סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 6:07 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 413 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' מאי 17, 2013 2:24 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
כן, חוץ מאלה שתרמו איברים.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 17, 2013 3:38 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
לא נכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 17, 2013 9:19 am 
Junior

אני טבעוני כבר חצי שנה, רוב הזמן אני רואה בזה שינוי חיובי. השבועיים הראשונים היו קשים בטירוף, כמעט יצאתי מדעתי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 17, 2013 9:22 am 
Sophomore

Dovi כתב:
גינות, תחכים אותי.

ושמחת בחגך, אין שמחה אלא בבשר ויין.
בשר של מה?

לבד מהתשובה של גינות,האמירה הזאת לא באה לומר תאכלו בשר ויין,אלא לרוב האנשים בשר ויין זה סמל של שמחה.
זה לא אומר שמי שמתנזר מיין(נזיר) או מבשר מבטל את המצווה.
אפשר אפילו להסיק מכך את הדבר ההפוך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 18, 2013 2:17 am 
Sophomore

קיופיפלו כתב:
אני טבעוני כבר חצי שנה, רוב הזמן אני רואה בזה שינוי חיובי. השבועיים הראשונים היו קשים בטירוף, כמעט יצאתי מדעתי
איך מסתדר עכשיו? אם יש לך שאלות אשמח לעזור.

אגב, אתה גר בארץ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 18, 2013 4:09 am 
Junior

כן, אני גר בקיבוץ בצפון. אני בסדר, I get by, עם קצת עזרה מידידים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 19, 2013 8:13 pm 
Freshman

קיופיפלו כתב:

אני כמעט צמחוני (דגים פעם ב.. אני כן אוכל) חצי שנה וחייב להודות שזה היה הרבה יותר קל מימה שחשבתי וגם מרגיש לי יותר טוב.

ואני הייתי אוכל הרבה מאוד חיות

האמת להיות טבעוני נראה לי באמת קשה, אישית לא הבנתי למה זה טוב להתנזר לגמרי.
ביצים - אני קצת בדילמה כל הזמן האם לשלם כפול ולקנות ביצי חופש - בכל מקרה צמצמתי כמויות
חלב - ברמה האתית לא בטוח שאני מזהה בעיה, ברמה הבריאותית יש ויכוח - וזה טעים לי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 19, 2013 10:26 pm 
Hall of Famer

אתה באמת לא רואה את הבעיה האתית של חלב? אפילו אני בתור אחד ששותה ואוכל מוצרי חלב רואה את זה.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 20, 2013 3:05 pm 
Sophomore

ביצי חופש זה פיקציה. קודם כל, זה לא חופש, אבל לא משנה. שתי הבעיות המהותיות עם תעשיית הביצים לא נעלמות ב"חופש": השמדת האפרוחים הזכרים וקיטום המקור הברוטלי והמייסר.

חלב זו התאכזרות לשמה ותעשייה שהולכת עם תעשיית הבשר יד ביד. היא חלק בלתי נפרד ממנה. עגלי החלב הזכרים מועברים לשחיטה, לא לפני שמגדלים אותם בצורה זדונית. עד לא מזמן מסעדת אל גאוצ'ו התגאתה באתר שלה בגידול העגלים לשחיטה, כשהם כתבו שהעגל מגודר בתחום קטן שלא מאפשר לו תזוזה. העגל לא מקבל חלב אם, ונמצא בתת-תנאים שהופכים את הגוף שלו לשומני. כל פרה שמסיימים לחלוב לה את הצורה (תרתי משמע) מועברת אחר כבוד לשחיטה. הרי לא יכול להיות שיאבדו כסף, בעל החיים הוא מוצר בתעשיית המזון מן החי. אם לא די בכך, הרי שפרה לא מניבה סתם חלב, אלא היא צריכה להיות בשלבי הריון או אחרי לידה (הנקה). לכן היא עוברת תהליך שבתרבות נורמלית היה מוגדר כאונס (עזבו מובן משפטי, אני מתייחס לתכל'ס). חודרים לה עם זרוע לרקטום כדי לייצב את הרחם, ואז מחדירים לאיבר הרביה שלה זרוע ממתכת שפולטת זרע שנלקח כמובן בצורה לא סבירה מפר הרבעה. ישנו ההיבט של "ההשבחה" הגנטית, שגורם לפרות להסתובב עם עטינים מפוצצים בחלב, בעיוות פיזיולוגי בולט וניכר, שכמובן גורם לסבל ומחלות. שלא לדבר על קצב החליפה המוגזם, על הזוהמה, על תנאי המחייה ועל התזונה שבה מואכלות הפרות - שכולן גורמות לדלקות ומחלות.
וזה כשמתעלמים מהעניין הפסיכולוגי והסוציו-אקונומי של העובדים בתעשייה הזו. כפי שיכולתם לראות ב"אדום אדום", איכות החיים של החיות לא בדיוק מעניינת את אותם עובדים, וההתעללות בחיות היא דבר שבשגרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 20, 2013 3:11 pm 
Hall of Famer

בדרך כלל, אני מעדיף תוכן כתוב בתגובה, על פני שליחה ללינק כלשהו ברחבי הרשת. הנה היוצא מן הכלל שמוכיח את הכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 20, 2013 3:48 pm 
Sophomore

וכנקמה הוא שם את שניהם בת'רד נפרד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 20, 2013 3:54 pm 
Sophomore

חברת תנובה הגישה היום תגובה לבית המשפט בהמשך לדיון התביעה נגדה על פרשת "אדום אדום".

שלל פנינים:
"בעוד שצרכן של מוצרי צריכה אחרים יכול לסבור שייצורם אינו כרוך בגרימת סבל ופגיעה לעובדים המשתתפים בכך, צרכן של מוצרי בשר אינו יכול להניח הנחה דומה לגבי בעלי החיים שמבשרם הם מופקים, שהרי שחיטה מעצם טיבה גורמת לבעלי החיים סבל וצער קשים".

"אין שום סיבה להניח כי הנזק הנטען של 'זעזוע עמוק, כעס, גועל ועצב' לא היה נגרם לצרכנים גם אילו תועד והוקרן הנוהל האלים הרגיל והתקני הננקט כלפי בעלי החיים בעת שחיטתם, אשר אין חולק כי הוא מותר על פי הדין".

"די להזכיר כי על מנת לשחוט את בעלי החיים הם מוכנסים, כשהם בהכרה מלאה ולעתים גועים באימה, למתקן הקרוי 'תא עקידה', בו נלחצות אל גופם ואל ראשם זרועות התופסות אותם בכוח. לאחר מכן הם נהפכים יחד עם התא ב-180 מעלות, ובעודם מוחזקים כך נחתך צווארם והם מדממים עד אובדן הכרה. לא יכול להיות חולק כי שידור סרטון המתעד פעולות 'תקינות' אלה היה גורם למרבית צרכני הבשר הצופים זעזוע, אף שמדובר בהתנהגות חוקית למהדרין".

"מידע מסוג זה הוא בדיוק המידע שצרכניהם מעוניינים שיוסתר ויורחק מהם. זאת, על מנת לאפשר להם ליהנות מהמוצר ולענג את חיכם תוך הדחקת המחשבה כי תענוג זה כרוך בגרימת סבל ליצור חי".

ציטוט:
לשם המחשה מוזכר במסמך סרטון "מתיחת נקניקיות החזיר", ה"מתעד את תגובותיהם של קונים בסופרמרקט כאשר הם עוברים ליד דוכן בו מוצעות להם נקניקיות חזיר טריות. הם מכרסמים בהנאה את הנקניקיות המוגשות להם לטעימה, אך כאשר מפעיל הדוכן מכניס לנגד עיניהם חזרזירון חי לתוך קופסה המוצגת להם כמכונת היצור של הנקניקיות, על מנת לספק להם נקניקיות נוספות, הם מגיבים בזעזוע, גועל ואף תוקפנות".

לטענת החברה, המתיחה "מוכיחה כי די בחשיפת צרכני מוצרי בשר להליך מדומה 'נקי' לחלוטין (נטול דם וגעיות שבר, בלא מראות קשים של שחיטה) של הפיכת בעל חיים לנקניקייה על מנת לגרום להם זעזוע עמוק, כעס וגועל. ההליך הרגיל והתקני שעוברים בעלי חיים הנשחטים בבית מטבחיים הוא אלים ומזעזע הרבה יותר מהכנסת בעל חיים לתוך תיבה סגורה וסיבוב ידית הקבועה בצידה".
הסרטון:
http://youtu.be/848Wx3Ta62A

http://www.haaretz.co.il/news/science/. ... -1.2023754

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 20, 2013 8:08 pm 
Hall of Famer

אז הם מסכימים. ו...?
אני חושב שהטיעון הוא שזה שהם שוחטים את החיה, לא אומר שיש להם זכות על הדרך גם להתעלל ולפגוע בהם ולהגדיל את הסבל של החיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 22, 2013 3:06 am 
Sophomore

רונן בר, התחקירן האמיץ שבזכותו אנחנו יודעים מה קורה מאחורי קירות המשחטות, החליט לפרסם בפייסבוק את התמונות שכלבוטק החליטה לצנזר. בימים הקרובים ככל הנראה נחשף למציאות במלוא השטניות שלה.

בלי קשר, אני מזמין אתכם לראות את הפרסומים של עמוד הפייסבוק החשוב Animal Watch, שמרבה לחשוף תמונות מתעשיית המזון מן החי בישראל (דף ישראלי בעברית): https://www.facebook.com/AnimalsWatch

חשוב לדעת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 25, 2013 4:44 pm 
Sophomore

קטעים שלתוכנית כלבוטק לא היה אומץ לשדר: http://youtu.be/q8G2PBRKqq8 (חלק מהתחקיר של רונן בר)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 25, 2013 4:55 pm 
Hall of Famer

לא רואה ולא מתכוון לראות, אבל כמו שכתבתי לך בפרטי, אם אתה חושב שלפחות לגבי חלק מהאנשים בעולם, כל התמונות והסרטונים האלה, לא יוצרים תגובה הפוכה לגמרי, אתה טועה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 25, 2013 5:02 pm 
Sophomore
סמל אישי של המשתמש

על משקל Your resistance only makes my penis harder

We went from Princeton offense to Lower Merion offense.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 25, 2013 5:05 pm 
Hall of Famer

על משקל. כי ככה זה עם דיסוננס קוגניטיבי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 25, 2013 5:39 pm 
Hall of Famer

ראיתי את הוידאו. לדעתי עשו בצדק שלא שידרו את הקטעים האלה, ולא בגלל המראות הקשים, אלא כי המראות הקשים האלה הם חלק מהעבודה הרגילה בבית המטבחיים. בוא לא נתמם, זה בית מטבחיים וזה מקום שהורגים בו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 26, 2013 12:49 am 
Hall of Famer

התותח המפוברק כתב:
ראיתי את הוידאו. לדעתי עשו בצדק שלא שידרו את הקטעים האלה, ולא בגלל המראות הקשים, אלא כי המראות הקשים האלה הם חלק מהעבודה הרגילה בבית המטבחיים. בוא לא נתמם, זה בית מטבחיים וזה מקום שהורגים בו.

השאלה היא מהי רמת המודעות של האנשים. יש הבדל בין להגיד "מקום שהורגים בו" לבין לראות את הסבל בעיניים ולקשר את זה למה שאתה אוכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 26, 2013 1:06 pm 
Sophomore

עמירם, הדברים שלך לא ברורים לי. אם זו השגרה במשחטות, אז למה שלא ישדרו אותה? אם זה כ"כ ברור וידוע, לא צריכה להיות שום רתיעה מפרסום של זה. סרטים כמו המסור זוכים להצלחה מסחררת, כך שגם טיעון הגועל לא רלוונטי. וגם זה לא טוב לעיניים שלנו, אז זה גם לא צריך להיות טוב לקיבה שלנו וקל וחומר שאנחנו לא צריכים לממן את זה.
אני טוען שאם הדברים הללו היו מתפרסמים בפריים טיים, אחוז הטבעונים היה גדול בהרבה, שלא לדבר על צמחונים.

נורטון, והגבתי לך על זה. לא ברור לי איך חשיפה של מציאות - שהיא לא פרי דמיוני ולא פיקציה שבדה איזה פעיל זכויות בעלי חיים - יכולה לפגוע בהחלטה של אדם על תזונה מוסרית. ומה זה בכלל לפגוע? מה, בגלל ששידרו את הפרסום אתה תאכל יותר בשר? ברור שלא. ייצור אנטגוניזם? האנטי, אם כך, אינו כלפי, אלא כלפי המציאות. אתה רוצה להדחיק אותה, אבל היא עדיין מציאות, והיא קורת בגלל שאנשים משלמים עליה. אני לא מבין את הציפייה הזו להסתרת מידע. קירות בתי המטבחיים צריכים להיות שקופים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 26, 2013 1:09 pm 
Sophomore

אגב: http://www.haaretz.co.il/magazine/1.1774136

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 26, 2013 1:39 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אמיר, מכל הטיעונים ששמעתי עד כה בסוגיה, טיעון המסור הוא הטיעון באמת המופרך מכולם.

ראשית, תן לי להפתיע אותך, רוב רובה של האוכלוסייה לא רוצה לראות את המסור, ומעביר ערוץ אם הוא בטעות נתקל בסרט הזה. ושנית, מי שכן נהנה מהמראות שם, אני מהמר שלא יזדעזע ואפילו יתייחס למראות שאתה מביא כסוג של סרט סנאף בחינם. זו ההשפעה שאתה מייחל לה?

המאמר שהבאת עכשיו, אגב, היה מעניין מאוד (החלק שקראתי), אבל כמו שנרמז בו באיזשהו מקום, הוא מאמר לאוכלי בשר ולא לטבעונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 26, 2013 1:46 pm 
Hall of Famer

נו, ברור שהאנטי הוא לא כלפיך. אני לא מכיר אותך בכלל, ואין לי דבר נגדך. האנטי הוא כמובן גם לא נגד המציאות. האנטי הוא נגד המסר שלדעתך נובע מהמציאות - כלומר, המסר שאומר לא לאכול בשר כי זה אכזרי. ועל כך כבר יכולים לבוא טיעונים שונים ומשונים שאת רובם אתה מן הסתם מכיר.

מבחינתי, ואין לי מושג אם הדיסוננס הקוגנטיבי מדבר מגרוני או לא, הטיעונים המשכנעים ביותר הם:
א. אין כמו סטייק, כאילו באמת, אין כמו סטייק. ובגלל שאני לא צבוע, או לפחות מנסה לא להיות צבוע אני מודה - מבחינתי זה הטיעון המנצח באמת. או אם תרצה, הטיעון שיוצר את הדיסוננס הקוגנטיבי
ב. אם המוסר הוא תועלתני בעיקרו, אין שום בעיה באכילת בשר. בשביל שתהיה בעיה באכילת בשר ובאכזריות כנגד אותן חיות, המוסר צריך להיות מוגדר כלא תועלתני וגם כלא דתי (כי רוב הדתות מתירות אכילת בשר), מה שהופך את כל הסיפור לקצת בעייתי.
ג. ההיבט הבריאותי (וכן, אני יודע שיש צדדים לכאן ולכאן, קראתי מספיק בשביל לדעת גם על החיוב וגם על השלילה)
ד. בגלל כל מיני טענות על כך שדווקא הטבעוניים\צמחוניים מזיקים יותר לסביבה, כמו למשל כאן
http://paleodietlifestyle.com/vegetaria ... vironment/
http://www.dailymail.co.uk/health/artic ... -meat.html,
אם כי האמת היא שדי ברור לי שיש גם כאן צדדים לכאן ולכאן, עם כל מיני נושאים כמו גז מתאן וכאלה. אבל לך תדע, אולי הדיסוננס שלי גורם לי לרצות להאמין דווקא לצד השני. ואולי זה בכלל לא חשוב לי בגלל א' ב' ו-ג'.

HAVING SAID THAT, אני מסכים בדבר אחד - לראות חיות נשחטות הוא לא דבר נעים, אלא אם כן אתה סאדיסט. בשבילי למשל, זה לא דבר נעים ולכן אני לא מכלה את זמני בצפייה בדברים האלה. ראיתי סרטון או שלוש בחיים, וזהו, מספיק. קלטתי. זה מגעיל ואף אכזרי. וכל הגועל והאכזריות האלה, לא עונים על שלוש השאלות ששאלתי לעיל. אין פה עניין של הסתרת מידע בעיניי - אבל למה אני צריך לראות את זה אם לא בא לי? שהקירות יהיו שקופים? למה? מי שרוצה לדעת יידע, ובינינו, גם רוב מי שלא רוצה לדעת נחשף מספיק לתעמולה טבעונית בשביל לדעת. אחרי הכל, כל מה שצריך הוא וידאו אחד וכמה סטילס. להכריח את הקירות להיות שקופים, זו בעיניי חוצפה, וזכותם של בתי המטבחיים לעשות מה שבא להם בעולם חופשי ומתוקן.

ושוב , HAVING SAID THAT, ולמרות למרות כל האמור, אני גם לא בעד אכזריות מן הסתם, אין לי שום עניין להתאכזר לחיות. אבל מכאן ועד להיות צמחוני או טבעוני? ממש אבל ממש לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 26, 2013 2:45 pm 
Sophomore

ראובן, המאמר מראה מה הבשר מכיל. ברור שהוא מיועד למי שאוכל בשר. אני מקווה שאנשים יבינו שאי אפשר לטעון שבשר זה דבר בריא, ולו מפני שהוא מכיל כ"כ הרבה גורמים מזיקים.

נורטון,
א. "אין כמו סטייק", טיעון ה-טעים לי, הוא טיעון תמוה. בני האדם בוחרים לוותר על הנאות בחיים שלהם בגלל שהן לא לגיטימיות וגורמות לצער וסבל לאחרים. בסופו של דבר, זה תמיד נשאר הטיעון האחרון, ואני לא מצליח להבין איך אנשים טוענים אותו ברצינות. מצד שני, זה באמת הדבר היחיד שבאמת מפריד אנשים בעלי מוסר וערכים מהפסקת המימון של התעשייה הזו - שמשמידה מיליארדי בעלי חיים ומכלה לנו את הסביבה (שלא לדבר על כמות בני האדם שמתים בגלל תזונה מן החי).
ב. לא הבנתי את הטיעון הזה. אצלי זה די פשוט - התמונות בסרטון שאתה מסרב לראות לא מייצגות את המוסר שלי. הן אינן מוסריות בעיני. הסבל של בעלי החיים לא לגיטימי.
ג. יש דעות לכאן ולכאן, אבל יש קשר ישיר בין צריכה של מוצרים מהחי לבין תמותה ממחלות כרוניות. האמת היא שכאן זה פחות עקרוני מבחינתי, כי כל אחד יכול לפגוע לעצמו בבריאות. בניגוד לטיעון "צא לי מהצלחת", את הטיעון "צא לי מהבריאות" אני מקבל. אם מישהו חושב שסטייק יעשה לו טוב לבריאות, אני אגיד לו שהוא טועה ואסגור את הפינה.
ד. דו"ח האו"ם משנת 2006 סיפק כ"כ הרבה נתונים שמראים חד משמעית שתעשיית המזון מן החי היא התעשייה המזהמת ביותר בטבע וזו שפוגעת בו פגיעה מירבית, כך שאני מקשה להאמין שאתה ברצינות מעלה טיעון סביבתי כנגד טבעונות.

המשפט "להכריח את קירות המשחטות להיות שקופים זו חוצפה" הוא לא פחות ממדהים. אני אשמח לדעת למה זו חוצפה לחשוף את מה שקורה באחד מהמקומות הזדוניים ביותר שבנה האדם? בעיני זו חוצפה לענות ולשפוך את דמם של מיליוני בעלי חיים בכל יום. להתעלל בהם, כמה שעות אחרי שהם נולדו. לקבוע את היום שבו הם ימותו. זו חוצפה. בעולם מתוקן לא יהיה משחטות!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 413 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: