סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 15, 2024 6:26 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1858 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 75  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הת'רד הפוליטי החדש
הודעהפורסם: ה' אפריל 07, 2022 2:28 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
רואה שחורות כתב:
האמת שגם אני הייתי שמח לקו כלכלי ימני יותר אבל לא ברור באיזו מסגרת יש לו היתכנות (מפלגות חרדיות למשל באותה קואליציה זה ביג נו-נו).
בכל מקרה אם הצד הכלכלי פחות חשוב לזכ"א ומשום מה יש תקווה שמה שביבי לא עשה עשור הוא יעשה עכשיו אז כן, אפשר לשמוח בנפול הממשלה הנוכחית. או שסתם לקוות שאחד מהענקים רגב, אסמלם ושות' will rise to the challenge יום אחד.

הקו הכלכלי מאוד חשוב לי, ובגלל זה הצבעתי לאורך השנים לבנט, שאהבתי את עמדותיו הכלכליות. אבל מאחר וגם ככה האפשרות להניע פה שינוי כלכלי היא נמוכה, בין אם החרדים יהיו בממשלה או לאו (ואני לחלוטין מודע לכך שפוליטיקת הוועדים לא פסחה על אף מגזר כאן), אני לא מוכן לסבול את הצפרדע המכוערת, בדמות מרצ והעבודה, בקואליציה שבה אני תומך. בנוסף, אני מוכרח להודות שלמרות יוקר המחייה והרבה דברים רעים שקיימים פה, מצבי הכלכלי טוב מהממוצע, ולכן יש דברים שבוערים לי יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 07, 2022 2:32 pm 
Junior

חשוב לציין רק, אתה אמנם חוזר ואומר שמרצ מפלגה אנטי ציונית (מה שזה לא אומר) ששואפת למדינת כל אזרחיה, אלא שמרצ מגדירה את עצמה כמפלגה ציונית שרוצה לשמור על ישראל כמדינה יהודית.
אם אתה טוען שהם משקרים, לפחות תגיד שזוהי דעתך ולא תתייחס לזה כעובדה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 07, 2022 2:38 pm 
Junior

הם יכולים להגדיר את עצמם איך שהם רוצים, ואני יכול להגדיר את עצמי כניגרי.
מפלגה שחברים בה מוסי רז, גבי לסקי, רינאווי זועבי והשר מטעמה הוא עיסאוי פריג', ושיורדת על ברכיה ברגעים אלו בתחנונים לרשימה המשותפת שתתמוך בקואליציה, ושהתנגדה לכל חוק אפשרי שנועד לשמור על הרוב היהודי במדינת ישראל, בחלומות יכולה להיחשב כציונית. לכן אני ועוד איך אתייחס לכך כאל עובדה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 07, 2022 2:49 pm 
Junior

זה כן אני כתב:
מפלגה שחברים בה מוסי רז, גבי לסקי, רינאווי זועבי והשר מטעמה הוא עיסאוי פריג', ושיורדת על ברכיה ברגעים אלו בתחנונים לרשימה המשותפת שתתמוך בקואליציה, ושהתנגדה לכל חוק אפשרי שנועד לשמור על הרוב היהודי במדינת ישראל, בחלומות יכולה להיחשב כציונית. לכן אני ועוד איך אתייחס לכך כאל עובדה.

הדבר היחיד שצריך לעשות כדי לשמר את הרוב היהודי במדינה הוא לא לספח מיליוני פלסטינים. איזו סכנה אתה מצליח לדמיין לרוב היהודי בארץ?
ומה ההבדל אם היא יורדת על הברכיים ומתחננת לטיבי או שהיא מתחננת לרע"ם? מה ההבדל העמוק בין האי-ציונות של שניהם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 07, 2022 2:59 pm 
Freshman

אין שום התכנות של ממש לשבירת הרוב היהודי בישראל כי, וול, יש פה מלא יהודים, ואף מדינה לא קולטת סתם ככה מיליונים אנשים משום מקום. לא סתם הפתרון של השמאל לסכסוך הוא 2 מדינות ומה שלכאורה הימין רוצה לקדם הוא סיפוח (שמן הסתם בפוטנציאל גבוה הרבה יותר לשנות מהותית את המפה הדמוגרפית בישראל). כלומר אולי כמה עשרות אלפים פליטים / מהגרי עבודה שביבי הביא ומרץ מוכנה להשאיר זה סיכון ל-7 מיליון יהודים אבל נראה לי שלא.
תראה ברור שלא נשנה כאן את הדעה האחד של השני, אבל לטעמי האיום הגדול עליך (בהינתן שזה הסיכון הגדול ביותר למדינה) הוא מאוכלוסיות לא יצרניות. כרגע יש שתיים גדולות כאלו ואחת חזקה משמעותית. אפשר לקוות שיהיה בסדר וזה גם די ישראלי אבל נראה לי שהכיוון ברור וצריך לשנות אותו אקטיבית. מצד שני אולי אני תוהה והאריתאים בדרך למרי שיהפוך את המדינה.

לגבי ירידה על הברכיים, הבעיה היא אכן כניעה של מרץ לנרטיב שהמשותפת מוקצה (מפלגה שהקים ליברמן, אגב). מה שמשעשע זה שהליכוד (הקרוב ביותר לדעותיך, כך נאמר) הוא זה שעשה את זה לאחד עבאס ממש לא מזמן, וגם יודע טוב מאוד לשתף פעולה עם המשותפת כשצריך. אבל אז זה שת"פ בין חזקים, לא ירידה על הברכיים כדי להציל למישהו את הכסא (במהלך שכשל והכתיר את הממשלה הנוכחית, למרבה האירוניה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 07, 2022 2:59 pm 
Junior

זה כן אני כתב:
הם יכולים להגדיר את עצמם איך שהם רוצים, ואני יכול להגדיר את עצמי כניגרי.

אוקיי, אז אני אגיד שכל הדברים שאמרת עכשיו לא סותרים אפילו קצת את היותה מפלגה ציונית ולכן אני אמשיך לציין שהדברים שאתה אומר הם בגדר דעה (שלא לומר תחושה) לא מבוססת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 07, 2022 3:02 pm 
Hall of Famer

מדי פעם אני חושב על זה, וזה קצת מוזר שיש כאן פחות או יותר 65-70 מנדטים של מרכז-ימין-לבן-"בטחוני"-חילוני-עשיר (ליכוד-לפיד-גנץ-סער-ליברמן, אם מישהו יכול למצוא הבדלים אידיאולוגיים ביניהם בלי מיקרוסקופ שיודיע לי) שלפחות על הנייר יכלו להרכיב ממשלה מאוד יציבה שבה אין ממש דריכה על האצבעות אחד של השני. כלומר, זה בכלל לא מוזר בהתחשב בנפשות הפועלות, ואני אישית לא ממש רוצה לראות ממשלה כזו, אבל רעיונית ואידיאולוגית זה אמור היה לעבוד בלי בעיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 07, 2022 3:04 pm 
Junior

לייחס לרוב האנשים האלה אידאולוגיה זה לעשות עמם חסד גדול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 07, 2022 3:11 pm 
Junior

הוקיץ' כתב:
את הכנות הרעיונית של מרצ אפשר לבדוק ברקורד הפרלמנטרי שלה לאורך השנים, אבל כמובן שהרבה יותר הגיוני לבדוק איפה המצביעים שלה גרים ולהסיק מסקנות על סמך זה.

מס שפתיים. נחזור רגע כמה חודשים אחורה, לרגע שבו תושבי ניר דוד (קיבוץ שבו 44.66% הצביעו למרצ והעבודה והשאר הצביעו לשאר מפלגות כמו לפיד וגנץ) נלחמו על זכותם להחזיק בכוח באסי הגנוב, הרחק מידיו של הציבור שהנחל שייך לו לפי החוק, כי צדק חלוקתי ושמירה על גישה למשאבי ציבור זה טוב ויפה, אבל לא אצלנו.
ביישובי עמק חפר (השמאלנית מאוד) נהנים 43,000 התושבים מלא פחות מ-130,000 דונם, בזמן שבנתניה בעלת 225,000 התושבים מסתפקים ב 29,000 דונם. או בחוק הקרקעות השערורייתי שמיכאלי רוצה להעביר.
אז כן, אני מאוד מטיל ספק בכנותו של החתול שמבקש לשמור על השמנת ומדי פעם מנפנף בכך שהוא בעל העלאת קצבת הזקנה ודאגה לניצולי שואה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 07, 2022 3:17 pm 
Hall of Famer

הוקיץ' כתב:
לייחס לרוב האנשים האלה אידאולוגיה זה לעשות עמם חסד גדול.

יש להם אידיאולוגיה אני חושב, הם פשוט מוכנים למכור אותה (או לפחות את רובה) בשביל כיסא. אם היית שם כל אחד מהם על כסא ראש הממשלה, חופשי לעשות מה שבא לו ונטול אילוצים קואליציוניים כאלו ואחרים, אני די בטוח שהיית מגלה שכולם היו מתנהלים בצורה דומה מאוד. זה משהו שאני לא יכול להגיד, בהינתן סיטואציה דומה, על בנט (למרות שהוא ספציפית לא *מאוד* רחוק מהם), סמוטריץ', ליצמן, דרעי, מיכאלי, הורוביץ', עבאס או עודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 07, 2022 3:25 pm 
Junior

רואה שחורות כתב:
אין שום התכנות של ממש לשבירת הרוב היהודי בישראל כי, וול, יש פה מלא יהודים, ואף מדינה לא קולטת סתם ככה מיליונים אנשים משום מקום. לא סתם הפתרון של השמאל לסכסוך הוא 2 מדינות ומה שלכאורה הימין רוצה לקדם הוא סיפוח (שמן הסתם בפוטנציאל גבוה הרבה יותר לשנות מהותית את המפה הדמוגרפית בישראל). כלומר אולי כמה עשרות אלפים פליטים / מהגרי עבודה שביבי הביא ומרץ מוכנה להשאיר זה סיכון ל-7 מיליון יהודים אבל נראה לי שלא.
תראה ברור שלא נשנה כאן את הדעה האחד של השני, אבל לטעמי האיום הגדול עליך (בהינתן שזה הסיכון הגדול ביותר למדינה) הוא מאוכלוסיות לא יצרניות. כרגע יש שתיים גדולות כאלו ואחת חזקה משמעותית. אפשר לקוות שיהיה בסדר וזה גם די ישראלי אבל נראה לי שהכיוון ברור וצריך לשנות אותו אקטיבית. מצד שני אולי אני תוהה והאריתאים בדרך למרי שיהפוך את המדינה.

לגבי ירידה על הברכיים, הבעיה היא אכן כניעה של מרץ לנרטיב שהמשותפת מוקצה (מפלגה שהקים ליברמן, אגב). מה שמשעשע זה שהליכוד (הקרוב ביותר לדעותיך, כך נאמר) הוא זה שעשה את זה לאחד עבאס ממש לא מזמן, וגם יודע טוב מאוד לשתף פעולה עם המשותפת כשצריך. אבל אז זה שת"פ בין חזקים, לא ירידה על הברכיים כדי להציל למישהו את הכסא (במהלך שכשל והכתיר את הממשלה הנוכחית, למרבה האירוניה).

אף אחד בימין לא מעוניין בסיפוח של כל יהודה ושומרון. ולא, אהוד לא מייצג את המיינסטרים הימני. אם נחזור על כך מספיק זה לא יהפוך לאמת. הימין בת'כלס מנסה לשמר את המצב הנוכחי מתוך ידיעה שהוא הרע במיעוטו, כאשר האופציות האחרות של מדינה פלסטינית 15 דקות מכפר סבא מחד גיסא וסיפוח מלא מאידך גיסא, הן אופציות רעות יותר, נכון לנקודת הזמן הזו. כשהפלסטינים יתבגרו קצת יהיה על מה לדבר.

האיום הגדול ביותר עבורך אוכלוסייה שמכרסמת אותך מבפנים ועושה כאן בתכלס מה שהיא רוצה. אה, והיא גם לא כ"כ יצרנית - מעלימה מיסים בכמויות מטורפות, על ארנונה אין מה לדבר, תשלומי חשמל ומים זו רק המלצה (למה לשלם אם אפשר פיראטי?), מתדפקת דרך קבע על דלתותיו של המוסד לביטוח לאומי, מובילה בהונאות ביטוח וכו'. וכמובן מובילה בפשיעה בפער גדול ולא רחוק היום שבו מיליציות חמושות תתחלנה לחסום צירים מרכזיים. חוסר היצרנות של החרדים זו בעיה בפני עצמה, אבל הם עדיין במקום השני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 07, 2022 3:42 pm 
Freshman

באותה מידה אפשר להגיד שהשמאל בעד שתי גדות לירדן הוא פשוט לא אומר את זה. אבל אני די מסכים שרוב הגורמים בימין לא רוצים סיפוח כי זה לא מאוד ריאלי ומוצלח גם אם מסתכלים רק על הצד של ישראל. אבל הם כן סוג של מטפחים את זה ברמת ההצהרה וזה יכול להתהפך למשהו מסוכן יותר (לא במשמרת של ביבי, אבל אולי אחד מהיורשים). בכל מקרה, מכיוון שהפתרון של שני הצדדים הוא סה״כ זהה - למה אחד הוא סיכון לרוב היהודי והשני לא?

רוב התיאור הזה די רלוונטי לחרדים, חוץ מהפשיעה האלימה. בכל מקרה הדירוג לא נראה לי קריטי וממילא אני לא חושב שממשלת ימין מסוגלת להתמודד עם אחת משתי הבעיות הללו. העניין הוא מבחינתי שלחרדים יש יותר כוח פוליטי ולכן אני מפחד מהם יותר. בינתיים לא ביטלו אף עבודה ציבורית כי היא ברמאדן, אבל את האזור הנורמלי היחיד כאן הפכו לאתר בניה למשך 7 שנים בשביל לא להפעיל אותו יומיים בשבוע. וכן, יותר חשוב לך שמלא אנשים יתפללו לדמות שאתה לא מאמין בה על פני זה, נו שוין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 07, 2022 3:44 pm 
Junior

זה כן אני כתב:
הוקיץ' כתב:
את הכנות הרעיונית של מרצ אפשר לבדוק ברקורד הפרלמנטרי שלה לאורך השנים, אבל כמובן שהרבה יותר הגיוני לבדוק איפה המצביעים שלה גרים ולהסיק מסקנות על סמך זה.

מס שפתיים. נחזור רגע כמה חודשים אחורה, לרגע שבו תושבי ניר דוד (קיבוץ שבו 44.66% הצביעו למרצ והעבודה והשאר הצביעו לשאר מפלגות כמו לפיד וגנץ) נלחמו על זכותם להחזיק בכוח באסי הגנוב, הרחק מידיו של הציבור שהנחל שייך לו לפי החוק, כי צדק חלוקתי ושמירה על גישה למשאבי ציבור זה טוב ויפה, אבל לא אצלנו.
ביישובי עמק חפר (השמאלנית מאוד) נהנים 43,000 התושבים מלא פחות מ-130,000 דונם, בזמן שבנתניה בעלת 225,000 התושבים מסתפקים ב 29,000 דונם. או בחוק הקרקעות השערורייתי שמיכאלי רוצה להעביר.
אז כן, אני מאוד מטיל ספק בכנותו של החתול שמבקש לשמור על השמנת ומדי פעם מנפנף בכך שהוא בעל העלאת קצבת הזקנה ודאגה לניצולי שואה.

אחלה, אז המפלגה שבאופן קבוע מובילה בכל מדד עבודה פרלמנטרית ומחוקקת הכי הרבה חוקים חברתיים בפער, עושה זאת ככיסוי על מנת שלמעשה תוכל לשמור על העושר המופלג של מצביעיה. זה כמובן בזמן הפנוי שלהם כי רוב הזמן מתפקדי מרצ עסוקים בהכנת לחם קודש מדם של יהודים.
אז רק שאלה, למה צריך את התרמית הזו? למה מצביעי מרצ כמוני לא פשוט מצביעים למפלגה ימנית כלכלית מובהקת שחורטת את זה על דגלה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 07, 2022 3:48 pm 
Junior

זה כן אני כתב:
רואה שחורות כתב:

אף אחד בימין לא מעוניין בסיפוח של כל יהודה ושומרון. ולא, אהוד לא מייצג את המיינסטרים הימני. אם נחזור על כך מספיק זה לא יהפוך לאמת. הימין בת'כלס מנסה לשמר את המצב הנוכחי מתוך ידיעה שהוא הרע במיעוטו, כאשר האופציות האחרות של מדינה פלסטינית 15 דקות מכפר סבא מחד גיסא וסיפוח מלא מאידך גיסא, הן אופציות רעות יותר, נכון לנקודת הזמן הזו. כשהפלסטינים יתבגרו קצת יהיה על מה לדבר.

אז מרצ מצהירה על אידאולוגיה מסוימת, אבל אתה יודע את האמת. בימין מצהירים על אידיאולוגיה מסוימת, אבל אתה יודע את האמת.
מזל שאתה כאן לספר לנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 07, 2022 3:55 pm 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:

הבעייה היא ששימור "הרע במיעוטו" מוביל אותך בצורה הכי ישירה לסיפוח מלא של יו"ש באיזושהי נקודה בעתיד, בין אם תרצה ובין אם לא. כל מתיישב שנוסף ביו"ש, כל יישוב שמתחבר לחשמל ולכבישים, כל שכונה חדשה שנבנית הופכים את האופציה של התנתקות עתידית מהפלסטינים לפחות ופחות אפשרית. בהתנתקות ב-2005 ישראל פינתה בסך הכל 7000 מתיישבים מעזה וצפון השומרון וזה היה מהלך שהיה קשה מאוד, כמעט בלתי אפשי לביצוע, ואת הצלקות ממנו מרגישים עד היום ברמה הפנימית, בטח בחוגי ימין. כדי לאפשר פתרון של התנתקות מהפלסטינים ביו"ש כמה מתיישבים יהיה צריך לפנות? בהערכה הכי שמרנית מדובר בעשרות אלפים, בהערכה יותר סבירה-מאות אלפים, אני לא חושב שזה בכלל משנה כמה הפלסטינים "יתבגרו", אני לא רואה כרגע התכנות לאף ממשלה שתהיה מסוגלת לבצע מהלך כזה ולכן המחשבה שנשמר את המצב הקיים ונבחר פתרון "כשהפלסטינים יתבגרו קצת" היא מופרכת לגמרי בעיני, את הפתרון כבר בחרנו בפועל וזה סיפוח מלא של יו"ש, השאלה היא רק מתי נבין שזה מה שבחרנו וכמה שנים יעברו עד שזה בפועל יתבצע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 07, 2022 4:06 pm 
Junior

רואה שחורות כתב:
באותה מידה אפשר להגיד שהשמאל בעד שתי גדות לירדן הוא פשוט לא אומר את זה. אבל אני די מסכים שרוב הגורמים בימין לא רוצים סיפוח כי זה לא מאוד ריאלי ומוצלח גם אם מסתכלים רק על הצד של ישראל. אבל הם כן סוג של מטפחים את זה ברמת ההצהרה וזה יכול להתהפך למשהו מסוכן יותר (לא במשמרת של ביבי, אבל אולי אחד מהיורשים). בכל מקרה, מכיוון שהפתרון של שני הצדדים הוא סה״כ זהה - למה אחד הוא סיכון לרוב היהודי והשני לא?

רוב התיאור הזה די רלוונטי לחרדים, חוץ מהפשיעה האלימה. בכל מקרה הדירוג לא נראה לי קריטי וממילא אני לא חושב שממשלת ימין מסוגלת להתמודד עם אחת משתי הבעיות הללו. העניין הוא מבחינתי שלחרדים יש יותר כוח פוליטי ולכן אני מפחד מהם יותר. בינתיים לא ביטלו אף עבודה ציבורית כי היא ברמאדן, אבל את האזור הנורמלי היחיד כאן הפכו לאתר בניה למשך 7 שנים בשביל לא להפעיל אותו יומיים בשבוע. וכן, יותר חשוב לך שמלא אנשים יתפללו לדמות שאתה לא מאמין בה על פני זה, נו שוין.

לא כ"כ הבנתי את הלוגיקה. הימין לפי כל הסימנים האפשריים עושה בדיוק מה שאני אומר, כלומר מנסה לשמר את הקיים. דיבורים על סיפוח הם רק של שטחי C וכמות הערבים שיושבים בהם לא תשפיע על המאזן הדמוגרפי (ואני גם מתנגד לזה), ממש לא כל השטח. אני ממש לא שונא את השמאל בגלל שהוא בעד מדינה פלסטינית (אני בעצמי לא מתנגד לכך אוטומטית). יש שמאלנים שבאמת מתייחסים לכך כתכנית שתפריד בינינו וביניהם ותשמר את החזון הציוני חי ובועט. גם אם אני חושב שזה רעיון מטומטם נכון לשעה זו, אני בהחלט מבין את הרציונל שבו, ומותר להם לטעות. מנגד, אני לא אוהב את הרטוריקה של השמאל ובעיקר את המניע לרעיון שתי המדינות. כלומר כל הדיבורים על מדינה פלסטינית מתוך שיח של מסכנות, של "איזה עוול אנחנו גורמים" ועוד.

"רוב התיאור הזה די רלוונטי לחרדים, חוץ מהפשיעה האלימה". ה"חוץ מ" הזה הוא משעשע. זה כמו להגיד שהתיאור של רכז, נמוך, עם ראיית משחק טובה מתאים גם לשיין לארקין וגם לארז כץ, חוץ מזה ששיין לארקין גם סקורר בלתי עציר.
הפשיעה בחברה הערבית היא היא הבעיה הכי קשה שיש, אם זה לא היה ברור במה שכתבתי. על הדרך הראיתי שהם גם לא יצרניים במיוחד ומהווים נטל קשה על הקופה הציבורית. ועם כל זה שאני מטיל את האשמה רק על ממשלות ביבי בכך שלא עשה כלום נגד התופעה, אני מכיר בכך שאם יש מישהו שיכול להילחם בכך זו רק קואליציית ימין חזקה (עם ביבי או בלי), כזאת שלא תכאב לה הבטן לנוכח העלאת הצעות חוק כמעט פשיסטיות כדי להתמודד עם הבעיה המטורפת שנהייתה בדרום. כי קואליציית שמאל כשמעליה מתנוסס כל רגע דגל של "כבוד האדם וחירותו" לא תוכל להוביל כלום. נכון שלאור ניסיון העבר הסיכוי שזה יקרה לא גבוה, אבל בקואליציית שמאל הסיכוי הזה לא קיים.

נערך לאחרונה על ידי זה כן אני בתאריך ה' אפריל 07, 2022 5:31 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 07, 2022 4:08 pm 
Junior

הוקיץ' כתב:
זה כן אני כתב:
רואה שחורות כתב:

אז מרצ מצהירה על אידאולוגיה מסוימת, אבל אתה יודע את האמת. בימין מצהירים על אידיאולוגיה מסוימת, אבל אתה יודע את האמת.
מזל שאתה כאן לספר לנו.

אני מסתכל אך ורק על המעשים, לא על הצהרות. האם הימין מצהיר שברצונו לספח את כל יהודה ושומרון? הכי רחוק שאי פעם דובר עליו אלו שטחי C שלא ישנו את המאזן הדמוגרפי.
לפי הלוגיקה שלך, אתה בטח מאוד משוכנע שביבי מעוניין להקים מדינה פלסטינית, בגלל נאום בר אילן.

נערך לאחרונה על ידי זה כן אני בתאריך ה' אפריל 07, 2022 4:30 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 07, 2022 4:16 pm 
Junior

rony כתב:
זה כן אני כתב:

הבעייה היא ששימור "הרע במיעוטו" מוביל אותך בצורה הכי ישירה לסיפוח מלא של יו"ש באיזושהי נקודה בעתיד, בין אם תרצה ובין אם לא. כל מתיישב שנוסף ביו"ש, כל יישוב שמתחבר לחשמל ולכבישים, כל שכונה חדשה שנבנית הופכים את האופציה של התנתקות עתידית מהפלסטינים לפחות ופחות אפשרית. בהתנתקות ב-2005 ישראל פינתה בסך הכל 7000 מתיישבים מעזה וצפון השומרון וזה היה מהלך שהיה קשה מאוד, כמעט בלתי אפשי לביצוע, ואת הצלקות ממנו מרגישים עד היום ברמה הפנימית, בטח בחוגי ימין. כדי לאפשר פתרון של התנתקות מהפלסטינים ביו"ש כמה מתיישבים יהיה צריך לפנות? בהערכה הכי שמרנית מדובר בעשרות אלפים, בהערכה יותר סבירה-מאות אלפים, אני לא חושב שזה בכלל משנה כמה הפלסטינים "יתבגרו", אני לא רואה כרגע התכנות לאף ממשלה שתהיה מסוגלת לבצע מהלך כזה ולכן המחשבה שנשמר את המצב הקיים ונבחר פתרון "כשהפלסטינים יתבגרו קצת" היא מופרכת לגמרי בעיני, את הפתרון כבר בחרנו בפועל וזה סיפוח מלא של יו"ש, השאלה היא רק מתי נבין שזה מה שבחרנו וכמה שנים יעברו עד שזה בפועל יתבצע.

לשמר את המצב הקיים הוא להמשיך לתת לפלסטינים אוטונומיה בשטחי A ו-B ושיסתפקו בזה. אני מכיר את הטענה המוכרת שלפיה בעוד X שנים העולם יכריח את ישראל לסגת מכל יהודה ושומרון ואז כבר לא נוכל לעשות זאת כי השתלטנו על יותר מדי שטח, ואז אכלנו אותה כי משם הדרך היחידה מובילה למדינה דו לאומית. בפועל? אני חושב שההתייחסות, במעשים ולא בדיבורים, בעולם לסוגיה הפלסטינית היא כ"כ רפה כבר עשרות שנים, ותמשיך להיות כך בעשרות השנים הבאות. אפילו מדינות ערב כבר לא שמות עליהם *** ומקיימות איתך יחסים תקינים, וכך יהיה כל עוד ישראל תמשיך להיות מדינה חזקה כלכלית וטכנולוגית. אז מדי פעם יקום איזה רוג'רס ווטרס אידיוט או עצומה של חוקרים משועממים מאוניברסיטאות בעולם, בתמיכת מרצים ישראלים כמובן, להחרים את ישראל, או איזה רעש סביב החלטה של חברת גלידות כזו או אחרת להחרים את יהודה ושומרון.. בסדר, הרעיון של מדינה פלסטינית בתנאים הנוכחיים מפחיד הרבה יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 07, 2022 5:53 pm 
Hall of Famer

העלמת מיסים, תשלומי חשמל ומים הונאות ביטוח. אני לא אומר שזה לא קיים בחברה החרדית אבל אני בספק עד כמה, במיוחד השניים האחרונים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 07, 2022 5:54 pm 
Hall of Famer

מה כלכך מפחיד במדינה פלסטינאית בתנאים הנוכחיים? עוצמת חילות האוויר, הים והיבשה? הכוח האטומי? היכולת הבלתי מוגבלת של פלסטינים לחדור לשטח ישראל פוסט גדר ההפרדה?

ו"סיפוח" בשביל ימנים זה כמו "משיח" אצל דתיים. אוהבים לדבר על זה כפנטזיה, הרוב מבין שזה לא יקרה, מיעוט מסתובב ברחובות ועושה הרבה רעש.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 07, 2022 6:23 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

אתם באמת ממשיכים להתדיין עם הגזען הפשיסט?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 07, 2022 6:35 pm 
Junior

אם הפלסטינים היו מסכימים לרדת לחלוטין מזכות השיבה (ובלי שטויות כמו "זכות סמלית של כמה מאות בשנה", אף לא ערבי אחד), ומוכנים לחיות במדינה מפורזת, כאשר למדינת ישראל יש זכות פיקוח על כל הסחורות שנכנסות לשם במטרה למנוע הברחת אמצעי לחימה, בשמחה. בהתחשב בכוח המיקוח המאוד מוגבל שלהם, זה יהיה אחלה הישג עבורם. במסגרת שלום כזה, הם יוכלו לזכות לחיים טובים מאוד. אם היו מסכימים לכך - שלום היה כבר מחר.

במצב הנוכחי, ברור שאין על מה לדבר. הם מתנהגים כמו הבחור הנמוך, הקירח והמכוער שמנסה להתחיל עם הדוגמנית הכי יפה ונענה בדחייה פעם אחר פעם ולא מבין מה הוא עושה לא בסדר. הם פשוט מעריכים ביתר את אמצעי המיקוח שלהם. זכות השיבה לא תהיה, וברור שישראל לא תאפשר הכנסת סחורות ללא פיקוח, שבקלות יכולות לשמש ארגוני טרור שיהיו במרחק של כמה דקות מערים מרכזיות בישראל. המצב הנוכחי שבו לישראל יש שליטה ביטחונית על מרבית השטח ביהודה ושומרון מציל אותנו לחלוטין משגרת חיים בלתי אפשרית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 07, 2022 6:42 pm 
Junior

sir charles כתב:
אתם באמת ממשיכים להתדיין עם הגזען הפשיסט?

נערך. הזהרה אחרונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 07, 2022 7:05 pm 
Sophomore

זה כן אני כתב:
אם הפלסטינים היו מסכימים לרדת לחלוטין מזכות השיבה (ובלי שטויות כמו "זכות סמלית של כמה מאות בשנה", אף לא ערבי אחד), ומוכנים לחיות במדינה מפורזת, כאשר למדינת ישראל יש זכות פיקוח על כל הסחורות שנכנסות לשם במטרה למנוע הברחת אמצעי לחימה, בשמחה. בהתחשב בכוח המיקוח המאוד מוגבל שלהם, זה יהיה אחלה הישג עבורם. במסגרת שלום כזה, הם יוכלו לזכות לחיים טובים מאוד. אם היו מסכימים לכך - שלום היה כבר מחר.

דיברנו על זה בעבר, "מדינה ערבית מפורזת בשטחי הגדה" זה אפילו יותר מאגדה או פנטזיה. ניתן לחתום על הסכם ש"המדינה תהיה מפורזת", אבל אין מנגנון שבאמת ימנע מהם בעתיד להכניס טילים נגד טנקים ונגד מטוסים, ושלא נדבר על חימוש יותר גרוע. בדיוק כמו מה שקרה עם ההסכמים הארורים מול החיזבאללה בלבנון.

חוץ מזה, זה שאתה רוצה יכולת פיקוח שלהם, אומר שאתה עדיין נשאר כובש. בדיוק כמו מה שקורה בעזה שמאשימים אותנו במצור.

הכהן, תומר, יובל, הוקיץ, רוני וכו' - סתם תמהונים* שהולכים ונהיים לא רלוונטיים במדינה. לא משנים פה כלום.
דווקא אנשים כמוך, שרואים את המציאות בצורה רצינית, מסוכנים לעם ישראל, ארץ ישראל ותורת ישראל.

*תמהונים במובן התפיסה שלהם את המציאות המדינית.

נערך לאחרונה על ידי ehud בתאריך ה' אפריל 07, 2022 7:23 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 07, 2022 7:13 pm 
Hall of Famer

בנט מכריז על שיקלי כפורש, היה צריך לעשות את זה מזמן, אבל עדיף מאוחר. איום יפה על סילמן שאם תצביע נגד הקואליציה, גם תעזוב את הקואליציה תמורת שוחד מהליכוד, וגם לא תוכל לקבל שיריון אם באמת שקרני הליכוד היו נותנים לה.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1858 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 75  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 7 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: