סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 1:33 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130 ... 230  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' פברואר 28, 2024 2:27 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
RREEDDTT. כתב:
בינתיים בצהל מודאגים מקצב הולך וגובר ש ל ירי רקטות מלבנון לשטח ישראל כ150 רק ביומיים האחרונים

לפי מה שקראתי, עד כה מאז ה-7 באוקטובר נורו מלבנון מעל 4,000 רקטות, שזה יותר ממה שנורה לעבר ישראל בכל מלחמת לבנון השנייה.
אמנם על פני הרבה יותר זמן ובטפטופים, אבל עדיין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 28, 2024 2:46 pm 
Hall of Famer

Shiver כתב:
RREEDDTT. כתב:
בינתיים בצהל מודאגים מקצב הולך וגובר ש ל ירי רקטות מלבנון לשטח ישראל כ150 רק ביומיים האחרונים

לפי מה שקראתי, עד כה מאז ה-7 באוקטובר נורו מלבנון מעל 4,000 רקטות, שזה יותר ממה שנורה לעבר ישראל בכל מלחמת לבנון השנייה.

ועוד הבדל הרבה יותר משמעותי-במלחמת לבנון השנייה חלק גדול מהשיגורים היו לריכוזי אוכלוסייה גדולים, בעיקר חיפה-קריות, בסבב הזה הירי כמעט כולו מתמקד באזור הגבול שגם ככה מפונה ברובו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 28, 2024 3:37 pm 
Junior

ההבדל הגדול בהרבה הוא שלא היתה אז כיפת ברזל וכל מה שנורה גם נפל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 28, 2024 4:45 pm 
Junior

טוב, כיוון שעברנו מדיון ענייני על המידע שידוע מאותה תקרית בבארי, לדיון על קו השבר בין משוגעים משיחיים לרציונאליים ליברלים (כולל המשפט שמסמר הכל על תא"ל חירם, "בהינתן מאיפה הוא בא" עד כדי "זלזול בחיי אדם, שלא לאמר חיי שמאלנים?". רעיון נלעג מעצם המחשבה ובטח אחרי שנהרגו כ"כ הרבה דתיים בעזה).

אבל כיוון שזה נאמר, באמת כדאי לבדוק מאיפה ברק חירם בא, אני מסופק כמה בדקו את זה.
אז הוא יליד חיפה, למד בבית ספר הריאלי בחיפה. בית ספר מאוד ציוני ואקדמי,

למי שלא מכיר, ציטוט קצר מוויקיפדיה:

"רבים מבוגריו של בית הספר מצויים בעמדות מפתח בחברה הישראלית. ביניהם ניתן למצוא שלושה שופטים עליונים, ארבעה רמטכ"לים, ראש עיר, חברי כנסת ומאות רבות של אנשי מעש בתחומי המדע, התעשייה, החינוך, האמנות, התקשורת, הביטחון והאקדמיה.

במהלך השנים, בוגרי בית הספר עוטרו ב-74 עיטורים ובציונים-לשבח מטעם צה"ל. ארבעה מהבוגרים עוטרו פעמיים[16][17]. יותר מ-300 מבוגרי בית הספר הריאלי נפלו במלחמות ישראל"

משם חירם המשיך לקורס טיס וסיירת אגוז. אז חירם מתגורר בתקוע, והוא סוג של דתי , שזה שם שהשמאל בכשרונו התועדתי הידוע הפך ל"נאצי".
גם הרמטכל שלנו גדל כדתי (ועוד בתיכון דתי) וגר כיום בהתנחלות. הכל בסדר. למעשה רוב הצבא הלוחם על תפר מסורתי-דתי , חלקם הגדול מהתנחלות

עוד לא הבנתי למה אין שום מצב שהיה מודיעין מספיק אמין לגבי המצב ומיקומו של מי שבבית שאיפשר כזו החלטה? אתה חשוף לפרטים שאני לא מכיר? לי נשמע שבמקרה הזה השמאל מנסה לצבוע הכל בשחור לבן בלי שיש לו פרטים אמיתיים על סמך מה התקבלה ההחלטה ( מעבר לתיאורייה על מאפיינים נאצים/משיחיים של מתנחלים והרצון הכללי שלהם להשמיד כמה שיותר אנשים) והימין בסהכ שומע גרסאות סותרות ומציע לחכות לתחקיר יסודי שיבהיר מה קרה שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 28, 2024 5:11 pm 
Hall of Famer

השאלה אם הימין מוכן לחכות עם הקידום של חירם, עד שייגמר התחקיר על הירי של הבית בבארי? כי אם חירם באמת הורה לירות פגזי טנק, כשהיה לו ספק האם יש בבית בני ערובה חיים, או שלא היה לו ספק שיש בני ערובה חיים והוא פשוט רצה לגמור את האירוע/לא היה מוכן לתסריט של חטופים, אז יש פה בעייתיות בקידום של האיש וזה באנדרסטייטמנט.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 28, 2024 6:38 pm 
Junior

וואי, אני בכזה משבר זהות עכשיו! מצד אחד, אני בקצה של הקצה של השמאל הקיצוני. מצד שני, לא מעניין אותי אם ברק חירם יקודם או לא. במקביל, אני לא חושב שיש איזשהי סיבה להניח שהוא הקל ראש בחיים של אזרחים בגלל שהם שמאלנים וכדי לסבך עוד יותר את העניינים, אני חושב שאם היה לו איזשהו מידע מודיעיני על מצב בני הערובה יש מצב שאולי היינו שומעים רמז לזה כשהוא סיפר בעצמו את פרטי האירוע ולפי כל הסימנים שיקר במצח נחושה או לכל הפחות הסתיר את מה שבאמת היה שם. מה עושים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 28, 2024 7:04 pm 
Hall of Famer

אז אותי מעניין אם ברק חירם יקודם, בהתאם כמובן למה שיעלה בתחקיר. ואני לא מאמין שחירם ידע שיש בני ערובה חיים, אבל החליט לחסל את המחבלים ובני הערובה, כי בני הערובה הם קיבוצניקים שמאלנים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 28, 2024 8:44 pm 
Junior

הימין לא מחליט אם חירם יקודם, אבל אני יכול בשם עצמי לומר שאני מעדיף שהוא יתוחקר והקידום יהיה בהתאם לתוצאות התחקיר. אני גם בעד תחקור יסודי של כל מי שמעורב במחדל 7 באוקטובר, ולעכב קידומים לכולם. כמובן התפטרות של ראש השבכ, רח"ט מחקר, ראש אמן, ראש 8200, מאוג עזה ואלוף פיקוד דרום. כל הסאלים ואלמים המעורבים שעצרו את המידע באמ"ן, הביתה. כמובן גם הרמטכל אם ידע, וביבי וגלנט אלא אם יהיה להם הסבר ממש ממש משכנע לחוקרים למה הם לא ידעו. והרלוונטים בחיל האויר אם היו מחדלים בפעילותו בשבת ההיא. לדעתי 20 לפחות צריכים לעוף, והמתריעים להתקדם אם מתאימים לקידום.

אגב אני לא חושב שמישהו בימין בעד להפגיז בית ובו בני ערובה מאיזשהו שיוך פוליטי, כשיש אפשרות להוציאם בחיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 28, 2024 11:22 pm 
מנהל פורום

FLASH כתב:
עוד לא הבנתי למה אין שום מצב שהיה מודיעין מספיק אמין לגבי המצב ומיקומו של מי שבבית שאיפשר כזו החלטה? אתה חשוף לפרטים שאני לא מכיר? לי נשמע שבמקרה הזה השמאל מנסה לצבוע הכל בשחור לבן בלי שיש לו פרטים אמיתיים על סמך מה התקבלה ההחלטה ( מעבר לתיאורייה על מאפיינים נאצים/משיחיים של מתנחלים והרצון הכללי שלהם להשמיד כמה שיותר אנשים) והימין בסהכ שומע גרסאות סותרות ומציע לחכות לתחקיר יסודי שיבהיר מה קרה שם.

אתה באמת שואל את זה? אין שום מצב שלחירם היה איזה מודיעין אמין כי באותן שעות וימים אפילו צה"ל הגדול בעצמו לא ידע מי תוקף אותו, כמה, ומאיפה. לא מדובר באיזה אירוע בטחוני מבודד, אלא באירוע גדול בתוך כאוס ענקי מסביב.
וכאמור, מבחן התוצאה שאי אפשר להתווכח איתו הוא שלפחות בת ערובה אחת - זו שניצלה בסופו של דבר - הייתה בחיים כאשר הוחלט לתקוף את הבית.

באירועי בני ערובה המוניים ומסובכים כמו זה אף פעם אין לך מודיעין מדויק, בטח שלא על כל אחד מעשרות המעורבים שנמצאו בתוך הבית. לכן נקודת המוצא צריכה להיות שיש בני ערובה חיים ולפעול בהתאם. וזה משהו שכמובן לא נעשה כאן.
אני לא חושב שיש תקדים בהיסטוריה הצבאית הישראלית של אירוע חטופים שהסתיים באופן כמעט מודע בפעולה שדי בודאות גרמה או יכלה לגרום להרג שלהם. ולצערי ידענו כמות גדולה של אירועי בני ערובה בעברינו.

אין פה בינתיים שום גרסאות סותרות או עדויות משמעותיות שיכולות להצביע על התשלשלות אירועים אלטרנטיבית ומשכנעת. כל הנתונים מצביעים על משהו אחד. באמת צריך לעקם את המציאות כדי לראות פה משהו אחר. למה אתה לא יכול להיות גם ימני, וגם להודות שהיה פה מעשה שלא אמור היה להיעשות?
הרי במקרים הפוכים, לא היית מחכה ל"תחקיר יסודי שיבהיר מה קרה שם" או מחפש כמחט בערמת שחט את ה"גרסאות הסותרות" (שאין באמת כאלה) - היית כבר חורץ גורלות תוך שניה כמו שעשית בעבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 28, 2024 11:27 pm 
מנהל פורום

נביא בעירו כתב:
וואי, אני בכזה משבר זהות עכשיו! מצד אחד, אני בקצה של הקצה של השמאל הקיצוני. מצד שני, לא מעניין אותי אם ברק חירם יקודם או לא. במקביל, אני לא חושב שיש איזשהי סיבה להניח שהוא הקל ראש בחיים של אזרחים בגלל שהם שמאלנים וכדי לסבך עוד יותר את העניינים, אני חושב שאם היה לו איזשהו מידע מודיעיני על מצב בני הערובה יש מצב שאולי היינו שומעים רמז לזה כשהוא סיפר בעצמו את פרטי האירוע ולפי כל הסימנים שיקר במצח נחושה או לכל הפחות הסתיר את מה שבאמת היה שם. מה עושים?

המציאות מורכבת לא?

אני גם לא בצד של חירם, לא חושב שהוא עשה את מה שעשה בגלל שהם שמאלנים. באופן כללי מעריך אנשים כמוהו ולוחמים בכלל שמסכנים את חייהם כדי שאוכל לשבת בבטחה במזגן, במיוחד את אלו שלחמו ב-7 באוקטובר ולאחריו.
כן איכפת לי אם הוא יקודם או לא במידה והוא עשה פקודה בלתי חוקית, כי אני מעדיף אנשים שלא עשו כאלה דברים בצבא שלי.

לדעתי הוא פשוט נקלע לסיטואציה שגדולה עליו, הוא נלחץ ממנה וחתר לסיים את האירוע בכל מחיר.
יכול להיות שהוא באמת חשב (באופן שגוי) שאין בני ערובה בחיים ולכן התקדם בכיוון הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 28, 2024 11:32 pm 
מנהל פורום

ובינתיים בגזרה הצפונית, תקיפה כנראה משמעותית בדמשק מורידה בניין שלם שככל הנראה שהו בו אנשי חזבאללה או משמרות המהפיכה. הפיצוץ היה ענקי ויש שם הרבה הרוגים.

עוד עליית מדרגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 29, 2024 3:27 am 
Sophomore

נביא בעירו כתב:

אנחנו כנראה לעולם לא נדע בוודאות מה עבר לו בראש, אלא אם במקרה הוא אמר לאנשים, מה שלא נשמע סביר. אבל אני כן חושב שההחלטה שלו מראה שהוא זילזל בחיי אזרחים ואני לא אתפלא אם זהותם הפוליטית שיחקה חלק בזה. תנסו לדמיין איך הוא היה פועל אם אחד מבני הערובה היה איזשהו גדול תורה (מבחינתו). קשה לי להאמין שהוא לא היה מנסה כל דבר גם אם הסיכוי קלוש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 29, 2024 12:24 pm 
Hall of Famer

Shiver כתב:
RREEDDTT. כתב:

מתוכם 700 טילים נגד טנקים לעומת 150 שנורו בכל מלחמת לבנון.
אני מאמין שבמוקדם או במאוחר צהל יכנס קרקעית וישלוט על רצועה ביטחונית של כ10 ק'מ עד להודעה חדשה כי אם לא הצפון ישאר שומם.

בכיר בממשלה טוען הבוקר שבישראל סבורים שחמאס מבזבז זמן ורוצה להישאר בלחימה בחודש הרמדאן כדי להצית גזרות נוספות ורק אחר כך יתפנה לעסקת חטופים ....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 29, 2024 12:44 pm 
Junior

שוב, לא הצלחתי להבין איך קצין שלא היה בשום מסגרת דתית בחייו, לא תיכון/ישיבה דתית לא מכינה לא ישיבת הסדר, למעשה אין לו שום קשר לדת חוץ ממקום מגוריו שגם שם יש לא מעט משפחות חילוניות , אפילו תמונה עם כיפה אחת קטנה לא מצאתי, ועדיין נחשד שלא היה פועל לירות פגז אם היה בבית גדול בתורה, ופעל כך בגלל זהותם הפוליטית של בני הערובה.

שיבר, האם ידוע לך שאין כלים מודיעיניים שיחידות כמו מטכל, שלדג, חטיבת הקומנדו, וימ"מ מגיעות איתם לשטח? אלו היחידות שהיו תחת פיקודו. דוגמאות: כל דבר שקשור לחיישנים, זיהוי טרמי של חום קור, מצלמות מיוחדות וכו'. מעבר לתשאול המחבל שיצא. העובדה שהוא טען עשרה בני ערובה נמצאו ירויים לא גרסה סותרת ללינץ' התקשורתי שהוא גרם במו ידיו להרג של כמעט כל בני הערובה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 29, 2024 1:31 pm 
מנהל פורום

אני באופן אישי לא חושב שהוא עשה את זה משיקולי דת או השקפה פוליטית כמו Ketshup וכו' אלא פשוט מלחץ ושיקול דעת מוטעה בשטח.
אני גם כן חושב שאולי בסיטואציה אחרת ואנשים אחרים מעורבים הוא אולי היה חושב עוד פעם לפני כזאת פעולה וייתכן ובוחר בדפ"א אחרת.

יכול להיות שליחידות המיוחדות שסופחו אליו היו כל מיני אמצעים מתקדמים שהן באו איתם (אגב - אף אחד לא טען את זה, או טען שהיה מידע מספיק כדי לקבל כזאת החלטה).
אבל, גם כל המצלמות הטרמיות והחיישנים הכי מתקדמים שבעולם לא יוכלו להוכיח בצורה חד משמעית בכזאת סיטואציה שבה יש מעל 50 אנשים בתוך בית קטן, שכל בני הערובה מתים ושאפשר לפקוד "פעל" ולהרוס את הבית.
וכמו שאמרתי כבר 3 פעמים, יש הוכחה חד משמעית שהייתה לפחות חטופה אחת חיה בזמן ביצוע ירי הטנק. ככה שגם אם היה מידע כזה או אחר, הוא היה בודאות לא מלא או שגוי או גם וגם.
באמת שאני לא מבין איך אפשר להתווכח על זה...

אין שום תקדים לפעולה כזאת בלוחמת הלוט"ר הישראלית בסיטואציות כאלו של בני ערובה, ואולי אפילו בכלל.
הוא *לכאורה* גרם במו ידיו להרג של מעל 10 אזרחים ישראלים כולל ילדים ונשים. זה משהו חסר תקדים שחייבים להתייחס אליו ברצינות.
ומכאן ההתייחסות התקשורתית שהוא מקבל.
ומדהים שאף כלי או איש תקשורת ימני לא קורא לעשות את הבירור המינימלי הזאת וחורץ את דינו לכף הזכות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 29, 2024 2:46 pm 
Hall of Famer

דרך אגב, אני לא חושב שיש קריאה משמעותית להדיח את חירם מהפיקוד שלו כרגע. פשוט ההחלטה לקדם אותו לפני בירור המקרה נראית רע מאד.
לי אין ספק שהמקרה של הירי על הבית הוא שנוי במחלוקת וראוי לברר אותו היטב לפני שמישהו מתמנה לאלוף בצה"ל.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 29, 2024 3:01 pm 
Hall of Famer

בצהל מודים שבתקרית הבוקר נהרגו עשרות אזרחים פלסטינים ליד משאיות הסיוע כי המונים התנפלו עליהם ועל כוחות צה''ל ומחשש ללינץ' כוחות צה''ל פתחו באש על מאות שאולי חלקם מחבלים בצפון הרצועה.חלק גדול מהאזרחים נדרסו על ידי המשאיות ....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 29, 2024 3:55 pm 
Sophomore

חשבתי שהאיש דתי, אני מתנצל אם טעיתי. יש שלוש אפשרויות:

א. היו סיבות הגיוניות להחלטה. עד עתה לא ראיתי הסבר מה הן.
ב. האיש טעה טעות חמורה. זה מדהים מקצין בכיר ומנוסה כל כך. אם כך הוא לא צריך להיות מפקד.
ג. האיש זילזל בחיי בני הערובה. מבחינתי זה מתיישב עם היותו מתנחל. אם כך האיש צריך לשבת בכלא. (קשה לי להאמין שיש דרך לדעת את זה.)

אני חושב שהוא צריך להסביר את ההחלטה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 29, 2024 4:24 pm 
Junior

אולי הוא דתי, אבל דתי מתיכון חילוני זה אומר הרבה.
אחרי שאמרת מה שאמרת על דתיים, עכשיו קבעת שזלזול בחיי ערובה "מתיישב עם היותו מתנחל".

1. כמה מתנחלים אתה מכיר באופן אישי?
2. תן לי אירוע אחד שמאשש את טענתך שזלזול בבני ערובה מתיישב עם מתנחלים?
2. למה המוח שלך לא פועל כשהתקשורת שוטפת אותו בשנאה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 01, 2024 12:33 am 
מנהל פורום

כאילו בהזמנה, פורסמה אתמול כתבה נרחבת במאקו על פרשת ברק חירם והטנק בבארי.
https://www.mako.co.il/pzm-weekend/Arti ... Partner=mw

מהכתבה:
1. ברק חירם דתי, חובש כיפה ונשוי לדתיה (יצוין שבאף אחת מהתמונות שפורסמו לא ראיתי את כיפתו, אבל זה לא ממש משנה).
2. אין לברק חירם ניסיון או הכשרה בסיטואציות בני ערובה.
3. בכתבה מובאים ציטוטים מתחקיר הטיימס שהוא המידע היחיד שיש כרגע על האירוע כל עוד צה"ל שותק.
לפי התחקיר, תחת חירם היה כוח ימ"מ, שבעזרתו היה החילוץ הראשון של בת ערובה ומפקד המחבלים.
בשלב מסוים היה ויכוח בין מפקד הימ"מ לחירם, בו מפקד הימ"מ הביע את דעתו המקצועית לא לבצע ירי לעבר הבית.
4. לא נראה או נרמז במיוחד שהיה לחירם איזה מודיעין טוב לגבי מה שקורה בתוך הבית, למעט עדות המחבל ובת הערובה שיצאו.
5. בכתבה מרואיין אסא כשר שחוזר על הדברים שנאמרו בפודקאסט שהבאתי. שלכאורה מהפרטים שידועים כרגע, מדובר ב"מעשה פסול בצורה קיצונית". היא גם לא קשורה לפקודת חניבעל שבוטלה לפני הרבה שנים וגם לא לפקודה שהחליפה אותה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 01, 2024 3:33 am 
Sophomore

כל פעם מדהים אותי מחדש השקרים שאנשים דתיים כמו פלאש זורקים, הפעם בנסיון לגז-לייטנינג. חירם דתי!
לרמוז שהטענה שהמתנחלים נוטים לזלזל בחיי חילונים היא בראש לי זה שוב גז-לייטנינג.
אני חייב לזכור לא להתדיין עם אנשים כאלה, זה רע לשפיות שלי.
נייסתי לתת לחירם להינות מהספק, זה רק נגמר בהיותי משוכנע שהאיש פשע ולא אפילו סתם טעה טעות חמורה.
גועל נפש!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 01, 2024 4:00 am 
Hall of Famer

לא יודע, קטשופ, זה שהאיש קיבל החלטה מחורבנת שעלתה בחיי אדם, וצריכה לעלות לו במשרה ( או בכלא) זה בהחלט אפשרי. אין לי מושג.
אבל לומר שזה בגלל שהוא דתי, והם לא היו, זאת תיאוריה מאד מאד בעייתית ולא מוכחת בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 01, 2024 5:24 am 
Sophomore

נורטון כתב:
לא יודע, קטשופ, זה שהאיש קיבל החלטה מחורבנת שעלתה בחיי אדם, וצריכה לעלות לו במשרה ( או בכלא) זה בהחלט אפשרי. אין לי מושג.
אבל לומר שזה בגלל שהוא דתי, והם לא היו, זאת תיאוריה מאד מאד בעייתית ולא מוכחת בכלל.

אין כנראה דרך להוכיח את זה, אלא אם האיש יזמר. אבל אני בהחלט מאמין בזה. היחס של הדתיים אל החילונים הוא מזלזל: תינוק שנשבה וחמורו של משיח. החילונים הם פשוט כלי ואפשר להקריב כלי למען מטרה חשובה כמו הריגת עשרות מחבלים. יותר מזה החילונים חוטאים אז לא נורא אם הם ימותו. אתה מכיר דתיים קיצונים, אתה חושב שאני טועה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 01, 2024 10:21 am 
Hall of Famer

טועה לגמרי.
בעיניי, מה שאתה עושה הוא דמוניזציה רצינית למדי ונטולת הוכחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 01, 2024 11:01 am 
Junior

Ketchup כתב:
נורטון כתב:

אין כנראה דרך להוכיח את זה, אלא אם האיש יזמר. אבל אני בהחלט מאמין בזה. היחס של הדתיים אל החילונים הוא מזלזל: תינוק שנשבה וחמורו של משיח. החילונים הם פשוט כלי ואפשר להקריב כלי למען מטרה חשובה כמו הריגת עשרות מחבלים. יותר מזה החילונים חוטאים אז לא נורא אם הם ימותו. אתה מכיר דתיים קיצונים, אתה חושב שאני טועה?

;;-))) ברק חירם, שמעולם לא עבר אצל מחנך/רב/מסגרת דתית בחייו, הוא דתי קיצוני???
דתיים סבבה עם מוות של חילונים כי הם חוטאים?
איך זה מסתדר לך במוח עם הגרעיניים התורניים והתקציבים הגדולים שמושקעים בזה?
אתה מודע שבכמות עצומה של משפחות דתיות שליש עד חצי מבני הדודים וכו הם חילונים? ש40% מהם חוזרים בשאלה? הם רוצים שהילדים ובני הדודים שלהם ימותו? אתה מטומטם?

מרתק אותי, אני ממש מבקש שתענה. איפה אתה גר?? איפה חיים אנשים כמוך? הכרת באופן אישי בחייך דתי כלשהו? אתה מכיר באופן אישי מתנחל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130 ... 230  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אבימאל, ציפה דריפה אלמדלסי ו 14 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: