סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 17, 2024 3:47 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2876 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 116  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' פברואר 19, 2023 9:23 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
ראי שעל הקיר כתב:
אני לא יודע בן כמה אתה בדיוק, אבל מהטקסט אני מניח שאתה באזור גיל 30-40, אני צודק?
ובכן, לי יש תחושה שרשות מבצעת כל-יכולה וחסרת איזונים ובלמים שבה החרדים מהווים משקל משמעותי יותר ויותר (לא חייב להיות רוב; היה פה נתון שכבר היום כמעט 30% מתלמידי כיתה א' הם חרדים, עוד 12 שנה כולם בני 18) היא מתכון לזירוז אותה השפעה עוד בימי חייך, אפילו בלי הפקטור שאני חושב שכן יקרה של ישראלים שיבחרו לא לחיות תחת משטר שהוא בעצם אוטוריטרי ותלוי תלות מוחלטת בטוב ליבם ונדיבותם של השליטים. עם הפקטור הזה כמובן זה יהיה אפילו עוד יותר זריז.

בן 35.

אני יכול לחזור על אותם דברים שנטחנו דק דק, כמו למשל המצב שהיה נהוג בארץ טרם המהפכה המשפטית (לא היינו פחות דמוקרטים), או העובדה שלמעשה המצב הנהוג כיום הוא שלבית המשפט אין מעצורים בכלל וכל שנותר לנו הוא לקוות שכבודם יואילו בטובם לרסן את עצמם.
אם נלך לפי תרחישי הבלהות שלכם על ניצול כוחה הבלתי מוגבל של הממשלה לצורך החרבת הדמוקרטיה, נוכל גם לשחק במשחק הזה רק בכיוון ההפוך, והמופרך לא פחות, ולטעון שיבוא יום ובו בית המשפט יפסוק שההטבה הספציפית עם בני העם היהודי בהגירה לישראל מהווה אפליה פסולה, ולכן היא בטלה, או למשל להורות למדינה לפצות פליטים פלסטינים שגורשו/ברחו במלחמת העצמאות. הרי תיאורטית, בגישה הנוכחית שבה אין באמת ריסון, זה יכול לקרות.

ולעניין - התחרדות של המדינה ברמה שתפגע בזכויות הפרט של האזרחים לא יכולה לקרות עכשיו ולא משנה איזו רפורמה משפטית תעבור. מדוע? כי אין היתכנות למצב שבו מיעוט או אפילו מחצית מעם יכול לשלוט על חלק השני של העם. כל החוקים שאני רואה שמנסים להעביר עכשיו (למשל איסור חמץ בבתי חולים) הם כאלה שגם חילונים-מסורתיים הם סה"כ סבבה איתם, ולכן חוק כזה יכול לעבור יחסית בשקט. לא זה המצב לגבי, נניח, איסור גורף וקשיח על פתיחת עסקים בשבת או איסור נסיעה בשבת וכו'. ביום שזה יקרה, סביר להניח שתראה אותי מפגין לצדך ברחובות ואולי יותר מזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 19, 2023 10:00 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אני לא זוכר שטרום המהפכה המשפטית השליטים בחרו לבד, אבל ממש לבד, את השופטים.
לא זוכר שטרום המהפכה נסגרה כל פרצה, אבל ממש כל פרצה, לאפשרות ריאלית של ביקורת שיפוטית על השלטון.
לפחות לא בימים שאני הייתי אדם בוגר. אולי בימי מפא"י אבל אני לא עד כדי כך קשיש.
ההקבלה כאילו יש בישראל היום רשות אחת, השופטת, היא הגזמה פראית. השופטים לא בחרו את השליטים, השופטים לא קיבלו החלטות על מלחמה או שלום או פרוייקטים גדולים (רק דוגמאות מעטות), ובסופו של דבר בקושי פסלו חוקים.
היום לעומת זאת לשליטים יהיה כוח אבסולוטי. גם ה"פרצה" (הלא מעשית בעליל) של אפשרות של כל 15 השופטים המתגברים על פסקת התגברות תיסגר כאשר השליטים יבחרו לבד את השופטים.
ובוא, עם שליטים שיש להם כוח אבסולוטי יש נסיון במקומות אחרים. זה לא נגמר טוב.

ואשר לתשובה על מסורתיים וכו', אני לא יודע מה מידת מסורתיותך. אני מניח שוב מהטקסטים שאתה כותב שאתה ממש לא (אם אני טועה תקן אותי). אתה חושב שלא יתקבלו חוקים ש"מסורתיים יכולים לקבל" שיפגעו בך ובחופש שלך, ולא יהיה מי שיגן עליך? ושזה לא יתגבר עם הזמן, ולא בטווח המאד ארוך? טוב, תהנה...
אני לא אומר שהכל יקרה בבת אחת, אבל זה יקרה יותר מהר ממה שנדמה לך לדעתי. תהליך מדורג ("בסוף מתרגלים להכל") כמו הצפרדע בסיר על האש, אבל מהיר. המסורתיים אגב יתרגלו לפניך...
למשל זה שאין תחבורה ציבורית בישראל בשבת - חילונים מקבלים את זה (לפחות לא מפגינים על זה) למרות שזה פוגע בהם בוודאות. פשוט התרגלו.

ובינתיים דיברנו רק על ענייני דת, לא דיברנו על ענייני חוקים להגנה על שחיתות שלדעתי יבואו עוד יותר מהר. למעשה, כבר באים.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 19, 2023 10:57 pm 
Hall of Famer

אה, ואם קראת את הודעתי הראשונה שפתחה את תת הדיון הזה - בהנחה שהבנות שלי יעזבו את המדינה, ומהרגע שזה יקרה, אתה לא תפגין לצדי ברחובות. כלומר הפוך, אני לא אפגין לצדך ברחובות. ההיפך, אני אצביע למפלגה הכי טליבאנית והכי מושחתת שאוכל למצוא בהנחה שיש לה סיכוי ריאלי להיכנס לכנסת. אני כבר קשיש למדי, הרבה להזיק לי הם לא יוכלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 19, 2023 11:32 pm 
Freshman

חשבתי שתגיד משהו על זה שביום שזה יקרה, זה כבר יהיה מאוחר מידי...

לגבי מיעוט שולט על רוב, אפשר לדבר על פחות או יותר כל אקט קולוניאליסטי אוור, או סתם להסתכל על סוריה (כן, יש יותר מסוג אחד של מוסלמים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 19, 2023 11:39 pm 
Hall of Famer

אני לא הולך לחכות לתאוקרטיה בשביל זה. עוד לפני התאוקרטיה ישראל תהפוך אחרי הרפורמה למדינה של רשות מבצעת כל יכולה ומשם לדעתי המסלול ברור, לא רק בענייני דת כאמור. עוד לפני זה ישראל תהפוך למדינה שמגינה באופן אקטיבי על שליטים מושחתים, למשל (וכבר רואים ניצנים של זה). אני חושב שיהיו לזה עוד היבטים, בינתיים אניח לזה אבל תחשוב שוב על השאלה שלך מה קרה בפסאודו-דמוקרטיות אחרות.
הבנות שלי ילדות גדולות ויחליטו לבד על עתידן, אבל אני מניח שהאוטוקרטיה תספיק להן, הן לא יחכו לתאוקרטיה שתבוא. אני רק אזרז אותה (באופן זניח, granted) באמצעי היחיד שעומד לרשותי - הקול שלי בבחירות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2023 3:05 am 
Freshman

התכוונתי יותר ברמת המדינה, שבאותו שלב להפגנות לא תהיה תוחלת (גם אם מניחים שעכשיו עוד יש).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2023 8:46 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
ר מהר ממה שנדמה לך לדעתי. תהליך מדורג ("בסוף מתרגלים להכל") כמו הצפרדע בסיר על האש, אבל מהיר. המסורתיים אגב יתרגלו לפניך...
למשל זה שאין תחבורה ציבורית בישראל בשבת - חילונים מקבלים את זה (לפחות לא מפגינים על זה) למרות שזה פוגע בהם בוודאות. פשוט התרגלו.

.

לגביי התחבורה הציבורית זה מובן. מראשית ימי היישוב לא הייתה תחבורה ציבורית בשבת למעשה ועל כן כולנו גדלנו למציאות כזו מיומינו הראשון כאן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2023 9:31 am 
Junior

oren_80 כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
ר מהר ממה שנדמה לך לדעתי. תהליך מדורג ("בסוף מתרגלים להכל") כמו הצפרדע בסיר על האש, אבל מהיר. המסורתיים אגב יתרגלו לפניך...

.

לגביי התחבורה הציבורית זה מובן. מראשית ימי היישוב לא הייתה תחבורה ציבורית בשבת למעשה ועל כן כולנו גדלנו למציאות כזו מיומינו הראשון כאן

ומה אתה חושב,
כל הדברים האלה שחלקם כבר נשכחו הולכים להיות בליבת מערכת הבחירות הבאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2023 9:58 am 
מנהל פורום

יש תחבורה ציבורית בישראל בשבת. לא כמו שצריך, ולא איפה שרובכם מסתובבים/גרים, אבל יש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2023 10:14 am 
Hall of Famer

ביישובים הערביים יש.
ביישובים יהודיים התחבורה הציבורית "הרגילה" היחידה עובדת בכל השבת בחיפה בגלל שלפני קום המדינה הייתה שם תחבורה ציבורית אז במסגרת הסטטוס קוו זה נשאר.
לאחרונה הוסיפו תחבורה ציבורית אלטרנטיבית שלא ע"י חברות האוטובוסים הרגילות בגוש דן, קווי ה-700' ויש גם 2 קווים נוספים אחרים שעיריית ר"ג מפעילה.

רכבות אין מן הסתם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2023 11:07 am 
Hall of Famer

Lakic כתב:
oren_80 כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

.

ומה אתה חושב,
כל הדברים האלה שחלקם כבר נשכחו הולכים להיות בליבת מערכת הבחירות הבאה.

אני רואה שעוד לא הפנמת.
אני אחזור שוב.
שליטים שלוקחים להם כוח אבסולוטי לא עושים את זה על מנת לוותר עליו או לסכן אותו, או לתת ליריביהם אפשרות לרכב על כתפיהם ולקבל את הכוח הזה בעצמם.
שליטים אבסולוטים, כמו בכל פסאודו-דמוקרטיה, יאפשרו את המשחק עד הגבול שבו יחושו סכנה לשלטונם וכוחם.
במילים אחרות, אם נראה לך שיהיה בליבת הבחירות הבאות משהו שיסכן את השלטון, אני חושש שעוד לא הפנמת מה קורה.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ב' פברואר 20, 2023 11:09 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2023 11:08 am 
מנהל פורום

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
יש תחבורה ציבורית בישראל בשבת. לא כמו שצריך, ולא איפה שרובכם מסתובבים/גרים, אבל יש.

זה לחלוטין איזוטרי ולוקאלי למקומות ספציפיים ולא משהו שנותן מענה סביר למי שבאמת מעוניין בזה.
עלה תאנה של סטטוס קוו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2023 11:38 am 
Junior

הקואליציה סבורה שברגע שהרפורמה תעבור המחאות ייגמרו?
בצורה הנוכחית למדינה לא פשוט יהיה לתפקד - היום המפגינים חוסמים את צומת עזריאלי ומחלף השלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2023 11:54 am 
Hall of Famer

אז ההשערה שלי שבשלב מסוים, בטח ככל שהן תימשכנה במתכונת הזו וככל שהשליטים האבסולוטים יצברו לעצמם יותר ויותר סמכויות, הן תדוכאנה ביותר ויותר כוח.
אפשרות אחרת, או שאולי תבוצע במקביל לראשונה, היא שהן תדוכאנה על ידי הפגנות נגד גדולות, מאורגנות על ידי השליטים או גופים מקורבים להם, כמו שקרה ברוסיה ב-2011.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2023 12:57 pm 
Sophomore

זכ''א (ולמעשה כל אחד אחר) - ממליץ לך בחום לקרוא את ''סיפור מוזר ומלא תמהון'' של סידון.
וחוק החמץ בהחלט מפריע לחילונים לא מעטים. בגלל זה בכלל הנושא הגיע לבג''ץ. והוא בהחלט פוגע באנשים שהם בין כה חלשים ואומללים.

כמו ראי, אני משתתף בהפגנות ועושה מה שבכוחי אבל אני לא מאמין שזה ישנה. אומר שגם אם ההפיכה תבלם כעת, זו רק ארכה. בלי לטפל בשלוש הבעיות השורשיות של הדמוקרטיה הישראלית - הכיבוש, יחסי דת-מדינה, וזכויות לא-יהודים - ההדרדרות לתהום הפשיזם תמשך.
אני אצפה בכך מרחוק אם וכאשר, אך לצערי הרב זה לא נכון לחלק מבני משפחתי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2023 1:17 pm 
Hall of Famer

בסוף לדעתי יגיעו לפשרה אחריי הקריאה הראשונה כי נתניהו לא רוצה לחרב את הכלכלה ולהיזכר כראש ממשלה שכזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2023 1:19 pm 
Junior

רון דניאל, מנכ"ל חברת הפינטק ליקווידיטי, מספר בראיון לכלכליסט: "בעבר הייתי צריך להתחנן לעובדים שיעברו לסניפים שלנו בחו"ל, וכעת - רק בחודש האחרון קיבלתי 20 בקשות מעובדים שמבקשים לעשות רילוקיישן"

יופי של דיון על ייבוא מקביל בוועדת הכלכלה ביחד עם ניר ברקת וביתן. כשעובדים עבור כולם, זה מחלחל מיד לתחושות של הציבור. כל הכבוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2023 2:02 pm 
Hall of Famer

אתה רוצה לספר במה מדובר, או שזה סוד?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2023 2:05 pm 
Junior

לא משנה איזה צד אתם, את זה אתם חייבים לראות.
ספוילר: נעשתה הצבעה על ידי גפני אם הרפורמה פוגעת בכלכלה. יצא שהיא לא פוגעת בכלכלה. אפשר להמשיך.
https://twitter.com/AyeletBrun/status/1 ... 0798863360

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2023 2:07 pm 
Hall of Famer

יאיר נתניהו בשעה האחרונה עם אמירה אומללה
טוען שהשב'כ לא פחות אחראי לניסיון ההפיכה נגד אבא שלו
הוא ושרה הרסו את נתניהו ולא ברור איך הם לא באיזה מוסד סגור

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2023 2:39 pm 
Junior

טרי טרי כי היה פה דיון, אז הלמ"ס פרסם לכבוד יום המשפחה
בשנת 2021 היו בישראל כ-2.20 מיליון משפחות לעומת , כ- 1.87 מיליון לפני כעשור, בשנת .2012
המשפחה הישראלית כוללת בממוצע 3.72 נפשות.
האחוז הגבוה ביותר של משפחות שכוללות זוגות עם ילדים עד גיל 17 היה בבית שמש – כ-71% ,לעומת כ-48% בממוצע הארצי.
בערים הגדולות ממוצע הנפשות הגבוה ביותר למשפחה נמצא בבית שמש 5.26 ,בבני ברק 4.82 ובירושלים 4.24,לעומת הממוצע הארצי – 3.72.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2023 2:47 pm 
Hall of Famer

נפשות למשפחה או ילדים למשפחה? נשמע לי ילדים למשפחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2023 2:53 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
נפשות למשפחה או ילדים למשפחה? נשמע לי ילדים למשפחה.

נפשות.

https://i.postimg.cc/rwPGkLzH/Screen-Sh ... -13-55.png

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2023 2:57 pm 
Freshman

זה קצת עניין של איך בכלל מגדירים משפחה - ילדים מסונפים להורים עד גיל 18? עד חתונה? עד ילדים משלהם?
אז זאת סתם סטטיסטיקה סבוכה ולא מעניינת. הרבה יותר קל לבדוק מספר לידות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2023 3:01 pm 
Junior

רואה שחורות כתב:
זה קצת עניין של איך בכלל מגדירים משפחה - ילדים מסונפים להורים עד גיל 18? עד חתונה? עד ילדים משלהם?
אז זאת סתם סטטיסטיקה סבוכה ולא מעניינת. הרבה יותר קל לבדוק מספר לידות.

כן. הלמ"ס אוהב לקחת סטט' פשוטות ולעשות חיתוכים שכל הקשר בינם לבין המציאות, הן בעיתיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2876 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 116  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 48 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: