סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 2:05 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 230  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' אוקטובר 11, 2023 1:04 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
מה זה "לא ממש ניסינו". אני קצת המום מזה שעוד לא הבנתם שראש הממשלה כרת כבר מזמן ברית עם החמאס, והיה לו ערוץ קשר אישי וחשאי עם יחיא סינואר. זו לא קונספירציה הזויה, אלה עובדות. זה שנתניהו-שלדעתי בשלבים אלה כבר מעבר לשקרנות הרגילה נמצא במצב נפשי של הכחשת מציאות מוחלטת-מסתובב וצועק "חמאס גרועים מדעאש", לא אומר שאנחנו לא יודעים שהוא טיפח את דעאש שלו, ושדוקטרינת "חזק את חמאס, החלש את הרשות" היתה אבן יסוד של האסטרטגיה הבטחונית שלו.

לנתניהו מעולם לא היה אינטרס לאיין את הכח הצבאי של חמאס. החמאס, עד כמה שזה נשמע הזוי היום, היה בן בריתו המובהק.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 11, 2023 1:09 am 
Hall of Famer

אגב, אני חייב להזכיר שני שמות שמשום מה נוטים להעלים, אבל הם מהחשובים ביותר ברשימת אלה שחובה לבוא איתם חשבון: יונתן אוריך וטופז לוק. מלאכי החבלה שמנסחים את ההתנהלות התקשורתית של נתניהו, שבמקרה של נתניהו הכוונה לאלה שמכוונים את כל התנהלותו. אסור לאנשים האלה ללכת ברחוב בצורה נינוחה או לקבל איזשהו יחס מעבר למינימלי הנדרש בחוק, לעולם.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 11, 2023 2:05 am 
Sophomore

עמוס, הצבא פישל ובגדול. אבל, מי מינה את הגנרלים וראשי מערכת הביטחון? מי היו שרי הביטחון? "The Buck Stops Here". אין שום ספק שנתניהו אחראי. מה שנותר לחקור זה הפרטים ומי עוד אחראי. דרך אגב זה איך שצריך היה לשפוט אותו לגבי פרשת הצוללות, זה לא משנה אם הוא היה מעורב או ידע, הוא היה צריך לדעת. בוחרי נתניהו צריכים להתבייש ולבקש סליחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 11, 2023 2:16 am 
Hall of Famer

עוד לא ברור מה המטרה האסטרטגית שלנו.
האם אנחנו מנסים להשתלט מחדש על עזה?
האם אנחנו רוצים לחתוך אותה לכמה חלקים, לתת להם לפעול עצמאית ולהתערב כירורגית כשצריך?
האם אנחנו שואפים למטט את שלטון החמאס או שביבי עדיין רואה בו "שותף" אסטרטגי להחלשת הרשות?
מה מבדיל עוד סבב ממה שקורה כעת?
ומה ה-end game שלנו?

ולמה פאקינג לוקח לנו 5 ימים להקים ממשלת חירום???

אין לי ספק שביבי יעשה את כל מה שהוא יכול לכדי להישאר בשלטון
ולמצות את כל הזמן שיש לו שם
ויש סיכוי לא מבוטל שכאשר הכל יירגע, הוא יחזור לתוכניות המקוריות של החלשת מע' המשפט
הממשלה הזו היא כל כך גרועה וכל כך קלולסית וכל כך חסרת ערכים ואכפתיות שזה מדהים כל פעם מחדש.
אנחנו משלמים מחיר גבוה מאוד מאוד מאוד על מי שבחרנו לקבל עבורנו החלטות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 11, 2023 2:44 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
"ממשלת חירום" נועדה לדבר אחד - להביא את גנץ בתור עציץ חסר סמכות, ואז לתלות בו כל מה שלא יעבוד או מה שיימנעו מלעשות.
והקטע הוא שגנץ מספיק מטומטם עד כדי לממש ריאלי שהוא ילך על זה.

ואכן לא ברור מה המטרה אסטרטגית שלנו, כי לדעתי ביבי רוצה ללכת עם ולהרגיש בלי. מבחינתו הקונספציה הייתה מאד נוחה והוא לא רוצה לזנוח אותה כל כך מהר. הוא יחפש דרכים איך בכל זאת לשמר את החמאס, עם הבייס הוא יסתדר, הבייס יאכל הכל.
ה-end game שלנו צריך להיות הפיכת החמאס לגוף שלא יכול לממש צבאית אף אחד מרעיונותיו, כמו שהנאצים לא יכולים לממש אף אחד מרעיונותיהם. ושימור חופש הפעולה שלנו בכל פעם שאנחנו רואים שהוא מנסה להתחזק. כל מה שמסכן אותנו בפוטנציה - להשמיד. גם אם זה אומר שחמאס לא יוכל מעשית לשלוט בעזה, מצידי שלא יהיה שם שליט. אנחנו נתעסק עם מי שיתעסק איתנו.
אבל ברור שזה לא מה שיקרה. ראה למעלה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 11, 2023 3:35 am 
Hall of Famer

בסופו של דבר, אנחנו לא נהיה בטוחים עד שלא נרחיק את נתניהו מקבלת ההחלטות.

אני מודאג מאוד מאוד ממה שקורה עם איראן.
אם שגינו בצורה כ"כ עמוקה כאן, סביר שנעשו טעויות קריטיות בנוגע לסוגיה האיראנית (שהיא בסופו של דבר קיומית לגמרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 11, 2023 6:50 am 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
"ממשלת חירום" נועדה לדבר אחד - להביא את גנץ בתור עציץ חסר סמכות, ואז לתלות בו כל מה שלא יעבוד או מה שיימנעו מלעשות.
והקטע הוא שגנץ מספיק מטומטם עד כדי לממש ריאלי שהוא ילך על זה.

ואכן לא ברור מה המטרה אסטרטגית שלנו, כי לדעתי ביבי רוצה ללכת עם ולהרגיש בלי. מבחינתו הקונספציה הייתה מאד נוחה והוא לא רוצה לזנוח אותה כל כך מהר. הוא יחפש דרכים איך בכל זאת לשמר את החמאס, עם הבייס הוא יסתדר, הבייס יאכל הכל.
ה-end game שלנו צריך להיות הפיכת החמאס לגוף שלא יכול לממש צבאית אף אחד מרעיונותיו, כמו שהנאצים לא יכולים לממש אף אחד מרעיונותיהם. ושימור חופש הפעולה שלנו בכל פעם שאנחנו רואים שהוא מנסה להתחזק. כל מה שמסכן אותנו בפוטנציה - להשמיד. גם אם זה אומר שחמאס לא יוכל מעשית לשלוט בעזה, מצידי שלא יהיה שם שליט. אנחנו נתעסק עם מי שיתעסק איתנו.
אבל ברור שזה לא מה שיקרה. ראה למעלה.

אם איך שצריך לנהוג בחמאס אני לגמרי מסכים איתך, וזה העיקר.

לגבי ממשלת החירום אני דווקא לא מסכים, זה שנתניהו לא ממהר למהלך מראה שהוא מפחד שגנץ יקבל קרדיט מהמהלך הזה. לכן אני תומך בכניסה של גנץ לממשלה כזו רק אם באמת ימולאו דרישותיו לפורום מצומצם, בלי זה, אין טעם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 11, 2023 8:24 am 
Hall of Famer

טיעון שאני מקווה שמותר לטעון:
אולי אם היינו יום במצב של טרום אוסלו. שליטה מלאה בפלסטינים,חיילי צה''ל רודפים אחרי מיידי אבנים בג'בליה, ועשרות אלפי עזתים יוצאים מדי יום לעבודה בישראל,מצבנו היה טוב יותר?
אולי השיט הזה שקורה לנו בא מרוב שניסינו "לעשות משהו " ו"מה בכלל האלטרנטיבה " ויצא העגל הזה....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 11, 2023 8:27 am 
Hall of Famer

אבימאל, נראה לי שזה נון בריינר.
בדיוק כמו שערבים ישראלים, בסופו של דבר, (לפחות רובם) מבינים שבסך הכל, יש להם חיים לא רעים, אם לא יחסית ליהודים (כי לא, וחבל) אז בטח שיחסית לרוב הערבים במדינות אחרות. כך גם ערבים פלסטינאיים היו מבינים שיש להם חיים לא רעים אם הם היו משחקים את המשחק הדמוקרטי והכלכלי.
אבל הם החליטו שלא.

אני שוב אומר, ביבי אשם, סמוטריץ׳ אשם, אמ״ן והצבא אשמים. אבל זה התחיל אצל רבין, פרס, ביילין, ברק ושרון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 11, 2023 8:37 am 
Hall of Famer

אני דיברתי על טובת ישראל. לא חושב שזה נו בריינר בפורום.
אני ממש לא חושב שזה מה שחושבים הפלסטינים. הפלסטינים רואים אותנו כפולש שהתיישב להם בבית ומציע להם מדינה עצמאית בארון. כך נראית להם פשרה בגבולות 67.
המטרה שלהם היא לקבל בחזרה את ביתם שגורשו ממנו ב48. (איפה היהודים בסיפור אני לא בטוח. האופטמים אומרים שאין להם בעיה שנשאר לגור כאן,הפסימים יגידו שהם לא רוצים לראות נפש חיה שתוותר כאן.)
היום,הם נראים הרבה יותר קרובים למטרה מאשר קודם אוסלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 11, 2023 8:38 am 
Hall of Famer

ואם זה כזה נו בריינר בעיניך,הפתרון הוא לשוב לכיבוש שהיה ב91. עם מנהל אזרחי וכל זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 11, 2023 8:41 am 
Hall of Famer

נורטון, אתה מקשקש לגמרי, ולקחת את האשמה לאוסלו זה כלכך מתנחלים אחרי רצח רבין.

יש מיליון טעויות שנעשו מול רצועת עזה, עוד מ67. זה לא משנה כרגע, ולדבר בערגה על ימי האינתיפאדה הראשונה תשאיר לכלבים מוכי כלבת שבמקום לחפש לעצמם הסגר, מתחברים משום מה לפורום ומגיבים.

כל האחריות לאסון הנוכחי היא בראש ובראשונה לפתחו של משת"פ החמאס והמתנחבלים, נתניהו. צריך לדאוג בכל מאמץ אפשרי שהוא לא יהיה ראש הממשלה בהקדם האפשרי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 11, 2023 8:42 am 
Hall of Famer

אתה יודע, בארה״ב באופן יחסי אין בעיה של מהגרים.
לא בגלל שאין מהגרים, יש מיליונים. אולי יותר מאשר באירופה (בעצם, אין לי מושג, לא ספרתי) אבל יש הבדל אחד - בארה״ב אין בולשיט, אם אתה לא עובד, אתה ברחוב. באירופה יש כל מיני בולשיטים וכספים מפה ומשם והטבות ועניינים. בארה״ב פשוט אין.

ולכן, בארה״ב, הערבים, בגדול ממה שאני קולט (ואני גר כרגע מטר מאנהיים, שאתם מכירים כדיסנילנד, ואני מכיר כ little arabia) קצת אפאטיים. אני מניח שיש פה הרבה free palestine ולא מזמן נכנסתי למקום ליד הבית בשם sababa hummus. וקיבלתי גם פלאפל בינוני וגם חולצות של free palestine, אבל תכל׳ס בגדול בגדול, אין להם זמן לשטויות האלה, כי צריך לעשות כסף כדי לא להגיע לרחוב.

וזה מה שהיה צריך לקרות בישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 11, 2023 8:43 am 
Hall of Famer

לא הבנתי, נדב, אין הקשר היסטורי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 11, 2023 8:49 am 
Hall of Famer

אגב, התעמתתתי עם עמיחי בוואטסאפ הכיתתי.
אני לא רוצה לצטט כאן, ולו משום שאני חושב שיש מידה של ״off the record״ באותו ווטאסאפ, ואני לא רוצה לבגוד בו.
אבל בגדול, הוא מטיל את האשמה כולה על אוסלו. שום אשמה על הדרג המדיני הקיים ושום אשמה על סמוטריץ׳ (שהוא אומר שהוא לא אוהב) או בן גביר שלדבריו הם הראשונים שצריכים להישאר (וכן, זה נורא עצוב מבחינתי שהוא אומר את זה, א.ט. כלומר... נורטון). הוא כן אומר שצריך קודם כל לפרק את עזה, ואז לחשוב מה עושים עם הצבא הנוכחי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 11, 2023 8:51 am 
Junior

נביא בעירו כתב:
אין לי מושג מה הפתרון הנכון מול עזה והחמאס, אבל הערה לעניין ההשוואות לנאצים, דרזדן, הירושימה ונגסאקי ושאר הבלים:

אין לי ספק שבנאדם שיורה בתינוק הוא גרוע בדיוק כמו נאצי. אבל הסיבה שהיה צריך להפציץ את דרזדן כמו שהפציצו אותה לא היתה כי הנאצים היו ממש ממש רעים, אלא כי הם היו ממש ממש חזקים. להשוות את מכונת המלחמה הכי עוצמתית שהיתה אי פעם בעולם ל-1,500 חיות אדם עם קלצ'ניקוב זה מעליב. בדרזדן השמידו עיר והרגו משהו כמו 30 אלף איש כדי להוריד את *הורמאכט* על הברכיים, אחרי שהוא הרג מיליוני אנשים מסביב לעולם. אם אתה הולך להרוג עכשיו אלפי אזרחים בעזה כדי לכסות על הפאשלה המבישה שלך מול פעולה שצה"ל אמור להדוף תוך פרק זמן של בין 10 דקות לשעה וחצי, ועוד אחרי זה לטעון בחוצפה ש"אין מה לעשות, ככה נלחמים בנאצים", אתה בעיקר מראה כמה אתה חלש, לא כמה אתה חזק.

בהפצצה של דרזדן היה מימד גדול מאוד של רצון לנקמה מצד בעלות הברית, ובעיקר בריטניה, שעריה הופצצו ללא הכרה בידי הנאצים. כמו כן שיקול ברור של רצון לשבור את המורל של העם הגרמני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 11, 2023 9:06 am 
Hall of Famer

נורטון, בוא נאמר שההקשר ההיסטורי לאוסלו הוא מאד שונה ממה שמתנחבלים כמו החבר שלך עמיחי או מוכי הכלבת כאן רוצים לחשוב, ושיש עוד הרבה מאד הקשרים שלא נוח לאנשים לחשוב עליהם. אני לא רוצה לפתוח את זה כאן ועכשיו.

היה לי ברור לחלוטין שאנשים כמו עמיחי אליהו יאשימו את אוסלו, ולא ישקלו בכלל את האפשרות שהם אחראים ואשמים לגמרי. בגלל זה האנשים האלה קודם כל חייבים לעוף מהשלטון כאן ועכשיו, מבחינתי אחר כך צריך לבוא איתם חשבון ברמה הלאומית והאישית.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 11, 2023 9:51 am 
Hall of Famer

Ketchup כתב:
אורן, עם הממשלה הנוכחית אני בהחלט מאמין שהם רצו שהחמאס יפעל. זה נותן להם תירוץ לפעול בעזה, מצדיק את ההתנחלויות, ומסיח את הדעת מהשחיתות שלהם. כמה הם נתנו לרצונות שלהם להכתיב את המדיניות שלהם קשה לקבוע, אבל אני מאמין למצרים הרבה יותר מלממשלת ישראל והעומד בראשה.

אני רחוק מלתמוך בממשלה המגעילה הזו, אבל איך אומרים - בוא.
בזמן הטבח הכי קשה שהעם היהודי חווה מאז השואה, עופר כסיף יושב במקסיקו ומאשים את ישראל בעניין הזה. מי שאשם כאן זה צד אחד - הנאצים מהחמאס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 11, 2023 9:53 am 
Hall of Famer

איך 1200 מחבלים שחדרו לעוטף הורגים 1200 ישראלים?! גורם ביטחוני טוען שזה האירוע הביטחוני הכי קשה בתולדות מדינת ישראל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

Hall of Famer

נורטון כתב:
אני לא אומר שאין משמעות אדירה לחיסול הזה.
אני כן אומר, שזה אפילו לא מתקרב להיות הפיתרון. זה אף פעם לא היה.
יום כיפור היה אחרי הנקמה של מינכן, לא לפני. אחרי יחיא עיאש באו עשרות אחרים.
זה יהיה ניצחון מורלי, זה יהיה ניצחון מוצדק, זה כנראה יפגע בחמאס (אני מניח. אני לא מומחה צבאי), אבל זה יהיה רחוק מאד מאד מאד מהסוף.

מה הקשר בין יום כיפור למינכן? זה מחבלים, כאן זה לחימה מול מדינה וצבא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

Hall of Famer

RREEDDTT. כתב:
איך 1200 מחבלים שחדרו לעוטף הורגים 1200 ישראלים?! גורם ביטחוני טוען שזה האירוע הביטחוני הכי קשה בתולדות מדינת ישראל

לא צריך להיות גורם בטחוני בשביל לדעת שזה האירוע הקשה בתולדות המדינה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 11, 2023 9:54 am 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:
נביא בעירו כתב:
אין לי מושג מה הפתרון הנכון מול עזה והחמאס, אבל הערה לעניין ההשוואות לנאצים, דרזדן, הירושימה ונגסאקי ושאר הבלים:

אין לי ספק שבנאדם שיורה בתינוק הוא גרוע בדיוק כמו נאצי. אבל הסיבה שהיה צריך להפציץ את דרזדן כמו שהפציצו אותה לא היתה כי הנאצים היו ממש ממש רעים, אלא כי הם היו ממש ממש חזקים. להשוות את מכונת המלחמה הכי עוצמתית שהיתה אי פעם בעולם ל-1,500 חיות אדם עם קלצ'ניקוב זה מעליב. בדרזדן השמידו עיר והרגו משהו כמו 30 אלף איש כדי להוריד את *הורמאכט* על הברכיים, אחרי שהוא הרג מיליוני אנשים מסביב לעולם. אם אתה הולך להרוג עכשיו אלפי אזרחים בעזה כדי לכסות על הפאשלה המבישה שלך מול פעולה שצה"ל אמור להדוף תוך פרק זמן של בין 10 דקות לשעה וחצי, ועוד אחרי זה לטעון בחוצפה ש"אין מה לעשות, ככה נלחמים בנאצים", אתה בעיקר מראה כמה אתה חלש, לא כמה אתה חזק.

בהפצצה של דרזדן היה מימד גדול מאוד של רצון לנקמה מצד בעלות הברית, ובעיקר בריטניה, שעריה הופצצו ללא הכרה בידי הנאצים. כמו כן שיקול ברור של רצון לשבור את המורל של העם הגרמני.

אכן, בין היתר נקמה על קובנטרי 1940

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 11, 2023 10:01 am 
Hall of Famer

oren_80 כתב:
נורטון כתב:
אני לא אומר שאין משמעות אדירה לחיסול הזה.
אני כן אומר, שזה אפילו לא מתקרב להיות הפיתרון. זה אף פעם לא היה.
יום כיפור היה אחרי הנקמה של מינכן, לא לפני. אחרי יחיא עיאש באו עשרות אחרים.
זה יהיה ניצחון מורלי, זה יהיה ניצחון מוצדק, זה כנראה יפגע בחמאס (אני מניח. אני לא מומחה צבאי), אבל זה יהיה רחוק מאד מאד מאד מהסוף.

מה הקשר בין יום כיפור למינכן? זה מחבלים, כאן זה לחימה מול מדינה וצבא

כתבו כאן, שהערבים מפחדים מפעולות כירורגיות של ישראל ומהדבר הזה ״מוסד״
אז הנה, עובדה, לא ממש. כי יום כפור היה בערך שתי דקות ורבע אחרי שעתו היפה ביותר של המוסד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 11, 2023 10:08 am 
Hall of Famer

אין קשר אבל.
זה זירות כ"כ שונות (המלחמה בטרור לעומת העימות עם מצרים אז) שאין מה להשליך מזה לגביי החשש/אי חשש של המצרים ב-1973 לצאת למתקפה. אני מבין את קו המחשבה שלך מאחר וכבר כמה עשורים העימות שלנו הוא למעשה מול ארגונים, אבל העימות עם המצרים היה משהו אחר לחלוטין בכל אספקט. ישראל לא פעלה בנשק חיסולים כנגד מנהיגי מדינות ערב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 11, 2023 10:42 am 
Junior

יש עדויות שגם רבין וגם שרון רצו לנצל את הלגיטימציה בשביל להיות אגרסיביים יותר לאחר מכן מול הפלסטינים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 230  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו 18 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: