סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 1:30 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 503 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: גל פיגועים, מרץ 2022
הודעהפורסם: א' אפריל 02, 2023 12:06 am 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
זה גם שימוש מאוד מאוד גרוע באנטישמיות. מילא תקרא לו אנטי ציוני (שזה גם דוגמא רעה, כמובן)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 02, 2023 12:10 am 
Hall of Famer

אני בדיוק רואה סרטון מההפגה בתל אביב, שבו מצולם פרש משטרתי מצליף-פשוט כמשמעו-במפגינה צעירה ויהודיה סביר להניח שעמדה בצד הכביש.

אלימות משטרתית כלפי אזרחים זה נורא בכל מקום, אבל בישראל סוג המוות שפגש את איאד אלחלאק, יעקוב אבואלקיעאן ומוחמד אלעסיבי שמור, מה לעשות, לערבים. אולי גם לאתיופים וכהי-עור אחרים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 02, 2023 12:13 am 
Hall of Famer

סבבה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 02, 2023 8:31 am 
מנהל פורום

נורטון, למה כל הדיון האחרון היה טוב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 02, 2023 8:36 am 
Hall of Famer

לא נכנסתי לוויכוח בין היתר בגלל שאתה המנהל עכשיו ומתוך כבוד אליך.
האמירה הראשונה שלי היתה טובה לנדב, שביקש ממני מפורשות להצביע לו כשהוא (בעיניי) אוטואנטישמי וכך עשיתי
כולה טובה לחבר פורום בלי הידרדרות לוויכוח. לגיטימי בעיניי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 02, 2023 8:50 am 
מנהל פורום

ב"ה יש הודעות פרטיות בשביל השטויות הללו. שלא לדבר על חדרים פרטיים לפי שעה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 02, 2023 9:46 am 
מנהל פורום

Hacohen כתב:
וואו, איזו תגובה לא-אינטיליגנטית.

כתבתי את כל הפרמטרים הברורים למה סביר מאד שהמשטרה משקרת, ושמוחמד אלעסיבי הוצא להורג על ידי שוטרים. וכן, הוצא להורג בשל מוצא, כמו איאד אלחלאק וכמו יעקוב אבואלקיעאן וכמו בהרבה מקרים אחרים, שבהם אין סיכוי שיהודי היה מוצא את מותו.

אין שום קשר ל"אינטלקטואלים ובעלי תארים", חוץ מזה שהעובדה שמדובר בבנאדם שהרגע גמר לימודים בחו"ל ומעולם לא היה קשור לפעילות אלימה כלשהי, רק מוסיפה להיותה של גרסת המשטרה לא מתקבלת על הדעת בכלל, הטיעון שאין תיעוד כאשר מדובר באחד האיזורים המצולמים בעולם ושלשוטרים יש מצלמות גוף הוא הזוי, וכמובן עדויות הנוכחים שאינם שוטרים על מה שקרה (אבל אלה עדויות של ערבים, לא של בני אדם). אתה באמת מאמין אפילו ברמה הטכנית שרופא בן 26 ללא כל הכשרה מתאימה, מסוגל לחטוף נשק משוטר חמוש, לדרוך אותו (השוטרים בעיר העתיקה בנוהל מסתובבים עם נשק לא דרוך), לירות-וכל זה כשאף אחד לא מצליח לנטרל אותו אלא אחרי שירה ונאבקו בו פיזית?

אבל זה מוכיח שאני אוטואנטישמי. בחיי.

בניגוד לשאר המקרים המובהקים שהיו לנו בחודשים האחרונים ושהבעתי את דעתי באופן ברור שהם פיגוע, זה מקרה שנראה לי בהחלט שונה.
מתווה הפיגוע פה מוזר, יש פה הרבה סימני שאלה ומאוד חריג שאין שום תיעוד מהזירה שנמצאת בעיר העתיקה.

לגבי מצלמות הגוף - הן לא פועלות תמיד? או שהשוטר צריך להפעיל אותם באופן יזום?
אם כן, אני מניח שזה הגיוני שבאירוע הם לא יתחילו לפתוח אותן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 02, 2023 10:10 am 
Hall of Famer

נורטון כתב:
האמירה הראשונה שלי היתה טובה לנדב, שביקש ממני מפורשות להצביע לו כשהוא (בעיניי) אוטואנטישמי וכך עשיתי

עם כל הכבוד (שאין לי) להתבשמות שלך מהנפיחות של עצמך, ואם כבר המנהל הגיע, אז "אוטואנטישמי" זה לא ביטוי לגיטימי בשיח, בעיקר כשהוא מתבסס על ניתוח באמת לא-אינטיליגנטי ומנותק מהמציאות. אותך אני לא מנסה לשכנע בשום דבר מכל הסיבות הידועות, וגם תכלס לא באמת מזיז לי מה אתה אומר או חושב עליי, אבל לטובת ניהול הפורום אני לא רואה איך "אוטואנטישמי" זה ביטוי יותר לגיטימי מ"בן זונה" או "חתיכת חרא" או כל דבר אחר שהיה מביא פה לעריכה או מחיקה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 02, 2023 10:12 am 
Hall of Famer

Shiver כתב:
Hacohen כתב:
וואו, איזו תגובה לא-אינטיליגנטית.

כתבתי את כל הפרמטרים הברורים למה סביר מאד שהמשטרה משקרת, ושמוחמד אלעסיבי הוצא להורג על ידי שוטרים. וכן, הוצא להורג בשל מוצא, כמו איאד אלחלאק וכמו יעקוב אבואלקיעאן וכמו בהרבה מקרים אחרים, שבהם אין סיכוי שיהודי היה מוצא את מותו.

אין שום קשר ל"אינטלקטואלים ובעלי תארים", חוץ מזה שהעובדה שמדובר בבנאדם שהרגע גמר לימודים בחו"ל ומעולם לא היה קשור לפעילות אלימה כלשהי, רק מוסיפה להיותה של גרסת המשטרה לא מתקבלת על הדעת בכלל, הטיעון שאין תיעוד כאשר מדובר באחד האיזורים המצולמים בעולם ושלשוטרים יש מצלמות גוף הוא הזוי, וכמובן עדויות הנוכחים שאינם שוטרים על מה שקרה (אבל אלה עדויות של ערבים, לא של בני אדם). אתה באמת מאמין אפילו ברמה הטכנית שרופא בן 26 ללא כל הכשרה מתאימה, מסוגל לחטוף נשק משוטר חמוש, לדרוך אותו (השוטרים בעיר העתיקה בנוהל מסתובבים עם נשק לא דרוך), לירות-וכל זה כשאף אחד לא מצליח לנטרל אותו אלא אחרי שירה ונאבקו בו פיזית?

אבל זה מוכיח שאני אוטואנטישמי. בחיי.

בניגוד לשאר המקרים המובהקים שהיו לנו בחודשים האחרונים ושהבעתי את דעתי באופן ברור שהם פיגוע, זה מקרה שנראה לי בהחלט שונה.
מתווה הפיגוע פה מוזר, יש פה הרבה סימני שאלה ומאוד חריג שאין שום תיעוד מהזירה שנמצאת בעיר העתיקה.

לגבי מצלמות הגוף - הן לא פועלות תמיד? או שהשוטר צריך להפעיל אותם באופן יזום?
אם כן, אני מניח שזה הגיוני שבאירוע הם לא יתחילו לפתוח אותן.

מצלמות הגוף אמורות לפעול תמיד, אבל מה שאמרת בסיפא זה תמוה. אם הן לא היו פועלות תמיד, הזמן הטוב ביותר להפעיל אותן זה כשמתחיל אירוע. והוא לא מתחיל ברגע שיורים. אבל כאמור זה דיון סרק, ברור שיש תיעוד וברור שמסתירים אותו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 02, 2023 10:56 am 
Junior

נורטון לא הבנתי איך הטיעון של נדב הוא "אוטואנטישמי".
היו כבר מקרים שהמשטרה הרגה ערבים ב"טעות" או משהו כזה וניסו לכסות על זה בכסות של פיגוע. על אבו אלקיעאן ניסו לתפור שהוא תומך דע"ש ועל איאד אל חלאק אמרו שהוא מחבל עד שמהר מאוד הבינו שזה קו מוזר מאוד לטעון נגד אוטיסט בתפקוד נמוך.
השילוב של אדם שהרגע סיים לימודי רפואה בחו"ל, ללא שום רקע בעייתי או התשייכותי לתנועה בעייתית ביחד עם זה שאין אף תיעוד מאחד המקומות הכי מתועדים בארץ גורם לך לפקפק באמינות סיפור המשטרה.
אני לא טוען שזה בוודאות לא היה ניסיון פיגוע אבל אני לגמרי אופתע אם יתברר שכן. נראה לי סביר שזה היה ויכוח של שוטר עם ערבי שבו אולי הערבי עשה תנועה מאיימת (ואולי סתם הרים את הקול) והשוטר ירה בו. אני מאוד בספק מכל התיאורים של העדים, מהרקע של האדם ומהעידר התיעוד שהיה שם באמת ניסיון חטיפת נשק.
אין שום דבר אוטואנטישמי בטיעון של נדב, הוא אפילו לא טיעון "חתרני" במיוחד ( בטח לא יותר מזה שטען שאבו אלקיען לא תומך דע"ש)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 02, 2023 12:13 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
נורטון כתב:

עם כל הכבוד (שאין לי) להתבשמות שלך מהנפיחות של עצמך, ואם כבר המנהל הגיע, אז "אוטואנטישמי" זה לא ביטוי לגיטימי בשיח, בעיקר כשהוא מתבסס על ניתוח באמת לא-אינטיליגנטי ומנותק מהמציאות. אותך אני לא מנסה לשכנע בשום דבר מכל הסיבות הידועות, וגם תכלס לא באמת מזיז לי מה אתה אומר או חושב עליי, אבל לטובת ניהול הפורום אני לא רואה איך "אוטואנטישמי" זה ביטוי יותר לגיטימי מ"בן זונה" או "חתיכת חרא" או כל דבר אחר שהיה מביא פה לעריכה או מחיקה.

בלי להיכנס לוויכוח על כן או לא במקרה הזה כפי שהבטחתי, אציין רק שבוודאי שיש הבדל מובהק בין המילה 'אוטואנטישמי' שמתארת תופעה אמיתית ומזיקה שקיימת בעולם לצערי לבין המונחים שהזכרת. כך למשל יש לזונות בנים, אבל ספק אם זו אשמתם או שזה באמת דבר רע, ואילו חתיכת חרא הוא גם סתם לא יותר מקללה שלא קשורה לכלום

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 02, 2023 4:08 pm 
Hall of Famer

קודם כל לא הבנתי מה זה "להכנס לויכוח כן או לא". אתה היחיד שקפץ להגיד את זה, אתה זה שניסה לתת דוגמה שאמורה להראות את הנקודה שלך. אז כשעונים לך אתה כבר "לא בויכוח"?

אני מבין שאתה באמת חושב שאני אוטואנטישמי, שזו עמדה מטומטמת בצורה יוצאת דופן, שגם נתת לה דוגמה מטומטמת בצורה יוצאת דופן. אבל דיברו פה על סגנונות דיון והכל. להגיד למישהו שהוא "אוטואנטישמי" זה ברמה של להגיד שהוא חתיכת חרא, לא בהוראתו המילולית של המונח אלא כמונח שגור. אם כולם סבבה פה שאתה תקרא לי אוטואנטישמי ואני אקרא לך חרא מטומטם, אז סבבה. אבל נראה לי שזה לא מה שרוצים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 02, 2023 4:21 pm 
מנהל פורום

לגבי מצלמות הגוף, מסתבר שהשוטרים כן צריכים להפעיל אותן:
https://news.walla.co.il/item/3569917

ציטוט:
גם מצלמות הגוף של השוטרים בזירה לא פעלו, לפי הנוהל המשטרתי. הפעלתן נדרשת בהתאם לשיקול דעתו של השוטר ובעת אירוע מתוזמן. השתלשלות האירוע שארך שניות בודדות לא אפשר ככל הנראה לשוטרים במקום להספיק להפעיל את מצלמות הגוף. חקירת מח"ש שנפתחה לאחר הפיגוע, שתבדוק את טביעות האצבע וה-DNA על האקדח, תשפוך אור על השאלה אם אל-עציבי אכן ירה באמצעותו לעבר השוטרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 02, 2023 7:56 pm 
Hall of Famer

קראתי את הנוהל ואכן יש להפעילן מיד בתחילת אירוע כזה, אבל שוב: גרסת המשטרה היא סיפור עלי באבא.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 02, 2023 9:27 pm 
מנהל פורום

לפי המשטרה, הם עשו בדיקות DNA ויצא שהDNA היה על האקדח...
בהנחה שאין פה הפללה מכוונת, קשה להסביר את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 02, 2023 10:40 pm 
Hall of Famer

בהנחה שאין פה הפללה מכוונת.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 02, 2023 11:23 pm 
מנהל פורום

האירוע הזה נוצר בין אם מחיכוך בין השוטרים לערבי שיצר התחממות ו/או אי הבנה או בפיגוע מכוון.
כלומר השוטרים לא יזמו את המקום והאירוע שלו, ולא היה מוכנים מראש להפללה.
השוטרים צריכים להיות מאוד חכמים/טיפשים/בעלי ביצים (מחק את המיותר) כדי להפליל מיידית ככה בזירה חמה, בידיעה שהם מוקפים מצלמות ושיכולים לתפוס אותם. הרי באירוע בעיר העתיקה ברמדאן, תוך 10 שניות אתה כבר מוקף באנשים, סקרנים ואנשי בטחון.

גם לתאם את כל נסיבות האירוע תוך מספר שניות, תיאום גרסאות ומחשבה על הפללה בשטח זה נראה לי משהו מתוחכם מדי ששוטרי מג"ב יעשו.
אבל לפחות בשלב הזה, מדובר בגרסה מתואמת של מספר שוטרים מול אדם מת שהDNA שלו על אחד האקדחים בלי שום תיעוד מצולם. ככה שלעולם לא נדע...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 02, 2023 11:47 pm 
Hall of Famer

לא הבנתי איפה האפשרות הסבירה ביותר: האירוע הזה הוא הוצאה להורג וטיוח.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 03, 2023 12:19 am 
Hall of Famer

סתם הוצאה להורג בלי סיבה? כלומר, פיגוע של אנשי מג"ב?
אני באמת לא יודע למה להאמין בסיפור הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 03, 2023 1:01 am 
Hall of Famer

זה דבר שקורה הרבה בשטחים, וקרה לאיאד אלחאלק וקרה ליעקוב אבואלקיעאן. אתה כנראה לא ממש מכיר את הלך הרוח בקרב הכוחות שפועלים מול הפלסטינים ביומיום אם האפשרות שהיד שלהם היתה מאד קלה על ההדק, עד כדי ניצול הזדמנות, נראית לך תמוהה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 03, 2023 1:22 pm 
Hall of Famer

נדב, אתה מתאר שלושה תסריטים אפשריים.
1. השוטרים באו לרצוח ערבי, באו עם תוכנית מוכנה מראש, איכשהו הצליחו לגרום לו לגעת באקדח ואז הוציאו אותו להורג.
2. היה ירי לא מוצדק באותו הרוג ואז כשמסביב כל כך הרבה אנשים, הם הצליחו ליצור ראיות שאותו הרוג החזיק את האקדח וכך מצאו את ה - DNA שלו.
3. חוקרי מצ"ח עושים יד אחת עם השוטרים במקום ומפברקים ראיות.
אתה יודע מה, אני אלך איתך ולא אשלול קטגורית את אחד משלושת התסריטים האלו. אבל אתה הולך קטגורית וקובע עובדה שזה היה הוצאה להורג וטיוח. אין לך אפילו בדל מחשבה שאולי השוטרים דיווחו אמת ואילו עדי הראיה הפלסטינים הם המשקרים?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 03, 2023 2:18 pm 
Junior

אני הצבעתי למשותפת כל חיי חוץ מבבחירות האחרונות שעברתי למנסור עבאס, נמצא מאז ומתמיד בשוליים של השוליים של השמאל הקיצוני, ואם הייתי חייב להמר מה קרה שם הייתי שם כסף שזה הרבה יותר קרוב לגרסה של המג"בניקים מאשר לסנריו של הוצאה מתוכננת להורג. having said that, הסיפור של האין מצלמות הוא מאוד מוזר ולא אפול מהכיסא אם יסתבר שאני אפסיד גם בהימור הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 03, 2023 5:26 pm 
Hall of Famer

לא, לא. כל היהודים רעים ואשמים כברירת מחדל. מה אתם מבינים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 03, 2023 8:32 pm 
Hall of Famer

כשאני אומר "הוצאה להורג", אני לא מתכוון שהשוטרים הגיעו למשמרת בכוונה להרוג. אני כן אומר שהתסריט הסביר הוא שבעקבות התרחשות מסוימת, שלא סיכנה את שלום השוטרים (חבירה של אנשים למקום, עימות מילולי וכו'), בוצע הרג בקלות ראש ולא מחויב המציאות שלא היה קורה לעולם אם הנרצח לא היה ערבי.

ותיאום עדויות+העלמת ראיות+העללת עלילות זו פרקטיקה מאד מקובלת כשחיילים ישראלים הורגים/פוצעים ערבים תחת הכיבוש, יש מאות אם לא אלפי עדויות מתועדות לכך בכל רגע נתון (עיין "בצלם", "יש דין", "שוברים שתיקה", כתבות של גדעון לוי כל שבוע ועוד), מי שרוצה קורא ויודע, מי שלא רוצה ממשיך לחשוב שהצבא הישראלי הוא המוסרי בעולם והערבים כולם מחבלים בפוטנציה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 03, 2023 8:41 pm 
Hall of Famer

אגב, אני מזכיר לכם מהי "גרסת המג"בניקים" שאתם רוצים לקבל כגרסה סבירה:

צעיר שהרגע סיים כמה שנים טובות של לימודים בחו"ל וחזר ארצה להתחיל את הקריירה, שמעולם לא היה מעורב בשום פעילות אלימה, החליט לחטוף נשק ללא סיבה ברורה משוטר חמוש שהיה בחבורה עם עוד כמה שוטרים חמושים, הספיק לדרוך את הנשק הגנוב, לירות בו, ורק אז נורה למוות. שום דבר מזה לא תועד באחד האזורים המצולמים והמתועדים בעולם, וכשלפי הנוהל המשטרתי מצלמות הגוף היו אמורות לפעול.

ובכן, הגרסה אינה נשמעת מתקבלת על הדעת. יש השגות? למישהו זה נשמע הגיוני? ניסיתם לתאר את הסיטואציה במציאות? מישהו מכם היה מצליח לחטוף נשק משוטר חמוש, לדרוך אותו ולירות בו ללא הכשרה, ובכל הזמן הזה לא היתה שום תגובה או תיעוד חוץ מיריות עליכם אחרי שהצלחתם לבצע פעולות שגם בסרטי פעולה ייראו מוגזמות?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 503 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 18 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: