עמוס לב כתב:
ehud כתב:
עמוס לב כתב:
את אהבת המתנחלים הרגשתי במלוא עוזה כשהייתי בשטחים וכל שבת קיבלנו עוגות, ברכות, הצעות לעשות את השבת וכו', עד אותה שבת שממשלת ישראל (וממשלת ימין בראשות יצחק שמיר) שלחה אותנו לפנות מאחז בלתי חוקי ואז שוב הרגשנו את האהבה כשהפכנו לנאצים שפלים וכו' וכו'.
אני משתדל לא להשתמש בהשוואות לנאצים ובטח לא לקלל כך (בניגוד לחלק לא קטן מחברי הפורום) כמעט בשום סיטואציה.
לכן כואב לי לקרוא את מה שכתבת.
אבל מעניין איך אתה תגיב אם יפרקו לך את הבית כולו, כאשר מבחינתך מדובר בבנייה שהיא טהורה לחלוטין.
וכן, כל בנייה של בית של יהודי על אדמות ביו"ש היא בנייה חוקית לחלוטין*
*אם מדובר בשטח ריק שרשום על שם ערביי יו"ש זה גם תקין, כל עוד אין להם כרגע שום נזק מזה.
אני לא באמת מחכה לתגובה של אהוד ולא מתכוון להתנצח איתו. אבל אולי העובדות, שאני חוויתי אותם בעצמי יגרמו לאהוד קצת להרהר, כנראה שלא והוא ימצא את ההצדקות המתאימות. לא נורא.
בכל מקרה, זה לא היה בית של אף אחד, זה היה מאחז שהוקם כתגובה ציונית הולמת לאיזה אירוע שקרה בשטחים ולמחרת או יומיים אח"כ אנחנו הוזעקנו לפינוי.
וגם אם מישהו היה בא לפרק לי את הבית, אז את הילד בן ה-19 שרק ממלא פקודות לא הייתי מקלל, בטח לא בקללות כמו שאנחנו ספגנו. שאוהבים אותנו מאד, עד שאנחנו מפריעים להם ואז אנחנו נאצים, או בשפה היותר עדינה של המשתמש אהוד, אנשים כמו שיבר או זכ"א הם סכנה לעם ישראל, שהם פועלים לפי סט חוקים אחר לגמרי מחוקי המדינה ומוכנים לציית לחוקי המדינה, כל עוד הם לא מפרים את החוקים להם הם מצייתים.
א. התנצלתי על איך שהתבטאתי כלפי היהודים היקרים המתקראים זכ"א ו - shiver.
מי ששופט כל אדם במקרים כאלו זה רק בורא עולם.
ב. הסברתי שמה שהחשבתי ככואב ומסוכן (לפני ההתנצלות) זה כך שמדובר באנשים שרואים את המציאות באופן כנה (בניגוד לחלק מחברי הפורום),
ועדיין יסכימו, כנראה, לשבת בממשלה עם איימן עודה (למשל), למרות שברור להם שמדובר באדם שהוא פשוט לא מכיר בזכותו של העם והארץ.
ג. סביר להניח שמה שכאב לאנשים שהחרבת את המאחז שלהם זה לא זה שהפרעת להם לממש איזה חלום אישי שלהם.
אלא זה שאתה לא מבין (או לא רוצה להבין) שנוכחות ישראלית במאחזים האלו מצליחה ממש את עם ישראל.
אני אתן דוגמה - הפיגועים שבוצעו בת"א או בבני ברק בוצעו על ידי מרצחים שיצאו מאזור ג'נין.
אין היום ממש התיישבות באזור הזה, את טיפת ההתיישבות שהיתה גירש אריאל שרון (מנסים היום להחיות את חומש).
יש להניח כי אם היו התיישבויות קרובות לג'נין המרצחים (שגם מתונים מהם חושבים שכל השטח בין הים לירדן שייך להם) היו מנסים לפגע ביהודים שחיים בישובים ליד ג'נין.
אז זה כואב שיהודי יקר כמוך לא מעריך את זה, ולא רוצה קצת לעשות סוויטש קטן בקו החשיבה שלו. כן, זה כואב.
כמובן שיחד עם זאת אני מגנה שימוש והשוואות לנאציזם.
לא מזמן ראינו פה בפורום איך משתמש (מתקרא "צ'ארלס") נפגע מכך שמישהו עשה סוג של השוואה בינו לבין נאצים.
ד. אל תתרגש מהמתקרא "תומר" או "Yuval" או כאלו אחרים שקוראים לא להתייחס אלי (אגב, בסוף גם הם עצמם מתייחסים אליי לא פעם).
תהיה עם אישיות, ולא איזה "סיסי" רכיכה (מקווה שאתה לא נעלב).
אם אתה חושב שנכון לענות בפורום עוף טופיק למתנחל דתי-לאומי, אז תעשה את זה בלי להתנצל.
כל טוב עמוס היקר, ואני מקווה שתתחיל קצת לעשות חשיבה מחדש לגבי כל הנושא של התיישבות ביו"ש.