סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 30, 2024 9:12 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129 ... 230  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' פברואר 22, 2024 10:39 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
יש כל מני כאלה שחושבים שהכל מצויין כאן ורק התשקורת מתסיסה עם הדבר הזה שנקרא עובדות.
אז עכשיו גם פיץ׳ שוקלת הורדת דירוג האשראי של ישראל.
מעניין איך המכונה תגיב לזה, תסיט נגד השמאלנים שחוגגים ברחובות?
נמתין ונדע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 23, 2024 12:52 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
Lakic כתב:
המקור היחיד שממנו אני שואב מידע מערוצים פלסטיניים זה אבו עלי אקספרס, לכן אני מסייג. בסוף אני תחום למה שהוא בוחר להציף, אבל זה מרגיש שיש עליה בכמות ההפגנות נגד חמאס בתוך הרצועה. יותר אנשים וגם יותר אנשים בפנים גלויות. יש גם יותר הרוגים מקרב האזרחים העזתים, על-ידי חמאס, בניסיונות להשיג מזון מהמשאיות. לפחות ככה הוא מציג את הדברים.
הודעה שהוא כתב עכשיו:
"בני משפחתו של מחמד השאם זערב בדרום הרצועה דורשים נקמת דם. לטענתם מחמד נרצח אתמול על ידי מנגנוני הביטחון של חמאס באזור המואצי של ח'אן יונס. שמות הרוצחים מקרב חמאס , ע"פ אחיו של מחמד הם: זיאד א-נג'אר, אבו מצעב אבו צבחא ועבד אלהדי. חמולת זערב דורשת להסיר מעל הרוצחים את ההגנה של תנועת חמאס כדי שיוכלו לבוא עמם חשבון".

אני מציע שתמצא לעצמך מקור אחר.
לאו דווקא בעניין הספציפי הזה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 23, 2024 9:33 am 
Junior

ראי,
לפי התוכנית שביבי הציג לקבינט על ׳עזה - היום שאחרי׳ נראה שחלומך הגדול מתגשם.
נראה כמו המדיניות הבטחונית ביו״ש.

עקרונות תוכנית ראש הממשלה בנימין נתניהו ליום שאחרי חמאס: כתב:
בטווח הזמן המיידי:
צה״ל ימשיך במלחמה עד להשגת מטרותיה: השמדת היכולות הצבאיות והתשתיות השלטוניות של חמאס והג׳יאהד האיסלאמי, השבת החטופים ומניעת איום מרצועת עזה לאורך זמן.

בתקופת הביניים:

במישור הביטחוני -

ישראל תשמור על חופש פעולה מבצעי בכל רצועת עזה, ללא הגבלת זמן, לצורך מניעת התחדשות הטרור וסיכול איומים מעזה.

מרחב האבטחה שמוקם ברצועת עזה בשטח הגובל עם ישראל יתקיים כל עוד קיים בו צורך ביטחוני.

ישראל תקיים ״סוגר דרומי״ בגבול עזה-מצרים לצורך מניעת התעצמות מחדש של גורמי טרור ברצועת עזה. ״הסוגר הדרומי״ יפעל, ככל הניתן, בשיתוף פעולה עם מצרים ובסיוע ארה״ב, ויתבסס על אמצעים למניעת הברחות ממצרים הן בתת-קרקע והן מעל הקרקע, לרבות במעבר רפיח.

ישראל תשלוט ביטחונית בכל השטח מערבית לירדן, לרבות במעטפת של עזה למניעת התעצמות גורמי טרור באיו״ש וברצועת עזה ולסיכול איומים כלפי ישראל.

יתקיים פירוז מוחלט ברצועת עזה מכל יכולת צבאית, מעבר לנדרש לצרכי שמירת סדר ציבורי. האחריות למימוש יעד זה ולפיקוח על קיומו בעתיד הנראה לעין מסורה לישראל.

במישור האזרחי -

ככל הניתן, הניהול האזרחי והאחריות לסדר הציבורי ברצועת עזה יתבססו על גורמים מקומיים בעלי ניסיון ניהולי. גורמים מקומיים אלה לא יהיו מזוהים עם מדינות או גופים שתומכים בטרור ולא יקבלו מהם שכר.

תקודם תוכנית לדה-רדיקליזציה מקפת בכל מוסדות הדת, החינוך והרווחה ברצועת עזה, זאת ככל האפשר במעורבות ובסיוע מדינות ערביות שיש להן ניסיון בקידום דה-רדיקליזציה בשטחן.

ישראל תפעל לסגירת אונר״א שפעיליה היו מעורבים בטבח ה-7 באוקטובר, ושבבתי הספר שלה חינכו לטרור ולהשמדת ישראל. ישראל תפעל להפסקת פעילות אונר״א ברצועה ולהחלפתה בסוכנויות סעד בינלאומיות אחראיות.

שיקום הרצועה יתאפשר רק לאחר השלמת הפירוז ותחילת תהליך הדה-רדיקליזציה. תוכניות השיקום תבוצע במימון ובהובלת מדינות המקובלות על ישראל.

בטווח הארוך:

ישראל דוחה על הסף תכתיבים בינלאומיים בעניין הסדר קבע עם הפלסטינים. הסדר כזה יושג אך ורק במשא ומתן ישיר בין הצדדים, ללא תנאים מוקדמים.

ישראל תוסיף להתנגד להכרה חד-צדדית במדינה פלסטינית. הכרה כזו בעקבות הטבח של ה-7 באוקטובר תעניק פרס עצום לטרור שלא היה כדוגמתו ותמנע כל הסדר עתידי לשלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 23, 2024 9:48 am 
Sophomore

יופי, אז ביבי אמר, כולנו יודעים מה שווים הדיבורים שלו. אני במיוחד משועשע :cry_ing: מ: "גורמים מקומיים בעלי ניסיון ניהולי. גורמים מקומיים אלה לא יהיו מזוהים עם מדינות או גופים שתומכים בטרור ולא יקבלו מהם שכר." מי הם? ומ: "שיתוף פעולה עם מצרים ובסיוע ארה״ב" שפשוט יקרה כי הן יתעקשו לעזור לישראל.

דיבורים כחול ואין מה לאכול (מאוד מתאים למצב ברצועה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 23, 2024 11:54 am 
Hall of Famer

לפני פסגת פריז .בכירים בממשלה טוענים שהניסיון להשיג עסקת חטופים חלקית כי לא ניתן להשיג מלאה בגלל עניין החיילים שחמאס הודיע אתמול שרק בסיום המלחמה ונסיגת צהל הם ישוחררו.
על פי מה שפורסם אתמול בערוץ 11 בידי חמאס 134 חטופים. 4 מהם לפני המלחמה מתוך ה130 שנחטפו ב7/10 לפחות 30 מתים . כרגע נמצאים 19 נשים לא כולל חיילות .2 ילדים ו12 קשישים בני 65 ומעלה .כמו כן יש 28 חיילים בשבי בעזה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 24, 2024 5:56 pm 
Hall of Famer

על פי חלק מאתרי האינטרנט
הפסקת אש של 45 יום תמורת שיחרור 40 חטופים ומנגד שיחרור 200 מחבלים פלסטינים לפחות
עדיין לא ברור אם ישראל תסכים להפסקת אש בצפון המדינה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 25, 2024 11:36 am 
Hall of Famer

גורם מדיני בכיר אומר הבוקר שגם בזמן הפסקת האש בדרום הפעילות של צהל תימשך בלבנון והיו'ש

מבין 40 החטופים שישוחררו תמורת 400 אסירים ו45 ימי הפסקת אש כנראה ישוחררו כל המבוגרים בני 60 ומעלה וכל הנשים כולל 5 החיילות שנחטפו מנחלעוז

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 25, 2024 9:31 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

RREEDDTT. כתב:
גורם מדיני בכיר אומר הבוקר שגם בזמן הפסקת האש בדרום הפעילות של צהל תימשך בלבנון והיו'ש

מבין 40 החטופים שישוחררו תמורת 400 אסירים ו45 ימי הפסקת אש כנראה ישוחררו כל המבוגרים בני 60 ומעלה וכל הנשים כולל 5 החיילות שנחטפו מנחלעוז

אני מתקשה לראות את חמאס משחררים אפילו בחורה אחת שתחזור מהשבי עם בטן הריונית, כך שכל העולם יראה את מה שהם עשו לנשים הישראליות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 25, 2024 11:59 pm 
Sophomore

אני תמיד חשדני לגבי סיפורים מהעיתון, בדרך כלל מציגים חלק מהמידע. אז לגבי הסיפור עם ברק חירם, מה היה דחוף לו לירות על הבית עם טנק? למה לא לחכות? זה נשמע הזוי מכדי לייצג את כל התמונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 26, 2024 10:25 am 
מנהל פורום

sir charles כתב:
RREEDDTT. כתב:

אני מתקשה לראות את חמאס משחררים אפילו בחורה אחת שתחזור מהשבי עם בטן הריונית, כך שכל העולם יראה את מה שהם עשו לנשים הישראליות.

הם תמיד יכולים להגיד שהיא הייתה בהריון עוד לפני ה7 באוקטובר.
ולך תתווכח שאין לך אחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 26, 2024 10:26 am 
מנהל פורום

Ketchup כתב:
אני תמיד חשדני לגבי סיפורים מהעיתון, בדרך כלל מציגים חלק מהמידע. אז לגבי הסיפור עם ברק חירם, מה היה דחוף לו לירות על הבית עם טנק? למה לא לחכות? זה נשמע הזוי מכדי לייצג את כל התמונה.

כנראה -
נלחץ מהסיטואציה, לא היה מוכן למקרה של בני ערובה
רצה לסיים את האירוע מהר
לא הכיר את פקודת חניבעל
= פקודה בלתי חוקית בעליל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 26, 2024 10:36 am 
Sophomore

Shiver כתב:
Ketchup כתב:

כנראה -
נלחץ מהסיטואציה, לא היה מוכן למקרה של בני ערובה
רצה לסיים את האירוע מהר
לא הכיר את פקודת חניבעל
= פקודה בלתי חוקית בעליל.

קשה להאמין, זה נשמע כמו התנהגות של טירון לא של מפקד מנוסה. אם זה נכון הוא צריך להיות מועף מהצבא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 26, 2024 11:53 am 
Junior

חירם תת אלוף כן? שסוכם למפקד אוגדת עזה הקרוב. קו"ח מפוצץ בתפקידי שטח. כנראה ידע משהו על חניבעל
קפץ עצמאית ב7 לאוקטובר, נשלח לפקד על הכוחות בנתיבות והיישובים סעד בארי ועוד.. פיקד על כוחות אוגדה, על שלדג סיירת מטכל וחטיבת הקומנדו ב7 לאוקטובר. פיקד על אוגדה 99 שהיתה חלק מרכזי בכיבוש דרום עזה.

מתחקיר עובדה:
חירם מוצא את עצמו גם מפקד על האירוע שכונה "אירוע בני הערובה בבארי".... "הם עונים לנו בטיל אר פי ג'י", הוא ממשיך. "בשלב הזה אני מאשר למפקד כוח הימ"מ שהיה שם לפרוץ פנימה ולנסות להציל את האזרחים שכלואים בתוך אותם מבנים. אני חושב שבבלוק הזה היו כעשרים אזרחים, ואני חושב שכוח הימ"מ הצליח להציל איזה ארבעה מהם, כל היתר נרצחו בדם קר. בספירת הגופות הגענו לעשרים ושישה מחבלים, רק במתחם הזה. ושם מצאנו שמונה ילדים כפותים ביחד וירויים, זוג, בעל ואישה, כפותים ביחד וירויים".

או שהוא שיקר אז (לפחות עשרה בני ערובה נמצאו ירויים כבר) או שמישהו משקר עכשיו (שהוא הורה לטנק להפגיז, והרג את כולם), אבל מעריך שהם לא נהרגו כי תא"ל "לא ידע שחניבעל בלתי חוקי"

https://www.mako.co.il/news-military/63 ... b81026.htm

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 26, 2024 12:03 pm 
Sophomore

FLASH כתב:
חירם תת אלוף כן? שסוכם למפקד אוגדת עזה הקרוב. קו"ח מפוצץ בתפקידי שטח. כנראה ידע משהו על חניבעל
קפץ עצמאית ב7 לאוקטובר, נשלח לפקד על הכוחות בנתיבות והיישובים סעד בארי ועוד.. פיקד על כוחות אוגדה, על שלדג סיירת מטכל וחטיבת הקומנדו ב7 לאוקטובר. פיקד על אוגדה 99 שהיתה חלק מרכזי בכיבוש דרום עזה.

מתחקיר עובדה:
חירם מוצא את עצמו גם מפקד על האירוע שכונה "אירוע בני הערובה בבארי".... "הם עונים לנו בטיל אר פי ג'י", הוא ממשיך. "בשלב הזה אני מאשר למפקד כוח הימ"מ שהיה שם לפרוץ פנימה ולנסות להציל את האזרחים שכלואים בתוך אותם מבנים. אני חושב שבבלוק הזה היו כעשרים אזרחים, ואני חושב שכוח הימ"מ הצליח להציל איזה ארבעה מהם, כל היתר נרצחו בדם קר. בספירת הגופות הגענו לעשרים ושישה מחבלים, רק במתחם הזה. ושם מצאנו שמונה ילדים כפותים ביחד וירויים, זוג, בעל ואישה, כפותים ביחד וירויים".

או שהוא שיקר אז (לפחות עשרה בני ערובה נמצאו ירויים כבר) או שמישהו משקר עכשיו (שהוא הורה לטנק להפגיז, והרג את כולם), אבל מעריך שהם לא נהרגו כי תא"ל "לא ידע שחניבעל בלתי חוקי"

זה נשמע יותר הגיוני שהוא העריך שהם כבר מתים. אנשים לפעמים רואים את אותה מציאות בדרכים שונות או שאנשים קופצים למסקנות או פשוט משקרים (אני מניח שיש לא מעט אנשים שלא אוהבים אותו ולו עצמו כמובן יש אינטרס).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 26, 2024 12:25 pm 
Hall of Famer

אני חושב שאין ויכוח שהפגז/ים שהטנק ירה לבית היו בפקודה של חירם. חירם אמר זאת בעצמו לניו יורק טיימס.
לפי התגובה של פלאש בתוכינת עובדה, חירם אמר שהוא חושב שהימ"מ חילצו 4 בני ערובה. אז באירוע הזה שרדו 2 נשים בלבד. אני שמעתי את אחת מהניצולות מהבית של פסי, לפי מה שהבנתי ממנה, היא והאשה השניה ניצלו לפני הירי של הטנק. אחרי הירי של הטנק נמצאו בבית הזה רק גופות. אותה ניצולה, הצליחה להיחלץ כי מפקד הכוח של המחבלים בבית החליט להיכנע והשתמש בה כמגן אנושי כשהוא יצא מהבית. הוא יצא דרך אגב בתחתונים מהבית.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 26, 2024 8:37 pm 
Junior

אין ספק שהוא נתן הוראה לטנק, הוא הודה בזה בסך הזדמנויות
הפער בין מה שהציג למה שהתברר בהמשך לא מפיל אותי לרצפה. בסוף תא"ל שהיה מעורב לאורך 4 ימים בעשרות אם לא מאות אירועים בקיבוצים, בניקוי ממחבלים... נשמע שלא היה סגור על הפרטים באירוע הספציפי וכך גם הניסוח שלו בעובדה ("אני חושב" שוב ושוב)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 26, 2024 10:54 pm 
מנהל פורום

FLASH כתב:

מתחקיר עובדה:

נוהל חניבעל הוא חוקי, אבל לצערי הרבה מהמפקדים כולל הכי בכירים לא מכירים אותו, כנראה שגם חירם ביניהם.
שמעתי לא מזמן פודקאסט של אסא כשר בנושא, והוא אמר שיש בורות גדולה בצבא לגבי מה בעצם אומרת הפקודה הזאת.
ובכל מקרה, לפי הפקודה, אסור בתכלית האיסור לעשות פעולה צבאית התקפית כאשר יודעים שבסבירות גבוהה בן ערובה ייפגע ויעמוד בסכנת חיים ממשית. לאף אחד אין את הסמכות האלוהית להחליט על נטילת חיים, גם אם הוא חושב שהמצב קשה ובלתי אפשרי.
יכול בהחלט להיות שחלק מהאנשים היו כפותים או הוצאו להורג בתוך הבית, אבל כנראה שהוא לא ידע את המידע הזה, ובכל מקרה היו גם חטופים חיים שנפגעו מהפגז (כמו הניצולה היחידה).

חירם עצמו בא מרקע של אגוז, גולני, גדוד 51. לא מיחידות שמתמחות במצבי בני ערובה. כנראה שבלחץ האירועים, חוסר ניסיון בפיקוד על אירוע מסדר גודל כזה, ותוך כדי רצון לגמור את האירוע ולעבור למוקד הבא, הוא נתן את ההוראה.
בלי כמובן לזלזל בגבורה שהוא ספציפית (ורבים אחרים) עשו ב-7 באוקטובר ובהמשך המלחמה, המקרה הנקודתי הזה הוא דגל שחור מתנפנף שהיה אסור לציית לו. אין כל כך איך לסובב את זה אחרת. הוא אמר בעצמו שהוא נתן את ההוראה של הטנק להפגיז את הבית .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 26, 2024 11:00 pm 
מנהל פורום

עמוס לב כתב:
אני חושב שאין ויכוח שהפגז/ים שהטנק ירה לבית היו בפקודה של חירם. חירם אמר זאת בעצמו לניו יורק טיימס.
לפי התגובה של פלאש בתוכינת עובדה, חירם אמר שהוא חושב שהימ"מ חילצו 4 בני ערובה. אז באירוע הזה שרדו 2 נשים בלבד. אני שמעתי את אחת מהניצולות מהבית של פסי, לפי מה שהבנתי ממנה, היא והאשה השניה ניצלו לפני הירי של הטנק. אחרי הירי של הטנק נמצאו בבית הזה רק גופות. אותה ניצולה, הצליחה להיחלץ כי מפקד הכוח של המחבלים בבית החליט להיכנע והשתמש בה כמגן אנושי כשהוא יצא מהבית. הוא יצא דרך אגב בתחתונים מהבית.

אז זה לא נכון.
מפקד חוליית המחבלים יצא ערום עם אחת החטופות.
לאחר התחקור של שניהם, התגלה שבבית יש 40 מחבלים ו14 בני ערובה. מפקד המחבלים השבוי קרא להם להיכנע, אך הם המשיכו.
לאחר ירי RPG מתוך הבית, ניתנה הפקודה ונורו אליו טילי לאו פלוס פגזי טנק.
מהירי הזה ניצלה רק בת ערובה אחת, הדס דגן וחולצה מתוך הריסות הבית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 26, 2024 11:09 pm 
Junior

אין לי מושג מה הנהלים, מה הפירוש המבצעי המדוייק של חניבעל ובטח שלא יודע מה צריך לעשות למי שחרג מהנוהל הזה בסיטואציה מטורפת כזו. אבל בתקשורת אני קצת מבין והראיון של חירם אצל אילנה דיין היה אחד המוזרים שיש, כבר בזמן אמת. אני זוכר שראיתי אותו מדבר ולא הבנתי באיזה קטע הוא מטיף מוסר לקברניטי המדינה ולפיקוד הבכיר ומדבר על עיוורון וכו׳. אחרי שיצא הסיפור עם הטנק זה היה נראה לי אפילו עוד יותר תמוה. הרגע היית מעורב בחתיכת אירוע שנוי במחלוקת שיכול לסיים לך את הקריירה הצבאית שאמורה היתה להיגמר ברמטכ״לות, מה כל כך דחוף לך לסמן את עצמך כאיזשהו מגדלור מוסרי? אבל במחשבה נוספת הבנתי שזה בדיוק זה. חוץ מהזדמנות להציג את הגרסה שלו באופן מספיק מעורפל שאני בטוח שהיתה תוצאה של ייעוץ משפטי איכותי וצמוד, חירם גם מיתג את עצמו כהיפך המוחלט מהגנרלים של הקונספציה. הם הזחוחים והשחצנים (והשמאלנים) והוא השטח הלוחמני והלא רואה בעיניים, שאם רק כולם היו כמוהו, לא היה בכלל 7 באוקטובר. במילים אחרות, הראיון אצל אילנה דיין היה ניסיון מחושב מאוד להציל לעצמו את הקריירה ולגבש לעצמו שכפ״ץ אידיאולוגי כשיצטרך להתמודד עם טענות על התפקוד הבעייתי שלו בבארי. ואם לשפוט לפי החלוקה המרעננת של ימין-שמאל, שמתייצבים גם פה לימינו ולשמאלו של חירם באופן בכלל לא צפוי, נראה שגם די הצליח לו.

עריכה: אחרי צפייה נוספת בקטע מעובדה, אצלי לפחות מתחזק הרושם שהוא משקר שם ביודעין ומנסה לטשטש את מה שהוא עשה, אולי גם בשיתוף פעולה עם הצוות של התכנית (כשאילנה דיין שואלת אותו על זה היא אומרת ״אז כשהתקשורת מדווחת על אירוע בני ערובה, בעצם לא היו כבר בני ערובה חיים בבארי, נכון?״). בכתבה יש הפרדה ברורה ודי ארוכה בין ציון העובדה הסתמית שהוא אישר לירות פגזים לבתים (בלי שום התייחסות לשאלת הפגיעה באזרחים ישראלים) לבין האירוע הספציפי שבו לא מדובר בכלל על פגזים אלא רק על אישור לצוות הימ״מ לנסות לפרוץ *כדי להציל את בני הערובה״.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 27, 2024 9:52 pm 
Junior

כל השאלה אם היה מודיעין מקדים (מהמחבל שיצא? מדגן? באופן אחר?) ששאר בני הערובה כבר היו ירויים או לא. הוא טען שלא היו בני ערובה והם נמצאו ירויים, במקומות אחרים טוענים שהם נהרגו מהפגז שהוא הורה לירות.
מתקשה להאמין שתת אלוף קרבי בצהל, אחד שכבר סוכם למאו"ג עזה, לא מכיר את נוהל חניבעל ישר והפוך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 28, 2024 12:54 am 
Hall of Famer

שוב, לפי הראיון ששמעתי עם השורדת שיצאה עם מפקד המחבלים, בשלב שהם יצאו היו בני ערובה בחיים. כך שהמידע האחרון שהיה בידי חירם והאנשים בשטח מתוך המבנה עצמו היה שיש אזרחים חיים. אין לי מושג אם מאוחר יותר התקבל מידע מאמצעים אחרים לגבי האזרחים במבנה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 28, 2024 11:57 am 
Junior

הוזכרו כאן לא פעמים סקרים של פילבר, אז בואו נגיד שבבחירות המקומיות הוא לא פגע משהו.
https://twitter.com/bambootoothpick/sta ... 1512232987

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 28, 2024 12:12 pm 
מנהל פורום

FLASH כתב:
כל השאלה אם היה מודיעין מקדים (מהמחבל שיצא? מדגן? באופן אחר?) ששאר בני הערובה כבר היו ירויים או לא. הוא טען שלא היו בני ערובה והם נמצאו ירויים, במקומות אחרים טוענים שהם נהרגו מהפגז שהוא הורה לירות.
מתקשה להאמין שתת אלוף קרבי בצהל, אחד שכבר סוכם למאו"ג עזה, לא מכיר את נוהל חניבעל ישר והפוך.

אני גם מתקשה להאמין בהרבה דברים שלא היו צריכים להתרחש באחריות הצבא סביב אירועי 7 באוקטובר, והנה הם התרחשו.
מציע להאזין לפודקאסט בנושא, שהוא מדגיש שיש בורות גדולה בצבא לגבי הפקודה. לא חושב שמפקדי אוגדה הם בהכרח גדולי אומות העולם ויודעים הרבה יותר מהאחרים.
https://open.spotify.com/episode/0x2Bmbfwr6KsS10C8UuGMf

ידעו שיש בבית יותר מ-50 אנשים, כ40 מחבלים וכ15 בני ערובה. איך שלא תהפוך את זה, אין שום מצב שהיה מודיעין מספיק אמין לגבי המצב של כולם שהיה יכול לאפשר פעולה כזאת.
גם אם המפקד יצא ואמר שירו בכולם, זה לא משהו שאפשר על בסיסו לעשות את מה שנעשה.
וההוכחה אולי הכי טובה לכך, היא שלפחות בת ערובה אחת שניצלה הייתה בודאות בחיים. אז אני באמת לא מבין על מה הויכוח.

מה שאותי מדהים, הוא שגם סוגיות שהן אמורות "נייטרליות" וב"קונזצנוס" ולקבל תמיכה משני צידי המפה הפוליטית - כמו זו, וכמו סוגיית החטופים, מתחלקות מאוד בינארית גם סביב קו השבר הפוליטי של ימין/דתי נגד מרכז-שמאל/ליברלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 28, 2024 12:38 pm 
Hall of Famer

בינתיים בצהל מודאגים מקצב הולך וגובר ש ל ירי רקטות מלבנון לשטח ישראל כ150 רק ביומיים האחרונים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 28, 2024 1:54 pm 
Sophomore

Shiver כתב:
FLASH כתב:

אני גם מתקשה להאמין בהרבה דברים שלא היו צריכים להתרחש באחריות הצבא סביב אירועי 7 באוקטובר, והנה הם התרחשו.
מציע להאזין לפודקאסט בנושא, שהוא מדגיש שיש בורות גדולה בצבא לגבי הפקודה. לא חושב שמפקדי אוגדה הם בהכרח גדולי אומות העולם ויודעים הרבה יותר מהאחרים.
https://open.spotify.com/episode/0x2Bmbfwr6KsS10C8UuGMf

ידעו שיש בבית יותר מ-50 אנשים, כ40 מחבלים וכ15 בני ערובה. איך שלא תהפוך את זה, אין שום מצב שהיה מודיעין מספיק אמין לגבי המצב של כולם שהיה יכול לאפשר פעולה כזאת.
גם אם המפקד יצא ואמר שירו בכולם, זה לא משהו שאפשר על בסיסו לעשות את מה שנעשה.
וההוכחה אולי הכי טובה לכך, היא שלפחות בת ערובה אחת שניצלה הייתה בודאות בחיים. אז אני באמת לא מבין על מה הויכוח.

מה שאותי מדהים, הוא שגם סוגיות שהן אמורות "נייטרליות" וב"קונזצנוס" ולקבל תמיכה משני צידי המפה הפוליטית - כמו זו, וכמו סוגיית החטופים, מתחלקות מאוד בינארית גם סביב קו השבר הפוליטי של ימין/דתי נגד מרכז-שמאל/ליברלי.

כששאלתי את השאלה, רציתי לתת לחירם להינות מהספק כי לי עצמי יש ספקות מאד גדולים לגבי סיפורים חד צדדיים בעיתונות. ממה שאני קורא כאן נראה שההחלטה היתה מאד רחוקה מסבירות. יתכן שהוא היה בלחץ או סבל מחוסר שינה מתמשך, אבל זו עדיין פאשלה רצינית. בהנתן מאיפה הוא בא נשמע יותר מסביר שיש פה גם זילזול בחיי אדם (או חיי שמאלנים?).

לגבי קו השבר הוא לא רק פוליטי אלא גם חשיבתי, בצד אחד יש משוגעים עם אמונה משיחית ובצד השני אנשים יותר רציונאלים. אז לא צריך לצפות לנייטראליות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129 ... 230  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: