סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 4:11 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 144 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' נובמבר 02, 2011 4:32 am 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
chris mullin כתב:
פאפאלוקאס, אני מסוקרן ואשמח אם תוכל להשיב לי על השאלה הבאה. לא מקניט, באמת מעניין אותי.

האם ניסית פעם לא להגיע לארוחת שישי בשבת? לא ליטול חלק בקבלת שבת? בהנחה שהתשובה היא "לא" - האם היה נראה לך לגיטימי אם חייל היה מבקש לעשות כן? (חייל יהודי, לצורך העניין. אין לי מושג מה חוקי הצבא אומרים לגבי בני-מיעוטים ולא שירתתי עם כאלו באף בסיס סגור).

תסביר בבקשה לאן אתה חותר, ואז אוכל לענות לך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 02, 2011 4:41 am 
Sophomore

אם אני אסביר לך לאן אני חותר, אתה תכוון את התשובה שלך לפי ההודעה שלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 02, 2011 4:42 am 
Sophomore

וכמה דברים בהמשך להודעות האחרונות שלך:

א. צ"ל בהודעה שלך "אני לא דתי ולא חרדי". אני מניח.
ב. "כל הפוסל פסול ואינו מדבר בשבחא לעולם, ואמר שמואל במומו פוסל": משעשע משהו שמצד אחד אתה טוען שצריך להתחשב בזכות של הדתיים (שהם כאמור מיעוט במדינה, ואפילו עדיין בצבא), אבל לא מתחשב במיעוט אחר בעצמך (הרפורמים, או סתם יהודים-מסורתיים-מאמינים-שאינם-אורתודוכסים; אגב, הם רוב בקרב יהודים מאמינים).
ג. אין ספק שההשוואה בין דת, "נכונותה" או ה"אמת" שבה לבין מתמטיקה מעניינת. הסובלנות ממך והלאה, כאמור. אין דתות ואמונות אחרות, אני מבין.
ד. נדב כהן בחור יפה-תואר.
ה. תקרא את המשפט שכתבת לאורליאן, תחזור לסעיף השני שלי, ותעשה עם עצמך חשבון-נפש.
ו. אתה מעלה נושא לדיון בפורום, מקבל תגובות להודעות שלך ומזלזל, מדמגג, מתעלם ומבטל דעות אחרות, כאוות נפשך. אני בטוח שאתה מסוגל ליותר מזה.

נערך לאחרונה על ידי chris mullin בתאריך ד' נובמבר 02, 2011 4:58 am, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 02, 2011 4:51 am 
Sophomore

א'. בדקתי ולא התבלבלתי.
ב'. באיזה מובן הרפורמים זקוקים להתחשבות מצידי?
ג'. זה דומה במובן שקיימת דת מסויימת ובשלב מסויים קבוצה של אנשים החליטה להמציא דבר שנקרא ''יהדות מתקדמת'' על מנת להקל לעצמם את החיים. אם הם לא מאמינים בדת הזאת, שפשוט ינהגו כחילוניים.
ה'. אין לי שום צורך בחשבון נפש, אני תמיד שלם עם עצמי, ובמידה ויש צורך לתקן, אני מבין זאת מבלי עזרתם של אנשים נחמדים. תודה רבה על ההצעה בכל אופן :mrgreen:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 02, 2011 4:57 am 
Sophomore

א. אוקיי, ההקשר פשוט לא היה ברור.
ב. + ג. + ה. נו שווין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 02, 2011 4:58 am 
Sophomore

זה נכתב בשביל WTF, שטען שאני ואנשים כמוני מנסים לנכס את הציונות, בין היתר, לעצמנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 02, 2011 5:04 am 
Sophomore

אוקיי, הצלחתי לפספס את זה, גם אני טועה לפעמים...

ואני לא מבין מה בדיוק "מעורפל" בשאלה שלי. אני מניח שאתה מתכוון לחלק האחרון שלה, כי אם לא השבת לשני החלקים הראשונים בחיוב, כנראה שהתשובה שלילית. איך היית מתייחס לבקשה של חייל יהודי לא להשתתף בטקס קבלת שבת בבסיס? או בסדר פסח, לצורך העניין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 02, 2011 5:09 am 
Sophomore

בכנות??? זה היה מעניין אותי כקליפת השום. רק שלא ברור לי מה בדיוק אמור להזיק לחייל ערב אחדות עם חברים שלו לפלוגה. לא במובן הדתי בכלל, אלא בקטע של האחדות. בדיוק כמו משפחות חילוניות לחלוטין שיושבות לארוחת חג בפסח וראש השנה, רק בגלל עיניין ''האחדות''.
פרט לזה, אני לא רואה שום סיבה מוצדקת לחייב חייל להשתתף בקבלת שבת בבסיס וכו'... רק שהמניע שלו, בניגוד לדתיים שלא מוכנים לשמוע שירת נשים, לא ממש ברור לי.

עונה לך על השאלה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 02, 2011 5:13 am 
Sophomore

כן, למרות שאני חייב לציין שהתגובה שלך לסעיפים שכתבתי בהודעה שהגיעה אחרי השאלה שלי, די ענו לי על השאלה בכל מקרה.

שמע, ניהלתי דיונים עם הרבה אנשים דתיים (או פרו-דתיים) - חלק גדול מהמשפחה שלי דתיים ומתנחלים - אבל טרם נתקלתי בטיעונים כה חלשים ובחוסר קבלה מוחלט של האחר. יישר כוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 02, 2011 5:14 am 
Sophomore

וכמו שאמרתי, כל הנושא הזה כ''כ שולי ולא מעניין. מזכיר לי מאוד את העיניין שבכל שנה צץ לו מישהו בכנסת שדורש לחייב את הערבים לשיר את ההמנון הלאומי, שזה נושא לא פחות מטופש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 02, 2011 5:19 am 
Sophomore

chris mullin כתב:
כן, למרות שאני חייב לציין שהתגובה שלך לסעיפים שכתבתי בהודעה שהגיעה אחרי השאלה שלי, די ענו לי על השאלה בכל מקרה.

שמע, ניהלתי דיונים עם הרבה אנשים דתיים (או פרו-דתיים) - חלק גדול מהמשפחה שלי דתיים ומתנחלים - אבל טרם נתקלתי בטיעונים כה חלשים ובחוסר קבלה מוחלט של האחר. יישר כוח.

מה הקשר חוסר קבלה של האחר? אני חושב ש''יהדות'' רפורמית זה דבר מטופש, בדיוק כמו שחלק גדול מהגולשים כאן חושבים שכל נושא הדת הוא מטופש ומשולל כל הגיון. זכותי, לא? למה לכם מותר ולי אסור? למה כשאתם עושים זאת תוך כדי התמוגגות מניחוח הפלוצים שלכם, זה בסדר וכשאני עושה את זה זה נתפס כדבר ''חשוך''? והאמת? אני לא באמת מנסה לקבל תשובה, זה פשוט כ''כ לא מעניין אותי, כל עוד אני שלם עם עצמי בצורה כ''כ מולחטת כמו עכשיו.

אבל ניחא, מעולם לא עיניין אותי להצטייר כאדם פתוח שאהבת האחר היא כל נחלתו. אתה יודע בדיוק את מה זה מעניין לי, ואני חושב שהבהרתי את זה מהרגע הראשון שנרשמתי לפורום, וזה רק התעצם עם השנים. הרבה יותר חשוב לי שאני אדם מוכשר בתחומי, בלי יותר מידי חוסרים בחיים, וכמובן להיראות טוב. :mrgreen:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 02, 2011 8:23 am 
Sophomore

rony כתב:
אורליאן כתב:
כן... ראיתי. מביך. מצד שני, אפילו אני סומך עליו יותר מאשר על חבורת המוקיונים שמנהלת את ההצגה, אז אולי יצא הפסדנו בשכרנו בעניין הזה...

במה עדיף המוקיון בשמלה על המוקיונים בחליפות?

אני פשוט חושב שההנהגה בדורנו כל כך עלובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 02, 2011 8:45 am 
Sophomore

ציטוט:
אורליאן, מה לעשות כשמדובר בציבור גדול מאוד ולא בעוד אדם בעל מחשבות פרטיות, צריך להתחשב, בטח כשמדובר במדינה כמו שלנו שמשוועת ללוחמים בצבא.

לעניין ה"לוחמים" כבר התייחסתי במהלך הת'רד. לא מדובר בעניין מרשים במיוחד, ובטווח הארוך, ייצא שכרנו בהפסדנו. ניצני הצרה הזו כבר צצים בימינו, ומתחילים להבין שצריך לפעול לדילול הנושא הזה, בטח בצורתו המאורגנת. כי בשלב הראשון, אנחנו מכשירים פלוגות מליציוניות, שנאמנותן למדינה ולחוקיה מוטלת בספק. בשלב הבא, נגלה שהנגע הזה בצבא כל כך גדול, שהצבא לא יכול לתפקד. עוד לפני שאתה מנסה לשכנע אותי להתחשב בהם, אני מסביר לך שאני לא משוכנע שאני בכלל רוצה אותם. צריך לגייס אותם "כדרך כל בשר", ולא במאורגן, ולנטרל את העוצמה הפוליטית התוך צבאית, שהגיוס הקולקטיבי מקנה להם. זה גול עצמי מבחינת המדינה.

ציבור גדול? מממ... אני מכיר ציבור גדול מאד שרוצה מדינה משלו בגדה המזרחית (לפחות... כי חלק גדול רוצה אותה גם על שאר השטח). שנתחשב? בכל זאת- ציבור גדול אתה יודע... לא נעים. והרי צריך להתחשב.

בצבא, באזרחות, החיים מתנהלים על פי חוקים, ועדיין לא מצאתי חוק שתחולתו מותנת אלא אם כן ציבור גדול (יחסית. לא רוב. סתם גדול) מתנגד לו. החוק קובע חובת ציות לפקודות חוקיות. ניתנה פקודה (אפילו לא חכמה, אבל חוקית), והיא סורבה. יש להענש על כך. על מה יצא הקצף?

בחיי, המון דיונים בסגנון הזה ניהלתי בחיי. אתה מצטיין באגרסיביות לא נעימה, לצד טיעונים חלשים עד הזויים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 02, 2011 11:29 am 
Junior

פאפאלוקאס:

איפשר הסבר למה אתה חושב שהיהדות המתקדמת היא "בדיחה"? ולמה אתה חושב שיש רק דרך אחת בדת?

שיהיה ברור זכותך המלאה לחשוב כך, רק רציתי לדעת מהיכן זה נובע?

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 02, 2011 12:23 pm 
Hall of Famer

נדב יש חתונות של דתיים כיפות סרוגות עם הפרדה מלאה? מחיצות וכאלה??

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 02, 2011 12:41 pm 
מנהל פורום

oren_80 כתב:
נדב יש חתונות של דתיים כיפות סרוגות עם הפרדה מלאה? מחיצות וכאלה??

אני לא נדב, אבל אענה לך.
כן, יש חתונות כאלו. הייתי בשלוש כאלו. כולל אחת שבה כמה שנים קודם הייתי בחתונה של האח של מי שהתחתן ושם לא היתה הפרדה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 02, 2011 12:46 pm 
Hall of Famer

מודה שאתם מפתיעים אותי לחלוטין עכשיו, ולצערי לרעה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 02, 2011 1:27 pm 
Hall of Famer

הפעם היחידה שבה הייתי בחתונה של דתיים סרוגים הייתה לפני 10-12 שנים בערך ואמנם הייתה הפרדה, אבל היא הייתה סמלית לגמרי ורק לשלב הריקודים, כל השולחנות וקבלת הפנים היו מעורבים ובריקודים פשוט שמו איזו מחיצה ניידת באמצע הרחבה בין הצד של הגברים לצד של הנשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 02, 2011 1:52 pm 
Sophomore

אני הייתי השנה באחת שלא הייתה מחיצה רק בריקודים, אלא גם בשולחנות עצמם בין גברים לנשים...

בשנתיים האחרונות הייתי באיזה 4-5 חתונות של כיפות סרוגות, כולן כללו הפרדה בריקודים - באופן מלא (כל הערב מופרד, המוסיקה חסידית ומזרחית) או חלקי (התחלה של שירים חסידיים והפרדה והמשך של ישראלית, MTV ומזרחית בלי הפרדה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 02, 2011 2:10 pm 
Hall of Famer

מה שכן, אנשים (פרט מן סתם לאלה שהיו בחברות האלה, ולצערי גם במידה מסוימת לפפלוקאס), לא מבינים שיש הבדל עצום בין הציבור הדתי לאומי לבין הציבור החרדי לאומי. נכון שלשניהם כיפות סרוגות, אבל ההבדלים ביניהם עמוקים ואף תהומיים. הראשונים הם המפד"ל של פעם, והמכינות של היום, וגם מספר ישיבות הסדר של היום, האחרים הם ישיבות הסדר אחרות, וגם מרכז בצד הממלכתי של המפה, ואסכולות כמו אלון מורה ושכם בצד הפחות ממלכתי של המפה.
בכל מקרה, ההבדל בין השניים (כשכאמור, לכל אחד מהם תתי סניפים) תהומי, לא פחות מההבדל בין החרדים לביניהם. בתור מישהו ששניים מאחיו הם חרדים לאומיים, ואילו השלישי הוא חרדי קלאסי (אבל ליברלי למדי, עובד, עשה צבא וכאלה). אני יכול להגיד לכם שהחרדי הקלאסי פתוח לאין שיעור מהשניים האחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 02, 2011 2:19 pm 
Freshman

דת זו מחלה חשוכת מרפא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 02, 2011 2:38 pm 
Sophomore

אורליאן כתב:
ציטוט:
אורליאן, מה לעשות כשמדובר בציבור גדול מאוד ולא בעוד אדם בעל מחשבות פרטיות, צריך להתחשב, בטח כשמדובר במדינה כמו שלנו שמשוועת ללוחמים בצבא.

לעניין ה"לוחמים" כבר התייחסתי במהלך הת'רד. לא מדובר בעניין מרשים במיוחד, ובטווח הארוך, ייצא שכרנו בהפסדנו. ניצני הצרה הזו כבר צצים בימינו, ומתחילים להבין שצריך לפעול לדילול הנושא הזה, בטח בצורתו המאורגנת. כי בשלב הראשון, אנחנו מכשירים פלוגות מליציוניות, שנאמנותן למדינה ולחוקיה מוטלת בספק. בשלב הבא, נגלה שהנגע הזה בצבא כל כך גדול, שהצבא לא יכול לתפקד. עוד לפני שאתה מנסה לשכנע אותי להתחשב בהם, אני מסביר לך שאני לא משוכנע שאני בכלל רוצה אותם. צריך לגייס אותם "כדרך כל בשר", ולא במאורגן, ולנטרל את העוצמה הפוליטית התוך צבאית, שהגיוס הקולקטיבי מקנה להם. זה גול עצמי מבחינת המדינה.

ציבור גדול? מממ... אני מכיר ציבור גדול מאד שרוצה מדינה משלו בגדה המזרחית (לפחות... כי חלק גדול רוצה אותה גם על שאר השטח). שנתחשב? בכל זאת- ציבור גדול אתה יודע... לא נעים. והרי צריך להתחשב.

בצבא, באזרחות, החיים מתנהלים על פי חוקים, ועדיין לא מצאתי חוק שתחולתו מותנת אלא אם כן ציבור גדול (יחסית. לא רוב. סתם גדול) מתנגד לו. החוק קובע חובת ציות לפקודות חוקיות. ניתנה פקודה (אפילו לא חכמה, אבל חוקית), והיא סורבה. יש להענש על כך. על מה יצא הקצף?

בחיי, המון דיונים בסגנון הזה ניהלתי בחיי. אתה מצטיין באגרסיביות לא נעימה, לצד טיעונים חלשים עד הזויים.

חלק פשוט חלש. הטיעונים שלי לא הזויים, אני חושב שמה שאתה מציע יכול להמית עלינו אסון. אתה לוקח חבורה של חיילים שסה''כ לא רוצים להיות נוכחים בטקס בו נשים שרות, שזה דבר כ''כ שולי ולא מעניין ומקצין למקומות מרחיקי לכת.
הייתי מסכים איתך לגביי חיילים שמסרבים לפנות מאחזים בלתי חוקיים וכו', אבל בעיניינים כ''כ לא משמעותיים.....בחיי שאתה משדר לי קטנוניות מדהימה... עושה פיל מזבוב.
ואם מחר יבוא ח''כ שיחייב את בני המיעוטים בצבא לדקלם את ההמנון בצבא, ללמוד על ערכי המדינה היהודית, ולהיות נוכח בטקס קבלת שבת והם לא יסכימו, מה תעשה? תרצה לאבד גם אותם? עכשיו בטח תגיד שאני מביא דוגמא לא קשורה, וכו' וכו'...זה מה שאתה עושה בכל הת'רד הזה, אבל זו דוגמא סופר רלוונטית לנושא.
אבל עזוב, שאף אחד לא יפריע לך לתאר אותי כאדם אגרסיבי וקשה, שזה אגב, דבר נכון(בלי אגרסיביות לא תגיע לכלום בחיים)אבל לא קשור במאום לת'רד או על השאלה האם אני צודק או לא.

נערך לאחרונה על ידי פאפאלוקס בתאריך ד' נובמבר 02, 2011 2:57 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 02, 2011 2:43 pm 
Sophomore

Red Sumo1 כתב:
פאפאלוקאס:

איפשר הסבר למה אתה חושב שהיהדות המתקדמת היא "בדיחה"? ולמה אתה חושב שיש רק דרך אחת בדת?

שיהיה ברור זכותך המלאה לחשוב כך, רק רציתי לדעת מהיכן זה נובע?

עזוב אבאל'ה, אם אני אכנס לנושא זה לא יגמר....
רק חשוב לי להבהיר, שאני לא חושב שאתה(לצורך העיניין כאדם שמזדהה כרפורמי)בדיחה, אלא רק האמונה שלך, בהנחה שאתה באמת מזוהה עם היהדות המתקדמת ולא הכנסת פרט זה כדי ''להכניס לי'' לכאורה.

אגב, מי שפה אמר שאין היום חתונות מעורבות של דתיים לאומיים מקשקש כמובן וכהרגלו בוחר להכליל. כמו שאמרתי יש לי לא מעט חברים דתיים, יוצאי בני עקיבא וכו', שהתחתנו בחתונה מעורבת לחלוטין.
יש גם מקרים של אנשים שבתחילת האירוע מקיימים מחיצה של ריקודים לנשים וגברים בלבד, אבל זה נועד לכבד את האורחים היותר ''חרדים'' שהגיעו, ואחריי חצי שעה של ריקודים המחיצה נעלמת וכולם רוקדים עם כולם.
וזה רק בנושא הריקודים. בשולחנות מראש כולם ישבו במעורב.

הייתי פעם אחת בחתונה מופרדת לחלוטין(סדר ישיבה, ריקודים וכו')וזה היה בחתונה של חבר חרדי, תלמיד ישיבה בירושלים.

נערך לאחרונה על ידי פאפאלוקס בתאריך ד' נובמבר 02, 2011 2:51 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 02, 2011 2:50 pm 
Hall of Famer

Joav כתב:
דת זו מחלה חשוכת מרפא

עובדה שחזרתי בשאלה.

ובאופן כללי יותר, איכס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 02, 2011 3:07 pm 
Junior

פאפא:

אז למה האמונה שלי "בדיחה"? וכן אני חבר בקהילת "בדרכי נעם" ברמה"ש. האם גם האמונה של חרדי היא "בדיחה"? ואז זה בסדר, או האם רק מי שאינו אורטודוקסי הוא בדיחה? ואיך זה מתבטא?

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 144 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 18 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: