סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' פברואר 21, 2025 2:07 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 229 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: בחירות 2012
הודעהפורסם: ג' מאי 01, 2012 1:55 pm 
Sophomore
סמל אישי של המשתמש

בלוג: הצג בלוג (0)
ברגע שהזכירו בדיון את הקב"ה, הדיון הפך לדיון קובי באופן מפורש שאינו משתמע ל2 פנים.

We went from Princeton offense to Lower Merion offense.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 02, 2012 1:40 am 
Sophomore

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4223472,00.html

למה לא הא?
מדינה מטומטמת...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 02, 2012 11:09 am 
Hall of Famer

אגב, עניין שאולי יצדיק, לפי הקריטריונים של גואטה, העברה לפורום הראשי - עופר שלח מפזר רמזים שלא מן הנמנע (ניסוח השלילה הכפולה שלי, אבל משקף נאמנה את רוח הדברים, כמדומני) שהוא יחבור ללפיד (חבר אישי קרוב שלו).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 02, 2012 1:18 pm 
Junior

שלח אמר שהוא עוד לא החליט. בשלחית זה אומר שהוא מספר 2 או 3 של לפיד (מניח ש-2 ישוריין לאישה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 02, 2012 1:21 pm 
Hall of Famer

כך גם אני הבנתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 02, 2012 1:30 pm 
Sophomore

chaiel49 כתב:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4223472,00.html

למה לא הא?
מדינה מטומטמת...

בהנחה שאתה מתכוון ל'למה שציפי לבני לא תקים מפלגה חדשה? זה יכול להיות רעיון טוב...' אני יענה:

למה כן הא?
מדינה מטומטמת...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 8:06 am 
Hall of Famer

קאט פייט
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/363/ ... =479&loc=3

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 9:23 pm 
Sophomore

התותח המפוברק כתב:
itay2 כתב:
חסר לי מישהו בסגנון של רון פול, שיתייחס למדיניות המוניטרית הכושלת של כסף מבוסס על חוב שהביאה את העולם לפשיטת רגל.

אנחנו בדרך להגיע ליוון ולאירלנד, ואם נתניהו לא יתעשת, הוא זה שיישא באחריות מלאה ויינזק (למרות שהאשמים הישירים הם בנק ישראל והבנקים המסחריים).
וחבל, כי למעט העניין הזה, הייתה לו קדנציה נהדרת.

1. מישהו פה ראה יותר מדי מצגות/קטעי וידאו ביוטיוב.
2. אם נביא את כריס פול זה יעזור?
3. יוון ואירלנד בקיץ נשמע לי כמו אחלה חופשה.
4. נתניהו לא באמת יישא באחריות של דבר כזה. מה שכן, אם כבר מזכירים, ראש ממשלת איסלנד לשעבר הואשם בכך שגרם לקריסה הכלכלית של המדינה.
5. קדנציה נהדרת? לא חושב, ואת זה אני אומר כאחד שמזדהה היום יותר עם הליכוד. מחאות חברתיות, איום איראני שממשיך לרחף באוויר, שביתות רופאים, מצוקת דיור וכמובן, כשלון נבחרת הכדורגל להעפיל למונדיאל 2010, ועוד כהנה וכהנה. למעשה, ההשיג היחיד פחות או יותר שהוא יכול לזקוף לעצמו זה שחרור גלעד שליט (במחיר של 1000 אסירים).
6. אם להסיר טיפה את מסכת הציניות, אתה אומר שהמדיניות המוניטרית של בנק ישראל והבנקים המסחריים (וגם של הממשלה) כושלת מכיוון שהכסף מבוסס על חוב. אשמח לשמוע את פתרונותיך (רצוי בת'רד נפרד), בהינתן זה ששאר העולם עובד בדיוק באותה שיטה.

אני אתייחס ברשותך רק לחלק הכלכלי.
אנחנו נמצאים בתקופה של היפר-אינפלציה. ההיפר-אינפלציה נוצרה בגלל הדפסה של כמויות אדירות של כסף שהבנקים המסחריים ובנק ישראל הדפיסו לצורך כיסוי החובות שלהם. בגלל זה מחירי הנדל"ן, המזון והסחורות עולים וימשיכו לעלות. המשכורות והחסכונות של כולנו נשחקים. בגלל זה כולם מרגישים ש"נורא יקר לחיות פה". כתבתי שבראייה צרה, הממשלה לא אחראית לעליות המחירים, משום שהיא לא מייצרת כסף ולא קובעת את שיעורי הריבית.

הפיתרון התיאורטי היה צריך להיות הלאמה של בנק ישראל, והדפסה כסף ע"י הממשלה. הפיתרון הזה קיצוני מדי, בגלל שקיימת תלות גדולה של הציבור בשיטה הקיימת. הפיתרון המעשי צריך להיות שבירה של מונופול יצירת הכסף ע"י יצירת מטבע אלטרנטיבי לשקל שלא נשלט ע"י הבנקים , בין אם כיוזמה ממשלתית ובין אם כיוזמה פרטית. ע"פ חוק בנק ישראל, יש לנגיד הבנק סמכות להחרים כל כסף שמהווה תחליף לשקל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 9:34 pm 
Hall of Famer

itay2 כתב:
התותח המפוברק כתב:
itay2 כתב:
חסר לי מישהו בסגנון של רון פול, שיתייחס למדיניות המוניטרית הכושלת של כסף מבוסס על חוב שהביאה את העולם לפשיטת רגל.

אנחנו בדרך להגיע ליוון ולאירלנד, ואם נתניהו לא יתעשת, הוא זה שיישא באחריות מלאה ויינזק (למרות שהאשמים הישירים הם בנק ישראל והבנקים המסחריים).
וחבל, כי למעט העניין הזה, הייתה לו קדנציה נהדרת.

1. מישהו פה ראה יותר מדי מצגות/קטעי וידאו ביוטיוב.
2. אם נביא את כריס פול זה יעזור?
3. יוון ואירלנד בקיץ נשמע לי כמו אחלה חופשה.
4. נתניהו לא באמת יישא באחריות של דבר כזה. מה שכן, אם כבר מזכירים, ראש ממשלת איסלנד לשעבר הואשם בכך שגרם לקריסה הכלכלית של המדינה.
5. קדנציה נהדרת? לא חושב, ואת זה אני אומר כאחד שמזדהה היום יותר עם הליכוד. מחאות חברתיות, איום איראני שממשיך לרחף באוויר, שביתות רופאים, מצוקת דיור וכמובן, כשלון נבחרת הכדורגל להעפיל למונדיאל 2010, ועוד כהנה וכהנה. למעשה, ההשיג היחיד פחות או יותר שהוא יכול לזקוף לעצמו זה שחרור גלעד שליט (במחיר של 1000 אסירים).
6. אם להסיר טיפה את מסכת הציניות, אתה אומר שהמדיניות המוניטרית של בנק ישראל והבנקים המסחריים (וגם של הממשלה) כושלת מכיוון שהכסף מבוסס על חוב. אשמח לשמוע את פתרונותיך (רצוי בת'רד נפרד), בהינתן זה ששאר העולם עובד בדיוק באותה שיטה.

אני אתייחס ברשותך רק לחלק הכלכלי.
אנחנו נמצאים בתקופה של היפר-אינפלציה. ההיפר-אינפלציה נוצרה בגלל הדפסה של כמויות אדירות של כסף שהבנקים המסחריים ובנק ישראל הדפיסו לצורך כיסוי החובות שלהם. בגלל זה מחירי הנדל"ן, המזון והסחורות עולים וימשיכו לעלות. המשכורות והחסכונות של כולנו נשחקים. בגלל זה כולם מרגישים ש"נורא יקר לחיות פה". כתבתי שבראייה צרה, הממשלה לא אחראית לעליות המחירים, משום שהיא לא מייצרת כסף ולא קובעת את שיעורי הריבית.

הפיתרון התיאורטי היה צריך להיות הלאמה של בנק ישראל, והדפסה כסף ע"י הממשלה. הפיתרון הזה קיצוני מדי, בגלל שקיימת תלות גדולה של הציבור בשיטה הקיימת. הפיתרון המעשי צריך להיות שבירה של מונופול יצירת הכסף ע"י יצירת מטבע אלטרנטיבי לשקל שלא נשלט ע"י הבנקים , בין אם כיוזמה ממשלתית ובין אם כיוזמה פרטית. ע"פ חוק בנק ישראל, יש לנגיד הבנק סמכות להחרים כל כסף שמהווה תחליף לשקל.

אה? כאילו, אתה רציני? היפר אינפלציה מוגדרת כשחיקה של עשרות אחוזים בחודש של המטבע וכוח הקנייה, ומתבטאת גם בירידת ערך עצומה שלו (לפעמים עד כדי כך שעסקים לא מוכנים לקבל תשלום במטבע בגלל שהערך שלו יורד דרסטית מדי כמה שעות).

מה שכתבת הוא לא רק גיבוב שטויות, אלא גם הטעיה מובהקת עם טרמינולוגיה שהיא פשוט מוטעית.

עכשיו, לא נראה לי שאתה לא יודע מה זה באמת היפר-אינפלציה. מה שגורם לי לחשוב שהסיבה היחידה שכתבת את זה, היא סוג של אג'נדה אנטי ביבית או משהו כזה. אני באמת לא מבין מאיפה הגעת למשהו ממה שכתבת.

בלי קשר כמובן, בנקים פרטיים, גדולים ככל שיהיו, לא יכולים להדפיס כסף, וגם את זה לא ברור לי מאיפה הבאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 9:42 pm 
מנהל פורום

להלאים את בנק ישראל?!?!?!?
מה הלאה, להלאים את צה"ל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 9:54 pm 
Hall of Famer

יולאם בצלם, וישא"ק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 10:33 pm 
Sophomore

הרעיון שיש להלאים את בנק ישראל, נובע מההנחה שכמו הפד האמריקאי, בנק ישראל הוא גוף פרטי עצמאי. אבל הוא לא... כלומר לא פרטי, מאחר ואינו חברה. הוא גם לא בבעלות המדינה, שכן למדינה אין שטר בעלות כלשהו עליו, או גישה לרווחיו.

ככלל, בנק ישראל משמש כבנקאי של המדינה. כלומר- בנק ישראל מממן עבור הממשלה את פעילותה באמצעות הלוואות (ובכך קובע בעצם את כמות הכסף במשק, על כל הנגזר מכך- ריביות, יעדי אינפלציה, מדדים, מה לא). מכאן, הרי שהמדינה תמידית חייבת כספים לבנק שלה, ומאחר וגם המחוקק הבין שזה לא סביר שהמדינה תהיה בעלת בעל החוב שלה, הוא לא קבע את הבעלות על הבנק בידי המדינה. הבנק הוא גוף סטטוטורי עצמאי, שאינו עונה לשום גורם ממשלתי.

בנק ישראל מחוייב לפעול למען האינטרסים הכלכליים של מדינת ישראל, אבל הוא עושה את זה לפי הבנתו. למדינה אין שום זכות דיבור או הכוונה כלפי הבנק בנושא. כלומר- הנגיד יכול לנהל מדיניות הפוכה מזו שהממשלה רוצה, ולממשלה אין שום יכולת התערבות בנושא. נגיד הבנק יכול להחליט שהמדיניות הכלכלית של הממשלה שגוייה, ולנהל מדיניות לעומתית שתכשיל את התכניות הכלכליות של הממשלה. לממשלה אין שום אפשרות להתנגד למהלך, אלא לנסות לשכנע את הבנק, שהתכנית הכלכלית שלה ראויה לתמיכתו.

כוונת טיעון ההלאמה, אם יורשה לי לפרשן את הטיעון, היא שצריך לאפשר לממשלה מעורבות גדולה יותר במדיניות בנק ישראל.

רעיון רע לטעמי, שכן הדבר האחרון שכדאי לנו לעשות, כאזרחים, זה לאפשר לממשלה לשלוט בברז שקובע את כמות הכסף שיש בשוק.

אגב, מי שחושב שמסתתר פה טיעון אנטי ביבי כלשהו, טועה קשות. המבנה הזה, בשינויים כאלה ואחרים, מלווים את הכלכלה הקפיטלסטית כבר קרוב למאה שנה. ביבי לא אחראי כאן על כלום, ולא המציא כלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 10:46 pm 
Sophomore

תודה אורליאן- ניסוח בהיר (ואני מקווה שגם נכון).

ומי אחראי על הדפסת כסף? גם כן בנק ישראל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 10:53 pm 
Sophomore

כן, בעצם. הרי כשהמדינה לווה ממנו כספים, בנק ישראל מדפיס אותם יש מאיין. הוא לא רק אחראי על המדפסת, הוא גם מחליט כמה היא תדפיס.

הנה מאמר נחמד שמסביר את תהליך יצירת הכסף באופן ברור. בכלל- זה בלוג נחמד, אם כי קצת נוטה לקונספירטיביות, ולכן לעתים נסחף על עצמו (יש שם איזה מאמר הזוי למשל על איכות הכלכלה הנאצית), אבל בגדול- הוא מתאר את מבנה המשק ואתתחלואיו בצורה נכונה בד"כ. בקיצור- תקראו- אבל עם הרבה ביקורת, ותבדקו לעומק דברים שנכתבים שם ונראים לכם חשודים. לא פעם תופתעו לגלות שזה נכון...

http://kalkala-amitit.blogspot.com/2011 ... -post.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 10:55 pm 
Hall of Famer

כן.

הטענה שלי ב"אנטי ביבי" היא לא לגבי הרעיון של איתי בסוף, אלא לגבי הגדרתו את המצב הנוכחי כ "היפר אינפלציה" ושאר שטויות שהוא רשם שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 11:00 pm 
Sophomore

אנחנו לא בהיפר אינפלציה, אבל אנחנו בדרך... לדעתי, הלמ"ס מעקמת את המדד, כדי לא לפרוץ יעדי האינפלציה. אין לי דרך הגיונית אחרת להסביר מדדי אפס בינואר פברואר השנה, כשרק סעיפי האנרגיה עלו באחוזים ניכרים (דלק וחשמל) בחודשים האלה, מה שהקפיץ את כל המחירים במשק, כי כשהאנרגיה מתייקרת- הכל עולה.

אבל זה לא קשור כל כך לביבי (זה אולי קשור להחלטה שלו ללכת לבחירות, כדי לנסות ולקבל ממשלה נוחה יותר לצעדי הטרום מיתון המתחייבים ממה שמתפתח פה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 11:05 pm 
Hall of Famer

ומזה אתה מסיק שאוטוטו, יש פה 50% אינפלציה בחודש? שוין.

לגבי ההנחה שלך, אולי, אבל יצוין שייקור סחורות בשל אנרגיה הוא לא הכרחי (שכן הוא גם נגזרת של הביקוש וההיצע בשוק, בהחלט יתכן שפשוט שולי הרווח של החברות יורד) וחשוב מכך - לא מיידי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 11:17 pm 
Sophomore

50% אינפלציה בחודש זו קטסטרופה. זה 600% שנתית. אני לא הסקתי או רמזתי כזה דבר... מספיק שנגיע ל 3-4% חודשי, כדי שהסחרחרה תתחיל לטוס לנו. בכל מקרה- ינואר פברואר במדדי אפס עגול, זה בלתי סביר ברמות בלתי נתפסות. כי משהו היה צריך לאזן את העליות בדלק ובחשמל. לא היה כזה דבר, אז פשוט לא ספרו את האנרגיה במדד...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 11:44 pm 
Hall of Famer

כמובן ש 50% בחודש זה לא 600% שנתי אלא הרבה הרבה יותר, כמה אלפי אחוזים טובים למעשה.
מעבר לכך, לצערי זאת ההגדרה של היפר אינפלציה - כמה עשרות אחוזים בחודש, פחות מזה, זה אולי אינפלציה אבל בטח לא היפר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 11:48 pm 
Hall of Famer

לגבי המדדים, אפשר לקבל פירוט של חישוב המדד באתר הלמ"ס. אני מניח שאם מחירי החשמל/דלקים לא היו נספרים בפנים, היו כותבים על זה משהו בתשקורת. נושא שיעור האבטלה די ממוסמס בתקשורת, אבל למי שלא שם לב, אחרי שמר שטייניץ התגאה כ"כ ב"שיא כל הזמנים" של אבטלה נמוכה, הסתבר ששיטת החישוב הייתה שגויה, ומאז עלינו כבר לאזור ה-7%, וההערכות שעולים ל-8%.

בכל אופן, לי מפריע דבר אחר, וזה שוק העבודה, וזה מתקשר גם למחאה החברתית בעקיפין. הסיטואציה היום היא שבנאדם מסתכל על שוק העבודה והתהליכים שקורים בו, ומבין שיכול להיות מאוד שעד גיל 45-50 הוא יצטרך לחסוך מספיק כסף לכל החיים (או לפחות לחלק גדול מהתקופה הזאת), פשוט כי מקומות עבודה נמנעים מלהעסיק אנשים החל מהגילאים האלו. אם בהתפוצצות הבועה הגיל המדובר היה 50, היום להבנתי זה כבר אזור 45. ובצד השני, האוצר מגדיל כל כמה שנים את גיל הפנסיה. אנחנו עוד לא שם, אבל אני בהחלט חושב שיבוא יום והדבר הזה יגרום לפיצוץ, וכשזה יקרה, זה יהיה הרבה יותר גדול מקוטג' או פסק זמן.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 11:55 pm 
Sophomore

אני לא חושב שהלמ"ס מפרסמת את הרכב המדד, אבל יכול להיות שאני טועה.

נורטון, לא הבנתי. לטעמך הכלכלה לא נעה בכיוון משברי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 04, 2012 12:05 am 
Hall of Famer

אני חושב שאני לא מכיר את הכלכלה בישראל מספיק טוב בשביל שאדע לענות על השאלה. כל מה שעשיתי כאן בת'רד הוא לקחת הגדרות לא נכונות, ולומר שהן לא נכונות.
מה שאני כן יודע זה שעלייה במחירי אנרגיה, ממש לא מכריחה שיהיה משבר. ושעוד לא מעט דברים צריכים לקרות בשביל כך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 04, 2012 12:30 am 
Hall of Famer

אין הגדרה "מדעית" להיפר אינפלציה אבל יש לה סממנים מסוימים שלרוב נלווים אליהם אחוזי אינפלציה של 15-20 אחוז לחודש ומעלה, ועוד כל מיני סימנים שונים. בישראל של 84-85 היה את הזוועה הזו. ואנחנו מאוד, אבל מאוד מאוד, רחוקים מזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 04, 2012 8:35 am 
Sophomore

היפר או לא היפר, אני טוען ששניים שלשה מדדים רצופים שיהיו באיזור ה- 2%, יכניסו את המשק הישראלי לסחרחרה, שיכולה מהר מאד להגיע לרמות מפחידות. אני חושב שקברניטי המשק יודעים את זה, ולכן משחקים עם הנתונים.

אני לא טוען שעליית מחירי האנרגיה מחייבות משבר, אלא שלא יתכן, לאור עליית מחירי האנרגיה (ועליות מחירים נוספות, שכן היו), שמדד רבעוני של 0.4%, הוא מדד אמיתי. לא סביר שמדדי ינואר-פברואר המאופסים, מציגים תמונה נאמנה של המשק הישראלי. גם 0.4% במרץ (כשענף ההובלה העלה מחירים) יותר מחשוד בעיני. מה ירד? העגבניות?? מלפפונים? כמה עגבניות קונה ישראלי ממוצע? 30 קילו בחודש? ברצינות. מה מיתן את העליות של האנרגיה ונגזרותיה (והרי היו כאלה).

אני חושב שהמשק הישראלי נמצא כרגע בנקודה מאד עדינה, ואם לא נראה התערבות רגולטורית אחראית, המשק בהחלט עלול להתדרדר לכיוונים מפחידים. אני לא חושב שעיוות נתוני המשק (ומדדים מעוותים משמשים בעצם לריסון לא טבעי של אינפלציה), יכול להחשב התערבות אחראית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 04, 2012 10:10 am 
מנהל פורום

המדד זה אחד השקרים הגדולים ביותר בישראל. הוא מבוסס על סל מוצרים מעוות ולא רלוונטי, אינו מתייחס למוצרים חדשים, הוא משתנה בהתאם לצורך של שטייניץ באותה עת ועוד עיוותים שונים.

ראו עוד בלינק הבא:
http://www1.cbs.gov.il/reader/cw_usr_view_SHTML?ID=345

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 229 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], ראי שעל הקיר ו 28 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: