דעתי בסדר גמור, תודה. אני יותר דואג לדעתך שלך, נראה שפיתחת איזה אובססיה קלה. לא שמפריע לי, אתה מוזמן להמשיך לשרבב את שמי ולדבר על השעמום שאתה גורם לי גם בתכתובות שאני לא משתתף בהן, זה בעיקר מחמיא אז תודה לך יהודי יקר. לגבי השיטה שלי - אתה טועה, ססמאות זה אתה. אני מאוד-מאוד-מאוד שמח בשבילך שמצאת בלוג שמספק מבחינתך את כל התחמושת שבעולם. יש בלוגים אחרים שטוענים אחרת, סתם שתדע אם לא גילית עד היום איך עובד האינטרנט.
לענייננו הספציפי - אני הגבתי על נושא הדיור, שאכן ידוע לכל ואני אכן יוצא מנקודת הנחה שזה מספיק כי כולנו כאן מכירים את הנושא. לזכותך אציין שהודעתך האחרונה אכן גרמה לי להיכנס לבלוג שנראה שהפך לתנ"ך שלך (מספרים!טענות רציניות! שמח בשבילך שמצאת מסמך שיכול לתמוך בדעתך, מי ייתן ותמצא רבים וטובים נוספים). לחובתו של מחבר הבלוג ולטענותיו הרציניות אציין שגם הוא, דווקא בגלל נסיונו לחבר משהו רציני, יוצא קצת (בעצם הרבה) מגוחך בסעיף הדיור, (בו בזמן שאפילו הוא לא תומך בדבריך מההודעה האחרונה, אז לא ברור לי מה ניסית להציג או להשיג. להפסיק לשעמם? בזאת הצלחת רק חלקית).
אז בבקשה: "עליית מחירי הדיור לא משפיעה על מרבית הישראלים. היא משפיעה בעיקר על צעירים שבמקרה התכוונו לרכוש את דירתם הראשונה בחמש השנים האחרונות". "זו פחות או יותר המגמה השלילית היחידה, היא לא השפיעה על מרבית אוכלוסיית המדינה". הוא בעצמו מספר ש-27% ממשקי הבית בישראל חיים בדירות שכורות, אבל שוכח (או מתעלם בכוונה כדי להתאים תוכן לאג'נדה) את הקשר בין עליית מחירי הדיור למחירי השכירות ומתעלם מכך. "העלייה השפיעה רק על אלפי צעירים", נובמת. לפי נתוניו שלו היא השפיעה, לכל הפחות, על שליש מהאוכלוסייה. בנימה אישית אוכל לציין שהוריי משכירים שתי דירות בחיפה ב-70% יותר ממה שקיבלו לפני עשור. הוצאות משק בית, לפי המודל המומלץ, צריכות להיות עד שליש מגובה ההכנסות. מן הסתם הוצאות משק הבית הן אלה שלוקחות את מרבית הכנסתו של משק בית ממוצע. לך תגיד לשליש מהישראלים (שהוא בכלל לא סופר אותם כאמור) שזו פחות או יותר המגמה השלילית היחידה (פחות או יותר? חשבתי לתומי שמושגים כמו "פחות או יותר" לא אמורים להימצא בדו"ח כלכלי שמתיימר לסקר את כל המגמות באופן נרחב ומקצועי כביכול) לא יעודד אותם או את מצב העו"ש שלהם. התוכן שמותאם לאג'נדה לא נעצר שם - הוא טוען שזו מניפולציה להראות את מחירי הדיור משנת X ולחתוך שם כי לפני הייתה ירידת מחירים. בזמן שהוא משתמש במניפולציה דומה ולוקח דו"חות מלפני שלוש שנים, כמה נוח כמובן להתעלם מכך שבשלוש השנים האחרונות הייתה עלייה נוספת של 15%. אנחנו מדברים, והניתוח עוסק, במצבנו הכלכלי היום, לא במצבנו לפני שלוש שנים. מי שמתעלם מהנושא הזה פשוט חוטא לאמת וכנראה עובד בשורות אג'נדה מסויימת. אתה לא יכול לספר לי שטוב פה, להתעלם משליש מדינה ששוכרת דירה, להתעלם מכך שהוצאות הדיור שלהם עלו ב-15% בשלוש השנים האחרונות (כשהשכר הממוצע, או החציוני, או מה שלא תרצה - לא הגיע לעלייה של 3% במהלך שלוש השנים האחרונות) ולמכור את כל זה בהצהרות מפוצצות על ""בורים, טיפשים, שטופי מוח, קונספירטורים, עוצמים עיניים" (אגב, למה? למה כל המלל המתלהם והמוכיח? חשבתי שהמספרים אמורים להוכיח ולהספיק). זה פשוט לעשות צחוק מכל העבודה הכנראה קשה שהוא עשה על הפוסט הזה.
" חשבו על זה כך: האם הייתם מעדיפים להיות ישראלי בן 30 שמרוויח 10,000 ₪ לחודש עכשיו או בשנת 1990? בשנת 1990 10,000 ₪ יכלו לרכוש עבורכם הרבה יותר מוצרים מאשר כיום, מכיוון שהמחירים היו נמוכים יותר. הייתה אינפלציה מאז, והלמ"ס משתמש בה בחישוב השכר הריאלי שהוא השכר בניכוי האינפלציה. ובכל זאת, באמת הייתם רוצים לחזור לשנת 1990? באמת הייתם רוצים לנסוע במכוניות גרועות יותר, על כבישים גרועים יותר, לאכול אוכל גרוע יותר, לזכות לטיפול רפואי פחות טוב, ולשחק במחשב ב-Italy-1990 במקום ב-FIFA-15? כי כשאנחנו מציירים גרף של שכר ריאלי אנחנו מניחים שהתשובה לשאלה הזו היא חיובית עבור כל שכבות האוכלוסיה. " זה הסיכום הכי טוב שהוא מצא? הציטוט הנ"ל כ"כ טיפשי שאני מאוד מקווה שאין באמת צורך להסביר עד כמה הוא טיפשי וכולם כאן מבינים בעצמם.
לסיום, המלצה מפי הבלוגר עצמו - " מה אתם יכולים לעשות בנוגע לדברים שכתבתי כאן? לא להיות טיפשים. יש לכם עיניים, השתמשו בהן כדי לראות. צאו מנקודת הנחה שהמציאות מורכבת יותר מסיסמה כזו או אחרת. יש המון מדדים, ובמקרים רבים הם יתנו אינדיקציות מבלבלות. קבלו את המורכבות כמו שהיא. צפו לה. שום דבר לא פשוט בעולם הכלכלי, ואם נדמה לכם שמשהו פשוט אז אתם לא מכירים אותו מספיק לעומק. הטילו ספק במי שמוכר לכם סיפורים פשוטים מדי. הטילו ספק במי שמנסה לנחם אתכם. הטילו ספק במי שמנסה להסית אתכם. " אוהו, הוא אומר בעצמו את מה שאני כתבתי למעלה. יש המון מדדים, חלקם יראו כך וחלקם יראו אחרת. רעננה והבלוגר (עד אותו רגע, כך זה נקרא) יתייחסו רק למדדים שלהם, מי שיירצה להראות משהו אחר יציג מדד אחר, וכולם יעסקו בלבלבל את כולם לפי האג'נדה שלהם. כולם חוץ ממאות אלפי הילדים שמתחת לקו העוני, הם לא עסוקים בלבלבל אף אחד אלא רק בהישרדות יומיומית. בקיצור שלב ידיים עם הבלוגר החביב עליך וצא להסביר להם שהם טועים.
אקנח בברכת שבוע טוב, ושמהשמיים לא רואים עור על ידיו של אורי אריאל מרוב דם שנוזל עליהן.
_________________ אלון: 5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.
|