סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 12:49 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 595 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 24  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' ינואר 11, 2022 7:46 am 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
ראי, ונגיד והרופא שלילי לקורונה (PCR) אבל יש לו קצת נזלת, שיעול וכו.
האם גם אז יזעזע אותך שרופא מגיע לעבודה עם וירוס אחר בדרכי הנשימה העליונות? אולי שפעת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 11, 2022 8:30 am 
Hall of Famer

נראה שאתה חותר כל הזמן למשוואה קורונה=שפעת.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 11, 2022 9:06 am 
Sophomore

נכון. לא מוצא הבדל משמעותי.
גם אתמול שאלו את פרופ' נחמן אש מה ההבדל בין קורונה לשפעת מבחינת תחלואה.
מילמל על לונג קוביד וזהו.
בתכלס, מבחינת אחוזי פגיעה אין הבדלים, שפעת מבחינתי מסוכנת לא פחות, וכמו שלא הייתי רוצה קורונה לא הייתי רוצה שפעת.
פשוט בניהול הסיכונים, זה לא שווה את זה. אפילו ברבש כבר מדבר ככה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 11, 2022 9:15 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אבו שוקרי כתב:
ראי, ונגיד והרופא שלילי לקורונה (PCR) אבל יש לו קצת נזלת, שיעול וכו.
האם גם אז יזעזע אותך שרופא מגיע לעבודה עם וירוס אחר בדרכי הנשימה העליונות? אולי שפעת?

אני די בטוח שרופא שיש לו שפעת מתבקש, שלא לומר נדרש, על ידי מקום העבודה שלו להישאר דה פאק בבית.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 11, 2022 10:03 am 
Sophomore

בדיוק. שישאר בבית.
אבל אם הוא לא סימפטומטי, אני לא באמת יודע כמה זמן נוכל להמשיך לבדוק את כל העולם. באותה מידה הוא יכול להיות נשא של שפעת ואסימפטומתי, הוא כרופא פשוט לא נבדק לזה. איפה הגבול?
עזוב חודש או חודשיים קדימה, אני מדבר בראייה קדימה. כרגע אין אפילו המלצה לחסן ברביעית את יתר האוכלוסייה. אנשים לא יודעים אם יהיה להם תו ירוק שפג עוד חודש או לא כי בעצם לא יוכלו להתחסן. מערכתית הגיע הזמן לפחות הגבלות, שכל אחד יחיה ויהיה אדון לעצמו.
כמובן שאם יהיה איבוד שליטה כנראה יהיה חישוב מחדש-אבל כבר הגענו לנקודת אל חזור מבחינת הציבור. ובתכלס, לא נראה גם שההנחיות באמת תורמות כבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 11, 2022 10:05 am 
Sophomore

חשוב אבל להבדיל בין המיקרו למאקרו-
במיקרו, לאנשים צעירים ובטח לילדים האומיקרון כנראה לא יותר מסוכן משפעת
במאקרו, האומיקרון מדבק בטירוף, ולכן מספר החולים (בטוטאל ובמקביל) הרבה יותר גבוה מבשפעת

אז עבור הפרט (בטח הצעיר והמחוסן) המשוואה קורונה = שפעת היא סבירה בהחלט, לפחות כרגע.
עבור המערכת הכללית זו משוואה די בעייתית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 11, 2022 10:07 am 
Hall of Famer

אז אני שוב שואל, דווקא שם - המקום עם האוכלוסיה הכי בסיכון יותר מכל האוכלוסיות בסיכון - אתה רוצה להתחיל את הניסוי הזה?
וזה עוד לפני השאלות המעשיות ששאלתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 11, 2022 11:05 am 
Sophomore

3&D כתב:
במאקרו, האומיקרון מדבק בטירוף, ולכן מספר החולים (בטוטאל ובמקביל) הרבה יותר גבוה מבשפעת

אז עבור הפרט (בטח הצעיר והמחוסן) המשוואה קורונה = שפעת היא סבירה בהחלט, לפחות כרגע.

אני לא יודע אם קורונה מדבקת יותר משפעת.
מישהו פעם בדק כמה נשאים לשפעת יש? בדק באנטיגן ו PCR כאלה שנחשפו לחולה שפעת?כן בדקו בעבר מדגם סרולוגי, ותו לא.

מבחינת מספרים, אני לא בטוח שלא מתאשפזים קשה ומתים משפעת פחות מקורונה גם באוכלוסיות הסיכון והמבוגרים.
אני זוכר שראיתי אחוזי תמותה דומים. אולי טעיתי? אולי המקור שבדקתי לא היה מספיק מהימן? אנסה לבדוק שוב או שתביא אתה מקורות. אין לי בעיה להודות אם אני טועה..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 11, 2022 11:26 am 
Hall of Famer

בתחילת המגיפה היו קולות שאמרו שקורונה זה בסה"כ עוד שפעת. ואז הביאו אחוזי תמותה גבוהים יותר מקורונה מאשר בשפעת. לפי דעתי גם חולים קשה שדורשים הנשמה, האחוזים גבוהים משמעותית משפעת. עוד לפני שמדברים על השפעות ארוכות טווח של קורונה, גם בטווח הקצר זאת לא שפעת. עבור אוכלוסיות צעירות הסיכון הוא הרבה פחות גבוה, יכול להיות שמקביל לשפעת. אבל כמובן שהצעירים מדביקים גם אוכלוסיות אחרות, אז ההתייחסות חייבת להיות אחרת.
שפעת לכל אורך ההיסטוריה לא גרמה להתמוטטות מערכת הבריאות במדינה. קורונה מוטטה את איטליה ורק בגלל צעדים חריגים וקשים לא מוטטה במקומות אחרים, לדוגמא ישראל.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 11, 2022 11:42 am 
Sophomore

בינתיים עוד 38 אלף מאומתים ביממה האחרונה בישראל שהמקדם מעל 2 שכרגע היא במקום ה3 בעולם במספר הנבדקים ביחס לגודל האוכלוסייה
מה שמטריד את משרד הבריאות זה קצב החולים הקשה שהולך ועולה בימים האחרונים בתחילת שבוע שעבר היינו על כ100 והיום כ250
https://www.inn.co.il/flashes/847880?ut ... ivzakimnet

היום כינוס של קבינט הקורונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 11, 2022 12:44 pm 
Sophomore

בטח ששפעת מוטטה מערכות בריאות.
בישראל כל שנה יש תקופה של 1000 מאושפזי שפעת.
באירופה כל חורף יש הצפה.
ואני לא יודע אם שמעת על השפעת הספרדית... אבל היא הקריסה בתקופתה את מערכות הבריאות.

ברור שיש יותר מונשמים משפעת. זאת לא שפעת מבחינת מהלך המחלה. אבל האחוזים נמוכים מאוד ואי אפשר להשוות את איטליה שלא הייתה מחוסנת למצב של היום כשיש חיסונים. ובעיקר באנשים בני 80, אז עם כל הצער שבדבר, צריך לשים במשוואה גם בריאות פיזית ונפשית של צעירים ובעלי עסקים. יש פי שניים יותר פניות לעזרה פסיכולוגית מאז תקופת הקורונה וזה רק הולך ומחמיר.

חוץ מזה, לדעתי מדובר על חמישים מונשמים שרובם המכריע לא מחוסן כלל. אז שוב, בעיה שלהם. שכמה אפשר לחכות עד שישתכנעו להתחסן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 11, 2022 1:25 pm 
Hall of Famer

בוא נגיד שאנחנו לא מתנהלים על סמך אירוע שקרה לפני מאה שנה, כך שדוגמא על השפעת הספרדית לא רלוונטית. אם יהיה גל שפעת קטלני כמו השפעת הספרדית, אז ההתייחסות צריכה להיות בהתאם ולא כמו לשפעת רגילה. בישראל יש כל שנה כמות גבוהה של מאושפזי שפעת שמותחים את היכולות של המערכת, אבל היא יודעת להתמודד עם הכמויות הללו. ההערכות הם על כמות גדולה בהרבה של מאושפזים בגל הנוכחי, ללא פעולות מונעות, כמות שהמערכת לא יודעת להתמודד.

אני מסכים שלא ניתן להשוות את המצב של איטליה למצב של היום. בגלל זה אנחנו היום לא בסגר מוחלט. יש מנעד בין סגר גורף, שבו המשק מושבת ואף אחד לא יוצא מהבתים לבין ביטול כל ההגבלות והתנהגות כאילו אין בכלל מחלה.
דרך אגב, אני חושב שהממשלה עושה את הכי גרוע. בת'כלס ההגבלים לא באמת עוזרים ולא מונעים הדבקה והסיבה שלא מסירים את הכול זה כדי להגיד לציבור שעושים משהו, למרות שלא עושים הרבה. צריך לקבל החלטה האם נוקטים בצעדים שיתנו אפקטיביות מסויימת (למשל אם אין ברירה לבדיקת אנטיגן, אז יש לשהות בבידוד 72 שעות ורק לאחר מכן לבצע את הבדיקה, כשהיא איכשהו רלוונטית ולא 24 שעות אחרי החשיפה כשהבדיקה חסרת רלוונטיות, אבל ככה לא מכניסים אנשים לבידוד) ויסייעו להגביל את ההדבקה, כואבים ככל שיהיו, או לוותר על כל צעדים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 11, 2022 1:50 pm 
Hall of Famer

הסיבה שאנחנו לא בסגר מוחלט לא קשורה למצב התחלואה או מערכת הבריאות. היא קשורה לשני דברים: אחד, הממשלה שמה את כל הז'יטונים הפוליטיים שלה על "אצלנו לא עושים סגר"; שניים, סגר רשמי ומוחלט יכריח את ליברמן לשלם. והוא לא רוצה לשלם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 11, 2022 2:04 pm 
Sophomore

בטח שקשורה לתחלואה.
לא עוצרים את העולם בגלל 50 מונשמים ו 200 חולים קשה.
אם נגיע לקצה גבול היכולת, יהיה סגר כנראה.
האם זה יקרה-הערכה היא שלא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 11, 2022 2:31 pm 
Sophomore

אבו שוקרי כתב:
3&D כתב:

אני לא יודע אם קורונה מדבקת יותר משפעת.
מישהו פעם בדק כמה נשאים לשפעת יש? בדק באנטיגן ו PCR כאלה שנחשפו לחולה שפעת?כן בדקו בעבר מדגם סרולוגי, ותו לא.

מבחינת מספרים, אני לא בטוח שלא מתאשפזים קשה ומתים משפעת פחות מקורונה גם באוכלוסיות הסיכון והמבוגרים.
אני זוכר שראיתי אחוזי תמותה דומים. אולי טעיתי? אולי המקור שבדקתי לא היה מספיק מהימן? אנסה לבדוק שוב או שתביא אתה מקורות. אין לי בעיה להודות אם אני טועה..

אני די בטוח שה ifr של הקורונה גבוהה בהרבה מזה של השפעת לגילאים מבוגרים.

ואין אפשרות שגם בשפעת מדבקת כמו הקורונה וגם הקורונה מסכנת כמו השפעת..

לגבי הסגר /לא סגר, ברור שהמדד העיקרי זה מספר החולים קשה, כמו בכל העולם..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 11, 2022 3:12 pm 
Sophomore

בשבוע הבא ששליש מהעובדים לא יוכלו להגיע למקומות העבודה בישראל נהיה בסגר חלקי ושקט ואני מקווה ומאמין שאדון ליברמן שפעם חיבבתי ובימים האחרונים מתנהל בצורה מחפירה לדעתי יתן פיצויים לעסקים הקטנים שהפדיון היומי שלהם נפגע בימים האחרונים בין 30 ל50 אחוז וזה רק ילך ויחמיר בתקופה הקרובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 11, 2022 3:15 pm 
Sophomore

בוא נחפש במספרים IFR של שתי המחלות. אנסה למצוא הערב.
אם כי אי אפשר לדעת כמה מתו מקורונה וכמה מתו מקורונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 11, 2022 3:37 pm 
Senior

מספרי התמותה העודפת בעולם לא היו מאוד דומים למספרי התמותה מקורונה המדווחים? אני די בטוח שראיתי כמה הוכחות לזה שמספרי התמותה מקורונה לא באמת מאוד מנופחים על ידי 'מוות עם קורונה'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 11, 2022 4:32 pm 
Sophomore

בהרבה מקומות בעולם התמותה העודפת עולה על התמותה המדוחת גם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 11, 2022 5:09 pm 
Sophomore

בהתחלה סביר להניח שלא היה ניפוח. עם הדלתא המדבק מאוד ועכשיו האומיקרון הסופר מדבק מאוד יש הרבה יותר מאושפזים שמנהלי בתי החולים בארץ מדווחים שהגיעו להתאשפז על משהו אחר ובמקרה גילו שהם מאומתים לקורונה. סביר להניח שיש שיפטימג כזה גם למתים.
ובעיקר, יש להתייחס לנתונים אחרי החיסון. אני לא חושב שלמישהו יש ספק שאם לא היה חיסון היינו עדיין צריכים להכנס לסגרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 12, 2022 8:54 am 
Hall of Famer

נתון אחד לא ניתן לניפוח וזה מספר החולים הקשים.
ועוד דבר שלא ניתן לערעור וזה יחס המאומתים עם החולים הקשים.
היום אנחנו במספר אקטיב קייסס יותר מכפול משיא הגלים הקודמים,ומספר החולים הקשים הוא כחמישית מאותו השיא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 12, 2022 9:14 am 
Hall of Famer

אבימאל כתב:
נתון אחד לא ניתן לניפוח וזה מספר החולים הקשים.
ועוד דבר שלא ניתן לערעור וזה יחס המאומתים עם החולים הקשים.
היום אנחנו במספר אקטיב קייסס יותר מכפול משיא הגלים הקודמים,ומספר החולים הקשים הוא כחמישית מאותו השיא.

את לא צריך להשוות את החולים קשה *כרגע* עם האקטיב קייסס *כרגע* כי יש הסטה של לפחות שבוע וחצי, אם לא שבועיים, בין שני המספרים האלו. חולה לא נהיה קשה ברגע שהוא מאומת, זה לוקח זמן מסויים, בזנים הקודמים זה היה סביב השבועיים, לפעמים אפילו שלושה, באומיקרון זה כנראה קצר יותר, אבל עדיין לוקח לפחות שבוע, אם לא יותר. בקיצור, אם תתאים את מספרי החולים קשה כרגע למספר האקטיב קייסס לפני שבוע וחצי בערך, תקבל איזשהו מקדם משוער שממנו אפשר להסיק ממספר האקטיב קייסס כרגע על מה יהיה מספר החולים הקשים בעוד שבוע וחצי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 12, 2022 9:14 am 
Senior

אני אחזור על זה עוד פעם - יש פער של כשבועיים בין העלייה בתחלואה לבין העליה בתחלואה הקשה. מספר החולים קשה היום ביחס לשיא של גלים קודמים לא רלוונטי כי לשיא הזה הגענו עם קפיצה מאוד מהירה - לפני שבועיים המספרים היו עדיין נמוכים יחסית.
בקיצור, צריך עוד לחכות כמה ימים לפני שאנחנו מדברים על היחס בין מאומתים לחולים קשה, אפילו שמאוד הגיוני שהיחס הזה יהיה נמוך יותר מבעבר.

או בקיצור, מה שרוני בדיוק אמר גם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 12, 2022 9:26 am 
Hall of Famer

רק כדי לסבר את האוזן, לפני שבוע וחצי הסתובבנו סביב 5000-6000 מאומתים ליום, ואז עוד היה PCR לכולם (כלומר-היו כנראה פחות מאומתים שלא התגלו ביחס להיום), זה מוביל אותנו לקצת יותר מ-250 חולים קשה כרגע. אם היחס הזה ישמר, וכרגע אנחנו עומדים על 41,000 מאומתים ליום (וכנראה מפספסים יותר ממה שפיספסנו קודם), תרחיש של 1800-2000 חולים קשה מתישהו סביב סוף השבוע בעוד שבוע וחצי או בתחילת השבוע שאחריו הוא בהחלט אפשרות שצריך להערך אליה. גם אם נצמצם את ההסטה לשבוע מהדבקות למחלה קשה ונתייחס למספר של 12,000 מאומתים משלישי שעבר, אנחנו עדיין עלולים להגיע ל-750-900 חולים קשה רק מקורונה בעוד שבוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 12, 2022 9:58 am 
Junior

מדברים שכותב פרופ' דרור מבורך בטוויטר (מנהל מחלקת קורונה בהדסה) הרוב המוחלט של המאושפזים אצלו הם מאומקירון ולא מדלתא והמחלה פחות קשה בהרבה (גם לאלו שמגיעים אליו לאשפוז). נכון לשלשום חצי מהמאושפזים במחלקת קורונה אצלו הגעו עם קורונה ולא בגלל קורונה.
מה שכן, הוא מדבר שם לא מעט על מצוקת צוות בגלל הידבקות הצוות.

( https://twitter.com/DrorMevorach )

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 595 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 24  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 102 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: