בקיצור, כל מי שנגד הטרלול הפרוגרסיבי הליברלי הוא "דתי משיחיסט קיצוני שונא חילונים". הבנתי.
אין לי בעיה, בוא נגיד שמגל כזה. איפה בקו"ח של חירם אתה רואה משהו שרומז על משהו שמתקרב לשם בכלל? יש הרבה חילונים ומסורתיים בתקוע.
Shiver כתב:
כאילו בהזמנה, פורסמה אתמול כתבה נרחבת במאקו על פרשת ברק חירם והטנק בבארי.
https://www.mako.co.il/pzm-weekend/Arti ... Partner=mwמהכתבה:
1. ברק חירם דתי, חובש כיפה ונשוי לדתיה (יצוין שבאף אחת מהתמונות שפורסמו לא ראיתי את כיפתו, אבל זה לא ממש משנה).
2. אין לברק חירם ניסיון או הכשרה בסיטואציות בני ערובה.
3. בכתבה מובאים ציטוטים מתחקיר הטיימס שהוא המידע היחיד שיש כרגע על האירוע כל עוד צה"ל שותק.
לפי התחקיר, תחת חירם היה כוח ימ"מ, שבעזרתו היה החילוץ הראשון של בת ערובה ומפקד המחבלים.
בשלב מסוים היה ויכוח בין מפקד הימ"מ לחירם, בו מפקד הימ"מ הביע את דעתו המקצועית לא לבצע ירי לעבר הבית.
4. לא נראה או נרמז במיוחד שהיה לחירם איזה מודיעין טוב לגבי מה שקורה בתוך הבית, למעט עדות המחבל ובת הערובה שיצאו.
5. בכתבה מרואיין אסא כשר שחוזר על הדברים שנאמרו בפודקאסט שהבאתי. שלכאורה מהפרטים שידועים כרגע, מדובר ב"מעשה פסול בצורה קיצונית". היא גם לא קשורה לפקודת חניבעל שבוטלה לפני הרבה שנים וגם לא לפקודה שהחליפה אותה.
כל מי שכותב על האירוע וחורץ דין של תא"ל שקפץ לבארי ולמקומות הכי מסוכנים, בעיני לא מבין על מה הוא מדבר בכלל.
ירו RPG מאותו בית רגע לפני שהוא הורה לירות פגז. המידע, גם בכתבה שהבאת הוא שפינו את בני הערובה לחצר.
הפגז נורה על הבית. אנחנו לא יודעים איפה היתה החצר ביחס לירי הפגז ומה היתה ההערכה של הגורמים בשטח חוץ מחירם ומפקד ימ"מ.
הם חקרו את המחבל שיצא. לא ידוע מה הוא אמר, לא ידוע אילו כלים מודיעיניים היו לכוחות, כי צה"ל לא מדבר.
חירם אמר שהם נמצאו ירויים, מידע שאני מעריך שלצהל קל לברר ויטיס אותו מצהל אם הוא שיקר.
הם הגיבו תחת אש שנורתה עליהם, לא ברור כמה זמן היה להחליט.
איך אתה או פרופסור כשר היה מגיב בשדה קרב אם RPG היה נורה על הכוחות וכמעט הורג אותם? ואם היו יורים עשרים RPGים, אבל מחזיקים בבני ערובה, מה הפתרון? להגיב או לא להגיב?
התשובה שלי שאיני יודע ומחכה לתחקיר. כמובן שלל הטוקבקיסטים שמעניין מתי נקלעו לסיטואציה כזו, יודעים הכי טוב.
ואם מסביבך היו עוד 20 מוקדים פתוחים של ירי וחטיפת אזרחים, וזה רק ביישוב בו אתה נמצא, ושוב, תוך כדי שיורים עליך RPG? מה עכשיו התגובה הנכונה?
ואם האלוף היה מתקשר אליך 4 פעמים לבדוק מדוע לא סיימת את הטיפול בבית והתקדמת למוקד הבא, כשהוא צריך למעשה לחלק את כוחותיו להגנה על כל יישובי הדרום באופן שיציל כמה שיותר אנשים?