סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 30, 2024 2:26 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 969 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 39  הבא

האם תתחסן?
כן, בהזדמנות הראשונה 60%  60%  [ 25 ]
כן, אבל רק אחרי כמה זמן לראות מה קורה 26%  26%  [ 11 ]
לא, אני לא פוחד מהקורונה 7%  7%  [ 3 ]
לא, אני חושש מההליך המהיר של פיתוח החיסון/תופעות לוואי 7%  7%  [ 3 ]
סך הכל הצבעות : 42
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: חיסון לקורונה
הודעהפורסם: א' פברואר 21, 2021 11:48 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
רצף

https://www.themarker.com/opinion/.prem ... -1.9470649

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 22, 2021 3:46 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
צריך להגיד שככל שאני ראיתי, מבצע החיסונים של ישראל והתוצאות הראשוניות שלו כן עושים רעש עם לא מעט שבחים בתקשורת העולמית, וקריאות לרשויות שלהם "ללמוד מישראל".

מה שכן, כמובן שבעיניהם (ברוב הדיווחים שראיתי) אנחנו חייבים לספק לפלסטינים חיסונים... גם בגדה וגם בעזה.
אני יכול להבין למה זה יכול להיות אינטרס שלנו, בטח כשמדובר בגדה. אבל חובה לספק להם אין לנו. זו אחריות אזרחית שנמצאת אצל הרשות שלהם (או דה פקטו חמאס בעזה). אנחנו צריכים לא להפריע למי שימכור או יתרום להם חיסונים, לא מעבר.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 22, 2021 11:17 pm 
מנהל פורום

אתה מדבר כאילו מדובר במדינה נפרדת, אוטונומית, בעלת חופש פעולה יבשתי, ימי ואווירי, עם כלכלה עצמאית.
בפועל מן הסתם זה לא ככה. היא מדינה שבהרבה אספקטית נשלטת ותלויה על ידי ישראל ובהקשר הזה הסיבות לא כל כך משנות.
אז כן, הגיוני מאוד שישראל גם אחראית פה באיזושהיא צורה גם על תחום אספקת החיסונים ברשות.

ובטח אם תיכנס לנקודת המבט של איזה אירופי או סיני או אמריקאי שמכיר את המציאות בצורה שטחית. הם בוודאי חושבים שאנחנו אחראים לזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 23, 2021 2:26 am 
Hall of Famer

באספקט הזה? כן, יש להם רשות אזרחית שאחראית על מערכת הבריאות של תושביה. אם הם רוצים לקנות חיסונים ממישהו או שמישהו רוצה לתרום להם חיסונים, ישראל צריכה לא להפריע כי זה דבר חיובי וחשוב ואין סיבה להפריע. אבל ישראל לא אחראית לחסן אותם או לספק להם חיסונים מהמלאי שלה, אלא אם וככל שהיא מחליטה שזה באינטרס שלה - בעיקר כדי למנוע תחלואה בישראל (בכל זאת אנשים מתערבבים, פלסטינים עובדים בישראל וכו'.) וזה נכון בעיקר לגדה, הרבה פחות לעזה.

נקודת המבט השטחית של אחרים לא מעניינת אותי ולא הופכת את ישראל לאחראית על אספקט אזרחי כזה כשיש לפלסטינים רשות שלטונית. הרשות הזו קיבלה על עצמה בהסכמים את השליטה על החיים האזרחיים של כמעט כל הפלסטינים, כולל על הבריאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 23, 2021 8:35 am 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
לפי וויקיפדיה הם 8 אחים. שמות של 3 מהם מצויינים.
"לוי נולד למשפחה מרובת ילדים בת שמונה נפשות"
אני לא זוכר אם היו עוד ילדים עם אותה תבנית שם אבל היה את רגב, רצף, רשף ואולי עוד. ינץ בוודאות היה שם שונה מבין האחים ויש אחות אחת לפחות בשם רחל.

אני רק הערה — בד"כ במשפחה בת שמונה נפשות יש שישה ילדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 23, 2021 9:46 am 
Hall of Famer

אתה צודק ועכשיו זה גם מסתדר לי. כנראה ארבעה אחים על משקל רשף, רגב וכו', ינץ ורחל.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 23, 2021 10:17 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
באספקט הזה? כן, יש להם רשות אזרחית שאחראית על מערכת הבריאות של תושביה. אם הם רוצים לקנות חיסונים ממישהו או שמישהו רוצה לתרום להם חיסונים, ישראל צריכה לא להפריע כי זה דבר חיובי וחשוב ואין סיבה להפריע. אבל ישראל לא אחראית לחסן אותם או לספק להם חיסונים מהמלאי שלה, אלא אם וככל שהיא מחליטה שזה באינטרס שלה - בעיקר כדי למנוע תחלואה בישראל (בכל זאת אנשים מתערבבים, פלסטינים עובדים בישראל וכו'.) וזה נכון בעיקר לגדה, הרבה פחות לעזה.

נקודת המבט השטחית של אחרים לא מעניינת אותי ולא הופכת את ישראל לאחראית על אספקט אזרחי כזה כשיש לפלסטינים רשות שלטונית. הרשות הזו קיבלה על עצמה בהסכמים את השליטה על החיים האזרחיים של כמעט כל הפלסטינים, כולל על הבריאות.

אתה צודק!

ישראל אחראית רק לשליטה על התנועה, על הסחר (לא המיקרו-סחר, זה לא מעניין ואפשר להשאיר לילידים), על הזכות להכנס לכל בית בגדה ב2 בלילה, על הפקעת שטחים וכיוצא באלה.

בבריאות, שיסתדרו לבד!

וכמובן, נקודות ראות חיצוניות שטחיות לא מעניינות!! למה, בדרום אפריקה עניין את הלבנים?! רק אחרי כמה שנים טובות של חרם, טפו, אנטישמים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 23, 2021 10:49 am 
Hall of Famer

מה תפקידיה של הרשות הפלסטינית לטעמך? מה תפקידו דה פקטו של חמאס בעזה?
ישראל צריכה לא להפריע למי שיכניס לשם חיסונים, כמכירה או כתרומה. את זה אני מקווה שהיא עושה. היא לא חייבת להם שום דבר מבחינת המלאי שלה ולא חייבת לנהל בתחומי הרשות מבצע חיסונים בעצמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 23, 2021 12:25 pm 
Hall of Famer

קראתי כי אכן יש כוונה לחסן את עשרות אלפי הפועלים מהגדה שעובדים בארץ . קראתי שזה אפילו כ-100 אלף (בלי קשר, הייתי בטוח שהמספרים הללו נגמרו מזמן והם נחלת שנות ה-80' ותחילת ה-90').

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 23, 2021 12:46 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
מה תפקידיה של הרשות הפלסטינית לטעמך? מה תפקידו דה פקטו של חמאס בעזה?
ישראל צריכה לא להפריע למי שיכניס לשם חיסונים, כמכירה או כתרומה. את זה אני מקווה שהיא עושה. היא לא חייבת להם שום דבר מבחינת המלאי שלה ולא חייבת לנהל בתחומי הרשות מבצע חיסונים בעצמה.

כמי שאחראית מטעם עצמה על חופש התנועה, חלק ניכר מהתשתיות ובמידה רבה על כל המקרו-סחר, כמי שמנהלת בפועל עשרות אחוזים מהשטחים המוקצים בחוק הבינ"ל לפלסטינים וכמי שמרשה לעצמה להכנס לכל רכוש פרטי בגדה בכל עת-כן, במידה רבה מאד יש לישראל אחריות גם לאספקת חיסונים לרשות.

הרשות הפלסטינית היא ממשלת בובות שמנהלת ניהול מיקרו ומשתפת פעולה עם ישראל תוך כדי תלות בכל דבר. החמאס זה ארגון טרור שפעם נתניהו טען שהוא ימוטט אבל מאז משתף איתו פעולה באופן הדוק. עוד שאלות?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 23, 2021 3:56 pm 
Hall of Famer

לא, רק תשובות. הרשות הפלסטינית לקחה על עצמה בהסכם לטפל בדיוק בדברים האלה עבור הרוב המוחלט של האוכלוסיה הפלסטינית, אז המחוייבות והאחריות הן שלה. היא יכולה לבקש עזרה מישראל, וישראל יכולה לתת או למכור לה. יכולה. יכולה גם לא, והם יכולים לפנות למי שהם רוצים וקנות או לקבל חיסונים.
לגבי עזה, חמאס הוא השליט בפועל שם ומנהל שם את כל העניינים האזרחיים. שיקנה חיסונים או יגייס תרומות ממי שהוא רוצה. ישראל צריכה רק לא להפריע. היא לא חייבת לספק לו דבר. התחליף של חמאס כריבון אזרחי בשטח הוא, שוב, הרשות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 23, 2021 10:48 pm 
Hall of Famer

אה, אנחנו בהסכמים. אלה שישראל מצדה מקפידה לקיים על קוצו של יו"ד ובהקפדה יתירה על כל סיג ותג. סבבה, סבבה. בוא נגיד שכשישראל, למשל, תפסיק להפקיע אדמות פלסטיניות פרטיות כדי ליישב שם אזרחים יהודים שלה בניגוד לחוק הבינ"ל, וכשכוחותיה הצבאיים יפסיקו להכנס לרכוש פרטי בגדה בכל עת שיחפצו גם בעילות מופרכות, וכשיהיה לפלסטינים חופש תנועה וסחר כפי שמקובל לישויות למצער אוטונומיות, נחזור להסכמים.

עד אז, שליטה ישראלית מלאה כמעט בכל אספקט שחשוב במקרו, ומה לעשות לכובש יש גם אחריות להציל חיים לפעמים, לא רק לקחת. אבל שלא תתבלבל לחשוב שאני מצפה מישראל לעשות משהו מטעמים של אחריות אמיתית. הרי אם אתה לא חושב שהיא צריכה לקחת אחריות, קומיסרי הכיבוש הרשמיים בוודאי לא חושבים כך. מחלוקת מוסרית, יש שיאמרו. אבל הסכמים? הצחקת.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 23, 2021 11:24 pm 
Hall of Famer

מה האחריות של הרשות הפלסטינית בנושא כמו בריאות הציבור בשטחיה, לשיטתך?
ומה האחריות בפועל של חמאס ברצועה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 23, 2021 11:39 pm 
Hall of Famer

הייתי אומר כמו בכל דבר אחר שאינו בריאות: במיקרו הפלסטינים, במקרו ישראל. דהיינו שהפלסטינים ידאגו ליישם בפועל פרויקט חיסון, אבל שישראל תסייע להם במה שדרוש כדי להוציא לפועל.

אגב, חמאס אמור היה להיות סוגיה נפרדת ובצדק, אבל ביבי הוא המשת"פ הטוב ביותר שלהם אז בהיותו כזה, תפאדל.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 24, 2021 1:06 am 
Hall of Famer

אדרבא, שיכניס להם חיסונים קטארים.

המלאי של ישראל צריך ללכת קודם כל למנוע תחלואה בישראל. אם ישראל חושבת שיש לה אינטרס לחסן פלסטינים, היא יכולה לבחור לעשות את זה (ואני מניח שיש לה, בטח לגבי פלסטינים שנכנסים לישראל). אם לא, כרשות שלטונית שגם מכריזה על עצמה כמדינה, שיקנו או יקבלו חיסונים ממי שירצה לתת, וידאגו לחסן את תושביהם. וישראל - תפקידה לא להפריע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 24, 2021 1:13 am 
Hall of Famer

אני מבין שהגענו לשלב הלופ. תודה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 24, 2021 1:25 am 
Hall of Famer

תבוא כל יום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 27, 2021 11:15 am 
Sophomore

התנגדות לחיסונים זה ממזמן כבר במיינסטרים, גם בתקשורות.
והפעם הם גאים להציג את הדבר הבא-
בשלל רשתות התקשורת מפורסמת הכותרת הבאה (בניסוחים שונים) :
מנכ"ל פייזר הודה: "ישראל - המעבדה של העולם"

נתחיל בתוצאה, ברשתות החברתיות הרוב המוחלט של התגובות הם של המתנגדים השונים שחוגגים בסגנון "אמרנו לכם" וצוחקים על הכבשים שלוקחים חלק בניסוי.
והאמת שאני לא לגמרי מאשים אותם, לחלוטין אפשר להסיק מהכותרת שמנכל פייזר מודה שבישראל מתבצע ניסוי בקשר לניסוי לקורונה, ולמה שהניסוי הזה לא יהיה על האם הוא בטוח או לא , לדוגמא.

ועכשיו לעובודת, אל הכתבות השונות מצורף סרטון של בערך דקה בו מנכ"ל פייזר בו אכן אומר את הציטוט הנ"ל.
אבל, לכל מי שראה מספיק הנפצות של מתנגדי חיסונים בהם יש סרטונים קצרים של מנכל\סמנכל\אנאערף פייזר זה מיד צריך להדליק נורה אדומה, לכן אספר לכם את מקור והקשר הציטוט.
במסגרת של ראיון בן 26 דקות ב NBC עם מנכל פייזר, הוא נשאל שאלות רבות, אחת מהן הייתה על האם החיסון מונע הדבקה (משהו שפייזר מעולם לא הכריזו עליו), הדקה המדוברת (שאני אפילו לא בטוח אם לא חוברה לה יחדיו מכמה קטעים) היא במסגרת תשובה די ארוכה על השאלה הזו. אז כן, יש בישראל ניסוי, אבל הוא על השאלה האם החיסון מונע הדבקה או לא, משהו שדי מעניין לבדוק, מעולם לא נטען בעבר משהו בנושא, ובינו לבין בטיחות ויעילות החיסון ושלל הטענות של מתנגדי החיסונים אין שום קשר.

בקצרה, מתנגדי החיסונים (שוב) לקחו חלק מסרטון שמתאים לאג'נדה שלהם, וחלילה לא הציגו את ההקשר, וככה נוצר לו מצג שווא.
העובדה שהפעם זה לא באיזה פורום מעפן באינטרנט אלא בשלל רשתות התקשורות די מדכאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 27, 2021 12:42 pm 
מנהל פורום

רוב הרעש של ההתנגדות לחיסונים, שהרי המתנגדים עצמם מיעוט זניח ואווילי ולא משפיע, מגיע בגלל חוסר אחריות, טרוליות וסנסציוניות של התקשורת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 27, 2021 1:52 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
במקרה הזה, גם מחוסר אחריות של מנכ"ל פייזר. חלק לא קטן מהתעמולה של המתנגדים מבוסס על התנסחויות מטומטמות וחסרות אחריות של גורמי הבריאות שמרגישים כל כך מורמים מעם שהם לא מבינים שכל מילה שלהם נבדקת בשבע עיניים. עכשיו בדיוק נתקלתי בדרך שבה הFDA ניסח את עניין ה"לא מאושר אבל מאושר לחירום" שבאמת היא כל כך מטומטמת שאני חושב ששתל אותה מתנגד לחיסון.

וצריך להגיד שכמו שמגזימים בכוחם של מתנגדי החיסונים גם מגזימים בכוחם של מי שמנפח את מתנגדי החיסונים. יש הרבה מאוד הססנות והתנגדות מוסווית מתחת לפני השטח ולמשל העובדה שלא כל צוותי החינוך התחסנו (או לפחות 90% מהם) או התחסנו באיחור ממחישה את זה. אצלנו בבית הספר יש שתי כיתות שנכנסו השבוע לבידוד בגלל אנשי צוות שנדבקו (מהדיווח היה כתוב בשני המקרים שהם היו לפני חיסון שני, לא ברור אם זה סתם כי הם התרשלו והתחסנו באיחור או שזו דרך לכתוב בלי לעשות להם שיימינג שהם לא היו מחוסנים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 27, 2021 3:19 pm 
Hall of Famer

אשתי אמרה לי היום, לצערי, שהיא לא תיקח מודרנה (אלא רק פייזר, מקווה שיהיה) בגלל תופעות הלוואי וההשפעה על בוטוקס.
למזלי, אני בקליפורניה ועד שנוכל להתחסן, אולי אצליח לשכנע אותה, אבל ...(חופן את הראש)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 27, 2021 4:10 pm 
Sophomore

בעולם מתוקן האמירה של מנכל פייזר הייתה מקור לגאווה לאומית, אני ממש לא מסכים שצריך לחשוב על כל ניסוח שבע פעמים יש כי סיכוי שייקחו משפט אחד שלך וישתמשו בו לצרכי תעמולה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 27, 2021 5:04 pm 
מנהל פורום

הנה עוד דברים שהיו בעולם מתוקן:

בעולם מתוקן לא היו מתנגדי חיסונים
בעולם מתוקן לא היו מכחישי מגיפה
בעולם מתוקן כולם היו מקפידים על מסיכות ושמירת מרחק כי זו הדרך למנוע מגיפה
בעולם מתוקן לא היו פרופסורים מכובדים ונובליסטים שכותבים שקרים וקישקושים כדי לקדם אג'נדה
בעולם מתוקן לא היו מייצרים כותרות מעוותות מאמירות לגיטימיות כדי לייצר סנסציה בלי לטרוח לחשוב על ההשלכות.

מכיוון שאנחנו לא בעולם מתוקן, מי שמתנהל כאילו אנחנו כן בעולם כזה ושכל השאר יקפצו לי הוא חלק מהבעיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 27, 2021 5:05 pm 
מנהל פורום

בעולם מתוקן גם מזמן מכבי כבר היתה עפה מהליגה הישראלית אבל זה לא שייך לדיון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 27, 2021 5:09 pm 
Hall of Famer

ראובן כתב:
בעולם מתוקן גם מזמן מכבי כבר היתה עפה מהליגה הישראלית אבל זה לא שייך לדיון.

\
:(

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 969 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 39  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: