הפרוגרסיבי בטווח הארוך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 9:56 am 
Senior

ראי שעל הקיר כתב:
אני יכול להתנגד לסמלים נאציים, למשל, או להפצה של מיין קאמפף או הפרוטוקולים של זקני ציון, ועדיין לחשוב שיש טרלול PC גובר והולך. עכשיו גם ביטוי פרוגרסיבי מקובל על כמעט כל דבר, "איסלמופוביה", הופך להיות פוגעני... כלומר, לא כלפי האיסלמופובים. רשימה הולכת ותופחת של מה מהווה מיקרו-אגרסיה, שזה בכלל בול גיים שונה שנראה שלא מעט אנשי PC מרגישים בו כמו אלה שכבשו את המערב, שטח עצום ולא ממופה ומלא בהזדמנויות. ועוד ועוד.
במדריכי השפה של הקולג'ים זה נראה שממש יש תחרות מי יתעלה על הקולג' האחר, כמו במערכון של ארבעת אנשי יורקשייר של מונטי פייתון. הדוגמה שאורן הביא מאוניברסיטת קולורדו - מתברר שבמהדורות קודמות שלו לקרוא לארצות הברית "אמריקה" נחשב לפוגעני. על זה כבר הייתה מיני שערוריה והם הורידו את זה במהדורות הבאות.
אז על זה אני מדבר כשאני קורא לו טרלול. אני יכול להתנגד לסמלים נאציים או של הקונפדרציה (וגם זה בלי להגיע לניטפוקים כמו זה שתומר דיבר עליו בסוף), ועדיין לחשוב שאנחנו במדרון חלקלק פה.

בפועל טרם ראיתי יותר מדי מקרים של דברים רעים שקרו בפועל מפוליטיקלי קורקט (לא מדרונות חלקלקים תיאורטיים).
בפועל ראיתי המון דברים טובים שקרו בפועל מפוליטיקלי קורקט (יחס למיעוטים, יחס ליהודים, יחס לקהילה הגאה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 9:58 am 
Senior

מארק כתב:
בסופו של דבר, משטור שפה ותרבות הוא אקט אנטי ליברלי ואנטי דמוקרטי, והתעסקות בתחום הזה פוגעת במאבק הפרוגרסיבי בטווח הארוך.

וול, המציאות מוכיחה שאתה טועה לחלוטין. אז אני אשמח להמשיך לראות את ההתקדמות החברתית שנעשתה ב-30 השנה האחרונות ואתם תמשיכו לבכות על מדרון חלקלק שתוצאותיו טרם נראו.

אבל באמת אין דבר משעשע יותר מלראות עד כמה הנושא הזה טריגרינג אנשים שמעולם לא התעניינו בשום התקדמות חברתית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 9:59 am 
Freshman

Yuval כתב:
מארק כתב:

וול, המציאות מוכיחה שאתה טועה לחלוטין. אז אני אשמח להמשיך לראות את ההתקדמות החברתית שנעשתה ב-30 השנה האחרונות ואתם תמשיכו לבכות על מדרון חלקלק שתוצאותיו טרם נראו.

תוצאות המדרון החלקלק יושבות ברגע זה בבית הלבן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 10:01 am 
Senior

מארק כתב:
Yuval כתב:
מארק כתב:

אז אתה אומר שזה שנבחר נשיא שחור פעמיים זה היה תוצאה של הכל חוץ מזה, אבל זה שנבחר טראמפ זה סימן שמשטור השפה הרג את ההתקדמות. ואם טראמפ יפסיד זה יהיה סימן שהמאבק בפי.סי ניצח?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 10:03 am 
Hall of Famer

וניתן לגדי טאוב במה להיות אידיוט ושקרן:

"זה היה בסיבוב הקודם. סורוס הוא גם תורם של בלאק לייבז מאטר, ארגון המלבה שנאה בין גזעים ובין השאר תומך בחרם על ישראל. באותה הזדמנות הוא גם מופת ושנינה בפיהם של האנטישמים הקונספירטיביים: הנה היהודי הקוסמופוליטי החותר תחת-והוא באמת חותר תחת-הסדר העולמי המבוסס על מדינות הלאום. בקיצור, כך או כך, בתמיכה באנטישמים מזה, ובאישור סטראוטיפים אנטישמים מזה, סורוס הוא נזק מצטבר לעם היהודי. או בין השאר, לעם היהודי".

כמה רשע, בורות ושקרים בטקסט כלכך קצר. וזה אינטלקטואל בימין.

אבל דברו איתי על טרלול פרוגרסיבי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 10:04 am 
Freshman

Yuval כתב:
מארק כתב:
Yuval כתב:
מארק כתב:

אז אתה אומר שזה שנבחר נשיא שחור פעמיים זה היה תוצאה של הכל חוץ מזה, אבל זה שנבחר טראמפ זה סימן שמשטור השפה הרג את ההתקדמות. ואם טראמפ יפסיד זה יהיה סימן שהמאבק בפי.סי ניצח?

טרלול ה PC (והפריבילגיות / מבני הכוח) הגדול החל בתקופת אובמה. הנשיא השחור נבחר לפני כל זה למרבה הפלא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 10:06 am 
Senior

Yuval כתב:
התיאוריה שלך תתאים אם מישהו ירצה להשמיד את בנייני העירייה בדרום, או להרוס את המטעים או בתים של קולניאליסטים (צ'רלסטון דרום קרולינה היא ביי פאר העיר הכי יפה בארה"ב בעיני וכולה בתים של סוחרי עבדים).

פסלי הקונדפרציה זה לא שום דבר שדומה לזה.

יכול להיות שאני טועה, מודה שלא ירדתי לחקר העובדות.
בכל מקרה, בעיני זה נושא שולי. רוצים להוריד שיורידו, רוצים להשאיר שישאירו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 10:07 am 
Senior

כמובן שאיש עדיין לא הורשע בחברות באנטיפה, אבל ראש ה-KKK בוירג'יניה דווקא נעצר והוגש נגדו כתב אישום בשל דריסת מפגינים.

למעלה זה למטה, אמת זה שקר.

היופי אבל באמת זה שהם מפסידים. המחאה הזו עד כה היא אסון בדעת הקהל עבור הימין. אני לא מזלזל בכלל ביכולות שלהם ומאוד יכול להיות שעד נובמבר הם יצליחו להפוך את הנרטיב ולהשיג ניצחון. זה לא שהדמוקרטים הם יריב איכותי. ביידן הוא בדיחה ולא חסרים מועמדים דמוקרטים שהם איומים ונוראיים, בייחוד ברמות הלוקליות.

אבל בכל הקרב של גדי טאובים נגד בלאק לייב מטרס, זו תבוסה מוחלטת בארה"ב. זה פורום ספורט אז אני בטוח שחלק מבינים את המשמעות המטורפת שהנאסקר לא רק פסל היום דגלי קונפדרציה, לא רק עמדו דקת דומיה, אלא שנתנו לנהג לנסוע ברכב שכולו צבוע בשחור עם הכיתוב בלאק לייף מטרס בצידי הרכב. נאסקר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 10:08 am 
Senior

מארק כתב:
Yuval כתב:
מארק כתב:
Yuval כתב:
מארק כתב:

טרלול ה PC (והפריבילגיות / מבני הכוח) הגדול החל בתקופת אובמה. הנשיא השחור נבחר לפני כל זה למרבה הפלא.

פחח. למעלה זה למטה, אמת זה שקר.

אתה יודע שיש מציאות ויש עדיין כאלו שמתעדים אותה, כן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 10:09 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
האם יש מדרון חלקלק? ודאי שכן. אתה רואה הרבה מקרים של אנשים שמולכים במצעדי בושה וירטואלים (ולפעמים אמיתיים), מוחרמים, מפוטרים מעבודה או נפגעים כלכלית וחברתית בדרך אחרת, מאולצים להתנצל ואז מאולצים להתנצל עוד פעם כי ההתנצלות הקודמת לא הייתה מספיק מתרפסת, וההתנצלות שלהם מנופנפת כמו קלטת כופר של בן ערובה. והסף שמהווה סיבה לכל זה הולך ומתרחב.
זה כבר מדרון חלקלק בפני עצמו, אבל זה עוד יותר כך כששתי תורות כאלה מתנגשות ויוצרות "גזענות של ציפיות נמוכות". כשבן אדם מגיע למשל למצב שבו הוא שואל למה מתמקדים במדינות המערב כהומופוביות או טרנסופוביות, כשמדינות מוסלמיות הן הרבה פחות סובלניות להומואים או טרנסים - והוא מותקף ומבויש כאיסלמופוב או כמי שלא מקבל את תרבותו של האחר. ואז אתה מאבד את היכולת לבקר דברים באמת רעים.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 10:14 am 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
תומר כתב:
לדעתי גם הסרת הפסלים היא טעות, בין היתר בגלל הקונטקסט.
מעבר לזה שמלחמת האזרחים לא הייתה רק על העבדות, היא הייתה קודם כל על המבנה הפוליטי של ארצות הברית (פדרציה לעומת קונפדרציה), זה גם לא שכל מי שלבש אפור דיכא שחורים ומי שלבש כחול הבריח אותם ברכבת החופש לקנדה. לחלק גדול מהמפקדים בצבא הצפון היו עבדים כי הם הגיעו ממדינות שזה היה בהן חוקי ולחלק גדול מאבות האומה היו עבדים כי ככה היו מתנהלים אז. אני מניח גם שחלק גדול מהמפקדים בצבא הדרום התנגד לעבדות. אבל כל זה משני בעיניי, מלחמת האזרחים הסתיימה והיה צורך בפיוס, חלק מהפיוס הזה כלל גם השארה של המורשת המפוקפקת של הדרום. יכול להיות שמתישהו היה נכון להתנער מהם אבל מאה ששים שנה אחרי, זה בעיני יותר וונדליזם מתיקון מעוות.

ואגב, גודווין מבקש למסור שגם אני לא אתנגד לנתץ אנדאטה של היטלר או איזה גרינג בגרמניה אבל לא אדרוש להוריד את הפסל של גוסטב פון משהו, ראש עיריית פרוידנטל בשנים 52-59 שהיה חבר במפלגה הנאצית ונלחם בחזית המזרחית.

אבל תומר, קונטקסט. מה היתה המטרה, מהי שריקת הכלבים. אם עיירה גרמנית נידחת רוצה לכבד את ראש העיר שלה שהיה נאצי בערך כמו כולם כשכולם היו ומאז לא עשה שום פעולה גזענית ולא קידם גזענות, אז אף אחד לא יודע מי זה והוא לא מעניין וזה עוד פסל של עוד ראש עיר וזה הקונטקסט. אז נכון שמבחינה היסטורית מלחמת האזרחים לא היתה רק על העבדות (אבל היא בוודאי הנושא המוכר והמשמעותי ביותר) ונכון שגם לאיחוד יש קופים על הגב, ועדיין קונטקסט שיובל מסביר מצוין.

oren_80 כתב:
עוד דוגמה לטרלול פרוגרסיבי זו ההמנעות של אייר קנדה מלומר "גבירותיי ורבותיי" בשביל לא לפגוע באלו שלא מגדירים עצמם כמגדר בינארי (אומרים שגם ברכבת התחתית בניו יורק שינו את הכרזה מאותה סיבה מטורללת).

זה משעשע שכל תזוזה מהמציאות שאתה מכיר מוגדרת כ"טרלול". פעם רופא טיפל בכל סוגי המיחושים על ידי הקזת דם, ומאז יש תחומים ותתי-תחומים והתמחויות ודקויות עד לאינספור. העולם משתנה ומתפתח. פעם היה ברור שיש רק גברים ונשים, היום נשמע קולם של אלה שנמצאים על הטווח שחיים ומרגישים אחרת ממך, לא מרגישים אדוני ולא מרגישים גבירתי, אז כל אחד עם סף הרגישות שלו אבל אני לגמרי סבבה עם dear passengers הנייטרלי ובכלל שפה שמנטרלת הבדלי מגדר זה אחלה דבר. אנחנו חיים עם העברית שהיא שפה מוטת מגדר וזה מעצבן במיוחד, ואם אותי שאני גבר בלי יותר מדי התלבטויות מגדר, אפשר להבין את האחרים/אחרות/יוגדרו איך שיוגדרו.

הטרלול הוא בכך שהולכים לרמה של ללכת על קצות האצבעות בכל דבר ודבר בשביל שכל דבר לא יהיה פוגעני. בדיוק כמו שברמה הבין-אישית אדם שיש לך אינטרקציה איתו נעלב וקופץ מכל דבר שאתה אומר לו ומביא אותך למצב של ללכת על ביצים כשאתה מדבר איתו הוא בעייתי.
אז כן, להחליף כריזה מסורתית לחלוטין כי מישהו שהאחוז שלו באוכלוסיה זניח לחלוטין ואולי, אולי, הוא עשוי להפגע מזה שאמרו "גבירותיי ורבותיי" ומרגיש ששכחו אותו מחוץ למטוס - ובכן, בעיניי זה טרלול מוחלט ולא מידתי.
בכלל, אופנת ה"אבי נעלבי" שאפשר למצוא ברשתות החברתיות מגיעה לעיתים למקרים מוגזמים לחלוטין של ניפוח מקרים למימדים גדולים ממה שהם באמת.

האם זה אומר שבעיניי השיח צריך להיות פוגעני ובוטה? לא ולא. אני אישית משתדל בתקשורת שלי עם אנשים, בין אם באינטרנט ובין אם ביום ליום להיות מנומס ולא לפגוע באנשים, ואני לא מחזיק מעצמי אדם בוטה אלא רחוק מזה.
ועדיין, יש מקרים מסוימים שבעיניי סף הרגישות נהיה מוגזם לחלוטין. אין לי בעיה אם אדם זה או אחר בוחר ללכת לפי אותן הגזמות בעיניי. הבעיה שלי נהיית בעובדה שבשם אותן הגזמות נוצרת משטרת שפה שמגיעה לרמות מוגזמות ביותר בעיניי שכוללות התקפות מוגזמות במדיות חברתיות על מי שלא חי לפי אותן אמות "מוסר" כביכול בצורה בוטה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 10:15 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
האם יש מדרון חלקלק? ודאי שכן. אתה רואה הרבה מקרים של אנשים שמולכים במצעדי בושה וירטואלים (ולפעמים אמיתיים), מוחרמים, מפוטרים מעבודה או נפגעים כלכלית וחברתית בדרך אחרת, מאולצים להתנצל ואז מאולצים להתנצל עוד פעם כי ההתנצלות הקודמת לא הייתה מספיק מתרפסת, וההתנצלות שלהם מנופנפת כמו קלטת כופר של בן ערובה. והסף שמהווה סיבה לכל זה הולך ומתרחב.
זה כבר מדרון חלקלק בפני עצמו, אבל זה עוד יותר כך כששתי תורות כאלה מתנגשות ויוצרות "גזענות של ציפיות נמוכות". כשבן אדם מגיע למשל למצב שבו הוא שואל למה מתמקדים במדינות המערב כהומופוביות או טרנסופוביות, כשמדינות מוסלמיות הן הרבה פחות סובלניות להומואים או טרנסים - והוא מותקף ומבויש כאיסלמופוב או כמי שלא מקבל את תרבותו של האחר. ואז אתה מאבד את היכולת לבקר דברים באמת רעים.

דוגמאות זה הכי טוב בעולם. אתה אומר "הרבה מקרים של החרמה, פיטורין, פגיעה"-תן לנו כמה דוגמאות כאלה, לא צריך ממש הרבה, של החרמה, פיטורין או פגיעה מסיבות שבעיניך הן "טרלול פרוגרסיבי" או "מדרון חלקלק" ולא בגלל גזענות גרידא.

לגבי איסלמופוביה/טרנספוביה, יובל כבר ענה מצוין, אפשר לחזור על זה: קונטקסט. אם אתה אנטי-מוסלמי שלא כתב מילה בחיים שלו בעד זכויות טרנסים אלא כשזה הגיע למדינות מוסלמיות, אתה פשוט איסלמופוב שתופס טרמפ. אם אתה באמת ליברל, אז ברור שמצב הלהט"ב במדינות איסלמיות הוא כר נרחב לביקורת, אלא שבדרך כלל לביקורת ליברלית על מדינות איסלמיות אין הרבה השפעה. אפשר להבין את מי שמשקיעים את הביקורת איפה שאפשר להשפיע.

והסר דאגה מלבך, "היכולת לבקר דברים באמת רעים" (וואו, נשמעת פה כלכך טראמפ) לא אובדת לעולם. אתה תמיד יכול לבקר דברים באמת רעים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 10:16 am 
Senior

וול, אני ליטרלי לא מסכים עם שום דבר שכתבת בהודעה הזו.

במציאות מה שקורה באמת זה שהאנשים היחידים שמבוישים כאיסלמפובים זה אלו שלעולם לא יהיו חלק מדיון על אלימות כנגד טרנסים או הקהילה הגאה ותמיד יצטרפו לדיון רק בשביל לזרוק את הטענות על צביעות. אנשים שמתנגדים לשינויים בעד הקהילות האלו. אנשים שהרבה יותר מעניין אותם שאומרים 'דיר פסנג'רס' במקום 'ליידיס אנד ג'נטלמנס' מאשר מאבקים חברתיים קשים שהקהילות האלו עדיין מנהלות יום יום.

כל מה שהעלק פי.סי הזה עושה זה להרים את המסכות מעל אנשים. בפועל זה עושה את העולם יותר טוב, גם אם יש תקלות קטנות בדרך. נכון שהיה ממש מגניב כשהיינו ארצ'י באנקר ויכולנו להגיד מה שאנחנו רוצים, אבל העולם הרבה יותר טוב כשמתחשבים באנשים אחרים.

ושוב, לראייה, אין נושא אחד בעולם כולו שגורם לגברים לבנים לכתוב יותר מלל מאשר זה שחברות תעופה אומרות 'דיר פסנג'רס'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 10:19 am 
Senior

אז אם דרו בריז החליט להעליב את כל השחקנים השחורים בקבוצה שלו ובליגה ולטעון שהם לא פטריוטים כי הם מוחים מחאה לא אלימה והם ענו לו באופן מרהיב בדיוק מה הם חושבים על זה ולמה זה חלק מההשפעות של תרבות הPC, קאונט מי אין.

ובוא, אני אפילו הולך איתך. יהיו דוגמאות רעות. יהיה מישטור יתר פה ושם. יהיו דברים מפגרים על מלא כמו קלצ'רל אפרופריאיישן. אבל השאלה האמיתית היא מה עדיף, טענות שאין שום צורך למשטר את השפה והשיח (א-לה מארק) ולחזור לשנות השבעים או כל מה שקרה מאז שנות השמונים ועד היום.

המדרון החלקלק הוא השיפור המתמיד ביחס לשונה.

נערך לאחרונה על ידי Yuval בתאריך ה' יוני 11, 2020 10:21 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 10:21 am 
Hall of Famer

Yuval כתב:
אז אם דרו בריז החליט להעליב את כל השחקנים השחורים בקבוצה שלו ובליגה ולטעון שהם לא פטריוטים כי הם מוחים מחאה לא אלימה והם ענו לו באופן מרהיב בדיוק מה הם חושבים על זה ולמה זה חלק מההשפעות של תרבות הPC, קאונט מי אין.

הסיפור עם הכריעה בזמן ההמנון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 10:22 am 
Senior

oren_80 כתב:
Yuval כתב:

הסיפור עם הכריעה בזמן ההמנון?

הסיפור היה לפני שבוע. כתבתי עליו בשרשור אם אתה לא מכיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 10:23 am 
Hall of Famer

פספסתי אני מניח.
זכור לי שהיה מישהו שאמר שזו פגיעה בדגל ארה"ב או משהו אם מבצעים מחאה של לכרוע בזמן ההמנון, לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 10:28 am 
Senior

oren_80 כתב:
פספסתי אני מניח.
זכור לי שהיה מישהו שאמר שזו פגיעה בדגל ארה"ב או משהו אם מבצעים מחאה של לכרוע בזמן ההמנון, לא?

יום או יומיים אחרי הרצח של פלויד בריז נשאל בראיון מה הוא חושב על כך ששחקנים יחזרו למחאה של 2016.
הוא ענה שזו פגיעה בדגל ארה"ב ועבר לאיזה נאום פטריוטי ארוך על סבא שלו שנלחם.

החברים שלו לקבוצה, מייקל תומאס, מלקום ג'נקינס, העלו מיד תגובות מאוד נזעמות על הטענה שהם מבזים את הדגל.

בריז, שהוא קווטרבק בעיר מאוד שחורה, פרסם התנצלות יחסית נאה עם הסברים לכך שהוא דיבר עם חבריו לקבוצה והם הסבירו לו למה הם מוחים ולמה הם פטריוטים בדיוק כמוהו.

טראמפ כמובן נכנס בבריז על זה שהוא התקפל.

זה בדיוק מה שאמור לקרות. מישהו אמר דבר חסר רגישות שלא ניסה להבין את הצד השני. למד (או העמיד פנים שלמד, זה אפילו לא כזה משנה) והבין. הוא לא פוטר ואני בטוח שהוא ימשיך להיות מאוד מיליונר בפנאן שלו. אם מצד שני הוא היה מסרב להתנצל וממשיך לטעון שהחברים בחדר הלבשה הם פחות פטריוטים ממנו, אני לא מבין למה זה רע שהם לא ירצו לעבוד איתו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 10:30 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אז אני לא פעיל להט"בי או טרנסי, ועדיין חושב שההסתתרות מאחורי הקונטקסט או "היכולת להשפיע" בעייתית מאד מאד ויוצרת תמונה מעוותת. אתה אומר ש"היכולת לבקר דברים באמת רעים" תמיד פתוחה, אבל בעצם סגרת פה את כל האפשרויות. אם אתה לא ליברל - תסתום, גם אם בנקודה הזו אתה צודק לגמרי. אם אתה ליברל - עזוב, לא תשנה את המצב. חשבתי שחלק מהעניין הוא לשנות דברים שקשה לשנות.
ואני לא יודע לגבי "דיר פסנג'רס", האמת שאף פעם לא שמתי לזה לב. אבל אשאל אותך בחזרה - אתה מברר אצל כל אחד מה ה-gender pronouns שלו לפני שאתה פונה אליו או מתייחס אליו בגוף שלישי? (סליחה, כתבתי "אחד" ו"שלו". זה יכול להיות גם "אחת" ו"שלה", או gender pronouns נייטראלים כלשהם לבחירתכם).

דוגמאות? העורך של טורי הדעות בניו יורק טיימס למשל. אתה יכול לשנוא את הדעה של אותו סנטור, הכל בסדר. העורך איבד את עבודתו. זו הדוגמה הבולטת מהימים האחרונים. או כדורגלן סרבי בלוס אנג'לס גלקסי שסולק מהקבוצה בגלל פוסט - בהחלט קשה, אין מה לדבר - אבל של אשתו, לא שלו, שעליו הוא התנצל וכמובן שהפוסט נמחק. וזה לא הספיק. אפשר למצוא עוד אם בא לך.
ודוגמאות להתנצלויות על דברים פעוטים לא חסר. סתם דוגמאות שקופצת לי לראש כרגע - ההספד של סטיב מרטין לקרי פישר למשל. התנצלות של הילארי דאף על זה שהיא הגיעה בתחפושת של קאובוי והחבר שלה בתחפושת של אינדיאני למסיבת הולווין, או כריס המסוורת' שבא בתחפושת אינדיאני למסיבת תחפושות נושאית על ה-lone ranger, כי כידוע אין אינדיאנים ב-lone ranger. היוצרים של הסימפסונס שהיו צריכים להתנצל (אחרי שנים) על הדמות של אפו, ההודי עם חנות הנוחות. כאלה יש המון, אם אחפור טיפה אוכל להביא עוד.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ה' יוני 11, 2020 11:35 am, נערך 4 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 10:34 am 
Hall of Famer

טראמפ כעס עליו כי הוא אמר ששוחח עם חבריו לקבוצה, הם הסבירו לו , ועתה הוא חושב אחרת ולוקח את מילותיו בחזרה?

אני מן הסתם לא מוצא שום בעיה בכך שהוא שינה דעתו ועל כן התנצל

נערך לאחרונה על ידי oren_80 בתאריך ה' יוני 11, 2020 10:39 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 10:38 am 
Senior

אני לא מברר מה הם. אם אני פונה אל מישהו והוא מבקש שאני אפנה אליו בצורה מסוימת, אני אעשה זאת או לא אפנה אליו בכלל אם אני לא מעוניין לעשות זאת.
זה נורא נורא פשוט. והרבה יותר פשוט מלהתעקש.
אבל אשמח לשמוע אם אי פעם נתקלת בתופעה הזו בחייך בקדימה-צורן וכיצד היא משפיעה עליך?

אני יודע שקשה לראות את זה בזמן אמת, אבל אתה נשמע בדיוק כמו עזר וייצמן שלא הבין מה הבעיה עם מיידלע. זה כל כך פשוט להיות יותר רגיש לסביבה ולנסות שלאנשים יהיה נעים בחברתך. ואפילו עוד יותר פשוט להימנע מאנשים שאתה לא מעוניין להיות בחברתם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 716 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 29  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 7 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: