סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' מאי 22, 2025 11:29 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2587 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 104  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: נגיף הקורונה
הודעהפורסם: ג' מרץ 17, 2020 3:27 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
הactive cases מתחת ל300 בנתיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 17, 2020 3:57 pm 
Hall of Famer

ועלה בחזרה.
313 חולים פעילים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 17, 2020 10:29 pm 
Hall of Famer

הצפי של מערכת הבריאות למה שעומד לקרות בימים הקרובים
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5696976,00.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 17, 2020 10:31 pm 
Hall of Famer

אולי זה נכון, אולי לא. בטח ובטח שלא עולה לו כסף לתת נבואות זעם.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 18, 2020 12:35 am 
Hall of Famer

אם המספר בסוף היום עומד על 337, אפשר להיות מעודדים.
תוספת של 39 מקרים ביממה מול 7 מחלימים זה בהחלט מיתון של צמיחה בactive case.
מה עוד שחלק לא קטן מהם הינם חוזרים מחו"ל כך שקצב ההדבקה עוד יותר מתון מכך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 18, 2020 12:39 am 
Hall of Famer

בהינתן שכל הנתונים יושבים אצל הממשלה, להערכתי הם בוחרים את העיתוי הנוח כדי להתאים גם למדיניות שהם בוחרים.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 18, 2020 8:44 am 
Hall of Famer

427

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 18, 2020 9:16 am 
Junior

באמת לא מבין את המשמעות של המספרים האלה.
פרופסור גרוטו אומר ערב אחרי ערב שיש כ3000-4000 חולים בישראל רק שלרובם לא הגיעו ולא הצליחו לאמת רשמית.
אתמול פרו׳ ברבש אמר שהסגר הכרחי כדי להציל את אפריל ועד סוף מרץ נהיה עם 10,000 חולים.

אז מאוד חשוב שעכשיו הצליחו לאמת 427.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 18, 2020 9:45 am 
Sophomore

פרופסור מייקל לויט אמר עכשיו שהוא יופתע מאוד אם יהיו כאן יותר מ-10 מתים בגלל הקורונה. כמו כן ציין שאיטליה נמצאת במגמת בלימה של המחלה והמספרים שם בירידה ב-3 ימים האחרונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 18, 2020 10:06 am 
Hall of Famer

ביזאד סופריאן כתב:
פרופסור מייקל לויט אמר עכשיו שהוא יופתע מאוד אם יהיו כאן יותר מ-10 מתים בגלל הקורונה. כמו כן ציין שאיטליה נמצאת במגמת בלימה של המחלה והמספרים שם בירידה ב-3 ימים האחרונים.

הצלחת להבין את הראיון איתו? זה היה אחד הראיונות הכי פחות נוחים לשמיעה והאזנה אי פעם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 18, 2020 10:22 am 
Sophomore

oren_80 כתב:
ביזאד סופריאן כתב:

הצלחת להבין את הראיון איתו? זה היה אחד הראיונות הכי פחות נוחים לשמיעה והאזנה אי פעם

כן. גם קראתי מאמרים קודמים שלו.
יוצא נגד כל הפאניקה שיוצרים בציבור, אומר שבאיטליה בלבד מתו 25,000 אנשים משפעת רגילה בשנת 2016-2017, ממליץ לא להיבהל מהמספרים העולים בישראל כי מדובר בשיטת בדיקה שמשתנה כל הזמן, טוען שבאיטליה הם כבר בחצי הדרך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 18, 2020 11:00 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
לפחות הנתון הרשמי לא מראה מגמה של ירידה. בארבעת הימים האחרונים כ-3500 חולים חדשים ביום לעומת אזור ה-2500 ליום בשלושת הימים שלפני.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 18, 2020 11:16 am 
Junior

כשיש מתנגדי חיסונים ומביאים דעות של רופאים ברחבי העולם שנגד החיסונים, יצאו פה בפורום בטענה שיש קנון מדעי והוא הקובע.

אני לא מכיר את הפרופסור שלאומית הביא ועל איזה נתונים הוא מסתמך, אני כן רואה שכל העולם עוצר, לימודים, טיסות, ספורט ועוד ועוד בהפסדים של טריליונים.
הכח של הכלכלה חזק יותר מכמה רופאים עם פאניקה.
אם בכל זאת (כמעט) כל מדינות העולם שהנגיף הגיע אליהם פועלים בצורה דומה אז כנראה שזה לא כל-כך פשוט ולא כמו שפעת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 18, 2020 12:22 pm 
Sophomore

Dovi כתב:
כשיש מתנגדי חיסונים ומביאים דעות של רופאים ברחבי העולם שנגד החיסונים, יצאו פה בפורום בטענה שיש קנון מדעי והוא הקובע.

אני לא מכיר את הפרופסור שלאומית הביא ועל איזה נתונים הוא מסתמך, אני כן רואה שכל העולם עוצר, לימודים, טיסות, ספורט ועוד ועוד בהפסדים של טריליונים.
הכח של הכלכלה חזק יותר מכמה רופאים עם פאניקה.
אם בכל זאת (כמעט) כל מדינות העולם שהנגיף הגיע אליהם פועלים בצורה דומה אז כנראה שזה לא כל-כך פשוט ולא כמו שפעת.

הוא לא אמר שצריך להשתולל ברחוב ולצאת למסיבות. להפך. אמר שכן מכניסים את הציבור לפאניקה ויש ממשלות שעושות מזה הון פוליטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 18, 2020 12:48 pm 
קראתי באיזה שהוא פרסום, שהוא אפילו חבר הצוות המייעץ לממשלה בנושא הקורונה, כך שזה בכלל משונה.
אבל, הלוואי שהוא צודק, מה נגיד.

חזור למעלה

הודעהפורסם: ד' מרץ 18, 2020 12:53 pm 
Sophomore

יוניק כתב:
קראתי באיזה שהוא פרסום, שהוא אפילו חבר הצוות המייעץ לממשלה בנושא הקורונה, כך שזה בכלל משונה.

זה לא משונה. האיש חתן פרס נובל, מומחה בביולוגיה חישובית...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 18, 2020 1:15 pm 
Hall of Famer

יוניק כתב:

הוא בראיון גם אמר שהוא אמר את דיעותיו ותובנותיו בפגישה עם נתניהו אתמול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 18, 2020 1:41 pm 
Hall of Famer

היה ראיון נרחב עם פרופסור לויט ב"כלכליסט", כמדומני בסוף השבוע האחרון (או זה שלפניו).
הוא נחשב לאחד מהדוברים הזרים המומחים המקובלים בסין בחודשים האחרונים. לחלוטין לא הייתי מזלזל באדם כזה, עם המודלים והתובנות שלו. כמובן שאין בכך וודאות לשום דבר, גם המודלים הם הרי "רק הסתברותיים" וכו', אבל עדיין.

(בסביבתי הקרובה כמה אנשים ממש הסתלבטו עליו לאור קביעתו האחרונה - "חולה דמנציה" וכו' - ממש לא במקום הזילזול)

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 18, 2020 3:45 pm 
Senior

לינק לטור מעניין של אסף נתן. נשמע מדבר לעניין אבל מודה בעצמו שאינו מומחה.
טענתו הכללית היא שהקורונה תדביק את כולנו אבל רק מעטים יפתחו סימפטומים. עוצמת ההדבקה היא כזו שאין באמת סיכוי להשתלט עליה אבל המחלה עצמה היא קלה עד לא קיימת לרוב האנשים. היא תגווע מעצמה (או גוועה מעצמה בסין) אחרי שמספיק אנשים יידבקו ויהפכו לחסינים.
אין לי בדיוק איך להתווכח עם הטענה שלו למעט זה שיש שוני גדול מאוד בין מדינות שונות באופי ההתפשטות ההידבקות והתמותה, כתלות בדרך שבה הן התיחסו אליה. המודל שלו לא כול להסביר הבדלים כאלה. בכל זאת מעניין (כולל התגובות שלא עברתי עליהן בעיון).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 18, 2020 3:53 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
הבדל נוסף הוא בפיזור הגילאים של האוכלוסיה. אני חושב שאחת הסיבות שבאירופה אנשים נופלים כמו זבובים היא שהאוכלוסיה שם מבוגרת. באיטליה למשל מה שקראתי באיזשהו מקום זה שרבע מהאוכלוסיה מעל גיל 65. בישראל זה בין עשירית לשמינית.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 18, 2020 4:03 pm 
Junior

תומר כתב:
לינק לטור מעניין של אסף נתן. נשמע מדבר לעניין אבל מודה בעצמו שאינו מומחה.
טענתו הכללית היא שהקורונה תדביק את כולנו אבל רק מעטים יפתחו סימפטומים. עוצמת ההדבקה היא כזו שאין באמת סיכוי להשתלט עליה אבל המחלה עצמה היא קלה עד לא קיימת לרוב האנשים. היא תגווע מעצמה (או גוועה מעצמה בסין) אחרי שמספיק אנשים יידבקו ויהפכו לחסינים.
אין לי בדיוק איך להתווכח עם הטענה שלו למעט זה שיש שוני גדול מאוד בין מדינות שונות באופי ההתפשטות ההידבקות והתמותה, כתלות בדרך שבה הן התיחסו אליה. המודל שלו לא כול להסביר הבדלים כאלה. בכל זאת מעניין (כולל התגובות שלא עברתי עליהן בעיון).

המשפט האחרון שלך מספיק כדי להפיל את כל ה"תיאוריה" שלו.
מספיק לראות את ההבדלים בין ווהאן לשאר סין כדי להבין שאלו פעולות הממשלה שהשתלטו על הנגיף ולא שום דבר אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 18, 2020 4:22 pm 
Hall of Famer

אני קצת נדהם איך לאור התפתחות המחלה (בארץ ובעולם), והחרפת צעדי המנע כאן בישראל - עדיין ישנם אנשים שחוששים מתרחיש קיצון בו יהיו בישראל מיליוני "נשאי הנגיף", ועשרות אלפי קורבנות. מטבע הדברים אנשים אלו הם גם הקולניים ביותר ברשתות החברתיות וכו'.
נוהגים להשוות את תסריטי האימה שלנו לאיטליה למשל (וגם שם עם כל הכבוד עדיין לא מדברים על מספרים במימדים הללו), אבל פשוט מתעלמים מהמון הבדלים: החל מגילאי האוכלוסייה, כמות מעברים של אזרחים זרים שהאיצו את ההתפשטות של הוירוס, והכי חשוב - המציאות, באיטליה למשל הנפטר הראשון היה ב-21 בפברואר, אז היו להם כ-19 חולים בסך הכל. מה גורם לזה שדווקא בישראל יש לנו ברגע זה כ-400 חולים מאומתים, רבים נוספים שאינם מאומתים מן הסתם, ועדיין מספר חד ספרתי של חולים קשים ואפס תמותה? איני בטוח (וספק רב אם מישהו בטוח בכך), אולי גנטיקה, אולי משהו בצורת הטיפול, אולי מזג האוויר, אולי הכל ביחד...
אבל זה נתון סופר חיובי שאנשים בקושי מתייחסים אליו. אגב, אוטוטו אנחנו בדרך להיות המדינה עם הכי הרבה חולים מאובחנים וללא תמותה.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 18, 2020 4:55 pm 
מנהל פורום

shmueliki כתב:
אני קצת נדהם איך לאור התפתחות המחלה (בארץ ובעולם), והחרפת צעדי המנע כאן בישראל - עדיין ישנם אנשים שחוששים מתרחיש קיצון בו יהיו בישראל מיליוני "נשאי הנגיף", ועשרות אלפי קורבנות. מטבע הדברים אנשים אלו הם גם הקולניים ביותר ברשתות החברתיות וכו'.
נוהגים להשוות את תסריטי האימה שלנו לאיטליה למשל (וגם שם עם כל הכבוד עדיין לא מדברים על מספרים במימדים הללו), אבל פשוט מתעלמים מהמון הבדלים: החל מגילאי האוכלוסייה, כמות מעברים של אזרחים זרים שהאיצו את ההתפשטות של הוירוס, והכי חשוב - המציאות, באיטליה למשל הנפטר הראשון היה ב-21 בפברואר, אז היו להם כ-19 חולים בסך הכל. מה גורם לזה שדווקא בישראל יש לנו ברגע זה כ-400 חולים מאומתים, רבים נוספים שאינם מאומתים מן הסתם, ועדיין מספר חד ספרתי של חולים קשים ואפס תמותה? איני בטוח (וספק רב אם מישהו בטוח בכך), אולי גנטיקה, אולי משהו בצורת הטיפול, אולי מזג האוויר, אולי הכל ביחד...
אבל זה נתון סופר חיובי שאנשים בקושי מתייחסים אליו. אגב, אוטוטו אנחנו בדרך להיות המדינה עם הכי הרבה חולים מאובחנים וללא תמותה.

אני מודה שכל פעם שאני חושב שאני מבין משהו, אני מגלה שבעצם אף אחד לא מבין עדיין כלום.
מה שקרה באיטליה גרם לחשוב שגם בישראל יש כבר אלפי נדבקים ושזה רק עניין של זמן. אתה חושב שזה לא נכון?
יש הבדלים, אבל גם יש דמיון - למשל תרבות של לתחמן את המערכת ולא להקשיב באמת להוראות וגם חוסר דמיון לשלילה - למשל שאנחנו במקום אחרון במיטות אשפוז ב-OECD וכל מיני מדדים אחרים המצביעים שהמצב אצלנו יהיה גרוע.

ועם כל זה, אי אפשר שלא לערבב פה פוליטיקה ולחשוב שאולי באמת אצלנו יש הגזמה ושכל הנוכלים בראשות ביבי החליטו לנצל את המצב ולהביא לתנאים שיאפשרו להם להישאר בשלטון עוד הרבה זמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 18, 2020 5:09 pm 
Junior

בינתיים האנומליה הכי גדולה שיש בישראל היא הפער בין מספר הנדבקים לבין חומרת ההגבלות. להערכתי, זה פער שבהחלט עשוי להביא לכך שישראל תעצור את הקורונה לפני שתקרב לרמה של איטליה. יתכן מאוד שלמצב הפוליטי יש קשר לבחירה של הממשלה ללכת על הצעדים הכי דרסטיים שאפשר בשלב מוקדם יחסית, אבל יכול להיות שזה בדיוק מה שיביא לנצחון מרשים ומהיר יחסית על המגיפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 18, 2020 5:37 pm 
Hall of Famer

ודים כתב:
מה שקרה באיטליה גרם לחשוב שגם בישראל יש כבר אלפי נדבקים ושזה רק עניין של זמן. אתה חושב שזה לא נכון?
יש הבדלים, אבל גם יש דמיון - למשל תרבות של לתחמן את המערכת ולא להקשיב באמת להוראות וגם חוסר דמיון לשלילה - למשל שאנחנו במקום אחרון במיטות אשפוז ב-OECD וכל מיני מדדים אחרים המצביעים שהמצב אצלנו יהיה גרוע.ועם כל זה, אי אפשר שלא לערבב פה פוליטיקה ולחשוב שאולי באמת אצלנו יש הגזמה ושכל הנוכלים בראשות ביבי החליטו לנצל את המצב ולהביא לתנאים שיאפשרו להם להישאר בשלטון עוד
הרבה זמן.

אני אומר אדרבה - סביר שיש אצלנו כבר אלפי נדבקים (ראיתי מחקר עולמי שבדק ומצא שכמות הנבדקים בפועל היא לערך פי 7 מהמדווח - כמובן שזה רק אומדן ותלוי גם בכמות הבדיקות המבוצעות, אבל נניח נבסס על משהו סביר זה), אז רק אחד מכל כמה מאות מהם מגיע למצב קשה עד כה, וכך תגיע לאחוז תמותה נמוך מאוד מאוד (שאמנם אולי יגדל בהמשך עקב עומס על המערכת וכו' - אבל כרגע עובדתית הוא 0...).
בסין אוכלוסייה הגדולה פי 170 מישראל, המשבר פרץ אצלם ולכן הם לא נהנו מהפריבילגיה להיערך אליו, ולצורך העניין נעריך (לחומרה) שהם יסיימו עם הוירוס עם כ-5000 קורבנות. מה הטיעון הנגדי לכך שבישראל תהיה כמות דומה (שלא לומר גבוהה מכך) של קורבנות? אפשר לנסח טיעון דומה גם בעניין דרום קוריאה.
למה דווקא שתי מדינות אלו כדאי לבחור כרגע כמקרה בוחן? כי הן מאוד גדולות, וסביר מאוד ששיא הקרייסס כבר מאחוריהן.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2587 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 104  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 7 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: