סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 3:27 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133 ... 230  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' מרץ 04, 2024 10:10 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
כן, יש סרטון שהיא אומרת את זה בעצמה ובקולה. היא טענה שזו סיסמה "לא מכילה".

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 05, 2024 10:11 am 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
הערה נוספת לגבי מומחים, בעיקר מומחים צבאיים, צריך להיות מאוד זהירים לגבי נושא השאלה. אם שואלים שאלה מצומצמת לגבי צבא, אז אני מניח שהם יהיו הרבה יותר אמינים מסתם אנשים. למשל שאלה על אפשרויות שיחרור בני ערובה בפעולה צבאית או על איכות כלי נשק מסוים. אם שואלים שאלה לגבי מדיניות (ביחוד ארוכת טווח) אז ברור לחלוטין שיש כל כך הרבה פרמטרים מעורבים שחלקם הגדול לא צבאיים שיש להם מעט מאד יתרון על אנשים אחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 05, 2024 10:22 am 
Hall of Famer

לזה אני מסכים, בעיקר כשזוכרים שתפקידם - ומכאן, גם מה שמדריך אותם בעיקר - זה לשמור על השקט והבטחון בגזרתם כל עוד הם בתפקיד. אבל כשמסתכלים על מדיניות, בטח ארוכת טווח, זה שיקול אחד (ולא תמיד הכי חשוב) מני רבים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 05, 2024 10:37 am 
Sophomore

ציון כתב:
אני כותב פה לעיתים רחוקות אבל קשה להחריש אחרי מה שנכתב פה על ברק חירם.

שירתתי תחת ברק בימים הרחוקים שלפני מלחמת לבנון השניה. הוא הקצין הכי מרשים שהכרתי בשירות (והיו רבים וטובים, חלקם שאינם כבר ביננו). אדם ומפקד מדהים, מכבד כל אחד, עד אחרון החיילים. היה תמיד מאוד ערכי וגם מאוד יהודי (למשל לא בוש מלשוחח עם חייליו על פרשת השבוע) שזה אכן יוצא דופן. אבל כשהכרתי אותו לפני עשרים שנה כאמור, הוא לא היה דתי. יכול שחזר בתשובה עם השנים בעקבות אשתו. גם לא גר בתקוע אלא בחווה ליד, שהיוותה מקלט לנוער נושר. היה חוזר מהצבא ומתעסק עם נוער נושר. אולי עבר מאז דירה לתקוע, אני יכול לברר. בכל מקרה, הוא במקור בהחלט מה שנקרא מישראל הראשונה, ולא גדל בעולמות של קציני עלי והמכינות.

מפקד נערץ על פקודיו שהקדיש את חייו להגנת תושבי ישראל, ואף איבד עין בלחימה. יכול להיות ששגה ב7.10, אבל שיבוש אותו עלוב חסר מושג שכתב שחיי חילונים היו קלים בעיניו.

רק כדי לדייק, הדיון התחיל כשביקשתי יותר אינפורמציה לגבי מה היו הסיבות להחלטה לירות פגז על הבית. הסיבה ששאלתי היתה בדיוק שהתיאורים בעיתונים (שאני ראיתי) חסרו כל הסברים להגיון בהחלטה. זה תמיד נראה לי חשוד התיאורים של החלטות (הרבה פעמים של שופטים) שמובאות בלי הסבר הגיוני. לרוב יש הסבר ואז אפשר להחליט אם הוא סביר או לא. לא קיבלתי הסבר, פרט לספקולציות של פלאש שלא היו מבוססות על עובדות. אז הצעתי שלוש אלטרנטיבות:

Ketchup כתב:
חשבתי שהאיש דתי, אני מתנצל אם טעיתי. יש שלוש אפשרויות:

א. היו סיבות הגיוניות להחלטה. עד עתה לא ראיתי הסבר מה הן.
ב. האיש טעה טעות חמורה. זה מדהים מקצין בכיר ומנוסה כל כך. אם כך הוא לא צריך להיות מפקד.
ג. האיש זילזל בחיי בני הערובה. מבחינתי זה מתיישב עם היותו מתנחל. אם כך האיש צריך לשבת בכלא. (קשה לי להאמין שיש דרך לדעת את זה.)

אני חושב שהוא צריך להסביר את ההחלטה.

לא טענתי ואיני טוען שאפשרות ג היא הנכונה.

יופי שאתה מכיר אותו ואני מאמין לתיאור שלך.
1. אנשים משתנים.
2. תחת לחץ יוצאות לפעמים אמיתות שבד"כ מוסתרות היטב.
3. לא איכפת לי מאיפה הוא בא אלא לאיפה הוא הלך.
4. זהו שהוא היה "מאוד ערכי וגם מאוד יהודי" לא סותר את אפשרות ג, להפך זה מחזק אותה.
5. בעיני להיות מתנחל זה דגל שחור. זה בן אדם שבמובהק מזלזל בחיי פלסטינים ויותר מזה (מבחינתי) זה בן אדם שבחר בדרך חיים שמפריעה להגעה לפתרון הבעיה הפלסטינית ובכך מסכן את קיום ישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 05, 2024 10:48 am 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
לזה אני מסכים, בעיקר כשזוכרים שתפקידם - ומכאן, גם מה שמדריך אותם בעיקר - זה לשמור על השקט והבטחון בגזרתם כל עוד הם בתפקיד. אבל כשמסתכלים על מדיניות, בטח ארוכת טווח, זה שיקול אחד (ולא תמיד הכי חשוב) מני רבים.

אכן! הרבה פעמים טווח רחוק וטווח קצר לא מתיישבים. מצד שני לפעמים, כמו שאמרתי, יש שיקולים מדיניים, כמו לחץ בינלאומי, ופוליטיקאים מסתתרים מאחורי מומחים צבאיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 05, 2024 11:37 am 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:

וזה תפקידם כי....
אנחנו מתחילים להתקרב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 05, 2024 11:59 am 
Junior

Ketchup כתב:
ציון כתב:
אני כותב פה לעיתים רחוקות אבל קשה להחריש אחרי מה שנכתב פה על ברק חירם.

שירתתי תחת ברק בימים הרחוקים שלפני מלחמת לבנון השניה. הוא הקצין הכי מרשים שהכרתי בשירות (והיו רבים וטובים, חלקם שאינם כבר ביננו). אדם ומפקד מדהים, מכבד כל אחד, עד אחרון החיילים. היה תמיד מאוד ערכי וגם מאוד יהודי (למשל לא בוש מלשוחח עם חייליו על פרשת השבוע) שזה אכן יוצא דופן. אבל כשהכרתי אותו לפני עשרים שנה כאמור, הוא לא היה דתי. יכול שחזר בתשובה עם השנים בעקבות אשתו. גם לא גר בתקוע אלא בחווה ליד, שהיוותה מקלט לנוער נושר. היה חוזר מהצבא ומתעסק עם נוער נושר. אולי עבר מאז דירה לתקוע, אני יכול לברר. בכל מקרה, הוא במקור בהחלט מה שנקרא מישראל הראשונה, ולא גדל בעולמות של קציני עלי והמכינות.

מפקד נערץ על פקודיו שהקדיש את חייו להגנת תושבי ישראל, ואף איבד עין בלחימה. יכול להיות ששגה ב7.10, אבל שיבוש אותו עלוב חסר מושג שכתב שחיי חילונים היו קלים בעיניו.

רק כדי לדייק, הדיון התחיל כשביקשתי יותר אינפורמציה לגבי מה היו הסיבות להחלטה לירות פגז על הבית. הסיבה ששאלתי היתה בדיוק שהתיאורים בעיתונים (שאני ראיתי) חסרו כל הסברים להגיון בהחלטה. זה תמיד נראה לי חשוד התיאורים של החלטות (הרבה פעמים של שופטים) שמובאות בלי הסבר הגיוני. לרוב יש הסבר ואז אפשר להחליט אם הוא סביר או לא. לא קיבלתי הסבר, פרט לספקולציות של פלאש שלא היו מבוססות על עובדות. אז הצעתי שלוש אלטרנטיבות:

Ketchup כתב:
חשבתי שהאיש דתי, אני מתנצל אם טעיתי. יש שלוש אפשרויות:

א. היו סיבות הגיוניות להחלטה. עד עתה לא ראיתי הסבר מה הן.
ב. האיש טעה טעות חמורה. זה מדהים מקצין בכיר ומנוסה כל כך. אם כך הוא לא צריך להיות מפקד.
ג. האיש זילזל בחיי בני הערובה. מבחינתי זה מתיישב עם היותו מתנחל. אם כך האיש צריך לשבת בכלא. (קשה לי להאמין שיש דרך לדעת את זה.)

אני חושב שהוא צריך להסביר את ההחלטה.

לא טענתי ואיני טוען שאפשרות ג היא הנכונה.

יופי שאתה מכיר אותו ואני מאמין לתיאור שלך.
1. אנשים משתנים.
2. תחת לחץ יוצאות לפעמים אמיתות שבד"כ מוסתרות היטב.
3. לא איכפת לי מאיפה הוא בא אלא לאיפה הוא הלך.
4. זהו שהוא היה "מאוד ערכי וגם מאוד יהודי" לא סותר את אפשרות ג, להפך זה מחזק אותה.
5. בעיני להיות מתנחל זה דגל שחור. זה בן אדם שבמובהק מזלזל בחיי פלסטינים ויותר מזה (מבחינתי) זה בן אדם שבחר בדרך חיים שמפריעה להגעה לפתרון הבעיה הפלסטינית ובכך מסכן את קיום ישראל.

עוד בוחן כליות ולב
"יופי שאתה מכיר אותו, אבל תחת לחץ יוצאות אמיתות שמוסתרות היטב..." ולכן מה? לקטשופ נראה סביר שהוא זלזל בחיי ערובה והרג חילונים כי הוא סבבה עם זה, כי הם חוטאים. ואחרי זה אני ספקולטיבי :lol:
אם כך אפשר לטעון הכל. לטעון שחיל האוויר האנשים הכי טובים בעולם, אבל אולי ב7 לאוקטובר הם פתאום השתנו (סעיף 1) או תחת לחץ התבררה האמת, שבעצם הם רוצים שחמאס יכבוש את הארץ (סעיף 2) והעובדה שהם מאוד ערכיים ויהודיים רק מחזקת את זה (סעיף 3)

"מתנחל זה דגל שחור". חבר, אם לא הבנת ב7 לאוקטובר, אתה וחבריך מתנחלים. תגור בנתיבות, בבארי, בתקוע, זה שטח שגזלת מהערבים לפני 75 שנה. אור ירוק לאונס וחטיפת ילדים ונשים, כריתת ראשים. מבחינת העזתים, כל בית שתקים בין הירדן לים הוא זלזול בחיי הפלסטינים, דגל שחור, בחירה בדרך חיים שמפריעה להגעה לפתרון הבעיה הפלסטינית ובכך אתה מסכן את קיום מדינת ישראל. מבחינתם מקימי המדינה, אולי סבא שלך ודומיו, קמו על הערבים בצורה מטורפת, סילקו אותם מביתם, גירשו אותם מהערים, עד כדי שחיטת ילדים ונשים במקרים מסוימים ראה ערך דיר יאסין. הבריחו פלסטינים ממקום מגוריהם במעשים שהיום אי אפשר שלא לקרוא להם טרור יהודי. כיבוש ארץ ישראל נעשה בצורה ברברית. על מה ולמה? אבותיך גזלו אדמות בברבריות! אתה יושב על שטח כבוש ומפריע לפתרון הבעיה הפלסטינית. האמאמאמא של הדגל השחור. איך אתה מעיז לחיות פה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 05, 2024 1:19 pm 
Hall of Famer

גורם מדיני בכיר טוען הבוקר שחמאס מעוניין בהסלמה בכל הזירות בחודש הראמאדן ורק לאחר מכן יהיה מוכן להיכנס למומ' על עסקת חטופים.....
https://mobile.mako.co.il/pzm-soldiers/ ... ivzakimnet

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 05, 2024 8:07 pm 
Hall of Famer

Ketchup כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

אכן! הרבה פעמים טווח רחוק וטווח קצר לא מתיישבים. מצד שני לפעמים, כמו שאמרתי, יש שיקולים מדיניים, כמו לחץ בינלאומי, ופוליטיקאים מסתתרים מאחורי מומחים צבאיים.

רק שלא בטוח שלאור הדוגמאות שניתנו כאן, ועוד כמה שלא ניתנו כאן, זה נוטה לצד שלך דווקא...

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ג' מרץ 05, 2024 8:09 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 05, 2024 8:08 pm 
Hall of Famer

Bluey כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

וזה תפקידם כי....
אנחנו מתחילים להתקרב

זה תפקידם כי זה תפקידם.
אם זה מקרב אותך לאנשהו, יופי לך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 06, 2024 2:10 am 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
Ketchup כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

רק שלא בטוח שלאור הדוגמאות שניתנו כאן, ועוד כמה שלא ניתנו כאן, זה נוטה לצד שלך דווקא...

לא ברור לי מה אתה מתכוון "צד שלי". ספציפית לגבי מומחים צבאיים או לא, הרושם שלי שפוליטיקאים מעוותים המלצות כדי להסתתר מאחוריהן כשהם עושים דברים משיקולים שלהם. והרבה פעמים זה הפוליטיקאים (ביבי) שרוצים שקט מסיבות פוליטיות.

לגבי העמדות שלי באופן כללי, אז בגדול אני רוצה פיתרון יציב לטווח רחוק ואני מאמין שפרט לפתרון שהוא השמדת מדינת ישראל, פיתרון כזה דורש הסכמי שלום. אבל מי שרוצה שלום צריך להתכונן למלחמה ויותר מזה צריך להיות קשוח. אז אני רוצה לפנות את ההתנחלויות כמה שיותר ולהצהיר שישראל מחפשת שלום, אבל אני רוצה שישום הסכמי שלום יהיה ארוך עם הרבה שלבים וידרוש מהפלסטינים הוכחות לכוונותיהם לקיים את ההסכם ועונשים ברורים על הפרת השלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 06, 2024 9:47 am 
Hall of Famer

חמאס יצא בהודעה רישמית על השיחות בקהיר לפני שעה קלה

https://mobile.mako.co.il/news-reporter ... hatMessage

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 06, 2024 9:59 am 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
Bluey כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

וזה תפקידם כי....
אנחנו מתחילים להתקרב

זה תפקידם כי זה תפקידם.

אתה אינטיליגנטי ומנוסה מדי בשביל תגובה כזו.

את הגדרת התפקיד של קציני המטכל קובעים הבוסים שלהם.
ועובדים פועלים לרצות את הבוס ולהתקדם בהיררכיה.

שים לב מה קורה במשטרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 06, 2024 10:11 am 
Junior

Bluey כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
Bluey כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

וזה תפקידם כי....
אנחנו מתחילים להתקרב

זה תפקידם כי זה תפקידם.

אתה אינטיליגנטי ומנוסה מדי בשביל תגובה כזו.

את הגדרת התפקיד של קציני המטכל קובעים הבוסים שלהם.
ועובדים פועלים לרצות את הבוס ולהתקדם בהיררכיה.

שים לב מה קורה במשטרה.

לא, זה קורה כי יש שם אנשים שלא בא להם לעשות את העבודה שלהם, ומעדיפים לשמור על שגרה שקטה ככל הניתן, גם אם זה עומד בניגוד לאינטרס הלאומי בטווח המעט יותר רחוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 06, 2024 10:12 am 
Hall of Famer

זה תפקידם כמו שהם תופסים אותו כבר עשרות רבות של שנים, ולצערי זה הלך והתעצם עם הזמן. לא רק בממשלה הזו, זה עניין של לפחות 40 שנה.
אפשר לראות דוגמה מובהקת לזה בנושא הגבול הימי עם לבנון. התמיכה של כל בעלי התפקיד המרכזיים במערכת הבטחון בהסכם הזה הייתה כל כך מובהקת כהסכם נפלא ומכמשהו שיביא לנו שקט לזמן ארוך, למרות שבחינה היסטורית לא מסובכת מראה שבהסכם הזה ישראל נכנעה לכל הדרישות של ארגון טרור, וכמו שאפשר היה לצפות אם אתה בן אדם עם שכל ישר גם אם אתה לא בטחוניסט - אפילו שקט זה לא הביא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 06, 2024 10:24 am 
Sophomore

1. הגבול הימי עם לבנון זה אחד הדברים הכי פחות חשובים שקרו פה בעשור האחרון. התהודה שאתה נותן לזה ממסכת מחדלי ענק שקרו כאן וחבל
2. תן מבט למשטרה, קצינים צריכים לתת דין וחשבון לממונה שלהם. הממונה קובע את הסדר יום. לא הם. והם יפעלו לרצות אותו כדי להתקדם.
זה מובן מאליו, רק באקלים הפוליטי המעוות שלנו זה בכלל עניין לוויכוח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 06, 2024 10:25 am 
Hall of Famer

Ketchup כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
Ketchup כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

לא ברור לי מה אתה מתכוון "צד שלי". ספציפית לגבי מומחים צבאיים או לא, הרושם שלי שפוליטיקאים מעוותים המלצות כדי להסתתר מאחוריהן כשהם עושים דברים משיקולים שלהם. והרבה פעמים זה הפוליטיקאים (ביבי) שרוצים שקט מסיבות פוליטיות.

לגבי העמדות שלי באופן כללי, אז בגדול אני רוצה פיתרון יציב לטווח רחוק ואני מאמין שפרט לפתרון שהוא השמדת מדינת ישראל, פיתרון כזה דורש הסכמי שלום. אבל מי שרוצה שלום צריך להתכונן למלחמה ויותר מזה צריך להיות קשוח. אז אני רוצה לפנות את ההתנחלויות כמה שיותר ולהצהיר שישראל מחפשת שלום, אבל אני רוצה שישום הסכמי שלום יהיה ארוך עם הרבה שלבים וידרוש מהפלסטינים הוכחות לכוונותיהם לקיים את ההסכם ועונשים ברורים על הפרת השלום.

שזה בערך מה שניסו לעשות בהסכמי אוסלו ובהסכמים שבאו אחריהם, כמו הסכם וואי. מה אני אגיד, עבד מעולה. כל כך מעולה שאפילו יוסי שריד הודה שעבדו עליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 06, 2024 10:29 am 
Hall of Famer

Bluey כתב:
1. הגבול הימי עם לבנון זה אחד הדברים הכי פחות חשובים שקרו פה בעשור האחרון. התהודה שאתה נותן לזה ממסכת מחדלי ענק שקרו כאן וחבל
2. תן מבט למשטרה, קצינים צריכים לתת דין וחשבון לממונה שלהם. הממונה קובע את הסדר יום. לא הם. והם יפעלו לרצות אותו כדי להתקדם.
זה מובן מאליו, רק באקלים הפוליטי המעוות שלנו זה בכלל עניין לוויכוח

1. הגבול הימי עם לבנון הוא סימן וסמל לזה שמערכת הבטחון, על כמעט כל זרועותיה, ראתה בהסכם כניעה מוחלטת לארגון טרור כמשהו נפלא שיביא שקט.
2. ממה שאני רואה, לפחות כרגע בן גביר והמפכ"ל שלו לא לגמרי בקו אחד בלשון המעטה. והקצינים שרוצים להתקדם במשטרה קודם כל נותנים דין וחשבון למפכ"ל.
אבל זה בקטנה. גם התפיסה של חמאס כארגון שבסך הכל רוצה חיים טובים וכלכלה טובה בעזה - אמנם התאימה לביבי כאסטרטגיה שלו, אבל אנשי הבטחון דגלו בה לא בגלל ביבי. זו הייתה התפיסה שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 06, 2024 10:50 am 
Sophomore

1. הגבול הימי עם לבנון הוא נושא שולי, הוא סמל למה שאתה בוחר לראות בו.
אין לי מושג מה ידעו ראשי הבטחון לגבי תוחלת הגז ועניינים אסטרטגיים אחרים.
בהינתן כלל המידע לא בטוח בכלל שזה היה דבר שלילי, אבל גם אם כן אולי נכנס למקום הארבעים ברשימת המחדלים הבטחוניים של העשור האחרון.

2. מה ממה שאתה רואה?
לא מבין את ההתחמקויות האלה.
מרגיש כאילו אתה מנסה לנצח בויכוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 06, 2024 12:16 pm 
Hall of Famer

אם לוקחים את הסכם הגבול הימי עם לבנון כהסכם שאמור היה להביא שקט לאזרחי ישראל מחיזבאללה אז אין ספק שהוא כשלון (אלא אם כן הטענה היא שחיזבאללה היה יכול להיות אגרסיבי הרבה יותר בתגובה שלו ל-7.10 ובזכות ההסכם התגובה שלו הייתה הרבה יותר מוגבלת, שזו טענה תיאורטית לחלוטין), אבל אם לוקחים אותו כהסכם שכולו נסוב סביב אינטרסים כלכליים של חברות אנרגיה ושל מדינות כאלו ואחרות, ארה"ב בעיקר, אז הוא דווקא הצלחה, חיזבאללה ניסה לא פעם לתקוף את קידוחי הגז בשטח ישראל לפני ההסכם, ומאז ההסכם יש שקט בגזרה ולמיטב זכרוני לא היה אפילו ניסיון אחד מצידם.

השאלה הלגיטימית שנשאלת היא האם העובדה שממשלת ישראל וזרועות הבטחון פעלו לטובת האינטרסים של ארה"ב ושל חברות האנרגיה פגעה באינטרסים הבטחוניים של אזרחי ישראל או שמהבחינה הזו לא היה באמת הבדל וההסכם לא שינה משהו מהותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 06, 2024 2:09 pm 
Hall of Famer

Bluey כתב:
1. הגבול הימי עם לבנון הוא נושא שולי, הוא סמל למה שאתה בוחר לראות בו.
אין לי מושג מה ידעו ראשי הבטחון לגבי תוחלת הגז ועניינים אסטרטגיים אחרים.
בהינתן כלל המידע לא בטוח בכלל שזה היה דבר שלילי, אבל גם אם כן אולי נכנס למקום הארבעים ברשימת המחדלים הבטחוניים של העשור האחרון.

2. מה ממה שאתה רואה?
לא מבין את ההתחמקויות האלה.
מרגיש כאילו אתה מנסה לנצח בויכוח.

1. לא, אני לא חושב שהוא נושא שולי מבחינה זו שהוכח שכשארגון טרור מאיים על ישראל היא נכנעת לכל דרישותיו, ועוד מציגה את זה כהצלחה פנומנלית. אני בכלל לא מדבר על הימצאותו או אי הימצאותו של גז בקידוח (אף אחד לא ידע את זה באותה תקופה, את זה אפשר לדעת רק אחרי קידוח נסיון). וכמובן אפילו את השקט שהבטחוניסטים דיברו עליו הוא לא הביא, לא אחרי ה-7/10 וגם לא לפניו. אם אתה לא בטוח שכניעה מוחלטת לארגון טרור כי אתה מפחד ממנו זה דבר שלילי, אני לא יכול לעזור לך.
2. אתה עושה את עצמך? אנחנו רואים בטח בממשלה הזו, וספציפית מול המשטרה, עימותים חוזרים ונשנים בין הדרג המדיני-פוליטי לבין הדרג המקצועי והמבצע (וטוב שכך). בן גביר והמפכ"ל זו דוגמה בולטת. אם לא שמת לב לזה, אני לא יכול לעזור לך.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ד' מרץ 06, 2024 2:39 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 06, 2024 2:13 pm 
Hall of Famer

rony כתב:
אם לוקחים את הסכם הגבול הימי עם לבנון כהסכם שאמור היה להביא שקט לאזרחי ישראל מחיזבאללה אז אין ספק שהוא כשלון (אלא אם כן הטענה היא שחיזבאללה היה יכול להיות אגרסיבי הרבה יותר בתגובה שלו ל-7.10 ובזכות ההסכם התגובה שלו הייתה הרבה יותר מוגבלת, שזו טענה תיאורטית לחלוטין), אבל אם לוקחים אותו כהסכם שכולו נסוב סביב אינטרסים כלכליים של חברות אנרגיה ושל מדינות כאלו ואחרות, ארה"ב בעיקר, אז הוא דווקא הצלחה, חיזבאללה ניסה לא פעם לתקוף את קידוחי הגז בשטח ישראל לפני ההסכם, ומאז ההסכם יש שקט בגזרה ולמיטב זכרוני לא היה אפילו ניסיון אחד מצידם.

השאלה הלגיטימית שנשאלת היא האם העובדה שממשלת ישראל וזרועות הבטחון פעלו לטובת האינטרסים של ארה"ב ושל חברות האנרגיה פגעה באינטרסים הבטחוניים של אזרחי ישראל או שמהבחינה הזו לא היה באמת הבדל וההסכם לא שינה משהו מהותי.

1. מיטב זכרונך לפחות לכאורה לא מיטבי. היו כמה אירועים של הפלת כטב"מים מעל הים שכנראה היו בדרך לקידוחי הגז (לעולם לא נדע בוודאות, כי הפ הופלו בדרך).
2. לא, השאלה הלגיטימית שנשאלת היא אם ההסכם, והצגת ההסכם כהצלחה פנומנלית, היו בהתאם לאינטרסים של ישראל. מאחר שמדובר בכניעה מוחלטת לאיומים של ארגון טרור, אני טוען וטענתי גם אז שממש לא.
3. אתה אולי שוכח, אבל לא היה שקט אחרי ההסכם גם לפני ה-7/10. היו כמה וכמה אירועי ירי של חיזבאללה (וארגונים אחרים בהעלמת עין מצידו) עוד לפני כן, וכמובן היה את הפיגוע במגידו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 06, 2024 2:56 pm 
Hall of Famer

תקרא שוב את מה שכתבתי, בשום מקום לא טענתי שההסכם שיפר את בטחונם של אזרחי ישראל, ולדעתי זו גם לא הייתה המטרה האמיתית שלו (לפחות לא העיקרית).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 06, 2024 2:58 pm 
Hall of Famer

גם אם זה נכון, וזה חתיכת פירמידה של "אם" (לדעתי זה לא נכון) - אז מה עשו שם כל ראשי מערכת הבטחון? (שהם היו הטריגר לכל דיון המשנה הזה). הם הרי טענו שזה הסכם נפלא עבור מה שהם מופקדים עליו - בטחון ישראל.
אז גם אם זה נכון, וכאמור זה חתיכת "אם" גדול מאד... מה זה אומר על "מומחי מערכת הבטחון אומרים ש..."? גם אם זה נכון, איך זה מוציא אותם ואיך זה מוציא את הטענות ש"הם מומחים וצריך להקשיב להם"?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 06, 2024 5:33 pm 
Junior

דובר צה"ל מעדכן שבפעילות בימים האחרונים ב"מדינת חמד" בצפון מערב ח'אן יונס נעצרו 250 מחבלים של הג'האד האסלאמי ושל חמאס שהסתתרו במקום, חלקם נטלו חלק במתקפה של ה 7.10.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133 ... 230  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 38 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: