סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' מאי 22, 2025 2:12 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 716 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 29  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מהומות בארה"ב
הודעהפורסם: ו' יוני 12, 2020 12:45 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
בוא נגיד לכל הפחות שחברה בינלאומית עם שוק של מאות מיליוני ואפילו מיליארדי לקוחות (קיימים ופוטנציאלים) ועם כלי מחקר שוק לא מבוטלים מן הסתם, סבורה שנקיטת קו כזה תועיל לה יותר מאשר תזיק - כלומר היא חושבת שבשוק של מיליארדים יש יותר אנשים שמזדהים עם הקו הזה מכאלה שסולדים ממנו.
איך אמר יובל? גם אם היא (ל'אוראל) עושה את זה יותר מפחד על רווחיה מאשר מזה שהיא עצמה גזענית, זה משמעותי.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ו' יוני 12, 2020 12:55 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 12, 2020 12:51 pm 
Hall of Famer

Ketchup כתב:
רק כדי להוסיף שמן למדורה:
Fawlty Towers: The Germans episode removed from UKTV over 'racial slurs'

מזל שכבר מזמן הורדתי את כל הסדרה.
mental note for the future
לא לסמוך על הסטרימינג. להוריד מיד כל סרט או סדרה שאתה אוהב ושיש בהם משהו כלשהו פוליטיקלי אינקורקט, או שמישהו כלשהו אמור אולי להיעלב מהם, או שמישהו כלשהו אמור להיעלב מהם בשם מישהו כלשהו אחר שאמור להיעלב מהם.

אחת הקומדיות האהובות עלי בכל הזמנים נקראת Allo Allo, קומדיה בריטית שמתרחשת בצרפת הכבושה במלחמת העולם השנייה. צוחקת על כולם - צרפתים, גרמנים, איטלקים וגם על בריטים. וכמובן יש בה מלא נאצים והם אומרים הייל היטלר.
אני רק יכול לחשוב מה יעשו לסדרה הזו בכללותה, אם לא עשו כבר. מזל שהורדתי גם אותה על כל 9 עונותיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 12, 2020 1:13 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
ראי שעל הקיר כתב:
בוא נגיד לכל הפחות שחברה בינלאומית עם שוק של מאות מיליוני ואפילו מיליארדי לקוחות (קיימים ופוטנציאלים) ועם כלי מחקר שוק לא מבוטלים מן הסתם, סבורה שנקיטת קו כזה תועיל לה יותר מאשר תזיק - כלומר היא חושבת שבשוק של מיליארדים יש יותר אנשים שמזדהים עם הקו הזה מכאלה שסולדים ממנו.
איך אמר יובל? גם אם היא (ל'אוראל) עושה את זה יותר מפחד על רווחיה מאשר מזה שהיא עצמה גזענית, זה משמעותי.

"משמעותי" זו מילה מאד נזילה ויחסית. פה זה נראה לי יותר "צורב את התודעה" מאשר משמעותי במובן של גזענות פעילה נגד לבנים. זה גם לא "נקיטת קו", בוא לא ניסחף. אנחנו חיים בעידן של אינסטנט-מסרים, כמה אנשים מתוך המיליארדים שאתה מדבר עליהם אשכרה התעמקו בדבריה או רואים במינוי שלה קריאה לגזענות נגד לבנים והבעת תמיכה בזה?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 12, 2020 1:35 pm 
Hall of Famer

כמה כבר עמוקים המסרים שלה?
כמה מהמיליארדים נחשפו למסרים המקוריים שלה? אין לי דרך לדעת. תלוי איפה הם קראו או שמעו על זה. היו כאלה שהיו מספיק חרוצים כדי לצטט את הפוסט, והיו כאלה שהעלימו אותו - אם מעצלנות ואם מתוך רצון לקדם נראטיב שבעצם יש פה אי צדק גזעני מצד ל'אוראל כלפי הדוגמנית, שעכשיו תוקן.

לגבי היועצת המשפטית של CNN, היא כמובן לא פוטרה ואפילו לא אולצה להתנצל, מה שקראת "דבר זול" (אגב, אני לא יודע כמה הוא זול; חלק מההתנצלויות האלה מגיעות לכדי התרפסות והלקאה עצמית משפילות ממש, אבל זה beside the point).
כלומר, היא כן התנצלה, בהמשך השידור, בפני אותו שדר - אבל ההתנצלות הייתה יותר גרועה מהאמירה. היא התנצלה כלפיו אישית על זה שהיא חשבה עליו את הדבר הכי נורא - שהוא לבן ("האנשים שלי הטעו אותי", היא אמרה לו), ולא חס וחלילה על זה שהיא שופטת בן אדם על פי גזעו כפי שהיא הניחה אותו. לזכותו ייאמר שהוא עלה עליה מיד, תקף אותה בנקודה הזו ולא הניח לה. אבל לפחות עד כמה שידוע לי, היא לא נדרשה להתנצל על זה על ידי CNN ולא הייתה נגדה מתקפה המונית ברשת (או אולי הייתה, לא יודע, אם הייתה אז לא הקשיבו להם). אפילו את הדבר הזול הזה, כפי שאתה קורא לו, היא לא נדרשה לעשות.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ו' יוני 12, 2020 1:57 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 12, 2020 1:40 pm 
Hall of Famer

סבבה. כאמור, טמטום וצביעות יש בכל הצדדים. האם אני חושש לגל גזענות נרחב כנגד לבנים? לא. האם אני יותר מוטרד מטראמפ חובב הניאו נאצים (איך הוא התנצל, החבר שלנו?)? כן.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 12, 2020 1:48 pm 
Hall of Famer

סבבה. אני בינתיים הולך לראות פרק ב-Allo Allo. עונה 7 פרק 4, שבו גיבורי הסדרה הצרפתים פוגשים באנגליה את צ'רצ'יל בכבודו ובעצמו (גם צ'רצ'יל כבר לא פוליטיקלי קורקט, אפרופו פסלים שנהרסים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 12, 2020 2:26 pm 
Hall of Famer

כן כן, הנה מעבר לפינה היום שבו לא תוכל לצחוק על נאצים, לא תוכל להגיד צ'רצ'יל ותרגיש מאוים בכל יציאה לרחוב כי אתה לבן. ארגון עמוק של אנטיפה אם אתה שואל אותי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 12, 2020 2:37 pm 
Hall of Famer

לא יודע, פסלים שלו כבר מושחתים ונהרסים בבריטניה. הדרישה היא גם להוריד פסלים של קרומוול, פרנסיס דרייק, נלסון, ג'יימס קוק, רשימה שלמה של מלכים מלכות וראשי ממשלה, ועוד רשימה שלמה שאני פחות מכיר אבל הבריטים אני מניח שכן. וכמובן כל פסל של קולומבוס (בארה"ב כבר מורידים אותם וגם בבריטניה יש). נראה לי קצת חורג מפסלי קונפדרציה אבל מה אני יודע. ו-it goes without saying שיש גם לשנות את שמו של כל מוסד, בניין או רחוב שנקראים על שמם, כולל מוסדות שהם עצמם בנו או ייסדו.

אשר לסדרה הזו, אם הורידו את הפרק של פולטי על הגרמנים - את הסדרה הזו לא רק יורידו בכללותה אלא גם ישמידו את המאסטרים שלה כנראה. כשתראה תבין, בכל אופן אני ממליץ. סדרה מאד מצחיקה. אם תרצה אני אעלה לדרייב רשת ואשלח לך לינק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 12, 2020 2:46 pm 
Hall of Famer

בוא נקבע פה לעוד שנה מהיום ונראה מה המצב.

תודה על ההצעה לסדרה, למרבה הפדיחה עוד לא ראיתי את הריקוד האחרון אפילו, אז אני מתעתד להתחיל בזה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 12, 2020 3:51 pm 
Hall of Famer

מעניין מה יעשו ל'אוכפים לוהטים' (חרא סרט אגב. לא יקרה כלום אם ייגנז)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 12, 2020 4:00 pm 
Hall of Famer

Ketchup כתב:
רק כדי להוסיף שמן למדורה:
Fawlty Towers: The Germans episode removed from UKTV over 'racial slurs'

נפלא.
מעניין אם יעיפו מהסטרימינג בעתיד את הכל נשאר במשפחה ונשואים פלוס שהיום למרבה הצער לא היו יכולות לעלות לאוויר (אגב, שמעתי פה ושם גם טענות שחברים היא פוגענית ולא לעניין במובנים מסוימים. חברים! סדרת חדר השינה האולטימטיבית לראות עם החברה שלך לפני שהולכים לישון!).

אומרים שגם הדמות "אפו" ממשפחת סמפסונס יגורש מהסדרה כי הוא פתאום נמצא כפוגעני כלפיי הודים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 12, 2020 4:58 pm 
Hall of Famer

"הכל נשאר במשפחה"... עוד סדרה שהורדתי במלואה לפני שידעתי מה הולך לבוא.
ולגבי "חברים", ב-ר-ו-ר! היא סקסיסטית, מחפיצה, צוחקת על איטלקים בגלל הדמות של ג'ואי, ועוסקת ב-fat-shaming בגלל הדמות של מוניקה.
הקומדיות הבריטיות הקלאסיות? Yes Minister/Yes Prime Minister צוחקת על צרפתים, על ערבים, וכמובן הדמויות של סר המפרי וסר ארנולד שבתכלס צוחקים על כל מי שהוא לא גבר לבן בוגר אוקספורד. Are You Being Served, טוב חבל להרחיב עליה את הדיבור כמה היא סקסיסטית. וחכה, עוד לא הגענו למונטי פייתון (השם ישמרנו! או תשמרנו!) ול-Not the Nine O'clock News, הסדרה קצרת המועד (למרבה הצער) שרואן אטקינסון התגלה בה.

לגבי הדמות של אפו בסימפסונס, הזכרתי את זה למעלה. הם כבר נאלצו להתנצל עליו אחרי מתקפה רבתי ברשת, הם עשו התנצלות בדמותה של ליסה סימפסון שבין השאר מדברת על זה שזה היה נכון ומצחיק ומקובל לזמנו, לפני עשרות שנים, ודברים נעשים פוליטיקלי אינקורקט עם הזמן - מה אפשר לעשות (What can you do)? אני לא יודע אם סילקו אותו מהסדרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 12, 2020 5:51 pm 
Hall of Famer

אוי מסכנים, תכף לא יהיה לכם מה לראות! תצרבו הכל בG5 לתוך תודעת האילומינטי של הבונים החופשיים שמנסים להפיל את טראמפ על ידי אנטיפה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 12, 2020 6:00 pm 
מנהל פורום

רק לציין שהדבר החכם היחיד שנכתב כאן בפוסט היה זה שנורטון הזכיר אותי.

וגם להגיד שאתם לא כל כך יודעים מה זה PC :(
לא כל "טרלול פרוגרסיבי" (וגם לא כל טרלול פרוגרסיבי אמיתי) זה PC. פוליטקלי קורקטנס זה משהו הרבה יותר מורכב מלהזהר שלא לפגוע במישהו אלא מדבר על מבנים חברתיים שלמים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 12, 2020 6:25 pm 
Hall of Famer

נו, ו...? רוצים לשנות את החברה על ידי שינויים במה מותר ואסור להגיד. והגבולות של מה אסור להגיד או להראות מתרחבים כל הזמן, כחלק מרצון לשינוי יותר ויותר רדיקלי כביכול. אז מה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 12, 2020 8:27 pm 
Hall of Famer

כפי שכבר צוין, אפשר לראות שינויים חיוביים מאד בשינוי השיח כלפי נשים, להט"בים ואנשים כהי עור, למשל. איזה שינויים שליליים אפשר לציין?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 12, 2020 8:30 pm 
Hall of Famer

אי אפשר כבר להגיד "תשמע לי, מכבי צריכה להביא בקיץ 2 כושים חזקים מתחת לצבע שיעשו שם סדר"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 12, 2020 9:08 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
אוי מסכנים, תכף לא יהיה לכם מה לראות! תצרבו הכל בG5 לתוך תודעת האילומינטי של הבונים החופשיים שמנסים להפיל את טראמפ על ידי אנטיפה.

למה לא יהיה? אמרתי שהורדתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 12, 2020 9:12 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
כפי שכבר צוין, אפשר לראות שינויים חיוביים מאד בשינוי השיח כלפי נשים, להט"בים ואנשים כהי עור, למשל. איזה שינויים שליליים אפשר לציין?

לא משנה אילו שינויים יהיו, הם לעולם לא יספיקו. אנשים תמיד ימצאו על מה להיעלב, ואם הם לא יעלבו, יהיה מי שייעלב בשמם. אז היום זה מיקרו אגרסיות, שזה באמת שטח חדש ומרתק ולא ממופה והולך וגדל, ומחר כבר יהיו ננו אגרסיות. אפילו ביטויים של PC, כמו כל דבר שנגמר ב"פוביה", הופכים לפוגעניים, שיבוש של החברה ודורשים שינוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 12, 2020 9:17 pm 
Hall of Famer

אוקיי, מיקרו, ננו, אנשים ימצאו ממה להיעלב. נגיד.

תכלס-השינויים בשיח קידמו משמעותית, באופן מציאותי לחלוטין, קבוצות מוחלשות באוכלוסיה וקידמו שינויים חברתיים גדולים וחשובים.

כנגד ההישגים החברתיים האלה, אילו נזקים ממשיים גרם הPC?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 12, 2020 9:41 pm 
Hall of Famer

הנה אתה רואה אותם, חלק מתוארים כאן. כל מי או מה שלא היה woke , גם אם הוא מעשרות או מאות שנים לפני שהיה דבר כזה woke, הופך למטרה ולדבר שיש למחוק. מעבר לזה, בכמעט כל דבר אפשר למצוא עלבון למישהו או משהו, או מיקרו עלבון, או עלבון עקיף או עלבון בפרוקסי, שפוגם בחברה הצודקת והאוטופית, אז גם הגבולות של מה שיש למחוק הולכים ומתרחבים. זה הופך לחזות הכל. לא רוצה להגיד מה זה מזכיר לי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 12, 2020 9:48 pm 
Sophomore

דרך אגב, רק כדי להבהיר, אני די מחבב את הרעיון של ה PC, הרעיון שהשפה קובעת את התודעה. ובמידה מרובה, כמו שיובל ונדב אמרו, זה אכן עובד. מצד שני יש כמה דברים מעצבנים לגבי ה PC: יש הרבה אנשים שמשתמשים בהעלבות כדי לסתום את הפה למי שלא מסכים איתם, זה במיוחד מעצבן כשזה מופנה לאנשים עם דעות די ליברליות. לפעמים אנשים טיפשים לא מבינים את ההקשר. למשל הנסיונות לצנזר את מארק טווין על שימוש במילים שבזמנו לא היה להן משמעות גזענית. או הצנזור של Fawlty Towers של אפיסודה שצוחקת על גזענות.

לא יודע אם זה בדיוק PC אבל מה שעשו לוודי אלן בשם MeToo בעיני זה איום.
לצערי אין לי פתרון ששומר רק את הדברים הטובים מ PC.
הלקח שאולי הרבה אנשים (ישראלים), במיוחד חלק מהמשתתפים בדיון הזה, צריכים להפנים הוא אולי להיות פחות אגרסיביים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 12, 2020 10:06 pm 
Sophomore

הערה נוספת, ראי זרק הרבה שמות של סדרות טלוויזיה. אני לא בטוח שכולן נופלות לאותה קטגוריה. חלקן ביקורתיות כלפי גזענות כמו הכל נשאר במשפחה וחלקן בעיני משאירות טעם רע. ויש מיקרים יותר מסובכים, Are You Being Served, כיום נראית איומה, אבל בתקופתה אני מניח שהיא נתנה לגיטימציה לדמות של גיי מאד מוחצנת.

לגבי Allo Allo היא מאוד משעשעת אבל מספיק לראות פרק אחד. כל הבדיחה שהם מדברים במבטאים במקום לדבר בשפות המתאימות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 12, 2020 10:24 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
הנה אתה רואה אותם, חלק מתוארים כאן. כל מי או מה שלא היה woke , גם אם הוא מעשרות או מאות שנים לפני שהיה דבר כזה woke, הופך למטרה ולדבר שיש למחוק. מעבר לזה, בכמעט כל דבר אפשר למצוא עלבון למישהו או משהו, או מיקרו עלבון, או עלבון עקיף או עלבון בפרוקסי, שפוגם בחברה הצודקת והאוטופית, אז גם הגבולות של מה שיש למחוק הולכים ומתרחבים. זה הופך לחזות הכל. לא רוצה להגיד מה זה מזכיר לי.

אבל אני לא שואל אותך מה הופך להיות עלבון, מיקרו עלבון או מה זה מזכיר. שאלתי מה הנזקים הממשיים של PC לחברה האנושית מול היתרונות הממשיים שהביא הPC לחברה האנושית.

אבל סבבה לגמרי, אם זו התשובה (וזו באמת התשובה). היתרונות זה שלהט"בים הפכו להיות במידה רבה חלק לגיטימי מהחברה, נשים הרבה פחות מאוימות ומוטרדות ואפליה על בסיס מוצא היא לא חוקית ולא לגיטימית. הנזקים זה שמגזימים בהיעלבויות. טוב.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 12, 2020 11:03 pm 
Hall of Famer

לא, לא קראת מה כתבתי או שלא הבנת. דיברנו על פסלי קונפדרציה? סבבה, אנשים שנלחמו למען הגזענות והעבדות, אוקיי. אני יכול להבין את זה כמו שאני מבין שמסירים פסלים של מנהיגים נאצים.
אבל יש גבול לדבר הזה? ממשיכים בקולומבוס ובג'יימס קוק ופרנסיס דרייק, כי הם קולוניאליסטים. והלאה עם נלסון וקרומוול וכמובן צ'רצ'יל שאמר דברים לא יפים על האיסלם ועל הודים ואחרים. קוראים לצנזר, להסיר, לשנות או להבהיר יצירות מלפני עשרות ומאות שנים כי הם לא מתאימים לכללי ה-wokeness של היום. זה הופך לחזות הכל, כל השאר נמחק ונהייה משני.
גבולות העלבון ההולכים ומתרחבים, שהולכים ונפרטים למיקרו וננו ועלבונות בלתי-מודעים ועלבונות פרוקסי בשם מישהו, מובילים לזה. כי ככל שיותר דברים הם מעליבים עד רמת המיקרו והננו, יותר דברים צריכים להימחק, ואם במקרה הנעלב "המיועד" לא נעלב - אז יש מי שנעלב בשמו.והרי לעולם לא באמת נגיע לאוטופיה, תמיד יהיו שטחים חדשים של היעלבות לכבוש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 716 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 29  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: