Hacohen כתב:
טרול, לאף אדם עם אונות מתפקדות באופן תקין אין ספק מדוע הוריה של בנקי ז"ל מקבלים את הפרס. הם מקבלים אותו כהוריה של נערה שנרצחה במסגרת פשע שנאה, הפעם כלפי הקהילה הלהט"בית.
הקדוש הטיפש שלך בחר להגיב לזה ב"להטבסטן", ואתה עוד מנסה להסביר לנו למה הוא מתכוון.
נורטון כתב:
מסוג התגובות שגורמות לי לתהות אם אתה באמת באמת לא מבין או רק עושה את עצמך
אני מתכוון לענות לשניכם בפוסט אחד, כהן ונורטון יקרים.
"נורטון", יכול להיות שאני טרול, יכול להיות שסתם לא הבנתי משהו מובן מאליו, ויכול להיות שאולי היה פה משהו שאולי לא היה ברור לגמרי (סיבת הזכות האמיתית להדליק משואה).
אני טוען שבאמת משהו פה לא ברור לגמרי, ולכן הגבתי.
אם אתה רוצה לחשוב שאני טרול זו זכותך. אין ודאות בכלום.
עכשיו שים לב מה אני עונה לכהן.
"הכהן", אתה טוען שהם קיבלו את זה כקורבנות לפשע שנאה -
זה מה שכתוב לגבי הסיבות לזכייתם בהדלקת משואה :
"מתוך הכאב העצום שפקד אותם, בחרו מיקה ואורי לרתום את החברה הישראלית
לפעילות של עשייה ושינוי חינוכי-ערכי, במטרה לקדם סובלנות וקבלה של האחר במרחב הציבורי בישראל"
"מיקה ואורי בנקי הם סמל ליכולתו של היחיד לחולל שינוי,
ולאחריות המוטלת על כל אחד ואחת מאיתנו לפעול למען חברה ישראלית טובה יותר"לפחות מתוך הציטוטים שהבאתי, זה רחוק מאד ממה שטענת, כי הם הקימו מפעל חסד אמיתי ורציני.
ומפה חוזרים לקדוש, הרב בראלי -
הרב סבר, בטעות, שהם מקבלים את זה כסוג של הכרה ופרסום לקהילה הלהט"בית, ולכן הגיב כפי שהגיב.
היה ראוי לפחות שתציג את תגובתו ואת ההסברים שלו לתגובה הבעייתית.
כמובן שגם אם הוא חשב שאכן הפרס הזה ניתן כדי לפרסם ולתגמל את הקהילה הגאה (שזה דבר מגונה גם לדעתי), היה ראוי להתבטא בצורה רגישה יותר כאשר
מדובר בהורים שכולים. וקל וחומר שהרב בראלי הוא אדם קדוש, צדיק, חכם, אוהב ישראל ורגיש כל כך.
אבל ידוע ש"אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא", וגם לעניות דעתי הרב בראלי טעה. על אחת כמה וכמה שהדלקת המשואה ניתנת להם (לפחות על פי מה שכתב) על מפעל החסד העצום שעשו.
אגב, גם במקרה של שירה איסקוב היא לא קיבלה את ההדלקה כי היא הקורבן, אלא כי היא (במעשיה ופעולותיה) הפכה לסמל למאבק באלימות כלפי נשים.
כהן יקר, אני מקווה שלפחות בדיונים של הפורום תשתפר קצת בעניין של להציג את התמונה המלאה, ולא רק ציטוטים חלקיים וחצאי דברים.
אוהבך הרבה, ומאחל לך באמת מכל הלב חג כשר ושמח, לך ולמשפחתך!