סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 6:02 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 609 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 25  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: שחמט
הודעהפורסם: ו' מאי 01, 2020 3:24 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
תם הסיבוב הראשון
ארבעת הראשונים המעפילים לחצי הגמר (לפי הסדר בו סיימו): נקאמורה, דינג, קרלסן וקרואנה.
המשחקים הם 1-4 בדרבי אמריקאי, וקרלסן מול דינג (וכאן יש אלנמט מעניין, כי הם שיחקו היום בסיבוב האחרון במשחק שקבע רק את המיקום, וקרלסן שיחק פתיחות ממש הזויות במה שנראה קצת כמו אולי ניסיון מכוון להפסיד ולא לפגוש את דינג - שהוא יריב קשה עבורו לרוב יותר משאר השחקנים - בחצי הגמר, אז הוא אכן הפסיד, אבל לא עבד לו מבחינת ההגרלות...)
פירוז'יה האיראני התאושש מפתיחה לא טובה וסיים שישי (מתוך שמונה) - לא נעים לא נורא הייתי אומר בתחרות מסדר גודל שכזה.

חצאי הגמר מחר ובשבת, הגמר בראשון.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 29, 2020 7:54 pm 
Hall of Famer

שחמט האונליין בסך הכל זורם יפה בחודשים האחרונים
אלוף העולם מגנוס קרלסן מצטיין בגיוס הכספים לאירועים (בהם הוא משתתף, וזוכה לרוב...)
תחרות המתקיימת בימים אלו מעניינת במיוחד - כי משלבת Legends (אשר גם הציפייה מהם להיות פחות טובים במשחקי אונליין מהירים מהחבר'ה הצעירים): בוריס גלפנד הישראלי (בן 52), איבנצ'וק (51), אלופי העולם לשעבר אנאנד וקראמניק (50 ו-45 בהתאמה), ולקו (40).

היום מסתיים השלב המוקדם בתחרות - ללא הפתעות יתר על המידה.
https://explore.chess24.com/tour/

היו כמה אנקודוטות מעניינות:
המדורג שלישי בעולם הסיני דינג לירן, מצוי עמוק בתחתית תחרות זו, בין היתר כי חיבור האינטרנט שלו לא יציב (וניתוק ואי הצלחה להתחבר מהר מחדש - פירושו הפסד במשחק), ושהמשחקים עבורו מתחילים בשעה 22:00 מדי יום בשעון סין, כאשר סשן משחקים יומי יכול להימשך 4-5 שעות - עד אמצע הלילה עבורו...
קרלסן גם התחרה השנה בהצלחה רבה במשחק הפנטזי של ה-premier league האנגלית בכדורגל, כאשר היה סביב הטופ 5 מרבית השנה (מבין 7 מיליון מתחרים!). הייתה רק בעיה קטנה - זמני המחזור האחרון באנגליה חפפו לזמני התחרות, אז הוא הזיז את המשחק שלו 4 שעות אחורה (במקרה או שלא... זה היה מול הסיני ששמח כמובן לשחק מוקדם יותר).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 30, 2020 12:22 am 
Hall of Famer

גם סבידלר לא בדיוק ילד לדעתי. בקיצור, רוב השחקנים בתחרות הם מהדור המבוגר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 30, 2020 2:56 am 
Hall of Famer

כן
את סווידלר לא ציינתי (לא בצדק) כי הוא מצד אחד לא קשיש כמו בני ה-50 פלוס, ומצד שני עדיין יחסית פעיל כשחקן (או לכל הפחות פרשן), שלא כמו קראמניק ולקו

חצאי הגמר ביום שישי החל מ-17:00
קרלסן - סווידלר
נפומניאצ'י - גירי

מקום שביעי מתוך 10 לגלפנד, זה מעל הציפיות המוקדמות (שלי לפחות...)

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 30, 2020 10:00 am 
Hall of Famer

שאלת חובב - האם ברמות האלה יש נצחונות שמגיעים למט, או שתמיד המפסיד נכנע לפני?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 30, 2020 11:11 am 
Hall of Famer

בגדול בתשעים ומשהו אחוז מהמקרים תהיה כניעה לפני המט (ולעיתים סתם במצב חסר תקווה, הגם שייקחו עוד עשרות מסעים לתת מט).
מט יכול להתרחש בפועל אם מישהו במקרה מפספס אותו (בעיקר כשאין זמן על שעון המשחק), או לעיתים דווקא כ"מחווה ג'נטלמנית" - המפסיד כאילו אומר "אם כבר הגענו עד פה ושיחקת כל כך יפה - אז אני לא אכנע שני מסעים לפני המט - אלא אתן לך את התענוג לבצעו בפועל"

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 18, 2020 5:43 pm 
Hall of Famer

אז קרלסן זכה באותו טורניר ה-Legends.
כעת אנחנו כבר לקראת סיומו של טורניר העל המסכם (4 משתתפים בלבד, שנקבעו על פי ההישגים לאורך הדרך) של כל אותה סדרת הטורנירים...
בחצי הגמר קרלסן גבר על דינג, ונקאמורה על דובוב.
הגמר הוא "הטוב 7" של סדרות משחקי שח מהיר יומיות, ברגעים אלו ממש משוחק הסט החמישי כאשר התוצאה היא 2-2
https://chess24.com/en/watch/live-tourn ... -2020#live

במקביל מתקיימת בתקופה זו "אולימפיאדת השחמט" - אליפות העולם לנבחרות
כמובן גם זה אונליין
משתתפות כל נבחרות העולם, שנכנסות לשלבי בתים בצורה מדורגת: שלב ראשון זה הנמושות שמתחרות בינן לבין עצמן, הראשונות מעפילות לשלב הבא לצד נכנסות נוספות למעגל המשחקים וכו' וכו'
סך הכל 5 שלבים כאלו
ישראל נכנסה בשלב מס' 2 (כלומר אחד לפני הסופי), ושובצה בבית לא איכותי במיוחד של 10 נבחרות, מתוכן 3 עולות לשלב הבא
סיכויינו היו לכאורה טובים, אבל הופעה רעה מאוד גרמה לכך שבכלל לא היינו קרובים לעלייה...
כאן הטבלה הסופית:
https://chess-results.com/tnr532152.asp ... =0&flag=30

הפורמט הינו מעניין - כל מפגש בין 2 נבחרות מורכב משני שחקנים בוגרים, שתי שחקניות בוגרות, נער (עד גיל 20) ונערה (כנ"ל). במקביל יש שישיית מחליפים נוספת בהתאם באם רוצים רוטציות בין המשחקים וכו'.
אז זה בעצם 6 מול 6 בכל פעם, ואת "ניקוד הלוח" שהושג בכל מפגש אפשר לראות ב"מטריצה" בקישור הנ"ל.
הניקוד עצמו בטורניר הוא ניקוד קבוצתי המוצג תחת העמודה TB1 - מקבלים 2 נקודות על ניצחון במפגש (קרי, השגת למעלה משלוש נקודות מתוך שש), נקודה בודדת על תיקו 3-3, ואפס על הפסד.
תוצאות תיקו שלנו מול לטביה, סינגפור ונבחרת נכים, לצד תבוסות חד צדדיות ליוון ורומניה הראשונות - הופעה רעה מאוד בכל קנה מידה.

בסופ"ש הקרוב ייכנסו כבר נבחרות העל למעגל המשחקים (לצד העולות מהשלב הקודם) וירכיבו 4 בתים של 10 נבחרות כ"א.
סין ורוסיה הן הפייבורטיות הברורות לזכייה - לטעמי בסדר הזה.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 21, 2020 9:06 am 
Hall of Famer

אז אתמול זה הגיע לארמגדון.
קארלסן שחור,נקאמורה לבן.
תיקו שווה ניצחון לשחור.
קארלסן שיחק על תיקו והשיג אותו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 21, 2020 9:49 am 
Hall of Famer

שמבחינת דרמה זה בערך כמו שמשחק 7 בגמר ה-NBA יוכרע בהארכה שנייה או משהו
בכלל הצלחה מסחררת מבחינה שיווקית ותודעתית לסדרת התחרויות הנ"ל
קרלסן (שזכה כמעט בכל הטורנירים) סיים עם סך פרסים של 350 אלף דולר - לא רע בכלל

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 23, 2020 10:42 am 
Hall of Famer

סקירה ב-CNN:
https://amp.cnn.com/cnn/2020/08/21/spor ... index.html

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 01, 2020 11:08 am 
Hall of Famer

הסתיימה אולימפיאדת האונליין בין מדינות
מי ניצח אתם שואלים?
It's complicated...
לגמר עלו רוסיה והודו, תוך כדי המשחקים הייתה בעיה באינטרנט לשניים-שלושה שחקנים הודים (מה שגרם לזמן המחשבה שלהם להיגמר - קרי, הפסד על פניו), ולכן על הנייר רוסיה ניצחה את הגמר בהפרש גדול.
אבל ההודים מחו שבעיות האינטרנט הם לא באחריותם - ובאופן מפתיע הפדרציה העולמית החליטה בצעד שגורר לא מעט ביקורת (בפרט מרוסיה) - שרוסיה והודו יוכרזו כמנצחים משותפים של האירוע...
חלק מהכעס והתמיהה זה שבשלבים מוקדמים יותר - ההתייחסות לניתוקי אינטרנט היו אחרים לחלוטין, למשל ארמניה פרשה משלב רבע גמר לאחר שדחו ערעור שלה על ניתוק במשחק בודד מול אותה הודו. דיבורים על החלטה פוליטית לטובת הודו (שהיא כוח עצום כמותית בשחמט העולמי) וכו'.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 12, 2020 12:58 am 
Hall of Famer

בטורניר על של 6 שחקנים הנערך כעת בנורווגיה (סיבוב ליגה כפול), אלוף העולם מגנוס קרלסן הפסיד לראשונה משחק (בקצב משחק ארוך, כלומר לא בליצים של כמה דקות) מזה למעלה משנתיים (כמובן גם חודשי הקורונה סייעו להארכת הרצף), וכך נקטע רצף המהווה שיא היסטורי של 125 משחקים ללא הפסד!
פרט לכך, קרלסן לראשונה אחרי רצף של 19 משחקי תיקו מול קרואנה (המדורג שני בעולם, וסגנו בדו קרב האחרון) הצליח לנצחו.
את התחרות מוביל בינתיים הנער האיראני (הגולה לצרפת) בן ה-17, שגם נכנס כעת כבר לטופ 20 בעולם.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 12, 2020 2:41 am 
Hall of Famer

לפולני דודה, אגב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 16, 2020 12:31 am 
Senior

אם מישהו זוכר, פרסמתי פה לא מזמן על ההתערבות של מייק מקדונלד שהוא יצליח לקלוע 90/100 מהקו.

עכשיו מתחילה להתבשל התערבות שהוא יכול להגיע לגרנדמאסטר בשח.
הוא רוצה 10-1 על הכסף שלו ומינימום הימור של 400 אלף דולר (כלומר שהוא ירוויח 4 מיליון דולר אם יצליח).

הוא כרגע מדורג 1800 FIDE
2000 cfc

אני מצטט כי אני לא באמת יודע מה הדירוגים האלו אומרים.

מדובר באחד האנשים החכמים בעולם בהערכת סיכויים, אבל על פניו זה נשמע קלוש. מצד שני אני לא מבין בזה כלום.
דעות המומחים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 16, 2020 12:53 am 
Hall of Famer

בן כמה הוא? 1800 זה מתחיל וקצת. המרחק בין זה לביןgm הוא כמרחק לברון משחקנית בליגה א'

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 16, 2020 12:57 am 
Senior

הוא בן 30 +/-.

ראיתי שיש 1300 גרנד מאסטרים אז אין לי ספק שהוא מסוגל, אבל אז זה שאלה של לוחות זמנים ריאליים. הוא רוצה בלי הגבלת זמן אבל זה הופך את ההתערבות ללא הגיונית עבורו (הוא יצטרך לשים את הסכום מראש אבל אז אם הוא מצליח עוד 15 שנה לצורך העניין, הוא עדיין יקבל 4 מיליון דולר אבל ה-400 שהוא השקיע שווים הרבה יותר).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 16, 2020 1:01 am 
Hall of Famer

אז שיהיה לו המון בהצלחה עם זה, כי בנתונים שהבאת אין שום סיכוי בעולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 16, 2020 1:05 am 
Sophomore

אני גם לא מאמין שיש סיכוי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 16, 2020 1:10 am 
Senior

נורטון כתב:
בן כמה הוא? 1800 זה מתחיל וקצת. המרחק בין זה לביןgm הוא כמרחק לברון משחקנית בליגה א'

ההשוואה הזו בעייתית, כי שחקנית מליגה א' לא יכולה להיות לברון, לא משנה מתי הייתה מתחילה לשחק כדורסל.

מייק הוא אחד האנשים הכי חכמים בעולם. אז השאלה היא אם אפשר לסגור את פער הזמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 16, 2020 3:46 am 
Hall of Famer

תוכל לשתף בלינק להתערבות הנוכחית ופרטיה?

בוא נגיד ככה, 1800 בדירוג הבינ"ל זה רמה של ילדים בני 9 המובילים בעולם לערך.
אני מניח שכל שחקן שהגיע בסופו של דבר לרב אמן - הגיע לרמה זאת בגיל מאוד צעיר (או לחילופין אם התחיל בגיל קצת מאוחר יותר - הגיע מהר מאוד אליה).
אילו זה היה סתם אדם משכיל ממוצע (בתחומים הומניים נניח) - הייתי מבטל את סיכוייו מיד.
אני כן מאמין שלשחקן פוקר מהטופ יש לא מעט תכונות נדרשות שיכולות לעזור לו כאן (זיכרון, חשיבה אנליטית, תחרותיות, סיבולת לשחק שעות ארוכות וכו'), ועדיין רב אמן נשמע לי כמו מטרה קצת גבוהה - זה למעשה להגיע לדירוג של 2500 (וגם לעמוד בעוד כמה דרישות, אבל בואו נגיד שהעיקר זה להגיע לדירוג המספרי הנדרש). ברמות הללו כל 100 נקודות זה שמיים וארץ.
ברור לי שאדם עם יכולות כאלו יכול להגיע תוך אימון ופרקטיקה לא רבים במיוחד נגיד ל-2000 די מהר (נניח בכמה חודשים ספורים). אבל מתישהו מתחילים להיתקע וכו'.
מצד שני, אם מיליוני דולרים יהיו על הכף, אז אולי גם היתקעות (נניח בסדר גודל של 2300) היא ברת פיתרון - עם עוד ועוד השקעה בחיפוש המאמן המתאים ומוטיבציה אינסופית.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 16, 2020 3:50 am 
Senior

זה מתרחש בטוויטר עכשיו. עדיין אין משהו קונקרטי

https://twitter.com/DanSmithHolla

זה דן סמית', עוד שחקן פוקר מפורסם ושחקן שח חובב. הוא זה שהעלה את הסיפור היום כמשהו שמייק הציע בעבר והוא (דן) השתפן.

הדיון כרגע הוא על 400 אלף של מייק מול 4 מיליון דולר של דן. כשאין הגבלת זמן על מייק. אני מאמין שזה לא ייגמר בתנאים האלו ויהיו עוד הרבה דיונים ובסוף מייק לא יילך על זה כי זה יותר מדי עבודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 16, 2020 4:23 am 
Hall of Famer

אציין כמובן שה 1300 שחקנים האלה, כולם גם חכמים מאד מאד

ואולי בגלל זה ההישג השחמטי הגדול ביותר שאני זוכר אי פעם הוא כשקספרוב ניצח את נבחרת שוויץ (נדמה לי) במשחק סימולטני. כלומר הוא ניצח חבורה של רבי אמנים או למצער אמנים בינ'ל במשחק סימולטני

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 16, 2020 4:27 am 
Hall of Famer

טעות שלי. נבחרת ישראל
https://www.reddit.com/r/chess/comments ... mul_under/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 16, 2020 5:10 am 
Senior

נורטון כתב:
אציין כמובן שה 1300 שחקנים האלה, כולם גם חכמים מאד מאד

ואולי בגלל זה ההישג השחמטי הגדול ביותר שאני זוכר אי פעם הוא כשקספרוב ניצח את נבחרת שוויץ (נדמה לי) במשחק סימולטני. כלומר הוא ניצח חבורה של רבי אמנים או למצער אמנים בינ'ל במשחק סימולטני

כמובן, אבל הם לא עילויים פיזיים כמו לברון ג'יימס שאין דרך להגיע למעמד שלו גם אם אתה בן של שחקן עבר שנולד באיטליה וקראו לו על שם סטייק אבל טעו בהגייה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 16, 2020 10:03 am 
Hall of Famer

1. אם הוא משקיע 400 אלף דולר ולוקח אחרי 15 שנים 4 מיליון דולר זו תשואה לא רעה. 85%. (אם כי ביחס לפוקר כנראה הרבה פחות מהנורמה).
2. מה שנורטון אמר. לא יודע אם זו השוואה מתאימה, אבל זה נשמע בערך כמו שהוא היה מתערב שהוא מגיע ל-100 הראשונים ב-ATP. בשבילנו מקום 100 בעולם זה סמרטוט שפדרר/נדאל/ג'וקו אוכלים לארוחת בוקר, אבל גם לשם זה לא כזה פשוט להגיע אחרי הכל.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 609 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 25  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 18 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: