ראי שעל הקיר כתב:
נורטון המשיך הודעה שלי על הגבולות שכל הזמן זזים, ועם הגבולות זזים גם הדברים והאנשים והיצירות שיש למחוק. אני לא יושב בתוך מוחו אבל לדעתי על זה הוא דיבר, זה הקונטקסט בו הוא כתב את ההודעה שלו.
אתה לא קורא למחוק את מגלי הארצות הגדולים או כאלה שבנו מוסדות גדולים או עשו דברים חיוביים אחרים, אבל יש מי שקורא, עם מיפוי של הפסלים שצריך להוריד והשמות של המוסדות והרחובות שצריך לשנות. בינתיים כבר הוסר פסל של רוברט מיליגן, שבנה את הנמל שהפך מאוחר יותר לדוקלנדס של לונדון, מאזור הדוקלנדס שהוא הגה ויזם. היו לו עבדים, למיליגן. אין ויכוח על זה, אבל זה הפך לחזות הכל. מאחר שעיריית לונדון רק עכשיו בכלל מתחילה לדבר על זה, אני יכול רק להניח שהסרת הפסל לא הייתה ביוזמתה.
הגבולות זזים. עד לפני יומיים היה מותר לשים דגלי קונפדרציה על הרכב הצבאי שלך והיום אסור.
מה רע בזה שהגבולות זזים? לדרוש שהגבולות יפסיקו לזוז אומר שהגענו לנקודת האיזון המושלמת.
בינתיים עוד לא ראיתי הוכחה לזה שהגבולות נחצו. גם אם היה גרפיטי על פסל של צ'רצ'יל.
ואני לגמרי קורא להפסיק את קולומבוס דיי ואת כל החגיגות המפגרות סביב אדם מחריד שהיה חותך את הידיים של ילדים שלא נתנו לו מספיק זהב. מה כל כך נורא אם יחגגו את דיסקאברי דיי או ווטאבר דה פאק במקום האישיות הנוראה? מה הנזק?
ואני אחזור לעניין השירותים והטרנסג'נדרים כי זה המקום העיקרי שאולי אצליח לגרום לשינוי מחשבתי אצל אחד מששת הקוראים של הדיון הזה.
כששמעת על חוק השירותים האם חשבת ישר על איך גבר עם זקן יזדהה כאישה ויטריד נשים בשירותי הנשים, או שעצרת לרגע לחשוב על המצב הדיי נוראי שנמצאים בו טרנסג'נדרים מכל הסוגים, אלו שאין להם כסף עדיין לניתוח הסופי, אלו שלוקחים הורמונים, או שעדיין צעירים מדי אלו שלא הצליחו לשנות את המין בתעודת זהות? הרי זו בהגדרה המציאות של כל אלו. אף אחד מהם הוא לא גבר/אישה 100% מהזמן עד שביום שלישי בצהריים הוא עשה ניתוח והוא 100% המין השני. זה תהליך ארוך, קשה, מביך, מבלבל. ובשום חלק ממנו הם לא חושבים ואיי אני אראה בולבול/פות זיינתי את המערכת.
אני מאמין שרובנו חשבנו רק על החלק הראשון. ואם אנחנו ממש כנים עם עצמנו, כולנו עדיין חושבים שתכלס הם בחרו את זה ובעיה שלהם והם צריכים טו טאף איט אפ ולהפסיק לדרוש תשומת לב.
אז אני לא בעניין של טרנספוביה או לא, אני בעיקר בעניין של לקחת זמן מאוד מוגבל מהחיים שלנו ולנסות להבין קשיים של אחרים. וכן, זה מטורלל וכן אני יפה נפש וכן אני עושה את זה רק בשביל המצפון שלי ובעוד 100 שנה יגידו שהייתי נורא כי אכלתי בשר. למי אכפת? מה זה כבר עולה לי?