סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 13, 2024 9:36 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 520 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' נובמבר 06, 2024 10:45 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
תגובה ישראלית ילדותית מצויה וכפוית טובה. יאללה אין מה להרחיב בזה. בהצלחה עם טראמפ.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 06, 2024 11:01 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
נורטון כתב:
הבעיה היא לא שאי אפשר להמציא אותנו
אלא שאי אפשר להמציא 52 אחוז מהאמריקאים שהצביעו, שכמובן כולם סתומים לחץ ולא מבינים כלום ובכל זאת מצביעים למורשע בפלילים, פושט רגל ושקרן פתולוגי שממומן על ידי פוטין וכו׳ וגו׳.

אני לא מתיימר לפרשן את האמריקאים, תפסיק להידחף לכל מקום. דובר ספציפית על כפיות הטובה הישראלית לתמיכה הרחבה והעמוקה של ממשל ביידן, וההימור בעיניים עצומות על אדם מעורער, מושחת, שקרן וחסר עקביות. יש לך מה להוסיף בעניין הישראלי ממקום מושבך בקליפורניה? בתור מי שטרח להוציא לעצמו אפילו דרכון של מדינה זניחה מליגה ג' של אירופה, העיקר שיהיה לו לאן לברוח כשצריך, הייתי מצפה לפרופיל נמוך יותר בעניינים שמעסיקים שאשכרה נטועים במקום המדובר.

בטן רכה וחביבה כתב:
אין פה שום כפיות טובה. אני מעריך את הדברים שעשה בעיקר בתחילת המלחמה, אבל כמו התמיכה המסויגת של ממשלו בישראל בשעתה הקשה ביותר, כך גם ההערכה שלי מסויגת. בסופו של דבר הוכיח את עצמו כמי שאי אפשר לסמוך עליו.

אכבר כפיות טובה, אבל ככלל הגישה הישראלית הנפוצה כלפי יחסי החוץ בכלל והיחסים עם אמריקה בפרט, היא אינפנטילית ואגוצנטרית להפליא וההודעה של מטרנה שהתחפשה למשהו אינטיליגנטי בשל הניסוח והאורך מוכיחה זאת. אם ממשל שנתן באמת כל דבר שאפשר מבחינת משאבים וגיבוי "הוכיח את עצמו כמי שאי אפשר לסמוך עליו", מגיע לך באמת לסמוך על טראמפ.

אני אדחף לאיפה שבא לי, ממש משל הייתי ״הכהן״ שרואה את השם של אטט על פוסט כלשהו. לא שאלתי אותך אם להידחף או לא (בניגוד אליך, שכן ״שאל אותי״ כשהוא היה צריך למצוא מקורות, מספר פעמים).
אגב, לא יודע אם שמת לב, מדובר בת׳רד על בחירות במדינה שלי, לא המדינה שלך. אז אם כבר, תפסיק אתה להידחף לכל מקום
את הדרכון הסלובקי שלי אגב, הוצאתי, בעיקר בגלל שהבוס שלי לשעבר (לפני 13 שנה), בעבודה הראשונה שלי בשוויץ ביקש ממני ואף שילם לי לטוס לסלובקיה ולסיים עניינים. אבל זה מעניין שאתה אומר את זה בתור מישהו שמתגאה גם הוא בדרכון האירופאי שלו ובכך שיום אחד השעה תבוא לברוח מהמדינה.
הצביעות...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 06, 2024 11:12 pm 
מנהל פורום

materna כתב:
כן, ביידן שלח סיוע ונושאות מטוסים ואכפת לו מהחטופים יותר משלביבי אכפת, למרות שאת זה ניתן לומר גם על סינוואר.
אבל הפשעים של הממשל רבים על מעשיו הטובים:
1 אפשור שתי התקיפות הגדולות בהיסטוריה בטילים בליסטיים על ישראל
2 עצירת אספקת פצצות כבדות בטענה שישראל לא זהירה, בעוד שיחס האזרחים לטרוריסטים שישראל משיגה הוא חסר תקדים
3 הבעות דאגה של בלינקן כל שני וחמישי על דברים זניחים כמו מפגינה שנהרגה או מתנחבלים שמתפרעים -זה לא מצדיק תגובות כאלה שפוגעות בנו
4 אי-לחימה מספקת בהפגנות האנטישמיות ואף אנטי-אמריקניות בקולג'ים ובכלל
5 מיתון התגובות הישראליות לתקיפות באיראן
6 אימפוטנטיות מופלאה בלחימה בחות'ים - צריך לפגוע באיראן על כל פעולה חות'ית

אז בעצם אתה לא מסתפק בסיוע של עשרות מיליארדי דולרים ישירות ועקיפות באספקת נשק ותעדוף, הגנה באו"ם ודיפלומטיה, נשיא שנחת פה ימים אחרי ה-7 באוקטובר, הגנה אקטיבית של יירוט טילים וכטבמים במתקפות, הצבת נושאות מטוסים וחיילים, פריסת מערכות הגנה אווירית בשטח ישראל, הצניחה סיוע הומניטרי ובנתה מזח, סיוע מודיעיני וקצרה היריעה לפרט את העזרה הישירה והעקיפה שממשל ביידן נתן לנו. ואלו רק הדברים הגלויים שהתפרסמו.
אתה גם רוצה שארה"ב למעשה תפתח במלחמת העולם השלישית ותתקוף עבורינו את איראן והחותים.
וכל זה על חשבון משלם המיסים האמריקאי ובהמשך גם דם של חיילים אמריקאים ועוד לבסוף אתה מכנה את הממשל "עוין"?!
זאת עזות מצח מטורפת, שמעידה מחד על איזו יהירות וחשיבות עצמית מנופחת, ומאידך על חוסר הבנה עמוק של הסיטואציה הגיאופליטית במזרח התיכון ובעולם בכלל. כאילו בעלות ברית כמעט היחידות שלנו כיום בעולם - ארצות הברית, גרמניה - חייבות לנו משהו, וכאילו היינו מסתדרים בשנה האחרונה בלעדיהן. אלו הודעות לא פחות מהזויות.

הייתי מבין מישהו שאומר שאולי טראמפ יהיה אפילו פרו ישראלי יותר ומרחיב את הסיוע (למרות שאני לא חושב ככה), אבל הודעות כאלה הזויות אחרי מה שהממשל עשה בשנה האחרונה זה באמת להשתין מהמקפצה. אני לוקח פה את הצד של נדב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 06, 2024 11:14 pm 
Hall of Famer

"המדינה שלך", נורטון?

בוא נראה:

מישראל נמלטת; על שוויץ לא הפסקת להתבכיין; צרפת של אשתך "מדינה בקריסה"; בקליפורניה אתה משלם מלא מס אבל לא מקבל מספיק בתמורה; מסלובקיה הוצאת דרכון מטעמי תועלתנות אבל אתה רואה בא חרא של מדינה.

אין ספק, אתה אזרח מובחר.

בכל מקרה, אני יודע שאתה בשלב המלטדאון, אבל צריך לשים לב שלא הגבתי בכלל לאורך הת'רד על מה האמריקאים "צריכים" לעשות או משהו דומה לזה. לא מבין בפוליטיקה פנים-אמריקאית וזה לא ענייני. הגבתי רק כשהעניין נגע ליחסי ארה"ב-ישראל, שמה לעשות כאזרח שחי כאן עם ילדים ומושפע ישירות מהמצב, יש לי חששות קצת יותר מבוססים מאשר מי שכאמור נמלט מכאן מזמן.

עכשיו, ברור שמותר לברוח וגם אני הייתי עושה את זה בנסיבות אחרות (ותודה למי שצריך, עם דרכון טוב). אבל אני לא מתאר לעצמי אותי יושב במדינה אחרת ומסביר מהאינטרנט מה צריך לעשות. אתה לא פה? לא משלם את המחיר? סתום ת'תחת. זוהי גישתי. אתה רשאי כמובן להשאר נודניק לא רלוונטי שנודד פעם בכמה זמן למדינה אחרת שהוא מתלונן עליה, בזמן שהוא מתנשא על אנשים חומים ועניים יותר, כי אין לו משהו טוב יותר בנשמה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 06, 2024 11:17 pm 
Hall of Famer

Shiver כתב:
materna כתב:
כן, ביידן שלח סיוע ונושאות מטוסים ואכפת לו מהחטופים יותר משלביבי אכפת, למרות שאת זה ניתן לומר גם על סינוואר.
אבל הפשעים של הממשל רבים על מעשיו הטובים:
1 אפשור שתי התקיפות הגדולות בהיסטוריה בטילים בליסטיים על ישראל
2 עצירת אספקת פצצות כבדות בטענה שישראל לא זהירה, בעוד שיחס האזרחים לטרוריסטים שישראל משיגה הוא חסר תקדים
3 הבעות דאגה של בלינקן כל שני וחמישי על דברים זניחים כמו מפגינה שנהרגה או מתנחבלים שמתפרעים -זה לא מצדיק תגובות כאלה שפוגעות בנו
4 אי-לחימה מספקת בהפגנות האנטישמיות ואף אנטי-אמריקניות בקולג'ים ובכלל
5 מיתון התגובות הישראליות לתקיפות באיראן
6 אימפוטנטיות מופלאה בלחימה בחות'ים - צריך לפגוע באיראן על כל פעולה חות'ית

אז בעצם אתה לא מסתפק בסיוע של עשרות מיליארדי דולרים ישירות ועקיפות באספקת נשק ותעדוף, הגנה באו"ם ודיפלומטיה, נשיא שנחת פה ימים אחרי ה-7 באוקטובר, הגנה אקטיבית של יירוט טילים וכטבמים במתקפות, הצבת נושאות מטוסים וחיילים, פריסת מערכות הגנה אווירית בשטח ישראל, הצניחה סיוע הומניטרי ובנתה מזח, סיוע מודיעיני וקצרה היריעה לפרט את העזרה הישירה והעקיפה שממשל ביידן נתן לנו. ואלו רק הדברים הגלויים שהתפרסמו.
אתה גם רוצה שארה"ב למעשה תפתח במלחמת העולם השלישית ותתקוף עבורינו את איראן והחותים.
וכל זה על חשבון משלם המיסים האמריקאי ובהמשך גם דם של חיילים אמריקאים ועוד לבסוף אתה מכנה את הממשל "עוין"?!
זאת עזות מצח מטורפת, שמעידה מחד על איזו יהירות וחשיבות עצמית מנופחת, ומאידך על חוסר הבנה עמוק של הסיטואציה הגיאופליטית במזרח התיכון ובעולם בכלל. כאילו בעלות ברית כמעט היחידות שלנו כיום בעולם - ארצות הברית, גרמניה - חייבות לנו משהו, וכאילו היינו מסתדרים בשנה האחרונה בלעדיהן. אלו הודעות לא פחות מהזויות.

הייתי מבין מישהו שאומר שאולי טראמפ יהיה אפילו פרו ישראלי יותר ומרחיב את הסיוע (למרות שאני לא חושב ככה), אבל הודעות כאלה הזויות אחרי מה שהממשל עשה בשנה האחרונה זה באמת להשתין מהמקפצה. אני לוקח פה את הצד של נדב.

תודה על הפירוט שיבר, באמת שלא היה לי כח. חבורת ילדים מפונקים ומרוכזים בעצמם, שבטוחים שהם תמיד צודקים 100 ושכל העולם צריך להגשים להם את הפנטזיות מלא-מלא.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 06, 2024 11:21 pm 
Hall of Famer

אגב שיבר, כמעט ואין דבר כזה יותר "פרו-ישראלי" מג'ו ביידן. הוא מושקע עמוק, רגשית, אידאולוגית ומשפחתית, בציונות וביהודים. זה שהוא לא בן-גביר הופך אותו ל"עוין".

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 06, 2024 11:34 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
"המדינה שלך", נורטון?

בוא נראה:

מישראל נמלטת; על שוויץ לא הפסקת להתבכיין; צרפת של אשתך "מדינה בקריסה"; בקליפורניה אתה משלם מלא מס אבל לא מקבל מספיק בתמורה; מסלובקיה הוצאת דרכון מטעמי תועלתנות אבל אתה רואה בא חרא של מדינה.

אין ספק, אתה אזרח מובחר.

בכל מקרה, אני יודע שאתה בשלב המלטדאון, אבל צריך לשים לב שלא הגבתי בכלל לאורך הת'רד על מה האמריקאים "צריכים" לעשות או משהו דומה לזה. לא מבין בפוליטיקה פנים-אמריקאית וזה לא ענייני. הגבתי רק כשהעניין נגע ליחסי ארה"ב-ישראל, שמה לעשות כאזרח שחי כאן עם ילדים ומושפע ישירות מהמצב, יש לי חששות קצת יותר מבוססים מאשר מי שכאמור נמלט מכאן מזמן.

עכשיו, ברור שמותר לברוח וגם אני הייתי עושה את זה בנסיבות אחרות (ותודה למי שצריך, עם דרכון טוב). אבל אני לא מתאר לעצמי אותי יושב במדינה אחרת ומסביר מהאינטרנט מה צריך לעשות. אתה לא פה? לא משלם את המחיר? סתום ת'תחת. זוהי גישתי. אתה רשאי כמובן להשאר נודניק לא רלוונטי שנודד פעם בכמה זמן למדינה אחרת שהוא מתלונן עליה, בזמן שהוא מתנשא על אנשים חומים ועניים יותר, כי אין לו משהו טוב יותר בנשמה.

גישתך מקסימה, אבל זה האינטרנט ואני אעשה מה שבא לי. תודה.
ותפסיק לומר שיש לי בעיה עם אנשים חומים, אני מבין שזה קל לך להוציא אותי גזען ככה אבל זה בעיקר דמגוגי, ולעולם לא כתבתי על זה דבר או חצי דבר (עובדה, אשתי מרוקאית חומה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 06, 2024 11:36 pm 
Senior

לא הייתי מתיימר לדעת איך טראמפ יהיה בכהונה הזו, גם כלפי ישראל. כל השטות הזו של אמריקה פרסט לא בדיוק מתכבת עם הרצון שלכם שיתקוף איפה שביבי יגיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 06, 2024 11:55 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
לא הייתי מתיימר לדעת איך טראמפ יהיה בכהונה הזו, גם כלפי ישראל. כל השטות הזו של אמריקה פרסט לא בדיוק מתכבת עם הרצון שלכם שיתקוף איפה שביבי יגיד.

עם זה אני מסכים לגמרי (וכאמור זאת אחת הסיבות בגללה לא הצבעתי לטראמפ למרות הכשלון המוחלט של ביידן+האריס) - כי תכל׳ס, האיש חולה נפש ואין לי מושג מה הוא יעשה. כמו שאמרתי... טוב שיש לי דרכון אירופאי למקרה הצורך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 07, 2024 12:29 am 
Senior

אפרופו מדיניות החוץ של טראמפ - הייתי שם כסף על זלנסקי אינו בין החיים עד סוף 2025

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 07, 2024 12:46 am 
Sophomore

לגבי ישראל, הניחוש שלי כרגע שטראמפ יאפשר לישראל להיות יותר ברוטאלית כלומר לפרק את אונר"א ולהרעיב את את תושבי עזה. זה עשוי להביא לשחרור החטופים או למותם. יתכן והוא יאפשר לישראל להגיב בצורה יותר משמעותית באיראן, אבל אני בספק אם ארה"ב תשתתף בתקיפות בצורה פעילה. מצד שני הוא יפעיל על ישראל לחץ להקים מדינה פלסטינית (מצומצמת) בתמורה להסכמי שלום עם מדינות ערב. כמובן כמו כל דבר עם טראמפ, אני בכלל לא בטוח שהוא עצמו יודע מה הוא הולך לעשות וכל תחזית לא שווה הרבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 07, 2024 9:04 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
כל נסיון לחזות מה טראמפ יגיד או יעשה נידון לכשלון. אם הוא יחשוב, או יקום בבוקר ויחליט בלי לחשוב, שישראל מפריעה לאינטרסים שלו או מוציאה אותו לא טוב בצורה כלשהי, הוא יתהפך לישראל על הראש בשנייה בלי למצמץ בכלל. ולהיפך.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 07, 2024 10:43 am 
מנהל פורום

אם נחזור שנייה לעניין הסקרים - אז בעצם אפשר להגיד שכולם נכשלו קולוסאלית.
גם הסקרים הורודים ביותר שהצביעו על ניצחון רפובליקני, לא חזו לנדסלייד כפי שהתרחש אתמול במציאות.
רק מדגיש כמה ברברת מיותרת ודיס אינפורמציה ענקית זה כל הביזנס הזה.

אבל העיקר שיום לפני הבחירות:
ציטוט:
הפרופיל ״מר דמבין הולך לוושינגטון״ (פרופיל פייסבוק מומלץ ביותר למי שמתעניין בפוליטיקה אמריקאית) נותן תחזית של ניצחון 292-246 לקאמלה האריס.

:du_ma_et:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 07, 2024 10:59 am 
Freshman

וגם זה
בטן רכה וחביבה כתב:
פרופ' אלן ליכטמן שחזה בצורה מדויקת את התוצאות ב-9 מתוך 10 מערכות הבחירות האחרונות, קבע הפעם שהמנצחת היא קמלה האריס. לאור אחוזי הפגיעה שלו, לא הייתי מודאג במקום תומכי האריס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 07, 2024 11:54 am 
Senior

הסיפור הכי גדול פה הוא דמוגרפיה לדעתי.
ב-2016 היה שוק פסיכי, לפחות לאמריקאים. טראמפ נחשב בדיחה. ההנחה הייתה שהילארי תנצח בקלות. כשהשוק עבר וניתחו את התוצאות עדיין היה סיבה קטנה להיות רגועים עבור הדמוקרטים בתוך הפאניקה. צעירים הצביעו דמוקרטים באופן מובהק. היספנים הצביעו דמוקרטים באופן מובהק. הניצחון של טראמפ הגיע מלבנים מבוגרים. הדמוקרטים בגדול היו צריכים 'טו וייט איט אווט'. הזמן עובד לטובתם. הבומרים נוקמים את נקמתם האחרונה ומפה זה יסתדר.

גברים בגילאי 18-29 הצביעו יותר לטראמפ. זה הבדל בלתי נתפס כמעט ל-2016. גם בקרב היספנים הגיעו כמעט ל50/50. היתרון הדמוגרפי של הדמוקרטים כבר לא קיים בכלל והטרנד עוד יותר גרוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 07, 2024 12:00 pm 
Hall of Famer

שוב, אין שום טרנד.
אם הכלכלה תהיה מחורבנת עוד 4 שנים, הדמוקרטים יקחו בהנחה שהם לא ישימו איזה דוקאקיס , ואם לא, אז לא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 07, 2024 12:03 pm 
Hall of Famer

אני באמת תוהה כמה זהויות שיחקו כאן תפקיד ומה היו תוצאות הבחירות אם הדמוקרטים היו מציבים במקום האריס מועמד זהה לגמרי, אותן עמדות, רקורד ציבורי דומה, רק גבר לבן במקום אישה שחורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 07, 2024 12:03 pm 
Senior

נורטון כתב:
שוב, אין שום טרנד.
אם הכלכלה תהיה מחורבנת עוד 4 שנים, הדמוקרטים יקחו בהנחה שהם לא ישימו איזה דוקאקיס , ואם לא, אז לא

לא.

כאילו לא יודע למה אתה מתעקש להיות כל כך לא מיודע בנושא. אתה לא קורא כלום, אתה פשוט תקוע ב'ב2020 היה יותר זול במכולת אז זהו'. ברור שאינפלציה זה חשוב. אבל להתעלם מרשתות חברתיות, מטרנדים בשיעורי ההצבעה, בדמוגרפיה. זה סתם הופך את הדיון פה למטומטם. אפשר לשמור את זה לטוקבקים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 07, 2024 12:10 pm 
Hall of Famer

עוד מגמה מעניינת היא גידול צפוי במדינות רפובליקניות.
https://thearp.org/blog/apportionment/2 ... rtionment/
למשל
טקסס +4
קליפורניה -5

יכול להיות משמעותי גם כן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 07, 2024 12:14 pm 
Hall of Famer

קורא המון אבל בניגוד אליך אני גם חושב קצת על מה שאני קורא
מה בדיוק אתה חושב, שההיספנים הצביעו לטראמפ כי הוא כ'כ אוהב אותם או בגלל הכיס שלהם והפחד ממה שהגירה נוספת תעשה לכיס שלהם?
מצטער, אבל סטטיסטית (כלומר באופן פרדיקטיבי שאינו רק סטטיסטיקה תיאורית) יש אפס טרנד ולו משום ש 2020 עצמה שוברת את הטרנד עליו אתה מדבר אבל בהחלט עולה בקנה אחד עם תיאורית הכיס (ספציפית אז ב 2020 עצמה בגלל הקורונה)

ולא, אין לך מושג מה אני קורא ומה לא, אבל אין שבוע שבו אני לא עובר על האקונומיסט או wsj

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 07, 2024 12:16 pm 
Sophomore

כמו רוני, אני גם תוהה לגבי האם גזענות שיחקה פה תפקיד. אני די מאמין שזה שקאמלה אישה אולי לא שיחק תפקיד ישיר, אבל זה שהיא התמקדה בנושא נשי כמו הפלות הרתיע גברים. אבל יותר מעניין בעיני האם זה שהיא שחורה הרתיע בוחרים לאטינים? מהמעט שאני יודע, יש המון פעמים גזענות בין קבוצות מיעוטים שונות, אבל אני לא מכיר ספציפית גזענות של לאטינים כנגד שחורים. מצד שני גם בתוך הקהילה השחורה יש מתח בין שחורים יותר כהים ליותר בהירים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 07, 2024 12:18 pm 
Senior

אם אתה רוצה להשתפר בהבנה של העולם, עדיף לך לא לחשוב על מה שאתה קורא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 07, 2024 12:24 pm 
Hall of Famer

בסדר, גאון. אולי בגאונות שלך תסביר איך טרנד שהתחיל ב 2016 אל תוך 2024, שינתה כיוון לגמרי ב 2020 אבל חזרה 4 שנים אח'כ

בחיי, קצת חשיבה ביקורתית לא תזיק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 07, 2024 12:30 pm 
Hall of Famer

אני אגב כן מסכים חשיבות זהות המועמד הספציפי חשובה לא פחות מהכלכלה. לא יודע לכמת אם יותר
אני רק טוען שהדיבור על עוד 'מגמות' פרט לשני הדברים האלה. הכלכלה וזהות המועמד הספציפי, הוא בגדול, די קשקוש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 07, 2024 12:41 pm 
Senior

מה חשיבה ביקורתית אלוהים אדירים. אתה כבר חצי שנה פה כותב את אותה הודעה. סבבה אחי יקר לך במכולת. נכון שמותר לך לכתוב וזה אינטרנט, אבל אתה בוט ספאמר בשלב הזה. אם אין לך משהו להוסיף מעבר לזה שהיה לך יותר כסף ב2020 תפסיק לכתוב פשוט.

ב2020 הפער בקרב הלטינים הצטמצם. לחשוב שאין בפוליטיקה חשיבות לדמוגרפיה זה רמת בורות חסרת תקדים. הקמפיין של טראמפ התרכז בגברים צעירים. אלון מאסק, גו רוגן. ב2016 היה פער עצום לטובת טראמפ בקרב מבוגרים לבנים ופער עצום לטובת הילארי בקרב צעירים לבנים. אתה חושב שאין שום משמעות ששני הדברים האלו הצטמצמו עד התהפכו? סבבה. אפשר לחסוך מאיתנו את ההודעה הפבלובית.

ושוב, אתה בור לגמרי בכלכלה. אפשר ונכון להגיד שלאינפלציה (שנבלמה) יש משמעות גדולה, אבל לכתוב כל הודעה על כמה ממשל ביידן כושל זה ברמה הסטריאנית. האקונומיסט והוול סטריט גורנל יגידו לך שהעובדה שארהב נמנעה ממיתון זה בגדר נס. אבל החשיבה הביקורתית שלך היא ביצים יקר יותר נורטון כועס כלכלה רע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 520 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: shmueliki, ציפה דריפה אלמדלסי ו 76 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: