FLASH כתב:
חירם תת אלוף כן? שסוכם למפקד אוגדת עזה הקרוב. קו"ח מפוצץ בתפקידי שטח. כנראה ידע משהו על חניבעל
קפץ עצמאית ב7 לאוקטובר, נשלח לפקד על הכוחות בנתיבות והיישובים סעד בארי ועוד.. פיקד על כוחות אוגדה, על שלדג סיירת מטכל וחטיבת הקומנדו ב7 לאוקטובר. פיקד על אוגדה 99 שהיתה חלק מרכזי בכיבוש דרום עזה.
מתחקיר עובדה:
חירם מוצא את עצמו גם מפקד על האירוע שכונה "אירוע בני הערובה בבארי".... "הם עונים לנו בטיל אר פי ג'י", הוא ממשיך. "בשלב הזה אני מאשר למפקד כוח הימ"מ שהיה שם לפרוץ פנימה ולנסות להציל את האזרחים שכלואים בתוך אותם מבנים. אני חושב שבבלוק הזה היו כעשרים אזרחים, ואני חושב שכוח הימ"מ הצליח להציל איזה ארבעה מהם, כל היתר נרצחו בדם קר. בספירת הגופות הגענו לעשרים ושישה מחבלים, רק במתחם הזה.
ושם מצאנו שמונה ילדים כפותים ביחד וירויים, זוג, בעל ואישה, כפותים ביחד וירויים".
או שהוא שיקר אז (לפחות עשרה בני ערובה נמצאו ירויים כבר) או שמישהו משקר עכשיו (שהוא הורה לטנק להפגיז, והרג את כולם), אבל מעריך שהם לא נהרגו כי תא"ל "לא ידע שחניבעל בלתי חוקי"
https://www.mako.co.il/news-military/63 ... b81026.htmנוהל חניבעל הוא חוקי, אבל לצערי הרבה מהמפקדים כולל הכי בכירים לא מכירים אותו, כנראה שגם חירם ביניהם.
שמעתי לא מזמן פודקאסט של אסא כשר בנושא, והוא אמר שיש בורות גדולה בצבא לגבי מה בעצם אומרת הפקודה הזאת.
ובכל מקרה, לפי הפקודה, אסור בתכלית האיסור לעשות פעולה צבאית התקפית כאשר יודעים שבסבירות גבוהה בן ערובה ייפגע ויעמוד בסכנת חיים ממשית. לאף אחד אין את הסמכות האלוהית להחליט על נטילת חיים, גם אם הוא חושב שהמצב קשה ובלתי אפשרי.
יכול בהחלט להיות שחלק מהאנשים היו כפותים או הוצאו להורג בתוך הבית, אבל כנראה שהוא לא ידע את המידע הזה, ובכל מקרה היו גם חטופים חיים שנפגעו מהפגז (כמו הניצולה היחידה).
חירם עצמו בא מרקע של אגוז, גולני, גדוד 51. לא מיחידות שמתמחות במצבי בני ערובה. כנראה שבלחץ האירועים, חוסר ניסיון בפיקוד על אירוע מסדר גודל כזה, ותוך כדי רצון לגמור את האירוע ולעבור למוקד הבא, הוא נתן את ההוראה.
בלי כמובן לזלזל בגבורה שהוא ספציפית (ורבים אחרים) עשו ב-7 באוקטובר ובהמשך המלחמה, המקרה הנקודתי הזה הוא דגל שחור מתנפנף שהיה אסור לציית לו. אין כל כך איך לסובב את זה אחרת. הוא אמר בעצמו שהוא נתן את ההוראה של הטנק להפגיז את הבית .