סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 1:26 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131 ... 230  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' מרץ 01, 2024 11:31 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
FLASH כדי להיות דתי, משיחיסט קיצוני ושונא חילונים לא צריך בהכרח לעשות את כל המסע הקלאסי של הציונות הדתית.
המציאות מורכבת נכון?

בוא ניקח למשל את ינון מגל. גדל בבית חילוני. למד בליד"ה בירושלים (אחד ממעוזי החילוניות האחרונים בעיר). לא למד בישיבה. בתחילת דרכו התקשורתית אפילו לא היה עם כיפה.
ובכל זאת הוא כיום אחד הסמנים הקיצוניים בסקאלה של שנאת החילונים והליברלים במדינה. ואפילו הגדיל לעשות והאשים את נרצחי הנובה בסאב טקסט במוות של עצמם (לגבי ההתפללות לבודהה בנובה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 01, 2024 11:40 am 
Junior

בקיצור, כל מי שנגד הטרלול הפרוגרסיבי הליברלי הוא "דתי משיחיסט קיצוני שונא חילונים". הבנתי.
אין לי בעיה, בוא נגיד שמגל כזה. איפה בקו"ח של חירם אתה רואה משהו שרומז על משהו שמתקרב לשם בכלל? יש הרבה חילונים ומסורתיים בתקוע.

Shiver כתב:
כאילו בהזמנה, פורסמה אתמול כתבה נרחבת במאקו על פרשת ברק חירם והטנק בבארי.
https://www.mako.co.il/pzm-weekend/Arti ... Partner=mw

מהכתבה:
1. ברק חירם דתי, חובש כיפה ונשוי לדתיה (יצוין שבאף אחת מהתמונות שפורסמו לא ראיתי את כיפתו, אבל זה לא ממש משנה).
2. אין לברק חירם ניסיון או הכשרה בסיטואציות בני ערובה.
3. בכתבה מובאים ציטוטים מתחקיר הטיימס שהוא המידע היחיד שיש כרגע על האירוע כל עוד צה"ל שותק.
לפי התחקיר, תחת חירם היה כוח ימ"מ, שבעזרתו היה החילוץ הראשון של בת ערובה ומפקד המחבלים.
בשלב מסוים היה ויכוח בין מפקד הימ"מ לחירם, בו מפקד הימ"מ הביע את דעתו המקצועית לא לבצע ירי לעבר הבית.
4. לא נראה או נרמז במיוחד שהיה לחירם איזה מודיעין טוב לגבי מה שקורה בתוך הבית, למעט עדות המחבל ובת הערובה שיצאו.
5. בכתבה מרואיין אסא כשר שחוזר על הדברים שנאמרו בפודקאסט שהבאתי. שלכאורה מהפרטים שידועים כרגע, מדובר ב"מעשה פסול בצורה קיצונית". היא גם לא קשורה לפקודת חניבעל שבוטלה לפני הרבה שנים וגם לא לפקודה שהחליפה אותה.

כל מי שכותב על האירוע וחורץ דין של תא"ל שקפץ לבארי ולמקומות הכי מסוכנים, בעיני לא מבין על מה הוא מדבר בכלל.

ירו RPG מאותו בית רגע לפני שהוא הורה לירות פגז. המידע, גם בכתבה שהבאת הוא שפינו את בני הערובה לחצר.
הפגז נורה על הבית. אנחנו לא יודעים איפה היתה החצר ביחס לירי הפגז ומה היתה ההערכה של הגורמים בשטח חוץ מחירם ומפקד ימ"מ.
הם חקרו את המחבל שיצא. לא ידוע מה הוא אמר, לא ידוע אילו כלים מודיעיניים היו לכוחות, כי צה"ל לא מדבר.
חירם אמר שהם נמצאו ירויים, מידע שאני מעריך שלצהל קל לברר ויטיס אותו מצהל אם הוא שיקר.
הם הגיבו תחת אש שנורתה עליהם, לא ברור כמה זמן היה להחליט.
איך אתה או פרופסור כשר היה מגיב בשדה קרב אם RPG היה נורה על הכוחות וכמעט הורג אותם? ואם היו יורים עשרים RPGים, אבל מחזיקים בבני ערובה, מה הפתרון? להגיב או לא להגיב?
התשובה שלי שאיני יודע ומחכה לתחקיר. כמובן שלל הטוקבקיסטים שמעניין מתי נקלעו לסיטואציה כזו, יודעים הכי טוב.
ואם מסביבך היו עוד 20 מוקדים פתוחים של ירי וחטיפת אזרחים, וזה רק ביישוב בו אתה נמצא, ושוב, תוך כדי שיורים עליך RPG? מה עכשיו התגובה הנכונה?
ואם האלוף היה מתקשר אליך 4 פעמים לבדוק מדוע לא סיימת את הטיפול בבית והתקדמת למוקד הבא, כשהוא צריך למעשה לחלק את כוחותיו להגנה על כל יישובי הדרום באופן שיציל כמה שיותר אנשים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 01, 2024 11:50 am 
Sophomore

פלאש, מה זה אומר טירלול פרוגרסיבי?
למה כל פעם חוזרים על השטות הזו?

בסדר הישן, יש אוכלוסיות שלמות שנפגעות, הרצון לתת להן יותר הזדמנויות הוא טירלול?
כמו המי טו יש שם הגזמות וטעיויות, ומי שמנסה לרתום את הרעיונות היפים לאינטרסים פחות יפים, אבל הרעיון בבסיסו נכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 01, 2024 11:58 am 
Junior

לסייע לאוכלוסיות שנפגעות ולהשוות הזדמנויות זה ערך עליון. לא על זה מדובר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 01, 2024 12:10 pm 
Junior

אבל עזוב, לא אכפת לי מינון מגל. הוא מתסיס בכוונה

פשוט לא הבנתי מה הקשר לברק חירם? איפה החלק המשיחסטי הדתי הקיצוני?

לעשות מה שעושים לחירם, כשב7 לאוקטובר היו לפי השמועות עשרות דוצים בהם אזרחים בני ערובה וחיילים נהרגו מאש כוחתינו, ולצבוע אותו כדתי משיחיסט כהסבר לטעות ענקית/פחות ענקית שעשה (עד כדי ירי מכוון בחילונים)
באותו אופן בדיוק! היה אפשר להציג, אם הרטמכל בכבודו ובעצמו היה קופץ לכפר עזה ומקבל החלטה שחיל האוויר יפציץ שם איפושהו,
והתקשורת היתה צובעת את הטעות שלו כי הוא דתי משיחיסט קיצוני בן הציונות הדתית, ולכן עשה מה שעשה.

אין שום הבדל בעיני בין הרמטכל לחירם, שניהם מהתנחלות, שניהם לא ראיתי עם כיפה, ההבדל אם כבר שהלוי צאצא למשפחת הרבנים קוק וגדל בתיכון דתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 01, 2024 12:28 pm 
Sophomore

פלאש שוב עושה גז-לייטנינג: "בקיצור, כל מי שנגד הטרלול הפרוגרסיבי הליברלי הוא "דתי משיחיסט קיצוני שונא חילונים". הבנתי."
אני מניח שאתה מדבר על "הטרלול הפרוגרסיבי" אתה מתכוון למשהו כמו woke culture ו cancel culture זה בדיוק הפוך מליברלים קלאסים. פשוט שקר.

לגבי מתנחלים, באופן כללי חייתי כמעט כל חיי בבועה אקדמית, כולל תיכון, שירות צבאי, אוניברסיטה, ועבודה. מצד שני חייתי במדינת ישראל ופגשתי גם בתוך הבועה אנשים ימניים ויותר מזה ראיתי בתקשורת מה מתנחלים עושים ואיך הם משקרים. ראיתי מה "העשבים השוטים" עושים כמו רצח אמיל גרינצוויג, רצח רבין, והתעלללות, כולל רצח ילדים, של ערבים, וראיתי איך המתנחלים והדתיים מגינים על "העשבים השוטים" ולא מסגירים אותם למשטרה ולשב"כ. אז תפסיקו לקשקש. ראינו גם את השנאה ל"שמאלנים". אולי לא נעים לשמוע את האמת, אבל זאת המציאות.

אני אחזור אין לי דרך "להוכיח" את מה שאני מאמין בו אבל ההתנהגות של פלאש רק מחזקת את האמונה שלי.

שוב, מה היה קורה אם איזה רב חשוב היה בין בני הערובה? תנחשו!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 01, 2024 12:57 pm 
Junior

אז חיית בבועה אקדמית כל חייך ו"הכרת ימניים" (שאלתי אם הכרת מתנחלים ודתיים באופן אישי, התחמקות נחמדה). והכי חשוב, "יותר מזה" (!!!) ראית בתקשורת מה מתנחלים עושים. איזה כלי מידע איכותי ואמין לפיתוח תיאוריה שמתנחלים ודתיים רוצים להרוג חילונים. הכי מדהים שאתה לא מבין כמה אתה מנותק. מדבר איתי על חובש כיפה שחורה מהרצליה כאיזה ראיה לכך שתא"ל אקראי, מ500 אלף תושבים ביו"ש, בא לבארי כשלא מפריע לו להרוג חילונים כי הם חוטאים :roll: בדיחה.

אשמח לשאר השאלות שהתחמקת בבבקשה
הכרת מתנחלים ודתיים באופן אישי? כתבת שדתיים סבבה עם מוות של חילונים כי הם חוטאים, איך זה מסתדר לך במוח עם הגרעיניים התורניים והתקציבים הגדולים שמושקעים בזה?
אתה מודע שבכמות עצומה של משפחות דתיות שליש עד חצי מבני הדודים וכו הם חילונים? ש40% מהם חוזרים בשאלה? הם רוצים שהילדים ובני הדודים שלהם ימותו?
איפה בקו"ח של חירם אתה רואה קשר לרבנים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 01, 2024 4:00 pm 
Junior

אני די מופתע שצמח כאן דיון די ארוך שכולו נסוב סביב טענות שמתיימרות לקרוא מחשבות או לבחון כליות ולב, כמו "אני מאמין שחירם זלזל בחייהם של בני הערובה כי הם שמאלנים", ותגובות שמנסות להפריך את הקשקוש המדומיין הזה באמצעות טיעונים לוגיים רציניים. אפילו במונחים של הפורום הזה זה די חריג.
אני אזרום עם הקו הכללי ולצורך הדגמה אגיד שאני מאמין שקטשופ ואחרים מסוגו ממש שמחים בכל פיגוע שמתרחש נגד מתנחלים, "כי הם לא אמורים להיות שם ולכן שיישאו בתוצאות". גם זה מבוסס אגב על דברים ששמעתי מאנשים רבים בשמאל, המאוד רציונליים שבניגוד לימנים לא שונאים את בני המחנה הפוליטי השני או מייחלים למותם וכו'.
ככה נראים הטיעונים של קטשופ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 01, 2024 4:38 pm 
Junior

בטוויטר כותבים שהקבינט הביטחוני יתכנס באופן חריג היום בערב (יום שישי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 01, 2024 7:44 pm 
Sophomore

זה כן אני כתב:
אני די מופתע שצמח כאן דיון די ארוך שכולו נסוב סביב טענות שמתיימרות לקרוא מחשבות או לבחון כליות ולב, כמו "אני מאמין שחירם זלזל בחייהם של בני הערובה כי הם שמאלנים", ותגובות שמנסות להפריך את הקשקוש המדומיין הזה באמצעות טיעונים לוגיים רציניים. אפילו במונחים של הפורום הזה זה די חריג.
אני אזרום עם הקו הכללי ולצורך הדגמה אגיד שאני מאמין שקטשופ ואחרים מסוגו ממש שמחים בכל פיגוע שמתרחש נגד מתנחלים, "כי הם לא אמורים להיות שם ולכן שיישאו בתוצאות". גם זה מבוסס אגב על דברים ששמעתי מאנשים רבים בשמאל, המאוד רציונליים שבניגוד לימנים לא שונאים את בני המחנה הפוליטי השני או מייחלים למותם וכו'.
ככה נראים הטיעונים של קטשופ.

אני מסכים עם זכ"א, מה אני חושב לא ממש חשוב. אני ניסיתי למצוא הסברים ללמה טנק ירה לבית עם בני ערובה. פלאש העלה כל מיני תיאוריות חסרות ביסוס. ככל שאני מבין חירם עצמו לא נתן כל הסבר קרוב למספק. שימו לב שאף אחד אחר לא העלה הסברים מספקים (לטעמי).

לגבי מה שמאלנים מרגישים לגבי פעולות נגד מתנחלים באופן כללי, אני לא יודע, אני מתאר לעצמי שחלק ניכר אדיש ואולי אפילו חושב שמגיע להם. לגבי עצמי, אני תמיד מזדעזע ממות ילדים בין אם הם פלסטינאים או מתנחלים. מצד שני כשמדובר באנשים שבחרו להתעמר באנשים אחרים אני אכן חושב שמגיע להם. אבל מה אני מרגיש, כמו שזכ"א אמר, לא רלוונטי. מה אנשים עושים הרבה יותר חשוב. איכשהו הימין תמיד משחק אותה ריגשית קורבן אבל מתנהג בצורה אלימה ותוקפנית.

כמו שאמרתי לפני כן אני לא רואה טעם בויכוחים מוסריים. מדינת ישראל פוגעת בהתנהגות שלה באינטרסים שלה, פשוט טיפשות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 02, 2024 9:29 pm 
Junior

תיאוריות חסרות ביסוס ;;-))) אמרתי שלי אין מושג ונחכה לתחקיר, נתתי שלל אפשרויות. לך אין מושג מה קרה שם, וקפצת לקביעה שהאיש בא להרוג חילונים. אתה זה שקופץ למסקנות חסרות ביסוס, ומנותקות מהמציאות.

הנה, קבל משהו קצת יותר מבוסס מהקשקוש שלדתי היה סבבה להרוג חילונים ולכן ירה פגז לבית.
https://www.kan.org.il/content/kan-news/defense/714221/

אל"מ אשי, שאשכרה היה שם, להבדיל ממך, והכיר את הסיטואציה באמת, להבדיל ממך, ואשכרה גם מבין דבר או שניים בלחימה (בכל זאת אלוף משנה במיל') להבדיל ממך, מסביר לך ולשיבר מה היתה הסיטואציה. גם אלוף במיל' בכתבה, גרשון כהן, תומך בחירם. התושב מבארי באמת צודק בכל מה שהוא אמר, צריך לתחקר, אבל זעם על חירם טוב שישמור לאחרי התחקור. אולי יתברר שהוא צריך להודות לו על חייו, כמו שהסביר שם אל"מ אשי.

לגבי אלימות שמאל, את הבוקס שהוריד איש שמאל לאישה לא צעירה מהימין, שלח אותה למיון לפני שבועיים ראית? את ניפוץ השמשה האחורית על ילדים של דתיה בהפגנת השמאל בירושלים ראית? את הסכין וניסיון הדקירה של בעל חנות שמאלני כלפי חרדי (ניסיון הדקירה נמנע רק אחרי שאיימו עליו בנשק חם) לפני פחות משנה ראית? זה בשליפה מהראש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 03, 2024 10:35 am 
מנהל פורום

FLASH כתב:
הנה, קבל משהו קצת יותר מבוסס מהקשקוש שלדתי היה סבבה להרוג חילונים ולכן ירה פגז לבית.
https://www.kan.org.il/content/kan-news/defense/714221/

אל"מ אשי, שאשכרה היה שם, להבדיל ממך, והכיר את הסיטואציה באמת, להבדיל ממך, ואשכרה גם מבין דבר או שניים בלחימה (בכל זאת אלוף משנה במיל') להבדיל ממך, מסביר לך ולשיבר מה היתה הסיטואציה. גם אלוף במיל' בכתבה, גרשון כהן, תומך בחירם. התושב מבארי באמת צודק בכל מה שהוא אמר, צריך לתחקר, אבל זעם על חירם טוב שישמור לאחרי התחקור. אולי יתברר שהוא צריך להודות לו על חייו, כמו שהסביר שם אל"מ אשי.

אז ראיתי את הכתבה. מצטער אבל זה מקרה קלאסי של לשכנע את המשוכנעים. דבר ראשון הוא אחד מהמפקדים שלקחו חלק בהחלטה וצריך לעבור תחקיר בעצמו.
נראה שכיוון שחירם עצמו לא יכול להגן על עצמו בתקשורת כיוון שהוא משרת פעיל בצה"ל, אז נשלחים החברים כדי לדבר בטובתו (ויש המון על מה לדבר כמובן שלא קשור לאירוע).
הוא לא שופך שום "אור חדש" על התקרית או מוסיף איזה פרט שלא היה. אמר שנשמעו מהבית הרבה יריות, והוא העריך שאין בני ערובה בחיים.
ההצדקה היחידה שלו לפעולה היא כדי שבחסות החשיכה לא יצאו מחבלים מהבית ויפגעו באזרחים ובכוחות. בסוף זה בית מוקף בכוחות, לא ברור למה היה חשש כזה.
בסופו של דבר ירד החושך והיה לחץ לסיים את האירוע כדי להתקדם לדברים אחרים. אגב אפילו בהקלטות הטנק או החוזי שיורה, נאמר בזמן אמרת שיש כ15 מחבלים ו8 בני ערובה. זה מעיד על החוסר במודיעין של מה שקרה בבית. הרבה "להערכתי" ומעט ראיות אמיתיות.

אם נסכם את הדיון הזה מבחינתי מהפרטים שכן נחשפו לציבור הרחב בתקשורת (עד שייחשפו דברים שלא הכרנו בתחקיר הצה"לי) - אני לא בגישה הקטשופית של אצבע קלה על ההדק.
אבל מה שכן, פשוט אירוע מורכב מדי שהיה גדול עליו, והוא קיבל החלטה מבצעית שגויה לחלוטין שהיה אסור לו לקבל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 03, 2024 1:24 pm 
Junior

אני לא מצליח להבין מה הדיון
חולקים עליך אלוף במיל' תא"ל בסדיר ואל"מ במיל'. שניים מהם היום שם, והצדיקו כניסה לבית הפגז כי המצב הלך והתדרדר והיה חשש לפגיעה בכוחות ואזרחים. לא הבנתי למה אין חשש כזה ממחבלים חמושים. תזכיר לי מה הדרגה שלך, כמה שנות לחימה יש לך ובכמה סיטואציות כאלה היית שקבעת שההחלטה בלתי חוקית בעליל והוא פעל מתוך לחץ כדי להתקדם הלאה?

היה שם מפקד ימ"מ שהתנגד ובכיף יכלו להצטרף לדעתו קצינים נוספים ולבקר את חירם. בנתיים זה לא קרה. דעתך ודעתי לא רלוונטית, בתחקיר גורמי מקצוע שמבינים בלחימה בתנאים כאלו ישפטו ויחליטו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 03, 2024 1:34 pm 
מנהל פורום

לעשות ניים דרופינג של כמה אלופים ובכירים במיל' אמרו שמדובר בפקודה לא חוקית? אם אתה בצד של חירם עד כה, עדיף לא להיכנס לקרב הדרגות הזה.
בכל סיטואציית בני ערובה יש חשש לפגיעה בכוחות, זה ממש קפטן אובייויס. ההוראה הייתה לא "לפרוץ" לבית במטרה להציל מישהו אלא להרוס את הבית כדי לחסל את כולם.
לפי מה שעלה, גם בכתבה ששלחת, היא שהבכירים בשטח הניחו שכל בני הערובה מתים, בלי שהייתה להם שום דרך לדעת את זה.
חירם עצמו ואשי אמרו שירד הלילה והם רצו לסגור את הסיפור. לא אני המצאתי. ואגב, בלי קשר לדרגתי האישית אני אגיד לך סוד... גם חירם וגם אשי, עם כל הדרגות על הכתף והניסיון הקרבי המרשים - מעולם לא היו בסיטואציה כזאת, בטח שלא פיקדו עליה. וגם את עניין הפקודה הבלתי חוקית בעליל - זה לא אני אמרתי, זה רבים אחרים, ביניהם כאלה שניסחו את רוח צהל וחלק מהפקודות בעצמם.

אם לחירם היה כל כך הרבה זמן להתראיין, יכלו גם מזמן להשלים את התחקיר.
המחדל העיקרי כאן זה שהמשפחות חיות בסבל נוראי וגם חירם עצמו הוא קורבן תקשורתי (עד שתוכח אשמתו/חפותו).
היה מוטב אילו צה"ל היה סוגר את הפצע הפתוח הזה במהירות ומפרסם את התחקיר בהקדם ולא מחכה מעל חצי שנה אנד קאונטינג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 03, 2024 2:34 pm 
Hall of Famer

אני חושב שאם העניין של ירי הטנק לא היה מתפוצץ בתקשורת, צה"ל בהחלט היה סוגר את הסיפור. סוגר אותו בלא לעשות כלום ולהתעלם ממה שהיה שם.
עכשיו בצה"ל לא יכולים להתעלם, אבל גם אף אחד לא רוצה להדיח את חירם תוך כדי המלחמה, במידה והתחקיר יצביע על כשל יסודי בהתנהלות שלו, אז יש גרירת רגליים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 03, 2024 3:22 pm 
Junior

זו בהחלט דוגמא יפה למשילות כשארה"ב מנחיתה מעל הראש שלנו סיוע לעזה.
----
תושבי רצועת עזה ממשיכים להזיק למשאיות הסיוע שנכנסות - היום האירוע הדרמטי ביותר שבו אבן פגעה בנהג משאית והרגה אותו (לפי דיווחים). כתוצאה מכך, המשאית התדרדרה מהכביש ותושבי הרצועה לקחו את הציוד שעליה. זה יכול להוביל לכך שנהגי משאיות לא יסכימו להיכנס ונראה את תושבי הרצועה נתמכים רק על-ידי הצנחה של סיוע מהאוויר, אבל אלו כמויות נמוכות משמעותית מאשר אלה שמובילים במשאיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 03, 2024 3:33 pm 
Junior

כן, אשמח לשמות של אלופים ובכירים במיל (בטח אם יש אחד שהיה שם) ואמרו שזו פקודה לא חוקית בעליל. אל"מ אשי אמר שהפגז נורה לא על הבית, אל באופן שהקיר יקרוס ויאפשר לכוחות לפרוץ אליו. אני לא יודע מה ידעו או לא ידעו על בני הערובה, נשמע שהיה להם מידע שלשיטתם מספיק מבוסס כדי להתקדם, והתחקיר יציג מה באמת היה.

אגב אם אותו אלמ אשי תומך בחירם כי הוא בעצמו הייה באירוע ותמך בו, איך אתה מציע לתחקר? לשמוע דעה של קצינים שלא היו שם? כי מי שהיה שם בסהכ מציג דעה שמחפה על עצמו /על חירם, לשיטתך.

גם מי שניסח את הקוד האתי, סייג את דבריו ל"אם וכאשר הפרסומים נכונים וחירם אכן ..." וכו'. מה שאתה לא עושה. למעשה קבעת שאין כאן בכלל שאלה וחירם פושע

דבר אחרון. הם לא היוו בסיטואציה, אבל מוכשרים לאין ערוך לטפל בה בשטח בצורה טובה כנראה יותר מכל תושבי הפורום פה ביחד (אלא אם יש פה איזה מגד שמסתתר)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 03, 2024 9:20 pm 
Hall of Famer

FLASH, אני יחסית בדעתך בדיון הזה - צריך להקשיב לבכירים שאמונים על הנושא, כאלו שהיו שם, כאלו שיש להם ניסיון כלשהו או שמכירים "סיטואציות דומות" (עד כמה שאפשר) מהעולם וכו'. "מהצד" אין לנו באמת מושג מה קרה שם, כיצד אנו היינו נוהגים תיאורטית בכאוס מוחלט וכו'. זה לא סותר התעניינות שלנו בפירסומים/תחקירים וכו'.
אבל איפה אותה גישה של "תזכיר לי מה הדרגה שלך, כמה שנות לחימה יש לך" והסתמכות על אמירות של קצינים בכירים (וראשי מערכות ביטחון אחרות) - נמצאת בסוגיית ביטחוניות אחרות?
למשל, מין סוגייה אקטואלית כזו של ויכוח בין גלנט וכל ראשי מערכת הביטחון לבין בן-גביר ושות' (מה הדרגה שלהם, כמה שנות לחימה יש להם וכו')
צריך להחליט, או שאנחנו נשמעים לדעת מומחים ומנוסים בנושאים ביטחוניים (וכלכליים, ואחרים...) - כי הם ברי הסמכא, או שלא

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 03, 2024 10:41 pm 
Junior

אני בעד לשמוע למומחים. מעריך שבנושאים ביטחוניים אין תשובה חד משמעית. אלוף עוזי דיין, יאיר נווה, גרשון כהן, חושבים דבר אחד, אייזנקוט וגנץ דבר אחר, גלנט חושב שהיה צריך מלחמה כוללת מול חיזבאללה ובריק דעה רביעית. באירוע חירם יעלו דעות לכאן ולכאן, כמו שקרה בשטח, לכן לדעתי הוא לא יודח. מקסימום תפקיד מטה. אגב בן גביר וסמוטריץ עושים נזק בעיני. אני חושב שיוסי דגן היה מועיל הרבה יותר כמוביל הימין הדתי. בלי הצגות/ פוליטיקה קטנה, בלי פליטות פה הזויות וניסיון לסחוב את המדינה לטרפת. סמוטריץ מתאים כמספר 2-3, שר תחבורה ולא מעבר. מזיק מדי כמוביל מפלגה ולא כשיר לתיקים גדולים. בן גביר ימין קיצון , הוא לא משחק על הנושא הדתי בכלל. שירוץ במפלגה לא סקטוריאלית עם כל האלמוג כהן וקרויזרים למיניהם. לא טוב לדתיים שהוא ברשימה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 03, 2024 11:01 pm 
Sophomore

קודם כל אני שמח שסופסוף קיבלנו הסבר, זו השאלה ששאלתי מראש. לגבי ההסבר עצמו, זה הסבר אחרי חצי שנה, אני אשמח לשמע מה אנשים אמרו מיד אחרי האירוע. כמו כן ראש הימ"מ נשמע כמו הממוחה למצבים כאלו והוא היה בשטח, מדוע חירם דחה את עצתו? מה הגירסא של ראש הימ"מ? ממה נהרגו בני הערובה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 03, 2024 11:27 pm 
Junior

shmueliki כתב:
FLASH, אני יחסית בדעתך בדיון הזה - צריך להקשיב לבכירים שאמונים על הנושא, כאלו שהיו שם, כאלו שיש להם ניסיון כלשהו או שמכירים "סיטואציות דומות" (עד כמה שאפשר) מהעולם וכו'. "מהצד" אין לנו באמת מושג מה קרה שם, כיצד אנו היינו נוהגים תיאורטית בכאוס מוחלט וכו'. זה לא סותר התעניינות שלנו בפירסומים/תחקירים וכו'.
אבל איפה אותה גישה של "תזכיר לי מה הדרגה שלך, כמה שנות לחימה יש לך" והסתמכות על אמירות של קצינים בכירים (וראשי מערכות ביטחון אחרות) - נמצאת בסוגיית ביטחוניות אחרות?
למשל, מין סוגייה אקטואלית כזו של ויכוח בין גלנט וכל ראשי מערכת הביטחון לבין בן-גביר ושות' (מה הדרגה שלהם, כמה שנות לחימה יש להם וכו')
צריך להחליט, או שאנחנו נשמעים לדעת מומחים ומנוסים בנושאים ביטחוניים (וכלכליים, ואחרים...) - כי הם ברי הסמכא, או שלא

בהקשר הזה צריך להבדיל בין שני דברים:
א. החלטות מבצעיות פרופר שמצויות בליבת התפקיד של מערכת הביטחון, למשל התנהלות בשדה הקרב, טקטיקה מלחמתית, הצבת כוחות, היערכות מבצעית, אין לנהל מלחמה וכו'. כאן ברור שהידע המקצועי של מערכת הביטחון הוא מכריע.

ב. החלטות שנוגעות למדיניות - שם כבר צריך לקחת את ההמלצות בעירבון מוגבל מאוד, כי היה ברור עוד אז שהשיקולים לא היו ביטחוניים כי אם שיקולי נוחות בלבד. למשל כשמספרים לנו במערכת הביטחון שאסור להרע את התנאים של האסירים הביטחוניים בכלא כי זה עלול להבעיר את השטח או את בתי הכלא (בו בזמן שברור לכולם שהאסירים מנצלים את חופש הפעולה הנ"ל כדי להוציא פיגועים מתוך הכלא); או כשמספרים לנו שחמאס מורתע ולכן שיגורים בודדים בכלל נגרמים כתוצאה מפגיעת ברק ולא בכוונת מכוון; או כשמספרים לנו שוויתור על טריטוריה ימית לטובת לבנון תטיב עם ביטחון ישראל למרות שבפועל מדובר בכניעה לחיזבאללה - שם צריכים לקחת את אותו גורם מייעץ ולזרוק לכרישים בים.
באותן החלטות של מדיניות בהחלט אין לרמטכ"ל או לכל בעל תפקיד בכיר אחר בצבא ל עדיפות על אף גורם אחר עם שכל ישר בראשו, גם אם אין לו עבר צבאי בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 04, 2024 1:57 am 
Hall of Famer

לגבי הסעיף הראשון "כאן ברור שהידע המקצועי של מערכת הביטחון הוא מכריע". למי זה ברור?
כרגע הקו השולט במדינה/קבינט בפועל - הוא להשחיר את בעלי "הידע המקצועי של מערכת הביטחון" וללכת בכיוון ההפוך. טוב או רע - זה המצב.

אתה לוקח מאוד לקיצון לטעמי את הסעיף השני.
בסוף אחוז גדול מהרמטכ"לים/אלופים במילואים/ראשי מערכת הביטחון בהווה ובעבר הקרוב - אומרים פחות או יותר את אותם דברים בענייני ביטחון/מדיניות/איך שלא נקרא לזה - סוגיות לגבי הלחימה, האם לעשות עסקת שבויים, הסכמים כאלו ואחרים עם מדינות שכנות/אויבות. אפשר לקרוא לכל דבר "קונספציה" ולדבר על כישלון, ואפשר גם להגיד שסביר שברוב הסוגיות האנשים הללו צודקים יותר מאשר אדם רנדומלי אחר שיביע דעתו.
אתה באמת טוען שאם בקבינט דנים "רק על מדיניות" אתה לא רואה הבדל בין אם נמצאים שם בן-גביר/סמטוריץ'/רגב/(או כל מתסיס/מטריל אחר) לעומת "אנשי מקצוע" (ולא משנה מאיזה צד הם במחנה הפוליטי - תשווה מצידי לגלנט, יוסי כהן, עמידרור וכו')?

נצא החוצה מהביטחון, גם החלטות כלכליות בחלקן הגדול הן "נוגעות למדיניות" - אז האם אין לאף מומחה/בעל ניסיון "עדיפות על אף גורם אחר עם שכל ישר בראשו, גם אם אין לו עבר כלכלי בכלל"?
סמוטריץ' עונה על "שכל ישר בראשו"? הוא שר אוצר טוב בעיניך?
במידה ולא, מי היית רוצה לראות בתפקיד? אני אטען שנניח ניר ברקת עדיף על מרבית חברי הליכוד/קואליציה האחרים, בדיוק בגלל הניסיון העסקי שלו. אתה לא מסכים?

שורה תחתונה לנושא חירם, מאוד חבל שזה כמו כל דבר הופך גם לויכוח ימין/שמאל. אבל אם אנחנו במצב שבו במכוון דוחים כל לקיחת אחריות/ועדת חקירה/הסקת מסקנות ממרבית האירועים - כנראה שאלו חלק מההשלכות.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 04, 2024 2:18 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
בוא נתייחס ספציפית לשלושת הדוגמאות שציין זכ"א. אתה קונה אותם כי מי שאמר אותם זה "זרועות הבטחון"? למשל, קנית את הסיפור ההוא על הברקים שהפעילו טילים בטעות?
הבעייה עם "זרועות הבטחון" שנראה הרבה פעמים שהשקט הזמני והארעי הוא מה שמניע את דעותיהם, והתמונה הגדולה חומקת מהם או שפחות מעניינת אותם, כי נוח להם לבעוט את הפחית הלאה. בכל שלושת הדוגמאות שזכ"א ציין זה ניכר, לפחות לעיני. והן לא היחידות.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 04, 2024 2:44 am 
Hall of Famer

אני לא חושב שכדאי לנו "פשוטי העם" לזלזל במומחים עתירי ניסיון בשום תחום (כפי שאנו בתחום עיסוקנו רב-השנים, מזלזלים כפי הנראה במי שהגיע אתמול ו"חושב שהוא יודע הכל").
בנוגע לחלק גדול מהסוגיות אני באמת חושב שאני לא מספיק בקיא בכדי להביע דעה מושכלת (שתהיה טובה לא פחות מדעה של מבינים ממני), ולכן בדיוק אני כן אקשיב על פי רוב ל"דעת המומחים". למשל היה נראה לי מגוחך שבשיחות מסדרון בשנה א' בבית ספר לכלכלה שומעים "איזה סתום הנגיד הזה, מה הוא חשב לעצמו כשעשה 1,2,3...".

סעיפים/החלטות נקודתיות שגויות אפשר למצוא בכל דבר - על זה בעצם מבוסס הפורום, ואנו מבקרים בלי סוף מאמנים, שחקנים, GM-ים וכו' (על אף שכמובן בתוך תוכנו, ברור לכולנו שהם "ידענים" בתחום הרבה יותר מכולנו, או כמעט כולנו). בוודאי שבהחלטה נקודתית במשחק אולי האינטואיציה שלנו במקרה לשחק עם שחקן x ולא y היא טובה יותר מזו שקיבל מאמן כלשהו, אבל בטווח ארוך? כשיטה של ממש?

אם כבר בנושא הביטחוני, אז אני במקרה עושה מילואים במטה המבצעי של חיל האוויר, ויש לי כבר "פרספקטיבה" של 17 שנה, כולל סדיר ונניח משהו כמו 300 ימי מילואים (שמונים ומשהו מהם כעת בלחימה).
לא שאני בתפקיד בכיר או איזה ידען גדול (בוודאי שלא ב"צה"ל הגדול"), אבל לחשוב שמישהו רנדומלי מהכנסת יכול לקבל החלטות (גם אם נקרא לכך "מדיניות") על בסיס קבוע שבסיכוי גבוה יהיו "נכונות יותר" (עד כמה שניתן למדוד בכלל...) מההחלטה של אנשים שזה עיסוקם - עבורי זו הזייה.

בסוף זה לא רק בישראל, ולא רק בסוגיות ביטחון.
אם יש קונצנזוס רפואי די גדול שיש קורונה ושכדאי להתחסן - אני בעד. שיש משבר אקלים? כנ"ל.
ברור שגם השיטה הזו לא תוביל ל-100% "בחירה בצד הנכון", ותמיד אפשר ומומלץ להעמיק ולחקור עוד ועוד, אבל "סטטיסטית" - זה הצד הנכון.

בכל מקרה קצת גלשנו...
היה אירוע מבצעי חריג, ודי מצומצם בהיקפו (לא צריך פה צוותי תחקיר שלמים ומאות אלפי שעות עבודה). תמוה וחמור מאוד לטעמי שאין לכאורה עוד שום ממצא/תחקיר/הסקת מסקנות לגביו זה חמישה חודשים. זאת צריכה להיות גם חובה לנרצחים, וגם כלי להסקת מסקנות (מי ערב לכך שחלילה בצפון לא יקרה אירוע דומה בקרוב?).
האם זה אינטרס מכוון כלשהו לטייח את האירוע? יכול מאוד להיות.
הנקודה הספציפית שלי הייתה שאם Flash מצטט כמה וכמה "דעות מומחים" שמראות שהפעולה המדוברת אולי לא הייתה חד-משמעית (וזה אחלה כמובן), אז כך צריך לנהוג גם בנושאים אחרים (שזה, כהכללה, ולאו דווקא ל-Flash עצמו) בדיוק הפוך מכל המנטרה של הממשלה הנוכחית, ודרך הניהול שלה של המלחמה.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 04, 2024 8:46 am 
Sophomore

"הרמטכ"ל: צה"ל לא יאבד את תא"ל ברק חירם"

https://www.ynet.co.il/news/article/yokra13826072

כשמצהירים על התוצאה של חקירה לפני שהיא הסתיימה זה מסריח. האם נידע אי פעם את האמת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131 ... 230  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו 56 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: