סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 2:00 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 836 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 34  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' מרץ 17, 2022 4:18 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
והנה עוד דבר שפוטין כנראה לא צפה: תמיכה סינית באוקראינה.

פוטין כבר לגמרי בדרכו למיתוג כהיטלר מודרני, מלבד השמדת הערך שיצר לכלכלת רוסיה. עוד לא רואים את הסוף, אבל לא מוקדם לקבוע שלמלחמה הזו כנראה יהיה מפסיד אחד מובהק.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 17, 2022 9:32 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
איפה יש תמיכה סינית באוקראינה? הכי קרוב שראיתי זה הבעת דעה חלבית בדבר הצורך בשלום ובטחון מוסכם באירופה, בדגש על מוסכם (כלומר, מוסכם גם עם הרוסים).
מה שכן, נראה שהסינים גם לא ששים לעזור לפוטין כמו שרצה וכנראה ציפה, ונראה בעליל שסנקציות מערביות מפחידות אותם מאד. ובכלל, אני מניח שגם להם לא הכי כיף אם רוסיה תתחזק מדי. זה לא שהם מתים על רוסיה, הם פשוט שונאים אותה פחות מאת ארה"ב.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 19, 2022 2:28 pm 
Hall of Famer

כותרת קטנה שראיתי באיזשהו מקום, אבל לדעתי זו הכותרת החשובה ביותר של היום.
ארה"ב פרסמה רשימה מפורטת של מטוסים ספציפים, כלומר מספרי זנב שלהם, שמבחינתה הם מקורקעים בכל מקום בעולם. אלה מטוסים גם רוסים וגם בלארוסים, גם פרטיים של אולגרכים וכו' וגם של חברות תעופה כולל איירופלוט. זה אומר שמי שייתן להם לנחות או יספק להם תדלוק ושירותי קרקע - עובר על הסנקציות מבחינת ארה"ב ויכול להיות נתון לסנקציות משניות.
וזה אומר שכולם יצטרכו לבחור צד, כולל ובעיקר ישראל, ובקרוב מאד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 19, 2022 2:43 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
איפה יש תמיכה סינית באוקראינה? הכי קרוב שראיתי זה הבעת דעה חלבית בדבר הצורך בשלום ובטחון מוסכם באירופה, בדגש על מוסכם (כלומר, מוסכם גם עם הרוסים).
מה שכן, נראה שהסינים גם לא ששים לעזור לפוטין כמו שרצה וכנראה ציפה, ונראה בעליל שסנקציות מערביות מפחידות אותם מאד. ובכלל, אני מניח שגם להם לא הכי כיף אם רוסיה תתחזק מדי. זה לא שהם מתים על רוסיה, הם פשוט שונאים אותה פחות מאת ארה"ב.

אמתן קצת את האמירה, אבל השגריר הסיני באוקראינה הכריז שסין לא תתקוף את אוקראינה וגם תסייע לה במה שניתן, וסין כידוע מפנה כתף קרה לרוסים ורחוקה מאד מלקחת את הצד שלהם בלחימה.

בקיצור, זה רוסיה ובלארוס (עם קצת סוריה ואיראן אם מתעקשים) נגד העולם.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 19, 2022 2:51 pm 
Hall of Famer

סין תיתן לאוקראינה סיוע הומניטרי (לפי הצהרתם) כמו שנותנת ישראל בערך. בקיצור הם לא עושים כלום, מחכים לראות לאן זה יתגלגל ונזהרים לא להרגיז יותר מדי אף אחד. אבל ברור שהם מפחדים מסנקציות יותר ממה שאפשר היה לחשוב ולא עוזרים לפוטין כמו שבטח ציפה, וכמו שאמרתי זה לא שהם מתים על פוטין ורוסיה כמו שהם שונאים את ארה"ב.
לפוטין יש גם בעלות ברית מסויימות באמריקות ובאפריקה, ובעלות הברית באמריקות - בעיקר קובה - יכולות לשנות הרבה בכל האופי של הסכסוך הזה. אני לא אתפלא אם נראה בעתיד הלא רחוק סנריו כמו משבר הטילים בשנות ה-60. יש לה גם בעלות ברית במרחב הקרוב אליה - קזחסטן בעיקר, אבל גם שאר הסטאניות וארמניה. הם לא ינטשו אותה כל כך מהר, בעיקר לא קזחסטן שלא מזמן רוסיה התערבה שם כדי לשמור על השלטון, ושיש בה, תנחש מה - מיעוט רוסי גדול (מיליוני אנשים) שמתישהו אולי "יזדקק להגנה".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 19, 2022 5:56 pm 
Hall of Famer

נו, אם מה שנותר לפוטין בגזרת התומכות מבחוץ זה קזחסטן, קובה (נדמה לי שאתה שוב מעט תקוע בסיקסטיז), וכמה אפריקאיות אנונימיות-זה רק מחזק את התזה שהוא בעיצומה של מפלה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 19, 2022 7:45 pm 
Hall of Famer

דווקא אלבניה מכל המדינות יצאה עם אחת ההטרלות/מחאות הכי מוצלחות של המשבר הזה-שינתה את השם של הרחוב שבו ממוקמת השגרירות הרוסית בטיראנה לרחוב Free Ukraine, כך שכל מי שירצה להגיע לשגרירות או לשלוח אליה דואר יצטרך לשלוח אותו לאוקראינה החופשית.

https://www.reuters.com/world/europe/al ... 022-03-06/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 19, 2022 8:21 pm 
Hall of Famer

גדול

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 19, 2022 8:41 pm 
Hall of Famer

הם לא הראשונים לדעתי. אחת המדינות הבלטיות, לא זוכר מי, עשתה משהו דומה בימים הראשונים של המלחמה.

Hacohen כתב:
קובה (נדמה לי שאתה שוב מעט תקוע בסיקסטיז)

סתם מסקרנות, למה זה נראה לך כזה תסריט מופרך? לי זה נראה מאד הגיוני שרוסיה תגיד "אתם שמים טילים לידנו ואומרים שהכל סבבה, אנחנו שמים טילים לידכם. גם הכל סבבה?"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 19, 2022 9:07 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
הם לא הראשונים לדעתי. אחת המדינות הבלטיות, לא זוכר מי, עשתה משהו דומה בימים הראשונים של המלחמה.

Hacohen כתב:
קובה (נדמה לי שאתה שוב מעט תקוע בסיקסטיז)

סתם מסקרנות, למה זה נראה לך כזה תסריט מופרך? לי זה נראה מאד הגיוני שרוסיה תגיד "אתם שמים טילים לידנו ואומרים שהכל סבבה, אנחנו שמים טילים לידכם. גם הכל סבבה?"

כי אנחנו לא בסיקסטיז, אין באמת מלחמת גושים, זה יותר רוסיה נגד העולם. למה שקובה תכניס את עצמה לסרט הזה?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 19, 2022 9:14 pm 
Hall of Famer

כי היא בת ברית של רוסיה גם היום, וכי היא ממילא נתונה כבר לסנקציות אמריקאיות. הרבה להפסיד אין לה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 19, 2022 9:15 pm 
Hall of Famer

לא הייתי אומר בת ברית, יותר נתמכת כלכלית. בין להיות פרטנרית כלכלית לבין להסכים להיות הבסיס הקדמי של מלחמת עולם שלישית? לא יודע.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 20, 2022 2:25 am 
Hall of Famer

סימנים מקדימים להצטרפות אפשרית אקטיבית של צבא בלארוס למלחמה. שגריר בלארוס עזב היום את אוקראינה (מוזר שהוא נשאר שם עד עכשיו) והדיווח אומר שכל מי שנשאר מצוות השגרירות עזב גם כן. בדרך החוצה חייל אוקראיני זרק עליו שקיק של מטבעות, "30 מטבעות כסף" בדומה לכסף שקיבל לפי המסורת הנוצרית יהודה איש קריות על הסגרת ישו:

כשנציגים דיפלומטים אחרונים עוזבים זה סימן לא משהו. הנציגים הרוסים למשל עזבו יומיים לפני הפלישה.
במקביל יש דיווחים ברשת על תנועת צבא בלארוסי דרומה לאורך הגבול שלה עם פולין, ונראה כאילו מתכוונים להיכנס לצד הצפון-מערבי של אוקראינה - אולי כדי לחסום משלוחי נשק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 20, 2022 12:11 pm 
Sophomore

בינתיים הרודן ממשיך להפציץ אוכלוסייה אזרחית ולפני שעה קלה האוקראינים טוענים שבית ספר לאומנות עם 400 אזרחים הופצץ מהאויר וקרס במוריאפול

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 20, 2022 12:26 pm 
Hall of Famer

כמו שזה נראה כרגע מכל מיני דיווחים, במחוזות הבדלניים במזרח - בעיקר בדונייצק - הרוסים והבדלנים מצליחים יותר ממקומות אחרים. זה קצת נבלע במה שנראה על פניו כמו סטגנציה באזורים אחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 20, 2022 12:54 pm 
Hall of Famer

אני קורא לא מעט דיווחים על התפוררות של ההתקפה הרוסית באיזורים הצפוניים יותר, כולל דיווחים על כך שהאוקראינים הצליחו למעשה לפרק לגמרי את השיירה הצבאית הענקית שהייתה בדרך לקייב וגם לכבוש בחזרה עשרות כפרים שהרוסים השתלטו עליהם בתחילת הלחימה. בהחלט יכול להיות שהרוסים בבעייה במתקפה הזו ולכן הם רוצים להיעזר בבלארוסיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 20, 2022 1:12 pm 
Senior

טור ציוצים די מעניין - שלא לומר מדהים - של בחור שנקרא טרנט טלנקו, אמריקאי שלדבריו בעל נסיון בתחזוקת רכבים בצבא האמריקאי.
הוא מנתח את הבעיות הלוגיסטיות של הצבא הרוסי (שלדבריו, לא השקיע בתחזוקת הרכבים והמשאיות בשנים האחרונות) והמסקנה שלו היא שתוך 6-8 שבועות של לחימה, הטורים הרוסיים באוקראינה ייצאו מכשירות מבצעית בגלל בעיות הספקה של מזון, תחמושת וכו'

האם הוא צודק? ובכן, אין לי מושג אבל נראה לי כמו אחד שיודע על מה הוא מדבר. אולי קצת מגזים כמובן אבל בגדול נראה לי די משכנע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 20, 2022 1:37 pm 
Hall of Famer

נחכה 6-8 שבועות, תחושה שלי שזה לא יקרה.
אין ספק שהלוגיסטיקה והתחזוקה בצבא הרוסי - בטח מה שהיה מיועד לקו הראשון ולימים הראשונים - מתגלות במערומיהן, או שאולי לא היו מוכנות ללחימה ארוכה כי ציפו לגמור הכל מהר. אבל אני לא רואה בינתיים מתקפות נגד אוקראיניות משמעותיות שמשנות את המצב מיסודו, וספק אם יש להם את הכלים לעשות את זה. המקסימום שהם עושים זה לעצור את הרוסים ולהסב להם אבדות, אבל לרוסים יש עתודות ועדיין יש להם עדיפות בכלים ובכוח אש, ובמקומות מסויימים כמו בדרום ובשטחי הבדלנים הם מצליחים יותר. נראה שלאור הסטגנציה יש להם גם זמן להתארגן, והם יכולים להקים בסיסי לוגיסטיקה קדמיים. הם גם יהנו ממזג האוויר שמתחמם והאדמה שתתקשה, ויוכלו לתמרן בשטח יותר בקלות במקום להיות כמו ברווזים על כבישים סלולים.
אבל זו רק תחושה שלי. אני מקווה שהבחור צודק ושרוסיה תובס ותושפל ברמה שלא תעיז יותר לצאת לכאלה הרפתקאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 20, 2022 11:59 pm 
Hall of Famer

רוסיה מעבירה פאזה, כפי שאפשר היה לצפות. נותנת אולטימטום לכל הנוכחים במריופול להתפנות עד מחר בבוקר.
אם אני מבין נכון, הם עוברים ל"טכניקת פלוג'ה". כל מי שנשאר בעיר הוא מבחינתם לוחם מעכשיו, והעיר עומדת להיות משוטחת עד עפר. זה לא יהיה יפה.
וזו כנראה תהייה הטכניקה שלהם מעכשיו והלאה בכל עיר שיגיעו לקרבתה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 22, 2022 11:38 am 
Senior

סדרת ציוצים די מעניינת של מארק הרטינג (איש צבא אמריקאי שהיה מפקד הכוחות האמריקאים באירופה) שמדבר על מספר הנפגעים בצבא הרוסי.

בקליפת אגוז: הרוסים לא רק שלא התכוננו לצורת המלחמה הזו, הציוד שלהם והמערך הרפואי שלהם לא מתוכננים כדי להגן על החיילים מפגיעה ולטפל באלו שנפגעים בשדה הקרב ולכן סביר להניח שמספר הנפגעים גבוה בהרבה ממה שמדווח.
בשולי הדברים, הוא קצת מזלזל בטנקים הרוסיים החדישים T80 ודי מתרשם מקרבות המארב של האוקראינים.

כמו תמיד חשוב להדגיש, אני מבין קטן מאוד בדברים האלה ולא באמת יודע אם הוא צודק או טועה או סתם מתלהב. כמו תמיד בהחלט יכול להיות שאני סובל מהטיית אישוש, יחד עם זה - בהחלט מעניין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 22, 2022 12:06 pm 
Hall of Famer

צריך לציין שאתמול עיתון פרו-קרמלינאי הביא באתר שלו ידיעה מדהימה על כ-10000 הרוגים וכ-17000 פצועים רוסים. מהר מאד הוא הוריד את הידיעה וטען שהאקרים פרצו אליו, אבל הנזק נעשה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 22, 2022 12:11 pm 
Hall of Famer

ורק לסבר את האוזן: ב-10 שנים באפגניסטן הצבא הסובייטי ספג 15000 הרוגים. פה אנחנו מדברים על פחות מחודש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 22, 2022 12:13 pm 
Senior

כן, שמעתי על הפרסום.
ההרטינג הזה מדבר על סדר גודל של עשרות אלפים, נשמע לי די מתאים.

ההשוואה לאפגניסטן אכן מסברת את האוזן.
ואם פרופורציות, המלחמה באוקראינה כבר עכשיו ארוכה יותר ממלחמת יום הכיפורים שנמשכה 19 יום וגבתה בסביבות 2,500 חללים (אמנם מאוכלוסיה של 7 מליון)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 22, 2022 1:03 pm 
Sophomore

ארה'ב תעביר לאוקראינה נשק נ'מ מתוצרת רוסיה....
https://www.israelhayom.co.il/news/worl ... e/9331715/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 22, 2022 1:30 pm 
מנהל פורום

תומר כתב:
כן, שמעתי על הפרסום.
ההרטינג הזה מדבר על סדר גודל של עשרות אלפים, נשמע לי די מתאים.

ההשוואה לאפגניסטן אכן מסברת את האוזן.
ואם פרופורציות, המלחמה באוקראינה כבר עכשיו ארוכה יותר ממלחמת יום הכיפורים שנמשכה 19 יום וגבתה בסביבות 2,500 חללים (אמנם מאוכלוסיה של 7 מליון)

בצד המצרי/סורי היו כ20,000 הרוגים ו35,000 פצועים, אנחנו עדיין לא שם. בהנחה שאתה מקביל את ישראל לאוקראינה ואת רוסיה לארצות ערב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 836 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 34  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 13 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: