סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' מאי 22, 2025 2:11 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 716 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 29  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מהומות בארה"ב
הודעהפורסם: ש' יוני 13, 2020 11:09 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
Yuval כתב:
אני לא חושב שצריך להסיר את צ'רצ'יל מהמרחב הציבורי. אני חושב שצריך להסיר את כל פסלי סוחרי העבדים שיש באנגליה למשל.
אני חושב שאפשר וצריך להפסיק לחגוג את קולומבוס, שההיסטוריה שלו מחרידה גם במונחים של התקופה שלו.
אני חושב שעד השבוע היה מותר להניף בצבא דגלי קונפדרציה.

אנחנו לא קרובים להגיע לאיזה מצב שבו אנשים לבנים טובים הם הצד הנרדף על ידי רוב צמא דם של פמיניסטיות כושיות לסביות.

ואם אחדד, אני ממש לא חושב שאני יותר טוב מההורים שלי. להיפך. בעיני אתה זה שאומר שאתה יותר טוב מההורים שלך.

כי אם אני מבין נכון את דבריך, השינויים שנעשו עד השנים האחרונים היו מעולים. אבל עכשיו, כשהגענו להסכמות שמקובלות על ראי שנגיד ניגר זה לא בסדר וקוקסינל זה לא משהו ומונגולואיד זה לא תיאור אחלה ולהעיר על התחת של קולגה זה לא ראוי, עכשיו סיימנו את כל השיפורים האפשריים.

אתה בפירוש אומר שאתה יותר טוב מאבא שלך ואתה למעשה הכי טוב שאי פעם יהיה. באופן מדהים, אתה עשית את כל השינויים המושלמים ועכשיו בתור גיבור העל שאתה, אתה גם עומד בגבורה בדלת ומונע את השינויים הגרועים.

יפה, אז גם אתה שם את הגבול איפשהו. צ'רצ'יל היה גזען נגד הודים ומוסלמים ועוד קבוצות, אבל מן הסתם יש גבול למשקל שאתה מייחס לגזענות שלו מול הדברים הטובים שעשה, ובפרט נגד המשטר הכי גזעני בהיסטוריה. אז זהו, שיש תנועה הולכת ונרחבת להסיר אותו כי היא דווקא כן רואה בדבריו על מוסלמים והודים חזות הכל.
אני לא עומד באף דלת ולא מונע שום שינוי, אני רחוק מלהיות אקטיביסט גדול. אני רק משקיף. מאחר שגם אני חבר בקבוצה שיכולה להיעלב מכל דבר בערך (וכבר הסכמתי שיהודים וישראלים עושים את זה יתר על המידה בלשון המעטה) אז בעיני כמשקיף צריך להיות איזשהו גבול סבירות שדומה לגבול הסבירות של עצמי במה שמתייחס לקבוצה שאני נמצא בה. יש גבול לקטנות הדברים שאני אמור להיעלב מהם ודורש לשנות או להסיר אותם, ויש גבול להיעלבויות מיקרו או ננו או היעלבויות בתת מודע שאני אמור להיפגע מהן ולהילחם בהן. היפ היפ הוריי זו דוגמה אחת, העלבה באסוציאציה או בתת מודע שהיא מגוחכת בעיני.
כמו שאתה שם גבולות של סבירות על מה צריך או לא צריך להיות במרחב הציבורי.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 13, 2020 11:13 am 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
ברור שאני שם גבולות. זה איש קש מוחלט שאין גבולות.
אני פשוט יודע שבכל שינוי שהיה עד כה עמדו ראי שעל הקירים ואמרו ש'עד כאן!!!!!!!!!!!!!'.

אבל היי, ראי שעל הקיר הזה, אנחנו לא קרובים לעד כאן. וטרנסג'נדרים לא רוצים להיכנס לשירותי נשים כדי לאנוס אותם. והבנאדם שעוד לא פגשת מעולם שמעדיף שישתמשו בפרונאוונס מסוימים כשפונים אליו עדיין לא הרג אף אחד.

אז בעיני כמשקיף אתה בעיקר רוצה ששום דבר לא ישתנה ממה שנוח לך בחיים. ואפילו כשכלום לא משתנה ממה שנוח לך בחיים, אתה בחרדה מוחלטת שמשהו ישתנה.

היופי הוא שהדברים משתנים ובינתיים מאה אחוז מהם היו לטובה. כשיגיע משהו לא לטובה, אני אעלה אותך לשיחה בזום ונחליט ביחד איך ממשיכים מפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 13, 2020 11:19 am 
Hall of Famer

למה לעצור בטרנסג'נדרים. גבר שמודיע שהוא מזדהה כאישה, בלי שעבר כל שינוי ניתוחי או הורמונלי. מה איתו? זה בסדר שהוא ייכנס לשירותי נשים? לנשים שנולדו כנשים יש דיבור בנושא? כי אני שומע המון דיונים על הנושא. האם לתת לאתלט גבר שמזדהה כאשה להתחרות מול נשים אחרות באולימפיאדה? לי הדברים האלה נשמעים אבסורדיים, אבל אולי זה כי אני מיזוגן וטרנספוב חשוך. וודאי יש כאלה שרואים בנקודת ההשקפה שלי על זה כך, כי זה מה שעולה בדיונים בנושא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 13, 2020 11:26 am 
Senior

ואין תנועה להסיר אותו. יש תנועה לדבר על הגזענות של צ'רצ'יל ביחד עם הגלוריפיקיישן של מלחמתו בנאצים (כבודה במקומה מונח). והיה גרפיטי אחד שכתב "רייסיסט", אותו ראיתי 150000 פעם השבוע.

וכשמדברים על תומס ג'פרסון, אפשר לדבר על זה שהוא החזיק 600 עבדים גם הרבה אחרי שבאירופה ביטלו את העבדות.
כשמבקרים באחוזה שלו בוירג'ינה (אותה וירג'ינה שאסרה על נישואים בין-גזעיים עד סוף שנות השישים של המאה העשרים. לא כחוק ישן שאיש לא אכף, אלא ממש בפועל) אתה מקבל הסבר מאוד פרווה על חיי העבדים בחווה וזהו.

עבדות באמריקה לא הייתה קטע שאף אחד לא ידע שזה לא בסדר. העבדות בוטלה באירופה בין מאות לעשרות שנים קודם. גם בקנדה ואמריקה הלטינית ברובה ביטלו את העבדות הרבה לפני ארה"ב. ג'פרסון ידע טוב מאוד שעבדות היא עוולה מוסרית והוא עדיין החזיק 600 עובדים בחווה שלו.

אז צריך לבטל את ג'פרסון? לא.
צריך להזכיר בכל הזדמנות שהאבות המייסדים של אמריקה החזיקו עבדים בזמן שכל העולם כבר ידע שזו עוולה נוראית? פאקינג כן.

ואם אתה חושב שהפאקינג כן הזה זה מובן מאליו, אז אתה לא יודע הרבה על האופן שמלמדים/לימדו היסטוריה בארה"ב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 13, 2020 11:29 am 
Senior

ראי שעל הקיר כתב:
למה לעצור בטרנסג'נדרים. גבר שמודיע שהוא מזדהה כאישה, בלי שעבר כל שינוי ניתוחי או הורמונלי. מה איתו? זה בסדר שהוא ייכנס לשירותי נשים? לנשים שנולדו כנשים יש דיבור בנושא? כי אני שומע המון דיונים על הנושא. האם לתת לאתלט גבר שמזדהה כאשה להתחרות מול נשים אחרות באולימפיאדה? לי הדברים האלה נשמעים אבסורדיים, אבל אולי זה כי אני מיזוגן וטרנספוב חשוך. וודאי יש כאלה שרואים בנקודת ההשקפה שלי על זה כך, כי זה מה שעולה בדיונים בנושא.

זו בדיוק הנקודה. זה הכל משרוקיות כלבים כי הבעיות האלו לא קיימות!

זה תמיד ויכוחים על בעיות תיאורטיות. לטרנסג'נדרים מותר להשתתף באולימפיאדה מ-2004 ואף אחד לא השתתף מעולם.

לעומת זאת החיים האמיתיים של רובם הם קשוחים בהרבה. הם לא עושים את זה כדי להיכנס לשירותים שלך. הם לא עושים את זה כדי לקחת מדליית זהב ב200 מטר משוכות. החיים שלהם פאקינג אומללים והם מנסים לשרוד.

זה תמיד איזה גבר תיאורטי עם זקן שנכנס לשירותים של הבת שלך אבל אף אחד לא מכיר את הגבר עם הזקן הזה. אף אחד לא פגש אותו. כמובן שיש מיליוני גברים עם זקן שנכנסים לשירותים של הבת שלך כי הם אנסים מסוכנים. אבל זה פחות משנה, מה אם הוא במקרה אמר לפני זה שהוא מזדהה כאישה!!!!!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 13, 2020 11:33 am 
Senior

אז לא, טרנסג'נדרים בתהליך בסיום בהתחלה או באמצע לא מנסים להיכנס לשירותים של הבת שלך. הם כן רוצים לוודא שלא יפלו אותם כשהם מנסים להשיג שירותי בריאות.

אה, אבל למנהיג שהפתיע אותך לטובה זה לא נראה [זו ידיעה מהיום] --

https://edition.cnn.com/2020/06/12/poli ... index.html

The Trump administration announced Friday it is eliminating an Obama-era regulation prohibiting discrimination in health care against patients who are transgender.

Section 1557 of the Affordable Care Act, known as the Health Care Rights Law, "prohibits discrimination based on race, color, national origin, sex, age or disability in certain health programs and activities." A rule enacted in 2016 interpreted the ban on sex discrimination to include discrimination on the basis of gender identity, building on similar interpretations in other federal civil rights laws and court rulings, and termination of pregnancy.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 13, 2020 11:57 am 
Hall of Famer

זו אכן בדיוק הנקודה. אתה אומר שזה בעיות תיאורטיות, אבל הדיונים עליהן ממשיים מאד. והגבולות זזים והתיאורטי הופך למעשי. האם נשים אמורות לקבל את זה שלגבר, עם היתרונות הפיזיים שיש לגברים אבל שמזדהה כאשה, יותר להתחרות מולן אפילו בתיאוריה? כי אם לא בא עד עכשיו, אם זה מותר בסוף יבוא. לא יישאר ואקום. למה בכלל לקיים תחרויות נפרדות לגברים ולנשים אם כך?
אם "אין גבולות" זה איש קש, אז איפה הגבול?
ומה הקשר לאפליית טיפולי הבריאות? אם לא נותנים לטרנסג'נדרים טיפולי בריאות כמו לכולם זה דבר נורא. אבל אם כבר איש קש, זה זה.

אגב, לדעתי טעית בתאריכים של ביטול העבדות לפחות לגבי דרום אמריקה. העבדות בדרום אמריקה שהייתה עדיין בשלטון קולוניאלי בוטלה בהדרגה במאה ה-19, בשלהי או אחרי תקופתו של ג'פרסון, בצורה הדרגתית, מה שנקרא בארצות הברית grandfathered. בהתחלה הוחלט שילדים של עבדים שנולדו החל מתאריך מסויים נולדים חופשיים (בהתאם לחוק שהתקבל בספרד שהייתה עדיין השליטה ברובן) אבל אבותיהם ואמותיהם נשארו עבדים, עד שהעבדות בוטלה לחלוטין בחוק במדינות שקיבלו בינתיים עצמאות, וזה קרה בין אמצע לסוף המאה ה-19 (תלוי במדינה).
לגבי אירופה, רובן אכן ביטלו את העבדות במקביל או מעט לפני ג'פרסון, אבל חלקן המשיך לקיים עבדות בקולוניות. נפוליון, למשל - שחי ופעל במקביל לתקופת ג'פרסון - החזיר את העבדות בקולוניות של צרפת שגידלו קנה סוכר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 13, 2020 12:11 pm 
Senior

זה לא איש קש, כי זה מה שנוצר משיח כזה כנגד טרנסג'נדרים. כשדנים בבעיות תיאורטיות שלא קיימות במציאות ומציירות טרנסג'נדרים כסכנה חברתית, אז ברור שיהיה קל יותר להכשיר תקנות נגדם. הרי אנחנו בקושי 5-6 שנים לעידן שבו בכלל התחילו לדבר על זכויות טרנסים. לפני 5-6 שנים היינו בדיון הזה על נישואים חד-מיניים. ותמיד תמיד הטיעונים נגד הם מדרון חלקלק.

אז בפועל כל מה שקורה זה שבעיות אמיתיות אין לנו, אבל לטרנסג'נדרים יש אינסוף בעיות אמיתיות. ואנחנו לא מנסים לפתור אותן כי אנחנו עסוקים בבעיות תיאורטיות שלא באמת מתרחשות אבל מעסיקות אותך, שעדיין לא פגש טרנסג'נדר בחייו.
במקום להתייחס למקרים התיאורטיים של גבר עם זקן שנכנס לשירותים, אפשר לחשוב על כל האנשים האומללים שעדיין לא שינו או לא יכולים לשנות את המין שלהם בתעודות הזהות, שאין להם שום עניין בבת שלך אלא רק רוצים לעשות פיפי איפשהו מבלי לשנוא את עצמם עוד יותר.

אולי במקום לחשוב על מקרי הקיצון הלא קיימים, תחשוב על המציאות היומיומית של האנשים האלו? בלי שיפוטיות. באמת קח את אותו זמן שהקדשת למחשבה על גבר עם זקן נכנס לשירותי נשים לשיחה אחת עם המרכז הגאה הקרוב לביתך ועם אנשים שנמצאים במצב הזה באמת.

--
כתבתי שאמריקה הלטינית, ברובה, ביטלה את העבדות לפני ארה"ב. לא לפני ג'פרסון. ושוב, הנקודה העיקרית זה שהויכוח על עבדות כעוולה מוסרית היה קיים וידוע גם בתקופת ג'פרסון והוא 'נאבק' בו בעצמו (תוך כדי שמירה על מונטצ'לו ועבדיו ושפחותיו). אין שום סיבה בעולם לתת לו נסיבות מקלות על החלק הזה. צריך לדון בזה, צריך לבקר את זה. זה צריך להיות כתם על המורשת שלו. זה לא צריך לבטל אותה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 13, 2020 12:40 pm 
Hall of Famer

לג'פרסון לא רק היו עבדים, היו לו גם צאצאים מהמין שהוא כפה על השפחות השחורות שלו. זה חלק ידוע בהיסטוריה שלו, ועדיין אף אחד לא מחק וסביר שלא ימחק את תרומתו לחברה האמריקאית.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 13, 2020 12:48 pm 
Hall of Famer

זה איש קש כי אתה אומר שיש גבולות, אבל בעצם אין. הגבולות זזים וגם זה מדרון חלקלק. בדיוק כמו שצעקת על נורטון "אז להסיר פסל של היטלר זה טליבאן"? כשלא על זה דובר בכלל. אני מבדיל בין להסיר פסלים של היטלר לבין להסיר פסלים של צ'רצ'יל או אפילו של מגלי הארצות הגדולים שחטאו בחטא הקולוניאליזם.
אם דיברנו על חוקי הטרנסים והאולימפיאדה, והזכרת את 2004 - אז אמרת חצי אמת. ב-2004 החוק אמר שכדי שטרנסג'נדרית תוכל להתחרות בתחרויות נשים היא צריכה לעבור ניתוח מלא ושינוי הורמונלי מלא, ולחכות שנתיים. היום לא צריך ניתוח, וצריך רק להפחית את רמת הטסטוסטרון לשנה. עכשיו הדיון הוא האם יש לבטל גם את החוק הזה, ולהסתפק בהזדהות עצמית של הגבר כאשה. הגבולות כל הזמן זזים.
ולא צריך ללכת רחוק עד האולימפיאדה. בקונטיקט יש סיפור, של שתי אתלטיות טרנג'נדריות בגיל תיכון שכיסחו את תחרויות הנשים וזכו בשל כך במלגות לקולג'. בחוקי הגוף האחראי על ספורט התיכונים בקונטיקט אין צורך בשום טיפול ניתוחי או הורמונלי, רק בהזדהות עצמית כאשה. אתלטיות שנולדו כנשים ולא זכו במלגה תבעו את אותו הגוף, בטענה לתחרות לא הוגנת. אני לא יודע איך זה נגמר אם נגמר, אבל זו דוגמה למשהו שבעיני, הטרנספוביות והחשוכות, נראה אבסורד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 13, 2020 12:54 pm 
Senior

ראי שעל הקיר כתב:
זה איש קש כי אתה אומר שיש גבולות, אבל בעצם אין. הגבולות זזים וגם זה מדרון חלקלק. בדיוק כמו שצעקת על נורטון "אז להסיר פסל של היטלר זה טליבאן"? כשלא על זה דובר בכלל. אני מבדיל בין להסיר פסלים של היטלר לבין להסיר פסלים של צ'רצ'יל או אפילו של מגלי הארצות הגדולים שחטאו בחטא הקולוניאליזם.

לול מה? הוא זה שכתב שלהסיר פסל זה טאליבן. אני מבדיל בדיוק כמוך ואני לא חושב שהגענו לאיזשהו גבול או התקרבנו אליו. להיפך. אני חושב שהגבולות שלך עדיין מצומצמים מאוד ויש המון מקום להרחיב אותם. ושוב, זה הזזת עמודי השער. כי את הטענה של להסיר פסלים של הקונפדרציה זה בסדר אף אחד לא אמר מחוץ ל'שמאל הפרוגרסיבי' עד השנתיים האחרונות. והפסלים לא חדשים והמידע על הקונפדרציה לא חדש. אז הנה, אנחנו, המטורללים, שכנענו חלק ממכם שצדקנו למרות שאמרתם לנו שאנחנו מטורללים.

ואני בעד לפתור בעיות כשהן צצות. נכון להיום העובדה היא שיש אנשים שאנחנו יכולים לשפר את חייהם בעלות אפסית עבור החברה.

ואם נגיע למקרים משמעותיים שבהם אתלטיות טרנסג'נדריות משתלטות על הספורט הנשי, אפשר לעשות תקנונים בנושא. בינתיים מה שיותר סביר שיקרה זה שטינאייג'רים אומללים שלא מוצאים את מקומם בעולם הזה יצטרפו לקבוצת לקרוס ואולי לא יתאבדו השבוע.

ואתה כל הזמן כותב באיזה ציניות מתקרבנת שבטח אני טרנספוב כי אתה מת שאני אגיד את זה ותוכיח לעצמך שאתה אש כי ראי הנאור. אבל אני לא חושב שאתה שונא מישהו, אני באמת מאמין שהזמן שאתה משקיע בלנסות להבין אנשים שאתה לא מבין אינטואיטיבית הוא הרבה הרבה יותר קטן מהזמן שאתה משקיע בלחשוב איך הם יכולים להזיק לך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 13, 2020 1:08 pm 
Hall of Famer

ויותר מזה, הפטרונות על ההגיון והסדר הטוב לכאורה שבאה מאותם מוחים על "טרלול פרוגרסיבי". משהו בסגנון "אם אנחנו, השפויים הנורמטיביים, לא נחזיק פה את העסק אתם תראו איך המגדרים מבוטלים, מוחקים ראשי ממשלה מההסטוריה וטרנסג'נדרים ישתלטו על האולימפיאדות. שלא תגידו שלא אמרנו!!".

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 13, 2020 1:14 pm 
Hall of Famer

נורטון המשיך הודעה שלי על הגבולות שכל הזמן זזים, ועם הגבולות זזים גם הדברים והאנשים והיצירות שיש למחוק. אני לא יושב בתוך מוחו אבל לדעתי על זה הוא דיבר, זה הקונטקסט בו הוא כתב את ההודעה שלו.

אתה לא קורא למחוק את מגלי הארצות הגדולים או כאלה שבנו מוסדות גדולים או עשו דברים חיוביים אחרים, אבל יש מי שקורא, עם מיפוי של הפסלים שצריך להוריד והשמות של המוסדות והרחובות שצריך לשנות. בינתיים כבר הוסר פסל של רוברט מיליגן, שבנה את הנמל שהפך מאוחר יותר לדוקלנדס של לונדון, מאזור הדוקלנדס שהוא הגה ויזם. היו לו עבדים, למיליגן. אין ויכוח על זה, אבל זה הפך לחזות הכל. מאחר שעיריית לונדון רק עכשיו בכלל מתחילה לדבר על זה, אני יכול רק להניח שהסרת הפסל לא הייתה ביוזמתה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 13, 2020 1:22 pm 
Hall of Famer

בסדר, יש אנשים שקוראים להסרת פסלים ויש פסלים שמוסרים. יש איזה חוק קוסמי שמחייב הצבת פסלים או השארתם על כנם? אסור שדעת הקהל תשתנה? כל פסל חייב להשאר לעד?

אבל אני מבסוט שכבר כמה עמודים הטיעונים של ראי מתמקדים בהסרת פסלים ובטרנסיות שעשוית להתחרות באולימפיאדה. ויכוח על עלות/תועלת חברתית מעולם לא היה קל יותר.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 13, 2020 1:31 pm 
Senior

ראי שעל הקיר כתב:
נורטון המשיך הודעה שלי על הגבולות שכל הזמן זזים, ועם הגבולות זזים גם הדברים והאנשים והיצירות שיש למחוק. אני לא יושב בתוך מוחו אבל לדעתי על זה הוא דיבר, זה הקונטקסט בו הוא כתב את ההודעה שלו.

אתה לא קורא למחוק את מגלי הארצות הגדולים או כאלה שבנו מוסדות גדולים או עשו דברים חיוביים אחרים, אבל יש מי שקורא, עם מיפוי של הפסלים שצריך להוריד והשמות של המוסדות והרחובות שצריך לשנות. בינתיים כבר הוסר פסל של רוברט מיליגן, שבנה את הנמל שהפך מאוחר יותר לדוקלנדס של לונדון, מאזור הדוקלנדס שהוא הגה ויזם. היו לו עבדים, למיליגן. אין ויכוח על זה, אבל זה הפך לחזות הכל. מאחר שעיריית לונדון רק עכשיו בכלל מתחילה לדבר על זה, אני יכול רק להניח שהסרת הפסל לא הייתה ביוזמתה.

הגבולות זזים. עד לפני יומיים היה מותר לשים דגלי קונפדרציה על הרכב הצבאי שלך והיום אסור.
מה רע בזה שהגבולות זזים? לדרוש שהגבולות יפסיקו לזוז אומר שהגענו לנקודת האיזון המושלמת.
בינתיים עוד לא ראיתי הוכחה לזה שהגבולות נחצו. גם אם היה גרפיטי על פסל של צ'רצ'יל.

ואני לגמרי קורא להפסיק את קולומבוס דיי ואת כל החגיגות המפגרות סביב אדם מחריד שהיה חותך את הידיים של ילדים שלא נתנו לו מספיק זהב. מה כל כך נורא אם יחגגו את דיסקאברי דיי או ווטאבר דה פאק במקום האישיות הנוראה? מה הנזק?

ואני אחזור לעניין השירותים והטרנסג'נדרים כי זה המקום העיקרי שאולי אצליח לגרום לשינוי מחשבתי אצל אחד מששת הקוראים של הדיון הזה.

כששמעת על חוק השירותים האם חשבת ישר על איך גבר עם זקן יזדהה כאישה ויטריד נשים בשירותי הנשים, או שעצרת לרגע לחשוב על המצב הדיי נוראי שנמצאים בו טרנסג'נדרים מכל הסוגים, אלו שאין להם כסף עדיין לניתוח הסופי, אלו שלוקחים הורמונים, או שעדיין צעירים מדי אלו שלא הצליחו לשנות את המין בתעודת זהות? הרי זו בהגדרה המציאות של כל אלו. אף אחד מהם הוא לא גבר/אישה 100% מהזמן עד שביום שלישי בצהריים הוא עשה ניתוח והוא 100% המין השני. זה תהליך ארוך, קשה, מביך, מבלבל. ובשום חלק ממנו הם לא חושבים ואיי אני אראה בולבול/פות זיינתי את המערכת.

אני מאמין שרובנו חשבנו רק על החלק הראשון. ואם אנחנו ממש כנים עם עצמנו, כולנו עדיין חושבים שתכלס הם בחרו את זה ובעיה שלהם והם צריכים טו טאף איט אפ ולהפסיק לדרוש תשומת לב.

אז אני לא בעניין של טרנספוביה או לא, אני בעיקר בעניין של לקחת זמן מאוד מוגבל מהחיים שלנו ולנסות להבין קשיים של אחרים. וכן, זה מטורלל וכן אני יפה נפש וכן אני עושה את זה רק בשביל המצפון שלי ובעוד 100 שנה יגידו שהייתי נורא כי אכלתי בשר. למי אכפת? מה זה כבר עולה לי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 13, 2020 1:34 pm 
Hall of Famer

הטיעונים שלי מתמקדים בהשתקה ומחיקה, ובזה שגבולות המחיקה זזים, ונעשים קטנים וקטנוניים יותר ויותר. אם אתה מקבל כל מיקרו וננו אגרסיה כמשהו שיש להתייחס אליו ולנהוג על פיו, או יש להתייחס לנעלבי פרוקסי כשמי שאמור כביכול להיות מושא העלבון לא נעלב בעצמו, אז שיהיה.
האם פסל חייב להישאר לעד? האם שיר צריך להישמע לעד? האם ציור, סרט או ספר צריך לשרוד לעד? מצידי שיורידו את כל הפסלים של מי שלא היה מושלם, במעשה בדיבור או במחשבה, לפי הסטנדרטים של היום גם אם חי לפני עשרות שנים ועשה דברים חיוביים. מצידי שיצנזרו או יגנזו כל יצירה שלא עומדת בסטנדרטים או משתמשת במושגים שלא מקובלים היום. ובעוד 30 שנה - יורידו גם את אלה שלא יעמדו בסטנדרטים של אז. אם דעת הקהל הדומיננטית תחליט שזה חזות הכל, מה אני יכול לעשות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 13, 2020 1:50 pm 
Hall of Famer

אני חושב שהכל ברור. כאמור ויכוח העלות/תועלת חברתית הקל בהסטוריה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 13, 2020 2:13 pm 
Hall of Famer

אגב, בדיוק קפץ לי פולס מ"הארץ" על מחקר חדש שפורסם על המעורבות העמוקה של המשטרה הפולנית ברצח והתעללות ביהודים בתקופת השואה. המחבר נתון לאיומים, כי אחת מתנועות ההשתקה ושכתוב ההסטוריה המשמעותיות היום בעולם היא של הממשלה הפולנית, שטוענת שפולין היתה קורבן גרמני ובשום פנים ואופן לא צד פעיל להשמדה והתעללות ביהודים. זוכרים את הנאום של נשיא גרמניה מינואר ביד ושם, עם לקיחת האחריות והמחויבות בהווה ולעתיד? אז פולין סירבה להשתתף.

זאת מחיקת הסטוריה, זאת השתקה. לא להסיר פסל של בעל עבדים או להוסיף הבהרה ל"חלף עם הרוח".

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 13, 2020 2:31 pm 
Hall of Famer

אין לי ויכוח שזו השתקה והסתרת היסטוריה ושזה לא טוב מאף צד.
יש ספק שפולין הייתה כבושה בידי גרמניה ובמידה רבה סבלה מהכיבוש הזה? לא נראה לי. אבל זו לא חזות הכל, ובפולין מנסים להציג את זה כחזות הכל.

אשר להסרת הפסל, במקרה האחד הזה שנראה אם הוא האחרון (אני בספק גדול) מחיקת המורשת של רוברט מיליגן כי היה בעל עבדים שמה את הבעלות על עבדים באותה תקופה לחזות הכל. למה רק הוא? כבר דיברנו על עוד כמה שהיו בעלי עבדים, למה להסתפק ברוברט מיליגן? (ואכן, לא מסתפקים). ולמה הגבול שם? יש כאלה שלא היו בעלי עבדים אבל היו סתם גזענים. גם אם בדרך נלחמו בכוחו אופל שהיו גם יותר גזענים מהם כנראה, המגמה עכשיו היא להציג את הגזענות שלהם כדבר המרכזי ואפילו הבלעדי באופיים ובמורשתם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 13, 2020 2:38 pm 
Senior

למה הרצון לא לפאר את הערים בפסלים שלהם (שזה גם ככה מנהג מפוקפק בעיני) זהה ללמחוק אותם מההיסטוריה?

למה לא ללמד את ההיסטוריה עם הפרטים האלו, בלי לפאר אותם? נדב כתב פה שההיסטוריה של ג'פרסון ידועה. היא ידועה, אבל זה לא אומר שלימדו אותה. זו השתקת ההיסטוריה.

אני לא למדתי בבית ספר שום דבר על האכזריות של קולומבוס. זו השתקה. זו מחיקת היסטוריה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 13, 2020 2:46 pm 
Hall of Famer

אדברא, שילמדו. אני לגמרי בעד. האם יש להפוך את זה לחזות הכל, להוריד את כל פסליו, הרחובות והמוסדות שנקראים על שמו, למחוק אותו מהכסף? (אה, את זה כבר עשו. תנסה למצוא היום שטר של 2 דולר)
כי זה מה שהתנועה הזו דורשת בבריטניה.

אשר לספורטאיות הטרנסג'נדריות, למה בכלל יש תחרויות ספורט נפרדות לגברים ונשים ברוב הענפים?

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ש' יוני 13, 2020 2:49 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 13, 2020 2:49 pm 
Senior

נתקלת פעם בניקל?

בשלב זה אני חושב שאתה לא מנסה כל כך ועברנו למה שקרוי בהגה האינטרנטית JAQing אז אני אעצור כאן. העברתי את כל המסרים שהיו לי בנושא.

אנסה לדווח על עניינים שקשורים למהומות, אם כי נראה לי שכל מה שכתבתי עליו דיי נבלע בחוסר עניין כללי.

נערך לאחרונה על ידי Yuval בתאריך ש' יוני 13, 2020 2:53 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 13, 2020 2:51 pm 
Hall of Famer

יותר משטר של 2 דולר, זה בטוח...
זו הייתה בדיחה, כן? לא חשבתי שמישהו מחק את השטרות של 2 דולר מהמחזור בכוונה. אבל כשהייתי בן 10 והייתי בארה"ב בשנות ה-70, שטר של 2 דולר כבר נחשב נדיר. ניקלים לפחות אז היו עדיין נפוצים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 13, 2020 2:53 pm 
Senior

הכוונה היא שעל הניקל יש את מונטיצ'לו, אחוזתו של ג'פרסון על כל עבדיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 13, 2020 2:57 pm 
Hall of Famer

לא ידעתי. בכל אופן הקטע על ה-2 דולר היה בדיחה, אבל דברים דומים יכולים לא להיות.
אבל אם יחליטו למחוק מהניקלים את אחוזתו של ג'פרסון, יהיו לי מטבעות שילכו וייעשו נדירים. זה סטארט אפ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 716 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 29  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: