סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 12:51 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 68 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' פברואר 06, 2014 7:45 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אולי זאת הסיבה וחבל שכך. במדינה מתוקנת , האדם המוכשר יותר יתקבל לעבודה וללימודים וזהו. אבל זה לא קשור, לפחות ישירות, לחוק השבות. על הנייר הזכויות של כולם, כשהם כבר במדינה הן זהות לחלוטין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 06, 2014 7:54 pm 
Hall of Famer

חוק ההגירה האמריקאי מפלה בין קבוצות שונות, לפעמים גם על בסיס אתני – במתן מכסות להגירת קבוצות מאזורים שונים, כמו למשל פליטים ממשטרי דיכוי או יהודים מברית המועצות לשעבר - אך עיקר ההפליה בארצות הברית היא על בסיס כלכלי. לרופא או למשקיע בעל חשבון בנק מוכח, קל יותר להגר לארצות הברית מאשר למבוטל ממקסיקו או מהאיטי. חוק ההגירה הקנדי מבוסס על הכישורים המקצועים והכלכלים, קרי, הוא מפלה לרעה על בסיס כלכלי, בנוסף לכללים מסוימים במחוז קוויבק המפלים לטובה דוברי צרפתית. למדינות לא מעטות לרבות שווייץ גרמניה יוון וארמניה, יש חוקים המאפשרים הגירה אוטומטית לצאצאי הפזורות האתניות שלהם. וצאצאיו של אזרח בריטי (בריטי ממש, לא סיני מהונג-קונג שיש לו דרכון…

מתוך מאמר של שלמה אבינרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 06, 2014 7:54 pm 
Hall of Famer

חוק ההגירה האמריקאי מפלה בין קבוצות שונות, לפעמים גם על בסיס אתני – במתן מכסות להגירת קבוצות מאזורים שונים, כמו למשל פליטים ממשטרי דיכוי או יהודים מברית המועצות לשעבר - אך עיקר ההפליה בארצות הברית היא על בסיס כלכלי. לרופא או למשקיע בעל חשבון בנק מוכח, קל יותר להגר לארצות הברית מאשר למבוטל ממקסיקו או מהאיטי. חוק ההגירה הקנדי מבוסס על הכישורים המקצועים והכלכלים, קרי, הוא מפלה לרעה על בסיס כלכלי, בנוסף לכללים מסוימים במחוז קוויבק המפלים לטובה דוברי צרפתית. למדינות לא מעטות לרבות שווייץ גרמניה יוון וארמניה, יש חוקים המאפשרים הגירה אוטומטית לצאצאי הפזורות האתניות שלהם. וצאצאיו של אזרח בריטי (בריטי ממש, לא סיני מהונג-קונג שיש לו דרכון…

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 06, 2014 7:56 pm 
Sophomore

sheky כתב:
עושה רושם שהקיזוז עובד ככה לא? חוץ מזה, אני לא מבין מאיפה בכלל הבאת את ה"קיזוז" הזה... מה אנחנו בכיתה ב'? אמרתי שבלי שיוויון זכויות אי אפשר לטעון לשיוויון חובות.

אתה התחלת עם העניין הזה של ''בוא נקזז את חוק השירות כנגד חוק השבות'', אז אני התנגדתי לזה, כי אפשר לקזז כנגד הרבה דברים אחרים (אני מקזז את כל מה שעבר על העם היהודי - ושלא עבר על אף עם אחר - לאורך כל ההיסטוריה בעודו בגלות, כנגד כל חוק במדינת ישראל שבה לשמר את אופיה היהודי), כי אין קשר בין חוק השבות, לבין החיים בתוך המדינה, בה השוויון חל על כולם ללא יוצא מן הכלל, וללא הבדלי דת, גזע ומין, ולכן הערבים אכן זוכים לשוויון זכויות מלא, ואין בחוק השבות כדי לגרוע מכך, שכן חוק השבות הוא חוק דמוגרפי שאיננו מעניק יתרון לתושבי המדינה היהודים על פני הערבים, אלא פועל ביחס למי שאינם אזרחי המדינה, שכלפיהם אין לנו כל חובה לנהוג בשוויון.
אי לכך, בדיוק כמו שמחייבים את הדרוזים והצ'רקסים, שנהנים מאותו שוויון אזרחי, לשרת בצבא, והם לא עושים לך טובה בכך שהם משרתים, כמו שאף אחד מאיתנו לא עושה טובה למדינה בכך שהוא משרת, אין שום סיבה הנראית לעין שהערבים יהיו פטורים מכך בצורה כ''כ בוטה. שוב, שלא יעשו צבא, גם אני לא חושב שזה ריאלי, אלא שיעשו שירות לאומי בתוך הכפרים שלהם.
אין שום סיבה שלאדם מסוים יהיה יתרון על פניי בכך שהוא מתחיל ממקום טוב יותר מבחינה אובייקטיבית. שוב, אתה נתפס על ההייטק, שזה תחום שאני באמת לא מבין בו יותר מידי, אבל עורכי דין בכירים, שופטים, רופאים, אחים ואחיות ערבים וכו', יש.
אם אתה מבכה על זה שאין מספיק, אז תבכה על כך שגם אין מספיק מזרחיים בתפקידים מסוימים לעומת אשכנזים, ותטיף להעניק גם להם העדפה מתקנת.

נערך לאחרונה על ידי פאפאלוקס בתאריך ה' פברואר 06, 2014 9:04 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 06, 2014 8:02 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
פאפאלוקס כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
נורטון, בוא נתחיל מזה שלעולה יש זכויות לא מעטות שאין גם ליהודים וותיקים, אבל הזכות להתאזרחות אוטומטית היא חתיכת זכות. לדעתי, אגב, חוק השבות יהווה עילה לחרמות על ישראל גם אחרי שייפתר, אם אי פעם ייפתר, הסכסוך על השטחים. כי לך זה נראה פעוט ומובן מאליו, אבל לכל העולם זה נראה אפלייה מהותית על בסיס סגרגציה דתית - ובינינו, אם בארה"ב למשל היו מרשים רק לנוצרים להתאזרח אוטומטית מיד עם דריכתם בארה"ב, ואת האחרים דוחים, גם אתה היית רואה בזה אפליה פסיכית. אני חושב כמו הרבה אחרים שהמקרה של ישראל ייחודי, ביטול חוק השבות הוא כנראה ביטולה של המדינה כמו שאנחנו מכירים אותה. אבל לא חושב שזו זכות פעוטה ש"חוץ ממנה יש שוויון מלא אז מה אתם רוצים".

זה לא נכון ההשוואה פשוט אינה במקומה. ארה''ב היא במהותה מדינת מהגרים. גם ישראל, לעניות דעתי, היא כזאת, אלא שבעולם כן רואים בה מדינת הלאום היהודי. ביפן למשל, מדינה שהיא רחוקה מלהיות נחשלת או משהו בסגנון, אין לאף אחד שהוא לא יפני טהור מבחינה אתנית, סיכוי לקבל אזרחות, ואני לא רואה שזה מטריד יותר מידי מנהיגים בעולם.

לדעתי הרוב בעולם בכלל לא רואים ביהדות "לאום", ולכן ממילא לא רואים בישראל "מדינת לאום של העם היהודי". לכן ההשוואה היא לגמרי במקומה. אתה יכול להתחמק ממנה, לדעתי במוקדם או במאוחר פשוט העולם יעשה אותה בשבילך.
לגבי יפן, הסיבה שמנהיגי העולם לא מתרעמים על עניין היפני האתני הטהור כתנאי לאזרחות הוא - שהתנאי הזה לא קיים... לפחות לא בחוק ההתאזרחות הכתוב של יפן. בדוק ותראה.

אני מסכים אגב עם הקביעה הזאת, אבל עם זאת בניגוד לארה''ב שמורכבת מהמוני לאומים ובני דתות שונות, ''העם'' בישראל לפחות חולק מבחינה רשמית את אותה דת.
ובנוסף, כפי שציטט פה אורן את דבריו של פרופ' שלמה אבינרי, מדינת ישראל היא ממש לא היחידה שנותנת עדיפות בהגירה על סמך לאום\דת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 07, 2014 9:29 am 
Junior

אני חוזר - עזוב אותי מהקיזוז המטופש הזה. אנחנו לא בכיתה ב'. אני טענתי שאתה לא יכול לדרוש שיוויון חובות בלי שיוויון זכויות. אם נגררתי לקיזוז אני חוזר בי - זה דבר מטופש מאין כמותו. הטענה שהם חייבים לעשות צבא כי הם מקבלים את כל הזכויות לא מחזיקה מים מהסיבה שהם לא מקבלים את כל הזכויות.

נוסיף רק הערה שיש את חוק אדמות קק"ל שהוא חוק שפועל על אזרחי ישראל, ככה ששוויון בפני החוק אין גם אם נזניח את חוק השבות.
ולהסתכל על חוק השבות כחוק שמתחיל ונגמר בכניסה לארץ זו טעות. נתחיל מזה שעצם זה שלך יש את הפריבילגיה העצומה להתאחד עם משפחתך ולערבים ישראלים אין - זה הבדל ענק. זה הבדל שחל על מי נמצא בארץ (סליחה שאני לא משתמש בפונט מודגש).
העיקר בחוק הזה הוא שהמדינה שהחברה בארץ מורכבת ברובה מיהודים דבר שמשפיע מאוד על הקבוצה ששולטת כאן מבחינה כלכלית ותרבותית וכו'.
עכשיו שוב, אני לא נגד, אני גם בעד מדינת יהודים ומבין את הצורך בחוק השבות על מנת לאפשר לי כיהודי חיים נוחים בארץ. אבל מנגד אי אפשר להגיד שהחוק הזה לא פוגע קשות באוכלוסיה הערבית בארץ. הן בצורה ישירה ( איחוד עם משפחות שנפלטו מהארץ) ובין אם בצורה עקיפה (רוב יהודי ששולט במשק ובתרבות שמעדיף להעסיק/לצרוך ישראלים בלבד).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 07, 2014 9:55 am 
Hall of Famer

שוב, לא מסכים בכלל. ההשוואה היא לעולם המערבי, וגם מהגר מקסיקני חוקי בארצות הברית לא יכול להתאחד עם משפחתו. כאמור, הטענה העקיפה גם אם נכונה, אינה אינהרנטית אלא נובעת מגזענות מובנית. כלומר, ניתן להתמקד בה נקודתית ללא תלות בחוק השבות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 07, 2014 10:07 am 
Junior

נורטון, ההשוואה לאמריקה אינה נכונה בעייני.
אף מהגר לא יכול בארצות הברית להתאחד עם משפחתו (או שיכול בצורה מאוד לא פשוטה כמו כולם), בין אם הוא מקסיקני או לא, בין אם הוא נוצרי או לא.
בארץ כל מהגר יהודי יכול להתאחד עם משפחתו בעוד מהגר שאינו יהודי אינו יכול.
אני לא מכיר אף מדינה בעולם ( אולי יש, אני באמת לא מכיר) שחוקי ההגירה הם תלויי לאום/דת בלבד.

לגבי העקיפין- מסכים איתך שזוהי אינה בעיה הגדרתית בחוק, אבל התוצר שלה הוא ברור. זוהי פחות או יותר ( או בדיוק ) ההגדרה של הגמוניה... ברגע שיש לך פלח כל כך גדול באוכלוסיה עם היסוטריה/מאפיינים משותפים, מן הסתם הם יעדיפו לשמר את הכוח בקבוצה זו על חשבון קבוצות אחרות.
בכל מקרה, זה קצת סטיה מהדיון... מסכים איתך שזה לא משהו אינהרנטי בחוק אבל זה תוצר שאי אפשר בשום צורה להתחמק ממנו או להיות מופתעים ממנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 07, 2014 10:34 am 
Hall of Famer

שקי, מחילה, אבל מה שכתבת רצוף טעויות עובדתיות. בדוק את עצמך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 07, 2014 11:17 am 
Junior

אשמח אם תכוון אותי לטעויות שלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 07, 2014 11:50 am 
Hall of Famer

אתה טועה הן באשר לחוקי הגירה במדינות אחרות והן באשר לאיחוד משפחות בישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 07, 2014 12:07 pm 
Junior

בגלל שאין לי מושג איפה מחפשים דברים כאלו, אשמח אם תתקן את טעויותי.
למיטב ידיעתי זה שלאחי הגדול יש אזרחות אמריקאית לא מבטיח לי אזרחות, וזה שלחבר שלי מהלימודים יש בן דוד בסוריה לא מבטיח לו אזרחות ( לבן דוד).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 07, 2014 12:16 pm 
Hall of Famer

יש עוד מדינות בעולם. דוגמאות כבר ניתנו בת'רד הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 07, 2014 2:07 pm 
Sophomore

sheky כתב:
אני חוזר - עזוב אותי מהקיזוז המטופש הזה. אנחנו לא בכיתה ב'. אני טענתי שאתה לא יכול לדרוש שיוויון חובות בלי שיוויון זכויות. אם נגררתי לקיזוז אני חוזר בי - זה דבר מטופש מאין כמותו. הטענה שהם חייבים לעשות צבא כי הם מקבלים את כל הזכויות לא מחזיקה מים מהסיבה שהם לא מקבלים את כל הזכויות.

נוסיף רק הערה שיש את חוק אדמות קק"ל שהוא חוק שפועל על אזרחי ישראל, ככה ששוויון בפני החוק אין גם אם נזניח את חוק השבות.
ולהסתכל על חוק השבות כחוק שמתחיל ונגמר בכניסה לארץ זו טעות. נתחיל מזה שעצם זה שלך יש את הפריבילגיה העצומה להתאחד עם משפחתך ולערבים ישראלים אין - זה הבדל ענק. זה הבדל שחל על מי נמצא בארץ (סליחה שאני לא משתמש בפונט מודגש).
העיקר בחוק הזה הוא שהמדינה שהחברה בארץ מורכבת ברובה מיהודים דבר שמשפיע מאוד על הקבוצה ששולטת כאן מבחינה כלכלית ותרבותית וכו'.
עכשיו שוב, אני לא נגד, אני גם בעד מדינת יהודים ומבין את הצורך בחוק השבות על מנת לאפשר לי כיהודי חיים נוחים בארץ. אבל מנגד אי אפשר להגיד שהחוק הזה לא פוגע קשות באוכלוסיה הערבית בארץ. הן בצורה ישירה ( איחוד עם משפחות שנפלטו מהארץ) ובין אם בצורה עקיפה (רוב יהודי ששולט במשק ובתרבות שמעדיף להעסיק/לצרוך ישראלים בלבד).

(1) מקבל את טענת הקיזוז, אז פשוט להבא תימנע בעצמך מלהכניס רעיונות ''מטופשים מאין כמותם'' לדיון, כדי שלא נצטרך להתעכב עליהם ולעורר את חמתך. ;)

(2) אתה ממשיך לדבוק בטעויות שלך - הם כן מקבלים את כל הזכויות, לפחות מבחינה פורמאלית, ואם יש מי שלא מציית לחוק אז ניתן לפנות לביהמ''ש.
ונהפוכו, הטענות שלך הן אלו שלא מחזיקות מים, כי לצערי אתה מדבר במונחים של רגש, כגון ''אם הדרוזים לא ירצו לעשות צבא אז הם לא יעשו, אבל למזלנו הם מחויבים לנו'', שזה משפט שאינו רלוונטי לחלוטין, כיוון שהם מחוייבים לכך ע"פ חוק ולא מכוח טובה שהם עושים לך, ואנשים שפועלים נגד החוק תוכל למצוא גם בין היהודים, וכמובן שלפיכך אני אוכל להמשיך ולענות בנוסח של ''גם אם החרדים לא ירצו לעשות צבא, אז אף חוק בעולם לא ימנע זאת'', וכמו כן ברור שגם אם היהודים באמת לא ירצו צבא, אז גם אותם לא ניתן יהא להכריח לאורך זמן על אותו משקל בדיוק. ושוב, לא הסברת לי שאם הצדק זועק מטענותיך, אז איך המדינה עדיין ממשיכה לחייב אוכלוסיות ש''לא נהנות'' מחוק השבות, בשירות צבאי\לאומי?

(3) זה נחמד מאוד לציין את חוק קק''ל אך בד בבד להתעלם מכך שבג"ץ והיועמ"ש פסלו את עמדת קק''ל ונקבע כי אדמותיה (אדמות פרטיות שלה אגב, שמצויות בידי המדינה מכוח אמנה) ישווקו לכלל הציבור, בין אם אתה יהודי ובין אם ערבי.
בנוסף, יהיה מאוד לא מדוייק להגיד באופן גורף, שלבני דתות אחרות אין את הזכות להתאחד עם משפחתם. לכולם יש את הזכות להתאחד עם בני משפחתם, בכפוף לכך שבן הזוג איננו ממדינת אוייב או הרשות. בעבר הערבים יכלו להתאחד גם עם בני זוג מאותם אזורים אסורים, אבל הדבר הוכיח את עצמו כמסוכן, כיוון שרבים מהם עסקו בטרור, ובכל אופן החוק האוסר איחוד משפחות עם תושבי הרשות חל על כל אזרח ישראלי, בין אם הוא יהודי ובין אם הוא ערבי.
ובנוסף, "איחוד משפחות" אינו מתייחס לאיחוד בני משפחה אשר נקרעו זה מזה ומבקשים לשוב ולהתאחד, אלא למצב שכיח בו ערבים ישראלים מבקרים בשטחים או במדינת אויב ומבקשים להתחתן עם תושב אותם אזורים, ולהביאם עימם לתוך מדינת ישראל (לעתים קרובות ביחד עם בני משפחה נוספים). ותסלח לי שהשתמשתי בפונט מודגש (גם כן התייחסות עניינית ביותר מצדך).
כאמור כפי שכבר ציינתי, חוק השבות פועל ביחס וכלפיי אזרחי חוץ, שלגביהם איננו חייבים לשמור על עיקרון השוויון (וכפי שפועלות מדינות רבות ונאורות בעולם המערבי). לעומת זאת, מדינת ישראל מחויבת בשוויון לאזרחיה, ולאזרחיה בלבד. כל אדם שיקבל אזרחות מכוח השבות, יהיה שווה זכויות לאותו ערבי, דרוזי, צ'רקסי וכו' במדינת ישראל. אם החוק הזה נותן יתרון כלשהו, אזי שמדובר בכך שהוא מאפשר ליהודים לעלות לא"י, ללא צורך בקיומה של עילת איחוד משפחות. אבל שוב, הדבר מעמיד את אותו פלוני יהודי שיבחר בעלייה, ביתרון על פני אזרח זר פלוני שיהיה מעוניין לעשות את אותו הדבר, ושלגביו, כאמור, אין אנו מחוייבים בשוויון זכויות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 07, 2014 10:30 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אורן כתב:

מאחר שאני נשוי לבת של אזרחית שווייצרית, אני יכול לומר לך בוודאות שלגבי שווייץ זה פשוט לא נכון. מה שמטיל בעיני ספק בעומק הבדיקה שהחבר אבינרי בדק מדינות אחרות. בהזדמנות כשיהיה לי זמן אבדוק את חוקי ההגירה של המדינות האלה ואת אמינותו של המאמר הזה, כי בינתיים הוא מפוקפק מאד בעיני על בסיס נסיון אישי.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 08, 2014 1:42 am 
Junior

חייב להודות שעייפתי מהדיון שבו אני ואתה חוזרים על אותה עמדה כמה פעמים, אז אתן הודעת סיכום ואפרוש מהדיון ( כמובן שאקרא את תגובתך...)

1) לא הכנסתי "רעיונות מטופשים מאין כמותם" לדיון, כמדומני אתה התחלת עם הקיזוז ומודה שנגררתי לשיח הזה ולקחתי בו חלק פעיל. הטענה ההתחלתית שלי שהטיעון של "שיוויון זכויות גורר שיוויון חובות" לא תופס במקרה הזה.

2) אני מניח שמהדינה מחייבת אותם מכיוון שהם מוכנים לזה. למען האמת לא יצא לי לשמוע מה קורה לדרוזי או צ'רקסי שלא מוכנים להתגייס מסיבה זו או אחרת. מעניין לבדוק מה אחוז המאסרים במגזרים האלו עקב השתמטות... למיטב הבנתי בכלל האחוזים האלו אפסיים בקהילות האלו, ככה שהחוק הזה פחות או יותר חסר ערך ( מבחינה זו שזה ענין קהילתי אצלהם).
לגבי חוק אדמות קק"ל - ביהמ"ש העליון פסל את עמדת קק"ל אבל קק"ל לא שינתה את עמדה, ומאז אין שום שינוי, כלומר עולם כמנהגו נוהג במקרה זה ( לפי ויקיפדיה כמובן).

3) באופן מפתיע מאוד, מרבית קרובי המשפחה של ערביי ישראל גרים בסוריה/לבנון/שטחים... זה די שקול לזה שלהם אסור ולנו מותר.
בכל מקרה, הגישה שלי ניתנת לסיכום על ידי הציטוט שנמצא בגוגל ( על ידי עזמי בשארה... ושלא יתפרש כאילו אני תומך באדם) :
ציטוט:
אפשר כמובן לשאול את השאלה: למה האזרחים הערבים לא יכולים להסכים ל"זכות" הזאת אם היא לא פוגעת בהם ואיננה מתכחשת לצורך התייחס אליהם כאל אזרחים שווים? לכאורה זוהי רק זכות שאיננה מוקנית להם אבל איננה מתנגשת עם זכויותיהם. אלא שטיעונים מסוג זה אינם אלא פיתולים אקרובטיים ופלפולים בתורות המשפט שלא נועדו אלא להצדיק את האפליה הבסיסית הנגזרת מהחוק

אני מניח שלא תסכים עם הגישה הזאת, אני לא מסכים עם הגישה שלך. אחרי מספר הודעות שחזרנו על עצמינו ,נראה לי שאפשר לסיים פה את הדיון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 08, 2014 2:35 am 
Sophomore

לגביי הדרוזים והצ'רקסים - ייתכן שהם הסכימו לכך, אך אין זה נותן להם את האפשרות להתחרט ביום בהיר אחד, בטח לאחר שכבר הוכח שאין להם שום בעיה מוסרית לשרת לנוכח ''אפליית חוק השבות''. לכן אין לך מה לבדוק מה עולה בגורלו של בן אחת הקבוצות הללו שבוחר להתחמק מגיוס, כיוון שהחוק חל עליהם באופן במידה שאינה משתמעת לשני פנים, ויותר מסביר להניח, שהתנהלות שמפרה את החוק הנ''ל תגרור אחריה עונש, ובוודאי שלא ניתן להגיד שמדובר בחוק דקלרטיבי בלבד.
ולגביי קק"ל - הם יכולים להסכים או לא להסכים אבל אין לכך משמעות מעשית כל זמן שמערכת המשפט בישראל מייחסת חשיבות על לעיקרון השוויון. ברור שמנסים להערים קשיים, אבל אין זה אומר כי הדבר עומד במבחן החוקתיות, ובשביל זה בדיוק ניתנת לאזרחים הערבים האפשרות לפנות לבתי המשפט. את אחת הדוגמאות הטובות לכך ניתן לראות בבג''ץ קעדאן, שם נקבע כי החכרת קרקעות ליהודים בלבד מהווה אפליה אסורה (אמנם מדובר במנהל מקרקעי ישראל, אך הוא מנהל קרקעות השייכות בין היתר גם לקק''ל).
ואני מניח שרוב המדינות בעולם יגבילו איחוד משפחות עם נתיני אוייב, וכפי שמדינות רבות מגבילות את קבלת האזרחות לקריטריונים מסויימים, בהם לאום מסויים, כך למדינת ישראל עומדת הזכות לקבוע בין היתר קריטריון לפי דתו של האדם.

עם זאת, מסכים איתך שלא נגיע לעמק השווה בנושא זה, ולכן אאחל לך שבת שלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 08, 2014 7:59 pm 
Hall of Famer

לא יודע לגבי שוויץ.
אבל במאמר הזה (מקווה שהלינק יעבוד) יש סקירה מקיפה. עכ"פ, המשפט הבינ"ל, יש אמנות שעוסקות בזה, מתיר בפירוש העדפה לאומית כל עוד ההסדר אינקלוסיבי ולא אקסקלוסיבי.https://www.google.co.il/url?sa=t&sourc ... x0xSTIsrew

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 68 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 94 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה