סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 15, 2024 7:09 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 736 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 30  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: חרבות ברזל 2.0
הודעהפורסם: ג' אוקטובר 15, 2024 4:07 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
טוב, אני רואה שהתנסחתי קצת מפותל מידי.
ננסה שוב, חוסר התפקוד מול חיזבאללה וחמאס נובע מקריסה טוטאלית של הגופים המשרתים בישראל, ממשלה, תקשורת, כנסת, צבא, ארגוני הביון. והם עצמם קרו כי החברה כולה קורסת. הטענה של ראי בדיון הזה מוצדקת בעיני. אני מניח שאנחנו חלוקים על הפתרון, אבל תיאור המצב מדויק בעיני.
אני לא מבין איך אפשר לראות את ישראל של 2024 ולחשוב אחרת, אפילו הנצחונות שלנו הם תבוסות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 15, 2024 4:54 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אני אומר מעבר לזה.
במקרה של חמאס היה מדינאי עם אלטריור מוטיב, נתניהו עם המדיניות האסטרטגית שלו לתמוך בחמאס כי לתפיסתו זה היה אינטרס של ישראל, להפריד את הרצועה מהגדה. אני עומד על נוראותה של המדיניות הזו כבר יותר מעשור; ואיתו היו גם היהירות וקונספציית "חמאס מורתע ולא רוצה יותר מלחמות" של המערכת הבטחונית והתקשורת.
במקרה של חיזבאללה לא היה אלטריור מוטיב כזה, הרי אין מדינה למנוע או משהו כזה. במקרה של חיזבאללה זה היה פשוט פחד. מראש הממשלה (שזה בעיקר נתניהו פשוט כי הןא היה פי 10 זמן מהאחרים גם יחד, אבל גם הם) דרך כל המערכות וגם הלך רוח נפוץ בעם.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 15, 2024 5:24 pm 
Sophomore

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
ננסה שוב, חוסר התפקוד מול חיזבאללה וחמאס נובע מקריסה טוטאלית של הגופים המשרתים בישראל, ממשלה, תקשורת, כנסת, צבא, ארגוני הביון. והם עצמם קרו כי החברה כולה קורסת. הטענה של ראי בדיון הזה מוצדקת בעיני. אני מניח שאנחנו חלוקים על הפתרון, אבל תיאור המצב מדויק בעיני.
אני לא מבין איך אפשר לראות את ישראל של 2024 ולחשוב אחרת, אפילו הנצחונות שלנו הם תבוסות.

ציפה,
עשית סלט,
ישראל היא חברה קרועה בגלל המהפכה המשטרית ובגלל שהשלטון מעוניין בפירוק שלה.
לפני זה היה לא מושלם אבל הסטטוס קוו היה יציב.

המדינה במצב גרוע בגלל הזנחה של שנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 15, 2024 5:26 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
אני אומר מעבר לזה.
במקרה של חמאס היה מדינאי עם אלטריור מוטיב, נתניהו עם המדיניות האסטרטגית שלו לתמוך בחמאס כי לתפיסתו זה היה אינטרס של ישראל, להפריד את הרצועה מהגדה. אני עומד על נוראותה של המדיניות הזו כבר יותר מעשור; ואיתו היו גם היהירות וקונספציית "חמאס מורתע ולא רוצה יותר מלחמות" של המערכת הבטחונית והתקשורת.
במקרה של חיזבאללה לא היה אלטריור מוטיב כזה, הרי אין מדינה למנוע או משהו כזה. במקרה של חיזבאללה זה היה פשוט פחד. מראש הממשלה (שזה בעיקר נתניהו פשוט כי הןא היה פי 10 זמן מהאחרים גם יחד, אבל גם הם) דרך כל המערכות וגם הלך רוח נפוץ בעם.

אתה אומר הרבה דברים אבל עדיין לא הוכחת כלום.
קונספציה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 15, 2024 5:31 pm 
מנהל פורום

Bluey כתב:
ציפה דריפה אלמדלסי כתב:

ציפה,
עשית סלט,
ישראל היא חברה קרועה בגלל המהפכה המשטרית ובגלל שהשלטון מעוניין בפירוק שלה.
לפני זה היה לא מושלם אבל הסטטוס קוו היה יציב.

המדינה במצב גרוע בגלל הזנחה של שנים.

ישראל קרועה עוד לפני המהפכה המשטרית. הקריסה הזו קורית בגלל נתניהו, כן. היא עדיין קרתה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 15, 2024 6:02 pm 
Hall of Famer

Bluey כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
אני אומר מעבר לזה.

אתה אומר הרבה דברים אבל עדיין לא הוכחת כלום.
קונספציה שכזאת

אתה מוזמן למצוא הסברים אלטרנטיבים להתנהלות של ישראל מול חיזבאללה ב... נניח, 5 השנים האחרונות לפני המלחמה. מה היה פה חוץ מפחד ורצון לשקט בכל מחיר, כשכולם ידעו על ההתעצמות המטורפת של חיזבאללה? כולל בדברים הצבאיים גרידא, למשל מי בדרג המדיני הורה לצבא לזלזל ולהגחיך את התושבים שהתלוננו על חפירת המנהרות אפילו אחרי שב-2018 כבר נמצאו מנהרות חודרות לישראל, ומי הורה לצבא להתגאות ב"הישג" של להעמיד פנים שנפצעו חיילים ולביים פינוי במקום להילחם. למשל. או מי הורה לצבא להמליץ לקבל את כל דרישות לבנון (בעצם דרישות חיזבאללה) בהסכם הגז.

אם אתה טוען שהיה סטטוס קוו יציב אפילו לנוכח מה שאתה מגלה עכשיו שנבנה לאורך שנים כשצה"ל נכנס לכפרים בדרום לבנון - בנוסף להתעצמות מערך הטילים ולנסיון שחיזבאללה צבר בסוריה, שהיו סודות גלויים - אז אתה זה שבקונספציה שאפילו כשההיפך ממנה מכה לך בפרצוף לא תצא ממנה. זה היה סטטוס קוו יציב כמו מול חמאס עד 6 באוקטובר, אבל מסיבות אחרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 15, 2024 6:22 pm 
Sophomore

השאלה כאן היא בינארית.
האם הצבא קיבל הוראה לפעול וסירב?
אם כן תוכיח.
העובדות ב2006 קיבל הוראה וביצע.
ב2024 קיבל הוראה וביצע.
אתה טוען שקרה משהו באמצע? תוכיח.

או שהסכם הגז הלמלמי שבר למפרע 15 שנה אחורה את רוחו של הצבא והעם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 15, 2024 6:29 pm 
Hall of Famer

לא נכון. זו לא שאלה בינארית, כי לא כל דבר יורד מהדרג המדיני. הבאתי דוגמאות לכך. כמו הביביסטים שמחביאים את ביבי מאחורי מערכת הבטחון ("לא הייתה מדיניות, הוא רק הקשיב להם" או משהו כזה), אתה מחביא אותם מאחורי הסינר שלו.
יש פה רצף של פעולות שמצביעות על דרך, לאורך שנים, בזמן שכולם ידעו כמה חיזבאללה מתעצם וידעו על תוכניותיו שהוא לא הסתיר. גם של המדינאים - וגם של אנשי בצבא והממסד הבטחוני. השאלות המגוחכות שלך שמתכחשות למציאות גם כשהיא מרביצה לך באף לא מראות על הקונספציה שלי דווקא.
"סטטוס קוו יציב" עאלק. גם מול חמאס היה סטטוס קוו יציב, לשיטתך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 15, 2024 8:14 pm 
Hall of Famer

מה בדיוק היה הסיפור ההוא עם החיילים הכביכול פצועים? זוכר את זה חלקית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 15, 2024 8:19 pm 
Junior

בלואי איפה שירתת בצבא?

ניכר שאתה לא מבין שכל דרג מאכיל את הדרג שמעליו במה שמקדם אותו ונוח לו, מסגן לרסן לסאל לאלמ עד לרמטכל, ועד לראש הממשלה, ותפקיד הדרג שמעל לבקר , לבדוק, לשאול, ובמקרה שנוח לו-הוא נוטה לשתף פעולה עם החלטורה הישראבלוף של הדרג מתחתיו, וזה האמאמא קורה במערכת הבטחון ואין סיבה להניח שלא בדרג הפוליטי.

ברור שהאחריות היא על כולם, וגם כל המערכות המשיקות (תקשורת כנסת וכו') שידרו באותו קו. מי לא יישר קו עם האג'נדה של שמירת השקט בצפון ב18 שנה? מי שמעת שדחף לפעולה? על מרד הגנרלים שמעת? הדחיפה של רפול לתקיפת הכור בעיראק שמעת? ראית משהו דומה לזה מול צבא הטרור שהתפתח בצפון ובדיוק גרם לפינוי מאה אלף תושבים לראשונה בתולדות ישראל? מה היתה האסטרטגיה מולו חוץ מ"שקט עד שאצא לפנסיה"?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 15, 2024 9:24 pm 
Sophomore

זו בערך הסיבה לדעתי לאנקדוטות שראי הזכיר.
אנשים נוטים להתנהג ולדבר בדרך שהם מרגישים שמי שלמעלה יעריך.
אבל אלו אנקדוטות ורציתי להבין אם יש נקודה אמיתית במה שהוא אומר ולכן נמנעתי מלהכנס למסיחים.

לגבי דחיפה לפעולה של התקשורת והמערכות המשיקות, התקשורת דחפה את אולמרט לפעול מול דרום לבנון או להפציץ את הכור הסורי? היה מרד גנרלים?
לא שאני חושב שאולמרט חף מטעויות. אבל השיקולים האסטרטגים של פעולה עם סט כלים מאוד מרשים היא אחריות ראש הממשלה.

ההרגשה בציבור וגם שלי עד ההתפקחות היתה שיש כאן משחק שחמט שמנוהל והם עוד מעט מקבלים מט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 15, 2024 11:52 pm 
Hall of Famer

זה קל מדי. אני יכול למצוא עוד ועוד "אנקדוטות" כאלה כולל "אנקדוטות" שבהן נהרגו חיילים. ירי נ"ט או מטענים על הגבול.
הקטע הוא אפילו לא רק חוסר התגובה אלא ההתגאות בבזיונות האלה בתור הישגים. זה לא בא משום דרג מדיני או רצון לרצות מישהו. זה היה אורח המחשבה.
ואני לא יודע באיזה ציבור הסתובבת, אני ראיתי רוח של הם עושים לנו בית ספר, גם בכלל וגם בתקשורת (בטח אצל אלה שלא מקריאים את הודעות דובר ה"ל בתור חדשות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 16, 2024 8:07 am 
Hall of Famer

תקפו בדאחיה לפני זמן קצר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 16, 2024 3:32 pm 
Junior

עוד על מבצע הביפרים, מפי רויטרס כשהמידע הונגש על-ידי אמיר בן שלום, גל"צ:
ציטוט:
רוייטרס מפרסם תחקיר מדהים על מבצע הביפרים. מתמצת :המשלוח הגיע ללבנון בפברואר השנה. המכשיר הממולכד נבנה כך: ליד סוללת המכשיר הוכנס חומר נפץ פלסטי במשקל 6 גרם שיחד עם החומר הכימי בסוללה הפך את הפיצוץ לעוצמתי יותר שווה ערך ל-40 גרם חנ״מ. סמוך לחומר הנפץ הפלסטי הושתל חומר דליק מאד ששימש כנפץ. הסוללה, חומר הנפץ והנפץ עצמו נעטפו במארז בגודל קטן מקופסת גפרורים והוכנסו לגוף הביפר. כל החומרים היו פלסטיים ולכן לא הבחינו בהם בשיקוף. מקורות לבנונים אישרו שחיזבאללה בדק את הביפרים במכשירי שיקוף בנמל התעופה של ביירות כדי לוודא שהם לא ממולכדים ולא הבחין במנגנון המיוחד. החשד התעורר כשהסוללות הנטענות התרוקנו מהר מהצפוי. הסוללה המיוחדת שנבנתה וסומנה LIBT783 הייתה למעשה פרויקט של המוסד. כדי להטעות את חיזבאללה המוסד יצר לה היסטוריה טכנית מומצאת ברשת. במילים אחרות בנה לה סיפור כיסוי כאילו זו סוללה ידועה ותקנית. לחברת השיעור גולד אפולו בטאייואן הוצג הביפר הזה תחת השם AR-924 כחדשני בעל סוללה נטענת ל 85 ימים ואחרי מו״מ היא הוסיפה אותו לסל המוצרים שלה. סוכני מכירות יצרו קשר עם איש הרכש של חיזבאללה וניהלו איתו מו״מ ארוך שבסיומו נמכרו הביפרים במחיר נמוך יחסית לשוק. ב 17/9 הוחלט להפעיל את המבצע על ידי הודעת טקסט שלמעשה הייתה אות חשמלי עוצמתי שהפעיל את המטען. התוצאות: 39 הרוגים ו 3400 פצועים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 17, 2024 12:03 am 
Sophomore

2700 רקטות שוגרו בשבועיים האחרונים מלבנון
מערכת הטאאד האמריקנית שמקבילה לחץ2 הגיעה בצהריים לישראל ועל פי רויטרס הערכה שישראל תתקיף באיראן ביממה הקרובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 17, 2024 11:41 am 
Junior

ציטוט:
ארה"ב תקפה הלילה מטרות חות'ים בתימן - לראשונה באמצעות המפציץ האסטרטגי החמקן B2 spirit.
לפי התימנים, 15 תקיפות לפנות בוקר. ע"פ משרד ההגנה האמריקאי הותקפו 5 מטרות בתת קרקע ונעשה שימוש ראשון במפציץ האסטרטגי B2 (שהוא ע"פ ויקיפדיה המטוס היקר ביותר שיוצר בהיסטוריה בעלות של כ 44 מיליארד דולר). שימוש במפציץ זה מאפשר הטלת פצצות כבדות במיוחד. אפשר להניח כי הוטלו פצצות חודרות בונקרים כדי להגיע למערכות ולאמל"ח של החות'ים המאוחסנים מתחת לפני הקרקע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 17, 2024 3:31 pm 
Junior

כל הטוויטר לא רגוע כשהוא מתדלק בעצמו שמועות על חיסול סינוואר.
אני חושב שהבסיס זו תמונה שרצה שהיא כביכול של הגופה שלו באזור שהופצץ.
כסאקר של טוויטר, זו לא הפעם הראשונה שיש מחול שדים כזה סביב חיסולי בכירים ואני משתדל לא לכתוב, כי לרוב זה כלום. הפעם, אולי גם הודות לכך שאנחנו באמצע חג, זה נראה כמו "פסטיבל" עוצמתי בהרבה.
הלוואי מה אני אגיד לכם. סקפטי קצת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 17, 2024 3:52 pm 
Hall of Famer

יצאה הודעה רשמית של צה"ל ושב"כ על כך שנבדקת האפשרות שסינואר במחוסלים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 17, 2024 3:52 pm 
Hall of Famer

בשלב הזה אני לא מאמין לכלום עד שאין אישור רשמי. ובכל מקרה, החטופים מדאיגים אותי הרבה יותר מאשר השאלה אם העכברוש חוסל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 17, 2024 3:59 pm 
Hall of Famer

מה שמדאיג זה שאם זה נכון, אז אף על פי שסינואר עצמו לא ראוי לנשום חמצן על פני האדמה, האספסוף הביביסטי יתחזק.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 17, 2024 4:03 pm 
Junior

Hacohen כתב:
יצאה הודעה רשמית של צה"ל ושב"כ על כך שנבדקת האפשרות שסינואר במחוסלים.

הודעה משותפת לדובר צה״ל ודוברות שב״כ שיצאה כעת:
ציטוט:
ראשוני: במהלך פעילות של לוחמי צה״ל ברצועת עזה, חוסלו שלושה מחבלים. צה״ל ושב״כ בודקים את האפשרות כי אחד המחבלים הוא יחיא סינוואר. בשלב זה לא ניתן לאשר את זהות המחבלים. במבנה בו נהרגו המחבלים, לא נמצאו סימנים להיותם של חטופים באזור. כוחות צה״ל ושב״כ הפועלים בשטח ממשיכים לפעול תחת הזהירות הנדרשת. אנו מבקשים להיצמד לנוסח המדובר ולהנחיות הצנזורה לטובת שמירה על ביטחון כוחותינו. פרטים נוספים בהמשך.

מה שמעניין זה שאם זה אכן הוא, זה נשמע כמו פעולת חיסול כמעט אגבית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 17, 2024 4:52 pm 
Hall of Famer

מיטב השופרות מכינים עכשיו את הספינים של צאת החג, על המלך ביבי שנקם את נקמת ה7.10.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 17, 2024 4:54 pm 
Sophomore

בתוך 3 שבועות חיסלנו את נאסרללה וסינוואר.לא רע בכלל :mrgreen:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 17, 2024 5:01 pm 
Junior

החיסול של הנייה, על אדמת איראן היה מרשים מאוד גם כן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 17, 2024 5:10 pm 
Hall of Famer

אגב על פי הפרסום, החיסול של סינואר היה לא מתוכנן וקרה במסגרת פעילות שלא נועדה לכך. ביבי אמנם ינסה למנף את זה, אבל אני לא בטוח שזה מה שהוא רצה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 736 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 30  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 65 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: