סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 1:37 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 567 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 23  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: בחירות נוב' 2022
הודעהפורסם: א' נובמבר 06, 2022 1:48 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
בסדר גמור
שיתמכו ב"הצעות חוק בקונצנזוס" אחת של השנייה
קרב קרדיטים הוא די דבילי
בסוף תוצאות הבחירות הנוכחיות הן בגלל בן-גביר (שבאופן נדיר אדם בודד הביא כמה מנדטים בכוחות עצמו), והנפילה מתחת לאחוז החסימה
אין שום קשר לחוק המטרו והויזות לארה"ב שלא עברו

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 06, 2022 1:51 pm 
Junior

shmueliki כתב:
בסדר גמור
שיתמכו ב"הצעות חוק בקונצנזוס" אחת של השנייה
קרב קרדיטים הוא די דבילי
בסוף תוצאות הבחירות הנוכחיות הן בגלל בן-גביר (שבאופן נדיר אדם בודד הביא כמה מנדטים בכוחות עצמו), והנפילה מתחת לאחוז החסימה
אין שום קשר לחוק המטרו והויזות לארה"ב שלא עברו

מישהו טען את זה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 06, 2022 1:59 pm 
Freshman

עוד סיבה מיני רבות שהשיטה הנוכחית שבה בגדול אין רשות מחוקקת היא נוראית.
מפלגות צריכות להיות עצמאיות הרבה יותר ולהתנהל (ולהצביע) לפי האינטרסים של בוחריהן והמצע שלהן (כן, רצוי גם לפרסם אחד וכו׳).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 06, 2022 2:01 pm 
Hall of Famer

1. מירי רגב אמרה באופן מפורש מה עומד מאחורי ההתנגדות האקטיבית של האופוזיציה למהלכי הקואליציה, גם לגבי נושאים שבקונצנזוס רחב ומשרתים באופן ברור את רוב אזרחי המדינה. זה עוד צעד של הביביזם שהוא חוקי, אבל לא היה מקובל מעולם לפני כן. לא זכור לי שאי-פעם במשחק הפוליטי היתה אופוזיציה שבאופן מוצהר הלכה נגד כל מה שהקואליציה עושה, ולא משנה מה המחיר שהאזרחים משלמים על זה.

2. שמוליקי, מעניין שדווקא אתה בתור הסטטיסטיקאי שבחבורה אומר ש"תוצאות הבחירות הנוכחיות הן בגלל בן גביר". יותר מכל תוצאות הבחירות הנוכחיות הן בגלל חוסר האיחוד של העבודה ומרצ והפרישה של בל"ד מהמשותפת. ההבדל בין הגושים היה תיקו מוחלט. העובדה שהתיקו המוחלט הזה הפך לממשלה של ביבי היא לא בן גביר, אלא הנ"ל.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 06, 2022 2:11 pm 
Junior

Hacohen כתב:
לא זכור לי שאי-פעם במשחק הפוליטי היתה אופוזיציה שבאופן מוצהר הלכה נגד כל מה שהקואליציה עושה, ולא משנה מה המחיר שהאזרחים משלמים על זה.

אתה זוכר מקרה שהקואליציה הייתה בלי רוב והייתה חייבת את האופוזיציה לכל הצבעה?
אפילו אשאל יותר פשוט - אתה זוכר מקרה שהאופוזיציה עזרה להעביר חוק שבלעדיו הקואליציה לא הייתה מצליחה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 06, 2022 2:14 pm 
Hall of Famer

sheky כתב:
Hacohen כתב:
לא זכור לי שאי-פעם במשחק הפוליטי היתה אופוזיציה שבאופן מוצהר הלכה נגד כל מה שהקואליציה עושה, ולא משנה מה המחיר שהאזרחים משלמים על זה.

אתה זוכר מקרה שהקואליציה הייתה בלי רוב והייתה חייבת את האופוזיציה לכל הצבעה?
אפילו אשאל יותר פשוט - אתה זוכר מקרה שהאופוזיציה עזרה להעביר חוק שבלעדיו הקואליציה לא הייתה מצליחה?

השאלה העמוקה יותר זה האם ראוי שהאופוזיציה תתנגד לחוק שהוא במובהק לטובת כלל האזרחים, רק משיקולים פוליטיים. זכותך וזכות כל מי שרוצה לחשוב שזה ראוי, שיחשוב. אני חושב שנושאים כמו פטור מויזה לארה"ב או העלאת שכר חיילים או סיוע לאוכלוסיות מוחלשות ראוי שיקודמו בלי קשר לעניין הפוליטי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 06, 2022 2:17 pm 
Freshman

אוהבים לנפנף בתיקו הזה במספרי ההצבעה בין הגושים אבל ״גוש״ שכולל את ליברמן ובל״ד בכפיפה אחת הוא אחד-לאחד מה שהצד הימני אומר עליו - בליל רב של דעות מנוגדות ללא כל חיבור מלבד ״לא ביבי״.
נניח שגם מרצ וגם בלד עוברות. מה עכשיו? האחזות פתטית בתיקו לעוד מחזור של בחירות?
המרכז-שמאל היהודי צריך לבחור מה הוא רוצה לעשות: או להכריז מראש שהוא מתכנן להקים ממשלה עם המפלגות הערביות ולקוות שזה יעודד הצבעה אליהן (בכל זאת, 20% זה 24 מנדטים בפוטנציאל), או לכוון לממשלה עם הליכוד (ולקוות שמי שבראשו יזרום עם זה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 06, 2022 2:18 pm 
Junior

נכון מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 06, 2022 2:21 pm 
Freshman

במטותא, סיוע לאוכלוסיות מוחלשות או שכר חיילים זאת לגמרי סוגיה פוליטית. הרי מטרות טובות יש המון וכסף קצת פחות.
זה שעמדת האופוזיציה לא היתה קשורה לאידיאולוגיה זה נושא אחר, אבל ״טובת כלל האזרחים״ זה לא משהו כ״כ מובהק כמו שאתה מציג אותו.
זה כזה קונצנזוס? שיואילו מפלגות הלא-ביבי אשכרה לנהל קמפיין ולהראות איך מצביעה האופוזיציה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 06, 2022 2:21 pm 
Hall of Famer

רואה שחורות כתב:
אוהבים לנפנף בתיקו הזה במספרי ההצבעה בין הגושים אבל ״גוש״ שכולל את ליברמן ובל״ד בכפיפה אחת הוא אחד-לאחד מה שהצד הימני אומר עליו - בליל רב של דעות מנוגדות ללא כל חיבור מלבד ״לא ביבי״.
נניח שגם מרצ וגם בלד עוברות. מה עכשיו? האחזות פתטית בתיקו לעוד מחזור של בחירות?
המרכז-שמאל היהודי צריך לבחור מה הוא רוצה לעשות: או להכריז מראש שהוא מתכנן להקים ממשלה עם המפלגות הערביות ולקוות שזה יעודד הצבעה אליהן (בכל זאת, 20% זה 24 מנדטים בפוטנציאל), או לכוון לממשלה עם הליכוד (ולקוות שמי שבראשו יזרום עם זה).

קודם כל מובן מאליו שאלה בחירות על ביבי כן או לא. גם בין מרצ והעבודה לליברמן ובנט אין הרבה מן המשותף ביומיום, ובכל זאת ישבו יחד בממשלה מאותה הסיבה.

זה שהשמאל הישראלי בנקודת שבר, זה ברור. אני מאלה שחושבים שמה שקרוי "השמאל הציוני" סיים את דרכו ההיסטורית. אין שמאל עם כיבוש אקטיבי והתנחלויות מתבססות ובלי מו"מ. הניסיון הזה ללכת עם ולהרגיש בלי, כשל. מצידי שיהיו לשמאל 10 מנדטים, אבל שיהיו שמאל ולא פאתט כמו נחמן שי שאומר ש"היינו צריכים להביע רחשי לב יותר ימניים".

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 06, 2022 2:23 pm 
Hall of Famer

רואה שחורות כתב:
במטותא, סיוע לאוכלוסיות מוחלשות או שכר חיילים זאת לגמרי סוגיה פוליטית. הרי מטרות טובות יש המון וכסף קצת פחות.
זה שעמדת האופוזיציה לא היתה קשורה לאידיאולוגיה זה נושא אחר, אבל ״טובת כלל האזרחים״ זה לא משהו כ״כ מובהק כמו שאתה מציג אותו.
זה כזה קונצנזוס? שיואילו מפלגות הלא-ביבי אשכרה לנהל קמפיין ולהראות איך מצביעה האופוזיציה.

אבל אתה יודע כמו שאני יודע כמו שכולם יודעים שהליגוד לא מתנגד להעלאת שכר החיילים, אלא מתנגד לזה שממשלה שהוא אופוזיציה לה (לא מטעמים אידאולוגיים) תעלה את שכר החיילים. זה העניין.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 06, 2022 2:29 pm 
Hall of Famer

אני רק רוצה לומר שה-סוג-של-קונצנזוס הזה שח"כים תומכים או מתנגדים להצעות חוק לפי השאלה מי הגוש שהעלה אותן ולא עניינית לפי דעתן על טובת המדינה והאזרחים הוא אולי עובדה קיימת, אבל איום ונורא לכל אזרח שחי שכאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 06, 2022 2:43 pm 
Freshman

אולי, אבל המצאה של מירי רגב זה לא (היא פשוט משתינה מהמקפצה).

https://shakuf.co.il/31303

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 06, 2022 2:45 pm 
Hall of Famer

רואה שחורות כתב:
אולי, אבל המצאה של מירי רגב זה לא (היא פשוט משתינה מהמקפצה).

https://shakuf.co.il/31303

אה, ברור לגמרי שזה קורה משני הצדדים וברור לגמרי שזה מחורבן לא משנה מי עושה את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 06, 2022 3:11 pm 
Junior

Hacohen כתב:
אני מאלה שחושבים שמה שקרוי "השמאל הציוני" סיים את דרכו ההיסטורית. אין שמאל עם כיבוש אקטיבי והתנחלויות מתבססות ובלי מו"מ. הניסיון הזה ללכת עם ולהרגיש בלי, כשל. מצידי שיהיו לשמאל 10 מנדטים, אבל שיהיו שמאל ולא פאתט כמו נחמן שי שאומר ש"היינו צריכים להביע רחשי לב יותר ימניים".

השאלה איך אתה מגדיר "שמאל ציוני"... אני לא רואה סתירה בין פתרון שתי המדינות לבין התפיסה הציונית הקלאסית. אפשר להגיד שרוצים לסיים את הכיבוש עם הפרדה ל2 מדינות ועדיין להיות גם שמאל וגם ציוני.
אפשר גם להגיד שמבחינתך השמאל עכשיו צריך להגיע לפאזה של סיפוח ואזרוח ולמעשה לגמור את רעיון המדינה היהודית וזה אכן לא "שמאל ציוני" אבל אני לא חושב שלטיקט הזה יש יותר מדי מנדטים ויכולת השפעה אמיתית... למען האמת אני חושב שמה שאני מתאר פה זה פחות או יותר חד"ש (רק עם תוספת של שמאל כלכלי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 06, 2022 3:32 pm 
Hall of Famer

sheky כתב:
Hacohen כתב:
אני מאלה שחושבים שמה שקרוי "השמאל הציוני" סיים את דרכו ההיסטורית. אין שמאל עם כיבוש אקטיבי והתנחלויות מתבססות ובלי מו"מ. הניסיון הזה ללכת עם ולהרגיש בלי, כשל. מצידי שיהיו לשמאל 10 מנדטים, אבל שיהיו שמאל ולא פאתט כמו נחמן שי שאומר ש"היינו צריכים להביע רחשי לב יותר ימניים".

השאלה איך אתה מגדיר "שמאל ציוני"... אני לא רואה סתירה בין פתרון שתי המדינות לבין התפיסה הציונית הקלאסית. אפשר להגיד שרוצים לסיים את הכיבוש עם הפרדה ל2 מדינות ועדיין להיות גם שמאל וגם ציוני.
אפשר גם להגיד שמבחינתך השמאל עכשיו צריך להגיע לפאזה של סיפוח ואזרוח ולמעשה לגמור את רעיון המדינה היהודית וזה אכן לא "שמאל ציוני" אבל אני לא חושב שלטיקט הזה יש יותר מדי מנדטים ויכולת השפעה אמיתית... למען האמת אני חושב שמה שאני מתאר פה זה פחות או יותר חד"ש (רק עם תוספת של שמאל כלכלי)

זו אכן שאלה, מרצ לכאורה היתה בקו הזה של 2 מדינות ל2 עמים וסיום הכיבוש, וזה אכן סוג של ציונות. אני מניח שאנשים כמו מוסי רז וגבי לסקי שעוולות הכיבוש בדמם, הם בהחלט ציוניים במובן הזה (רז קצין קרבי, לסקי עלתה לארץ כנערה מטעמי ציונות). אבל זה מיעוט שבמיעוט, וכפי שהראתה הממשלה האחרונה זה גם כמעט לא רלוונטי כשהכיבוש ממשיך ביתר שאת. היום הציונות מזוהה עם ההתנחלויות והכיבוש, זה המצב שהגענו אליו למרבה הצער.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 06, 2022 4:40 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

FLASH כתב:
לא אצטט את ברקו, חושב שעדיף לפורום בלי לשחזר את הדברים המביכים שכתב, וגם אין טעם להגיב לדברים סטייל "זה לא משנה מה היא הגדרת הגזענות, אתה פשוט גזען"

כתבתי ש75% בעלי יחס חיובי לדת. כתבו שהנפצתי, שאין 75% מסורתיים ודתיים. כמובן לא כתבתי על מסורתיים ודתיים, אבל נו, יש פה כמה משתמשים שאם לא יוצא להם שטות מהפה כנראה השתלטו להם על היוזר. בעקרון זו היתה הערכתי על בעלי יחס חיובי, הלכתי לבדוק.

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340, ... 60,00.html
כאן סקר בקרב 2800 ישראלים מאוכלוסיה מייצגת , 80% מאמינים שיש אל כלשהו

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340, ... 20,00.html
כאן כבר ביחס ליהדות, 67% מאמינים שחשוב לשמור על השבת לפי המסורת היהודית. מעריך שיש עוד 8% שלא חושבים כך, אבל כן בעלי יחס חיובי לדת.

בלינק לסקר האחד (מ-2011) אמנם מצוין ש"שני-שלישים מהאוכלוסייה סבורים כי חשוב לשמור על השבת לפי המסורת היהודית (כ-40% מהחילונים ולמעלה מ-70% מהמסורתיים תומכים בקביעה זו)", אבל גם רשום שם ש-"57% מהמשיבים סבורים כי יש להפריד את הדת מהמדינה", ואפילו בפסקה הראשונה של הכתבה רשום ש"במבט ראשון נראים כמה מן הנתונים כסותרים זה את זה."

הסקר השני הוא מלפני 13 שנים ואפילו בו מצוין ש-"46% (נכון ל-2009) מגדירים את עצמם חילונים, 22% דתיים או חרדים ועוד 32% מסורתיים", שזה הכי ללכת עם ולהרגיש בלי, כלומר אלה כל אותם אנשים שאומרים כל משפט שני בעזרת השם אבל יאכלו שרימפס ובייקון בחו"ל, ינהגו בשבת וכמובן יניחו כיפה על הראש בכניסה לבית המשפט כשהם נאשמים בעבירה. אלה האפיקורסים הגדולים ביותר.

בקיצור, חיפשת נתונים שיאששו את המספרים שזרקת ומצאת שני סקרים מלפני מעל לעשור שאפילו בהם ישנם ממצאים סותרים ובחרת את שני הנתונים שהכי יתאימו לאג'נדה שלך.
ואתה עוד לא מתבייש לקרוא לי מביך...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 06, 2022 8:04 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
2. שמוליקי, מעניין שדווקא אתה בתור הסטטיסטיקאי שבחבורה אומר ש"תוצאות הבחירות הנוכחיות הן בגלל בן גביר". יותר מכל תוצאות הבחירות הנוכחיות הן בגלל חוסר האיחוד של העבודה ומרצ והפרישה של בל"ד מהמשותפת. ההבדל בין הגושים היה תיקו מוחלט. העובדה שהתיקו המוחלט הזה הפך לממשלה של ביבי היא לא בן גביר, אלא הנ"ל.

אני חושב שזה לא סותר.
לא קל לנחש "מה היה קורה אילו", אבל אני לא חושב שמישהו חושב ש"הציונות הדתית" ללא בן-גביר מקבלת קרוב ל-516 אלף קולות (ואני בספק רב האם חצי מזה).
לאן באופן היפותטי (נניח שבן-גביר נפסל או לא מתמודד, או מוחרם או ווטאבר) היו הולכים שאר הקולות הללו - סביר שרובם לליכוד או למפלגות החרדיות, אבל בהחלט סביר שכמה עשרות אלפים מהם לא היו הולכים להצביע (כל מיני כאלה בנרטיב של "איבדנו אמון בכולם חוץ מבן-גביר הבריון שיעשה סדר") או הולכים עם גנץ נניח.
בימים האחרונים התפרסם אגב שלא מעט בני קיבוצים הצביעו לבן-גביר, אך ורק בגלל הפשיעה החקלאית.

רוצה לומר - המתמטיקה אכן אומרת שתרחיש סביר הוא שאיחוד בין העבודה ומרץ, ואיחוד נוסף בין המפלגות הערביות (שלא מובן מאליו אגב האם גדול/קטן מ"סך חלקיו", שהרי חלק מאג'נדה של בל"ד היא ממש כנגד המפלגות הערביות האחרות), היה מעביר אותנו למשהו סביב ה-60-60.
אבל טענה מקבילה לכך היא שאולי ללא בן-גביר (וללא האיחודים הנ"ל) גם כן היינו סביב 60-60, ואם מאחדים את שני המאורעות, אז אולי נפתחות אפילו אופציות ללפיד להרכיב ממשלה (קרי, "גוש הימין" משמעותית מתחת ל-60).
אין לדעת...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 06, 2022 8:09 pm 
Hall of Famer

סבבה טיעון "אין לדעת", אבל הטיעון על הפירוקים בשמאל ואצל הערבים הוא יש לדעת, ותערו של אוקאם מחייב אותנו להתייחס לזה כסיבה העיקרית.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 06, 2022 8:34 pm 
Hall of Famer

ללא אחוז חסימה כלל התוצאה היתה 61-59.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 06, 2022 10:07 pm 
Hall of Famer

סמוטריץ' נואם בכנסת לרגל יום הזיכרון לרבין.

תקציר: השב"כ לא רק כשל לשמור על רבין, הוא גם עורר את הפרובוקציות שסייעו לרוצח לבצע.

והרבנים שלו קשורים לזה? מה? מה פתאום?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 07, 2022 10:25 pm 
Hall of Famer

ולסמוטריץ' גם לא בא על כדורגל בשבת.

שימו לב לסדרי העדיפויות של הכהניסטים: להציק להומואים, כפייה דתית וסידור מחדש של ההיסטוריה של רצח רבין. יוקר מחיה? איכות חיי האזרחים?

אבל קיצונים משני הצדדים ושום דבר לא משתנה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 08, 2022 10:40 am 
Hall of Famer

Hacohen כתב:

תקציר: השב"כ לא רק כשל לשמור על רבין, הוא גם עורר את הפרובוקציות שסייעו לרוצח לבצע.

אתה לא מדייק לגבי מה שסמוטריץ' אמר. משפט שהשב"כ לפחות היה מודע לפרובוקציות שנעשו, הוא למרבה הצער נכון, כי אבישי רביב היה סוכן של השב"כ ואם אני זוכר נכון הוא גם היה עם הגדרת תפקיד "סוכן פרובוקטור" ורביב עשה מספיק פרובוקציות באותה תקופה, בין אם בהנחיית השב"כ או על דעת עצמו. אני חושב שהקונצנזוס הוא שהשב"כ נכשל בהפעלת רביב.
אבל סמוטריץ' הרחיק. הוא דיבר על כך שהשב"כ עודד את הרוצח. ממשפט כזה אפשר להבין שהשב"כ ידע על עמיר וכוונותיו ועודד אותו להמשיך. וזאת כבר קונספירציה מבית היוצר של -
א'. ניסו לעשות לעמיר "האחים קהלני" על רקע המקרה שהשב"כ תפס 2 אחים שניסו להרוג פלסטינאי, אבל נכשלו, אחרי שהשב"כ שידע על הכוונה וניסיון הרצח עיקר להם את כלי הנשק ותפס אותם בשעת מעשה. כלומר השב"כ ידע על כוונותיו של עמיר והניח לו בכוונה לבצע את ניסיון הרצח כדי לתפוס אותו בשעת מעשה ולתת לשמאל דלק נגד הימין ולעשות דלגיטימציה למאבק נגד אוסלו. עמיר היה חכם יותר, זיהה שהחליפו כדורים/עיקרו נשק והצליח לבצע את הרצח.
ב'. אנשי שב"כ רצחו את רבין בדרך לאיכילוב. אני לא כל כך מכיר את הקונספירציה הזאת, אבל נדמה לי שבמקרה הזה מי שנתן את ההוראה זה שמעון פרס.
אני חושב שסמוטריץ' הרבה הרבה יותר מסוכן מבן גביר ולא פחות מופרע ממנו.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 08, 2022 10:46 am 
Hall of Famer

סמוטריץ' בסך הכל מהדהד את כל מה שהימין המשיחי שהוא בא מקרבו חושב כל השנים: אנחנו רק טוב, אין בנו רע, הרצח לא קשור אלינו, זה שילוב של השבכ עם התימני הזה על הכיפה השחורה, אין לנו שום אחריות, מה רוצים מאתנו, אנחנו בכלל הקורבנות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 08, 2022 12:18 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
Hacohen כתב:

אתה לא מדייק לגבי מה שסמוטריץ' אמר. משפט שהשב"כ לפחות היה מודע לפרובוקציות שנעשו, הוא למרבה הצער נכון, כי אבישי רביב היה סוכן של השב"כ ואם אני זוכר נכון הוא גם היה עם הגדרת תפקיד "סוכן פרובוקטור" ורביב עשה מספיק פרובוקציות באותה תקופה, בין אם בהנחיית השב"כ או על דעת עצמו. אני חושב שהקונצנזוס הוא שהשב"כ נכשל בהפעלת רביב.
אבל סמוטריץ' הרחיק. הוא דיבר על כך שהשב"כ עודד את הרוצח. ממשפט כזה אפשר להבין שהשב"כ ידע על עמיר וכוונותיו ועודד אותו להמשיך. וזאת כבר קונספירציה מבית היוצר של -
א'. ניסו לעשות לעמיר "האחים קהלני" על רקע המקרה שהשב"כ תפס 2 אחים שניסו להרוג פלסטינאי, אבל נכשלו, אחרי שהשב"כ שידע על הכוונה וניסיון הרצח עיקר להם את כלי הנשק ותפס אותם בשעת מעשה. כלומר השב"כ ידע על כוונותיו של עמיר והניח לו בכוונה לבצע את ניסיון הרצח כדי לתפוס אותו בשעת מעשה ולתת לשמאל דלק נגד הימין ולעשות דלגיטימציה למאבק נגד אוסלו. עמיר היה חכם יותר, זיהה שהחליפו כדורים/עיקרו נשק והצליח לבצע את הרצח.
ב'. אנשי שב"כ רצחו את רבין בדרך לאיכילוב. אני לא כל כך מכיר את הקונספירציה הזאת, אבל נדמה לי שבמקרה הזה מי שנתן את ההוראה זה שמעון פרס.
אני חושב שסמוטריץ' הרבה הרבה יותר מסוכן מבן גביר ולא פחות מופרע ממנו.

הקונספירציה הזו טוענת שזה קרה בנסיעה מהכיכר לבי"ח איכילוב שנמשכה כביכול יותר מידי זמן (הרי הם קרובים) ושגם אולי חוסל איש שב"כ נוסף באותו אירוע, כאשר הכדורים שנורו בכיכר היו אכן כדורי סרק ("סרק סרק") ולאחר מכן ברכב בוצע ירי חי ברבין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 567 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 23  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 12 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: