ido כתב:
זה כן אני כתב:
ido כתב:
עובדה 1: המשך קיומה של הממשלה תלוי ברצונם של מנוולי הימין.
עובדה 2: מנוולי הימין מודיעים (בתקשורת, וגם בדיונים סגורים) שעסקת חטופים ועצירת המלחמה יביאו אותם לפרק את הממשלה.
עובדה 3: ביבי שתלוי במנוולי הימין לא חותר לסיום המלחמה או להחזרת החטופים (על פי אינספור עדויות, אף מסכל במכוון).
אשמח אם תסביר לי למה הדברים שלך הם עובדה ושלי - קונספירציה.
אגב, אם הייתי משתמש בהליך מתדולוגי כמו שהצגת פה בתזה שלי, לא הייתי מקבל את התואר השני בחיים...
הכשל בדוגמה שלך הוא כפול:
1. אתה יוצא מנקודת הנחה שנתניהו מת לסיים את הלחימה אבל בן גביר עוצר אותו - אתה בקיצור מתעלם לחלוטין מהאפשרות שיש מצב שלביבי בלי קשר לבן גביר יש קו אדום בכל הנוגע לעסקת חטופים.
2. אתה מתעלם מכך שנתניהו אישר מתווים לעסקה (שאפילו לגישת האמריקאים היו מאוד נדיבים) חרף התנגדות ואיומי בן גביר וסמוטריץ, שיצאו נגדם פומבית, ובסוף מי שהפיל את העסקאות זה החמאס.
אז חביבי, אם קיבלת את התואר השני שלך (שבאמצעותו אתה בטח תורם המון לאנושות) עם היכולות המתודולוגיות שהצגת כאן, אני מניח שהיית מסתדר גם עם שלי.
חשבתי לתומי שמובן שאני משכפל את המתודולוגיה שלך, ככלי רטורי לקידום הדיון
הכשל בדוגמה שלך הוא כפול:
1. אתה יוצא מנקודת הנחה שנתניהו ממש רצה להכנס לרפיח באותה נקודת זמן, ורק הלחץ האמריקאי מנע ממנו לעשות את זה. בקיצור, מתעלם לחלוטין מהאפשרות שיש מצב שלביבי בלי קשר לאמריקאים היה נוח להתעכב עם הכניסה לרפיח.
2. אתה מתעלם מכך שהאמריקאים (ושאר העולם המערבי) הפעילו לחץ בעוד נושאים, ומפעילים לחץ כבד לסיום הלחימה בכלל (כולל אמירות פומביות, עיכוב משלוחי נשק, עיכוב חו''ג וחלקים קריטיים לתעשיית הנשק הישראלית, המנעות היסטורית במועצת הבטחון ועוד), ובמקרים הללו הלחץ ללא תוצאות.
ושאלה שעלתה לי עכשיו:
הקונספירציה, לשיטתך, היא שביבי מאריך וגורר את המלחמה למען רווח אישי, או שהקונספירציה היא שבכלל יש לו רווח אישי מהארכת המלחמה?
אז זהו, שניסית לחקות אותי אבל הביצוע היה חלש.
והתשובות:
1. כל הסימנים האפשריים מעידים שזו הייתה הכוונה. רק מי שעיוור לחלוטין יתעלם מכך. ובין השאר ניתן להבין זאת מ: העובדה שנכנסו לפני כן לחאן יונס, שג'עיה, ג'בליה, העיר עזה וכו', והתכוונו לעשות את אותו הדבר ברפיח; הדיונים הקדחתניים (עם משלחות בישראל ובארה"ב!) עם האמריקאים סביב הכניסה לרפיח והניסיון לשכנע אותם שיש תכנית לפינוי אזרחים; ההתנגדות העקבית של האמריקאים לכניסה לרפיח (אם ישראל לא רצתה לעשות זאת אז ממילא אין לאמריקאים סיבה להתנגד); וכמובן הצהרות פומביות של כל חלקי הקבינט (כולל גנץ (!) ואפילו חלקים באופוזיציה) בכל מקום אפשרי שאנחנו ניכנס לרפיח.
2. בינתיים אנחנו פועלים בתיאום כמעט מושלם עם דרישות האמריקאים שנכפות עלינו, גם אם לא ב-100%: הכנסה של סיוע הומניטרי בהיקפים אדירים למרות שאנחנו ממש לא רוצים; פעילות בעצימות נמוכה בהרבה ברפיח לעומת ערים אחרות בעזה (ומשכך הפגיעה באזרחים נמוכה בהרבה) מה שגרם לכך שהאמריקאים בסוף הכילו את הפעולה; אי פתיחה של מערכה גדולה בצפון; אילו בסוגיית החטופים האמריקאים הדגישו כמה וכמה פעמים שהמכשול היחידי לעסקה הוא החמאס ואף ציינו שישראל נתנה הצעות נדיבות מאוד.
"האם יש לו רווח אישי מהמשך המלחמה?" היא שאלה גרועה מאוד. בוא נשאל זאת מהצד השני: האם יש ללפיד אינטרס ללחוץ על הממשלה לסיים את המלחמה בתבוסה מוחצת לישראל? בוודאי! זה הרי יעזור לו בסקרים וירסק את הליכוד ל-12 מנדטים בבחירות הבאות, ושהמדינה תישרף.
לנתניהו יש אינטרס לסיים את המלחמה כשיושגו המטרות, וככל שזה יקרה מהר יותר - יהיה טוב יותר.
אז כמובן שהטענה שלי מכוונת לאלו שאומרים שהוא מאריך את המלחמה למען רווח אישי.
טוב, עייפתי. אנחנו כנראה לא חיים את אותה המציאות, ואין פה בסיס לדיון.
רק אומר לגבי הקשקוש הדמגוגי בסוף - גם לפיד אשם, גם לפיד צריך לעוף מחיינו. גם כל אחד ואחת מ-120 הח''כים המכהנים. בגדול כל הגופים הפוליטיים הקיימים היו אמורים בשמיני לאוקטובר להודיע דהם מפנים את מקומם ומסיימים את תפקידם. אבל להשוות בין הרווח האישי שלפיד יכול להשיג פה, וממילא היכולת שלו להשפיע על משהו (אפס מאופס) לאלו של נתניהו? אם אתה באמת מאמין באיזו רמה במה שכתבת, שיהיה לך לבריאות. תהנה לך בישראל משיחית פונדמנטליסטית ובמלחמה שאין לה סוף.