sheky כתב:
אתה זוכר שבמשך שנים מי שצעק נגד הנשקים בחברה הערבית ונגד האלימות בחברה הערבית היו הערבים, כן? ביבי די התעלם מהם כי זה לא הפריע מדי ליהודים (למרות שהזהירו) ונתן לתופעה לגדול.
מהצד השני יש עלייה די דרמטית לפי מה שאני מבין בתפיסת נשקים לא חוקיים במגזר בחודשים האחרונים.
מה גורם לך לחשוב שביבי, שכפי שאתה ציינת, העצים והגדיל את התופעה יפתור משהו שהוא מעולם לא הראה יכולת לתור למרות שהיה בשלטון? איזה חוק פסישטי אתה יכול לחוקק נגד זה? אתה צריך אכיפה וחזקה מאוד, זה דבר שביבי מעולם לא דגל בו בשום סקטור.
ו"הסיכוי הזה לא קיים" הוא לא מבוסס בערך כמו כל הטענות שלך על מר"צ והעבודה שנובעות מחוסר חיבה אישי מוחלט. זו כמובן זכותך וחוסר חיבה אישי זו בכלל הסיבה שהממשלה המשונה הזו קמה. אבל הניסיונות שלך להציג את כאידיאולוגיה מאוד לא אמינות.
חוקים שעליהם אני מדבר: למשל לקבוע בחוק שאדם שהגן על רכושו בנשק, יהיה פטור מאחריות פלילית במקרים מסוימים. כך שמקרים כמו אריה שיף לא יחזרו על עצמם. לא יעלה על הדעת שיתהפכו היוצרות ואדם שלא מקבל טיפת הגנה מהמדינה על חייו ורכושו, יעמוד לדין פלילי, בעוד הפושע עצמו יהפוך לקורבן ויורשיו אף יוכלו לתבוע את נזקיו בבית המשפט לאחר מכן.
חוקים נוספים הם עונשי מאסר קשים מאוד על מי שנמצא בחזקתו כלי נשק ללא רישיון, בלי מתן שיקול דעת רחב לבית המשפט. למשל לקבוע עונש מינימום של 5 שנים למי שנמצא בחזקתו נשק אפילו אם לא עשה בו שימוש. או חוקים שמתירים להעמיד לדין פלילי משמעותי (כלומר עונש מאסר בפועל ולא פחות מ-5 שנים, נניח) כל מי שמביע תמיכה בטרור ומאפשר לפטר לאלתר ממקום העבודה בצורה דרקונית, לקבוע בחוק שמי שהיה מעורב בפשיעה פלילית לא יוכל לתבוע בנזיקין בגין אותה מסכת עובדתית הקשורה לאותה פשיעה.
פרט לכך, להקים יחידות מיוחדות שיתייחסו לכנופיות חמושות בדרום כמו חוליות מחבלים. כלומר שהמטרה שלהן תהיה לחסל אותן.
למה אני טוען שממשלת שמאל לא תעשה זאת? קודם כל ברור שמדובר בדעתי. שנית, אתה רואה את מרצ תומכת בחוקים כ"כ דרקוניים תוך רמיסת זכויות האדם והאזרח שלהם? אני לא. בנוסף, ממשלת שמאל אפשרית רק בתמיכת הערבים. לאור ניסיון העבר, חברי הכנסת הערבים כמובן מזילים דמעות לנוכח הפשיעה אצלם, אבל ברגע שעולה מקרה כמו אריה שיף ושי דרומי, שני אנשים שעשו את הדבר הנכון, הם ממהרים להטיף מוסר על כך שדמם של הערבים הותר. אני לא רואה אותם חוברים לאף יוזמה אמיתית, כי כל יוזמה שתבוא תתפרש בעיניהם ככזו שמטרתה "לסמן את הערבים כבעיה".