סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 12:20 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 567 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 23  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: בחירות נוב' 2022
הודעהפורסם: ב' נובמבר 14, 2022 11:03 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
רואה שחורות כתב:
איזה החלטות באמת מקבל שר הביטחון? התיק הראשון בפער גדול בין איך שהוא נתפס בציבור המסונוור ממדים ובין ההשפעה שלו בפועל על החיים כאן. אז כן, מידי פעם יש איזו כיפת ברזל כזאת (אגב עמיר פרץ, האיש והמשקפת), אבל פעולות כאלה ואחרות באיראן יקרו לא משנה תחת מי.

באמת אמרת את זה? שר הבטחון מקבל המון החלטות יום יום, לטווח הארוך כמו הצטיידות ובניית הכח, תקציבים, לטווח הבינוני וכן לטווח הקצר באישור של פעולות נקודתיות. כמעט שום דבר מזה לא מגיע לתקשורת. ולא, לא יקרה שום דבר באיראן אם שר הביטחון לא מאשר את זה באופן אישי.
זה תפקיד מאוד מרכזי ובעל השפעה במערכת הבטחונית הישראלית, בכלכלה ובחברה עם השפעות פנימה לישראל והחוצה. ולכן כל כך מסוכן שאדם נפיץ וחסר ניסיון כמו סמוטריץ' יחזיק בו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 14, 2022 11:24 am 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
אני חושב שכרגיל עם תנועות קיצון המטוטלת עברה לקצה השני. אני מסכים שלא צריך להסתכל על כל רמטכ"ל בעינים מצועפות מהערצה והשתחוות ליכולות הביטחוניות והקטלניות שלו. אבל מכאן ולהתייחס אל רמטכ"לים כנציגי ועדי עובדים או רודפי פנסיות זה כבר קיצון אחר. להיות רמטכ"ל, בפסגה של גוף כזה גדול ומורכב, עם הרבה מאד אפשרויות לחבל בקריירה שלך במהלך השנים (כי כל רמטכ"ל וגם אלוף במטכ"ל ולדעתי בכלל אלוף, עד היום היה מפקד קרבי ולא איזה איש חימוש או משאבי אנוש), דורש יכולת גבוהה. אתה לא חייב להיות איש מבריק (רפול, וילנאי, גלנט, גנץ), אתה לא חייב להיות מנהיג למופת. אבל אני בהחלט מאמין שכל מי שהגיע למשרה הזאת הוא אדם בעל יכולת ולא פחות חשוב מכך, מה שעוזר לקריירה הפוליטית שבאה אח"כ, פוליטיקאי, כי אתה לא מתקדם בצבא לדרגים הגבוהים ללא יכולת פוליטית.

ורק לתקן עיוות כלשהו, עמיר פרץ לא היה מעולם אבי כיפת ברזל, או זה שדרש את פיתוח המערכת. הוא כן תמך בה בשלב שהייתה מחשבה לסגור את הפרוייקט. אז יש קרדיט, אבל זה לא נניח דב רביב, אבי פרוייקט החץ.

כתבתי "עלול להיות", ובוא נגיד שאף אחד מהגנרלים האחרונים שיצאו מצה"ל לא נראה כרגע כמו איזה עילוי שמחייב מקום בכיר בקבינט נניח, או מועמדות לראשות הממשלה. מצד שני, כשהאלטרנטיבות היחידות כרגע לתפקיד הן בצלאל סמוטריץ' או יואב גלנט, אז קודם כל-אוי ואבוי לנו, ושנית, ואני לא מאמין שאני כותב את זה, אבל עדיף כנראה את גלנט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 14, 2022 12:45 pm 
Freshman

Shiver כתב:
רואה שחורות כתב:
איזה החלטות באמת מקבל שר הביטחון? התיק הראשון בפער גדול בין איך שהוא נתפס בציבור המסונוור ממדים ובין ההשפעה שלו בפועל על החיים כאן. אז כן, מידי פעם יש איזו כיפת ברזל כזאת (אגב עמיר פרץ, האיש והמשקפת), אבל פעולות כאלה ואחרות באיראן יקרו לא משנה תחת מי.

באמת אמרת את זה? שר הבטחון מקבל המון החלטות יום יום, לטווח הארוך כמו הצטיידות ובניית הכח, תקציבים, לטווח הבינוני וכן לטווח הקצר באישור של פעולות נקודתיות. כמעט שום דבר מזה לא מגיע לתקשורת. ולא, לא יקרה שום דבר באיראן אם שר הביטחון לא מאשר את זה באופן אישי.
זה תפקיד מאוד מרכזי ובעל השפעה במערכת הבטחונית הישראלית, בכלכלה ובחברה עם השפעות פנימה לישראל והחוצה. ולכן כל כך מסוכן שאדם נפיץ וחסר ניסיון כמו סמוטריץ' יחזיק בו.

אני הרבה יותר מוטרד מי יהיה שר החינוך או שר האוצר או שר התחבורה או שר המשפטים, על פני ההרחבה של תפקיד הרמטכ״ל לעוד כמה שנים.
ומן הסתם נדרש אישור שר הביטחון לפעולות. השאלה היא מה יהיה ההבדל בפעולות שיבוצעו עם שר ביטחון כזה או אחר. להערכתי - לא גדול.

וכן, אני לא מאוד מתרשם מאנשים שמתקדמים במערכת שבה בהגדרה הקריטריון העיקרי לקידום הוא לבחור להישאר, ושכמעט בלתי אפשרי להביא אנשים מבחוץ. בגדול, כמו כל מערכת ציבורית אחרת, אני מטיל ספק משמעותי בקידום שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 14, 2022 1:40 pm 
Hall of Famer

רואה שחורות כתב:
וכן, אני לא מאוד מתרשם מאנשים שמתקדמים במערכת שבה בהגדרה הקריטריון העיקרי לקידום הוא לבחור להישאר, ושכמעט בלתי אפשרי להביא אנשים מבחוץ. בגדול, כמו כל מערכת ציבורית אחרת, אני מטיל ספק משמעותי בקידום שם.

כמו שטענתי, המטוטלת נטתה חזק לצד השני. רודפי פנסיות שמתקדמים רק בגלל שהם נשארים בצבא (כמובן בגלל רק בגלל הפנסיות).

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 14, 2022 4:24 pm 
Freshman

אוקיי, אבל זה לא נכון, לפחות עד דרג גבוה למדי? מי שנשאר, צפוי להתקדם כי הוא בחר להישאר. ומצד שני, אין ממש אופציה לגייס מבחוץ. מערכת שכזאת די בהגדרה לא תצמיח אנשים באיכות גבוהה (בממוצע, חריגים יש בכל מקום).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 14, 2022 5:53 pm 
Hall of Famer

אני מסכים שמערכת כמו מערכת צבאית היא בוודאי לא המערכת האידיאלית להצמיח ולשמר אנשים באיכות גבוהה. אבל אני כן חושב שיש למערכת הזאת איזשהו יתרון על פני ארגונים סטנדרטיים. אני עדיין מאמין שהרבה מהמשרתים בצבא, גם בדרגים הגבוהים מונעים מאידיאלוגיה ותחושת חובה. הערך הזה מצליח לשמר גם אנשים מאד איכותיים, שלכאורה היו צריכים לעזוב.
אני גם לא מסכים שמי שנשאר בצבא, בטח בדרגים הגבוהים צפוי להישאר. ככל שהפירמידה עולה (רס"ן - סא"ל - אל"מ וכו') התקנים מצטצמים ואפשרויות הקידום הולכות וקטנות. גיל הפרישה הממוצע של קצינים בצה"ל הוא 45.4, כך שאתה מבין שמי שנשאר לאחר מכן הוא מיעוט מבין הקצינים ובטח לא בגלל הקריטריון של מי שנשאר זה מי שבחר להישאר. המערכת בוחרת את מי שהיא רוצה להשאיר. שוב פעם, זה לא אומר שהמערכת בוחרת נכון, אבל בוודאי שיש מנגנון סינון וזה לא פשוט מי שבא לו להמשיך ממשיך.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 15, 2022 2:08 am 
Hall of Famer

אני בהחלט לא בקיא ב"מנגנון הטיפוס" בכל חיל וחיל בצבא (מכיר יותר את חיל האוויר באופן אישי).
עקרונית תמיד התייחסתי לזה שמי שמגיע לדרגות גבוהות היה צריך לעבור בדרך כל כך הרבה משוכות (החל מהפשוטה ביותר בתחילת הדרך, להתקבל לקורס קצינים, לא נשמע לנו מטורף כמובן, אבל עובדתית עשרות אחוזים - לא יודע מספר מדויק, מהחיילים הסדירים לא בעלי נתונים מספיקים בכדי להגיע לשם), בכל דיון איוש מחדש. זה כמובן לא אומר שכל שכל אחד מהם "מלמיליאן" (כי הכללות גסות תמיד לא יפגעו ב-100%), אבל באופן ממוצע אני בהחלט יותר אסמוך על היושרה/אינטקטואל/יכולת ניהול וכו' של מי שקריירה צבאית ארוכה מאחוריו מאשר סתם ח"כ רנדומלי שצץ לחיינו משומקום.
הרי דוגמא מקבילה יכולה להיות נניח אדם שהגיע להיות סגן ראש עיר למשל - וזה כבר יכול להיות לא רחוק מאשר סתם ברמת "מישהו שהכיר מישהו" (וזה אפילו מבלי לדבר על שחיתויות של ממש למיניהן).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 15, 2022 11:53 am 
מנהל פורום

רואה שחורות כתב:
Shiver כתב:
רואה שחורות כתב:

אני הרבה יותר מוטרד מי יהיה שר החינוך או שר האוצר או שר התחבורה או שר המשפטים, על פני ההרחבה של תפקיד הרמטכ״ל לעוד כמה שנים.
ומן הסתם נדרש אישור שר הביטחון לפעולות. השאלה היא מה יהיה ההבדל בפעולות שיבוצעו עם שר ביטחון כזה או אחר. להערכתי - לא גדול.

לא אמרתי ששרים בכירים אחרים לא חשובים. אבל שר בטחון זו אחת הדמויות הכי משפיעות בחברה, במדיניות ובבטחון הישראלים, כנראה בטופ 5 (ביבי, שרה, שר בטחון, רמטכל וראש המלל). יש לו המון השפעה וכן, אין בכלל ספק שיהיו פעולות כאלה או אחרות שיקרו או לא יקרו וזה תלוי הפרסונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 15, 2022 1:12 pm 
Freshman

shmueliki כתב:
אני בהחלט לא בקיא ב"מנגנון הטיפוס" בכל חיל וחיל בצבא (מכיר יותר את חיל האוויר באופן אישי).
עקרונית תמיד התייחסתי לזה שמי שמגיע לדרגות גבוהות היה צריך לעבור בדרך כל כך הרבה משוכות (החל מהפשוטה ביותר בתחילת הדרך, להתקבל לקורס קצינים, לא נשמע לנו מטורף כמובן, אבל עובדתית עשרות אחוזים - לא יודע מספר מדויק, מהחיילים הסדירים לא בעלי נתונים מספיקים בכדי להגיע לשם), בכל דיון איוש מחדש. זה כמובן לא אומר שכל שכל אחד מהם "מלמיליאן" (כי הכללות גסות תמיד לא יפגעו ב-100%), אבל באופן ממוצע אני בהחלט יותר אסמוך על היושרה/אינטקטואל/יכולת ניהול וכו' של מי שקריירה צבאית ארוכה מאחוריו מאשר סתם ח"כ רנדומלי שצץ לחיינו משומקום.
הרי דוגמא מקבילה יכולה להיות נניח אדם שהגיע להיות סגן ראש עיר למשל - וזה כבר יכול להיות לא רחוק מאשר סתם ברמת "מישהו שהכיר מישהו" (וזה אפילו מבלי לדבר על שחיתויות של ממש למיניהן).

אבל אי אפשר לנתק את זה מהקושי לעבור שלבים. הרי מישהו צריך להיות שם בכל דרג. אז כן, זאת אכן לא בחירה אקראית, אבל היא קשורה לא מעט לרצון ומוטיבציה (שוב, בהחלט מדרגה מסוימת זה פחות נכון, אבל לפחות להתחלה - בטח ביחידות טכנלוגיות שזה מה שאני מכיר אישית - זה לגמרי המצב). וההשוואה לא צריכה להיות לאדם ממוצע מן הרחוב אלא למישהו שראוי לתפקד באחד המשרות הבכירות בשירות המדינה.

אז כן, אעדיף רמטכ״ל על הדר מוכתר, but that's not saying much. האופי היזמי של מישהו כמו בנט הרבה יותר משמעותי בעיניי מאשר מה שעשה במגלן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 15, 2022 1:22 pm 
Hall of Famer

אני לגמרי יכול להבין את "ההשוואה לא צריכה להיות לאדם ממוצע מן הרחוב אלא למישהו שראוי לתפקד באחד המשרות הבכירות בשירות המדינה"
רק שבכנסת (ובעיקר בשנים האחרונות) נראה שלא אחת האלטרנטיבה לתפקידים אינה רחוקה מאשר "אדם ממוצע מן הרחוב"

אני אגב מסכים לחלוטין שבנט כמנהל מציג "קבלות מעברו" (האזרחי, וגם הצבאי - למה לא)
לכן בדיוק אני אעדיף "קטגורית" נניח את ניר ברקת כשר אוצר, ולא למשל את ישראל כץ/אלי כהן/סמוטריץ'/דרעי (בכלל מבלי לרדת לדעות האישיות של כל אחד הידועות לנו)
כלומר היסטוריה מוצלחת בתחומים רלוונטים היא יתרון, ולכן מוזר הטיעון שרמטכ"ל/אלוף לשעבר זו לא התאמה טובה מאחרים לתפקיד שר הביטחון

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 15, 2022 1:45 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

אז אריה דרעי, עבריין מורשה שלפי עסקת הטיעון שעליה חתם לא אמור לשרת כשר, עתיד בכל זאת להתמנות לשר ולא נראה שמישהו נלחם נגד זה, וגם אם תוגש עתירה לבג"צ אז תחוקק פסקת התגברות שתהפוך את החלטת בית הדין. הכל פה רקוב ומטומטם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 16, 2022 2:02 am 
Freshman

כטיעון נגד יש את ניגוד העניינים של שר ביטחון שמגיע מהמערכת (ואני לא רוצה לחזור כמו תקליט שבור - אבל גנץ והפנסיות זאת דוגמה טובה).
מבחינתי לבנט יש קבלות מהעבר ולכן הוא יכול להיות שר / מנהל טוב בלי קשר למשרד.
ואם זה (היכרות מקצועית) היא כה חשובה, אז אדרבה, שיהיה בפוקוס על כל מינוי של שר, לא רק על הבטחון והאוצר. סליחה, וגם הריטואל החצי קבוע "אבל הוא לא יודע אנגלית" לגבי שר חוץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 16, 2022 2:56 am 
Hall of Famer

sir charles כתב:
הכל פה רקוב ומטומטם.

ונטול בושה.

לצערי כבר מזמן
ונדמה שלחצי מהעם בכלל לא אכפת
זה די מדהים כשחושבים על זה :?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 16, 2022 8:28 am 
Hall of Famer

לא שלא אכפת, הם רוצים את זה. יש חלק גדול בציבור שמבחינתו מדינה שמתנהלת בקומבינה ולפי אינטרסים אישיים זה דבר טוב, כל עוד זה המחנה "שלו".

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 16, 2022 9:55 am 
מנהל פורום

sir charles כתב:
אז אריה דרעי, עבריין מורשה שלפי עסקת הטיעון שעליה חתם לא אמור לשרת כשר, עתיד בכל זאת להתמנות לשר ולא נראה שמישהו נלחם נגד זה, וגם אם תוגש עתירה לבג"צ אז תחוקק פסקת התגברות שתהפוך את החלטת בית הדין. הכל פה רקוב ומטומטם.

צ'ארלס קראת את עסקת הטיעון שדרעי חתם עליה?
הוא חתם על פרישה מהכנסת הספציפית הקודמת. לא הייתה סנקציה על כנסות עתידיות. אין שם שום סעיף שלפיו הוא לא אמור לשרת כשר.
כמתנה גם היועמ"ש החליט שבמסגרת העסקה לא יוטל עליו קלון (בינתיים, אלא שזה יכול להתברר בהמשך אם יידרש).
כלומר שמבחינה חוקית גרידא, הוא יכול לשרת כשר. חוקי אבל סופר מסריח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 16, 2022 10:21 am 
Hall of Famer

נובמת, אתה מאמין לעצמך? השופט נמנע מהטלת קלון כי "הנאשם הרחיק את עצמו מרצון מתפקיד ציבורי ולא יעסוק בכספי ציבור". אתה חושב שכוונת הפסיקה היתה לכנסת שמתפזרת כמעט מיד ושזה לא יהיה רלוונטי יותר 5 דקות אחר כך?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 16, 2022 10:32 am 
מנהל פורום

נדב נראה שאתה ממש לא בקיא בפרטים. ועל איזה שופט למען השם אתה מדבר?
מדובר בעסקה בין הפרקליטות והיועמ"ש לדרעי. לא היה פה שום משפט.
וכן, למרבה ההפתעה שלך, העסקה הייתה רלוונטית משפטית רק לכנסת הספציפית שהתפזרה אחרי 5 דקות.
את הטענות תפנה למנדלבליט ולפרקליטות למה הם סוגרים עסקאות מגוכחות, מעליבות שדורסות ברגל גסה את האינטרס הציבורי.

https://www.calcalist.co.il/local_news/ ... /hywnp6giy

ציטוט:
שאלת הקלון: פרקליטות המדינה לא קבעה שיש קלון במעשים מכיוון שהחלטת דרעי להתפטר מהכנסת ולפרוש מהחיים הציבוריים ייתרה את הצורך בקביעת הקלון. מצד שני, הפרקליטות לא קבעה שאין קלון, כפי שעשתה לגבי ח"כ חיים כץ. המשמעות היא שאם דרעי ימונה לשר בעתיד ותוגש עתירה לבג"ץ יגויס הקלון כדי לבלום את המינוי. ואז, תגובת היועץ המשפטי לבג"ץ (שכבר לא יהיה מנדלבליט) עלולה לתמוך בהדבקת הקלון.

https://www.mako.co.il/news-politics/20 ... e71026.htm
ציטוט:
מכיוון שדרעי לא ירצה עונש מאסר או עבודות שירות לפי הסדר הטיעון הדיון על הקלון יתבטל, וכך הוא יוכל להיבחר לכנסת הבאה וגם להמשיך לעמוד בראשות ש"ס. מלבד להתפטרות, שר הפנים לשעבר יודה במסגרת הסדר הטיעון בביצוע שתי עבירות מס וישלם קנס של 180 אלף שקל. במכתב ההתפטרות שהגיש השר לשעבר דרעי ליו"ר הכנסת הוא הוסיף כי הוא מוותר על הכספים וההטבות שהגיעו לו כח"כ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 16, 2022 11:34 am 
Hall of Famer

מי שלא מעורה בפרטים זה כנראה אתה שיבר, אמרתי שופט ולא אמרתי משפט

https://www.globes.co.il/news/article.a ... 1001425246

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 16, 2022 12:18 pm 
Hall of Famer

נו, אבל מה זה "לפרוש מהחיים הציבוריים"?
כששחקן כדורסל פורש - זה רק לאותה עונה או בכלל?

בשולי הדברים לחלוטין, את הקנס לפחות הוא שילם?
אהמר שלא

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 16, 2022 12:54 pm 
Junior

הבעיה הנוספת היא שהוא לא באמת פרש.
רק בטייטל, בפועל היה לו משרד בכנסת והמשיך להתראיין כיו״ר ש״ס ולנהל את המפלגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 16, 2022 1:16 pm 
מנהל פורום

Hacohen כתב:
מי שלא מעורה בפרטים זה כנראה אתה שיבר, אמרתי שופט ולא אמרתי משפט

https://www.globes.co.il/news/article.a ... 1001425246

זה יושב ראש ועדת הבחירות שהוא גם שופט.
הלינק ששלחת הוא בהקשר של הבחירות בספטמבר, הוא בכלל לא קשור לעסקת הטיעון המגוחכת שדרעי סגר עם הפרקליטות בינואר.

בכל אופן, זה די ברור שיהיו עתירות בנושא שיגיעו לבג"ץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 16, 2022 1:20 pm 
מנהל פורום

shmueliki כתב:
נו, אבל מה זה "לפרוש מהחיים הציבוריים"?
כששחקן כדורסל פורש - זה רק לאותה עונה או בכלל?

בשולי הדברים לחלוטין, את הקנס לפחות הוא שילם?
אהמר שלא

כאמור, הפרקליטות ומנדלבליט עשו עסקה גרוע ומבישה שמחוררת כמו גבינה שוויצרית.
היא לא הגדירה במפורש מה זה "פרישה מהחיים הציבוריים", היא לא הטילה קלון, היא משום מה תחמה את זה רק לכנסת הנוכחית.
זה בין טמטום, תמימות, רשלנות מכוונת או דיל של שחיתות שלטונית שנעשה מאחורי הקלעים שיאפשר את החזרה שלו.

מניח שאת הקנס הוא שילם. הוא מולטי מיליונר. אבל אין לי ידיעה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 16, 2022 2:20 pm 
Hall of Famer

עצם זה שניתן בכלל לעשות עסקאות טיעון מהסוג הזה זה כבר כישלון חמור, בטח בנוגע לאנשי ציבור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 16, 2022 3:22 pm 
Hall of Famer

Shiver כתב:
זה בין טמטום, תמימות, רשלנות מכוונת או דיל של שחיתות שלטונית שנעשה מאחורי הקלעים שיאפשר את החזרה שלו.

פחות הייתי הולך על טמטום או תמימות
משהו שמשלב את שני האחרים...

לכאורה משהו מאוד בסיסי מופר שוב ושוב במדינה שלנו (לא יודע האם זה חדש או שכעת בגלל הרשתות אנחנו חשופים ליותר פרטים וסיפורים, וגם לא יודע האם זו "תופעה עולמית"), בפרט (לא רק) כאשר מדובר ב"ידוענים".
כשהיינו ילדים לכאורה המשוואה הבסיסית אותה הציגו לנו הייתה ברורה "מי שעושה מעשים רעים ונתפס - חוטף, לכן לא כדאי לעשות מעשים רעים".
אם גם מי שנתפס - ייצא נשכר מהמעשים (כלומר לא שילם מספיק על חטאיו, יותר מהתועלת אותה השיג) אז פשוט ברמה התועלתנית הרציונלית - שיווי המשקל הוא לבצע עבירות.
למשל (כהקצנה והפשטה) אם אגנוב מיליון שקל ובמקרה הגרוע אתפס ויבקשו ממני להחזיר חצי מיליון - אז כדאי לי "כלכלית" (עד כדי מוניטין וכו') לגנוב (כן, אני יודע שלא אחת זה המצב בעבירות מיסוי ודיווח כאלו ואחרות, לכן בדיוק אני מציין זאת...).
תחשבו כמה מהדור הצעיר אומרים לעצמם "איזה גבר נוכל הטינדר, חי כמו מלך, מחליף דוגמנית בדוגמנית, נהנה מכל מה שיש לחיים להציע".

כיום גם חלק ממי שנתפס (וקל וחומר מי שלא נתפס) - "יוצא מרווח" מהעבירות שלו.
ע"ע כמעט כל הפוליטיקאים שנחקרו/הורשעו.
נוכל הטינדר (שפאקינג עדיין ממשיך בימים אלו ממש להיות סלב עם חיי פאר ולעקוץ, "בחסות הרשויות"), אצילי ומיכה, אייל גולן, שי אביטל ואפשר לתת עוד דוגמאות - לכולם כולל כולם ברור שכל הנ"ל עברו עבירות פליליות של ממש (גם אם חלקם אולי לא במדרג הכי חמור), אולי לא הכי קל להוכיח, ואולי גם לא ממש רוצים להוכיח...
רבנים כאלו ואחרים (נושא טרנדי).

שווה דיון בתר'ד נפרד לדעתי (שאני מתכנן לפתוח) הסיפור החדש על "צייד הפדופילים", שהוא אולי לא שה תמים, אבל עובדתית עשרות רבות של נכבדים ה"חשודים כפדופילים" (בלשון המעטה) ממשיכים להסתובב חופשי וכלל לא נחקרו.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 16, 2022 5:42 pm 
מנהל פורום

אני לא בטוח שהמילה "עובדתית" ממש שייכת לכאן בהקשר של הסיפור המטומטם הזה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 567 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 23  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 59 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: